​​ေပျာ်​​ေပျာ်ပါး​​ပါး​​ ဟင်း​​ချက်စား​​မယ်..

ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ စာလာဖတ်ြကတဲ့​​ သူ​​ေတွကို ကျွန်မက ဟင်း​​ချက်နည်း​​တစ်မျိုး​​ ​​ေြပာြပပါ့​​မယ်.. ဘာဟင်း​​ ချက်မယ်လို့​​များ​​ ထင်ြကပါသလဲရှင်… မ​​ေန့​​က တင်တဲ့​​ပိုစ့်​​မှာ  ကျွန်မ ဖမ်း​​မိ လာတဲ့​​ ဝက်ဝံသား​​​ေတာ့​​ မဟုတ်ပါဘူး​​… mylovecafe က စာ​​ေရး​​​ေဖာ် သူငယ်ချင်း​​​ေတွက ကျွန်မ ဝက်ဝံတစ်​​ေကာင် ဖမ်း​​မိလာတယ် ြကား​​​ေတာ့​​ အသီး​​သီး​​ ​​ေရာက်လာြပီး​​ တစ်​​ေယာက် နည်နည်း​​စီ ​​ေတာင်း​​ယူ သွား​​ြကပါတယ်… mylovecafe Admin ြကီး​​က​​ေတာ့​​ ဝက်ဝံ​​ေခါင်း​​ ယူပါတယ်.. သူ့​​အိမ်မှာ အလှချိတ်မလို့​​ပါတဲ့​​...  ​​ေြပာရဦး​​မယ်… ကျွန်မနဲ့​​ ခင်မင်ရင်း​​နှီး​​တဲ့​​ မ​​ေကနဲ့​​ မြမ​​ေသွး​​နီက​​ေတာ့​​   ဝက်ဝံ ​​ေြခသည်း​​ စွပ်ြပုတ် စား​​ချင်လို့​​ပါ ဆိုြပီး​​ ​​ေြခသည်း​​​ေတွ ​​ေတာင်း​​ယူ သွား​​ပါတယ်.. ဟို မာတီပလိုင်း​​ ကို​​ေဇာ်ဆိုြပီး​​ နံမည်ြကီး​​​ေနတဲ့​​ တစ်​​ေယာက်က ဝက်ဝံ အ​​ေရခွံ ​​ေလး​​ သူ ယူပါရ​​ေစတဲ့​​… ဝက်ဝံအ​​ေရခွံ ြခံုြပီး​​ ​​ေနရင် သူ့​​ကိုယ်သူ ပိုလံုြခံုမယ် ထင်လို့​​ပါတဲ့​​.. ြကည့်​​ရတာ ​​ေဈး​​​ေကာင်း​​ရင် ထုတ်​​ေရာင်း​​ဖို့​​ ထင်ပါရဲ့​​..  ကျွန်မ ကလဲ သူ​​ေတာင်း​​တာ ​​ေပး​​လိုက် ပါတယ်.. ​​ေနာက် ​​ေဒါက်တာ​​ေလး​​ ဇီဝက က​​ေတာ့​​ သိတဲ့​​အတိုင်း​​ ဆရာဝန် ဆို​​ေတာ့​​ ဝက်ဝံ သည်း​​​ေြခကို ​​ေတာင်း​​ပါတယ်… ဝက်ဝံ သည်း​​​ေြခက ​​ေဆး​​ဘက် ဝင်တယ် ​​ေလ.. သူက ​​ေဆး​​​ေဖာ်မယ် ထင်ပါရဲ့​​…. ဒါ​​ေတာင် ​​ေဒါက်တာ ပန်း​​ရင့်​​​ေရာင်နဲ့​​  တစ်ဝက်စီ ခွဲရမှာ…   ​​ေဒါက်တာ သက်တန့်​​ချို က​​ေတာ့​​ ဘယ်​​ေပျာက် ​​ေနတယ်မသိ.. ​​ေရာက်မလာ ပါဘူး​​.. ​​ေနာက်ကျမှ ​​ေရာက်လာြပီး​​ လာ​​ေတာင်း​​ရင် ဝက်ဝံအ​​ေမွှး​​ ​​ေလး​​​ေတွ သိမ်း​​ထား​​တာ ရှိ​​ေသး​​တယ်.. သူ့​​ကို နည်း​​နည်း​​ခွဲ​​ေပး​​လိုက်ပါမယ်..  ​​ေခါင်း​​အံုး​​ထဲ ထည့်​​လို့​​ရတာ​​ေပါ့​​.. မှို့​​ မလို​​ေတာ့​​ဘူး​​​ေလ… ကို​​ေနွဆူး​​ ၊​ ကိုဏီလင်း​​ညို၊​ ကိုြမစ်ကျိုး​​အင်း​​၊​ ကိုမင်း​​သုခ၊​ ကိုလင်း​​ြကယ်ြဖူ၊​ ကို​​ေဂျဂျူ၊​ ကိုဇာဏီ၊​ ကို​​ေလတံခွန်၊​ ကိုအင်း​​သား​​​ေလး​​၊​ ကိုချမ်း​​လင်း​​​ေန၊​ ကိုအညာသား​​​ေလး​​ နဲ့​​  ကို​​ေဇာ်သိခင်္ တို့​​ကို ဝက်ဝံ ​​ေြခ​​ေထာက်နဲ့​​ လက်၂​​ေချာင်း​​ လက်​​ေဆာင် ​​ေပး​​လိုက်တယ်…  အြမည်း​​လုပ်လို့​​ ရတာ​​ေပါ့​​​ေနာ်… မဟုတ်လဲ ပီယ​​ေဆး​​ ​​ေဖာ်ချင်​​ေဖာ်​​ေပါ့​​...





အင်ြကင်း​​၊​ သဒ္ဓါ၊​ နှင်း​​​ေဟမာ၊​ အြဖူ​​ေရာင် နတ်သမီး​​၊​ ဝိုင်း​​၊​ ​​ေမ​​ေလး​​၊​ မဝါ၊​ ​​ေမခင်မွန်း​​၊​ သိဂင်္ါ၊​ ​​ေမ​​ေကျာ်၊​ မချစ်ြကည်၊​ ြမ​​ေလး​​သျှင်၊​ ​​ေတာသူမ​​ေလး​​၊​ လံုမ​​ေလး​​တို့​​ အတွက်​​ေတာ့​​ ဝက်ဝံဆီ ထုတ်ြပီး​​ ​​ေပး​​လိုက်ပါတယ်..  ဝက်ဝံဆီ က ဆံပင်ကို သန်စွမ်း​​နက်​​ေမှာင် ​​ေစတယ်​​ေလ… ကျန်​​ေန ​​ေသး​​တဲ့​​ စကင်္ာပူက စာ​​ေရး​​​ေဖာ် တစ်ချို့​​ကလဲ သတင်း​​ြကား​​တာနဲ့​​ ​​ေရာက်ြဖစ်​​ေအာင် ​​ေရာက်လာြပီး​​ မိုက်​​ေြကး​​ လာခွဲြက​​ေသး​​တယ်.. သူတို့​​ကို​​ေတာ့​​  ဝက်ဝံ နား​​ရွက် ​​ေပး​​လိုက် ပါတယ်..  ဝက်သား​​ဒုတ်ထိုး​​ကို လွမ်း​​​ေနြကသူ​​ေတွ ဆို​​ေတာ့​​ ဝက်ဝံ နား​​ရွက်ကို ဒုတ်ထိုး​​ လုပ်ချင် လုပ်ြကမှာ..  နိုင်ငံ​​ေပါင်း​​စံုက ဘ​​ေလာဂ့်​​​ေရး​​​ေဖာ် ​​ေတွကလဲ ဝက်ဝံသား​​ မစား​​ဖူး​​ လို့​​ပါ..  နည်း​​နည်း​​​ေလာက် မျှပါနဲ့​​ လာ​​ေတာင်း​​ြကတယ်…. ဒီလိုနဲ့​​ ကျွန်မမှာ ဘာမှ မကျန်ရစ် ​​ေတာ့​​ပါဘူး​​… ဒါ​​ေတာင် မရလိုက်လို့​​ စိတ်​​ေကာက်​​ေတာ်မူ ြကတဲ့​​ လူ​​ေတွက ရှိပါ ​​ေသး​​ တယ်....      ဒါနဲ့​​ အိမ်မှာရှိတဲ့​​ ြကက်သား​​ကို အ​​ေကာင်း​​ဆံုး​​ ချက်စား​​ရ ​​ေတာ့​​တာ ​​ေပါ့​​​ေနာ်…






ဟင်း​​ချက်နည်း​​ စပါမယ်.... ကျွန်မက ကချင်ြပည်နယ်သူ ြဖစ်တဲ့​​အတွက် ကချင်ြပည်နယ်မှာ နံမည်ြကီး​​တဲ့​​ ြကက်သား​​ကချင်ချက် ချက်နည်း​​ကို မျှ​​ေဝပါမယ်… ြကက်သား​​၊​ ငါး​​ ၊​ဝက်၊​ အမဲ ြကိုက်နှစ် သက်ရာ အသား​​ကို ယခုနည်း​​အတိုင်း​​ ချက်လို့​​ရပါတယ်..  ဝက်ဝံသား​​​ေတာ့​​ ကချင်ချက် ချက်လို့​​ ရမရ ကျွန်မ မသိပါဘူး​​ရှင်….





ပထမဦး​​စွာ  အသား​​ကို ​​ေရစင်စင်​​ေဆး​​ ( ​​ေရမ​​ေဆး​​ဘဲ ချက်လိုက ချက်ပါ   :) )၊​ ြပီး​​​ေတာ့​​ အ​​ေန​​ေတာ် အတံုး​​​ေလး​​များ​​ တံုး​​ပါတယ်..




ငါး​​ကို နမူနာြပထား​​ပါတယ်...





ြကက်သွန်နီ ၊​ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ငရုပ် သီး​​များ​​ ကို ခပ်နှုပ််နှုပ််​​ေလး​​ စင်း​​ပါတယ်… ကချင်ချက်ရဲ့​​ အရသာသည် ချဉ်ချဉ် စပ်စပ်ကို ဦး​​စား​​​ေပး​​တာ ြဖစ်တဲ့​​ အတွက် ငရုပ်သီး​​ ခပ်များ​​များ​​ ထည့်​​ဖို့​​ လိုပါတယ်…  ထို့​​​ေနာက် ဖက်ဖယ်ရွက်၊​ နံနံပင်၊​ ပင်စိမ်း​​၊​ စသြဖင့်​​ အ​​ေမွှး​​အြကိုင် အရွက်များ​​ကို စင်း​​ြပီး​​ ထည့်​​ပါတယ်.. ကချင်ြပည်နယ်မှာ​​ေတာ့​​ ဖက်ဖယ် ရွက်ကို အဓိက ထား​​ြပီး​​ ထည့်​​ပါတယ်… ဖက်ဖယ်ရွက်ကို ရှမ်း​​ြပည်နယ်နဲ့​​ ကချင်ြပည်နယ်က လူ​​ေတွသာ သိြကတာ များ​​ပါတယ်.. မြမင်ဖူး​​သူများ​​ အတွက် ပံု​​ေလး​​ပါ ထည့်​​​ေပး​​ လိုက်ပါ တယ်…. ရန်ကုန်မှာ​​ေတာ့​​ တရုတ်တန်း​​​ေဈး​​မှာ ဝယ်ယူလို့​​ ရပါတယ်… တစ်ြခား​​နိုင်ငံမှာ ​​ေတာ့​​ ရှိမရှိ ကျွန်မ မသိပါ…






အ​​ေပါ်ဆံုး​​က အရွက်က ဖက်ဖယ်ပါ..​​ေအာက်မှာ​​ေတာ့​​ ကုလား​​နံနံ၊​ြမန်မာနံနံ အစံုပါပါတယ်..





ဖက်ဖယ်ရွက် မရှိလဲ ကျန်တဲ့​​ နံနံရွက်​​ေတွ ထည့်​​ချက်လို့​​လဲ ရပါတယ်…  ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​၊​ မက်လင်ချဉ်သီး​​ စတဲ့​​ အချဉ်ဓာတ်ရှိတဲ့​​ အသီး​​ကို ပါး​​ပါး​​လှီး​​ြပီး​​ အ​​ေြခာက်လုပ်ထား​​တဲ့​​ အချပ်​​ေလး​​​ေတွကို ​​ေသး​​​ေသး​​ ပါး​​ပါး​​လှီး​​ြပီး​​ ထည့်​​ပါတယ်.. ကချင်ြပည်နယ်မှာ​​ေတာ့​​ မက်လင် ချဉ်သီး​​ကို သာ အသံုး​​များ​​ပါတယ်… အသီး​​ အ​​ေြခာက် မရှိပါက အသီး​​စိမ်း​​ကို အတံုး​​​ေသး​​​ေသး​​ ​​ေလး​​များ​​တံုး​​ြပီး​​ ထည့်​​ချက်လို့​​ရပါတယ်.. ​​ေနာက်ဆံုး​​ ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​​ေရာ မက်လင်ချဉ် သီး​​​ေရာ မရှိတဲ့​​ အရပ်မှာ ​​ေရာက်​​ေနရင် သံပုရာသီး​​ ညှစ်ထည့်​​လိုက်ပါ…. ဘာဘဲ ထည့်​​ထည့်​​ ချဉ်ဖို့​​ အဓိကပါ…  ခန့်​​မှန်း​​ြပီး​​​ေတာ့​​ ထည့်​​ပါ​​ေနာ် .. ချဉ်လွန်း​​လို့​​ သွား​​ြကိမ်း​​ြပီး​​ ထမင်း​​မစား​​ နိုင်​​ေတာ့​​ မြဖစ်​​ေစနဲ့​​​ေပါ့​​…





ြပီး​​​ေတာ့​​ ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​၊​ အ​​ေရာင်တင်၊​နနွင်း​​မှုန့်​​ ၊​ဆီ အနည်း​​ငယ်စီ ထည့်​​ြပီး​​ နယ်ပါ… မနယ်ဘဲ အိုး​​ထဲ အား​​လံုး​​​ေပါင်း​​ထည့်​​ကာ ​​ေရထည့်​​ြပီး​​ တည်လဲ ြဖစ်ပါတယ်… မီး​​ဖို​​ေပါ်တင်လိုက်ြပီး​​ ​​ေရ အ​​ေန​​ေတာ် ထည့်​​ပါ.. အတန်ြကာထား​​ြပီး​​ အသား​​နူး​​မနူး​​၊​ အ​​ေပါ့​​ အငံ အချဉ်အစပ် အ​​ေန​​ေတာ် ဟုတ်မဟုတ် ြမည်း​​စမ်း​​ြကည့်​​ပါ… စိတ်ြကိုက် အရသာ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ြဖစ်ြပီ ၊​အသား​​လဲ နူး​​ြပီဆိုရင်​​ေတာ့​​ ​​ေမွှး​​ြကိုင်ြပီး​​ ချဉ်စပ်အရသာရှိတဲ့​​ ြကက်သား​​ ကချင်ချက်ဟင်း​​ ရပါြပီ…






ြကက်သား​​ကချင်ချက်ပါ.. ဒီပံုမှာ ဆီအနည်း​​ငယ်များ​​ပါတယ်.. ဟင်း​​ချက်ရင် ဆီနည်း​​နည်း​​သာ ထည့်​​ဖို့​​ လိုပါတယ်..






ငါး​​ကချင်ချက်ပါ...





အရည်​​ေလး​​နဲ့​​ စား​​ချင်သူများ​​ ​​ေရခမ်း​​မချက်ဘဲ အရည် အနည်း​​ငယ် ချန်ထား​​လို့​​ပါတယ်..  ဒါက ကျွန်မတို့​​ ချက်စား​​​ေနြက ကချင် ချက်နည်း​​ပါ.. တစ်ဦး​​နဲ့​​ တစ်ဦး​​ ချက်ပံုချက်နည်း​​ နည်း​​နည်း​​​ေတာ့​​ ကွာမယ်ထင်ပါတယ်…  ဝက်ဝံသား​​ မစား​​ရ၍ ြကက်သား​​ကို ချက်စား​​ လိုက်ရပါ​​ေြကာင်း​​…. အြမည်း​​ြကိုက်သူများ​​ အတွက်လဲ အဆင်​​ေြပမည် ြဖစ်ပါ​​ေြကာင်း​​..






အ​​ေပါ်ဆံုး​​ စာပိုဒ်သည် ခင်မင်ရင်း​​နှီး​​၍ စ​​ေနာက််ြခင်း​​ ြဖစ်ပါသည်…  ခွင့်​​လွှတ် ​​ေတာ်မူြက ပါကုန်....






ဘဝအ​​ေမာများ​​ ​​ေြပ​​ေပျာက်ြကပါ​​ေစရှင်....





အား​​လံုး​​ကို ချစ်ခင်ရင်း​​နှီး​​စွာြဖင့်​​






​​ေချာ (အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်)

19 comments:

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

​​ေချာတစ်​​ေယာက် ဒီရက်ပိုင်း​​ ဟာသ​​ေတွ​​ေတာ်​​ေတာ်လုပ်​​ေနတယ်​​ေနာ်။
တိုက်စရာရှား​​လို့​​ ​​ေြခသည်း​​စွတ်ြပုတ်ြကီး​​လာတိုက်တယ်။ မ​​ေကျနပ်ဘူး​​​ေဟ့​​။ (​​ေနာ်..မ​​ေက)။ အ​​ေရခွံ​​ေလး​​​ေလာက်ဆို ဟုတ်တုတ်တုတ်။
လျှက်ဆား​​ပုလင်း​​စီက ​​ေဝစုသွား​​ခွဲမှဘဲ။
:)

ကို​​ေဇာ် said...

​​ေဟ့​​​ေဟ့​​...အ​​ေရခွံကို လာမလုနဲ့​​ကွ။ မထိနဲ့​​​ေနာ်။
မ​​ေလး​​ရှား​​လို ပူအိုက်​​ေနတဲ့​​ တိုင်း​​ြပည်မို့​​လို့​​ သူက ဝက်ဝံအ​​ေရခွံကို ြခံုခိုင်း​​တာ..
​​ေစတနာနဲ့​​​ေပး​​​ေတာ့​​လည်း​​ အသာယူြပီး​​ အ​​ေပါင်ဆိုင် လစ်ရမှာပဲ။

ဒါထက် ဖက်ဖယ်ရွက် ဆိုလို့​​ ငလံုး​​လက်ဖယ်ရဲ့​​ အရွက်မှတ်​​ေနတာ။ ( သိမှ သိပဲနဲ့​​ )
လုပ်စား​​မယ်ဗျာ..။ ပျင်း​​​ေတာ့​​ အပျင်း​​သား​​။
ငါး​​​ေခါင်း​​ဟင်း​​ ဆို သိပ်ြကိုက် ၊​ ြကက်သား​​ တုန်ရမ်း​​ဆိုလည်း​​ ြကိုက် ၊​
ဪ..ဟီး​​..ငါ မြကိုက်တာ ဘာများ​​ရှိလို့​​လဲ.အဟီး​​။

​​ေနွဆူး​​လကင်္ာ said...

အ​​ေတာ်ပဲ အြမည်း​​မရှိတာနဲ့​​ ... ​​ေကျး​​ဂျူး​​ြကီး​​ပဲ :-)

ချစ်ြကည်​​ေအး​​ said...

ဟယ်...ဝက်ဝံဆီ...လာ​​ေလ​​ေရာ့​​...လိမ်း​​​ေရာ့​​ လ ဟယ်...., ဟမ်...!!! ဆံပင်​​ေတွ နက်မလာပဲ...ဂတံုး​​​ေြပာင် သွား​​ပါ​​ေရာလား​​....အီး​​...အီး​​...:(

ဏီလင်း​​ညို said...

​​ေချာ​​ေရ....
လကုန်ခါနီး​​ြကီး​​ အြမည်း​​လုပ်ဖို့​​ ​​ေြခ​​ေထာက်လာ​​ေပး​​​ေန​​ေသး​​ဒယ်....း​​)
​​ေရခန်း​​​ေနတယ်ဗျ....း​​)
(ထမင်း​​မစား​​ရ​​ေသး​​ခင် ဟင်း​​​ေတွြကည့်​​ြပီး​​...ဗိုက်ဆာသွား​​ြပီဗျ...၊​ ​​ေတာ်ြပီ ြကက်ဥ​​ေြကာ်နဲ့​​ပဲ သွား​​ဆွဲ​​ေတာ့​​မည်...း​​))
ခင်မင်တဲ့​​
ဏီလင်း​​ညို

ဇာဏီ said...

လူဆယ်​​ေယာက်​​ေကျာ်ကို ​​ေြခ​​ေထာက်က နှစ်​​ေချာင်း​​တည်း​​လား​​
အင်း​​....အြမည်း​​ဆို​​ေတာ့​​လည်း​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ ခိခိ

နှင်း​​​ေဟမာ said...

​​ေချာ​​ေရ... စား​​ချင်တာဟယ် ... နှင်း​​ကို အြပင်မှာ​​ေတွ့​​ရင် ဂယ်ချက်​​ေကျွး​​ရမှာ​​ေနာ် ...။
​​ေချာ​​ေပး​​လိုက်တဲ့​​ ဝက်ဝံဆီ​​ေလး​​ ယူသွား​​ပီ​​ေနာ်း​​))

ခင်မင်​​ေလး​​စား​​စွာြဖင့်​​

အင်ြကင်း​​သန့်​​ said...

ဟင့်​​...​​ေနာက်ကျသွား​​ြပီ။ ကျန်​​ေသး​​ရဲ့​​လား​​....ည​​ေလး​​ဖို့​​သပ်သပ်ချန်ထား​​ရဲ့​​လား​​???? အ​​ေတာ်ပဲ ဆံပင်ကို ဒူး​​​ေခါင်း​​​ေလာက်အထိထား​​မလို့​​စိတ်ကူး​​​ေနတာနဲ့​​ ယူသွား​​ြပီ အကုန်လံုး​​....ဒါဘဲ

ညီမဆိုး​​ဆိုး​​​ေလး​​

​​ေလတံခွန် said...

အမ​​ေရ တစ်ခုပဲဗျာ......... အ​​ေနာ်ကမ​​ေသာက်တတ်​​ေတာ့​​ခက်တယ်ဗျ....... အြမည်း​​ပဲထိုင်စား​​​ေနရတယ်.... ကိုဇာဏီြကီး​​တို့​​များ​​ တား​​ကို​​ေြပာြကတယ်....... အရက်မ​​ေတာက်တတ်လို့​​ အီ​​ေြခာက်တဲ့​​......... အဟင့်​​ တား​​က မ​​ေတာက်ချင်လို့​​​ေန​​ေနတာကိုး​​ (ဟီး​​ဟီး​​........ ဝင်​​ေြကညာတာ အရက်မ​​ေသာက်တတ်​​ေြကာင်း​​)
အမ​​ေရ ဗိုက်ကိုဆာသွား​​​ေရာပဲ......... ထမင်း​​မစား​​ရ​​ေသး​​ပဲ ဖတ်လိုက်မိတာ............

အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ said...

မ​​ေချာ​​ေရ..
နတ်သမီး​​က ​​ေြခ၄​​ေချာင်း​​ မစား​​ဘူး​​​ေလ...
ြကက်သား​​ဟင်း​​​ေတာ့​​ ဘယ်လိုပံုစံပဲလာလာ ြကိုက်တယ်...
ြကက်သား​​ဟင်း​​ စား​​သွား​​တယ်​​ေနာ်...
​​ေကာင်း​​မှ​​ေကာင်း​​...​​ေကျး​​ဇူး​​....
​​ေနာက်လည်း​​ ​​ေခါ်အံုး​​​ေနာ်..ဟိ

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

မ​​ေချာ​​ေရ...
သတိတရနဲ့​​ ဝက်ဝံဆီ​​ေပး​​တာ အရမ်း​​​ေကျး​​ဇူး​​တင်တာပဲ။ ဆံပင်​​ေကာင်း​​တယ်ဆိုလို့​​ ပိုဝမ်း​​သာသွား​​တယ်...။ ြကက်သား​​ ကချင်ချက် ကို စား​​ချင်လိုက်တာ သ​​ေရကျ​​ေနြပီ။ သဒ္ဓါက ချဉ်ချဉ်စက်စက်ဆို အရမ်း​​ြကိုက်တယ်.ဘယ်​​ေတာ့​​ ချက်​​ေကျွး​​မလဲ ​​ေမျှာ်​​ေနမယ်​​ေနာ်။

ခင်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

မ​​ေက said...

မ​​ေချာ​​ေရ မ​​ေချာ အတွက် ဘာမှမကျန်​​ေတာ့​​ဘူး​​ဆို​​ေတာ့​​ မ​​ေကနဲ့​​ မြမ​​ေသွး​​နီဆီက ဝက်ဝံ ​​ေြခသည်း​​ စွပ်ြပုတ် ​​ေလး​​ကိုပဲ မျှ​​ေသာက်ြကတာ​​ေပါ့​​​ေနာ်။ ချစ်ချစ်ခင်ခင်​​ေပါ့​​

လင်း​​ြကယ်ြဖူ said...

ဝက်ဝံ​​ေြခ​​ေထာက် နဲ့​​ လကစွပ်ြပုတ် ​​ေသာက်ြပီး​​ ​​ေတာ်​​ေတာ် အီသွား​​တယ်
​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ..​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ...
​​ေနာက်ဆို အ​​ေကာင်ြကီး​​ြကီး​​ ဖမ်း​​​ေပး​​ပါ...း​​ )
​​ေပျာ်ပါ​​ေစ
*.*.*

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

အခုမှ ​​ေရာက်လာမှ​​ေတာ့​​ ဘာမှ ကျန်မယ်​​ေတာင် မထင်​​ေတာ့​​ဘူး​​ ။
ဖွက်ထား​​တဲ့​​ဟင်း​​​ေရာ မရှိ​​ေတာ့​​ဘူး​​​ေပါ့​​ ...။

ကချင်ချက် said...

အဲ့​​။ ြကက်သား​​ကချင်ချက်​​ေလာက်က​​ေတာ့​​ ကျွန်​​ေတာ်လည်း​​ရတာ​​ေပါ့​​။ ဖက်ဖယ်ကဒီမှာ မရှိဘူး​​။ ပင်စိမ်း​​များ​​များ​​ထည့်​​လိုက်ရင်လဲ အလုပ်ြဖစ်တယ်။ :-)

phyo said...

i miss it

ကျွန်မတို့​​ရဲ့​​ ​​ေဒသအစား​​အစာများ​​ said...

[...] ြကက်သား​​ကချင်ချက် [...]

ျ ပ said...

ဖယ်ဖယ်ရွက် ဆိုတာ ရှမ်း​​လို " ဖတ်ခွိုင်း​​ " ​​ေလ ။ ဗီယက်နမ်​​ေတွ က​​ေမ္ဘာဒီး​​ယား​​​ေတွ ​​ေတာင်စား​​ရင်ြဖင့်​​ ယိုး​​ဒယား​​ မှာလည်း​​ စား​​ြကမယ်ထင်ပါတယ် ။

​​ေမဇွန် said...

ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေတွ ြကည့်​​ြပီး​​ ​​ေသချာချက်စား​​မယ်.....