မေန့ကေတာ့ ( Golden Needle Mushroom) ေရွှအပ်မှိုရဲ့ ေကာင်းကျိုးေတွအေြကာင်း ေရးြပီးခဲ့တာမို့ ဒီေန့ေတာ့ ကျွန်မ ချက်စားြဖစ်တဲ့ ေရွှအပ်မှိုဟင်းအေြကာင်းများကို ေရးချင်ပါတယ်။ ေရွှအပ်မှိုကို အသား၊ အသီးအရွက်ေတွနဲ့ ေရာြပီး ေြကာ်စားြကသလို ေပါင်းစားတာလည်း အရသာရှိြပီး စားလို့ေကာင်းပါတယ်။ ေပါင်းစားြဖစ်တဲ့နည်းေတွကို ေြပာြပရမယ်ဆိုရင်
ေရွှအပ်မှိုေပါင်း
ေရွှအပ်မှိုကို အြမစ်ပိုင်းက ြဖတ်ပစ်ြပီး ေရစင်ေအာင်ေဆးကာ ခုလို အစည်းေလးများ စည်းလိုက်ပါတယ်။
နှမ်းဆီ၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီး၊ ြကက်သွန်ြမိတ်၊ ပဲငံြပာရည် ၊ဆား၊ အရသာမှုန့် တို့ကို ေရာေမွှပါတယ်။
အရည်ကို မှိုစည်းများေပါ်မှာ ေလာင်းချလိုက်ပါတယ်။
ထို့ေနာက် မှိုများကို ေရေနွးဆူဆူြဖင့် ေပါင်းပါတယ်။ အိုးကို အဖံုးအုပ်ထားဖို့ လိုပါတယ်။
ခဏေလးနဲ့ဆို ကျက်သွားပါြပီ။ အိုးေပါ်ကချြပီး ငရုပ်ပွအစိမ်း နဲ့ ငရုပ်သီးအနီများြဖင့် ခုလိုအေပါ်က အလှဆင်လိုက်ပါတယ်။
စားချင်စဖွယ် မှိုေပါင်းတစ်ခွက် ရပါြပီ။
************************
ေရွှအပ်မှို အသားလိပ်ေပါင်း
မှိုကို အသားလိပ်နဲ့ ေပါင်းဖို့အတွက် ဝက်သားကို ခုလို ခပ်ပါးပါး ရှည်ရှည်လှီးပါတယ်။
ေရစင်ေအာင်ေဆးထားတဲ့ မှိုများကို ဝက်သားြပားနဲ့ ခုလို ပတ်ြပီးစည်းလိုက်ပါတယ်။
မှိုဝက်သားလိပ်ကို ေရေနွးြဖင့်ေပါင်းပါတယ်။
ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်ပွ၊ အနီ အစိမ်းတို့ကို ဆီသတ်ြပီး ပဲငံြပာရည်၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့ ထည့်ပါတယ်။
ေကာ်မှုန့် အနည်းငယ်ကို ေရေဖျာ်ြပီး ထည့်လိုက်ပါတယ်။
မှိုဝက်သားလိပ်ေပါင်း ရပါြပီ။
တစ်လိပ်ချင်းဆို ဒီလိုေလးပါ။ စားလို့လည်း ေကာင်းပါတယ်။း)
************************
ေရွှအပ်မှိုသုပ်
မှိုကိုေရစင်ေအာင်ေဆးထားပါတယ်
မုန်လာဥနီ၊ ငရုပ်ပွ နီ စိမ်းတို့ကို အေချာင်းကေလးများ ြဖစ်ေအာင် လှီးထားပါတယ်
မှို ငရုပ်ပွ၊ ဥနီတို့ကို ေပါင်းြပီး ၂မိနစ်ခန့်သာ ြပုတ်ပါတယ်
ြပုတ်ြပီး ေရေအးေအးတွင် ေဆးကာ ေရစစ်ထားပါတယ်.
ြကက်သွန်ြဖူ ၊ ငရုပ်သီးဆီေြကာ်၊ ငံြပာရည်၊ နှမ်းဆီ ၊ ဆား၊ ရှာလကာရည်
ြပုတ်ထားတဲ့ မှို၊ ဥနီ၊ ငရုပ်ပွတို့ကို ငရုပ်သီးစိမ်း ၊ နံနံပင်ထည့်ြပီး အေပါ်က အရည်ကို ေလာင်းချလိုက်ြပီး ေရာေမွှလိုက်ပါတယ်။ ချဉ်ချဉ်ေလး စားလိုပါက သံပုရာရည် ညှစ်ထည့်နိုင်ပါတယ်။
ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ေရွှအပ်မှိုသုပ်
ကျွန်မချက်စားြဖစ်တဲ့ ေရွှအပ်မှိုဟင်းများ ြဖစ်ပါတယ်။
အားလံုးဘဲ ေပျာ်ရွှင်ကျန်းမာြကပါေစရှင်..
21 comments:
ညီမေလးေချာေရ
မှိုအေြကာင်းဖတ်ရင်း စားချင်စိတ်ေတွြဖစ်ေပါ်ြပီး သားေရေတာင်ကျချင်လာပါတယ်၊ ေနာက်တပတ်ေတာ.ဝက်သားနဲ.လိပ်ထားတာ ချက်စားြဖစ်မယ်၊ ေကျးဇူးဘဲညီမေချာေရ။
မမခင်ခင်
မေချာေရ ေမာနင်းေနာ်။ ဘုန်းဘုန်းက ေရှးအေတွးကိုပဲ လက်ခံထားေနတာ။ ကန်စွန်းရွက်နဲ့ ချက်တာများ ပါမလားလို့။ (ဟီး...)မေချာက ေခတ်အြမင်၊ ေခတ်အေတွးနဲ့ ရှယ်ချက်ြပသွားတာကိုး။ တစ်ဝြကီး ဘုဉ်းေပးသွားတယ် မေချာေရ။ ကျန်းမာေပျာ်ရွှင် ြကည်လင်ဝင်းပ ေအးြမပါေစ...
Never tried those recipe Chaw, seems yummy and thank you for sharing!!!
Mon Petit Avata
လိုက်ပွဲေပးအံုးအစ်မေရ..
မဝေသးဘူး..အဟီး
နူးနူးညံ့ညံ့စပ်စပ်ေလးနဲ့
ေတာ်ေတာ်စားေကာင်းမှာပဲေနာ်
စားချင်စဖွယ်.. ရှလွတ်.. :P
ခင်မင်လျက်
ေနဝသန်
မေချာေရ..စိတ်ရှည်လက်ရှည်နဲ့
ဘယ်လိုချက်ရမယ်..
ြပီးေတာ့ ဓာတ်ပံု အလှဆင်ထားတာေလးေတွကလဲ လှ
စားချင်စားဖွယ်ေလးလဲရှိ..နဲ့ ...
ေနာက်တစ်ပတ် ပိတ်ရက်မှ လုပ်စားြကည့်အုန်းမယ်.
ဒီေန့ေတာ့ အိမ်မှာ မုန့်တီသုပ် လုပ်စားြဖစ်တယ်.
ေချာေရ.. အမက uric acid များတတ်လို့ မှိုမစားရဲဘူး။ ေရွှအပ်မှိုေလးေတွ စားချင်စဖွယ် ချက်ထားေတာ့ စားချင်မိတယ်။
အမေရ အစားအေသာက်ေတွ က ရှယ်ပဲ မှိုအရမ်းြကိုက်တာ :)
ေချာရဲ့ ဒီနည်းေတွနဲ့ ေတာ့ လုပ်စားြကည့်ချင်ေသးတယ်။
ချဉ်ငံစပ်အရသာဆိုေတာ့ ခံတွင်းလိုက်မှာေသချာတယ်။
အစ်မေချာက တယ်လဲ နှိပ်စက်သကိုး :))
မှိုအသုပ်ေလး အစားချင်ဆံုးပဲဗျာ....။ ဒါေပမယ့် ကျေနာ်တို့ ဆီက သဘာဝ မှိုေတွကို အရသာ အရာမှာေတာ့ လိုက်မမှီတာ ေသချာတယ် အစ်မေချာေရ။
အင်း....
မ ေချာေရ၊
အမှန်အတိုင်း ေြပာရရင်
ဒါမျိုး မြမင်ဖူး၊ မစားဖူးေသးဘူးေပါ့ေနာ်၊
တံုးတယ်ပဲ ဆိုပါေတာ့ ..။
စားြကည့်ချင်တယ်။
မြကီးေချာေရ..
ဟင်းေတွအများြကီးချက်တတ်တယ်ေနာ်
ညီမဆို..အဲဒီေရွှအပ်မှိုကိုေခါက်ဆွဲြပုတ်ထဲထည့်
ြပီးေတာ့ဘဲစားပလိုက်တာ
ကျန်တာေတွမချက်တတ်ဘူး..
နည်းေသချာမှတ်သွားတယ်..
ချစ်တဲ့ blackroze
ဟင်းေလးေတွက ရှယ်ပဲေချာေရ။ မှိုေပါင်းလုပ်စားြကည့်ရဦးမယ်။ တကယ့်ကိုေကာင်းမယ့်ပံုေလး
မှိုသုပ်ေလးက စားချင်စရာေချာရယ်။
မန့်မရလို့ေနာက်မှ ြပန်ြပန်လာရတယ်။ သိလား။
အိုင်အိုရာ
ဒါေတွဖတ်ြပီး ေဒါ်ေချာနဲ့ အိမ်နီးနားချင်းမြဖစ်ရတာ နာလိုက်တာလို့ ေတွးမိပါရဲ့...အိမ်နီးချင်းသာြဖစ်လို့ကေတာ့ ေဒါ်ေချာအိမ်က ဟင်းနံ့ရတာနဲ့ ခပ်တည်တည်နဲ့ကို အလည်သွားြဖစ်မှာ ေသချာပါရဲ့...အစားတစ်လုပ်အတွက် အလုပ်မရှုပ်ချင်တဲ့ ဦးဟန်ြကည်နဲ့များ ဆီနဲ့ေရလို ကွာချက်ကေတာ့ေလ...
ဲအဲဒီအပ်မှိုကိုြကိုက်လို့ ေချာလုပ်တဲ့ ဟင်းအမျိုးစံုကို စားသွားတယ်...။ ဝက်သားနဲ့လိတ်တာေလးလုပ်စားြကည့်ဦးမယ်ကွယ်..။
မေချာေရ
ေကျးဇူးပါ
အဲလိုေတွလည်းစားလို့ရတာမသိဘူး
လုပ်စားဦးမယ်
ဟင်း... မြကာမြကာ နှိပ်စက်
ေရွှအပ်မှိုရယ်ဒီမိတ်ရလာလို့ မေချာေရ၊
မေချာချက်နည်းေလးေတွချက်ြကည့်ချင်တာ၊ ခုဟာက ဇွိဆို စားရံုပဲ။
မေချာ စကားမစပ် အသံေလးက စိတ်ဝင်စားစရာေလး၊
အင်း ဝက်သားလိတ်လုပ်နည်းက လုပ်ရတာလွယ်မယ် ထင်တယ် လုပ်စားအံုးမယ် ေကျးဇူးကမ္ဘာဆိုင်
Post a Comment