မှိုဝက်သား​​လိပ်​​ေပါင်း​​၊​ မှိုချဉ်စပ်သုပ်


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


မ​​ေန့​​က​​ေတာ့​​ ( Golden Needle Mushroom) ​​ေရွှအပ်မှိုရဲ့​​ ​​ေကာင်း​​ကျိုး​​​ေတွအ​​ေြကာင်း​​ ​​ေရး​​ြပီး​​ခဲ့​​တာမို့​​ ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ ကျွန်မ ချက်စား​​ြဖစ်တဲ့​​ ​​ေရွှအပ်မှိုဟင်း​​အ​​ေြကာင်း​​များ​​ကို ​​ေရး​​ချင်ပါတယ်။ ​​ေရွှအပ်မှိုကို အသား​​၊​ အသီး​​အရွက်​​ေတွနဲ့​​ ​​ေရာြပီး​​ ​​ေြကာ်စား​​ြကသလို ​​ေပါင်း​​စား​​တာလည်း​​ အရသာရှိြပီး​​ စား​​လို့​​​ေကာင်း​​ပါတယ်။ ​​ေပါင်း​​စား​​ြဖစ်တဲ့​​နည်း​​​ေတွကို ​​ေြပာြပရမယ်ဆိုရင်

​​ေရွှအပ်မှို​​ေပါင်း​​

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

​​ေရွှအပ်မှိုကို အြမစ်ပိုင်း​​က ြဖတ်ပစ်ြပီး​​ ​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ကာ ခုလို အစည်း​​​ေလး​​များ​​ စည်း​​လိုက်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

နှမ်း​​ဆီ၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ ြကက်သွန်ြမိတ်၊​ ပဲငံြပာရည် ၊​ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​ တို့​​ကို ​​ေရာ​​ေမွှပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
အရည်ကို မှိုစည်း​​များ​​​ေပါ်မှာ ​​ေလာင်း​​ချလိုက်ပါတယ်။




Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ထို့​​​ေနာက် မှိုများ​​ကို ​​ေရ​​ေနွး​​ဆူဆူြဖင့်​​ ​​ေပါင်း​​ပါတယ်။ အိုး​​ကို အဖံုး​​အုပ်ထား​​ဖို့​​ လိုပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ခဏ​​ေလး​​နဲ့​​ဆို ကျက်သွား​​ပါြပီ။ အိုး​​​ေပါ်ကချြပီး​​ ငရုပ်ပွအစိမ်း​​ နဲ့​​ ငရုပ်သီး​​အနီများ​​ြဖင့်​​ ခုလိုအ​​ေပါ်က အလှဆင်လိုက်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
စား​​ချင်စဖွယ် မှို​​ေပါင်း​​တစ်ခွက် ရပါြပီ။


 ************************

​​ေရွှအပ်မှို အသား​​လိပ်​​ေပါင်း​​

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

မှိုကို အသား​​လိပ်နဲ့​​ ​​ေပါင်း​​ဖို့​​အတွက် ဝက်သား​​ကို ခုလို ခပ်ပါး​​ပါး​​ ရှည်ရှည်လှီး​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ထား​​တဲ့​​ မှိုများ​​ကို ဝက်သား​​ြပား​​နဲ့​​ ခုလို ပတ်ြပီး​​စည်း​​လိုက်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
မှိုဝက်သား​​လိပ်ကို ​​ေရ​​ေနွး​​ြဖင့်​​​ေပါင်း​​ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်ပွ၊​ အနီ အစိမ်း​​တို့​​ကို ဆီသတ်ြပီး​​ ပဲငံြပာရည်၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​ ထည့်​​ပါတယ်။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

  
​​ေကာ်မှုန့်​​ အနည်း​​ငယ်ကို ​​ေရ​​ေဖျာ်ြပီး​​ ထည့်​​လိုက်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

မှိုဝက်သား​​လိပ်​​ေပါင်း​​ ရပါြပီ။





Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
တစ်လိပ်ချင်း​​ဆို ဒီလို​​ေလး​​ပါ။ စား​​လို့​​လည်း​​ ​​ေကာင်း​​ပါတယ်။း​​)


************************

​​ေရွှအပ်မှိုသုပ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

မှိုကို​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ထား​​ပါတယ်


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

မုန်လာဥနီ၊​ ငရုပ်ပွ နီ စိမ်း​​တို့​​ကို အ​​ေချာင်း​​က​​ေလး​​များ​​ ြဖစ်​​ေအာင် လှီး​​ထား​​ပါတယ်



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
မှို ငရုပ်ပွ၊​ ဥနီတို့​​ကို ​​ေပါင်း​​ြပီး​​ ၂မိနစ်ခန့်​​သာ  ြပုတ်ပါတယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ြပုတ်ြပီး​​ ​​ေရ​​ေအး​​​ေအး​​တွင် ​​ေဆး​​ကာ ​​ေရစစ်ထား​​ပါတယ်.

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ြကက်သွန်ြဖူ ၊​ ငရုပ်သီး​​ဆီ​​ေြကာ်၊​ ငံြပာရည်၊​ နှမ်း​​ဆီ ၊​ ဆား​​၊​ ရှာလကာရည်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 ြပုတ်ထား​​တဲ့​​ မှို၊​ ဥနီ၊​ ငရုပ်ပွတို့​​ကို ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​ ၊​ နံနံပင်ထည့်​​ြပီး​​ အ​​ေပါ်က အရည်ကို ​​ေလာင်း​​ချလိုက်ြပီး​​ ​​ေရာ​​ေမွှလိုက်ပါတယ်။ ချဉ်ချဉ်​​ေလး​​ စား​​လိုပါက သံပုရာရည် ညှစ်ထည့်​​နိုင်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

 ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ​​ေရွှအပ်မှိုသုပ်



 ကျွန်မချက်စား​​ြဖစ်တဲ့​​  ​​ေရွှအပ်မှိုဟင်း​​များ​​ ြဖစ်ပါတယ်။



အား​​လံုး​​ဘဲ ​​ေပျာ်ရွှင်ကျန်း​​မာြကပါ​​ေစရှင်..


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing



21 comments:

khin said...

ညီမ​​ေလး​​​ေချာ​​ေရ

မှိုအ​​ေြကာင်း​​ဖတ်ရင်း​​ စား​​ချင်စိတ်​​ေတွြဖစ်​​ေပါ်ြပီး​​ သား​​​ေရ​​ေတာင်ကျချင်လာပါတယ်၊​ ​​ေနာက်တပတ်​​ေတာ.ဝက်သား​​နဲ.လိပ်ထား​​တာ ချက်စား​​ြဖစ်မယ်၊​ ​​ေကျး​​ဇူး​​ဘဲညီမ​​ေချာ​​ေရ။

မမခင်ခင်

​​ေတာက်ပြကယ်စင် said...

မ​​ေချာ​​ေရ ​​ေမာနင်း​​​ေနာ်။ ဘုန်း​​ဘုန်း​​က ​​ေရှး​​အ​​ေတွး​​ကိုပဲ လက်ခံထား​​​ေနတာ။ ကန်စွန်း​​ရွက်နဲ့​​ ချက်တာများ​​ ပါမလား​​လို့​​။ (ဟီး​​...)မ​​ေချာက ​​ေခတ်အြမင်၊​ ​​ေခတ်အ​​ေတွး​​နဲ့​​ ရှယ်ချက်ြပသွား​​တာကိုး​​။ တစ်ဝြကီး​​ ဘုဉ်း​​​ေပး​​သွား​​တယ် မ​​ေချာ​​ေရ။ ကျန်း​​မာ​​ေပျာ်ရွှင် ြကည်လင်ဝင်း​​ပ ​​ေအး​​ြမပါ​​ေစ...

Anonymous said...

Never tried those recipe Chaw, seems yummy and thank you for sharing!!!
Mon Petit Avata

မိစံ said...

လိုက်ပွဲ​​ေပး​​အံုး​​အစ်မ​​ေရ..
မဝ​​ေသး​​ဘူး​​..အဟီး​​
နူး​​နူး​​ညံ့​​ညံ့​​စပ်စပ်​​ေလး​​နဲ့​​
​​ေတာ်​​ေတာ်စား​​​ေကာင်း​​မှာပဲ​​ေနာ်

​​ေနဝသန် said...

စား​​ချင်စဖွယ်.. ရှလွတ်.. :P

ခင်မင်လျက်
​​ေနဝသန်

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

မ​​ေချာ​​ေရ..စိတ်ရှည်လက်ရှည်နဲ့​​
ဘယ်လိုချက်ရမယ်..
ြပီး​​​ေတာ့​​ ဓာတ်ပံု အလှဆင်ထား​​တာ​​ေလး​​​ေတွကလဲ လှ
စား​​ချင်စား​​ဖွယ်​​ေလး​​လဲရှိ..နဲ့​​ ...



​​ေနာက်တစ်ပတ် ပိတ်ရက်မှ လုပ်စား​​ြကည့်​​အုန်း​​မယ်.
ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ အိမ်မှာ မုန့်​​တီသုပ် လုပ်စား​​ြဖစ်တယ်.

sonata-cantata said...

​​ေချာ​​ေရ.. အမက uric acid များ​​တတ်လို့​​ မှိုမစား​​ရဲဘူး​​။ ​​ေရွှအပ်မှို​​ေလး​​​ေတွ စား​​ချင်စဖွယ် ချက်ထား​​​ေတာ့​​ စား​​ချင်မိတယ်။

floweropoem said...

အမ​​ေရ အစား​​အ​​ေသာက်​​ေတွ က ရှယ်ပဲ မှိုအရမ်း​​ြကိုက်တာ :)

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

​​ေချာရဲ့​​ ဒီနည်း​​​ေတွနဲ့​​ ​​ေတာ့​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​ချင်​​ေသး​​တယ်။
ချဉ်ငံစပ်အရသာဆို​​ေတာ့​​ ခံတွင်း​​လိုက်မှာ​​ေသချာတယ်။

An Asian Tour Operator said...

အစ်မ​​ေချာက တယ်လဲ နှိပ်စက်သကိုး​​ :))

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

မှိုအသုပ်​​ေလး​​ အစား​​ချင်ဆံုး​​ပဲဗျာ....။ ဒါ​​ေပမယ့်​​ ကျ​​ေနာ်တို့​​ ဆီက သဘာဝ မှို​​ေတွကို အရသာ အရာမှာ​​ေတာ့​​ လိုက်မမှီတာ ​​ေသချာတယ် အစ်မ​​ေချာ​​ေရ။

ahphyulay said...

အင်း​​....
မ ​​ေချာ​​ေရ၊​
အမှန်အတိုင်း​​ ​​ေြပာရရင်
ဒါမျိုး​​ မြမင်ဖူး​​၊​ မစား​​ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​​ေပါ့​​​ေနာ်၊​
တံုး​​တယ်ပဲ ဆိုပါ​​ေတာ့​​ ..။
စား​​ြကည့်​​ချင်တယ်။

blackroze said...

မြကီး​​​ေချာ​​ေရ..
ဟင်း​​​ေတွအများ​​ြကီး​​ချက်တတ်တယ်​​ေနာ်
ညီမဆို..အဲဒီ​​ေရွှအပ်မှိုကို​​ေခါက်ဆွဲြပုတ်ထဲထည့်​​
ြပီး​​​ေတာ့​​ဘဲစား​​ပလိုက်တာ
ကျန်တာ​​ေတွမချက်တတ်ဘူး​​..
နည်း​​​ေသချာမှတ်သွား​​တယ်..

ချစ်တဲ့​​ blackroze

Evy said...

ဟင်း​​​ေလး​​​ေတွက ရှယ်ပဲ​​ေချာ​​ေရ။ မှို​​ေပါင်း​​လုပ်စား​​ြကည့်​​ရဦး​​မယ်။ တကယ့်​​ကို​​ေကာင်း​​မယ့်​​ပံု​​ေလး​​

Iora said...

မှိုသုပ်​​ေလး​​က စား​​ချင်စရာ​​ေချာရယ်။
မန့်​​မရလို့​​​ေနာက်မှ ြပန်ြပန်လာရတယ်။ သိလား​​။
အိုင်အိုရာ

ဟန်ြကည် said...

ဒါ​​ေတွဖတ်ြပီး​​ ​​ေဒါ်​​ေချာနဲ့​​ အိမ်နီး​​နား​​ချင်း​​မြဖစ်ရတာ နာလိုက်တာလို့​​ ​​ေတွး​​မိပါရဲ့​​...အိမ်နီး​​ချင်း​​သာြဖစ်လို့​​က​​ေတာ့​​ ​​ေဒါ်​​ေချာအိမ်က ဟင်း​​နံ့​​ရတာနဲ့​​ ခပ်တည်တည်နဲ့​​ကို အလည်သွား​​ြဖစ်မှာ ​​ေသချာပါရဲ့​​...အစား​​တစ်လုပ်အတွက် အလုပ်မရှုပ်ချင်တဲ့​​ ဦး​​ဟန်ြကည်နဲ့​​များ​​ ဆီနဲ့​​​ေရလို ကွာချက်က​​ေတာ့​​​ေလ...

မိုး​​​ေငွ့​​...... said...

ဲအဲဒီအပ်မှိုကိုြကိုက်လို့​​ ​​ေချာလုပ်တဲ့​​ ဟင်း​​အမျိုး​​စံုကို စား​​သွား​​တယ်...။ ဝက်သား​​နဲ့​​လိတ်တာ​​ေလး​​လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်ကွယ်..။

Kyaw Hnin Se Lwin said...

မ​​ေချာ​​ေရ
​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ
အဲလို​​ေတွလည်း​​စား​​လို့​​ရတာမသိဘူး​​
လုပ်စား​​ဦး​​မယ်

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

ဟင်း​​... မြကာမြကာ နှိပ်စက်

PhyoPhyo said...

​​ေရွှအပ်မှိုရယ်ဒီမိတ်ရလာလို့​​ မ​​ေချာ​​ေရ၊​
မ​​ေချာချက်နည်း​​​ေလး​​​ေတွချက်ြကည့်​​ချင်တာ၊​ ခုဟာက ဇွိဆို စား​​ရံုပဲ။
မ​​ေချာ စကား​​မစပ် အသံ​​ေလး​​က စိတ်ဝင်စား​​စရာ​​ေလး​​၊​

​​ေစာ(အဝါ​​ေရာင်​​ေြမ) said...

အင်း​​ ဝက်သား​​လိတ်လုပ်နည်း​​က လုပ်ရတာလွယ်မယ် ထင်တယ် လုပ်စား​​အံုး​​မယ် ​​ေကျး​​ဇူး​​ကမ္ဘာဆိုင်