ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​နဲ့​​ ဝက်သား​​သီဟိုဠ်​​ေစ့​​​ေြကာ်






ဒီအပတ်အတွက် အစား​​အ​​ေသာက်ကဏ္ဍမှာ ​​ေဖာ်ြပ​​ေပး​​ချင်တဲ့​​ ဟင်း​​လျာက ထူး​​ထူး​​ြခား​​ြခား​​မဟုတ်ပဲ အလွယ်တကူ ချက်ြပုတ်နိုင်တဲ့​​ ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​နဲ့​​ ဝက်သား​​သီဟိုဠ်​​ေစ့​​​ေြကာ် ြဖစ်ပါတယ်။

ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​

ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​ဖို့​​အတွက် ငါး​​အ​​ေန​​ေတာ် တစ်​​ေကာင်လံုး​​ကို ​​ေြကး​​ခွံထိုး​​၊​ ဗိုက်​​ေဖာက်၊​ ​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ြပီး​​ ဓါး​​နဲ့​​မွန်း​​ကာ ဆား​​၊​ ငံြပာရည်၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​ြဖင့်​​ နယ်ြပီး​​ ​​ေခတ္တထား​​ပါတယ်။


  ဆား​​ အရသာမှုန့်​​နယ်



ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ၃လံုး​​ခန့်​​၊​ နံနံအနည်း​​ငယ် တို့​​ကို ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ထား​​ပါတယ်..





ထို့​​​ေနာက် ၎င်း​တို့​​ကို ပန်း​​ကန်တစ်လံုး​​တွင်ထည့်​​ကာ ငရုပ်သီး​​​ေဆာ့​​၊​ ဆား​​၊​ ငံြပည်ရည် နှမ်း​​ဆီအနည်း​​ငယ်၊​ အသား​​မှုန့်​​တို့​​ြဖင့်​​ ​​ေရာ​​ေမွှထား​​ပါတယ်။ ငံြပာရည်ကို ခပ်များ​​များ​​ ထည့်​​ပါတယ်.. သို့​​မှသာ ငါး​​ထဲကို အရသာများ​​ ဝင်မှာမို့​​ပါ။



ငါး​​ကို ​​ေပါင်း​​မဲ့​​ ပန်း​​ကန်ြပား​​ထဲထည့်​​ကာ ​​ေရာ​​ေမွှထား​​​ေသာ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​အနှစ်များ​​ကို ငါး​​​ေပါ် ​​ေလာင်း​​ချ လိုက်ပါတယ်။ တကယ်လို့​​ ဒီအ​​ေနအထား​​အတိုင်း​​ ​​ေပါင်း​​ရင်လဲြဖစ်ပါတယ်.




ကျွန်မက နည်း​​နည်း​​​ေလး​​ ထပ်ကွန့်​​ဖို့​​အတွက် အခွံနွာကာ ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထား​​​ေသာ လိ​​ေမ္မာ်သီး​​ အချပ်က​​ေလး​​များ​​ြဖင့်​​ ငါး​​​ေပါ် ပံုပါအတိုင်း​​ လှလှပပ ြပင်ဆင်ပါတယ်။


​​ေရထည့်​​ထား​​တဲ့​​ အိုး​​တစ်လံုး​​နဲ့​​ ​​ေပါင်း​​ဖို့​​ ြပင်ဆင်ပါတယ်။ ၁၅မိနစ် မိနစ် ၂ဝခန့်​​​ေပါင်း​​ြပီး​​ရင် ငါး​​အသား​​​ေတွ နူး​​လာြပီမို့​​ ချလို့​​ရပါြပီ။


အ​​ေပါ်က နံနံပင်​​ေလး​​အလှဆင်ြပီး​​ ငရုပ်​​ေကာင်း​​မှုန့်​​​ေလး​​ ြဖူး​​ြပီး​​ရင် လှလှပပ​​ေလး​​ ြပင်ဆင်ထား​​တဲ့​​ ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​ကို သံုး​​​ေဆာင်နိုင်ပါြပီ။




အရသာလဲရှိ အြမင်အား​​ြဖင့်​​လဲ လှတာမို့​​ ဧည့်​​သည်လာရင်လဲ အထူး​​အဆန်း​​​ေလး​​အြဖစ် ဧည့်​​ခံဖို့​​​ေကာင်း​​တဲ့​​ လွယ်လွယ်ကူကူ ဟင်း​​တစ်မယ် ရနိုင်ပါြပီရှင်။

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



ဝက်သား​​သီဟိုဠ်​​ေစ့​​​ေြကာ်


ဝက်သား​​သီဟိုဠ်​​ေစ့​​​ေြကာ်ဖို့​​အတွက် ဝက်သား​​ မိမိနှစ်သက်သ​​ေလာက်ကို အ​​ေန​​ေတာ်အတံုး​​​ေလး​​များ​​ တံုး​​ြပီး​​ ဆား​​၊​ အရက်အနည်း​​ငယ်၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​ြဖင့်​​ နယ်ထား​​ပါတယ်။



ြကက်သွန်နီ၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ မုန်လာဥနီတို့​​ကို ပံုပါအတိုင်း​​ ြပင်ဆင်ပါတယ်။

သီဟိုဠ်​​ေစ့​​များ​​ကို အဆင်သင့်​​ြပင်ထား​​ပါတယ်။


ဝက်သား​​များ​​ကို ဆီနှင့်​​​ေြကာ်ပါမယ်။



ဝက်သား​​​ေရွှ​​ေရာင်သန်း​​လာြပီဆိုလျှင် ြကက်သွန်၊​ ဥနီ စသည်တို့​​ကို ထည့်​​ပါတယ်..

သီဟိုဠ်​​ေစ့​​များ​​ကို ထည့်​​​ေြကာ်ပါတယ်.. ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​ထည့်​​ြပီး​​ အ​​ေန​​ေတာ်ြဖစ်ြပီဆို ချလို့​​ရပါြပီ



ပန်း​​ကန်ြပား​​တစ်ချပ်တွင် ဆလပ်ရွက်များ​​ကို ခင်း​​လိုက်ပါတယ်.


ခင်း​​ထား​​တဲ့​​ ဆလပ်ရွက်​​ေပါ် ဝက်သား​​သီဟိုဠ်​​ေစ့​​​ေြကာ်တို့​​ကို ထည့်​​လိုက်ြပီး​​ရင်​​ေတာ့​​ အစိမ်း​​​ေရာင် အခင်း​​​ေပါ်က စိတ်ဝင်စား​​ဖွယ် ြပင်ဆင်ထား​​တဲ့​​ ဝက်သား​​သီဟိုဠ်​​ေစ့​​​ေြကာ် ရပါြပီ။






ပိတ်ရက်​​ေတွမှာ မိမိ အိမ်မှာ မိသား​​စုနှင့်​​​ေသာ်လည်း​​​ေကာင်း​​၊​ သူငယ်ချင်း​​ မိတ်​​ေဆွများ​​နဲ့​​ ​​ေသာ်လည်း​​​ေကာင်း​​ အချိန်​​ေပး​​ ချက်ြပုတ်နိုင်ဖို့​​ ​​ေဝမျှလိုက်တဲ့​​ ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​နဲ့​​ ဝက်သား​​သီဟိုဠ်​​ေစ့​​​ေြကာ် တို့​​ဟာ ဒီတစ်ပတ်အတွက် Weekend Special  ြဖစ်ပါတယ်။


အစစအရာရာ အဆင်​​ေြပ ​​ေပျာ်ရွှင်​​ေသာ ​​ေန့​​ရက်များ​​ ြဖစ်ြကပါ​​ေစရှင်။


26 comments:

Evy said...

စား​​ချင်စဖွယ် ရှယ်​​ေလး​​​ေတွ ​​ေချာ​​ေရ

ahphyulay said...

အင်း​​..
မ​​ေချာ​​ေရ၊​ နှစ်ခုလံုး​​ သား​​ရည်ကျစရာ​​ေတွပဲ။
မ​​ေချာ​​ေတာ့​​ စား​​​ေသာက်ဆိုင်ဖွင့်​​လို့​​ရြပီ​​ေနာ..။
အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်စား​​​ေသာက်ဆိုင်​​ေပါ့​​ဗျာ ၊​
အဲ .. ​​ေနာက်​​ေဖး​​က ​​ေချာင်း​​က​​ေလး​​မှာဖွင့်​​ ဟဲဟဲ..။
ဒါနဲ့​​ ကျွန်​​ေတာ်တီထွင်တာတစ်ခု​​ေြပာခဲ့​​မယ်​​ေလ၊​
ဘဲဥချဉ်ရည်ဟင်း​​ကို ငါး​​ပိစိမ်း​​ဆား​​​ေလး​​ နဲနဲ ခိုး​​ထည့်​​
ြပီး​​ရင် ထညက်ရည်​​ေလး​​ပါ တကယ့်​​နဲနဲ​​ေလး​​ပဲ
ထပ်ြပီး​​ ခိုး​​ထည့်​​ ချက်ြကည့်​​၊​ ဒါလည်း​​ ရှယ်ပဲ၊​
လျှာ​​ေပါ်စွဲ ၊​ ဟဲဟဲ .. ဆရာမြကီး​​ကို
ဆရာလုပ်သွား​​ြပီ​​ေနာ်..။

ခင်တဲ့​​

အ​​ေြဖး​​လူ ။

​​ေမာင်မျိုး​​ said...

အဲ့​​လို ထူး​​၂ြခား​​၂ ချက်ထား​​တာ​​ေလး​​​ေတွ တစ်ခါမှမစား​​ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​(

ညီသူအိမ် said...

​​ေဟ​​ေဟ့​​...
ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ တွတ်ပီတို့​​ ကံ​​ေကာင်း​​ြပီထင်တယ်.။
မနက်​​ေစာ​​ေစာ နိုး​​လာတာနဲ့​​ ​​ေရွှ​​ေချာခင်း​​ကျင်း​​ြပင်ဆင်​​ေပး​​ထား​​တဲ့​​ ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​​ေလး​​နဲ့​​ ဗိုက်ကို ြပန်ပွတ်ြကည့်​​..။
အမယ်...မစား​​ရ​​ေသး​​ဘူး​​..အစာ​​ေကာင်း​​​ေတွ့​​​ေတာ့​​ ဗိုက်က​​ေလး​​​ေတာင် လံုး​​တံုး​​တံုး​​​ေလး​​ ြဖစ်လို့​​

rose said...

အစ်မ​​ေချာ​​ေရ... ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​​ေလး​​ စား​​သွား​​တယ်။ ရို့​​စ်လည်း​​ အဲ့​​လိုပဲ ပါင်း​​ချက်ရင် တစ်ခါတ​​ေလ ဘယ်သူမှ မချက်တဲ့​​ နည်း​​ ကိုယ့်​​ဘာကိုယ် ​​ေလျှာက်ထည့်​​ တတ်တယ် ခစ်ခစ်။ စား​​လို့​​ အရသာ ရှိ ြပီး​​တာပဲ​​ေနာ့​​။ ပံု​​ေသ ကား​​ချပ်ြကီး​​ ြဖစ်စရာမှ မလိုတာ။ သူ ဆို ရို့​​စ် အဲ့​​လို ချက်ရင် ြကည့်​​ ြကည့်​​ြပီး​​ ရယ်​​ေရာ :D

အလင်း​​​ေရာင် said...

မစား​​ရ​​ေပမဲ့​​ ဝခမန်း​​နီး​​နီး​​ြကီး​​ကို လာငမ်း​​သွား​​တယ် ​​ေနာက်တစ်ခါဆို ရှမ်း​​တို့​​ဟူး​​လုပ်​​ေကျွး​​ အမရာ...;)

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

ငါး​​​ေပါင်း​​က အရည်​​ေတွ အြပင်ကို မကျဘူး​​လား​​အစ်မ ကျ​​ေနာ်​​ေပါင်း​​ဖူး​​တာ​​ေလ... အရည်​​ေတွကျတာ မိုက်ခရို​​ေဝ့​​ ​​ေတာင် အူ​​ေြကာင်​​ေြကာင်ြဖစ်သွား​​တယ်... ​​ေနလှန်း​​လိုက်မှ အဆင်​​ေြပသွား​​တယ်ဗျာ။

ဝက်သား​​က​​ေတာ့​​ ဝိတ်​​ေတွတက်လို့​​ ခဏ​​ေရှာင်ထား​​တယ်။ အဟီး​​ အစ်မအိမ်လာလည်ြဖစ်မှ အလကား​​စား​​မယ်..... ​​ေကာင်း​​ဝူး​​လား​​ဟင်။

subuueain said...

မမ​​ေချာဟင်း​​​ေတွက အဆန်း​​​ေလး​​​ေတွချည်း​​ဘဲ​​ေနာ်။ ငါး​​ကို လိ​​ေမ္မာ်နဲ့​​​ေပါင်း​​တဲ့​​အရသာက ဘယ်လို​​ေလး​​လဲအမ။ ချိုချဉ်​​ေလး​​လား​​။စိတ်ဝင်စား​​စရာ​​ေလး​​​ေနာ်။

​​ေကျာက်ငါး​​​ေပါင်း​​ said...

ဒီတခါ ငါး​​​ေပါင်း​​ရင် လှမ်း​​​ေအာ်လိုက် မယ်​​ေချာ​​ေရ့​​..​​ေြပး​​လာခဲ့​​မယ်...
​​ေဝလငါး​​ ကို​​ေပါင်း​​ရင်​​ေတာ့​​ လိ​​ေမ္မာ်သီး​​ဖိုး​​ မသက်သာ​​ေလာက်ဖူး​​..

Anonymous said...

ဝက်သီဟို​​ေစ့​​က သူသိပ်ြကိုက်တာ
ငါး​​က​​ေတာ့​​ ကိုယ့်​​အြကိုက်
ငါး​​​ေပါင်း​​လုပ်ြကည့်​​ဦး​​မယ် လိ​​ေမ္မာ်သီး​​မထည့်​​ပဲလုပ်မယ်

စူး​​နွယ်​​ေလး​​

Anonymous said...

ဟင်း​​အဆန်း​​​ေလး​​ စား​​သွား​​တယ် ညီမ​​ေရ

​​ေဆာင်း​​

ညီလင်း​​သစ် said...

ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​က စိတ်ဝင်စား​​စရာပဲ၊​ ​​ေပါင်း​​ချိန် မိနစ် ၂၀ ​​ေလာက်ပဲ ြကာတယ်ဆို​​ေတာ့​​ ြမန်ြမန်၊​ လှလှ၊​ အရသာ ရှိရှိ စား​​ရမယ့်​​ ဟင်း​​တစ်ခွက်ပဲ ထင်တယ်..၊​း​​)

​​ေငွစန္ဒာ said...

​​ေချာချက်တဲ့​​ဟင်း​​​ေလး​​​ေတွကအဆန်း​​​ေလး​​​ေတွ၊​ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​​ေလး​​လုပ်စား​​ြကည့်​​မယ်။

Iora said...

ငါး​​သံပုရာ​​ေပါင်း​​​ေတာ့​​ စား​​ဘူး​​တယ်။ လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​​ေတာ့​​ မစား​​ဘူး​​ပါ။ ​​ေကာင်း​​မှာဘဲ လိ​​ေမ္မာ်သီး​​ကို အရသာ​​ေရာ အနံ့​​​ေရာြကိုက်​​ေတာ့​​​ေလ။ သီဟို​​ေစ့​​​ေတာ့​​မြကိုက်။ ဝက်သား​​က​​ေတာ့​​အား​​​ေပး​​့​​ြပီး​​သား​​။း​​))

An Asian Tour Operator said...

ဂရုပ်ပါအနီ (red grouper)ကိုသာ ​​ေပါင်း​​လိုက်ရင်​​ေတာ့​​ ရှယ်ပဲ။

may16 said...

မ​​ေချာ ​​ေရ အစား​​နဲ့​​ နှိပ်စက်​​ေနပါတယ် :P

​​ေတာက်ပြကယ်စင် said...

​​ေချာသံုး​​တဲ့​​ပန်း​​ကန် အရမ်း​​လှတာပဲ​​ေနာ် ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​က ချဉ်ြပံုး​​ြပံုး​​​ေလး​​​ေနမှာပဲ
ဝက်သား​​သီဟိုဠ်​​ေစ့​​​ေြကာ်လည်း​​ အရမ်း​​​ေကာင်း​​မယ့်​​ပံုပဲ ဘုန်း​​ဘုန်း​​တို့​​​ေနတဲ့​​ြမို့​​မှာ​​ေတာ့​​ ဝက်သား​​မ​​ေရာင်း​​ဘူး​​ ကျန်း​​မာရွှင်လန်း​​ ​​ေအး​​ချမ်း​​ပါ​​ေစ​​ေနာ် ​​ေချာ...

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

မ​​ေချာ​​ေရ တစ်ခါတစ်ခါ မ​​ေချာချက်တဲ့​​ ဟင်း​​​ေတွ ြကည့်​​ြပီး​​ ...အား​​ကျလိုက်တာလို့​​..
စား​​လဲ စား​​ချင်တယ်..
အဲဒါ ​​ေြပာတာ​​ေပါ့​​...အိမ်နဲ့​​​ေဝး​​​ေဝး​​​ေနမှ အိမ်ရဲ့​​ တန်ဖိုး​​ ကိုသိတယ်ဆိုတာ..
ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်ဟင်း​​​ေလး​​ ကလှလဲလှ စား​​လဲ စား​​ချင်စရာ​​ေလး​​..

​​ေမသိမ့်​​သိမ့်​​​ေကျာ် said...

တစ်ခါမှ လုပ်မစား​​ဖူး​​​ေသး​​တဲ့​​ ဟင်း​​​ေတွပဲ။ ဗိုက်ဆာဆာနဲ့​​ ဝင်ဖတ်​​ေနတာ ပိုဆာသွား​​ြပီ မ​​ေချာ​​ေရ....။ ခုမှ ညစာစား​​မှာ။ မ​​ေချာ ပံု​​ေလး​​​ေတွဖွင့်​​ြပီး​​စား​​မယ် ပိုစား​​ြမိန်​​ေအာင်လို့​​....း​​)

ခင်မင်​​ေလး​​စား​​လျက်

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

လိ​​ေမ္မာ်သီး​​​ေတွ ထည့်​​​ေပါင်း​​​ေတာ့​​ မခါး​​သွား​​ဘူး​​လား​​။
ဝက်သား​​သီဟိုဠ်​​ေစ့​​​ေြကာ်ြမင်​​ေတာ့​​ ဘီယာဗူး​​​ေလး​​ ြမင်​​ေယာင်သွား​​မိတယ်း​​)

ဟန်ြကည် said...

ငါး​​​ေတာ့​​မြကိုက်ဘူး​​ဗျာ...ဝက်သား​​သီဟိုဠ်​​ေစ့​​​ေြကာ်​​ေတာ့​​ ြမည်း​​ြကည့်​​ချင်သား​​ အိမ်ရှင်မကို အချက်ခိုင်း​​ရင်း​​ ​​ေခါင်း​​​ေခါက်ခံရရင်​​ေတာ့​​ မ​​ေချာ​​ေြကာင့်​​ပဲဗျား​​

မိုး​​​ေငွ့​​...... said...

ဗိုက်အရမ်း​​ဆာ​​ေနတုန်း​​​ေရာက်လာတယ် ...ဂလု...ဂလု...။ ဗိုက်ထဲက အသံြကီး​​ြကီး​​ြမည်သွား​​တယ်...။


ခင်တဲ့​​
မိုး​​​ေငွ့​​

blackcoffee said...

မ​​ေချာတို့​​က​​ေတာ့​​ သား​​​ေရ မယိုယို​​ေအာင် လုပ်​​ေန​​ေတာ့​​တာဘဲ...
ရှလွတ်... သား​​​ေရယိုရင်း​​ ြပန်ြပီ။

ခွန် said...

အ​​ေပါ်က​​ေမာင်နှမ​​ေတွအား​​လံုး​​ ​​ေြပာတဲ့​​အတိုင်း​​ပါဘဲ :D
အစ်မချက်တာ​​ေတွက အြမင်လည်း​​လှတယ်။ ခွန်တို့​​ဆီမှာ ဆိုင်ဖွင့်​​လို့​​ရတယ်အစ်မ။ ဂျပန်​​ေတွက ပါး​​စပ်နဲ့​​မစား​​ခင် မျက်လံုး​​နဲ့​​အရင်စား​​တာဆို​​ေတာ့​​​ေလ...

ဒီရက်ပိုင်း​​မမန့်​​ြဖစ်​​ေပမယ့်​​ အြမဲ​​ေရာက်ပါတယ်​​ေနာ်..... အစ်မ။

PhyoPhyo said...

ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်​​ေပါင်း​​က လုပ်ရတာလည်း​​လွယ်တယ် စား​​လို့​​လည်း​​​ေကာင်း​​မယ့်​​ပံု​​ေလး​​၊​ ဝက်သား​​သီဟို​​ေစ့​​​ေြကာက်ဆိမ့်​​​ေနမှာပဲ၊​
စား​​ချင်တယ်၊​ ဒီ weekend special စတင်​​ေမျှာ်​​ေနပါြပီ
ချစ်တဲ့​​

Anonymous said...

ဝက်သီဟိုဌ်​​ေစ့​​​ေြကာ်မှာသီဟိုဌ်​​ေစ့​​ကအစိမ်း​​လား​​၊​​ေလှာ်ထား​​ြပီး​​သား​​လား​​ခင်ဗျား​​