ထမင်း​​လိပ်၊​ ထမင်း​​က​​ေတာ့​​ချွန်


ြပီး​​ခဲ့​​တဲ့​​ အပတ်က ထမင်း​​လိပ်နဲ့​​ ထမင်း​​က​​ေတာ့​​ချွန် လုပ်စား​​ြဖစ်ပါတယ်။  ( Sushi roll ) ကို ထမင်း​​လိပ် ​​ေခါ်တဲ့​​အတွက်  ( Sushi Hand Roll) ကို​​ေတာ့​​ ထမင်း​​က​​ေတာ့​​ လို့​​ အမည်​​ေပး​​ချင်ပါတယ်။ အဲဒီထမင်း​​လိပ်နဲ့​​ ထမင်း​​က​​ေတာ့​​ လုပ်နည်း​​​ေလး​​ကို ချစ်​​ေသာမိတ်​​ေဆွများ​​ကို ြပန်လည်မျှ​​ေဝလိုပါတယ်။ သိပ်လည်း​​ ခက်ခက်ခဲခဲ မဟုတ်တာ​​ေြကာင့်​​ ​​ေတာ်​​ေတာ်များ​​များ​​လည်း​​ လုပ်တတ်ြကမယ်ထင်ပါတယ်။ ထမင်း​​လိပ်ြပုလုပ်ဖို့​​ ပါဝင်တဲ့​​ ပစ္စည်း​​များ​​က​​ေတာ့​​ ​​ေအာက်ပါအတိုင်း​​ြဖစ်ပါတယ်။

ထမင်း​​လိပ်
58b63 - Click for Next Image...

ချက်ြပီး​​သား​​ထမင်း​​ကို နှမ်း​​ဆီ၊​ ဆား​​၊​ ဗနီကာအနည်း​​ငယ်တို့​​ြဖင့်​​နယ်ထား​​ပါတယ်။ ဥနီ၊​ သခွား​​သီး​​၊​ ြကက်သွန်ြမိတ်၊​ ဂဏန်း​​သား​​​ေချာင်း​​​ေြကာ်၊​ ြကက်အူ​​ေချာင်း​​​ေြကာ်၊​ ​​ေရညှိချပ် (Nori sheet)  နဲ့​​ ဝါး​​ယင်း​​လိပ် အ​​ေသး​​တို့​​ြဖစ်ပါတယ်။ ြကက်ဥကို​​ေကျာ်ြပီး​​ အ​​ေချာင်း​​က​​ေလး​​များ​​ြဖစ်​​ေအာင် လှီး​​ြဖတ်၍လည်း​​ ထည့်​​နိုင်ပါတယ်။ ဝါး​​ယင်း​​လိပ်က​​ေလး​​က​​ေတာ့​​ ​​ေရညှိထုပ်​​ေတွမှာ တွဲလျက်ပါတတ်ပါတယ်။

e43a5 - Click for Next Image...

​​ေရညှိချပ်ကို ဝါး​​ယင်း​​လိပ်​​ေလး​​​ေပါ် ြဖန့်​​ခင်း​​လိုက်ပါတယ်။

8d423 - Click for Next Image...
ထို့​​​ေနာက် ထမင်း​​များ​​ကို ​​ေရညှိ​​ေပါ် ြဖန့်​​ခင်း​​လိုက်ပါတယ် စြပီး​​လိပ်မဲ့​​ တစ်ဖက်ြခမ်း​​ကို ထမင်း​​မ​​ေရာက်​​ေစဘဲ ချိန်ခဲ့​​မှာ ြဖစ်ပါတယ်။
76292 - Click for Next Image...
ထမင်း​​​ေပါ် ြကက်အူ​​ေချာင်း​​၊​ ဂဏန်း​​သား​​​ေချာင်း​​၊​ သခွား​​သီး​​၊​ ဥနီ တို့​​ကိုတင်လိုက်ပါတယ်။
6672a - Click for Next Image...
ထို့​​​ေနာက် ထမင်း​​မရှိ​​ေသာ အလွတ်ဘက်မှ စြပီး​​ လိပ်ပါတယ်။

e0cf0 - Click for Next Image...
ဝါး​​လိပ်နဲ့​​ လိပ်လိပ်ြပီး​​ ဖိ​​ေပး​​ပါတယ်။

39392 - Click for Next Image...
​​ေြဖး​​​ေြဖး​​ချင်း​​ ကျစ်လာ​​ေအာင် လိပ်ယူပါတယ်။

575cc - Click for Next Image...
ထို့​​​ေနာက်မှာ​​ေတာ့​​ ထမင်း​​လိပ်ရပါြပီ။ ထမင်း​​လိပ်ကို ဓါး​​ထက်ထပ်ြဖင့်​​ အ​​ေန​​ေတာ်အရွယ် လှီး​​ြဖတ်လိုက်ပါတယ်။

ထမင်း​​လိပ်​​ေခါ် Sushi Roll ရပါြပီ။

59b57 - Click for Next Image...
အ​​ေပါ်က​​ေန နှမ်း​​အနက် ြဖူး​​ထား​​တာပါ။
*********@@@@@*********
ထမင်း​​က​​ေတာ့​​ချွန်

​​ေနာက်ထပ် ထမင်း​​လိပ်တစ်မျိုး​​က  ( Hand Roll Sushi ) လို့​​​ေခါ်တဲ့​​ ထမင်း​​ကို က​​ေတာ့​​ပံုြဖစ်​​ေအာင် လိပ်ထား​​တာပါ။ က​​ေတာ့​​ပံုထမင်း​​လိပ် လုပ်နည်း​​မှာ

​​ေရညှိအချပ်ြကီး​​ကို နှစ်ပိုင်း​​ပိုင်း​​လိုက်ပါတယ်။ နှမ်း​​ဆီ၊​ဆား​​တို့​​နဲ့​​ နယ်ြပီး​​သား​​ ထမင်း​​ကို ​​ေရညှိ​​ေပါ် ပံုပါအတိုင်း​​ ခင်း​​လိုက်ပါတယ်။ အစွန်း​​​ေလး​​ ချန်ထား​​ဖို့​​ လိုပါတယ်။
၎င်း​ ထမင်း​​​ေပါ်ကို သခွား​​၊​ ဥနီ၊​ ြကက်သွန်ြမိတ်၊​ အသား​​​ေချာင်း​​​ေြကာ်များ​​ ြဖန့်​​ခင်း​​လိုက်ပါတယ်။ ​​ေထာပတ်သီး​​၊​ ငါး​​အသား​​လွှာများ​​နဲ့​​လည်း​​ ြပုလုပ်ြကပါတယ်။


Sushi hand rolls 5


Sushi hand rolls 6
ထိပ်က​​ေနစြပီး​​ က​​ေတာ့​​ပံု​​ေလး​​ြဖစ်​​ေအာင် လိပ်လိုက်ပါတယ်။ ထမင်း​​က​​ေတာ့​​လုပ်ရာမှာ အ​​ေသး​​စိတ်ဓာတ်ပံု မရိုက်ထား​​လိုက်ရတဲ့​​အတွက် အ​​ေပါ်က ပံု၂ပံုကို​​ေတာ့​​ ( ဒီ​​ေနရာက) ယူသံုး​​ထား​​တာ ြဖစ်ပါတယ်။

b389c - Click for Next Image...
ထမင်း​​က​​ေတာ့​​ ရပါြပီ။

f4fcb - Click for Next Image...

838bf - Click for Next Image...
ရိုး​​ရိုး​​ထမင်း​​လိပ် မဟုတ်ဘဲ တစ်မျိုး​​ဆန်း​​ြပီး​​ က​​ေတာ့​​ ပံုလုပ်ထား​​တဲ့​​ ထမင်း​​လိပ်ြဖစ်ပါတယ်။

Hand roll sushi လုပ်နည်း​​ သရုပ်ြပ ဗီဒီယိုကို ဒီ​​ေနရာမှာလည်း​​ သွား​​​ေရာက်ြကည့်​​ရှုနိုင်ပါတယ်ရှင်။ အား​​လံုး​​​ေပျာ်ရွှင်ချမ်း​​​ေြမ့​​ြကပါ​​ေစ​​ေနာ်...

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

23 comments:

လွမ်း​​ပိုင်ရှင် said...

အဲဒါြကီး​​ကို ြကိုက်ဘူး​​ဗျ

ဆူး​​သစ် said...

ကျွန်​​ေတာ့်​​ဇနီး​​ပါရမီြဖည့်​​ဖက်​​ေလး​​က ချစ်သူဘဝတုန်း​​က တစ်ခါလုပ်​​ေကျွး​​ဖူး​​တယ်။ ခုပံု​​ေတွြကည့်​​ရတာလည်း​​ စား​​လို့​​​ေကာင်း​​မယ်လို့​​ ယံုြကည်ပါတယ်။ စား​​ချင်း​​စိတ်ြဖစ်မိပါတယ်။

mstint said...

ဆူရှီလာြပီး​​ အား​​​ေပး​​သွား​​တယ် ​​ေချာ​​ေရ။
အစ်မလည်း​​ ​​ေရညှိထမင်း​​လုပ်ြကည့်​​အံုး​​မယ်။ ကန်​​ေတာ့​​ချွန်မျိုး​​ မလုပ်ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​ ညီမ​​ေလး​​အိမ်မှာ​​ေတာ့​​ လုပ်စား​​ြကတယ်​​ေြပာတယ်။
စိတ်ဓာတ်အစဉ်ြကည်လင်​​ေအး​​ြမပါ​​ေစကွယ်။

​​ေမတ္တာြဖင့်​​
အန်တီတင့်​​

​​ေမဓာဝီ said...

ဆူရှီး​​ကို အရမ်း​​ြကိုက်တာ ... ​​ေရညှိ​​ေတွ ြကံုတိုင်း​​ဝယ်ဝယ်ထား​​ြပီး​​ အဆာပလာမစံု​​ေတာင် ဒီတိုင်း​​ထမင်း​​နဲ့​​ လိပ်စား​​ြဖစ်တယ်။ တ​​ေလာက ဆူရှီး​​လိပ်တဲ့​​ ယင်း​​လိပ်က​​ေလး​​ ဝယ်ထား​​ြပီး​​ ​​ေသချာလုပ်စား​​အံုး​​မယ်ြကံ​​ေနတာ ခုထိကို မစား​​ြဖစ်​​ေသး​​ဘူး​​။ ​​ေချာနည်း​​အတိုင်း​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​အံုး​​မှပဲ (အချိန်ရရင်​​ေပါ့​​​ေလ)

ဒါနဲ့​​ ထမင်း​​လိပ်​​ေနတဲ့​​ လက်ကိုြကည့်​​ရတာ စိတ်ရှည်ြပီး​​ အနုပညာဆန်မယ့်​​ လက်မျိုး​​ပဲ အဟမ်း​​ ​​ေချာလက်ထင်လို့​​ ရမ်း​​တုတ်လိုက်၏ ... :))

မအိမ်သူ said...

ြမင်တာနဲ့​​တင်စား​​ချင်စရာ..လက်တည့်​​စမ်း​​အံုး​​မှဘဲ။ တခါမှမလုပ်ဖူး​​ဘူး​​။ ​​ေချာလုပ်ြပ​​ေတာ့​​လဲ လွယ်သား​​...

Anonymous said...

အစ်မ​​ေချာ..
အသား​​ပါတာနည်း​​​ေနတယ်း​​))
တူနာငါး​​ပါထည့်​​လိပ်ရမှာ :P
ြကိုက်တယ်အစ်မ
ခဏခဏစား​​ြဖစ်တယ်(ဆိုင်မှား​​)
ချစ်ခင်စွာြဖင့်​​
မိစံ

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

သူများ​​လုပ်ထား​​တာ​​ေတာ့​​ စား​​တတ်တယ်။ ကိုယ့်​​ဖာသာ လုပ်စား​​ဖို့​​​ေတာ့​​ အ​​ေတာ်​​ေလး​​ စဉ်း​​စား​​ယူရမယ်။ :D

Anonymous said...

စား​​သွား​​ပါြပီဗျာ ဆူရှီး​​ ထမင်း​​လိပ်

ခင်တဲ့​​
အမ​​ေရွှစင်

Shinlay said...

လာစား​​သွား​​ပါတယ်​​ေချာ

ဟန်ြကည် said...

လုပ်စား​​ချင်​​ေပမယ့်​​ လိပ်​​ေနရမှာ လက်ဝင်လို့​​ ပျင်း​​လိုက်တာ...ခပ်လွယ်လွယ်ပဲ အဆာပလာ​​ေတွအကုန် ပါး​​စပ်ထဲထိုး​​ထည့်​​ြပီး​​ ပါး​​စပ်ထဲမှာ သူ့​​ဖာသာ လိပ်သွား​​​ေအာင် ဝါး​​စား​​ပစ်ဖို့​​ပဲ အား​​သန်တယ်...အင်း​​ လျှာလက်​​ေလး​​သစ်နဲ့​​ ဗိုက်လက်တစ်ဝါး​​က တယ်လည်း​​ ကရိကထများ​​ပါလား​​ ​​ေဒါ်​​ေချာ​​ေရ...

MG THANT said...

ဟုတ်တယ်.. အား​​​ေတာ့​​နာတယ်.. အမ
မြကိုက်ဘူး​​ အဲဒါ :D တြခား​​ဟာ ထပ်​​ေကျွး​​ပါ ခင်ဗျ

လသာည said...

ဆူရှီကို တကယ်တအား​​ြကိုက်တာ။ လုပ်နည်း​​​ေသချာတင်​​ေပး​​လို့​​ ​​ေချာ​​ေယာင်း​​​ေယာင်း​​ကို ​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်။

san htun said...

ဆူရှီ ြကိုက်တယ် မ​​ေချာ​​ေရ..နည်း​​​ေလး​​က လွယ်သား​​ပဲ...မျှ​​ေဝ​​ေပး​​တာ သိုင်း​​ကျူး​​ပါရှင်...

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

ဆရာဟန်ြကည်လိုဘဲ သူြကီး​​လဲ လိပ်ရမှာ ပျင်း​​တယ်။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ ​​ေရညှိ​​ေတာ့​​ ြကိုက်တယ်။ ြကိုက်ဆို အ​​ေတာ်​​ေလး​​ကို ြကိုက်တာ။း​​))

ခင်မင်လျှက်

​​ေနဝသန် said...

လုပ်စား​​လှချည်လား​​ မ​​ေချာ​​ေရ..း​​)).. တစ်​​ေန့​​တစ်မျိုး​​ မရိုး​​ရ​​ေအာင်ပါပဲလား​​..

ခင်မင်လျက်
​​ေနဝသန်

မဒမ်ကိုး​​ said...

ရြပီ ရြပီ မမ​​ေချာ​​ေရ ​​ေကျး​​ဇူး​​
လုပ်ြကည့်​​ချင်တာ ဟိဟိ
ကလိဖို့​​တစ်ခုရသွား​​ြပန်ြပီး​​)

Evy said...

ထမင်း​​လိပ်​​ေရာ၊​ က​​ေတာ့​​ချွန်ပါ ၂ခုလံုး​​ အား​​​ေပး​​သွား​​တယ် ​​ေချာ​​ေရ

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

​​ေချာ​​ေရ...
အစ်မ​​ေတာ့​​ “ နင်လား​​ဟဲ့​​ဆူရှီ၊​ ငါလား​​ဟဲ့​​ ြမ​​ေသွး​​နီ ” ြပီး​​ထဲက တစ်ခါမှ ထပ်မလုပ်စား​​ြဖစ်​​ေတာ့​​ဘူး​​..။ အခု ဒီမှာ ကိုရီး​​ယား​​ဆူရှီဆိုင်​​ေတွ ဖွင့်​​လာတာ​​ေတွ့​​ရတယ်။ ​​ေဈး​​က​​ေတာ့​​ ြကီး​​လွန်း​​လို့​​ ဆူရှီြကိုက်တဲ့​​ အိမ်က သား​​ြပည့်​​မ​​ေတွ့​​ပါ​​ေစနဲ့​​လို့​​ ဆု​​ေတာင်း​​​ေနရတယ်။ မဟုတ်လို့​​က​​ေတာ့​​ .. သူတစ်ခါအဝစား​​ရင် ဘတ်ဂျက်အ​​ေတာ်ထိမယ့်​​ပံုရှိတယ်။

jasmine(​​ေတာင်ြကီး​​) said...

​​ေသ​​ေသချာချာ​​ေရး​​ြပြပီး​​
ပံု​​ေလး​​​ေတွနဲ့​​ရှင်း​​​ေနတာမို့​​​ေကျး​​ဇူး​​တင်မိ
ပါတယ်.တစ်ခါမှလုပ်မစား​​ြဖစ်ခဲ့​​ပါဘူး​​
ခု​​ေတာ့​​ ြကိုး​​စား​​ြပီး​​လုပ်ြကည့်​​ပါအုန်း​​မယ်
ြကိုက်လဲြကိုက်တယ်...
ခင်မင်တဲ့​​ jasmine

ညီရဲ said...

အား​​... ထမင်း​​က​​ေတာ့​​ ချွန်​​ေလး​​​ေတွက ချစ်စရာ​​ေလး​​​ေတွ...
အလှြကည့်​​ဖို့​​ဘဲ ​​ေကာင်း​​​ေတာ့​​တယ်...

​​ေတာက်ပြကယ်စင် said...

တြခား​​အရာနဲ့​​ လိပ်ထား​​ရင်​​ေတာ့​​ ြကိုက်တယ် ​​ေချာ​​ေရ။ ​​ေရညှိြကီး​​​ေတာ့​​ သိပ်...အြကိုက်ြကီး​​​ေတာ့​​ ဟုတ်ဖူး​​ရယ်။ (​​ေခတ်ပဲ မမှီတာလား​​ မသိ။ ဟီး​​)

phyophyo said...

မ​​ေချာ က လိပ်ပါတယ်။
ညီမက စား​​ပါတယ်။ :)
အဲလိုအြပင်မှာဆို တကယ်​​ေကာင်း​​မယ်။
ခု​​ေတာ့​​ နည်း​​​ေလး​​​ေတွမှတ်ြပီး​​ ကိုယ့်​​ဘာသာပဲ လုပ်စား​​ရ​​ေတာ့​​မယ်။
ချစ်တဲ့​​
PP

T T Sweet said...

ထမင်း​​လိပ် (ဆူရှီ)​​ေတာ့​​ အရင်က လုပ်ဖူး​​တယ်။ ဝါး​​ဖျာ​​ေလး​​​ေတာင်ဝယ်ထား​​တာ အိမ်​​ေြပာင်း​​​ေတာ့​​ ပါမလာ​​ေတာ့​​ဘူး​​။ ခုအိမ်မှာ ပစ္စည်း​​အြပည့်​​အစံုရှိတယ်။ ဝါး​​ဖျာမရှိတာနဲ့​​ မလုပ်ရဘူး​​။ ​​ေချာလုပ်ထား​​တာ​​ေတွ့​​မှ လုပ်စား​​ချင်လာတယ်။