လွန်ခဲ့တဲ့ အပတ်က သူငယ်ချင်းတစ်ေယာက်က ြမီးရှည်အေြခာက်ေတွ လက်ေဆာင်ယူလာေပးတာနဲ့ ဒီရက်ပိုင်း ထမင်းမစားဘဲ ြမီးရှည်ဘဲ တစ်ေနကုန်စားြဖစ်ပါတယ်။ ကျွန်မလုပ်စားြဖစ်တဲ့ ဝက်နံရိုး ြမီးရှည် လုပ်နည်းေလး ြပန်လည် မျှေဝချင်ပါတယ်ရှင်။ အင်မတန်မှ လွယ်ကူြပီး အဆာပလာလည်း များများ မလိုဘဲ စားလို့ေကာင်းတဲ့ ြမီးရှည် ြဖစ်ပါတယ်။
ြမီးရှည်အေြခာက်
ဒါေတွကေတာ့ ဝက်နံရိုးြမီးရှည်လုပ်စားဖို့အတွက် လိုအပ်တဲ့ အဆာပလာများြဖစ်ပါတယ်။
တစ်ခုချင်းစီကို ရှင်းြပရရင်...... ဆီတိုဖူးကို ဆီသတ်ြပီး ေရကျဲကျဲနဲ့ ေဖျာ်ထားတာပါ။
ေရှာက်ေကာပါးေကာနှမ်းဆီေမွှး
ြကာညှို့လို့ေခါ်ပါတယ်။ အိမ်မှာ လွယ်လွယ်ကူကူမရှိရင် ထန်းညက်ကို အရည်ေဖျာ် ဆားထည့်ြပီး ပျစ်လာေအာင် ချက်လိုက်ရင် ြကာညှို့ ရပါြပီ။
ဒါကေတာ့ ြကက်သွန်ြဖူ၊ နံနံတို့ကို နှုတ်နှုတ်စင်းြပီး ေရေဖျာ်ထားတာပါ။
ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်းထည့်ြပီး ဝက်နံရိုးကို နူးေနေအာင် ဟင်းရည်ချက်ထားတာပါ။
ြပုတ်ြပီး ြမီးရှည်ထဲကို အေပါ်က အဆာပလာနဲ့ ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့ကိုထည့်ပါတယ်။
ဝက်နံရိုးဟင်းရည်ကိုထည့်လိုက်ရင် ြမီးရှည်တစ်ပွဲရပါြပီ။
ြမီးရှည်နဲ့ တွဲစားဖို့ မုန်ညှင်းချဉ်
ဒီြမီးရှည်ဟာ အဆာပလာ မများေပမဲ့ ရိုးရိုးရှင်းရှင်းနဲ့ အေတာ်ကို စားေကာင်းပါတယ်။ ဒီနည်းကိုေတာ့ ကျွန်မ ဗန်းေမာ်သွားတုန်းက ရလာတဲ့နည်း ြဖစ်ပါတယ်။ ဒါေြကာင့် ဗန်းေမာ်ြမီးရှည်လို့လည်း ေခါ်နိုင်ပါတယ်ရှင်။
~~~~~~~@@@@@@@@@@~~~~~~~~~
ေနာက်တစ်ြကိမ် လုပ်စားြဖစ်တဲ့ ြမီးရှည် ကေတာ့ ဝက်သားကို နူးေအာင်ြပုတ်ြပီး ချက်ထားတဲ့ ြမီးရှည်ပါ။ လိုအပ်တဲ့ အဆာပလာေတွကေတာ့ ေအာက်ပါအတိုင်း ြဖစ်ပါတယ်။
အဆာပလာများ။ အဆာပလာေတွကေတာ့ အေပါ်က အဆာပလာများနဲ့ သိပ်မထူးပါဘူး။
ဝက်သားကို အဆီအသားအေခါက်များပါတဲ့ သံုးထပ်သားကို ညကတည်းက နူးေနေအာင်ြပုတ်ထားပါတယ်။ (ညသန်းေကာင် ရိုက်ထားတာမို့ မွဲတဲတဲြဖစ်ေနပါတယ် :P )
မနက်ေရာက်ေတာ့ ြပုတ်ထားတဲ့ ဝက်သားေတွကို ဆယ်ြပီးေတာက်ေတာက်စင်းလိုက်ပါတယ်။
မနက်ေရာက်ေတာ့ ြပုတ်ထားတဲ့ ဝက်သားေတွကို ဆယ်ြပီးေတာက်ေတာက်စင်းလိုက်ပါတယ်။
ဝက်သားများကို ဟင်းရည်အနည်းငယ်နဲ့ ေရာပါတယ်
အေပါ်က ြမီးရှည်လုပ်နည်းအတိုင်းပါဘဲ။ ဆီတိုဖူးကို ဆီသတ်ြပီး အရည်ေဖျာ်ထားတာပါ။
ဘူးနဲ့လာတဲ့ ဆီတိုဖူးကိုသံုးထားတာပါ။
ြကက်သွန်ြဖူကိုေထာင်းြပီး အရည်ေဖျာ်
ေရှာက်ေကာ၊ ပါးေကာနဲ့ နှမ်းေရာထားတဲ့ ဆီေမွှး
ငရုပ်သီး ဆီေြကာ်
ေြမပဲဆန်မညက်တညက်ေထာင်း
ြကက်သွန်ြမိတ်
ဝက်သားြပုတ်ထားတဲ့အရည်ကို ဟင်းရည်လုပ်ထားတာပါ။
အသုပ်ြကိုက်သူများအတွက်
ဒီြမီးရှည်ကေတာ့ ကျွန်မတို့ ကချင်ြပည်နယ် ြမစ်ြကီးနား မိုးေကာင်းတို့က ဆိုင်ေတွမှာ ေရာင်းေလ့ရှိတဲ့ ချက်နည်း တစ်မျိုးြဖစ်ပါတယ်။ ဒါေြကာင့် အထက်ပါ ချက်နည်း ၂မျိုးစလံုး ကချင်ြပည်နယ် ြမီးရှည် ချက်နည်းများဘဲ ြဖစ်ပါတယ်။ ြမီးရှည်စားတဲ့ည လို့ နာမည်ေပး ရတာက ေန့ေရာညပါ ထမင်းမစားဘဲ ြမီးရှည် တစ်ေနကုန် စားြဖစ်တာေြကာင့် ြမီးရှည်စားတဲ့ ညလို့ ေပးလိုက်တာပါ။
၁၃။ ေရှာက်ေကာ = Chinese Cardamon
၁၄။ ပါးေကာ = Star Anise
ြဖည့်စွက်ြခင်း။ ၊။ ေချာက်ေကာပါးေကာ မသိသူများအတွက် ြဖည့်စွက်လိုက်တာြဖစ်ပါတယ်။
၁၃။ ေရှာက်ေကာ = Chinese Cardamon
ေရှာက်ေကာကို ြမန်မာလို ဖာလာေစ့လို့ေခါ်လို့ရမယ် ထင်ပါတယ်.. သူက ဖာလာေစ့ အြကီးတစ်မျိုး ြဖစ်ပါတယ်.. ကျွန်မတို့ ြမန်မာလူမျိုးေတွသံုးတဲ့ ဖာလာေစ့က ေသးပါတယ်.. ဒီဖာလာေစ့ကေတာ့ အေတာ်ြကီးြပီး အရွယ်က တစ်လက်မ နီးပါး ရှိတတ်ပါတယ်။ တရုတ်ဖာလာေစ့လို့ ေခါ်ရမယ်ထင်ပါတယ်။
၁၄။ ပါးေကာ = Star Anise
တရုတ်လို ပါးေကာေခါ်ေပမဲ့ ြမန်မာလို နာနတ်ပွင့်လို့ ေခါ်ပါတယ်.. ဟင်းထဲထည့်တဲ့အခါ ဆွတ်ြပုတ်တို့ ေဟာ့ေပါ့တို့မှာ ဒီ၂မျိုးလံုးကို အလံုးလိုက်ထည့်ြကေပမဲ့ မာလာဟင်းတို့လို ဟင်းေတွမှာေတာ့ အမှုန့်ကိုထည့်ပါတယ်..
ေရှာက်ေကာပါးေကာ နှစ်မျိုးေပါင်း
ေရှာက်ေကာပါးေကာ နှစ်မျိုးေပါင်း
အသားြပုတ်တဲ့အခါမှာ အထက်က ၂မျိုးကို အလံုးလိုက် ၂လံုး ၃လံုးစီခန့် ထည့်ြပီးေတာ့ ဆီချက်ချက်တဲ့အခါမှာေတာ့ အဲဒီနှစ်မျိုးရဲ့ အမှုန့်ကို အသံုးြပုတာ ြဖစ်ပါတယ်ရှင်.. အလံုးလိုက် ဝယ်လာြပီးလည်း မိမိကိုယ်တိုင် အမှုန့်ြကိတ်လို့ ရသလို၊ အမှုန့်လုပ်ြပီးသားကိုလည်း အာရှ ဆိုင်ေတွမှာ ဝယ်လို့ရနိုင်ပါတယ်။
ပါးေကာမှုန့်
ေရှာက်ေကာမှုန့်
အားလံုးအတွက် ေပျာ်စရာ တနဂင်္ေနွေန့ေလး ြဖစ်ပါေစရှင်...
37 comments:
ြမီးရှည်ေလးစားချင်မိပါသည်..။
ခုနကပဲ မနိုင်းနိုင်းစေနဘေလာ့မှာ
မုန့်တီချက်တဲ့ ဖတ်ခဲ့တာ
အခု ြမီးရှည်တဲ့ ဗိုက်ကေတာ့ ဆာြပီးရင်းဆာပဲ ..။
ြမီးရှည် သိပ်မစား ြဖစ်ဘူးအစ်မေချာ။ ြမန်မာြပည်မှာ ကထည်းကပဲ။ ခုဆို ပိုဆိုးြပီေပါ့ အစာပလာ များများနဲ့ လူအင်အား များများ လိုြပီဆိုေတာ့ကာ.... ဟူး မလွယ်ပါ။
တနဂင်္ေနွကို ေမွးေန့ပွဲ တစ်ခု သွားရင်းကပဲ အဲ့သည်မှာ ဝါးတီး ဖွင့်ေတာ့မယ်။
ေအာ်....... နှိပ်စက်ြကပါေပ့ကွယ်။
ဂလု၊ ဂလု ၊ ဂလု လို့ သာ ၃ြကိမ် ရွတ်ဆိုြပီး ြပန်သွားပါတယ်။
ရှယ်ပဲ ရှယ်ပဲ။ စိတ်ြကီးြပီး ခုထ ချက်လိုက်ရ။
မေချာေရ
ေကျးဇူးေနာ်
လုပ်စားချင်ေနတာ
:)))
အိပ်ခါနီး လူကို ဗိုက်ဆာေအာင် ညှဉ်းဆဲရက်ေလတယ်။ :(
ြမှီးရှည်ေတာ့.ြကိုက်ဘူးအစ်မရယ်း)
ဒါေပမယ့်..အစ်မလုပ်ထားတာေလးက
စားချင်စရာြကီးေနာ်..
မေချာကိုယ်တိုင်.စီမံထားတာဆိုေတာ့
စားသွားပါြပီရှင် (နှစ်ပွဲ)း)
ေပျာ်ရွှင်ချမ်းေြမ့ဖွယ်
အားလပ်ရက်ေလးြဖစ်ပါေစရှင်
ချစ်ခင်စွာြဖင့်
မိစံ
ေရှာက်ေကာ၊ ပါးေကာ ma thi ba
အရမ်းြကိုက်တယ်... လုပ်စားြကည့်ချင်တယ်...ဒါေပမဲ့ ေရှာက်ေကာပါးေကာဆိုတာဘာလဲဟင်... မသိဘူး... ဆိုင်ေတွမှာဘယ်လိုေမးဝယ်ရမလဲ
တကယ်မစားရေတာ့လဲ ပံုေလးေတွြကည့်ြပီး သွားရည်ကျသွားပါတယ်။
မိုးြမင့်တိမ်
ရှမ်းေခါက်ဆွဲတို့ြမီးရှည်တို့ကို
သိပ်မစားြဖစ်ဘူးရယ်..
သိပ်မြကိုက်တာလဲပါတာေပါ့
ဒါေပမဲ့ မြကီးေချာရဲ့ချက်နည်းေလးေတွေတာ့
ေသချာမှတ်ထားတယ်..
ရှမ်းေခါက်ဆွဲတို့ြမီးရှည်တို့
ြကိုက်တဲ့သူတေယာက်ကိုချက်ေကျွးချင်လို့ပါ
ချက်ေကျွးခွင့်လဲရခဲ့မယ်ဆိုရင်
မြကီးနည်းအတိုင်းလက်စွမ်းြပ
ချက်ပလိုက်မယ်ေနာ်..
ချစ်တဲ့ ပစ်ပစ်
OPPS! !
အိမ်ြပန်ချင်သွားြပီ..။
it is one of my favorite! :)
စားချင်လိုက်တာ ေချာရယ်... :-(
ေချွးမေလးေရ ြမီးရှည်ဆိုြကိုက်မှြကိုက် ြမီးရှည်လုပ်နည်း အဆင့်ဆင့်ေလးေသချာဖတ်သွားတယ်။ စားလို့ေကာင်းမဲ့ ပံုေလးေတွြကည့်ရင်း ဗိုက်ဆာလို့ ဒီကေန့ချက်ထားတဲ့ မုန့်ဟင်းခါး ေနာက်တစ်ြကိမ် ထပ်စားလိုက်ရတယ်း))
စိတ်ဓာတ်အစဉ်ြကည်လင်ေအးြမပါေစကွယ်။
ေမတ္တာြဖင့်
အန်တီတင့်
မေချာ.. မေန့က ဝက်သားတုတ်ထိုးေတွ အကုန်စားသွားတာ အဲဒါ ခုြမီးရှည် ြပန်ေလျာ်ေပး ဗိုက်ဆာေနြပီ...... ြပီးရင် ြမီးရှည်ကို ဖဘကို ပို့ေပးေနာ်...
ဟွန့်...ြမင်သာြမင်ရ မြကင်ရပါလား..ြမီးရှည်ရယ်း(..။
မေချာကို အစ်မေတာ်ြပီး အိမ်ေပါ်သာေခါ်တင်ထားချင်ေတာ့တယ်...း))))))
ချစ်တဲ့
ြကည့်ရင်းနဲ့ဗိုက်ဆာလာလိုက်တာဗျာ။ ညေနဘက်ဝင်ြကည့်မိေတာ့ သွားရည်စာတစ်ခုခုစားချင်စိတ်ေပါက်သွားတယ်။ ေကာင်းေရာ။
ခုနကမုန့်တီမလုပ်တတ်လို့သွားဖတ်ေနတာ
သူငယ်ချင်းကြမီးရှည်လာြပီသွားဖတ်ဆို
တာနဲ့အေြပးလာခဲ့တာအိမ်ကပို့ထားတဲ့
ြမီးရှည်အေြခာက်ေတွရှိေနတာနဲ့အေတာ်ပဲ
ေအာက်ကချက်နည်းကိုပိုြပီးစိတ်ဝင်စားတယ်
ပဲငပိမထဲ့ရဘူးလား....
ေကျးေကျးပါရှင်
တဝြကီးစားသွားပါတယ်။
ကိုေအာင်မင်းဦး >> ြမီးရှည်ဝေအာင်စားသွားပါရှင်..
.. အလင်းစက်ေရ >> ချက်ဖို့ ြပုတ်ဖို့ ဝါသနာပါရင် လူများများ မလိုေပါင်ကွယ်.. တစ်ေယာက်တည်းချက်လည်း ြဖစ်သားနဲ့ (ပျင်းရင်ပျင်းတယ်ေြပာဘား) )
အစ်မ T T Sweet >> ဂလုဂလုရွတ်ြပီး ြပန်သွားရတာ အားနာလိုက်တား)
Kyae Hnin Se Lwin >> လုပ်စားြဖစ်မယ်ဆိုရင် ဝမ်းသာပါတယ်။
မေမ >> အိပ်ခါနီးလည်း ြမီးရှည်ပံုေလး ြမင်ေယာင်ြပီး အိပ်သွားရင် အိပ်မက်ထဲမှာ စားရင်စားရမှား)
ညီမ မိစံ >> ြမီးရှည်မြကိုက်တာ ထူးဆန်းတယ် သူများေတွများ ြကိုက်လိုက်ြကတာ.. ကိုယ်တိုင်လုပ်စားရင် ပိုစားေကာင်းပါတယ် မယံုရင် လုပ်စားြကည့်ပါလားေနာ်
Anonymous နဲ့ မရိုစ့် ေရှာက်ေကာပါးေကာ ကို တင်ထားေပးတယ်ေနာ် .. လုပ်စားြကည့်ပါလို့..
မိုးြမင့်တိမ်ေရ >> တကယ်မစားရလည်း ပံုေတွြကည့်ြပီး ဗိုက်ဝတတ်ပါတယ်း)
ညီမ ပစ်ပစ် >> ရည်ရွယ်ချက်ြကီးြကီးနဲ့ ချက်နည်းကို မှတ်ထားတယ်ေပါ့ . တစ်ေန့ေန့မှာ လက်ေတွ့ အသံုးချခွင့်ရလာပါေစလို့ ဆုေတာင်းပါတယ်ေနာ်..
မိုးအိမ် >> ဟုတ်ပ ဗန်းေမာ်ကို လွမ်းသွားြပီေပါ့... ဗန်းေမာ်မှာ တို့စားခဲ့တဲ့ ဆိုင်က ချက်နည်းကို ေသချာမှတ်ခဲ့တာ... အဲဒီဆိုင်ေလးက ခပ်ေသးေသးေပမဲ့ ြမီးရှည်သိပ်ေကာင်းတာဘဲ။
ေယာက္ခမြကီးေရ >> ေနာက်ေတာ့မှ ကိုယ်တိုင်ချက်ေကျွးမယ်ေနာ် ဟိဟိ အဲဒီေတာ့မှ အြပတ်တီးပါလို့။
ညီရဲ>> ဟုတ်တယ် မေန့က ဝက်သားတုတ်ထိုး ကုန်ေအာင်စားလိုက်မိလို့ ြမီးရှည်ြပန်ေလျှာ်ေပးတာေလ.. အိုေက ေဖ့ဘွတ်ကို ပို့လိုက်မယ်
ပန်းချီေရ>> အိမ်ေခါ်ထားရင် ထမင်းေကျွးနိုင်လို့လား တို့က တစ်ရက်ကိုဆန်တစ်ြပည်ချက် ကုန်ေအာင်စားတာ
ေတာ်ြကာမှ ေခါ်မိတာ မှားေလြခင်းလို့ ေနာင်တရေနမယ်ေနာ်း)
ကိုဆူးသစ် >> အချက်ေကာင်းတဲ့ ဇနီးေချာေလး ရထားတာများ။ .ပါရမီြဖည့်ဖက်ေလးရဲ့လက်ရာက ပိုြပီးေကာင်းမယ်ဆိုတာ ေသချာပါတယ်.ေနာ်.
jasmine(ေတာင်ြကီး) ေရ >> ပဲငပိထည့်ရင်လည်း ရပါတယ်။ အစ်မက ဆီတိုဖူးအရည်ထည့်ထားလို့ ပဲငပိမထည့်တာပါ။ ဆီတိုဖူးအစား ပဲငပိကိုသံုးလို့ရပါတယ်ေနာ် ...
မရှင်ေလး.>> ဝေအာင်သာစားသွားပါ။ လာလည်တဲ့အတွက် ေကျးဇူးပါရှင်..
အားလံုး ေပျာ်ရွှင်ကျန်းမာပါေစေနာ် အားေပးတဲ့အတွက် ေကျးဇူးအထူးပါရှင်။
ြမီးရှည် လာစားတယ် မေချာေရ
ထမင်းမစားခင် ဘေလာ့ထဲ အေြပး လည်မိတာ မှားြပီမမေရ..ဗိုက်ဆာလို့ ြမန်ြမန်ြပန်မှ...:)
မေန့က ည အိပ်ခါနီးမှ ဘေလာဂ့်ဝင်ြကည့်ေတာ့ ပိုစ့်အသစ်ေတွတက်လာတာ အစားအေသာက်ေတွပံုေလးေတွနဲ့။ မေချာရယ် ေနာက်ြပီး
http://www.99sanay.com/ ရယ်၊ http://www.khinoomay77.blogspot.com/ တို့ရယ်။ ဗိုက်ဆာဆာနဲ့အိပ်လိုက်ရတယ်။
မေချာလို ြမီးရှည်ချက်ြကည့်ဦးမယ်။ ဝက်သားအစား ြကက်သားနဲ့လည်း ေကာင်းမှာပါေနာ်။
ြကိုက်တယ်မေချာေရ ...
ချစ်တဲ့
pp
ြမီး ရှည်ရယ် ေတာက် ေတာက် ေတာက် ( သေရကျသံများပါ..)
ေကျးဇူးရှင်ြကီးကို အရမ်းေကျးဇူးတင်သွားပါတယ်
အေခါ်အေဝါ်ေတွ မသိတာကို ရှင်းြပလို့ေကျးဇူးတင်ပါတယ် မေချာေရ
အရင်က ဘာထည့်ထားမှန်းကို မသိတာေလ
Print ေတာင် ထုတ်လိုက်ဦးမယ်..
ချစ်မြကီးရယ် သွားေရေတွကိုကျလို့ စားချင်လိုက်တာေနာ်း)
ြမီးရှည်ကို ေတာ်ေတာ်ြကိုက်တယ်.. ြမီးရှည်အရာမှာ မန္တေလးြမီးရှည်ကို အြကိုက်ဆံုး... မေချာရဲ့ြမီးရှည်ကိုလည်း ြမည်းြကည့်ချင်ပါရဲ့..
ခင်မင်လျက်
ေနဝသန်
ေြမအိုးြမီးရှည်အေသြကိုက် မေချာ ဗိုက်ဆာတယ်
စားချင်လိုက်တာ
ကိုယ်ေရာစိတ်ပါေအးချမ်းြပီး
သာယာချမ်းေြမ့ပါေစရှင်း
မိုး
မေချာေရ.
ြမီးရှည်ေတွ့တာနဲ့ အေြပးပဲလာတာ. နှစ်မျိုးလံုး စားြပီးမှ ြပန်ေတာ့မယ်။ မေချာလက်ရာက ေကာင်းြပီးသား ..
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
စားချင်လိုက်တာေချာရယ်...ခုရန်ကုန်ကတရုတ်တန်းမှာလဲ အဲလိုြမီးရှည်ဖတ်မျိုးေရာင်းတယ် လုပ်စားြကည့်ဦးမယ်..။
ြမီးရှည်က တရုတ် မီးရှန်က ဆင်းသက်လာ ြမန်မာမှုြပုထား သလားလို့၊
ြမီးရှည်က စားေကာင်းမယ့်ပံုစံေလး...
ြကည့်ရင်းနဲ့တင် သေရကျတယ်..
ချက်နည်းတင်ေပးတဲ့အတွက် ေကျးဇူးေနာ် :D
ေန့ေရာညေရာ ြမီးရှည်-တဲ့၊ ဒါဆို ြမီးရှည်ြဖင့် ေနထိုင်ြခင်း ေပါ့ေနာ်..၊း) တခါတေလမှာ အခုလို အဝစားရတာ မိုက်တယ်ဗျ၊ အင်း.. မစားနိုင်တဲ့ သူေတွကေတာ့ ပံုေတွြကည့်၊ ေကာ်မန့်ေလး ချန်ြပီး ြပန်ရတာ ပါပဲဗျာ...။း)
မေချာရဲ့ ြမီးရှည်ြကည့်ြပီး အိမ်မှာ ေခါက်ဆွဲထုတ် ေရေနွးေြဖာြပီး ြမိုချလိုက်တယ်..... :)
အရသာအတွက်ကေတာ့ ြမီးရှည် ြမီးရှည်လို့ စိတ်ထဲက မှတ်ြပီး စားလိုက်တာေပါ့.... ဟီး ဟီး
ေတာ်ေသးတယ်။ ထမင်းစားရင်း ဖတ်လိုက်လို့ သေရမယိုတား)
အလုပ်က အြပန် ဗိုက်ဆာဆာနဲ့ အမ ရဲ့ ြမီးရှည်ေတွ ယူစားလိုက်တယ် ဗျာ...။စားလို့ ေကာင်းမှေကာင်း...။
အလုပ်က အြပန် ဗိုက်ဆာဆာနဲ့ အမ ရဲ့ ြမီးရှည်ေတွ ယူစားလိုက်တယ် ဗျာ...။စားလို့ ေကာင်းမှေကာင်း...။
အမ ... ဆီတိုဖူးကို အဂင်္လိပ်လိုဘယ်လိုေခါ်လဲဟင် ... ဘယ်လို ဘူးမျိုးနဲ့လာလဲ...အဲ့ဒါေလးသိချင်ပါတယ်
ညီမေလး Michelle Myat
ဆီတိုဖူးကို အဂင်္လိပ် fermented bean curd လို့ ေခါ်ပါတယ်... အဲဒီနာမည်နဲ့ google မှာ ရိုက်ရှာရင် ပံုေတွ ထွက်လာပါတယ်.. ြမန်မာမှာေတာ့ ရှမ်းြပည်က လာတာမို့ ဝယ်လို့လွယ်ပါတယ်. နိုင်ငံြခားမှာေတာ့ တရုတ်ကထွက်တဲ့ ပုလင်းေလးေတွနဲ့ လာပါလိမ့်မယ်.. အာရှဆိုင်ေတွမှာ ဝယ်လို့ ရနိုင်မယ်ထင်ပါတယ်.. အဆင်ေြပပါေစေနာ်..
Post a Comment