ဒီတစ်ပတ်အတွက် အစီအစဉ်က ဒိန်ချဉ်ြကက်သားနှပ်၊ ေြမပဲငပိချက်၊ ပဲြကာဇံသုပ်နဲ့ အတို့အြမုပ်ေလးေတွ ြဖစ်ပါတယ်။ ြကက်သားကို ဒိန်ချဉ်ေလးနဲ့ နှပ်တာက လူတိုင်းချက်ဖူးမယ်ထင်ပါတယ်ေနာ်။ မချက်ဖူးေသးရင်ေတာ့ စမ်းချက်ြကည့်ပါလို့ ညွှန်းဆိုပါရေစ.. အရသာ တစ်မျိုးေလးနဲ့ စားလို့ တကယ်ေကာင်းပါတယ်..
ဒိန်ချဉ်ြကက်သားနှပ်
ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ ဒိန်ချဉ်နဲ့ နှယ်ထားတဲ့ ြကက်သားများ
ပထမဦးဆံုး ြကက်သားကို အေနေတာ် အရွယ် မိမိနှစ်သက်သလို တံုးပါတယ်။ ြပီးရင် ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ ဒိန်ချဉ်( မိမိသံုးမဲ့ ဒိန်ချဉ် ရဲ့ တစ်ဝက် ) နဲ့ နှယ်ြပီး ေခတ္တ နှပ်ထားလိုက်ပါတယ်ေနာ်။
ဂျင်း၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ နီတို့ကို ဆီသတ်ပါတယ်..
ြပီးေနာက် ြကက်သားကို ထည့်လိုက်ြပီး၊ ချန်ထားတဲ့ ဒိန်ချဉ်တစ်ဝက်ကိုထည့်ြပီး ေမွှကာ ငံြပာရည်ထပ်ထည့်၊
ေရထည့်လို့ ြကက်သားနူးေအာင် အဖံုးအုပ်ထားလိုက်ပါတယ်..
ြကက်သားနူးခါနီးမှ ခရမ်းချဉ်သီးနဲ့ ြကက်သွန်ခပ်ြကီးြကီး လှီးထားတာကို ထည့်ပါတယ်..
ေရခမ်းလို့ ြကက်သားနူးြပီဆို အရသာြမည်း၊ အေနေတာ်ြဖစ်ရင် ရှမ်းနံနံေလး ခပ်ြပီး ချလိုက်ပါတယ်.
အနှစ်ကို ထမင်းနဲ့ နယ်စားရင်လည်း သိပ်ေကာင်းပါတယ်..
အရသာတစ်မျိုးထူးတဲ့ ြကက်သားဒိန်ချဉ်နှပ်ပါ။
တကယ်လို့ သင်ေနတဲ့ေနရာမှာ ဒိန်ချဉ် ရှာဖို့ခက်တယ်ဆိုရင် စေတာ်ဘယ်ရီ၊ လိေမ္မာ်စသြဖင့် အရသာေလးေတွနဲ့ လုပ်ထားတဲ့ နို့ချဉ်ဘူးေလးေတွနဲ့လည်း ချက်နိုင်ပါတယ်လို့ သတင်းေကာင်းပါးလိုက်ပါရေစေနာ်။
~~~~~~~~~~~~~~
ခရမ်းချဉ်သီး ေြမပဲငပိချက်
ေြမပဲငပိချက်ချက်ဖို့ ေြမပဲေလှာ်ထားြပီးသားကို မညက်တညက် ေထာင်းထားပါတယ်.. ြကက်သွန်ြဖူ၊နီတို့ကို အေရာင်တင် နနွင်းတို့နဲ့ ဆီသတ်ပါတယ်.. ငရုပ်သီး အစိမ်းမှုန့် ရှိရင်ထည့်ပါတယ်.. နှုတ်နှုတ်စင်းထားတဲ့ ခရမ်းချဉ်သီးေတွကို ထည့်ပါတယ်..
ခရမ်းချဉ်သီးေတွ လိပ်လာရင် ငပိ၊ ေြမပဲဆန်ေထာင်း၊ ငံြပာရည်၊ အချိုမှုန့်ထည့်ြပီး ေရထည့်ကာ အိုးကို အဖံုးအုပ်ထားလိုက်ပါတယ်.. အိုးမကပ်ေအာင် ေမွှေပးဖို့လည်း သတိထားပါ။
ေရခမ်းြပီး ခရမ်းချဉ်သီးေတွဆီြပန်လာရင် ငရုပ်သီးစိမ်းနဲ့ နံနံပင်စိတ်ြကိုက် ခပ်လို့ ေြမပဲငပိချက်ဟင်းတစ်ခွက် ရပါြပီ။
ေြမပဲငပိချက်
အတို့အြမုပ်
ā~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ြကာဇံသုပ်
ြကာဇံသုပ်ဖို့ ြကာဇံကို ေရေနွးဆူဆူမှာ ြပုတ်ြပီး ြကာဇံများကို ေရေအးတွင်စိမ်ကာ ေရစစ်ထားလိုက်ပါတယ်။ ြကာဇံကို ကပ်ေြကးနဲ့ အေနေတာ်ြဖတ်ပါတယ်..
ြကက်သွန်နီ၊ ဥနီ၊ သခွားသီး ပါးပါးရှည်ရှည်းလှီး၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ နံနံတို့ကို ထည့်ပါတယ်..
ငရုပ်သီးစိမ်းမှုန့်ကို ဆီနဲ့ေြကာ်ြပီး ဆီေရာ ငရုပ်သီးမှုန့်ပါ ထည့်၊ ခရမ်းချဉ်သီးေဆာ့ ထည့်၊ ဗနီဂါ အချဉ်ရည်၊ သံပုရာသီး၊ ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ ပဲငံြပာရည်၊ နှမ်းေလှာ်တို့နဲ့ ေရာနယ်လိုက်မယ်ဆိုရင် သပ်သပ်လွတ် ြကာဇံ ချဉ်စပ်သုပ်ကို ရပါြပီ။
ြကာဇံချဉ်စပ်သုပ်
ေနာက်တစ်ပွဲ စားပါဦး
ဒိန်ချဉ်ြကက်သားနှပ်၊ ခရမ်းချဉ်သီးေြမပဲငပိချက်နဲ့ ြကာဇံသုပ်တို့က ဒီတစ်ပတ် Sunday Special ပါ။ စားေကာင်း ေသာက်ဖွယ်များနဲ့ ေပျာ်စရာ အားလပ်ရက်ေလးများ ြဖစ်ြကပါေစေနာ်...
28 comments:
တတိယမ္ပိမန့်ြခင်း
=============
ကွန်မန့်အရှည်ြကီး ေရးြပီးသွားမှ တင်မလို့ ပရီဗျူးလိုက်ေရာ ... ေပျာက်သွားတယ်။
ဒီပို့စ်ကို တင်တာ တရက်ေနာက်ကျတဲ့အတွက် ေချာကို စိတ်ဆိုးရမလို ြဖစ်ေနြပီ သိလား။
ဘာေြကာင့်ဆိုေတာ့ ဒီကေန့ ေအာက်စ်ဖို့ဒ် ဘုန်းြကီးေကျာင်းက အလှူတခုကို သွားေတာ့ ဆရာေတာ်က သက်သတ်လွတ်ဘုဉ်းေပးတာမို့ ဘာယူသွားရမှန်း မသိ ြဖစ်ေနတာနဲ့ ေနာက်ဆံုး ပုန်းရည်ြကီးသုပ်ကေလးပဲ လုပ်သွားလိုက်ရတယ်။ အများစားဖို့ကေတာ့ ြကက်သားနဲ့ ေခါက်ဆွဲေြကာ်ယူသွားတယ်။ သက်သတ်လွတ် ဆရာေတာ်အတွက်က သူများေတွလို ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ မဟုတ်ေတာ့ မျက်နှာငယ်တာေပါ့။ ေချာသာ ေစာေစာတင်ရင် ြကာဆံသုပ် လုပ်သွားဖို့ အြကံရမှာ ... ခုေတာ့ .... ဟင်း
မရှင်းတာေလး ေမးအံုးမယ် ေချာေရ ...
ဒိန်ချဉ် ြကက်သားနှပ်က ြကက်ဘယ်နှကီလိုကို ဒိန်ဘယ်ေလာက် ထည့်ရမယ်ဆိုတဲ့ အညွှန်းေလး လုပ်ပါအံုး။ ေတာ်ြကာ ဒိန်ေတွများေနရင် ချဉ်စူးကုန်မှာစိုးလို့။ အဲလို ချက်ြကည့်ချင်ေနတာြကာြပီ။ မချက််ဖူးေသးဘူး။
ေနာက်တခုက ... ေြမပဲငပိချက် ချက်ရင် ေြမပဲ အစိမ်းလား၊ အကျက် (ေလှာ်ပီးသား) လား။ အိမ်မှာရှိတဲ့ ေြမပဲစိမ်းက အခွံေတွနဲ့ဆိုေတာ့ ဒီတိုင်းချက်လိုက်လို့ရလား ... အဲဒါေလး သိချင်လို့ ...
ခုနက အကုန်ေရးြပီးမှ ေပျာက်သွားလို့ အစအဆံုး ြပန်ရိုက်ရတာ ေမာလိုက်တာ ............ ေမးထားတာေတွ ေြဖေပးေနာ် .... မေြဖရင် စိတ်ဆိုးအံုးမှာ ....
ဒီတခါေတာ့ ထပ်မရိုက်ရေအာင် မတင်ခင် ေကာ်ပီလုပ်ထားမှပဲ။ ဟူး
==========
မှတ်ချက်။ ေကာ်ပီကူးထားလို့ ေတာ်ေသးတယ်။ မဟုတ်ရင် ေနာက်တခါ ြပန်ရိုက်ေနရအံုးမယ်။ ေချာ ေဆာ့ေနတယ် ထင်ပါ့။
အမေချာ..
ဒိန်ချဉ်ြကက်သားနှပ် တစ်ခါမှ စားဖူးဘူး။ အမှန်က ြကားေတာင် မြကားဖူးတာ။ အခုမှ ြကည့်ြပီး စားချင်စိတ်ေပါက်ေနမိတယ်။ အေပါ်က ေမဓာဝီကေတာ့ နည်းစနစ်ေတွကို ေသချာ ေမးေနြပီဆိုေတာ့ တကယ်လက်ေတွ့ ချက်မဲ့ပံုဘဲ။ သူနှင့်က နိုင်ငံချင်းတူေတာ့ မိတ်ဖွဲ့ထားရဦးမယ်။ အဲေတာ့မှ သူဒိန်ချဉ် ြကက်သားနှပ်ချက်ရင် ဖိတ်ေကျွးမှာ။ ေမဓာဝီက ခင်စရာေကာင်းေလာက်ပါတယ်။ အဟီး... ဖားထားတာ။ အမေချာက ဟင်းချက်နည်းေလးေတွ တင်ေပးလိုက် သူက ချက်လိုက်။ ြပီးေတာ့ ဖိတ်ေကျွးလိုက်ဆို အမေချာေရာ သူေရာ ကုသိုလ်ေတွ အများြကီးရမှာေနာ့။ :D
(ေကာ်ပီအရင်ကူးထားမှ.. ေတာ်ြကာ ေမဓာဝီလို ြဖစ်ေနဦးမယ်။ သူက သူ့ကွန်မင့်ေတွ အလွတ်ရလို့ ေတာ်ေသးတယ်):D
ခင်မင်လျက်
ကိုကိုေမာင်(ပန်းရနံ့)
ေဆာရီး မေမေရ.. ပိုစ့်က တင်ြပီးချင်းချင်း ဆိုဒ်ဘားမှာ တက်မလာတာနဲ့ ြဖုတ်လိုက် ြပန်ထည့်လိုက်နဲ့ ကလိေနတာ.. မေမ ဖတ်ေနမှန်း မသိလို့ပါ.. ဟိဟိ။
ေြဖရမယ်ဆိုရင် ေြမပဲက ေလှာ်ထားြပီးသားြဖစ်ပါတယ်. တကယ်လို့ ေလှာ်တာြကာရင် ေြကာ်လိုက်ပါ.. ေြကာ်ြပီး အခွံချွတ်ေထာင်းေပါ့ေနာ်..
ြကက်သားနဲ့ဒိန်ချဉ် ကေတာ့ သိပ်မချဉ်တဲ့ ဒိန်ချဉ်ဆိုရင် ( ြမန်မာအေလးချိန်နဲ့ ေြပာရရင်) ြကက်သား ၅ဝသား ကို ဒိန်ချဉ် ၅ကျုပ်သားေလာက်ထည့်ပါတယ်.. တကယ်လို့ ဒိန်ချဉ်ကို စမ်းြကည့်လို့ သိပ်ချဉ်ေနရင်ေတာ့ ေလျှာ့ထည့်ပါလို့..
၃ခါြပန်ေရးလိုက်ရတဲ့ ေကာ်မန့် အရှည်ြကီးအတွက် ေဆာရီးပါ.. ချက်ြပီးရင် သူဂျီးမင်းကိုလည်း ဖိတ်ေကျွးလိုက်ဦးေနာ်း) မေကျွးရင် သရဲဆိုြပီး လာေြခာက်ေနမှာ ေြကာက်ရတယ် :P
မမဟင်းေလးေတွက အဆန်းေလးေတွချညးပဲေနာ်။ ဟင်းချက်နည်းစာအုပ်ထုတ်ဖို့ အစီအစဉ် ရှိရင် ေကာင်းမှာေနာ်။း)
ေစာေစာစီးစီး ေချာ ချက်တာေတွ ေတွ့ြပီး ဗိုက်ဆာေနြပီ။ ဂွီဂွီ....း) ဒီေန့ ေတာ့ေအးေအးေဆးေဆး ချက်စားစရာ ေတွ့ြပီ။ ြကက်သားလည်း ဝယ်ထားြပီးြပီဆိုေတာ့ ကွက်တိပဲ.....း)
ခင်မင်ေလးစားလျက်
ေြမပဲ ငါးပိေြကာ်နဲ့ တို့စရာ ြကက်သားဒိန်ချဉ် ချက်ေလးနဲ့သာဆို..
ေန့လည်စာ အဆာေြပက ြကာဇံသုတ်...
ေတာ်ေတာ်ေကာင်းမှာ...
နည်းယူသွားြပီး ေနာက်တစ်ပတ်မှပဲ ချက်စားြဖစ်ေတာ့မှာ
ဒီေန့ အိမ် မှာ မုန့်ဟင်းခါးချက်လို့.
ပဲြကာဆံလား ဆန်ြကာဆံကိုသုပ်ရင်ေကာ ရလား သိပါရေစ
ဒိန်ချဉ်နဲ့ြကက်သားကို မဆလာထည့်ြပီး ချက်ရင်ေတာ့ ြကက်လျှာစွန်း ြကက်သားဟင်းအတိုင်းြဖစ်ေစပါတယ်။ သိပ်ြကိုက်တယ်။
ေြမပဲကေတာ့ ကိုလက်စေရာများလို့ လက်ေရှာင်ပါတယ်။
ငပိကလည်း ယူရစ်အက်ဆစ်များတယ်တဲ့ ထိုင်းဆရာဝန်က ေြပာလို့ ေလာေလာဆယ် စားေသးဘူး။
ြကာဇံနဲ့ပတ်သက်ရင် ဘာြဖစ်ြဖစ်အကုန်ြကိုက်ပါ၏။
အကုန်စားချင်တယ် အမ ချက်ေကျွး အမကေတာ့ အစားေတွကိုဓာတ်ပံုနဲ့ နှိပ်စက်ေနပါတယ် :P
ရှလွတ်...။ ဂလု....။ ဪ.. ဘာဘဲြဖစ်ြဖစ် အဟာရပါပဲေလ။
ခရမ်းချဉ်သီး ငပိချက်က ေြမပဲေလးပါ ပါေတာ့ ဆိတ်ေနမှာပဲ ။
ဦးဇင်းလည်း ဝင်ေရာက်ဘုဉ်းေပးသွားတယ်ေနာ် တို့စရာေတွထဲမှာ ကဒက်ချဉ်မပါတာနဲ့ အိပ်ချင်ရင်အိပ်လိုက်မယ်ဆိုြပီး တမာရွက်ပဲ စားလိုက်တာ ေချာေရ။ ေချာ Gym ေလးဘာေလးသွားဦးေနာ် အေကာင်းေတွချည်း တစ်မျိုးြပီးတစ်မျိုး ချက်စားေနေတာ့ ဝတုတ်ြကီးြဖစ်မှာစိုးလို့...ဟဲ...ရွှင်လန်းချမ်းေြမ့ပါေစ
ေရွှေချာေရ အကုန် ေကာ်ပီကူးသွားတယ် သိလား ြပီးေတာ့ ေမးလ်ရဲ့ draft ထဲမှာေလ “အစားအစာလုပ်နည်း” ဆိုြပိးေတာ့ သိမ်းထားလိုက်တယ် လိုအပ်ရင် သံုးရေအာင်လို့ ြပန်ရှာမေနရေအာင်လို့ ဟဲဟဲ
ြကက်သားဒိန်ချဉ်ေတာ့ သေဘာကျတယ် လုပ်ြကည့်အူးမယ်ကွယ်
တာ့တာ
ြကက်သားဒိန်ချဉ်ချက်က ဒီက ရှမ်းေတွ ချက်တဲ့ အုန်းနို့ ထည့်ချက်တဲ့ ြကက်သားဟင်းနဲ့ အြမင်အရ ဆင်တယ်.... အစ်မချက်တာ ပိုေကာင်းမှာေသချာပါတယ်.. ရှမ်းေတွ စားတာများ ြမင်တာနဲ့ ေသွးတက်တယ်.... ဟီး
ေြမပဲငါးပိချက်ကိုေတာ့ အြကိုက်ဆံုးပဲဗျာ
မှတ်ချက်။...။ မနာလိုဝူး...
ဒီေန့ တနဂင်္ေနွေန့ေနာ်..
ဟင်းချက်ေတာ့ဘူး..
မေချာ ချက်တာေတွပဲ အဝ စားသွားေတာ့မယ် ..
ဟိ
စားချင်စရာေကာင်းတယ်။ ြကာဆံသုပ် နဲ့ ေြမပဲငါးပိချက်ကို ပိုအားေပးသွားတယ်ေနာ်
ဒိန်ချဉ်ြကက်သားနှပ် ေတာ့မစားရဲဘူး၊ ဝမ်းမခိုင်မလို့
ခရမ်းချဉ်သီး ေြမပဲချက်နဲ့ငပိမပါေတာ့ စားြဖစ်ပါသည် ြကိုက်လို့။
အစ်မ
ငါးပိချက်နဲ့ တို့စရာနဲ့ ရှယ်ဘဲ....
ြကည့်ရင်းသားေရေတာင်ကျတယ် :)
တမာချဉ်နဲ့ သရက်ကင်းကျွတ်ကျွတ်ေလးနဲ့
ထမင်းသံုးပုဂံေလာက်အသာေလးဘဲအစ်မ :D
ဆန်ြကာဇံလည်း သုပ်စားနိုင်ပါသည်။
အားလံုး အားလံုး ေကျးဇူးဗျို့.....း)
ေဒါ်ေချာ ချက်ေကျွးတာေတွက မစားဖူးလို့ပဲလား
အေနာ်တို့လျှာနဲ့ပဲ မတန်လို့လားမသိ
ခံတွင်းရှာလပတ် မရမ်းဘူးဗျို့
စားေနကျ အခါးဟင်းေတွပဲ တမ်းတမိတယ်:)
ကျန်းမာပါေစမဂင်္လာပါခင်ဗျာ-
“ေချာ” ညီးမဝေသးဘူးလား-
တစ်မျိုးြပီးတစ်မျိုးလက်စါမ်းြပေနတာဂျစ်တူးတို့သားရည်
ေတာင်မထိန်းနိုင်ေတာ့ဘူးဗျ-အေမနဲ့ေဝးေနေတာ့လည်းချက်
ေကျွးမည့်သူမရှိနဲ့ဗျာ-ကိုြကီးေကျာက်တို့လိုချက်စားနိုင်ရင်
လည်းေကာင်းသားဘဲ-အခုေတာ့မစားရသားရည်ယိုေတွလုပ်
ေနရတာ-ြကာေတာ့ကိုယ့်ကိုကိုယ်သနားလာသလိုဘဲဗျ-
အထူးမှတ်ချက်-----ပံုေတွြကည်ြပီးသားရည်ယိုသွားသည်-
အစ်မေချာ လက်စွမ်း ြပထားတဲ့ ြကက်သား ဒိန်ချဉ်နှပ်၊ ေြမပဲဆံ ခရမ်းချဉ်သီးချက်နဲ့ တမာရွက် တို့စရာ၊ ြကာဇံသုတ် တို့ကို လာေရာက် အားေပးသွားပါေြကာင်း။ သွားရည်ေတွ ေတာက်ေတာက် ကျကုန်လို့ သားေရခံ ခံထားရြပီ ခစ် ခစ်း))
♥♥http://redroseofburma.blogspot.com/ ♥♥
တမာချဉ်ေလးကမိုက်တယ်ကွာ။
ြကက်သားဒိန်နဲ့ခရမ်းချဉ်သီးက ချက်စားထားတာမြကာေသးေတာ့ တို့စရာေတွကိုဘဲ အရမ်းသေရယိုေနတယ်။
ှုIora
ြကက်သားဒိန်ချဉ်ေတာ့ ချက်စားဖူးတယ်.. ဒါေပမယ့် မမေချာချက်တာြကည့်ြပီး ထပ်စားချင်လာြပီ.. ြကာဆံသုပ်လည်း ြကိုက်တယ်.. ေြမပဲငါးပိချက်နဲ့ အတို့အြမှုပ်လည်း မိုက်တယ်.. ဟင်.. အကုန် စားချင်ေနပါလား.. ေတာ်ေသးတယ်.. ထမင်းစားြပီးမှ လာဖတ်မိလို့.. :)
ြကာဆံသုပ်ကေတာ့ ဘယ်ေတာ့စားစား သိပ်ြကိုက်။ ခုေတာင်စားချင်လာြပီ။ ေချာသုပ်ထားတဲ့ပံုက သွားေရကျေစတယ်။
အိမ်မှာလည်း ေြမပဲချက်စားေလ့ရှိေပမယ့် တို့က ေြမပဲသိပ်မြကိုက်လို့ သိပ်မစားြဖစ်ဘူး။
စူးနွယ်ေလး
ြကက်သားဒိန်ချဉ်ချက်ေလး စားချင်တယ်။ ဒီမှာဒိန်ချဉ်မရဘူး။ အတို့ေလးေတွကစံုလို့ေနာ် မေချာ။ ြကာဇံသုပ်ေလးက စားချင်စရာ။ ခရမ်းချဉ်သီးေြမပဲငါးပိချက်ကလည်းရှယ်ပဲ။ သွားရည်ေတာင်ယိုလာြပီ။ မေချာအိမ်မှာ ဧည့်သည်လာလုပ်ချင်စိတ်ေပါက်တယ်။ :-)
ြကာဇံသုပ်နည်းကို သေဘာကျတယ်။
နည်းယူသွားြပီ ေချာေရ။
တို့စရာေတွကိုေတာ့ အလိုချင်ဆံုးပဲ။
ဓါတ်ပံုေလးတင်ေပးတာနဲ့တင် ေကျးဇူးတင်လှပါြပီ။
ြကက်သားဒိန်ချဉ်နှပ် နဲ့ ေြမပဲငပိချက်ေတာ့ တကယ်စားချင်တယ်။
Post a Comment