ဒိန်ချဉ်ြကက်သား​​နှပ်၊​ ​​ေြမပဲငပိချက်..




ဒီတစ်ပတ်အတွက် အစီအစဉ်က ဒိန်ချဉ်ြကက်သား​​နှပ်၊​ ​​ေြမပဲငပိချက်၊​ ပဲြကာဇံသုပ်နဲ့​​ အတို့​​အြမုပ်​​ေလး​​​ေတွ ြဖစ်ပါတယ်။ ြကက်သား​​ကို ဒိန်ချဉ်​​ေလး​​နဲ့​​ နှပ်တာက လူတိုင်း​​ချက်ဖူး​​မယ်ထင်ပါတယ်​​ေနာ်။ မချက်ဖူး​​​ေသး​​ရင်​​ေတာ့​​ စမ်း​​ချက်ြကည့်​​ပါလို့​​ ညွှန်း​​ဆိုပါရ​​ေစ.. အရသာ တစ်မျိုး​​​ေလး​​နဲ့​​ စား​​လို့​​ တကယ်​​ေကာင်း​​ပါတယ်..


ဒိန်ချဉ်ြကက်သား​​နှပ်


ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​၊​ ဒိန်ချဉ်နဲ့​​ နှယ်ထား​​တဲ့​​ ြကက်သား​​များ​​

ပထမဦး​​ဆံုး​​ ြကက်သား​​ကို အ​​ေန​​ေတာ် အရွယ် မိမိနှစ်သက်သလို တံုး​​ပါတယ်။ ြပီး​​ရင် ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​၊​ ဒိန်ချဉ်( မိမိသံုး​​မဲ့​​ ဒိန်ချဉ် ရဲ့​​ တစ်ဝက် ) နဲ့​​ နှယ်ြပီး​​ ​​ေခတ္တ နှပ်ထား​​လိုက်ပါတယ်​​ေနာ်။




ဂျင်း​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ နီတို့​​ကို ဆီသတ်ပါတယ်..

ြပီး​​​ေနာက် ြကက်သား​​ကို ထည့်​​လိုက်ြပီး​​၊​ ချန်ထား​​တဲ့​​ ဒိန်ချဉ်တစ်ဝက်ကိုထည့်​​ြပီး​​ ​​ေမွှကာ ငံြပာရည်ထပ်ထည့်​​၊​



​​ေရထည့်​​လို့​​ ြကက်သား​​နူး​​​ေအာင် အဖံုး​​အုပ်ထား​​လိုက်ပါတယ်..



ြကက်သား​​နူး​​ခါနီး​​မှ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​နဲ့​​ ြကက်သွန်ခပ်ြကီး​​ြကီး​​ လှီး​​ထား​​တာကို ထည့်​​ပါတယ်..


​​ေရခမ်း​​လို့​​ ြကက်သား​​နူး​​ြပီဆို အရသာြမည်း​​၊​ အ​​ေန​​ေတာ်ြဖစ်ရင် ရှမ်း​​နံနံ​​ေလး​​ ခပ်ြပီး​​ ချလိုက်ပါတယ်.

အနှစ်ကို ထမင်း​​နဲ့​​ နယ်စား​​ရင်လည်း​​ သိပ်​​ေကာင်း​​ပါတယ်..


အရသာတစ်မျိုး​​ထူး​​တဲ့​​ ြကက်သား​​ဒိန်ချဉ်နှပ်ပါ။


တကယ်လို့​​ သင်​​ေနတဲ့​​​ေနရာမှာ ဒိန်ချဉ် ရှာဖို့​​ခက်တယ်ဆိုရင် စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ၊​ လိ​​ေမ္မာ်စသြဖင့်​​ အရသာ​​ေလး​​​ေတွနဲ့​​ လုပ်ထား​​တဲ့​​ နို့​​ချဉ်ဘူး​​​ေလး​​​ေတွနဲ့​​လည်း​​ ချက်နိုင်ပါတယ်လို့​​ သတင်း​​​ေကာင်း​​ပါး​​လိုက်ပါရ​​ေစ​​ေနာ်။

~~~~~~~~~~~~~~

ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ​​ေြမပဲငပိချက်




​​ေြမပဲငပိချက်ချက်ဖို့​​ ​​ေြမပဲ​​ေလှာ်ထား​​ြပီး​​သား​​ကို မညက်တညက် ​​ေထာင်း​​ထား​​ပါတယ်..  ြကက်သွန်ြဖူ၊​နီတို့​​ကို အ​​ေရာင်တင် နနွင်း​​တို့​​နဲ့​​ ဆီသတ်ပါတယ်.. ငရုပ်သီး​​ အစိမ်း​​မှုန့်​​ ရှိရင်ထည့်​​ပါတယ်.. နှုတ်နှုတ်စင်း​​ထား​​တဲ့​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေတွကို ထည့်​​ပါတယ်..


ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေတွ လိပ်လာရင် ငပိ၊​ ​​ေြမပဲဆန်​​ေထာင်း​​၊​ ငံြပာရည်၊​ အချိုမှုန့်​​ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေရထည့်​​ကာ အိုး​​ကို အဖံုး​​အုပ်ထား​​လိုက်ပါတယ်.. အိုး​​မကပ်​​ေအာင် ​​ေမွှ​​ေပး​​ဖို့​​လည်း​​ သတိထား​​ပါ။


​​ေရခမ်း​​ြပီး​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေတွဆီြပန်လာရင် ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​နဲ့​​ နံနံပင်စိတ်ြကိုက် ခပ်လို့​​ ​​ေြမပဲငပိချက်ဟင်း​​တစ်ခွက် ရပါြပီ။

ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ​​ေြမပဲငပိချက်နဲ့​​ တို့​​စား​​ဖို့​​က ဆလပ်ရွက်၊​ ဥနီ၊​ သရက်သီး​​စိမ်း​​ ကျွတ်ကျွတ်​​ေလး​​နဲ့​​ ရှား​​ရှား​​ပါး​​ပါး​​ ရလာတဲ့​​ တမာချဉ် တို့​​ြဖစ်ပါတယ်။  စား​​ပါဦး​​လား​​​ေနာ် :)


​​ေြမပဲငပိချက်

အတို့​​အြမုပ်


ā~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ြကာဇံသုပ်



ြကာဇံသုပ်ဖို့​​ ြကာဇံကို ​​ေရ​​ေနွး​​ဆူဆူမှာ ြပုတ်ြပီး​​ ြကာဇံများ​​ကို ​​ေရ​​ေအး​​တွင်စိမ်ကာ ​​ေရစစ်ထား​​လိုက်ပါတယ်။ ြကာဇံကို  ကပ်​​ေြကး​​နဲ့​​ အ​​ေန​​ေတာ်ြဖတ်ပါတယ်..



ြကက်သွန်နီ၊​ ဥနီ၊​ သခွား​​သီး​​ ပါး​​ပါး​​ရှည်ရှည်း​​လှီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ နံနံတို့​​ကို ထည့်​​ပါတယ်..



ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​မှုန့်​​ကို ဆီနဲ့​​​ေြကာ်ြပီး​​ ဆီ​​ေရာ ငရုပ်သီး​​မှုန့်​​ပါ ထည့်​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေဆာ့​​ ထည့်​​၊​ ဗနီဂါ အချဉ်ရည်၊​ သံပုရာသီး​​၊​ ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​၊​ ပဲငံြပာရည်၊​ နှမ်း​​​ေလှာ်တို့​​နဲ့​​ ​​ေရာနယ်လိုက်မယ်ဆိုရင် သပ်သပ်လွတ် ြကာဇံ ချဉ်စပ်သုပ်ကို ရပါြပီ။


ြကာဇံချဉ်စပ်သုပ်



​​ေနာက်တစ်ပွဲ စား​​ပါဦး​​


ဒိန်ချဉ်ြကက်သား​​နှပ်၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေြမပဲငပိချက်နဲ့​​ ြကာဇံသုပ်တို့​​က ဒီတစ်ပတ် Sunday Special ပါ။ စား​​​ေကာင်း​​ ​​ေသာက်ဖွယ်များ​​နဲ့​​ ​​ေပျာ်စရာ အား​​လပ်ရက်​​ေလး​​များ​​ ြဖစ်ြကပါ​​ေစ​​ေနာ်...



28 comments:

​​ေမဓာဝီ said...

တတိယမ္ပိမန့်​​ြခင်း​​
=============
ကွန်မန့်​​အရှည်ြကီး​​ ​​ေရး​​ြပီး​​သွား​​မှ တင်မလို့​​ ပရီဗျူး​​လိုက်​​ေရာ ... ​​ေပျာက်သွား​​တယ်။

ဒီပို့​​စ်ကို တင်တာ တရက်​​ေနာက်ကျတဲ့​​အတွက် ​​ေချာကို စိတ်ဆိုး​​ရမလို ြဖစ်​​ေနြပီ သိလား​​။
ဘာ​​ေြကာင့်​​ဆို​​ေတာ့​​ ဒီက​​ေန့​​ ​​ေအာက်စ်ဖို့​​ဒ် ဘုန်း​​ြကီး​​​ေကျာင်း​​က အလှူတခုကို သွား​​​ေတာ့​​ ဆရာ​​ေတာ်က သက်သတ်လွတ်ဘုဉ်း​​​ေပး​​တာမို့​​ ဘာယူသွား​​ရမှန်း​​ မသိ ြဖစ်​​ေနတာနဲ့​​ ​​ေနာက်ဆံုး​​ ပုန်း​​ရည်ြကီး​​သုပ်က​​ေလး​​ပဲ လုပ်သွား​​လိုက်ရတယ်။ အများ​​စား​​ဖို့​​က​​ေတာ့​​ ြကက်သား​​နဲ့​​ ​​ေခါက်ဆွဲ​​ေြကာ်ယူသွား​​တယ်။ သက်သတ်လွတ် ဆရာ​​ေတာ်အတွက်က သူများ​​​ေတွလို ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ မဟုတ်​​ေတာ့​​ မျက်နှာငယ်တာ​​ေပါ့​​။ ​​ေချာသာ ​​ေစာ​​ေစာတင်ရင် ြကာဆံသုပ် လုပ်သွား​​ဖို့​​ အြကံရမှာ ... ခု​​ေတာ့​​ .... ဟင်း​​

မရှင်း​​တာ​​ေလး​​ ​​ေမး​​အံုး​​မယ် ​​ေချာ​​ေရ ...
ဒိန်ချဉ် ြကက်သား​​နှပ်က ြကက်ဘယ်နှကီလိုကို ဒိန်ဘယ်​​ေလာက် ထည့်​​ရမယ်ဆိုတဲ့​​ အညွှန်း​​​ေလး​​ လုပ်ပါအံုး​​။ ​​ေတာ်ြကာ ဒိန်​​ေတွများ​​​ေနရင် ချဉ်စူး​​ကုန်မှာစိုး​​လို့​​။ အဲလို ချက်ြကည့်​​ချင်​​ေနတာြကာြပီ။ မချက််ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​။
​​ေနာက်တခုက ... ​​ေြမပဲငပိချက် ချက်ရင် ​​ေြမပဲ အစိမ်း​​လား​​၊​ အကျက် (​​ေလှာ်ပီး​​သား​​) လား​​။ အိမ်မှာရှိတဲ့​​ ​​ေြမပဲစိမ်း​​က အခွံ​​ေတွနဲ့​​ဆို​​ေတာ့​​ ဒီတိုင်း​​ချက်လိုက်လို့​​ရလား​​ ... အဲဒါ​​ေလး​​ သိချင်လို့​​ ...

ခုနက အကုန်​​ေရး​​ြပီး​​မှ ​​ေပျာက်သွား​​လို့​​ အစအဆံုး​​ ြပန်ရိုက်ရတာ ​​ေမာလိုက်တာ ............ ​​ေမး​​ထား​​တာ​​ေတွ ​​ေြဖ​​ေပး​​​ေနာ် .... မ​​ေြဖရင် စိတ်ဆိုး​​အံုး​​မှာ ....
ဒီတခါ​​ေတာ့​​ ထပ်မရိုက်ရ​​ေအာင် မတင်ခင် ​​ေကာ်ပီလုပ်ထား​​မှပဲ။ ဟူး​​
==========
မှတ်ချက်။ ​​ေကာ်ပီကူး​​ထား​​လို့​​ ​​ေတာ်​​ေသး​​တယ်။ မဟုတ်ရင် ​​ေနာက်တခါ ြပန်ရိုက်​​ေနရအံုး​​မယ်။ ​​ေချာ ​​ေဆာ့​​​ေနတယ် ထင်ပါ့​​။

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

အမ​​ေချာ..
ဒိန်ချဉ်ြကက်သား​​နှပ် တစ်ခါမှ စား​​ဖူး​​ဘူး​​။ အမှန်က ြကား​​​ေတာင် မြကား​​ဖူး​​တာ။ အခုမှ ြကည့်​​ြပီး​​ စား​​ချင်စိတ်​​ေပါက်​​ေနမိတယ်။ အ​​ေပါ်က ​​ေမဓာဝီက​​ေတာ့​​ နည်း​​စနစ်​​ေတွကို ​​ေသချာ ​​ေမး​​​ေနြပီဆို​​ေတာ့​​ တကယ်လက်​​ေတွ့​​ ချက်မဲ့​​ပံုဘဲ။ သူနှင့်​​က နိုင်ငံချင်း​​တူ​​ေတာ့​​ မိတ်ဖွဲ့​​ထား​​ရဦး​​မယ်။ အဲ​​ေတာ့​​မှ သူဒိန်ချဉ် ြကက်သား​​နှပ်ချက်ရင် ဖိတ်​​ေကျွး​​မှာ။ ​​ေမဓာဝီက ခင်စရာ​​ေကာင်း​​​ေလာက်ပါတယ်။ အဟီး​​... ဖား​​ထား​​တာ။ အမ​​ေချာက ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေလး​​​ေတွ တင်​​ေပး​​လိုက် သူက ချက်လိုက်။ ြပီး​​​ေတာ့​​ ဖိတ်​​ေကျွး​​လိုက်ဆို အမ​​ေချာ​​ေရာ သူ​​ေရာ ကုသိုလ်​​ေတွ အများ​​ြကီး​​ရမှာ​​ေနာ့​​။ :D
(​​ေကာ်ပီအရင်ကူး​​ထား​​မှ.. ​​ေတာ်ြကာ ​​ေမဓာဝီလို ြဖစ်​​ေနဦး​​မယ်။ သူက သူ့​​ကွန်မင့်​​​ေတွ အလွတ်ရလို့​​ ​​ေတာ်​​ေသး​​တယ်):D

ခင်မင်လျက်
ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​)

​​ေချာ said...

​​ေဆာရီး​​ မ​​ေမ​​ေရ.. ပိုစ့်​​က တင်ြပီး​​ချင်း​​ချင်း​​ ဆိုဒ်ဘား​​မှာ တက်မလာတာနဲ့​​ ြဖုတ်လိုက် ြပန်ထည့်​​လိုက်နဲ့​​ ကလိ​​ေနတာ.. မ​​ေမ ဖတ်​​ေနမှန်း​​ မသိလို့​​ပါ.. ဟိဟိ။
​​ေြဖရမယ်ဆိုရင် ​​ေြမပဲက ​​ေလှာ်ထား​​ြပီး​​သား​​ြဖစ်ပါတယ်. တကယ်လို့​​ ​​ေလှာ်တာြကာရင် ​​ေြကာ်လိုက်ပါ.. ​​ေြကာ်ြပီး​​ အခွံချွတ်​​ေထာင်း​​​ေပါ့​​​ေနာ်..
ြကက်သား​​နဲ့​​ဒိန်ချဉ် က​​ေတာ့​​ သိပ်မချဉ်တဲ့​​ ဒိန်ချဉ်ဆိုရင် ( ြမန်မာအ​​ေလး​​ချိန်နဲ့​​ ​​ေြပာရရင်) ြကက်သား​​ ၅ဝသား​​ ကို ဒိန်ချဉ် ၅ကျုပ်သား​​​ေလာက်ထည့်​​ပါတယ်.. တကယ်လို့​​ ဒိန်ချဉ်ကို စမ်း​​ြကည့်​​လို့​​ သိပ်ချဉ်​​ေနရင်​​ေတာ့​​ ​​ေလျှာ့​​ထည့်​​ပါလို့​​..
၃ခါြပန်​​ေရး​​လိုက်ရတဲ့​​ ​​ေကာ်မန့်​​ အရှည်ြကီး​​အတွက် ​​ေဆာရီး​​ပါ.. ချက်ြပီး​​ရင် သူဂျီး​​မင်း​​ကိုလည်း​​ ဖိတ်​​ေကျွး​​လိုက်ဦး​​​ေနာ်း​​) မ​​ေကျွး​​ရင် သရဲဆိုြပီး​​ လာ​​ေြခာက်​​ေနမှာ ​​ေြကာက်ရတယ် :P

မယ်ကိုး​​ said...

မမဟင်း​​​ေလး​​​ေတွက အဆန်း​​​ေလး​​​ေတွချညး​​ပဲ​​ေနာ်။ ဟင်း​​ချက်နည်း​​စာအုပ်ထုတ်ဖို့​​ အစီအစဉ် ရှိရင် ​​ေကာင်း​​မှာ​​ေနာ်။း​​)

​​ေမသိမ့်​​သိမ့်​​​ေကျာ် said...

​​ေစာ​​ေစာစီး​​စီး​​ ​​ေချာ ချက်တာ​​ေတွ ​​ေတွ့​​ြပီး​​ ဗိုက်ဆာ​​ေနြပီ။ ဂွီဂွီ....း​​) ဒီ​​ေန့​​ ​​ေတာ့​​​ေအး​​​ေအး​​​ေဆး​​​ေဆး​​ ချက်စား​​စရာ ​​ေတွ့​​ြပီ။ ြကက်သား​​လည်း​​ ဝယ်ထား​​ြပီး​​ြပီဆို​​ေတာ့​​ ကွက်တိပဲ.....း​​)

ခင်မင်​​ေလး​​စား​​လျက်

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

​​ေြမပဲ ငါး​​ပိ​​ေြကာ်နဲ့​​ တို့​​စရာ ြကက်သား​​ဒိန်ချဉ် ချက်​​ေလး​​နဲ့​​သာဆို..
​​ေန့​​လည်စာ အဆာ​​ေြပက ြကာဇံသုတ်...

​​ေတာ်​​ေတာ်​​ေကာင်း​​မှာ...
နည်း​​ယူသွား​​ြပီး​​ ​​ေနာက်တစ်ပတ်မှပဲ ချက်စား​​ြဖစ်​​ေတာ့​​မှာ
ဒီ​​ေန့​​ အိမ် မှာ မုန့်​​ဟင်း​​ခါး​​ချက်လို့​​.

Anonymous said...

ပဲြကာဆံလား​​ ဆန်ြကာဆံကိုသုပ်ရင်​​ေကာ ရလား​​ သိပါရ​​ေစ

crystal said...

ဒိန်ချဉ်နဲ့​​ြကက်သား​​ကို မဆလာထည့်​​ြပီး​​ ချက်ရင်​​ေတာ့​​ ြကက်လျှာစွန်း​​ ြကက်သား​​ဟင်း​​အတိုင်း​​ြဖစ်​​ေစပါတယ်။ သိပ်ြကိုက်တယ်။

​​ေြမပဲက​​ေတာ့​​ ကိုလက်စ​​ေရာများ​​လို့​​ လက်​​ေရှာင်ပါတယ်။
ငပိကလည်း​​ ယူရစ်အက်ဆစ်များ​​တယ်တဲ့​​ ထိုင်း​​ဆရာဝန်က ​​ေြပာလို့​​ ​​ေလာ​​ေလာဆယ် စား​​​ေသး​​ဘူး​​။

ြကာဇံနဲ့​​ပတ်သက်ရင် ဘာြဖစ်ြဖစ်အကုန်ြကိုက်ပါ၏။

flowerpoem said...

အကုန်စား​​ချင်တယ် အမ ချက်​​ေကျွး​​ အမက​​ေတာ့​​ အစား​​​ေတွကိုဓာတ်ပံုနဲ့​​ နှိပ်စက်​​ေနပါတယ် :P

An Asian Tour Operator said...

ရှလွတ်...။ ဂလု....။ ဪ.. ဘာဘဲြဖစ်ြဖစ် အဟာရပါပဲ​​ေလ။

​​ေမာင်မျိုး​​ said...

ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ငပိချက်က ​​ေြမပဲ​​ေလး​​ပါ ပါ​​ေတာ့​​ ဆိတ်​​ေနမှာပဲ ။

​​ေတာက်ပြကယ်စင် said...

ဦး​​ဇင်း​​လည်း​​ ဝင်​​ေရာက်ဘုဉ်း​​​ေပး​​သွား​​တယ်​​ေနာ် တို့​​စရာ​​ေတွထဲမှာ ကဒက်ချဉ်မပါတာနဲ့​​ အိပ်ချင်ရင်အိပ်လိုက်မယ်ဆိုြပီး​​ တမာရွက်ပဲ စား​​လိုက်တာ ​​ေချာ​​ေရ။ ​​ေချာ Gym ​​ေလး​​ဘာ​​ေလး​​သွား​​ဦး​​​ေနာ် အ​​ေကာင်း​​​ေတွချည်း​​ တစ်မျိုး​​ြပီး​​တစ်မျိုး​​ ချက်စား​​​ေန​​ေတာ့​​ ဝတုတ်ြကီး​​ြဖစ်မှာစိုး​​လို့​​...ဟဲ...ရွှင်လန်း​​ချမ်း​​​ေြမ့​​ပါ​​ေစ

ဝက်ဆလူး​​ said...

​​ေရွှ​​ေချာ​​ေရ အကုန် ​​ေကာ်ပီကူး​​သွား​​တယ် သိလား​​ ြပီး​​​ေတာ့​​ ​​ေမး​​လ်ရဲ့​​ draft ထဲမှာ​​ေလ “အစား​​အစာလုပ်နည်း​​” ဆိုြပိး​​​ေတာ့​​ သိမ်း​​ထား​​လိုက်တယ် လိုအပ်ရင် သံုး​​ရ​​ေအာင်လို့​​ ြပန်ရှာမ​​ေနရ​​ေအာင်လို့​​ ဟဲဟဲ

ြကက်သား​​ဒိန်ချဉ်​​ေတာ့​​ သ​​ေဘာကျတယ် လုပ်ြကည့်​​အူး​​မယ်ကွယ်

တာ့​​တာ

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

ြကက်သား​​ဒိန်ချဉ်ချက်က ဒီက ရှမ်း​​​ေတွ ချက်တဲ့​​ အုန်း​​နို့​​ ထည့်​​ချက်တဲ့​​ ြကက်သား​​ဟင်း​​နဲ့​​ အြမင်အရ ဆင်တယ်.... အစ်မချက်တာ ပို​​ေကာင်း​​မှာ​​ေသချာပါတယ်.. ရှမ်း​​​ေတွ စား​​တာများ​​ ြမင်တာနဲ့​​ ​​ေသွး​​တက်တယ်.... ဟီး​​

​​ေြမပဲငါး​​ပိချက်ကို​​ေတာ့​​ အြကိုက်ဆံုး​​ပဲဗျာ

မှတ်ချက်။...။ မနာလိုဝူး​​...

အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ said...

ဒီ​​ေန့​​ တနဂင်္​​ေနွ​​ေန့​​​ေနာ်..
ဟင်း​​ချက်​​ေတာ့​​ဘူး​​..
မ​​ေချာ ချက်တာ​​ေတွပဲ အဝ စား​​သွား​​​ေတာ့​​မယ် ..
ဟိ

Evy said...

စား​​ချင်စရာ​​ေကာင်း​​တယ်။ ြကာဆံသုပ် နဲ့​​ ​​ေြမပဲငါး​​ပိချက်ကို ပိုအား​​​ေပး​​သွား​​တယ်​​ေနာ်

sosegado said...

ဒိန်ချဉ်ြကက်သား​​နှပ် ​​ေတာ့​​မစား​​ရဲဘူး​​၊​ ဝမ်း​​မခိုင်မလို့​​
ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ​​ေြမပဲချက်နဲ့​​ငပိမပါ​​ေတာ့​​ စား​​ြဖစ်ပါသည် ြကိုက်လို့​​။

ခွန် said...

အစ်မ
ငါး​​ပိချက်နဲ့​​ တို့​​စရာနဲ့​​ ရှယ်ဘဲ....
ြကည့်​​ရင်း​​သား​​​ေရ​​ေတာင်ကျတယ် :)
တမာချဉ်နဲ့​​ သရက်ကင်း​​ကျွတ်ကျွတ်​​ေလး​​နဲ့​​
ထမင်း​​သံုး​​ပုဂံ​​ေလာက်အသာ​​ေလး​​ဘဲအစ်မ :D

​​ေချာ said...

ဆန်ြကာဇံလည်း​​ သုပ်စား​​နိုင်ပါသည်။
အား​​လံုး​​ အား​​လံုး​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​ဗျို့​​.....း​​)

nYi ThU E@in said...

​​ေဒါ်​​ေချာ ချက်​​ေကျွး​​တာ​​ေတွက မစား​​ဖူး​​လို့​​ပဲလား​​
အ​​ေနာ်တို့​​လျှာနဲ့​​ပဲ မတန်လို့​​လား​​မသိ
ခံတွင်း​​ရှာလပတ် မရမ်း​​ဘူး​​ဗျို့​​
စား​​​ေနကျ အခါး​​ဟင်း​​​ေတွပဲ တမ်း​​တမိတယ်:)

ဂျစ်တူး​​(မံုရွာ) said...

ကျန်း​​မာပါ​​ေစမဂင်္လာပါခင်ဗျာ-
“​​ေချာ” ညီး​​မဝ​​ေသး​​ဘူး​​လား​​-
တစ်မျိုး​​ြပီး​​တစ်မျိုး​​လက်စါမ်း​​ြပ​​ေနတာဂျစ်တူး​​တို့​​သား​​ရည်
​​ေတာင်မထိန်း​​နိုင်​​ေတာ့​​ဘူး​​ဗျ-အ​​ေမနဲ့​​​ေဝး​​​ေန​​ေတာ့​​လည်း​​ချက်
​​ေကျွး​​မည့်​​သူမရှိနဲ့​​ဗျာ-ကိုြကီး​​​ေကျာက်တို့​​လိုချက်စား​​နိုင်ရင်
လည်း​​​ေကာင်း​​သား​​ဘဲ-အခု​​ေတာ့​​မစား​​ရသား​​ရည်ယို​​ေတွလုပ်
​​ေနရတာ-ြကာ​​ေတာ့​​ကိုယ့်​​ကိုကိုယ်သနား​​လာသလိုဘဲဗျ-

အထူး​​မှတ်ချက်-----ပံု​​ေတွြကည်ြပီး​​သား​​ရည်ယိုသွား​​သည်-

rose said...

အစ်မ​​ေချာ လက်စွမ်း​​ ြပထား​​တဲ့​​ ြကက်သား​​ ဒိန်ချဉ်နှပ်၊​ ​​ေြမပဲဆံ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ချက်နဲ့​​ တမာရွက် တို့​​စရာ၊​ ြကာဇံသုတ် တို့​​ကို လာ​​ေရာက် အား​​​ေပး​​သွား​​ပါ​​ေြကာင်း​​။ သွား​​ရည်​​ေတွ ​​ေတာက်​​ေတာက် ကျကုန်လို့​​ သား​​​ေရခံ ခံထား​​ရြပီ ခစ် ခစ်း​​))
♥♥http://redroseofburma.blogspot.com/ ♥♥

Iora said...

တမာချဉ်​​ေလး​​ကမိုက်တယ်ကွာ။
ြကက်သား​​ဒိန်နဲ့​​ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​က ချက်စား​​ထား​​တာမြကာ​​ေသး​​​ေတာ့​​ တို့​​စရာ​​ေတွကိုဘဲ အရမ်း​​သ​​ေရယို​​ေနတယ်။
ှုIora

Sunny said...

ြကက်သား​​ဒိန်ချဉ်​​ေတာ့​​ ချက်စား​​ဖူး​​တယ်.. ဒါ​​ေပမယ့်​​ မမ​​ေချာချက်တာြကည့်​​ြပီး​​ ထပ်စား​​ချင်လာြပီ.. ြကာဆံသုပ်လည်း​​ ြကိုက်တယ်.. ​​ေြမပဲငါး​​ပိချက်နဲ့​​ အတို့​​အြမှုပ်လည်း​​ မိုက်တယ်.. ဟင်.. အကုန် စား​​ချင်​​ေနပါလား​​.. ​​ေတာ်​​ေသး​​တယ်.. ထမင်း​​စား​​ြပီး​​မှ လာဖတ်မိလို့​​.. :)

Anonymous said...

ြကာဆံသုပ်က​​ေတာ့​​ ဘယ်​​ေတာ့​​စား​​စား​​ သိပ်ြကိုက်။ ခု​​ေတာင်စား​​ချင်လာြပီ။ ​​ေချာသုပ်ထား​​တဲ့​​ပံုက သွား​​​ေရကျ​​ေစတယ်။
အိမ်မှာလည်း​​ ​​ေြမပဲချက်စား​​​ေလ့​​ရှိ​​ေပမယ့်​​ တို့​​က ​​ေြမပဲသိပ်မြကိုက်လို့​​ သိပ်မစား​​ြဖစ်ဘူး​​။

စူး​​နွယ်​​ေလး​​

ပါရမီြဖည့်​​ဖက်​​ေလး​​ said...

ြကက်သား​​ဒိန်ချဉ်ချက်​​ေလး​​ စား​​ချင်တယ်။ ဒီမှာဒိန်ချဉ်မရဘူး​​။ အတို့​​​ေလး​​​ေတွကစံုလို့​​​ေနာ် မ​​ေချာ။ ြကာဇံသုပ်​​ေလး​​က စား​​ချင်စရာ။ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေြမပဲငါး​​ပိချက်ကလည်း​​ရှယ်ပဲ။ သွား​​ရည်​​ေတာင်ယိုလာြပီ။ မ​​ေချာအိမ်မှာ ဧည့်​​သည်လာလုပ်ချင်စိတ်​​ေပါက်တယ်။ :-)

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

ြကာဇံသုပ်နည်း​​ကို သ​​ေဘာကျတယ်။
နည်း​​ယူသွား​​ြပီ ​​ေချာ​​ေရ။

တို့​​စရာ​​ေတွကို​​ေတာ့​​ အလိုချင်ဆံုး​​ပဲ။
ဓါတ်ပံု​​ေလး​​တင်​​ေပး​​တာနဲ့​​တင် ​​ေကျး​​ဇူး​​တင်လှပါြပီ။

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

ြကက်သား​​ဒိန်ချဉ်နှပ် နဲ့​​ ​​ေြမပဲငပိချက်​​ေတာ့​​ တကယ်စား​​ချင်တယ်။