ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် စား​​ြကစို့​​ဘရိုကိုလီ

ကျွန်မတို့​​ ​​ေန့​​စဉ်စား​​သံုး​​​ေနတဲ့​​ ဟင်း​​သီး​​ဟင်း​​ရွက်​​ေတွထဲမှာ လူ​​ေတွရဲ့​​ ကျန်မာ​​ေရး​​ကို အ​​ေထာက်အကူ ြပု​​ေစတဲ့​​ အသီး​​အရွက်​​ေတွ ပါဝင်​​ေနတတ်ပါတယ်။ အဲဒီလို ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အ​​ေထာက်အကူြပု အသီး​​အရွက်​​ေတွထဲမှာ ထင်ရှား​​တဲ့​​ ဟင်း​​သီး​​ဟင်း​​ရွက်က အစိမ်း​​​ေရာင် ဘရိုကိုလီ ြဖစ်ပါတယ်။ ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် အလွန်​​ေကာင်း​​မွန်တဲ့​​ ဘရိုကိုလီကို ြပိုင်ဘက်ကင်း​​ အသီး​​အနှံအြဖစ် Super vegetable လို့​​ပင် ​​ေခါ်ဆိုြကပါတယ်။ ဘရိုကိုလီဟာ ကင်ဆာ ြဖစ်ပွား​​​ေစမှုကို ကာကွယ်​​ေပး​​နိုင်ြပီး​​ ကင်ဆာဆဲလ်များ​​ကို တိုက်ခိုက်နိုင်စွမ်း​​ ရှိတယ်လို့​​ အသီး​​အနှံ​​ေတွြကား​​မှာ ထင်ရှား​​ပါတယ်။

ဘရိုကိုလီမှာ လိ​​ေမ္မာ်သီး​​တစ်လံုး​​ထက်ပင် များ​​ြပား​​စွာပါဝင်တဲ့​​ Vitamin C က သာမာန်အ​​ေအး​​မိြခင်း​​ကို ကာကွယ်​​ေစနိုင်ြပီး​​  သဘာဝ ​​ေဖာလစ်အက်ဆစ်က​​ေတာ့​​ အမျိုး​​သမီး​​များ​​အတွက် အလွန်အကျိုး​​ရှိပါတယ်။ အမျိုး​​သမီး​​များ​​ ကိုယ်ဝန်​​ေဆာင်​​ေနစဉ် တစ်ရှူး​​များ​​ကို ြကီး​​ထွား​​​ေစြပီး​​ ​​ေမွး​​ဖွား​​စဉ်အတွင်း​​ ြဖစ်တတ်​​ေသာ ထိခိုက် ချွို့​​ယွင်း​​မှုတို့​​ကိုလည်း​​ ကာကွယ်​​ေပး​​နိုင်တယ်လို့​​ ဆိုပါတယ်။ ဘရိုကိုလီ များ​​များ​​စား​​ြခင်း​​အား​​ြဖင့်​​ ဘရိုကိုလီထဲမှာ ပါဝင်တဲ့​​ Vitamin B, Folate တို့​​က ​​ေသွး​​သစ်ြဖစ်​​ေပါ်ြခင်း​​၊​ ဆဲလ်အသစ်များ​​ ြဖစ်​​ေပါ်ြခင်း​​၊​ ပရိုတိန်း​​များ​​ ရရှိ​​ေစြခင်း​​တို့​​ကို အား​​​ေပး​​ပါတယ်။ ထို့​​​ေြကာင့်​​လည်း​​ အမျိုး​​သမီး​​များ​​ ကိုယ်ဝန်​​ေဆာင်​​ေနစဉ် များ​​များ​​စား​​သံုး​​သင့်​​ပါတယ်။


http://ebookcashstreams.com/HotNewsBlog/wp-content/uploads/2011/01/broccoli.jpg


ဘရိုကိုလီမှာ အမျှင်ဓာတ်ပါဝင်မှု များ​​ြပား​​ြပီး​​ ကယ်လိုရီနည်း​​ပါတဲ့​​အတွက် ကိုယ်အ​​ေလး​​ချိန် ​​ေလျာ့​​ချလိုသူများ​​ စား​​သံုး​​သင့်​​တဲ့​​ အစား​​အ​​ေသာက်တစ်ခု ြဖစ်​​ေြကာင်း​​ သိရပါတယ်။ ခန္ဓကိုယ်အတွင်း​​တွင် ခုခံမှုစွမ်း​​အား​​ကို ြမင့်​​မား​​​ေစြပီး​​ ရင်သား​​ကင်ဆာ၊​ သား​​အိမ်ကင်ဆာ နဲ့​​ ​​ေမွး​​လမ်း​​​ေြကာင်း​​ကင်ဆာ ြဖစ်​​ေစနိုင်မှုကိုလည်း​​ ​​ေလျာ့​​နည်း​​​ေစနိုင်တယ်လို့​​ သိရပါတယ်။ ဒါ​​ေြကာင့်​​ အမျိုး​​သမီး​​များ​​လည်း​​ များ​​များ​​စား​​သံုး​​သင့်​​သလို အူမြကီး​​ကင်ဆာ၊​ အဆုပ်ကင်ဆာ၊​ ဆီး​​အိမ်ကင်ဆာ၊​ တို့​​ကိုလည်း​​ ြဖစ်​​ေစနိုင်မှု ​​ေလျာ့​​နည်း​​​ေစြပီး​​ အမျိုး​​သား​​များ​​ အတွက်​​ေတာ့​​ ပ​​ေရာစတိတ် ကင်ဆာ ြဖစ်ြခင်း​​ကို ကာကွယ်နိုင်တာ​​ေြကာင့်​​ အမျိုး​​သား​​များ​​လည်း​​ စား​​သံုး​​သင့်​​ပါတယ်။

ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် ​​ေကာင်း​​မွန်လှတဲ့​​ ဘရိုကိုလီကို ြဖစ်နိုင်မယ်ဆိုရင် တစ်ပတ်ကို သံုး​​ြကိမ်၊​ ​​ေလး​​ြကိမ်ခန့်​​ စား​​သံုး​​သင့်​​​ေြကာင်း​​ တိုက်တွန်း​​ထား​​ြပီး​​​ေတာ့​​ အချို့​​ကလည်း​​ ဘရိုကိုလီကို တစ်ရက်ကို ၁၀၀ ဂရမ်ခန့်​​ စား​​သံုး​​သင့်​​​ေြကာင်း​​ အြကံြပုထား​​ပါတယ်။ ဘရိုကိုလီရဲ့​​ အရိုး​​ဟာလည်း​​ ပစ်စရာမလိုဘဲ အ​​ေပါ်က အခွံခွာြပီး​​ စား​​သံုး​​လို့​​ရတဲ့​​ အရာတစ်ခု ြဖစ်ပါတယ်။ သို့​​​ေသာ်လည်း​​ အရိုး​​မှာ​​ေတာ့​​ Vitamin C ပါဝင်မှု မရှိဘူး​​လို့​​ ဆိုပါတယ်။ ြပီး​​​ေတာ့​​လည်း​​ ဘရိုကိုလီကို အချိန်အြကာြကီး​​ ချက်ြပုတ်တာမျိုး​​ မြပုလုပ်ဘဲ ၂မိနစ်ခန့်​​သာ အပူ​​ေပး​​ ချက်ြပုတ်သင့်​​​ေြကာင်း​​ သိရပါတယ်။

ကျွန်မကိုယ်တိုင်လည်း​​ ဘရိုကိုလီကို သိပ်ြကိုက်ပါတယ်။ တစ်ပတ် ၄ြကိမ်မဟုတ်​​ေတာင် တစ်ပတ်၂ြကိမ်​​ေလာက်​​ေတာ့​​ ဘရိုကိုလီကို ချက်စား​​ြဖစ်ပါတယ်။ ကျွန်မ ချက်စား​​ြဖစ်တဲ့​​ ဘရိုကိုလီ ချက်နည်း​​များ​​ကို​​ေတာ့​​ ​​ေအာက်မှာ ​​ေဖာ်ြပ​​ေပး​​ချင်ပါတယ်။ ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် အကျိုး​​​ေကျး​​ဇူး​​ များ​​ြပား​​လှတဲ့​​ ဘရိုကိုလီကို အြမဲတမ်း​​စား​​သံုး​​နိုင်​​ေအာင် ြကိုး​​စား​​ြကပါစို့​​လို့​​ အား​​လံုး​​ကိုလည်း​​ တိုက်တွန်း​​ချင်ပါတယ်ရှင်။


~~~~~~~~&&&~~~~~~~~~~


ဘရိုကိုလီ ​​ေပါင်း​​

ā

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
  
    ဘရိုကိုလီကို အ​​ေန​​ေတာ် အရွယ်​​ေလး​​​ေတွ ြဖတ်ြပီး​​ ​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ဘရိုကိုလီကို ​​ေပါင်း​​ပါတယ်။ အချိန်အြကာြကီး​​​ေပါင်း​​ဖို့​​မလိုဘဲ ၂မိနစ်ခန့်​​သာ ​​ေပါင်း​​ပါတယ်




Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
​​ေပါင်း​​ထား​​တဲ့​​ ဘရိုကိုလီကို ​​ေရခဲ​​ေရ ​​ေအး​​​ေအး​​ြဖင့်​​ စိမ်လိုက်ပါတယ်။ ထိုသို့​​ ​​ေရခဲ​​ေရ ​​ေအး​​​ေအး​​ြဖင့်​​ ချက်ြခင်း​​စိမ်လိုက်ပါက  အလွန်လှပတဲ့​​ အစိမ်း​​​ေရာင် ဘရိုကိုလီကို ရရှိပါတယ်။ ြပီး​​လျှင် ​​ေရစင်​​ေအာင် စစ်ထား​​လိုက်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
နှုတ်နှုတ်စင်း​​ထား​​တဲ့​​ ြကက်သွန်ြဖူကို ဆီသတ်ပါတယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ထို့​​​ေနာက် ငရုပ်သီး​​၊​ မုန်လာဥနီ ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထား​​တာကို ထည့်​​လိုက်ြပီး​​ ပဲငံြပာရည်၊​ ခရုဆီ၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေကာ်မှုန့်​​အရည်​​ေဖျာ်ထား​​တာကို ထည့်​​​ေမွှလိုက်တဲ့​​ အချိန်မှာ ခုလို အ​​ေနအထား​​ကို ရပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

​​ေရစင်​​ေအာင် စစ်ထား​​တဲ့​​ ဘရိုကိုလီကို ခုလို ပန်း​​ကန်ြပား​​​ေပါ်မှာ စီထည့်​​လိုက်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ြပီး​​​ေနာက် ဘရိုကိုလီ အ​​ေပါ်က​​ေန ချက်ထား​​တဲ့​​ အရည်များ​​ကို ခုလို ​​ေလာင်း​​ချလိုက်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
စား​​ချင်စဖွယ် ဘရိုကိုလီ​​ေပါင်း​​ တစ်ခွက် ရပါြပီ။

ဘရိုကိုလီြကိုက်တဲ့​​ ကျွန်မဟာ အရသာလည်း​​ ​​ေကာင်း​​မွန်ြပီး​​ လွယ်လဲလွယ်ကူတဲ့​​ ဒီနည်း​​အတိုင်း​​ အြကာခဏ ချက်စား​​ြဖစ်ပါတယ်။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ တခါနဲ့​​တခါ ပံုစံအနည်း​​ငယ် ကွဲ​​ေအာင် ချက်စား​​ြဖစ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ဘရိုကိုလီနဲ့​​အတူ မှို​​ေြခာက်ကို ​​ေရစိမ်ြပီး​​ ြပုတ်ထား​​တာပါ ထည့်​​ြပီး​​ စီထား​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

အ​​ေစာကအတိုင်း​​ ြကက်သွန်ြဖူဆီသတ်၊​ ငရုပ်သီး​​အစိမ်း​​၊​ ငရုပ်ပွအနီ ပဲငံြပာရည်၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​၊​ ခရုဆီထည့်​​ြပီး​​ ​​ေကာ်မှုန့်​​ အရည်​​ေဖျာ်ထား​​တာထည့်​​ြပီး​​ ချက်ထား​​ပါတယ်။ ဒီတစ်ခါ ဥနီ မထည့်​​ပါဘူး​​။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
၎င်း​အရည်ကို အ​​ေပါ်က ဆမ်း​​လိုက်တာ ြဖစ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
စား​​လို့​​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ဘရိုကိုလီ

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ဒါကလည်း​​ ညီမ​​ေလး​​လိုခင်ရတဲ့​​ သူတို့​​မိသား​​စုကို ထမင်း​​​ေကျွး​​​ေတာ့​​ ဒီဘရိုကိုလီ​​ေပါင်း​​ကို  ထပ် ချက်စား​​ြဖစ်တဲ့​​အခါ ရိုက်ထား​​တာပါ။


*******@@@******

ဘရိုကိုလီ​​ေြကာ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ဒီနည်း​​က​​ေတာ့​​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​ကို ဆီသတ်ြပီး​​ ဘရိုကိုလီ၊​ ​​ေရစိမ်ထား​​တဲ့​​ ​​ေကျာက်ပွင့်​​အြဖူ​​ေရာင်၊​ ငရုပ်ပွ အနီ၊​ အစိမ်း​​ တို့​​ကို ပဲငံြပာရည်၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေြကာ်တဲ့​​နည်း​​ ြဖစ်ပါတယ်။
အသား​​နဲ့​​ပါ ြကာ်နိုင်​​ေပမဲ့​​ အသား​​မပါ သက်သပ်လွတ် ​​ေြကာ်ထား​​တာ ြဖစ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

အ​​ေရာင်စံုစံု​​ေလး​​နဲ့​​ လှလှပပ ဘရိုကိုလီ​​ေြကာ် ြဖစ်ပါတယ်။


*******@@@******

ဘရိုကိုလီချဉ်စပ်သုပ်
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

အရင်တုန်း​​က ရိုး​​ရိုး​​ ပန်း​​​ေဂါ်ဖီသုပ်ကို တင်ခဲ့​​ဖူး​​ပါတယ်။ ဒီတစ်ခါ​​ေတာ့​​ ပန်း​​​ေဂါ်ဖီစိမ်း​​ကို သုပ်ပါတယ်။ ပန်း​​​ေဂါ်ဖီစိမ်း​​ကို အ​​ေန​​ေတာ် အရွယ်များ​​ြဖတ်ြပီး​​  ​​ေရ​​ေနွး​​ဆူဆူမှာ ြပုတ်ပါတယ်။ ​​ေဂါ်ဖီများ​​ ​​ေပျာ့​​မသွား​​​ေစရန် ​​ေခတ္တသာ ြပုတ်​​ေပး​​ဖို့​​ လိုပါတယ်။ ြပီး​​ရင် ​​ေရ​​ေအး​​​ေအး​​ထဲမှာ ချက်ြခင်း​​စိမ်ထား​​လိုက်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 


ြပုတ်ြပီး​​ ပန်း​​​ေဂါ်ဖီစိမ်း​​၊​ မုန်လာဥနီ၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ​​ေြမပဲဆန်​​ေထာင်း​​၊​ နှမ်း​​ဆီ၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​၊​ သံပုရာသီး​​ တို့​​ထည့်​​ြပီး​​ နယ်ပါတယ်။ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်ြကိုက်ရင် ငရုပ်သီး​​နဲ့​​ သံပုရာသီး​​ကို ြကိုက်သ​​ေလာက်ထည့်​​ပါ။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ပဲငံြပာရည် နဲ့​​ နှမ်း​​ အမဲ​​ေရာင်​​ေလး​​​ေတွကိုလည်း​​ ထည့်​​ပါတယ်။ ြကိုက်တတ်ရင် ပုဇွန်​​ေြခာက်ပါ ထည့်​​နိုင်ပါတယ်။ ကျွန်မက ဒီအသုပ်ကို သပ်သပ်လွတ် သုပ်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

နှမ်း​​ဆီနံ့​​​ေလး​​ ​​ေမွှး​​​ေမွှး​​နဲ့​​ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်​​ေလး​​ သုပ်စား​​နိုင်တဲ့​​  ဘရိုကိုလီ (ပန်း​​​ေဂါ်ဖီစိမ်း​​ )သုပ် ရပါြပီရှင်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
နှမ်း​​ဆီမရှိပါက ဆီချက်နဲ့​​လည်း​​ သုပ်စား​​နိုင်ပါတယ်။


ဒီဘရိုကိုလီ ချဉ်စပ်သုပ်က​​ေတာ့​​ ြပီး​​ခဲ့​​တဲ့​​ တစ်လ​​ေလာက်က တင်ခဲ့​​ဖူး​​ပါတယ်။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ ဘရိုကိုလီရဲ့​​ ​​ေခါင်း​​စဉ်​​ေအာက်မှာ တစ်စုတစ်စည်း​​တည်း​​ ြဖစ်​​ေအာင်လို့​​ ြပန်လည် ​​ေဖာ်ြပ​​ေပး​​လိုက်တာ ြဖစ်ပါတယ်။ ဒီသုပ်နည်း​​က​​ေတာ့​​ ြမန်မာ့​​နည်း​​ ြမန်မာ့​​ဟန်နဲ့​​ သုပ်စား​​တာ ြဖစ်ြပီး​​ ​​ေအာက်မှာ​​ေတာ့​​ နိုင်ငံြခား​​သား​​များ​​ စား​​သံုး​​တတ်တဲ့​​ ဘရိုကိုလီ သုပ်နည်း​​ ( Broccoli Salad) တစ်မျိုး​​ကို ထပ်မံ​​ေဖာ်ြပပါဦး​​မယ်ရှင်။


*******@@@******

Broccoli Salad


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ဒါက​​ေတာ့​​ ​​ေပါင်း​​ြပီး​​ ​​ေရ​​ေအး​​​ေအး​​နဲ့​​ ​​ေဆး​​ကာ ​​ေရစင်​​ေအာင် စစ်ထား​​တဲ့​​ ဘရိုကိုလီများ​​ ြဖစ်ပါတယ်။ ဘရိုကိုလီကို မ​​ေပါင်း​​ဘဲ ​​ေရ​​ေနွး​​ဆူဆူနဲ့​​လည်း​​ ြပုတ်နိုင်ပါတယ်။ သို့​​​ေသာ် ​​ေပါင်း​​သည်ြဖစ်​​ေစ ြပုတ်သည်ြဖစ်​​ေစ ၂မိနစ်ထက် မပိုဖို့​​​ေတာ့​​ လိုပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ဘရိုကိုလီနဲ့​​အတူ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်ပွအနီ များ​​ကို နှစ်သက်ရာ အရွယ်လှီး​​ြဖတ်ြပီး​​ ထည့်​​လိုက်ပါတယ်။ 


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ချိစ်ကို အပူ​​ေပး​​ြပီး​​ အရည်​​ေပျာ်တဲ့​​အခါ ပန်း​​ကန်ထဲ ​​ေလာင်း​​ချလိုက်ပါတယ်။ ချိစ်အစား​​ Mayonnais မရိုး​​နိစ်ကို သံုး​​နိုင်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ပျား​​ရည် အနည်း​​ငယ်၊​ ြကက်သွန်ြဖူ နှုတ်နှုတ်စင်း​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ ဗနီကာအရည် (သို့​​မဟုတ်) သံပုရာရည်၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​နဲ့​​ ​​ေဖျာ်ထား​​တဲ့​​ Dressing အရည်ြဖစ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

​​ေဖျာ်ထား​​တဲ့​​အရည် Dressing ကို ထည့်​​လိုက်ပါတယ်။ ( Olive Oil)  သံလွင်ဆီအနည်း​​ငယ်နဲ့​​ ၊​( black pepper)  ငရုပ်​​ေကာင်း​​မှုန့်​​၊​ ြကက်သွန်ြမိတ်တို့​​ကို ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေမွှလိုက်ပါတယ်။ မိမိနှစ်သက်ရာ အရသာြဖစ်​​ေအာင် ဆား​​အ​​ေပါ့​​အငံ ထည့်​​နိုင်ပါတယ်။ သံလွင်ဆီအစား​​ ရိုး​​ရိုး​​ဆီလည်း​​ သံုး​​နိုင်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ထို့​​​ေနာက်မှာ​​ေတာ့​​ နိုင်ငံြခား​​သား​​များ​​ အြကိုက် ချိစ်အရသာနဲ့​​ ဘရိုကိုလီသုပ် တစ်ပွဲရြပီ ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

Broccoli Salad



လူ​​ေတွရဲ့​​ ကျန်း​​မာ​​ေရး​​ကို အကျိုး​​ြပုနိုင်ြပီး​​ အရသာလည်း​​ရှိတဲ့​​ ဘရိုကိုလီကို နည်း​​မျိုး​​စံုနဲ့​​ ချက်ြပုတ် စား​​​ေသာက်ြကဖို့​​ တိုက်တွန်း​​ရင်း​​နဲ့​​အတူ ဘရိုကိုလီချက်နည်း​​များ​​ကို ​​ေဝမျှလိုက်ပါတယ်ရှင်။


ဘရိုကိုလီရဲ့​​ ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် အကျိုး​​ရှိပံုနဲ့​​ ပါတ်သက်ြပီး​​ ကျွန်မ မရှင်း​​လင်း​​တဲ့​​ အချက်များ​​ကို ရှင်း​​လင်း​​​ေြပာြပ​​ေပး​​တဲ့​​ Dr. CK ကို ​​ေကျး​​ဇူး​​အထူး​​ တင်ပါတယ်ရှင်။


  
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

26 comments:

​​ေယာက္ခမ said...

ဘရိုကိုလီ ြကိုက်တယ်အိမ်မှာဆို
​​ေရ​​ေနွး​​နဲ့​​ စိမ်ြပီး​​ ဒီတိုင်း​​ မာယိုနစ်နဲ့​​ မနက်စာ အြဖစ်တို့​​စား​​လိုက်တာပဲ။ ​​ေြကာ်ဖို့​​ သုပ်ဖို့​​ထိ
ဘယ်​​ေတာ့​​မှ မကျန်ဘူး​​)

ahphyulay said...

အင်း​​..
မ ​​ေချာ​​ေရ၊​
အဲ့​​ဒါ ဘရိုကိုလီတဲ့​​လား​​..၊​ ​​ေဈး​​ထဲမှာ
ခဏခဏ ​​ေတွ့​​တယ်ဗျ၊​ ​​ေဂါ်ပီပွင့်​​အစိမ်း​​​ေလ။
အစက သိပ်မစယး​​တတ်ဖူး​​၊​ တစ်ခါတစ်​​ေလ
​​ေြကာ်စား​​ြကည့်​​​ေတာ့​​ နူး​​ညံ့​​လို့​​မဆိုး​​ဘူး​​၊​
​​ေဂါ်ပီပွင့်​​ အြဖူပဲ ​​ေြကာစား​​​ေနကျ​​ေလ။
အခုနည်း​​ကို ကူး​​ယူထား​​လိုက်ြပီ။
အရင်တစ်ခါ ပုဇွန်လိုမဟုတ်​​ေတာ့​​
​​ေဝါ်.. တီထွင်ရဲြပီ..။

မဒမ်ကိုး​​ said...

မမ​​ေချာ​​ေရ
​​ေကျး​​ဇူး​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​​ေနာ်
ဘရိုကိုလီကို​​ေတာ့​​ြကိုက်တယ်
တခါလာလဲဒီပံုပဲချက်စား​​ြဖစ်​​ေနတာ
ဟဟ
ခု​​ေတာ့​​နည်း​​မျိူး​​စံုရြပီ
ချက်စား​​​ေတာ့​​မယ်

​​ေနာက်ထပ်အသား​​အ​​ေရလှ​​ေစမယ့်​​ဟာ​​ေလး​​​ေတွ
တင်ဦး​​​ေနာ် သိလား​​
ခင်တဲ့​​
မဒိုး​​ကန်

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

ဘရိုကိုလီလား​​...... ချက်စား​​ြပုတ်စား​​ ​​ေြကာ်စား​​ ​​ေလှာ်စား​​၊​ သုပ်စား​​ အစံုလုပ်စား​​ချင်သ​​ေပါ့​​ အစ်မရာ။ အ​​ေြခအ​​ေနမ​​ေပး​​လို့​​သာ။ အသီး​​အနှံဆို ြကိုက်ပီး​​သား​​ပဲ။ အဲ...... သုပ်စား​​တာ​​ေလး​​​ေတာ့​​ ပိုသ​​ေဘာကျတယ်။ အဆင်​​ေြပတဲ့​​တစ်​​ေန့​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​မယ်။ ငှဲငှဲ

subuueain said...

ဘရိုကိုလီကို အရမ်း​​ြကိုက်လို့​​ တစ်ပတ်စာ ​​ေဈး​​စာရင်း​​ထဲမှာ အြမဲထည့်​​ဝယ်တယ်မမ​​ေချာ​​ေရ။ ဟင်း​​အသစ်​​ေလး​​​ေတွအတွက် ​​ေကျး​​ဇူး​​ :)

Anonymous said...

I like fruits and vege so brocoli too.I can't have my meal without green:)Thanks Chaw.

PhyoPhyo said...

​​ေကျာက်ပွင့်​​နဲ့​​ မှိုနဲ့​​ စား​​တဲ့​​နည်း​​​ေတွြကိုက်တယ်။
ဟုတ်​​ေသး​​ပါဘူး​​ အကုန်ြကိုက်တယ်။ လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်။
ြမန်မာသုပ်​​ေလး​​အြကိုက်ဆံုး​​ပဲ။
စား​​မယ် သုပ်မယ်။
ဝ​​ေတာ့​​မှာပဲ။

​​ေမာင်မျိုး​​ said...

အသုတ်လည်း​​ စား​​လို့​​ရတာပဲ ကျ​​ေနာ် အ​​ေြကာ်​​ေတာ့​​ စား​​ဖူး​​တယ် အသုတ်​​ေတာ့​​ မစား​​ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​ဗျ ။

mstint said...

ဘရိုကိုလီကို နည်း​​လမ်း​​​ေလး​​​ေတွ အဖံုဖံုနဲ့​​ စား​​ချင်စဖွယ် တင်​​ေပး​​တာ ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ​​ေနာ်။ ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက်လည်း​​ ​​ေကာင်း​​တာမို့​​ ​​ေဂါ်ဖီအြဖူအစား​​ ​​ေဈး​​နည်း​​နည်း​​ြကီး​​​ေပမယ့်​​ Broccoli Salad နဲ့​​ ဘရိုကိုလီ​​ေြကာ်​​ေတာ့​​ လုပ်စား​​ြဖစ်တယ်​​ေလ။
စိတ်ဓာတ်အစဉ်ြကည်လင်​​ေအး​​ြမပါ​​ေစကွယ်။

​​ေမတ္တာြဖင့်​​
အန်တီတင့်​​

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

မ​​ေချာ​​ေရ...
အဲဒါမျိုး​​​ေတွ ဒီမှာ ​​ေပါမှ​​ေပါဘဲ။ ပန်ချာပီကုလား​​​ေတွရဲ့​​ ကုန်စံုဆိုင်မှာ နဲနဲ​​ေနှာ​​ေနှာ မဟုတ်ဘူး​​။ အဲဒါ​​ေတွကို ပန်း​​​ေဂါ်ဖီစိမ်း​​လို့​​ဘဲ မှတ်သား​​ထား​​တာ။ ဘရိုကိုလီလို့​​ သိတာ မြကာ​​ေသး​​ဘူး​​။

အခန့်​​သင့်​​တဲ့​​အခါ​​ေတာ့​​ စား​​ြဖစ်ပါတယ်။ ြဖစ်သလိုချက်ြပုတ်ြပီး​​​ေပါ့​​။ မ​​ေချာလို​​ေတာ့​​ စနစ်ကျကျ မလုပ်တတ်ဘူး​​။

ခင်မင်လျက်

.

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် အ​​ေသး​​စိတ်​​ေလး​​သိရတယ်။ တပတ်ကို သံုး​​​ေလး​​ြကိမ်စား​​ြဖစ်​​ေအာင် ြကိုး​​စား​​ရမယ်မ​​ေချာ​​ေရ။
ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

san htun said...

ဘရိုကိုလီ လာစား​​သွား​​ပါတယ်။

Anonymous said...

ဘရိုကိုလီ အလွယ်စား​​နည်း​​။ အတံုး​​​ေလး​​​ေတွတံုး​​ ​​ေရ​​ေဆး​​ြပီး​​စစ်ြပီး​​ ဇလံုထဲထည့်​​ထား​​တဲ့​​ ဘရိုကိုလီ​​ေပါ်ကို
ဆား​​အနည်း​​ငယ် ထည့်​​ထား​​တဲ့​​ ​​ေရဆူ​​ေလာင်း​​ထည့်​​ြပီး​​ ခဏထား​​၊​ ြပီး​​ရင်​​ေရ​​ေအး​​​ေလး​​​ေဆး​​ြပီး​​စား​​လို့​​ရြပီ၊​ နှမ်း​​ဆီ​​ေမွှး​​​ေလး​​များ​​ရှိလို့​​ လူး​​လိုက်ရင် အရမ်း​​စား​​​ေကာင်း​​ပဲ၊​

blackroze said...

မြကီး​​​ေချာ​​ေရ..

ညီမက​​ေတာ့​​​ေပါင်း​​တာထက်စာရင်
​​ေြကာ်တာနဲ့​​ချဉ်စပ်သုပ်တာကိုပိုြကိုက်တယ်..

ချစ်တဲ့​​ blackroze

rose said...

I don't like broccoli, so I never try. But after reading this useful post, I think I should start eating now. Thank you for sharing :))

Nyi Linn Thit said...

ဘရိုကိုလီ ြကိုက်တယ် မ​​ေချာ​​ေရ..၊​ မုန်လာဥနီနဲ့​​ မြကာခဏ ​​ေြကာ်စား​​ြဖစ်တယ်...၊​ အခု​​ေတာ့​​ ြပုတ်ြပီး​​ မရိုး​​နိစ်နဲ့​​ တို့​​စား​​ဖို့​​ စိတ်ကူး​​ရသွား​​ြပီ...။း​​)

sosegado said...

ဘရိုကိုလီကို မြကိုက်ဘူး​​၊​ အစိမ်း​​​ေြကာ်​​ေတွထဲမှာ​​ေတာင်ပါရင် ဖယ်စား​​တယ်၊​
အတင်း​​စား​​ခိုင်း​​ရင်​​ေတာ့​​ တစ်ဖတ်​​ေလာက်စား​​လိုက်တယ်၊​
လုပ်နည်း​​​ေတွက​​ေတာ့​​ ြကိုက်တဲ့​​သူ​​ေတွအတွက် ထချက်လိုက်ရံုပဲ ဘရိုကိုလီ​​ေနရာမှာ ပန်း​​မုန်လာပွင့်​​ ထည့်​​သုပ်လိုက်မယ်။

Iora said...

အသီး​​အရွက်စိမ်း​​​ေတွအား​​လံုး​​နီး​​နီး​​ ြကိုက်တဲ့​​ကိုယ်က ဘရိုကိုလီက ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက်​​ေကာင်း​​လို့​​လား​​မသိ သိပ်မြကိုက်လို့​​ရံဖန်ရံခါမှ စား​​ြဖစ်တယ်။ အသီး​​အရွက်အား​​လံုး​​နီး​​နီး​​ မြကိုက်တဲ့​​ သူ က ဘရိုကိုလီ ကိုကျ​​ေတာ့​​ြကိုက်တယ်။...ဟင်း​​

ချစ်ြကည်​​ေအး​​ said...

ဘရိုကိုလီကို ​​ေရနဲနဲနဲ့​​ ြပုတ်ြပီး​​ ဒီတိုင်း​​စား​​တယ်။ သူက ကျက်လွယ်သလို ဝယ်ထား​​ြပီး​​ရင်လည်း​​ ​​ေရခဲ​​ေသတ္တာထဲ ထည့်​​ထား​​တာ​​ေတာင် ခဏက​​ေလး​​နဲ့​​ ဝါသွား​​တတ်လို့​​ သိတ်မဝယ်ြဖစ်ဘူး​​ ​​ေချာ​​ေရ။ ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် တပတ်တခါ​​ေလာက် စား​​ဖို့​​ ြကိုး​​စား​​ဦး​​မှပါ....:)

ခရစ္စတလ် said...

သုပ်စား​​တာ စိတ်ဝင်စား​​တယ်၊​
အမယ် အလင်း​​စက် ကိုလတ်က သုပ်စား​​မယ်တဲ့​​ သတင်း​​ရြပီ အ​​ေတာ်ပဲ ဟန်ကျထာ :P

jr said...

ဘရိုကိုလီကို သိပ်မြကိုက်လှဘူး​​​ေချာ​​ေရ။
ဒါမဲ့​​ ​​ေချာ ချက်ြပထား​​တာ​​ေတွထဲက ဘရိုကိုလီ​​ေပါင်း​​ကို သ​​ေဘာကျတယ်။
ချက်ြကည့်​​ဦး​​မယ်။း​​))

Mon Petit Avatar said...

I love broccoli too, but always lazy to cook at home. I will try the salad style if I am not lazy and thank you so much for your your recipes!!!

​​ေနဝသန် said...

ဒါကို ဘရိုကိုလီလို့​​​ေခါ်သလား​​.. အြမဲစား​​ြဖစ်ပါတယ်.. ပန်း​​​ေဂါ်ဖီအဝါက ​​ေဈး​​ပိုြကီး​​​ေတာ့​​ ဒါပဲစား​​ြဖစ်တာများ​​တယ်.. ဒီလိုအကျိုး​​​ေတွများ​​မယ်မှန်း​​ မသိဘူး​​...


ခင်မင်လျက်
​​ေနဝသန်

မအိမ်သူ said...

အကုန်လံုး​​ြကိုက်တယ်​​ေချာ​​ေရ။ နည်း​​အသစ်​​ေလး​​​ေတွလည်း​​ မှတ်သွား​​တယ်။ လက်တည့်​​စမ်း​​ြပီး​​ အ​​ေြပာင်း​​အလဲ​​ေလး​​​ေတွ အများ​​ြကီး​​လုပ်စား​​လို့​​ရသွား​​ြပီ။ နည်း​​မျိုး​​စံုမျှ​​ေပး​​တာ ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါပဲ...း​​)

ဂျစ်တူး​​ ( မံုရွာ ) said...

ကျန်း​​မာပါ​​ေစမဂင်္လာပါ ​​ေချာ
ကျ​​ေနာ်အြကိုက်ဆံုး​​အစား​​အစာပါ။အခု​​ေတာ့​​လုပ်စား​​နည်း​​
မျိုး​​စံုတင်ြပထား​​တာ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ​​ေနာ်-

မိုး​​ခါး​​ said...

အား​​
စား​​ချင်တယ် .. စား​​ချင်တယ် ..း​​(((
အထဲက ​​ေကာင်​​ေကာင်​​ေတာ့​​ ​​ေြကာက်တယ် .. :D

လုပ်စား​​ဦး​​မယ် မ​​ေချာ​​ေရ ရှဲ့​​ရှဲး​​့​​)