ကျွန်မတို့ ေန့စဉ်စားသံုးေနတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်ေတွထဲမှာ လူေတွရဲ့ ကျန်မာေရးကို အေထာက်အကူ ြပုေစတဲ့ အသီးအရွက်ေတွ ပါဝင်ေနတတ်ပါတယ်။ အဲဒီလို ကျန်းမာေရးအေထာက်အကူြပု အသီးအရွက်ေတွထဲမှာ ထင်ရှားတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်က အစိမ်းေရာင် ဘရိုကိုလီ ြဖစ်ပါတယ်။ ကျန်းမာေရးအတွက် အလွန်ေကာင်းမွန်တဲ့ ဘရိုကိုလီကို ြပိုင်ဘက်ကင်း အသီးအနှံအြဖစ် Super vegetable လို့ပင် ေခါ်ဆိုြကပါတယ်။ ဘရိုကိုလီဟာ ကင်ဆာ ြဖစ်ပွားေစမှုကို ကာကွယ်ေပးနိုင်ြပီး ကင်ဆာဆဲလ်များကို တိုက်ခိုက်နိုင်စွမ်း ရှိတယ်လို့ အသီးအနှံေတွြကားမှာ ထင်ရှားပါတယ်။
ဘရိုကိုလီမှာ လိေမ္မာ်သီးတစ်လံုးထက်ပင် များြပားစွာပါဝင်တဲ့ Vitamin C က သာမာန်အေအးမိြခင်းကို ကာကွယ်ေစနိုင်ြပီး သဘာဝ ေဖာလစ်အက်ဆစ်ကေတာ့ အမျိုးသမီးများအတွက် အလွန်အကျိုးရှိပါတယ်။ အမျိုးသမီးများ ကိုယ်ဝန်ေဆာင်ေနစဉ် တစ်ရှူးများကို ြကီးထွားေစြပီး ေမွးဖွားစဉ်အတွင်း ြဖစ်တတ်ေသာ ထိခိုက် ချွို့ယွင်းမှုတို့ကိုလည်း ကာကွယ်ေပးနိုင်တယ်လို့ ဆိုပါတယ်။ ဘရိုကိုလီ များများစားြခင်းအားြဖင့် ဘရိုကိုလီထဲမှာ ပါဝင်တဲ့ Vitamin B, Folate တို့က ေသွးသစ်ြဖစ်ေပါ်ြခင်း၊ ဆဲလ်အသစ်များ ြဖစ်ေပါ်ြခင်း၊ ပရိုတိန်းများ ရရှိေစြခင်းတို့ကို အားေပးပါတယ်။ ထို့ေြကာင့်လည်း အမျိုးသမီးများ ကိုယ်ဝန်ေဆာင်ေနစဉ် များများစားသံုးသင့်ပါတယ်။
ဘရိုကိုလီမှာ အမျှင်ဓာတ်ပါဝင်မှု များြပားြပီး ကယ်လိုရီနည်းပါတဲ့အတွက် ကိုယ်အေလးချိန် ေလျာ့ချလိုသူများ စားသံုးသင့်တဲ့ အစားအေသာက်တစ်ခု ြဖစ်ေြကာင်း သိရပါတယ်။ ခန္ဓကိုယ်အတွင်းတွင် ခုခံမှုစွမ်းအားကို ြမင့်မားေစြပီး ရင်သားကင်ဆာ၊ သားအိမ်ကင်ဆာ နဲ့ ေမွးလမ်းေြကာင်းကင်ဆာ ြဖစ်ေစနိုင်မှုကိုလည်း ေလျာ့နည်းေစနိုင်တယ်လို့ သိရပါတယ်။ ဒါေြကာင့် အမျိုးသမီးများလည်း များများစားသံုးသင့်သလို အူမြကီးကင်ဆာ၊ အဆုပ်ကင်ဆာ၊ ဆီးအိမ်ကင်ဆာ၊ တို့ကိုလည်း ြဖစ်ေစနိုင်မှု ေလျာ့နည်းေစြပီး အမျိုးသားများ အတွက်ေတာ့ ပေရာစတိတ် ကင်ဆာ ြဖစ်ြခင်းကို ကာကွယ်နိုင်တာေြကာင့် အမျိုးသားများလည်း စားသံုးသင့်ပါတယ်။
ကျန်းမာေရးအတွက် ေကာင်းမွန်လှတဲ့ ဘရိုကိုလီကို ြဖစ်နိုင်မယ်ဆိုရင် တစ်ပတ်ကို သံုးြကိမ်၊ ေလးြကိမ်ခန့် စားသံုးသင့်ေြကာင်း တိုက်တွန်းထားြပီးေတာ့ အချို့ကလည်း ဘရိုကိုလီကို တစ်ရက်ကို ၁၀၀ ဂရမ်ခန့် စားသံုးသင့်ေြကာင်း အြကံြပုထားပါတယ်။ ဘရိုကိုလီရဲ့ အရိုးဟာလည်း ပစ်စရာမလိုဘဲ အေပါ်က အခွံခွာြပီး စားသံုးလို့ရတဲ့ အရာတစ်ခု ြဖစ်ပါတယ်။ သို့ေသာ်လည်း အရိုးမှာေတာ့ Vitamin C ပါဝင်မှု မရှိဘူးလို့ ဆိုပါတယ်။ ြပီးေတာ့လည်း ဘရိုကိုလီကို အချိန်အြကာြကီး ချက်ြပုတ်တာမျိုး မြပုလုပ်ဘဲ ၂မိနစ်ခန့်သာ အပူေပး ချက်ြပုတ်သင့်ေြကာင်း သိရပါတယ်။
ကျွန်မကိုယ်တိုင်လည်း ဘရိုကိုလီကို သိပ်ြကိုက်ပါတယ်။ တစ်ပတ် ၄ြကိမ်မဟုတ်ေတာင် တစ်ပတ်၂ြကိမ်ေလာက်ေတာ့ ဘရိုကိုလီကို ချက်စားြဖစ်ပါတယ်။ ကျွန်မ ချက်စားြဖစ်တဲ့ ဘရိုကိုလီ ချက်နည်းများကိုေတာ့ ေအာက်မှာ ေဖာ်ြပေပးချင်ပါတယ်။ ကျန်းမာေရးအတွက် အကျိုးေကျးဇူး များြပားလှတဲ့ ဘရိုကိုလီကို အြမဲတမ်းစားသံုးနိုင်ေအာင် ြကိုးစားြကပါစို့လို့ အားလံုးကိုလည်း တိုက်တွန်းချင်ပါတယ်ရှင်။
~~~~~~~~&&&~~~~~~~~~~
ဘရိုကိုလီ ေပါင်း
ဘရိုကိုလီကို အေနေတာ် အရွယ်ေလးေတွ ြဖတ်ြပီး ေရစင်ေအာင်ေဆးပါတယ်။
ဘရိုကိုလီကို ေပါင်းပါတယ်။ အချိန်အြကာြကီးေပါင်းဖို့မလိုဘဲ ၂မိနစ်ခန့်သာ ေပါင်းပါတယ်
ေပါင်းထားတဲ့ ဘရိုကိုလီကို ေရခဲေရ ေအးေအးြဖင့် စိမ်လိုက်ပါတယ်။ ထိုသို့ ေရခဲေရ ေအးေအးြဖင့် ချက်ြခင်းစိမ်လိုက်ပါက အလွန်လှပတဲ့ အစိမ်းေရာင် ဘရိုကိုလီကို ရရှိပါတယ်။ ြပီးလျှင် ေရစင်ေအာင် စစ်ထားလိုက်ပါတယ်။
နှုတ်နှုတ်စင်းထားတဲ့ ြကက်သွန်ြဖူကို ဆီသတ်ပါတယ်
ထို့ေနာက် ငရုပ်သီး၊ မုန်လာဥနီ ပါးပါးလှီးထားတာကို ထည့်လိုက်ြပီး ပဲငံြပာရည်၊ ခရုဆီ၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့ထည့်ြပီး ေကာ်မှုန့်အရည်ေဖျာ်ထားတာကို ထည့်ေမွှလိုက်တဲ့ အချိန်မှာ ခုလို အေနအထားကို ရပါတယ်။
ေရစင်ေအာင် စစ်ထားတဲ့ ဘရိုကိုလီကို ခုလို ပန်းကန်ြပားေပါ်မှာ စီထည့်လိုက်ပါတယ်။
ြပီးေနာက် ဘရိုကိုလီ အေပါ်ကေန ချက်ထားတဲ့ အရည်များကို ခုလို ေလာင်းချလိုက်ပါတယ်။
စားချင်စဖွယ် ဘရိုကိုလီေပါင်း တစ်ခွက် ရပါြပီ။
ဘရိုကိုလီြကိုက်တဲ့ ကျွန်မဟာ အရသာလည်း ေကာင်းမွန်ြပီး လွယ်လဲလွယ်ကူတဲ့ ဒီနည်းအတိုင်း အြကာခဏ ချက်စားြဖစ်ပါတယ်။ ဒါေပမဲ့ တခါနဲ့တခါ ပံုစံအနည်းငယ် ကွဲေအာင် ချက်စားြဖစ်ပါတယ်။
ဘရိုကိုလီနဲ့အတူ မှိုေြခာက်ကို ေရစိမ်ြပီး ြပုတ်ထားတာပါ ထည့်ြပီး စီထားပါတယ်။
အေစာကအတိုင်း ြကက်သွန်ြဖူဆီသတ်၊ ငရုပ်သီးအစိမ်း၊ ငရုပ်ပွအနီ ပဲငံြပာရည်၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ ခရုဆီထည့်ြပီး ေကာ်မှုန့် အရည်ေဖျာ်ထားတာထည့်ြပီး ချက်ထားပါတယ်။ ဒီတစ်ခါ ဥနီ မထည့်ပါဘူး။
၎င်းအရည်ကို အေပါ်က ဆမ်းလိုက်တာ ြဖစ်ပါတယ်။
စားလို့ေကာင်းတဲ့ ဘရိုကိုလီ
ဒါကလည်း ညီမေလးလိုခင်ရတဲ့ သူတို့မိသားစုကို ထမင်းေကျွးေတာ့ ဒီဘရိုကိုလီေပါင်းကို ထပ် ချက်စားြဖစ်တဲ့အခါ ရိုက်ထားတာပါ။
*******@@@******
ဘရိုကိုလီေြကာ်
ဒီနည်းကေတာ့ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်းကို ဆီသတ်ြပီး ဘရိုကိုလီ၊ ေရစိမ်ထားတဲ့ ေကျာက်ပွင့်အြဖူေရာင်၊ ငရုပ်ပွ အနီ၊ အစိမ်း တို့ကို ပဲငံြပာရည်၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့ထည့်ြပီး ေြကာ်တဲ့နည်း ြဖစ်ပါတယ်။
အသားနဲ့ပါ ြကာ်နိုင်ေပမဲ့ အသားမပါ သက်သပ်လွတ် ေြကာ်ထားတာ ြဖစ်ပါတယ်။
အေရာင်စံုစံုေလးနဲ့ လှလှပပ ဘရိုကိုလီေြကာ် ြဖစ်ပါတယ်။
*******@@@******
ဘရိုကိုလီချဉ်စပ်သုပ်
အရင်တုန်းက ရိုးရိုး ပန်းေဂါ်ဖီသုပ်ကို တင်ခဲ့ဖူးပါတယ်။ ဒီတစ်ခါေတာ့ ပန်းေဂါ်ဖီစိမ်းကို သုပ်ပါတယ်။ ပန်းေဂါ်ဖီစိမ်းကို အေနေတာ် အရွယ်များြဖတ်ြပီး ေရေနွးဆူဆူမှာ ြပုတ်ပါတယ်။ ေဂါ်ဖီများ ေပျာ့မသွားေစရန် ေခတ္တသာ ြပုတ်ေပးဖို့ လိုပါတယ်။ ြပီးရင် ေရေအးေအးထဲမှာ ချက်ြခင်းစိမ်ထားလိုက်ပါတယ်။
ြပုတ်ြပီး ပန်းေဂါ်ဖီစိမ်း၊ မုန်လာဥနီ၊ ြကက်သွန်နီ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ေြမပဲဆန်ေထာင်း၊ နှမ်းဆီ၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ သံပုရာသီး တို့ထည့်ြပီး နယ်ပါတယ်။ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်ြကိုက်ရင် ငရုပ်သီးနဲ့ သံပုရာသီးကို ြကိုက်သေလာက်ထည့်ပါ။
ပဲငံြပာရည် နဲ့ နှမ်း အမဲေရာင်ေလးေတွကိုလည်း ထည့်ပါတယ်။ ြကိုက်တတ်ရင် ပုဇွန်ေြခာက်ပါ ထည့်နိုင်ပါတယ်။ ကျွန်မက ဒီအသုပ်ကို သပ်သပ်လွတ် သုပ်ပါတယ်။
နှမ်းဆီနံ့ေလး ေမွှးေမွှးနဲ့ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်ေလး သုပ်စားနိုင်တဲ့ ဘရိုကိုလီ (ပန်းေဂါ်ဖီစိမ်း )သုပ် ရပါြပီရှင်။
နှမ်းဆီမရှိပါက ဆီချက်နဲ့လည်း သုပ်စားနိုင်ပါတယ်။
ဒီဘရိုကိုလီ ချဉ်စပ်သုပ်ကေတာ့ ြပီးခဲ့တဲ့ တစ်လေလာက်က တင်ခဲ့ဖူးပါတယ်။ ဒါေပမဲ့ ဘရိုကိုလီရဲ့ ေခါင်းစဉ်ေအာက်မှာ တစ်စုတစ်စည်းတည်း ြဖစ်ေအာင်လို့ ြပန်လည် ေဖာ်ြပေပးလိုက်တာ ြဖစ်ပါတယ်။ ဒီသုပ်နည်းကေတာ့ ြမန်မာ့နည်း ြမန်မာ့ဟန်နဲ့ သုပ်စားတာ ြဖစ်ြပီး ေအာက်မှာေတာ့ နိုင်ငံြခားသားများ စားသံုးတတ်တဲ့ ဘရိုကိုလီ သုပ်နည်း ( Broccoli Salad) တစ်မျိုးကို ထပ်မံေဖာ်ြပပါဦးမယ်ရှင်။
*******@@@******
Broccoli Salad
ဒါကေတာ့ ေပါင်းြပီး ေရေအးေအးနဲ့ ေဆးကာ ေရစင်ေအာင် စစ်ထားတဲ့ ဘရိုကိုလီများ ြဖစ်ပါတယ်။ ဘရိုကိုလီကို မေပါင်းဘဲ ေရေနွးဆူဆူနဲ့လည်း ြပုတ်နိုင်ပါတယ်။ သို့ေသာ် ေပါင်းသည်ြဖစ်ေစ ြပုတ်သည်ြဖစ်ေစ ၂မိနစ်ထက် မပိုဖို့ေတာ့ လိုပါတယ်။
ဘရိုကိုလီနဲ့အတူ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ြကက်သွန်နီ၊ ငရုပ်ပွအနီ များကို နှစ်သက်ရာ အရွယ်လှီးြဖတ်ြပီး ထည့်လိုက်ပါတယ်။
ချိစ်ကို အပူေပးြပီး အရည်ေပျာ်တဲ့အခါ ပန်းကန်ထဲ ေလာင်းချလိုက်ပါတယ်။ ချိစ်အစား Mayonnais မရိုးနိစ်ကို သံုးနိုင်ပါတယ်။
ပျားရည် အနည်းငယ်၊ ြကက်သွန်ြဖူ နှုတ်နှုတ်စင်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ဗနီကာအရည် (သို့မဟုတ်) သံပုရာရည်၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့နဲ့ ေဖျာ်ထားတဲ့ Dressing အရည်ြဖစ်ပါတယ်။
ေဖျာ်ထားတဲ့အရည် Dressing ကို ထည့်လိုက်ပါတယ်။ ( Olive Oil) သံလွင်ဆီအနည်းငယ်နဲ့ ၊( black pepper) ငရုပ်ေကာင်းမှုန့်၊ ြကက်သွန်ြမိတ်တို့ကို ထည့်ြပီး ေမွှလိုက်ပါတယ်။ မိမိနှစ်သက်ရာ အရသာြဖစ်ေအာင် ဆားအေပါ့အငံ ထည့်နိုင်ပါတယ်။ သံလွင်ဆီအစား ရိုးရိုးဆီလည်း သံုးနိုင်ပါတယ်။
ထို့ေနာက်မှာေတာ့ နိုင်ငံြခားသားများ အြကိုက် ချိစ်အရသာနဲ့ ဘရိုကိုလီသုပ် တစ်ပွဲရြပီ ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။
လူေတွရဲ့ ကျန်းမာေရးကို အကျိုးြပုနိုင်ြပီး အရသာလည်းရှိတဲ့ ဘရိုကိုလီကို နည်းမျိုးစံုနဲ့ ချက်ြပုတ် စားေသာက်ြကဖို့ တိုက်တွန်းရင်းနဲ့အတူ ဘရိုကိုလီချက်နည်းများကို ေဝမျှလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ဘရိုကိုလီရဲ့ ကျန်းမာေရးအတွက် အကျိုးရှိပံုနဲ့ ပါတ်သက်ြပီး ကျွန်မ မရှင်းလင်းတဲ့ အချက်များကို ရှင်းလင်းေြပာြပေပးတဲ့ Dr. CK ကို ေကျးဇူးအထူး တင်ပါတယ်ရှင်။
26 comments:
ဘရိုကိုလီ ြကိုက်တယ်အိမ်မှာဆို
ေရေနွးနဲ့ စိမ်ြပီး ဒီတိုင်း မာယိုနစ်နဲ့ မနက်စာ အြဖစ်တို့စားလိုက်တာပဲ။ ေြကာ်ဖို့ သုပ်ဖို့ထိ
ဘယ်ေတာ့မှ မကျန်ဘူး)
အင်း..
မ ေချာေရ၊
အဲ့ဒါ ဘရိုကိုလီတဲ့လား..၊ ေဈးထဲမှာ
ခဏခဏ ေတွ့တယ်ဗျ၊ ေဂါ်ပီပွင့်အစိမ်းေလ။
အစက သိပ်မစယးတတ်ဖူး၊ တစ်ခါတစ်ေလ
ေြကာ်စားြကည့်ေတာ့ နူးညံ့လို့မဆိုးဘူး၊
ေဂါ်ပီပွင့် အြဖူပဲ ေြကာစားေနကျေလ။
အခုနည်းကို ကူးယူထားလိုက်ြပီ။
အရင်တစ်ခါ ပုဇွန်လိုမဟုတ်ေတာ့
ေဝါ်.. တီထွင်ရဲြပီ..။
မမေချာေရ
ေကျးဇူး ေကျးဇူးေနာ်
ဘရိုကိုလီကိုေတာ့ြကိုက်တယ်
တခါလာလဲဒီပံုပဲချက်စားြဖစ်ေနတာ
ဟဟ
ခုေတာ့နည်းမျိူးစံုရြပီ
ချက်စားေတာ့မယ်
ေနာက်ထပ်အသားအေရလှေစမယ့်ဟာေလးေတွ
တင်ဦးေနာ် သိလား
ခင်တဲ့
မဒိုးကန်
ဘရိုကိုလီလား...... ချက်စားြပုတ်စား ေြကာ်စား ေလှာ်စား၊ သုပ်စား အစံုလုပ်စားချင်သေပါ့ အစ်မရာ။ အေြခအေနမေပးလို့သာ။ အသီးအနှံဆို ြကိုက်ပီးသားပဲ။ အဲ...... သုပ်စားတာေလးေတာ့ ပိုသေဘာကျတယ်။ အဆင်ေြပတဲ့တစ်ေန့ လုပ်စားြကည့်မယ်။ ငှဲငှဲ
ဘရိုကိုလီကို အရမ်းြကိုက်လို့ တစ်ပတ်စာ ေဈးစာရင်းထဲမှာ အြမဲထည့်ဝယ်တယ်မမေချာေရ။ ဟင်းအသစ်ေလးေတွအတွက် ေကျးဇူး :)
I like fruits and vege so brocoli too.I can't have my meal without green:)Thanks Chaw.
ေကျာက်ပွင့်နဲ့ မှိုနဲ့ စားတဲ့နည်းေတွြကိုက်တယ်။
ဟုတ်ေသးပါဘူး အကုန်ြကိုက်တယ်။ လုပ်စားြကည့်ဦးမယ်။
ြမန်မာသုပ်ေလးအြကိုက်ဆံုးပဲ။
စားမယ် သုပ်မယ်။
ဝေတာ့မှာပဲ။
အသုတ်လည်း စားလို့ရတာပဲ ကျေနာ် အေြကာ်ေတာ့ စားဖူးတယ် အသုတ်ေတာ့ မစားဖူးေသးဘူးဗျ ။
ဘရိုကိုလီကို နည်းလမ်းေလးေတွ အဖံုဖံုနဲ့ စားချင်စဖွယ် တင်ေပးတာ ေကျးဇူးပါေနာ်။ ကျန်းမာေရးအတွက်လည်း ေကာင်းတာမို့ ေဂါ်ဖီအြဖူအစား ေဈးနည်းနည်းြကီးေပမယ့် Broccoli Salad နဲ့ ဘရိုကိုလီေြကာ်ေတာ့ လုပ်စားြဖစ်တယ်ေလ။
စိတ်ဓာတ်အစဉ်ြကည်လင်ေအးြမပါေစကွယ်။
ေမတ္တာြဖင့်
အန်တီတင့်
မေချာေရ...
အဲဒါမျိုးေတွ ဒီမှာ ေပါမှေပါဘဲ။ ပန်ချာပီကုလားေတွရဲ့ ကုန်စံုဆိုင်မှာ နဲနဲေနှာေနှာ မဟုတ်ဘူး။ အဲဒါေတွကို ပန်းေဂါ်ဖီစိမ်းလို့ဘဲ မှတ်သားထားတာ။ ဘရိုကိုလီလို့ သိတာ မြကာေသးဘူး။
အခန့်သင့်တဲ့အခါေတာ့ စားြဖစ်ပါတယ်။ ြဖစ်သလိုချက်ြပုတ်ြပီးေပါ့။ မေချာလိုေတာ့ စနစ်ကျကျ မလုပ်တတ်ဘူး။
ခင်မင်လျက်
.
ကျန်းမာေရးအတွက် အေသးစိတ်ေလးသိရတယ်။ တပတ်ကို သံုးေလးြကိမ်စားြဖစ်ေအာင် ြကိုးစားရမယ်မေချာေရ။
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
ဘရိုကိုလီ လာစားသွားပါတယ်။
ဘရိုကိုလီ အလွယ်စားနည်း။ အတံုးေလးေတွတံုး ေရေဆးြပီးစစ်ြပီး ဇလံုထဲထည့်ထားတဲ့ ဘရိုကိုလီေပါ်ကို
ဆားအနည်းငယ် ထည့်ထားတဲ့ ေရဆူေလာင်းထည့်ြပီး ခဏထား၊ ြပီးရင်ေရေအးေလးေဆးြပီးစားလို့ရြပီ၊ နှမ်းဆီေမွှးေလးများရှိလို့ လူးလိုက်ရင် အရမ်းစားေကာင်းပဲ၊
မြကီးေချာေရ..
ညီမကေတာ့ေပါင်းတာထက်စာရင်
ေြကာ်တာနဲ့ချဉ်စပ်သုပ်တာကိုပိုြကိုက်တယ်..
ချစ်တဲ့ blackroze
I don't like broccoli, so I never try. But after reading this useful post, I think I should start eating now. Thank you for sharing :))
ဘရိုကိုလီ ြကိုက်တယ် မေချာေရ..၊ မုန်လာဥနီနဲ့ မြကာခဏ ေြကာ်စားြဖစ်တယ်...၊ အခုေတာ့ ြပုတ်ြပီး မရိုးနိစ်နဲ့ တို့စားဖို့ စိတ်ကူးရသွားြပီ...။း)
ဘရိုကိုလီကို မြကိုက်ဘူး၊ အစိမ်းေြကာ်ေတွထဲမှာေတာင်ပါရင် ဖယ်စားတယ်၊
အတင်းစားခိုင်းရင်ေတာ့ တစ်ဖတ်ေလာက်စားလိုက်တယ်၊
လုပ်နည်းေတွကေတာ့ ြကိုက်တဲ့သူေတွအတွက် ထချက်လိုက်ရံုပဲ ဘရိုကိုလီေနရာမှာ ပန်းမုန်လာပွင့် ထည့်သုပ်လိုက်မယ်။
အသီးအရွက်စိမ်းေတွအားလံုးနီးနီး ြကိုက်တဲ့ကိုယ်က ဘရိုကိုလီက ကျန်းမာေရးအတွက်ေကာင်းလို့လားမသိ သိပ်မြကိုက်လို့ရံဖန်ရံခါမှ စားြဖစ်တယ်။ အသီးအရွက်အားလံုးနီးနီး မြကိုက်တဲ့ သူ က ဘရိုကိုလီ ကိုကျေတာ့ြကိုက်တယ်။...ဟင်း
ဘရိုကိုလီကို ေရနဲနဲနဲ့ ြပုတ်ြပီး ဒီတိုင်းစားတယ်။ သူက ကျက်လွယ်သလို ဝယ်ထားြပီးရင်လည်း ေရခဲေသတ္တာထဲ ထည့်ထားတာေတာင် ခဏကေလးနဲ့ ဝါသွားတတ်လို့ သိတ်မဝယ်ြဖစ်ဘူး ေချာေရ။ ကျန်းမာေရးအတွက် တပတ်တခါေလာက် စားဖို့ ြကိုးစားဦးမှပါ....:)
သုပ်စားတာ စိတ်ဝင်စားတယ်၊
အမယ် အလင်းစက် ကိုလတ်က သုပ်စားမယ်တဲ့ သတင်းရြပီ အေတာ်ပဲ ဟန်ကျထာ :P
ဘရိုကိုလီကို သိပ်မြကိုက်လှဘူးေချာေရ။
ဒါမဲ့ ေချာ ချက်ြပထားတာေတွထဲက ဘရိုကိုလီေပါင်းကို သေဘာကျတယ်။
ချက်ြကည့်ဦးမယ်။း))
I love broccoli too, but always lazy to cook at home. I will try the salad style if I am not lazy and thank you so much for your your recipes!!!
ဒါကို ဘရိုကိုလီလို့ေခါ်သလား.. အြမဲစားြဖစ်ပါတယ်.. ပန်းေဂါ်ဖီအဝါက ေဈးပိုြကီးေတာ့ ဒါပဲစားြဖစ်တာများတယ်.. ဒီလိုအကျိုးေတွများမယ်မှန်း မသိဘူး...
ခင်မင်လျက်
ေနဝသန်
အကုန်လံုးြကိုက်တယ်ေချာေရ။ နည်းအသစ်ေလးေတွလည်း မှတ်သွားတယ်။ လက်တည့်စမ်းြပီး အေြပာင်းအလဲေလးေတွ အများြကီးလုပ်စားလို့ရသွားြပီ။ နည်းမျိုးစံုမျှေပးတာ ေကျးဇူးပါပဲ...း)
ကျန်းမာပါေစမဂင်္လာပါ ေချာ
ကျေနာ်အြကိုက်ဆံုးအစားအစာပါ။အခုေတာ့လုပ်စားနည်း
မျိုးစံုတင်ြပထားတာေကျးဇူးပါေနာ်-
အား
စားချင်တယ် .. စားချင်တယ် ..း(((
အထဲက ေကာင်ေကာင်ေတာ့ ေြကာက်တယ် .. :D
လုပ်စားဦးမယ် မေချာေရ ရှဲ့ရှဲး့)
Post a Comment