​​ေသာက်စရာစပယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချိုနဲ့​​ ​​ေဖျာ်ရည်​​ေအး​​

ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ စပါယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချိုအ​​ေြကာင်း​​ ​​ေရး​​ချင်ပါတယ်။ တကယ်ကို စပါယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချို ချက်စား​​ြဖစ်ပါတယ်။ ထူး​​ထူး​​ဆန်း​​ဆန်း​​ ချက်ြပန်ြပီလို့​​ ​​ေြပာြကမယ်ထင်ပါတယ်။ အမှန်​​ေတာ့​​ ကျွန်မ တီထွင်ဖန်တီး​​တဲ့​​ ဟင်း​​မဟုတ်ပါဘူး​​ ။ မိတ်​​ေဆွတစ်​​ေယာက် လက်​​ေဆာင်​​ေပး​​တဲ့​​ ဟင်း​​ချက်နည်း​​စာအုပ်ထဲမှာ ​​ေတွ့​​လိုက်ရတာမို့​​ စပါယ်ပန်း​​ကို ချက်စား​​လို့​​ရတယ်ဆိုတာ သိလိုက်ရတာြဖစ်ပါတယ်။
စပါယ်ပန်း​​နဲ့​​​ေရာြပီး​​ ချက်ထား​​တာ​​ေတွက မှို​​ေြခာက်၊​ မုန်ညင်း​​၊​ ငံုး​​ဥ

ဒီပံု​​ေလး​​က စပါယ်ပန်း​​ကို ဟင်း​​ချိုချက်တဲ့​​နည်း​​ ​​ေဖာ်ြပထား​​တာ ြဖစ်ပါတယ်။ ဟင်း​​ချက်နည်း​​ကို တရုတ်လို ​​ေရး​​ထား​​​ေပမဲ့​​ ကျွန်မ​​ေတာ့​​ တစ်လံုး​​မှ နား​​မလည်ပါဘူး​​။ ဒါနဲ့​​ တရုတ်စာတတ်တဲ့​​ ညီမ​​ေလး​​တစ်​​ေယာက်ကို အကူအညီ​​ေတာင်း​​ြပီး​​ ဖတ်ြပခိုင်း​​ရတာြဖစ်ပါတယ်။ ဒီထဲက ဟင်း​​ချက်နည်း​​ကိုြကည့်​​မိြပီး​​ စပါယ်ပန်း​​ကို ဟင်း​​ချိုချက်စား​​ရရင်ဘယ်လိုအရသာများ​​ ရှိ​​ေလမလဲလို့​​ ကျွန်မက စိတ်ဝင်စား​​မိပါ​​ေတာ့​​တယ်။ စပါယ်ပန်း​​နဲ့​​​ေရာြပီး​​ ချက်ထား​​တာ​​ေတွက မှို​​ေြခာက်၊​ ငံုး​​ဥ၊​ မုန်ညင်း​​တို့​​ြဖစ်ပါတယ်။

ခရီး​​သွား​​လာရင်း​​ တစ်ရက်မှာ စူပါမား​​ကက်တစ်ခုကို ဝင်ြကည့်​​တဲ့​​အခါ စိတ်ဝင်စား​​ဖို့​​​ေကာင်း​​တာ​​ေလး​​​ေတွကို ​​ေတွ့​​လိုက်ရပါတယ်။ အဲဒါက ပန်း​​​ေပါင်း​​စံုနဲ့​​ ​​ေဆး​​ဘက်ဝင် အရွက်များ​​ နှင်း​​ဆီ၊​ စပါယ်၊​ ည​​ေမွှး​​ပန်း​​၊​ ​​ေရှာက်သီး​​၊​ ယူကလစ်ရွက်​​ေတွကို အ​​ေြခာက်လှမ်း​​ြပီး​​ ​​ေရာင်း​​ထား​​တာပါ။ ​​ေဘး​​တစ်ဖက်မှာ​​ေတာ့​​ အဲဒီ ပန်း​​​ေြခာက် အရွက်​​ေြခာက်များ​​ကို ​​ေရခွက်ထဲက ​​ေရနဲ့​​ စိမ်ြပီး​​ နမူနာ ြပထား​​ပါတယ်။ ခွက်ထဲမှာ​​ေတာ့​​ ပန်း​​ရဲ့​​ အ​​ေရာင်အတိုင်း​​ ​​ေရ​​ေတွကလည်း​​ အနီ​​ေရာင် အစိမ်း​​​ေရာင် စသြဖင့်​​ ြမင်​​ေနရပါတယ်။

လဘက်​​ေြခာက် ၊​ ဝက်​​ေြမဥ​​ေြခာက်၊​ ပန်း​​​ေပါင်း​​စံုနဲ့​​ အသီး​​​ေြခာက်များ​​

အ​​ေြခာက်ခံထား​​တဲ့​​နှင်း​​ဆီပန်း​​အဖူး​​က​​ေလး​​များ​​

ပန်း​​နု​​ေရာင်နှင်း​​ဆီဖူး​​

အနီ​​ေရာင်နှင်း​​ဆီပန်း​​ဖူး​​

​​ေရှာက်သီး​​ ၊​ သံပုရာသီး​​​ေြခာက်များ​​

ချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေြခာက်
​​ေပါက်ပန်း​​ပွင့်​​နဲ့​​ ဆင်တူ​​ေသာ ပန်း​​​ေြခာက်
စပါယ်ပန်း​​ဖူး​​

ပရုပ်ဆီနံ့​​သင်း​​တဲ့​​ ယူကလစ်ရွက်​​ေြခာက်

ဒါနဲ့​​ ကျွန်မလည်း​​ အဲဒီဆိုင်က​​ေန အရွက်နဲ့​​ ပန်း​​ပွင့်​​​ေြခာက်တစ်ချို့​​ကို ဝယ်ယူလာခဲ့​​ပါတယ်။ စပါယ်ပန်း​​​ေြခာက်​​ေလး​​​ေတွြမင်​​ေတာ့​​ အ​​ေပါ်ဆံုး​​က ပံုထဲကလို  ဟင်း​​ချက်စား​​ြကည့်​​ရင် ဘယ်လိုများ​​​ေနမလဲဆိုြပီး​​ စဉ်း​​စား​​​ေနမိပါတယ်။ ​​ေြပာ​​ေနတာြကာပါတယ်​​ေနာ် ။ လက်​​ေတွ့​​ချက်ြကည့်​​ြကရ​​ေအာင်း​​)

ပထမဦး​​ဆံုး​​ စပါယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချိုချက်ဖို့​​ စပယ်ပန်း​​​ေြခာက်များ​​ကို ​​ေရ​​ေအး​​နဲ့​​ ​​ေခတ္တစိမ်ထား​​ပါတယ် 

စပယ်ပန်း​​နဲ့​​ ဟင်း​​ချိုချက်ြပီး​​ ြပင်ဆင်ထား​​တဲ့​​ မှို​​ေြခာက်၊​ ငါး​​ဖယ်လံုး​​၊​ မုန်ညင်း​​၊​ ဂျင်း​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူ
 
ထို့​​​ေနာက် ဟင်း​​ရည်အိုး​​တည်ြပီး​​ ဂျင်း​​ ြကက်သွန်ြဖူ ခတ်ပါတယ်။ ဟင်း​​အိုး​​ဆူလာရင် ငါး​​လံုး​​နဲ့​​ မှိုကိုထည့်​​ပါတယ်။ ထို့​​​ေနာက် မုန်ညင်း​​နဲ့​​ စပယ်ပန်း​​ကို ထည့်​​ြပီး​​ အသား​​မှုန့်​​ခတ်ပါတယ်။ ဟင်း​​အရသာ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​ြပီး​​ အ​​ေန​​ေတာ်ြဖစ်ရင် စပါယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချို တစ်ခွက် ရပါြပီ။
မှို၊​ မုန်ညင်း​​၊​ ငါး​​လံုး​​၊​ စပါယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချို

*****************@@@@@*******************
​​ေနာက်တစ်​​ေခါက် ချက်စား​​ြဖစ်တဲ့​​ စပါယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချိုအတွက်

စပါယ်ပန်း​​၊​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​၊​ မုန်လာဥနီ၊​ ဥြဖူ၊​ အသား​​လံုး​​ တို့​​ကို ြပင်ဆင်ပါတယ်။ 

​​ေရ​​ေနွး​​တည်ြပီး​​ ြကက်သွန်ြဖူ ၊​ဂျင်း​​ ဆား​​ ထည့်​​ပါတယ်။ အသား​​လံုး​​နဲ့​​ မုန်လာဥြဖူနီ တို့​​ကိုထည့်​​ပါတယ်။


​​ေြပာင်း​​ဖူး​​နဲ့​​ စပါယ်ပန်း​​ကိုထည့်​​ပါတယ်။ အရသာမှုန့်​​ထည့်​​ြပီး​​ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​ကာ အ​​ေန​​ေတာ်ြဖစ်ရင် ဟင်း​​အိုး​​ရပါြပီ။ 

စပါယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချို

စပါယ်ပန်း​​​ေြခာက်တုန်း​​က အနံ့​​မရှိ​​ေပမဲ့​​ ဟင်း​​ချိုချက်လိုက်တဲ့​​အခါ မူလစပါယ်ပန်း​​ရဲ့​​ အနံ့​​ကို မမီ​​ေသာ်လည်း​​ ခပ်သင်း​​သင်း​​ အနံ့​​မျိုး​​ ထွက်​​ေပါ်လာပါတယ်။ စပါယ်နံ့​​သင်း​​တဲ့​​ ဟင်း​​ချို ​​ေသာက်လိုသူများ​​ ဒီနည်း​​နဲ့​​ စမ်း​​ြကည့်​​နိုင်ပါတယ်​​ေနာ်။

*****************@@@@@*******************

စပါယ်ပန်း​​ကို ​​ေဖျာ်ရည်လည်း​​ လုပ်​​ေသာက်ြကတယ်။ စပါယ်ပန်း​​နံ့​​ ​​ေမွှး​​​ေနတဲ့​​ ​​ေဖျာ်ရည်​​ေအး​​​ေအး​​​ေလး​​

ဒီစပါယ်ပန်း​​​ေဖျာ်ရည်က ဆိုင်ကဝယ်တာပါ။ ​​ေဖ့​​ဘွတ်မှာ တင်တဲ့​​အခါ တစ်ချို့​​က ဘယ်လိုလုပ်တာလဲလို့​​ လုပ်နည်း​​​ေမး​​ြကပါတယ်။ ကျွန်မအထင်​​ေတာ့​​ စပါယ်ပန်း​​ကို သြကား​​ရည်ကျိုတဲ့​​ထဲမှာ ​​ေရာ​​ေမွှထား​​ြပီး​​ လိုသ​​ေလာက်သာ ​​ေဖျာ်တဲ့​​အခါ ထည့်​​တယ်လို့​​ ထင်ပါတယ်။
Jasmine Tea ပါ။ လ္ဘက်​​ေြခာက်နဲ့​​ စပါယ်ပန်း​​ ​​ေရာစပ်ထား​​တဲ့​​ လ္ဘက်​​ေြခာက်ပါ။ ​​ေသာက်လိုက်ရင် စပါယ်နံ့​​​ေလး​​ အလွန်​​ေမွှး​​ပါတယ်။
​​ေပျာ်ရွှင်ကျန်း​​မာ စိတ်ချမ်း​​သာြကပါ​​ေစရှင်.. 

​​ေချာ(အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်)

30 comments:

Baby taster said...

​​ေချွး​​မ ပို့​​စ်က ခုမှတက်လာတယ်း​​)
ဒါနဲ့​​ အ​​ေပါ်ဆံုး​​က ပံုကလွှဲြပီး​​ ကျန်တဲ့​​ပံု
မြမင်ရဘူး​​​ေနာ်။

jr said...

​​ေချာ​​ေရ..
ထူး​​ထူး​​ဆန်း​​ဆန်း​​​ေနာ်.. ခုမှသိတယ်။
ဟုတ်တယ် ပံု​​ေတွက အကုန်မြမင်ရဘူး​​။

ခင်မင်လျှက်

Anonymous said...

Same here, Chaw, can't really see any pictures in this post.
Mon Petit Avatar

Anonymous said...

ညီမ ​​ေရ

အမလည်း​​ ပံု​​ေတွ မြမင်ရဘူး​​ ထူး​​ထူး​​ြခား​​ြခား​​ ​​ေလး​​​ေတွ ြကည့်​​ချင်​​ေနတာ ြပီး​​မှ ြပန်လာမယ်

ချစ်တဲ့​​
အမ​​ေရွှစင်

Anonymous said...

​​ေခါင်း​​စဉ် ဖတ်မိြပီး​​​ေတာ့​​ကို
​​ေတာ်​​ေတာ် စိတ်ဝင်စား​​သွား​​တယ် ..
သူများ​​​ေတွကမှ
တစ်ပံု ​​ေလာက် ြမင်ရ​​ေသး​​တယ် ..
​​ေဆာင်း​​နှင်း​​ က​​ေတာ့​​
တစ်ပံုမှကို မြမင်ရဘူး​​ ..း​​((
ပံု​​ေတွ ြကည့်​​ချင်တယ်လို့​​ ..
စိတ်ဝင်စား​​လို့​​ ..

ခင်မင်လျှက်
​​ေဆာင်း​​နှင်း​​ရွက်

Baby taster said...

ခုလည်း​​ အကုန်မြမင်ရဘူး​​
ပရုပ်ဆီနံ့​​သင်း​​တဲ့​​ ယူကလစ်ရွက်​​ေြခာက် ထိပဲ
ြမင်ရတယ်း​​)

Shinlay said...

စိတ်ဝင်စား​​စရာ မို့​​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်။
ပန်း​​​ေြခာက်​​ေတွ​​ေရာင်း​​တဲ့​​ဆိုင်​​ေတာ့​​ ​​ေရာက်ချင်ပါတယ်။
စပယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချိုလည်း​​ ြမည်း​​ြကည့်​​ချင်ပါတယ်။

rose said...

အိ... စံပယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချိုတဲ့​​... :O) ထူး​​ဆန်း​​တာ...။ စံပယ်ပန်း​​ကို စား​​လို့​​ရတယ်လို့​​ မထင်ခဲ့​​ဘူး​​။ ပန်း​​​ေြခာက်​​ေတွ ​​ေရာင်း​​တဲ့​​ ဆိုင်က စိတ်ဝင်စား​​စရာ ​​ေကာင်း​​လိုက်တာ။ ရို့​​စ်​​ေတာ့​​ ဓာတ်ပံု​​ေတွ အကုန်ြမင်ရတယ်။ အစ်မ​​ေချာဆီ လာလည်ရင် စံပယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချို ချက်​​ေပး​​​ေနာ်။

​​ေချာ(အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်) said...

ပိုစ့်​​တင်ြပီး​​ကာမှ ပံု​​ေတွ ​​ေပျာက်ကုန်တာ​​ေြကာင့်​​ ပံု​​ေတွအား​​လံုး​​ အသစ်ြပန်ထည့်​​​ေနရတဲ့​​အတွက် အ​​ေစာပိုင်း​​မှာ ပံု​​ေတွ မ​​ေပါ်တာမျိုး​​ ြဖစ်ခဲ့​​ပါတယ်။ အဲဒီအတွက် အား​​လံုး​​ကို အနူး​​အညွှတ်​​ေတာင်း​​ပန်ပါတယ်ရှင်။

blackroze said...

မြကီး​​​ေချာက​​ေတာ့​​
ဆန်း​​ဆန်း​​ြပား​​ြပား​​ကိုရှာ​​ေတွ့​​တတ်တယ်..
အခုမှဘဲစံပယ်ပန်း​​ကိုချက်စား​​တာ
ြမင်ဖူး​​တာအမရဲ့​​

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

တစ်ကယ်ကို အဆန်း​​ပဲမမ​​ေရ :):)
မျှ​​ေဝ​​ေပး​​လို့​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ ..​​ေဈး​​​ေတာ့​​ ြကိး​​မယ်​​ေနာ် :P

Nyi Linn Thit said...

တကယ့်​​ကို ရှာရှာ​​ေဖွ​​ေဖွ ပါပဲလား​​ မ​​ေချာ​​ေရ့​​..၊​ တခါ​​ေလာက်​​ေတာ့​​ ​​ေသာက်ဖူး​​ချင်တယ်၊​ စံပယ်နံ့​​​ေလး​​ သင်း​​​ေနမှာပဲ​​ေနာ်...။

Nyi Linn Thit said...

တကယ့်​​ကို ရှာရှာ​​ေဖွ​​ေဖွ ပါပဲလား​​ မ​​ေချာ​​ေရ့​​..၊​ တခါ​​ေလာက်​​ေတာ့​​ ​​ေသာက်ဖူး​​ချင်တယ်၊​ စံပယ်နံ့​​​ေလး​​ သင်း​​​ေနမှာပဲ​​ေနာ်...။

​​ေမဓာဝီ said...

စပယ်ပန်း​​နံ့​​ပါတဲ့​​ လက်ဘက်​​ေြခာက်​​ေတာ့​​ ​​ေသာက်ဖူး​​တယ်။ စပယ်ပန်း​​တို့​​ တြခား​​​ေမွှး​​တဲ့​​ပန်း​​တို့​​ကို အဲဒီလိုအများ​​ြကီး​​ ဟင်း​​လုပ်စား​​ရမှာကျ​​ေတာ့​​ တမျိုး​​ြကီး​​ပဲ​​ေနာ်။ ပန်း​​နံ့​​ ​​ေမွှး​​​ေတး​​​ေတး​​ြကီး​​ စား​​ရမှာ မြကိုက်သလို အဲဒီပန်း​​​ေလး​​​ေတွကိုလဲ မစား​​ရက်ဘူး​​။

ငယ်ငယ်တုန်း​​က ပံုြပင်ထဲမှာ ပန်း​​စား​​ဘီလူး​​မဆိုတာ ြကား​​ဖူး​​တယ် .. ဟီး​​ ​​ေချာလဲ ပန်း​​​ေြခာက်​​ေတွ ဝယ်ဝယ်ချက်ြပီး​​ စား​​လွန်း​​ရင် ပန်း​​စား​​ဥစ္စာ​​ေစာင့်​​မ​​ေလး​​ ြဖစ်သွား​​အံုး​​မယ်။ ​​ေချာက ​​ေချာ​​ေတာ့​​ ဘီလူး​​​ေတာ့​​ြဖစ်မှာ မဟုတ်ဖူး​​​ေလ။ (ဟဲ .. ြပန်ဖား​​ထား​​ရတာ။)

mstint said...

"စပါယ်ပန်း​​ကို ဟင်း​​ချိုချက်စား​​ရရင်ဘယ်လိုအရသာများ​​ ရှိ​​ေလမလဲလို့​​ ကျွန်မက စိတ်ဝင်စား​​မိပါ​​ေတာ့​​တယ်" ဆိုတာကို သ​​ေဘာကျတယ်း​​)) အြမဲတန်း​​အဆန်း​​အသစ်​​ေလး​​​ေတွကို စိတ်ဝင်တစား​​​ေရး​​သား​​​ေနတဲ့​​​ေချာရဲ့​​ စိတ်ကိုခန့်​​မှန်း​​ြပီး​​သား​​ပါး​​)
ဗဟုသုတစံုစံုလင်လင်အတွက် ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ​​ေနာ်။ စံပယ်နဲ့​​ပတ်သက်ရင်​​ေတာ့​​ 'ဂျက်စမင်တီး​​' ပဲ​​ေသာက်ဖူး​​တယ်။ ဟင်း​​ချိုစမ်း​​ချက်ြကည့်​​အံုး​​မယ်။
စိတ်ဓာတ်အစဉ်ြကည်လင်​​ေအး​​ြမပါ​​ေစကွယ်။

​​ေမတ္တာြဖင့်​​
အန်တီတင့်​​

ပါရမီြဖည့်​​ဖက်​​ေလး​​ said...

စံပယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချိုချက်နည်း​​​ေလး​​ လာဖတ်သွား​​တယ် မ​​ေချာ​​ေရ။ ဟင်း​​အဆန်း​​တစ်မျိုး​​ရြပီ။

​​ေဒါင်း​​မင်း​​ said...

ထူး​​ထူး​​ဆန်း​​ဆန်း​​ပါလား​​။
စံပယ်ပန်း​​ကိုဟင်း​​ချက်စား​​လို့​​ရတယ်ဆိုတာ
အခုမှသိတယ်။​​ေပါက်​​ေပါက်ရှာရှာ​​ေနာ်.ဒါနဲ့​​
ကျမ်း​​မာ​​ေရး​​အတွက်ဘာ​​ေတွ​​ေကာင်း​​တာလဲ။
စံပယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချိုကကျမ်း​​မာ​​ေရး​​အတွက်ဘာ
​​ေတွ​​ေကာင်း​​တာလဲဆိုတာလဲသိချင်တယ်ခင်ဗျ
ခင်မင်စွာြဖင့်​​
​​ေဒါင်း​​မင်း​​

မဒမ်ကိုး​​ said...

မမ​​ေရ ထူး​​ဆန်း​​တာ​​ေတာ့​​ထူး​​ဆန်း​​တယ်
ဒါ​​ေပမယ့်​​​ေမွှး​​မ​​ေနဘူး​​လား​​ဟင်
အနံ​​ေတာ်​​ေတာ်ထွက်မ​​ေနဘူး​​လား​​

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

စံပယ်ပန်း​​ရနံ့​​လက်ဖက်​​ေြခာက်​​ေတာ့​​ ​​ေသာက်ဘူး​​တယ်။ အခုလိုမျိုး​​​ေတာ့​​ တစ်ခါမှ ဟင်း​​ချင်မစား​​ဘူး​​ဘူး​​။ ​​ေမွှး​​​ေမွှး​​အီအီ​​ေလး​​ ြဖစ်​​ေနမှာပဲ​​ေနာ်..။ ​​ေပါက်​​ေပါက်ရှာရှာ ရှာ​​ေဖွတတ်တဲ့​​ ဂျီး​​​ေတာ်​​ေချာ... အထူး​​အဆန်း​​​ေလး​​​ေတွ သိရလို့​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါ၏။

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

စံပယ်နံ့​​သင်း​​တဲ့​​ လက်ဖက်​​ေြခာက်​​ေတာ့​​ ​​ေသာက်ဖူး​​တယ်။ အခုလို ဟင်း​​ချက်စား​​တာ​​ေတာ့​​ မသိ​​ေသး​​ဘူး​​ရယ်။ ​​ေမွှး​​​ေမွှး​​အီအီ​​ေလး​​ြဖစ်​​ေနမလား​​ဘဲ​​ေနာ်။ ရှာရှာ​​ေဖွ​​ေဖွ ​​ေရး​​တတ်တဲ့​​ ​​ေဒါ်​​ေချာ..။

PhyoPhyo said...

စပယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချိုး​​​ေလး​​​ေသာက်ချင်လိုက်တာ။ ပူပူ​​ေလး​​​ေသာက်ရရင်​​ေကာင်း​​မှာပဲ။
စပယ်ပန်း​​​ေြခာက်​​ေရ​​ေနွး​​ြကမ်း​​​ေတာ့​​ ​​ေသာက်ဖူး​​တယ်။
မ​​ေချာ apple compotehttp://www.marthastewart.com/345068/apple-compote ​​ေတာ့​​ သွား​​ရည်စာ စား​​ရင် ဆိုး​​ဘူး​​။ လွယ်လည်း​​လွယ်သား​​။ သြကား​​​ေလာက်ပဲထည့်​​ြပီး​​လုပ်လည်း​​ ရတာပဲ။ မ​​ေချာ စိတ်ဝင်စား​​မလား​​လို့​​။
ချစ်တဲ့​​
pp

ညီရဲ said...

မ​​ေချာက​​ေတာ့​​ ရှာရှာ​​ေဖွ​​ေဖွ​​ေလး​​​ေတွ ​​ေတွ့​​တတ်တယ်​​ေနာ်...
ခုမှ ြကား​​ဖူး​​​ေတာ့​​တယ်...

​​ေနဝသန် said...

ြကံြကံဖန်ဖန်ဟင်း​​ပါလား​​.. မ​​ေချာ​​ေရ..း​​))

ခင်မင်လျက်
​​ေနဝသန်

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

စံပယ့်​​ဘဝ.. အဲ​​ေလ စံပယ်ပန်း​​ဘဝ​​ေလး​​ကလဲ မလွယ်ပါလား​​။ နည်း​​​ေပါင်း​​စံု လုပ်တာ ခံ​​ေနရရှာတယ်။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ ဟင်း​​ချို​​ေလး​​​ေတာ့​​ ြမည်း​​ြကည့်​​ချင်သား​​။း​​))

ခင်မင်လျှက်

sosegado said...

ပီကင်း​​​ေရာက်တုန်း​​က​​ေတာ့​​ ပန်း​​မျိုး​​စံုစား​​​ေသာက်ဆိုင်လည်း​​​ေရာက်ပါတယ် အဲဒီမှာ စပါယ် နှင့်​​နှင်း​​ဆီ လက်ဖက်ရည်ပဲ​​ေသာက်ခဲ့​​ပါတယ်၊​ တစ်ခုခု side affects ြဖစ်မှာ​​ေြကာက်လို့​​၊​

​​ေမသိမ့်​​သိမ့်​​​ေကျာ် said...

စံပယ်ပန်း​​လက်ဖက်​​ေြခာက်ပဲ ​​ေသာက်ဖူး​​​ေသး​​တယ်။ အခုလို စံုစံုလင်လင်တစ်ခါမှ မြမင်ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​။ ထူး​​ထူး​​ဆန်း​​ဆန်း​​ပါပဲ။ ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ မ​​ေချာ​​ေရ။

ခရီး​​သွား​​​ေနလို့​​ မလာြဖစ်တာ ခွင့်​​လွှတ်​​ေနာ်။

ခင်တဲ့​​
​​ေမသိမ့်​​

san htun said...

စံပယ်ပန်း​​ လက်ဖက်​​ေြခာက်ပဲ ​​ေသာက်ဖူး​​တာ..စံပယ်ပန်း​​ဟင်း​​ချို အဆန်း​​​ေလး​​ပဲ မ​​ေချာ..စံပယ်ပန်း​​နံ့​​​ေလး​​ သင်း​​​ေနမှာပဲ..မွန်​​ေတွ ဆီး​​သီး​​ဟင်း​​ချို ချက်သလို​​ေပါ့​​

​​ေမာင်ဘြကိုင်(ချဉ်​​ေပါင်ြခံ) said...

လုပ်ြပီ အဲလို ဂလုဂလုပိုစ့်​​​ေတွကိုအသည်း​​ယား​​တယ်ဗျာ့​​
တကယ် ဂလုရတယ်

​​ေကျာက်ြဖူသူ said...

အို.. စပယ်ပန်း​​ ဟင်း​​ချိုတဲ့​​.. စား​​လို့​​ ရတယ်လို့​​ တစ်ခါ မ​​ေတွး​​မိဖူး​​ဘူး​​.. :) မမ အရသာက ဘယ်လို ရှိလဲဟင် ?

ဆူး​​သစ် said...

သစ်တယ်ဗျာ။ ကျွန်​​ေတာ့်​​ဇနီး​​ပါရမီြဖည့်​​ဖက်​​ေလး​​​ေတာ့​​ ဖတ်ြပီး​​သွား​​ြပီ။ ကျွန်​​ေတာ့်​​အတွက်လည်း​​ ဗဟုသုတရပါတယ်။ ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ။