ဒီေန့ေတာ့ စာလာဖတ်ြကတဲ့ သူေတွကို ကျွန်မက ဟင်းချက်နည်းတစ်မျိုး ေြပာြပပါ့မယ်.. ဘာဟင်း ချက်မယ်လို့များ ထင်ြကပါသလဲရှင်… မေန့က တင်တဲ့ပိုစ့်မှာ ကျွန်မ ဖမ်းမိ လာတဲ့ ဝက်ဝံသားေတာ့ မဟုတ်ပါဘူး… mylovecafe က စာေရးေဖာ် သူငယ်ချင်းေတွက ကျွန်မ ဝက်ဝံတစ်ေကာင် ဖမ်းမိလာတယ် ြကားေတာ့ အသီးသီး ေရာက်လာြပီး တစ်ေယာက် နည်နည်းစီ ေတာင်းယူ သွားြကပါတယ်… mylovecafe Admin ြကီးကေတာ့ ဝက်ဝံေခါင်း ယူပါတယ်.. သူ့အိမ်မှာ အလှချိတ်မလို့ပါတဲ့... ေြပာရဦးမယ်… ကျွန်မနဲ့ ခင်မင်ရင်းနှီးတဲ့ မေကနဲ့ မြမေသွးနီကေတာ့ ဝက်ဝံ ေြခသည်း စွပ်ြပုတ် စားချင်လို့ပါ ဆိုြပီး ေြခသည်းေတွ ေတာင်းယူ သွားပါတယ်.. ဟို မာတီပလိုင်း ကိုေဇာ်ဆိုြပီး နံမည်ြကီးေနတဲ့ တစ်ေယာက်က ဝက်ဝံ အေရခွံ ေလး သူ ယူပါရေစတဲ့… ဝက်ဝံအေရခွံ ြခံုြပီး ေနရင် သူ့ကိုယ်သူ ပိုလံုြခံုမယ် ထင်လို့ပါတဲ့.. ြကည့်ရတာ ေဈးေကာင်းရင် ထုတ်ေရာင်းဖို့ ထင်ပါရဲ့.. ကျွန်မ ကလဲ သူေတာင်းတာ ေပးလိုက် ပါတယ်.. ေနာက် ေဒါက်တာေလး ဇီဝက ကေတာ့ သိတဲ့အတိုင်း ဆရာဝန် ဆိုေတာ့ ဝက်ဝံ သည်းေြခကို ေတာင်းပါတယ်… ဝက်ဝံ သည်းေြခက ေဆးဘက် ဝင်တယ် ေလ.. သူက ေဆးေဖာ်မယ် ထင်ပါရဲ့…. ဒါေတာင် ေဒါက်တာ ပန်းရင့်ေရာင်နဲ့ တစ်ဝက်စီ ခွဲရမှာ… ေဒါက်တာ သက်တန့်ချို ကေတာ့ ဘယ်ေပျာက် ေနတယ်မသိ.. ေရာက်မလာ ပါဘူး.. ေနာက်ကျမှ ေရာက်လာြပီး လာေတာင်းရင် ဝက်ဝံအေမွှး ေလးေတွ သိမ်းထားတာ ရှိေသးတယ်.. သူ့ကို နည်းနည်းခွဲေပးလိုက်ပါမယ်.. ေခါင်းအံုးထဲ ထည့်လို့ရတာေပါ့.. မှို့ မလိုေတာ့ဘူးေလ… ကိုေနွဆူး ၊ ကိုဏီလင်းညို၊ ကိုြမစ်ကျိုးအင်း၊ ကိုမင်းသုခ၊ ကိုလင်းြကယ်ြဖူ၊ ကိုေဂျဂျူ၊ ကိုဇာဏီ၊ ကိုေလတံခွန်၊ ကိုအင်းသားေလး၊ ကိုချမ်းလင်းေန၊ ကိုအညာသားေလး နဲ့ ကိုေဇာ်သိခင်္ တို့ကို ဝက်ဝံ ေြခေထာက်နဲ့ လက်၂ေချာင်း လက်ေဆာင် ေပးလိုက်တယ်… အြမည်းလုပ်လို့ ရတာေပါ့ေနာ်… မဟုတ်လဲ ပီယေဆး ေဖာ်ချင်ေဖာ်ေပါ့...
အင်ြကင်း၊ သဒ္ဓါ၊ နှင်းေဟမာ၊ အြဖူေရာင် နတ်သမီး၊ ဝိုင်း၊ ေမေလး၊ မဝါ၊ ေမခင်မွန်း၊ သိဂင်္ါ၊ ေမေကျာ်၊ မချစ်ြကည်၊ ြမေလးသျှင်၊ ေတာသူမေလး၊ လံုမေလးတို့ အတွက်ေတာ့ ဝက်ဝံဆီ ထုတ်ြပီး ေပးလိုက်ပါတယ်.. ဝက်ဝံဆီ က ဆံပင်ကို သန်စွမ်းနက်ေမှာင် ေစတယ်ေလ… ကျန်ေန ေသးတဲ့ စကင်္ာပူက စာေရးေဖာ် တစ်ချို့ကလဲ သတင်းြကားတာနဲ့ ေရာက်ြဖစ်ေအာင် ေရာက်လာြပီး မိုက်ေြကး လာခွဲြကေသးတယ်.. သူတို့ကိုေတာ့ ဝက်ဝံ နားရွက် ေပးလိုက် ပါတယ်.. ဝက်သားဒုတ်ထိုးကို လွမ်းေနြကသူေတွ ဆိုေတာ့ ဝက်ဝံ နားရွက်ကို ဒုတ်ထိုး လုပ်ချင် လုပ်ြကမှာ.. နိုင်ငံေပါင်းစံုက ဘေလာဂ့်ေရးေဖာ် ေတွကလဲ ဝက်ဝံသား မစားဖူး လို့ပါ.. နည်းနည်းေလာက် မျှပါနဲ့ လာေတာင်းြကတယ်…. ဒီလိုနဲ့ ကျွန်မမှာ ဘာမှ မကျန်ရစ် ေတာ့ပါဘူး… ဒါေတာင် မရလိုက်လို့ စိတ်ေကာက်ေတာ်မူ ြကတဲ့ လူေတွက ရှိပါ ေသး တယ်.... ဒါနဲ့ အိမ်မှာရှိတဲ့ ြကက်သားကို အေကာင်းဆံုး ချက်စားရ ေတာ့တာ ေပါ့ေနာ်…
ဟင်းချက်နည်း စပါမယ်.... ကျွန်မက ကချင်ြပည်နယ်သူ ြဖစ်တဲ့အတွက် ကချင်ြပည်နယ်မှာ နံမည်ြကီးတဲ့ ြကက်သားကချင်ချက် ချက်နည်းကို မျှေဝပါမယ်… ြကက်သား၊ ငါး ၊ဝက်၊ အမဲ ြကိုက်နှစ် သက်ရာ အသားကို ယခုနည်းအတိုင်း ချက်လို့ရပါတယ်.. ဝက်ဝံသားေတာ့ ကချင်ချက် ချက်လို့ ရမရ ကျွန်မ မသိပါဘူးရှင်….
ပထမဦးစွာ အသားကို ေရစင်စင်ေဆး ( ေရမေဆးဘဲ ချက်လိုက ချက်ပါ :) )၊ ြပီးေတာ့ အေနေတာ် အတံုးေလးများ တံုးပါတယ်..
ငါးကို နမူနာြပထားပါတယ်...
ြကက်သွန်နီ ၊ြကက်သွန်ြဖူ၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ငရုပ် သီးများ ကို ခပ်နှုပ််နှုပ််ေလး စင်းပါတယ်… ကချင်ချက်ရဲ့ အရသာသည် ချဉ်ချဉ် စပ်စပ်ကို ဦးစားေပးတာ ြဖစ်တဲ့ အတွက် ငရုပ်သီး ခပ်များများ ထည့်ဖို့ လိုပါတယ်… ထို့ေနာက် ဖက်ဖယ်ရွက်၊ နံနံပင်၊ ပင်စိမ်း၊ စသြဖင့် အေမွှးအြကိုင် အရွက်များကို စင်းြပီး ထည့်ပါတယ်.. ကချင်ြပည်နယ်မှာေတာ့ ဖက်ဖယ် ရွက်ကို အဓိက ထားြပီး ထည့်ပါတယ်… ဖက်ဖယ်ရွက်ကို ရှမ်းြပည်နယ်နဲ့ ကချင်ြပည်နယ်က လူေတွသာ သိြကတာ များပါတယ်.. မြမင်ဖူးသူများ အတွက် ပံုေလးပါ ထည့်ေပး လိုက်ပါ တယ်…. ရန်ကုန်မှာေတာ့ တရုတ်တန်းေဈးမှာ ဝယ်ယူလို့ ရပါတယ်… တစ်ြခားနိုင်ငံမှာ ေတာ့ ရှိမရှိ ကျွန်မ မသိပါ…
အေပါ်ဆံုးက အရွက်က ဖက်ဖယ်ပါ..ေအာက်မှာေတာ့ ကုလားနံနံ၊ြမန်မာနံနံ အစံုပါပါတယ်..
ဖက်ဖယ်ရွက် မရှိလဲ ကျန်တဲ့ နံနံရွက်ေတွ ထည့်ချက်လို့လဲ ရပါတယ်… ချဉ်ေစာ်ကားသီး၊ မက်လင်ချဉ်သီး စတဲ့ အချဉ်ဓာတ်ရှိတဲ့ အသီးကို ပါးပါးလှီးြပီး အေြခာက်လုပ်ထားတဲ့ အချပ်ေလးေတွကို ေသးေသး ပါးပါးလှီးြပီး ထည့်ပါတယ်.. ကချင်ြပည်နယ်မှာေတာ့ မက်လင် ချဉ်သီးကို သာ အသံုးများပါတယ်… အသီး အေြခာက် မရှိပါက အသီးစိမ်းကို အတံုးေသးေသး ေလးများတံုးြပီး ထည့်ချက်လို့ရပါတယ်.. ေနာက်ဆံုး ချဉ်ေစာ်ကားသီးေရာ မက်လင်ချဉ် သီးေရာ မရှိတဲ့ အရပ်မှာ ေရာက်ေနရင် သံပုရာသီး ညှစ်ထည့်လိုက်ပါ…. ဘာဘဲ ထည့်ထည့် ချဉ်ဖို့ အဓိကပါ… ခန့်မှန်းြပီးေတာ့ ထည့်ပါေနာ် .. ချဉ်လွန်းလို့ သွားြကိမ်းြပီး ထမင်းမစား နိုင်ေတာ့ မြဖစ်ေစနဲ့ေပါ့…
ြပီးေတာ့ ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ အေရာင်တင်၊နနွင်းမှုန့် ၊ဆီ အနည်းငယ်စီ ထည့်ြပီး နယ်ပါ… မနယ်ဘဲ အိုးထဲ အားလံုးေပါင်းထည့်ကာ ေရထည့်ြပီး တည်လဲ ြဖစ်ပါတယ်… မီးဖိုေပါ်တင်လိုက်ြပီး ေရ အေနေတာ် ထည့်ပါ.. အတန်ြကာထားြပီး အသားနူးမနူး၊ အေပါ့ အငံ အချဉ်အစပ် အေနေတာ် ဟုတ်မဟုတ် ြမည်းစမ်းြကည့်ပါ… စိတ်ြကိုက် အရသာ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ြဖစ်ြပီ ၊အသားလဲ နူးြပီဆိုရင်ေတာ့ ေမွှးြကိုင်ြပီး ချဉ်စပ်အရသာရှိတဲ့ ြကက်သား ကချင်ချက်ဟင်း ရပါြပီ…
ြကက်သားကချင်ချက်ပါ.. ဒီပံုမှာ ဆီအနည်းငယ်များပါတယ်.. ဟင်းချက်ရင် ဆီနည်းနည်းသာ ထည့်ဖို့ လိုပါတယ်..
ငါးကချင်ချက်ပါ...
အရည်ေလးနဲ့ စားချင်သူများ ေရခမ်းမချက်ဘဲ အရည် အနည်းငယ် ချန်ထားလို့ပါတယ်.. ဒါက ကျွန်မတို့ ချက်စားေနြက ကချင် ချက်နည်းပါ.. တစ်ဦးနဲ့ တစ်ဦး ချက်ပံုချက်နည်း နည်းနည်းေတာ့ ကွာမယ်ထင်ပါတယ်… ဝက်ဝံသား မစားရ၍ ြကက်သားကို ချက်စား လိုက်ရပါေြကာင်း…. အြမည်းြကိုက်သူများ အတွက်လဲ အဆင်ေြပမည် ြဖစ်ပါေြကာင်း..
အေပါ်ဆံုး စာပိုဒ်သည် ခင်မင်ရင်းနှီး၍ စေနာက််ြခင်း ြဖစ်ပါသည်… ခွင့်လွှတ် ေတာ်မူြက ပါကုန်....
ဘဝအေမာများ ေြပေပျာက်ြကပါေစရှင်....
အားလံုးကို ချစ်ခင်ရင်းနှီးစွာြဖင့်
ေချာ (အစိမ်းေရာင်လွင်ြပင်)
19 comments:
ေချာတစ်ေယာက် ဒီရက်ပိုင်း ဟာသေတွေတာ်ေတာ်လုပ်ေနတယ်ေနာ်။
တိုက်စရာရှားလို့ ေြခသည်းစွတ်ြပုတ်ြကီးလာတိုက်တယ်။ မေကျနပ်ဘူးေဟ့။ (ေနာ်..မေက)။ အေရခွံေလးေလာက်ဆို ဟုတ်တုတ်တုတ်။
လျှက်ဆားပုလင်းစီက ေဝစုသွားခွဲမှဘဲ။
:)
ေဟ့ေဟ့...အေရခွံကို လာမလုနဲ့ကွ။ မထိနဲ့ေနာ်။
မေလးရှားလို ပူအိုက်ေနတဲ့ တိုင်းြပည်မို့လို့ သူက ဝက်ဝံအေရခွံကို ြခံုခိုင်းတာ..
ေစတနာနဲ့ေပးေတာ့လည်း အသာယူြပီး အေပါင်ဆိုင် လစ်ရမှာပဲ။
ဒါထက် ဖက်ဖယ်ရွက် ဆိုလို့ ငလံုးလက်ဖယ်ရဲ့ အရွက်မှတ်ေနတာ။ ( သိမှ သိပဲနဲ့ )
လုပ်စားမယ်ဗျာ..။ ပျင်းေတာ့ အပျင်းသား။
ငါးေခါင်းဟင်း ဆို သိပ်ြကိုက် ၊ ြကက်သား တုန်ရမ်းဆိုလည်း ြကိုက် ၊
ဪ..ဟီး..ငါ မြကိုက်တာ ဘာများရှိလို့လဲ.အဟီး။
အေတာ်ပဲ အြမည်းမရှိတာနဲ့ ... ေကျးဂျူးြကီးပဲ :-)
ဟယ်...ဝက်ဝံဆီ...လာေလေရာ့...လိမ်းေရာ့ လ ဟယ်...., ဟမ်...!!! ဆံပင်ေတွ နက်မလာပဲ...ဂတံုးေြပာင် သွားပါေရာလား....အီး...အီး...:(
ေချာေရ....
လကုန်ခါနီးြကီး အြမည်းလုပ်ဖို့ ေြခေထာက်လာေပးေနေသးဒယ်....း)
ေရခန်းေနတယ်ဗျ....း)
(ထမင်းမစားရေသးခင် ဟင်းေတွြကည့်ြပီး...ဗိုက်ဆာသွားြပီဗျ...၊ ေတာ်ြပီ ြကက်ဥေြကာ်နဲ့ပဲ သွားဆွဲေတာ့မည်...း))
ခင်မင်တဲ့
ဏီလင်းညို
လူဆယ်ေယာက်ေကျာ်ကို ေြခေထာက်က နှစ်ေချာင်းတည်းလား
အင်း....အြမည်းဆိုေတာ့လည်း ေကျးဇူးပါ ခိခိ
ေချာေရ... စားချင်တာဟယ် ... နှင်းကို အြပင်မှာေတွ့ရင် ဂယ်ချက်ေကျွးရမှာေနာ် ...။
ေချာေပးလိုက်တဲ့ ဝက်ဝံဆီေလး ယူသွားပီေနာ်း))
ခင်မင်ေလးစားစွာြဖင့်
ဟင့်...ေနာက်ကျသွားြပီ။ ကျန်ေသးရဲ့လား....ညေလးဖို့သပ်သပ်ချန်ထားရဲ့လား???? အေတာ်ပဲ ဆံပင်ကို ဒူးေခါင်းေလာက်အထိထားမလို့စိတ်ကူးေနတာနဲ့ ယူသွားြပီ အကုန်လံုး....ဒါဘဲ
ညီမဆိုးဆိုးေလး
အမေရ တစ်ခုပဲဗျာ......... အေနာ်ကမေသာက်တတ်ေတာ့ခက်တယ်ဗျ....... အြမည်းပဲထိုင်စားေနရတယ်.... ကိုဇာဏီြကီးတို့များ တားကိုေြပာြကတယ်....... အရက်မေတာက်တတ်လို့ အီေြခာက်တဲ့......... အဟင့် တားက မေတာက်ချင်လို့ေနေနတာကိုး (ဟီးဟီး........ ဝင်ေြကညာတာ အရက်မေသာက်တတ်ေြကာင်း)
အမေရ ဗိုက်ကိုဆာသွားေရာပဲ......... ထမင်းမစားရေသးပဲ ဖတ်လိုက်မိတာ............
မေချာေရ..
နတ်သမီးက ေြခ၄ေချာင်း မစားဘူးေလ...
ြကက်သားဟင်းေတာ့ ဘယ်လိုပံုစံပဲလာလာ ြကိုက်တယ်...
ြကက်သားဟင်း စားသွားတယ်ေနာ်...
ေကာင်းမှေကာင်း...ေကျးဇူး....
ေနာက်လည်း ေခါ်အံုးေနာ်..ဟိ
မေချာေရ...
သတိတရနဲ့ ဝက်ဝံဆီေပးတာ အရမ်းေကျးဇူးတင်တာပဲ။ ဆံပင်ေကာင်းတယ်ဆိုလို့ ပိုဝမ်းသာသွားတယ်...။ ြကက်သား ကချင်ချက် ကို စားချင်လိုက်တာ သေရကျေနြပီ။ သဒ္ဓါက ချဉ်ချဉ်စက်စက်ဆို အရမ်းြကိုက်တယ်.ဘယ်ေတာ့ ချက်ေကျွးမလဲ ေမျှာ်ေနမယ်ေနာ်။
ခင်တဲ့
သဒ္ဓါ
မေချာေရ မေချာ အတွက် ဘာမှမကျန်ေတာ့ဘူးဆိုေတာ့ မေကနဲ့ မြမေသွးနီဆီက ဝက်ဝံ ေြခသည်း စွပ်ြပုတ် ေလးကိုပဲ မျှေသာက်ြကတာေပါ့ေနာ်။ ချစ်ချစ်ခင်ခင်ေပါ့
ဝက်ဝံေြခေထာက် နဲ့ လကစွပ်ြပုတ် ေသာက်ြပီး ေတာ်ေတာ် အီသွားတယ်
ေကျးဇူးပါ..ေကျးဇူးပါ...
ေနာက်ဆို အေကာင်ြကီးြကီး ဖမ်းေပးပါ...း )
ေပျာ်ပါေစ
*.*.*
အခုမှ ေရာက်လာမှေတာ့ ဘာမှ ကျန်မယ်ေတာင် မထင်ေတာ့ဘူး ။
ဖွက်ထားတဲ့ဟင်းေရာ မရှိေတာ့ဘူးေပါ့ ...။
အဲ့။ ြကက်သားကချင်ချက်ေလာက်ကေတာ့ ကျွန်ေတာ်လည်းရတာေပါ့။ ဖက်ဖယ်ကဒီမှာ မရှိဘူး။ ပင်စိမ်းများများထည့်လိုက်ရင်လဲ အလုပ်ြဖစ်တယ်။ :-)
i miss it
[...] ြကက်သားကချင်ချက် [...]
ဖယ်ဖယ်ရွက် ဆိုတာ ရှမ်းလို " ဖတ်ခွိုင်း " ေလ ။ ဗီယက်နမ်ေတွ ကေမ္ဘာဒီးယားေတွ ေတာင်စားရင်ြဖင့် ယိုးဒယား မှာလည်း စားြကမယ်ထင်ပါတယ် ။
ဟင်းချက်နည်းေတွ ြကည့်ြပီး ေသချာချက်စားမယ်.....
Post a Comment