ဒီအပတ်အတွက် အစားအေသာက်ကဏ္ဍမှာ ေဖာ်ြပေပးချင်တဲ့ ဟင်းလျာက ထူးထူးြခားြခားမဟုတ်ပဲ အလွယ်တကူ ချက်ြပုတ်နိုင်တဲ့ ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်းနဲ့ ဝက်သားသီဟိုဠ်ေစ့ေြကာ် ြဖစ်ပါတယ်။
ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်း
ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်းဖို့အတွက် ငါးအေနေတာ် တစ်ေကာင်လံုးကို ေြကးခွံထိုး၊ ဗိုက်ေဖာက်၊ ေရစင်ေအာင်ေဆးြပီး ဓါးနဲ့မွန်းကာ ဆား၊ ငံြပာရည်၊ အရသာမှုန့်တို့ြဖင့် နယ်ြပီး ေခတ္တထားပါတယ်။
ဆား အရသာမှုန့်နယ်
ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီး၊ ခရမ်းချဉ်သီး ၃လံုးခန့်၊ နံနံအနည်းငယ် တို့ကို ေတာက်ေတာက်စင်းထားပါတယ်..
ထို့ေနာက် ၎င်းတို့ကို ပန်းကန်တစ်လံုးတွင်ထည့်ကာ ငရုပ်သီးေဆာ့၊ ဆား၊ ငံြပည်ရည် နှမ်းဆီအနည်းငယ်၊ အသားမှုန့်တို့ြဖင့် ေရာေမွှထားပါတယ်။ ငံြပာရည်ကို ခပ်များများ ထည့်ပါတယ်.. သို့မှသာ ငါးထဲကို အရသာများ ဝင်မှာမို့ပါ။
ငါးကို ေပါင်းမဲ့ ပန်းကန်ြပားထဲထည့်ကာ ေရာေမွှထားေသာ ခရမ်းချဉ်သီးအနှစ်များကို ငါးေပါ် ေလာင်းချ လိုက်ပါတယ်။ တကယ်လို့ ဒီအေနအထားအတိုင်း ေပါင်းရင်လဲြဖစ်ပါတယ်.
ကျွန်မက နည်းနည်းေလး ထပ်ကွန့်ဖို့အတွက် အခွံနွာကာ ပါးပါးလှီးထားေသာ လိေမ္မာ်သီး အချပ်ကေလးများြဖင့် ငါးေပါ် ပံုပါအတိုင်း လှလှပပ ြပင်ဆင်ပါတယ်။
ေရထည့်ထားတဲ့ အိုးတစ်လံုးနဲ့ ေပါင်းဖို့ ြပင်ဆင်ပါတယ်။ ၁၅မိနစ် မိနစ် ၂ဝခန့်ေပါင်းြပီးရင် ငါးအသားေတွ နူးလာြပီမို့ ချလို့ရပါြပီ။
အေပါ်က နံနံပင်ေလးအလှဆင်ြပီး ငရုပ်ေကာင်းမှုန့်ေလး ြဖူးြပီးရင် လှလှပပေလး ြပင်ဆင်ထားတဲ့ ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်းကို သံုးေဆာင်နိုင်ပါြပီ။
အရသာလဲရှိ အြမင်အားြဖင့်လဲ လှတာမို့ ဧည့်သည်လာရင်လဲ အထူးအဆန်းေလးအြဖစ် ဧည့်ခံဖို့ေကာင်းတဲ့ လွယ်လွယ်ကူကူ ဟင်းတစ်မယ် ရနိုင်ပါြပီရှင်။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ဝက်သားသီဟိုဠ်ေစ့ေြကာ်
ဝက်သားသီဟိုဠ်ေစ့ေြကာ်ဖို့အတွက် ဝက်သား မိမိနှစ်သက်သေလာက်ကို အေနေတာ်အတံုးေလးများ တံုးြပီး ဆား၊ အရက်အနည်းငယ်၊ အရသာမှုန့်တို့ြဖင့် နယ်ထားပါတယ်။
ြကက်သွန်နီ၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ မုန်လာဥနီတို့ကို ပံုပါအတိုင်း ြပင်ဆင်ပါတယ်။
သီဟိုဠ်ေစ့များကို အဆင်သင့်ြပင်ထားပါတယ်။
ဝက်သားများကို ဆီနှင့်ေြကာ်ပါမယ်။
ဝက်သားေရွှေရာင်သန်းလာြပီဆိုလျှင် ြကက်သွန်၊ ဥနီ စသည်တို့ကို ထည့်ပါတယ်..
သီဟိုဠ်ေစ့များကို ထည့်ေြကာ်ပါတယ်.. ဆား၊ အရသာမှုန့်ထည့်ြပီး အေနေတာ်ြဖစ်ြပီဆို ချလို့ရပါြပီ
ပန်းကန်ြပားတစ်ချပ်တွင် ဆလပ်ရွက်များကို ခင်းလိုက်ပါတယ်.
ခင်းထားတဲ့ ဆလပ်ရွက်ေပါ် ဝက်သားသီဟိုဠ်ေစ့ေြကာ်တို့ကို ထည့်လိုက်ြပီးရင်ေတာ့ အစိမ်းေရာင် အခင်းေပါ်က စိတ်ဝင်စားဖွယ် ြပင်ဆင်ထားတဲ့ ဝက်သားသီဟိုဠ်ေစ့ေြကာ် ရပါြပီ။
ပိတ်ရက်ေတွမှာ မိမိ အိမ်မှာ မိသားစုနှင့်ေသာ်လည်းေကာင်း၊ သူငယ်ချင်း မိတ်ေဆွများနဲ့ ေသာ်လည်းေကာင်း အချိန်ေပး ချက်ြပုတ်နိုင်ဖို့ ေဝမျှလိုက်တဲ့ ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်းနဲ့ ဝက်သားသီဟိုဠ်ေစ့ေြကာ် တို့ဟာ ဒီတစ်ပတ်အတွက် Weekend Special ြဖစ်ပါတယ်။
အစစအရာရာ အဆင်ေြပ ေပျာ်ရွှင်ေသာ ေန့ရက်များ ြဖစ်ြကပါေစရှင်။
26 comments:
စားချင်စဖွယ် ရှယ်ေလးေတွ ေချာေရ
အင်း..
မေချာေရ၊ နှစ်ခုလံုး သားရည်ကျစရာေတွပဲ။
မေချာေတာ့ စားေသာက်ဆိုင်ဖွင့်လို့ရြပီေနာ..။
အစိမ်းေရာင်လွင်ြပင်စားေသာက်ဆိုင်ေပါ့ဗျာ ၊
အဲ .. ေနာက်ေဖးက ေချာင်းကေလးမှာဖွင့် ဟဲဟဲ..။
ဒါနဲ့ ကျွန်ေတာ်တီထွင်တာတစ်ခုေြပာခဲ့မယ်ေလ၊
ဘဲဥချဉ်ရည်ဟင်းကို ငါးပိစိမ်းဆားေလး နဲနဲ ခိုးထည့်
ြပီးရင် ထညက်ရည်ေလးပါ တကယ့်နဲနဲေလးပဲ
ထပ်ြပီး ခိုးထည့် ချက်ြကည့်၊ ဒါလည်း ရှယ်ပဲ၊
လျှာေပါ်စွဲ ၊ ဟဲဟဲ .. ဆရာမြကီးကို
ဆရာလုပ်သွားြပီေနာ်..။
ခင်တဲ့
အေြဖးလူ ။
အဲ့လို ထူး၂ြခား၂ ချက်ထားတာေလးေတွ တစ်ခါမှမစားဖူးေသးဘူး(
ေဟေဟ့...
ဒီေန့ေတာ့ တွတ်ပီတို့ ကံေကာင်းြပီထင်တယ်.။
မနက်ေစာေစာ နိုးလာတာနဲ့ ေရွှေချာခင်းကျင်းြပင်ဆင်ေပးထားတဲ့ ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်းေလးနဲ့ ဗိုက်ကို ြပန်ပွတ်ြကည့်..။
အမယ်...မစားရေသးဘူး..အစာေကာင်းေတွ့ေတာ့ ဗိုက်ကေလးေတာင် လံုးတံုးတံုးေလး ြဖစ်လို့
အစ်မေချာေရ... ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်းေလး စားသွားတယ်။ ရို့စ်လည်း အဲ့လိုပဲ ပါင်းချက်ရင် တစ်ခါတေလ ဘယ်သူမှ မချက်တဲ့ နည်း ကိုယ့်ဘာကိုယ် ေလျှာက်ထည့် တတ်တယ် ခစ်ခစ်။ စားလို့ အရသာ ရှိ ြပီးတာပဲေနာ့။ ပံုေသ ကားချပ်ြကီး ြဖစ်စရာမှ မလိုတာ။ သူ ဆို ရို့စ် အဲ့လို ချက်ရင် ြကည့် ြကည့်ြပီး ရယ်ေရာ :D
မစားရေပမဲ့ ဝခမန်းနီးနီးြကီးကို လာငမ်းသွားတယ် ေနာက်တစ်ခါဆို ရှမ်းတို့ဟူးလုပ်ေကျွး အမရာ...;)
ငါးေပါင်းက အရည်ေတွ အြပင်ကို မကျဘူးလားအစ်မ ကျေနာ်ေပါင်းဖူးတာေလ... အရည်ေတွကျတာ မိုက်ခရိုေဝ့ ေတာင် အူေြကာင်ေြကာင်ြဖစ်သွားတယ်... ေနလှန်းလိုက်မှ အဆင်ေြပသွားတယ်ဗျာ။
ဝက်သားကေတာ့ ဝိတ်ေတွတက်လို့ ခဏေရှာင်ထားတယ်။ အဟီး အစ်မအိမ်လာလည်ြဖစ်မှ အလကားစားမယ်..... ေကာင်းဝူးလားဟင်။
မမေချာဟင်းေတွက အဆန်းေလးေတွချည်းဘဲေနာ်။ ငါးကို လိေမ္မာ်နဲ့ေပါင်းတဲ့အရသာက ဘယ်လိုေလးလဲအမ။ ချိုချဉ်ေလးလား။စိတ်ဝင်စားစရာေလးေနာ်။
ဒီတခါ ငါးေပါင်းရင် လှမ်းေအာ်လိုက် မယ်ေချာေရ့..ေြပးလာခဲ့မယ်...
ေဝလငါး ကိုေပါင်းရင်ေတာ့ လိေမ္မာ်သီးဖိုး မသက်သာေလာက်ဖူး..
ဝက်သီဟိုေစ့က သူသိပ်ြကိုက်တာ
ငါးကေတာ့ ကိုယ့်အြကိုက်
ငါးေပါင်းလုပ်ြကည့်ဦးမယ် လိေမ္မာ်သီးမထည့်ပဲလုပ်မယ်
စူးနွယ်ေလး
ဟင်းအဆန်းေလး စားသွားတယ် ညီမေရ
ေဆာင်း
ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်းက စိတ်ဝင်စားစရာပဲ၊ ေပါင်းချိန် မိနစ် ၂၀ ေလာက်ပဲ ြကာတယ်ဆိုေတာ့ ြမန်ြမန်၊ လှလှ၊ အရသာ ရှိရှိ စားရမယ့် ဟင်းတစ်ခွက်ပဲ ထင်တယ်..၊း)
ေချာချက်တဲ့ဟင်းေလးေတွကအဆန်းေလးေတွ၊ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်းေလးလုပ်စားြကည့်မယ်။
ငါးသံပုရာေပါင်းေတာ့ စားဘူးတယ်။ လိေမ္မာ်ေပါင်းေတာ့ မစားဘူးပါ။ ေကာင်းမှာဘဲ လိေမ္မာ်သီးကို အရသာေရာ အနံ့ေရာြကိုက်ေတာ့ေလ။ သီဟိုေစ့ေတာ့မြကိုက်။ ဝက်သားကေတာ့အားေပး့ြပီးသား။း))
ဂရုပ်ပါအနီ (red grouper)ကိုသာ ေပါင်းလိုက်ရင်ေတာ့ ရှယ်ပဲ။
မေချာ ေရ အစားနဲ့ နှိပ်စက်ေနပါတယ် :P
ေချာသံုးတဲ့ပန်းကန် အရမ်းလှတာပဲေနာ် ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်းက ချဉ်ြပံုးြပံုးေလးေနမှာပဲ
ဝက်သားသီဟိုဠ်ေစ့ေြကာ်လည်း အရမ်းေကာင်းမယ့်ပံုပဲ ဘုန်းဘုန်းတို့ေနတဲ့ြမို့မှာေတာ့ ဝက်သားမေရာင်းဘူး ကျန်းမာရွှင်လန်း ေအးချမ်းပါေစေနာ် ေချာ...
မေချာေရ တစ်ခါတစ်ခါ မေချာချက်တဲ့ ဟင်းေတွ ြကည့်ြပီး ...အားကျလိုက်တာလို့..
စားလဲ စားချင်တယ်..
အဲဒါ ေြပာတာေပါ့...အိမ်နဲ့ေဝးေဝးေနမှ အိမ်ရဲ့ တန်ဖိုး ကိုသိတယ်ဆိုတာ..
ငါးလိေမ္မာ်ဟင်းေလး ကလှလဲလှ စားလဲ စားချင်စရာေလး..
တစ်ခါမှ လုပ်မစားဖူးေသးတဲ့ ဟင်းေတွပဲ။ ဗိုက်ဆာဆာနဲ့ ဝင်ဖတ်ေနတာ ပိုဆာသွားြပီ မေချာေရ....။ ခုမှ ညစာစားမှာ။ မေချာ ပံုေလးေတွဖွင့်ြပီးစားမယ် ပိုစားြမိန်ေအာင်လို့....း)
ခင်မင်ေလးစားလျက်
လိေမ္မာ်သီးေတွ ထည့်ေပါင်းေတာ့ မခါးသွားဘူးလား။
ဝက်သားသီဟိုဠ်ေစ့ေြကာ်ြမင်ေတာ့ ဘီယာဗူးေလး ြမင်ေယာင်သွားမိတယ်း)
ငါးေတာ့မြကိုက်ဘူးဗျာ...ဝက်သားသီဟိုဠ်ေစ့ေြကာ်ေတာ့ ြမည်းြကည့်ချင်သား အိမ်ရှင်မကို အချက်ခိုင်းရင်း ေခါင်းေခါက်ခံရရင်ေတာ့ မေချာေြကာင့်ပဲဗျား
ဗိုက်အရမ်းဆာေနတုန်းေရာက်လာတယ် ...ဂလု...ဂလု...။ ဗိုက်ထဲက အသံြကီးြကီးြမည်သွားတယ်...။
ခင်တဲ့
မိုးေငွ့
မေချာတို့ကေတာ့ သားေရ မယိုယိုေအာင် လုပ်ေနေတာ့တာဘဲ...
ရှလွတ်... သားေရယိုရင်း ြပန်ြပီ။
အေပါ်ကေမာင်နှမေတွအားလံုး ေြပာတဲ့အတိုင်းပါဘဲ :D
အစ်မချက်တာေတွက အြမင်လည်းလှတယ်။ ခွန်တို့ဆီမှာ ဆိုင်ဖွင့်လို့ရတယ်အစ်မ။ ဂျပန်ေတွက ပါးစပ်နဲ့မစားခင် မျက်လံုးနဲ့အရင်စားတာဆိုေတာ့ေလ...
ဒီရက်ပိုင်းမမန့်ြဖစ်ေပမယ့် အြမဲေရာက်ပါတယ်ေနာ်..... အစ်မ။
ငါးလိေမ္မာ်ေပါင်းက လုပ်ရတာလည်းလွယ်တယ် စားလို့လည်းေကာင်းမယ့်ပံုေလး၊ ဝက်သားသီဟိုေစ့ေြကာက်ဆိမ့်ေနမှာပဲ၊
စားချင်တယ်၊ ဒီ weekend special စတင်ေမျှာ်ေနပါြပီ
ချစ်တဲ့
ဝက်သီဟိုဌ်ေစ့ေြကာ်မှာသီဟိုဌ်ေစ့ကအစိမ်းလား၊ေလှာ်ထားြပီးသားလားခင်ဗျား
Post a Comment