ဒီတစ်ပတ် စားေသာက်ဖွယ်ရာကဏ္ဍအတွက် ေဖာ်ြပချင်တဲ့ ဟင်းလျာက လွယ်လွယ်ကူကူ လုပ်စားနိုင်တဲ့ တိုဟူးြဖူ (ပဲြပား) ေပါင်း ြဖစ်ပါတယ်။
တိုဟူးြဖူေပါင်း
တိုဟူးြဖူကို ေပါင်းဖို့အတွက် ခပ်ရှည်ရှည် တိုဟူးတစ်တံုးကို အဆင်သင့်ြပင်ပါတယ်။
ခုလိုအရွယ်ေလးများ ပိုင်းြဖတ်လိုက်ပါတယ်။
ထံုးဘဲဥ (ဖီတန်) နှစ်လံုး ကို အခွံခွာြပီး အတံုးေလးများ တံုးလိုက်ပါတယ်
အတံုးေလးများ တံုးထားတဲ့ ထံုးဘဲဥကို တိုဟူးများေပါ် ြဖန့်ခင်းလိုက်ပါတယ်။
တိုဟူးများကို ေရေနွးဆူဆူြဖင့် ၅မိနစ်ခန့် ေပါင်းပါတယ်။
ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီး၊ ငရုပ်ပွအစိမ်း၊ နံနံပင်များကို ြပင်ဆင်ပါတယ်။
ထိုပန်းကန်ထဲကို ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ငရုပ်သီးမှုန့်ေြကာ်ဆီ၊ ပဲငံြပာရည်၊ ရှာလကာရည် ၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့ ေရာလိုက်ပါတယ်။
၎င်းအရည်များကို တိုဟူးြဖူပန်းကန်ေပါ် ြဖန့်ေလာင်းချလိုက်ပါတယ်။
ထို့ေနာက် ေြမပဲဆန်ေထာင်းများကို ပန်းကန်ေပါ် ေလာင်းချလိုက်ပါတယ်။
ဒီပံုစံအတိုင်း စားနိုင်ြပီြဖစ်တဲ့ တိုဟူးြဖူေပါင်း ရြပီြဖစ်ပါတယ်။
~~~~~~~~~~~~~~~~~@@@@~~~~~~~~~~~~~~~~
ကညွှတ်ကို စပိန်လူမျိုးများ သုပ်စားေလ့ ရှိတဲ့ နည်းတစ်မျိုးနဲ့ သုပ်မှာြဖစ်ပါတယ်။
ကညွှတ်များကို ခုလိုအရွယ်များ လှီးြဖတ်လိုက်ပါတယ်။ ထို့ေနာက် ေရေနွးဆူဆူြဖင့် ၎င်းကညွှတ်များကို ေခတ္တြပုတ်ြပီး ေရေအးေအးြဖင့် စိမ်ထားပါတယ်။
ြပုတ်ြပီးကညွှတ်များ၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ေဂါ်ဖီ (သို့မဟုတ်) ဆလပ်ရွက် အနည်းငယ်၊ လိေမ္မာ်သီးစိတ်များ
လိေမ္မာ်သီးကို အရည်ညှစ်ပါတယ်။ သံလွင်ဆီ (သို့) နှမ်းဆီ၊ ဆား၊ အရသာမှုန့် တို့ ေရာစပ်ထားေသာ အရည်။ အချဉ်ြကိုက်လျှင် သံပုရာရည်ညှစ်ထည့်နိုင်ပါတယ်။
၎င်းအရည်များကို ကညွှတ်၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ လိေမ္မာ်သီးများေပါ် ေလာင်းချြပီး ငရုပ်ေကာင်းအနည်းငယ်ထည့် ေမွှေပးပါ။
အရသာတစ်မျိုးနဲ့ ထူးြခားတဲ့ စပိန် ကညွှတ်လိေမ္မာ်သုပ် ြဖစ်ပါတယ်။
Spanish Asparagus and Orange Salad
~~~~~~~~~~~~~~~~~@@@@~~~~~~~~~~~~~~~~
ေနာက်ထပ် ဟင်းလျာတစ်မျိုးက တူရကီသခွား၊ ငရုပ်သီးသုပ် ြဖစ်ပါတယ်။
သခွားသီး၊ ငရုပ်ပွ အနီအစိမ်း၊ ြကက်သွန်နီ တို့ကို သုပ်ဖို့ြပင်ဆင်ပါတယ်။
ချိစ်နှစ်ြပားကို အေနေတာ်အရွယ်များ တံုးြပီး ထည့်ပါတယ်။
ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီး၊ လိေမ္မာ်သီးအရည်၊ သံလွင်ဆီ၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်
နံနံနဲ့ ပူစီနံရွက်၊ ငရုပ်ေကာင်းမှုန့်များကို ထည့်ပါတယ်။
၎င်းအရည်များကိုေလာင်းချြပီး ေြဖးညှင်းစွာ လှုပ်ခါေပးပါ။
တူရကီနိုင်ငံမှာ သုပ်စားေလ့ရှိတဲ့ သခွား၊ ငရုပ်သီးသုပ် ြဖစ်ပါတယ်။
Turkish Salad
အထက်ပါ ေြမထဲပင်လယ်အသုပ်နှစ်မျိုးြဖစ်တဲ့ ( စပိန်ကညွှတ်သုပ် )Spanish Asparagus and Orange Salad နဲ့ ( တူရကီ သခွားသီးငရုပ်ပွသုပ်) Turkish Salad နှစ်မျိုးကေတာ့ အသုပ်များသုပ်ရာတွင် သံလွင်ဆီနဲ့ လိေမ္မာ်သီးကို အသံုးများြကေသာ ေြမထဲပင်လယ် ေဒသများြဖစ်တဲ့ စပိန်၊ တူရကီ၊ ပါရှန်း ၊ ဂရိ၊ ေမာ်ရိုကို စတဲ့ ေဒသများမှာ စားေသာက်ြကတဲ့ နည်းများြဖစ်ပါတယ်။ ၎င်း ေြမထဲပင်လယ် အသုပ်များကိုေတာ့ ကျွန်မရဲ့ ခင်မင်လှစွာေသာ သူငယ်ချင်း SSY လက်ေဆာင်ေပးပို့ေသာ Mediterranean Food Of The Sun စာအုပ်မှ နည်းလမ်းအတိုင်း သုပ်ထားတာြဖစ်ပါတယ်။
ေြမထဲပင်လယ် အစားအေသာက် ချက်ြပုတ်နည်းစာအုပ် ထူထူ ေလးေလးလံလံြကီးကို ကျွန်မဆီ မေရာက်ေရာက်ေအာင် ပို့ေပးတဲ့ သူငယ်ချင်း SSY ကို ေကျးဇူးအထူးတင်ပါတယ်လို့ ဒီပိုစ့်ေလးနဲ့ အတူ ေြပာပါရေစရှင်။
အားလံုးလည်း ေပျာ်ရွှင်ကျန်းမာစိတ်ချမ်းသာြပီး သာယာြကည်နူးဖွယ် အားလပ်ရက်များ ြဖစ်ြကပါေစရှင်။
29 comments:
ေကာင်းေလစွ... သွားရည်များများကျသွားပါ၏...း)))
ခင်မင်လျက်
ေနဝသန်
တိုဟူးနဲ့ေဆးဘဲဥေလးက စားရက်စရာေတာင်မရှိဘူး...၊
သေဘာကျတယ်...၊မစားရက်လို့အလှြကည့်ြပီးြပန်ြပီ...:))
ေချာေရ တိုဟူးြဖူေပါင်းကို ဒီကေန့စမ်းလုပ်မယ်။ ကညွတ်ကိုေတာ့ အိမ်မှာေြကာ်စားတာေလာက််ပဲ လုပ်စားဖူးတာဆိုေတာ့ ဒီတစ်ခါ သုတ်စားြကည့်မယ်။
တူရကီသခွားသီး ငရုပ်သီးသုပ်လည်း လုပ်ရတာလွယ်ေတာ့ စမ်းသုပ်မယ်။ ေကျးဇူးေနာ်။
စိတ်ဓာတ်အစဉ်ြကည်လင်ေအးြမပါေစကွယ်။
ေမတ္တာြဖင့်
အန်တီတင့်
ဆလတ်သုပ်ေတွကို ြကိုက်တယ် ...သံလွင်ဆီထည့်သုပ်ရတာမျိုးြကိုက်တယ်...။ အိမ်မှာလုပ်စားဦးမယ် ေချာရယ်....။
ခင်တဲ့
မိုးေငွ့
ညီမ ေချာ ေရ
ဒီေန့ ဟင်းေလးေတွ က အေတာ်ေကာင်းမယ်ထင်တယ် တခု မှ အဲလိုလုပ် မစားဘူးေသးဖူး
ေကျးဇူး
ေရွှစင်ဦး
အစ်မေရ..ေတာ်ေတာ်စားလို့ေကာင်းမှာပဲေနာ်
ှရှလွတ်...းD
တစ်ပွဲြပီးတစ်ပွဲဝင်တီးသွားတယ်အစ်မေရ.:P
ညီမကထံုးဘဲဥကိုပိုြကိုက်တယ်။
ခင်မင်စွာြဖင့်
ညီမ/မိစံ
တို့ဟူးြဖူေပါင်းေလး စားချင်လိုက်တာ။ တမျိုးြပီးတမျိုးချက်ေကျွးတာ ေမတ္တာနဲ့တင် ြပည့်ေနပါြပီေနာ်မေချာ။။
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
တို့ ဖူးြဖူေပါင်းကို စားချင်ဆံုးပဲ..
ကညွတ်ဆိုတာ ခုမှပဲ ြကားဖူးတာ။ ဘုဉ်းေပးြကည့်ချင်လိုက်ပါဘိ ေချာေရ။ ပဲြပားကိုေတာ့ သူ့သီးသန့် ေြကာ်ချက်နဲ့ ပဲပင်ေပါက်နဲ့ ေရာချက်ထားတာပဲ စားဖူးေသးတယ်။ ေချာနဲ့ေတွ့မှပဲ ထူးထူးဆန်းဆန်းေလးေတွ ဘုဉ်းေပးဖူးသွားြပီ။ ကျန်းမာေပျာ်ရွှင်ပါေစ မေချာေရ။
Oh, though I haven;t tasted any of these two salad, I am already in love those, thank you Chaw !!!
မေချာေရ..အလုပ်တစ်ဖက် သမီးတစ်ဖက်နဲ့ အြမဲတမ်းမအားတဲ့ကျမ..ပိတ်ရက်ကျေတာ့ လည်း သမီးအချိန်ေပးရ..ေယာကင်္ျားစားချင်တာလုပ်ေပးရနဲ့ လံုးဝနီးပါးကို အချိန်မအားလပ်ေပမယ့် မေချာဝက် ဆိုဒ််ရယ်..ေနာက်ထပ် ၂ခုရယ်က မဝင်ြဖစ်ဝင်ြဖစ်ေအာင် ေန့တိုင်းြကိုးစာစဝင်တယ်..ဟိုတေလာကဝင်လို့မရလို့ အီးေမးနဲ့ဝင်တာလည်းမရနဲ့..မေချာြပန်လာမှဝင်လို့ရေတာ့တယ်..အဆင်ေြပရင်ေန့တိုင်းေရးြဖစ်ေအာင်ြကိုးစာေပးပါ..ဗဟုသုတေတွ ရလို့ပါ..
စာအုပ်ထဲကနည်းြကည့်ြပီး စိတ်လက်ရှည်ရှည်နဲ့ ြပန်စမ်းချက်တတ်တဲ့ ေချာကို ဘာလက်ေဆာင်ေပးရမယ်ဆိုတာ သိသွားြပီ.....။ အရွက်သုတ်ဆို အကုန်ြကိုက်တယ်။ ေဝမျှေပးတာ ေကျးဇူးပါ ေချာေရ...:))
တိုဟူးြဖူကို တခါမှ မစားဖူးေသးဘူး၊ မေချာရဲ့ presentation က လှတာနဲ့ သွားရည်ယိုသွားြပီ..၊ ေြမထဲပင်လယ် သုပ်ေတွက အခုလို ေနွရာသီ ပူတဲ့အချိန်ဆို အရမ်းေကာင်းမှာ ေသချာတယ်၊ မေချာကေတာ့ အြမဲပဲ ရှာရှာေဖွေဖွ စူးစမ်းေနေတာ့တာပဲ ထင်ပါရဲ့ဗျာ၊ ကိုယ်စမ်းြကည့်တာေတွကိုလည်း အခုလို ြပန်ြပီး ေဝမျှတာ ေကျးဇူးပါပဲ မေချာေရ...။
ေချာတို့ ေဒသမှာ ချက်တဲ့ဟင်းေတွက ဒီက တရုပ်ဟင်းေတွနဲ့ အေတာ်ဆင်တယ်ေနာ်
ထံုးဘဲဥ ဆိုတာ .???
မြကားဖူးဘူး ..
ဟို .. ြမန်မာနိုင်ငံက
ေခါ်တာ ဆားဘဲဥလား .. ေဆးဘဲဥ လား ..
အဲ့ဒါလား .. မေချာ ..
ခင်မင်လျှက်
ေဆာင်းနှင်းရွက်
တိုဟူးေပါင်းကိုပိုသေဘာကျတယ်။
လုပ်စားြကည့်မယ်။
ေချာ.. ဟင်းအေရာင်ေတွက သိပ်လှတယ်ေနာ်။
ကညွှတ်လိေမ္မာ်ကေတာ့ ဆန်းတယ်ေနာ်။
တို့ဟူးြဖူဟင်းေလး လာေငးသွားတယ်။ ြပင်ထားတာေလးက ချစ်စရာေလး။ ရို့စ် ယူနီနဲ့ အလုပ်ေတွြပန်ရှုပ်ြပီမို့ ဘေလာ့ဂ်ပိတ်ထားတယ်ေနာ် အစ်မ။ စိတ်မပူပါရန်နှင့် သတိရေနမယ်း)
rose
စားချင်လိုက်တာမြကီးေရ..
ဗိုက်ဆာေနတုန်း လာြကည့်မိတယ်။ တကယ်ကို စားချင်စိတ်ေပါက်သွားြပီ။ အားလံုး ခံတွင်းေတွ့မဲ့ အစားအစာေတွချည်းဘဲ။
ခင်မင်လျက်
ထူးထူးဆန်းဆန်း ဟင်းချက်နည်းေလးေတွ အတွက် ေချာကို ေကျးဇူးတင်ပါတယ်။ တကယ်ဗိုက်ဆာသွားတယ်။
အားလံုးကိုသေဘာကျသွားပါတယ် ေချာေရ။ ကျန်းမာေရးနဲ့ညီညွတ်ြပီး ဆွဲေဆာင်မှုလည်းရှိတယ်။ အသုတ်ေတွကလည်း စားချင်စရာ။
ထံုးဘဲဥ မစားဘူးဘူး။ မစားကိုမစားြကည့်တာ ခုေတာ့လှတာနဲ့တင် စမ်းြကည့်ချင်ေနြပီ။
သိုင်းကျူး..သိုင်းကျူး..(ငပိသံ)
အိုင်အိုရာ
စိတ်ပါလက်ပါကို ချက်ထားတာပဲ။ စားဖူးဖို့ ေဝးစွ ခုမှပဲ ြမင်ဖူးေတာ့တယ်။
အစ်မေချာ ဘေလာ့ဂ်ေလးကို လာတိုင်း စားစရာ အသစ်ေလးေတွ ေတွ့ေတွ့ေနရတယ်။ သားရည်ေတွေတာင်ကျတယ်။
အစ်မေချာ ကျွန်ေတာ် ဘလက်ေကာ်ဖီပါ။ ခုညီရဲသစ်ဆိုတဲ့ နာမည်နဲ့ဘေလာ့ဂ်ေလးတစ်ခု ဖန်တီးထားတယ်။ လာြပီး ညွှန်ြကားြပသေပးပါဦး...
မေချာေရ.. နယူးေယာက် မှာ မုန်တိုင်း ေတာ့ စေနြပီ။ အင်တာနက် မပျက် ခင် မေချာ လက်ယာ ေတွ သေရကျသွားတယ်. ပံု ေတွ ြမင်တာ နဲ့ ဗိုက် က ပို စာ လာ တယ်...စားချင်လိုက်တာ.
(ေလေရာ မိုးေရာ လာ ေနြပီ. အဆင်ေြပ မှာ ပါ..)
ပဲြပားေပါင်းေလးြကည့်ြပီးသွားရည်ကျသွားတယ်... :)
စားစရာေတွက စိတ်ဝင်စားစရာေတွချည့်ပဲ။ အဲလိုေလး အဆင်သင့် လုပ်ြပီးသားေလး စားရရင်ပိုေကာင်းမယ်း)
ချက်နည်းေတွ စိတ်ဝင်စားတယ်
ေချာက ဆီလံုးဝမစားဘူးေနာ်
ေကာင်းလိုက်တဲ့ အကျင့် ကိုယ်ဆို
ဆီစားလွန်းလို့ အရစ်ေတွ ဘယ်နှစ်ထပ်မှန်းမသိဘူး)
ဒါနဲ့ စိုးရိမ်ေပးတဲ့အတွက်ေရာ ဆုေတာင်းေပးတဲ့ အတွက်ပါ ေကျးဇူးပါ ေချွးမေလးေရ
ကိုယ်တို့ ြမို့ေလးက ဘာမှမြဖစ်ဘူး
မေချာရာ .. ဟင်းေတွကေကာင်းလွန်းတယ်။
ပဲြပားေြမပဲ ြကိုက်တယ်။
ကညွတ်ကို တစ်ခါေတွ့တာ ကညွတ်မှန်းမသိလို့ ချက်မစားလိုက်ရဘကညွတ်ေပါ်ချိန်ဆို ေြမပဲပင်လယ်ဟင်းနည်းေတွနဲ့ချက်စားြကည့်ဦးမယ်။
အမှားြပင်ဆင်ချက်- ေြမထဲပင်လယ် :)
ချစ်တဲ့
pp- pg's ma ma
အစ်မ လုပ်နည်း ြပေပးသွားတာ ရှင်းေနတာပဲ။ ြကည့်ရတာလည်း ပသာဒြဖစ်ေစတယ်။ တစ်ရက် လုပ်စမ်းြကည့်ဦးမယ်။ ခုေတာင် စားချင်စိတ်ေတွ အရမ်းေပါက်သွားြပီ။
Post a Comment