​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ငပိချက်နှင့်​​ ​​ေဒသအစား​​အစာများ​​

​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ ငပိချက်

ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​မမှည့်​​တမှည့်​​​ေလး​​​ေတွကို ငပိချက် ချက်စား​​ြဖစ်ပါတယ်.. ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ကို ဟင်း​​ချက်စား​​ြကသူ နည်း​​ပါတယ်.. ဒါ​​ေပမဲ့​​ အညာက လက်ဖက်​​ေတွမှာ ထည့်​​နှပ်ြကတာ​​ေတာ့​​ စား​​ဖူး​​ြကမယ်ထင်ပါတယ်.. ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​မှည့်​​ရဲ့​​ အရသာဟာ ချိုသလိုချဉ်သလို ရှိြပီး​​ ပါး​​စပ်ထဲမှာ ခပ်​​ေမွှး​​​ေမွှး​​​ေလး​​ ရှိပါတယ်.. ကျွန်မ ချက်စား​​ြဖစ်တဲ့​​ ငပိချက်ချက်နည်း​​​ေလး​​ကို မျှ​​ေဝပါမယ်​​ေနာ်..



ဒါ​​ေလး​​က ငပိချက်ချက်မဲ့​​ ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​​ေလး​​​ေတွပါ.. ဟင်း​​ချက်လိုက်ရင် ပို​​ေမွှး​​​ေအာင်လို့​​ မမှည့်​​တမှည့်​​​ေလး​​ကို ​​ေရွး​​လာပါတယ်..




Star Fruit ဆိုတဲ့​​အတိုင်း​​ပါဘဲ ခုလို​​ေလး​​ဆို ြကယ်​​ေလး​​​ေတွလို လှလို့​​




ြပီး​​သွား​​ရင်​​ေတာ့​​ ခုလို နှုတ်နှုတ်​​ေလး​​ စင်း​​လိုက်တယ်​​ေလ.. အ​​ေစ့​​​ေတွကို​​ေတာ့​​ ဖယ်ထုတ်လိုက်ပါ​​ေနာ်..

ြကက်သွန်ြဖူနီ၊​ချင်း​​ တို့​​ကို အ​​ေရာင်တင်မှုန့်​​ ဆနွင်း​​မှုန့်​​တို့​​ြဖင့်​​ ဆီသတ် ၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ၃လံုး​​၄လံုး​​ကို ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ထား​​တာကိုထည့်​​ .. ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေတွ ထည့်​​ြပီး​​တာနဲ့​​ ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​​ေတွကို ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေရာသမ​​ေမွှလိုက်ပါတယ်..


​​ေရာသမ​​ေမွှ

ငပိကွမ်း​​သီး​​လံုး​​​ေလာက် ခန့်​​မှန့်​​ြပီး​​ထည့်​​.. ငပိချက်ဆို​​ေတာ့​​ နည်း​​နည်း​​များ​​ပ​​ေစ​​ေပါ့​​​ေနာ်.... ပုဇွန်​​ေြခာက် အ​​ေလာ​​ေတာ်ကို ​​ေထာင်း​​ြပီး​​ထည့်​​ပါတယ်.... ငံြပာရည်၊​ အချိုမှုန့်​​ထည့်​​.. ထို့​​​ေနာက် ​​ေရ​​ေတွခမ်း​​​ေြခာက်ြပီး​​ ဆီြပန်လာတဲ့​​အထိ မီး​​ဖို​​ေပါ်ထား​​ပါတယ်.. ကျက်ခါနီး​​မှ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​​ေတွ အပိုင်း​​ပိုင်း​​ြဖတ်ြပီး​​ ထည့်​​ပါတယ်.. ြပီး​​ရင် လက်ကလည်း​​ ​​ေမွှ​​ေပး​​​ေနဖို့​​လိုပါ​​ေသး​​တယ် မဟုတ်ရင်အိုး​​ကပ်သွား​​မှာ စိုး​​လို့​​ပါ.. ​​ေရလံုး​​ဝ ခမ်း​​ြပီး​​ ဆီ​​ေတွြပန်လာ​​ေတာ့​​မှ အရသာြမည်း​​ြပီး​​ အိုး​​ကိုချလိုက်ပါတယ်..


ခံတွင်း​​ပျက်သူ​​ေတွအတွက် ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ ငပိချက်ပါ..

ကဲ.... ကျက်ပါြပီ.. လျှာရင်း​​ြမက်​​ေစမဲ့​​ ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ငပိချက်ပါ.. အ​​ေပါ်က နံနံပင်​​ေလး​​အုပ်​​ေပး​​လိုက်ရင် စား​​ချင်စဖွယ်ြဖစ်ပါြပီ.. ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​အမှည့်​​ဟာ ချဉ်ြပီး​​ ချိုတဲ့​​အရသာရှိသလို၊​ ​​ေမွှး​​တဲ့​​အနံ့​​​ေလး​​လည်း​​ ရှိပါတယ်.. ဒါ​​ေြကာင့်​​ ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ ငပိချက်ရဲ့​​အရသာဟာ ချိုချို​​ေမွှး​​​ေမွှး​​​ေလး​​နဲ့​​ လျှာဖျား​​မှာ အရသာ သိပ်ကို​​ေကာင်း​​ပါတယ်.. ခံတွင်း​​ပျက်​​ေနသူများ​​၊​ ဘာစား​​စား​​ စား​​မဝင်ြဖစ်​​ေနသူများ​​အတွက် ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ဟာ ခံတွင်း​​ြမိန်​​ေစတဲ့​​ ​​ေဆး​​တစ်လက်ြဖစ်တယ်လို့​​ သိရပါတယ်.. ဒါ​​ေြကာင့်​​လည်း​​ ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ ငပိချက်​​ေလး​​ကို စား​​ရင် လျှာရင်း​​ြမက်ပါလိမ့်​​မယ်လို့​​ ​​ေြကာ်ြငာဝင်လိုက်ပါတယ်​​ေနာ်..

အတို့​​အြမုပ် စံုအလင်
​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ငပိချက်ကို ခုလို အတို့​​အြမုပ် အစံုအလင်နဲ့​​ စား​​ရင် ထမင်း​​ သံုး​​ပန်ကန်​​ေတာ့​​ အသား​​​ေလး​​ ဝင်သွား​​မှာ ြဖစ်ပါ​​ေြကာင်း​​။  :)  :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ဝက်သား​​မုန်ညင်း​​ချဉ်​​ေပါင်း​​

​​ေနာက်ထပ် မျှ​​ေဝမဲ့​​ ဟင်း​​တစ်မည်က ဝက်သား​​မုန်ညင်း​​ချဉ်​​ေပါင်း​​ပါ.. အဆီအသား​​အ​​ေခါက်ပါ ပါတဲ့​​ သံုး​​ထပ်သား​​လို အသား​​မျိုး​​ကို ​​ေရွး​​ချယ်ပါတယ်.. ြပီး​​သွား​​ရင် ​​ေအာက်က အတိုင်း​​ ပါး​​ပါး​​​ေလး​​ လှီး​​ပါတယ်..

ခုတ်မယ်ထစ်မယ် ပါး​​ပါး​​လှီး​​မယ်.

ခနနှပ်ထား​​မယ်..
ဝက်သား​​ကို ဆား​​၊​ ငံြပာရည်အြကည်၊​ ​​ေချာက်​​ေကာပါ​​ေကာ၊​ ဟင်း​​ချက်ဝိုင် (အရက်အနည်း​​ငယ်) ၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ချင်း​​အရည်တို့​​ြဖင့်​​ ​​ေရာနယ်ြပီး​​ အချိန်အနည်း​​ငယ် ထား​​ပါတယ်..


မုန်ညင်း​​ချဉ်

ဒါက​​ေတာ့​​ မုန်ညင်း​​ချဉ်ပါ.. ဓား​​နဲ့​​ ခပ်​​ေသး​​​ေသး​​လှီး​​ထား​​ြပီး​​ ချင်း​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူနီ၊​ နံနံ ၊​ ငရုပ်သီး​​ ၊​ ဆီ​​ေမွှး​​(နှမ်း​​ဆီ) အချိုမှုန့်​​၊​ ငံြပာရည်အြကည် တို့​​ြဖင့်​​ ​​ေရာနယ်ထား​​ပါတယ်..
​​ေနရာတကျ..

အ​​ေစာက ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထား​​တဲ့​​ ဝက်သား​​ြပား​​​ေလး​​​ေတွကို ပန်း​​ကန်လံုး​​တစ်ခုထဲ ခုလို ြဖန့်​​ခင်း​​လိုက်ပါတယ်.. အ​​ေခါက်ရှိရာဘက်ကို ​​ေအာက်ဖက်ကို ထား​​လိုက်ပါတယ်..
မုန်ညင်း​​ချဉ်လဲထည့်​​

ပန်း​​ကန်ရဲ့​​ အလယ်မှာ မုန်ညင်း​​ချဉ်​​ေတွကို ခုလို သိပ်ြပီး​​ ထည့်​​လိုက်ပါတယ်.. လက်က​​ေလး​​နဲ့​​လည်း​​ ဖိ​​ေပး​​​ေပါ့​​​ေနာ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​ .....

​​ေပါင်း​​ပါြပီ..
​​ေရ​​ေနွး​​ဆူဆူမှာ ခုလို ပန်း​​ကန်​​ေလး​​ကို ထည့်​​လိုက်ြပီး​​ အဖံုး​​​ေလး​​အုပ်လို့​​ မိနစ်၂၀ နီး​​ပါး​​ ​​ေပါင်း​​လိုက်ပါ​​ေတာ့​​တယ်.. ​​ေရခမ်း​​ရင် ထပ်ထည့်​​​ေပး​​ဖို့​​ သတိထား​​ပါ.. မဟုတ်ရင် ပန်း​​ကန်လံုး​​ပါ မီး​​တူး​​သွား​​နိုင်ပါတယ်.. ​​ေပါင်း​​ရမဲ့​​ အချိန်ကို​​ေတာ့​​ အတိအကျ မ​​ေြပာလိုပါ.. ဝက်သား​​နူး​​အိမအိကို စမ်း​​ြကည့်​​ြပီး​​ နူး​​ရင်ချလို့​​ ရပါြပီ..


ပန်း​​ကန်လံုး​​ပံုမပျက်
ခုလို ပန်း​​ကန်ြပား​​​ေလး​​ထဲကို အသား​​​ေလး​​ ​​ေမှာက်ချလိုက်ရင် စား​​ချင်စဖွယ် ဝက်သား​​ မုန်ညင်း​​ချဉ်​​ေပါင်း​​ ရပါြပီ.. အ​​ေပါ်မှာ​​ေတာ့​​ ဝက်သား​​ြပား​​​ေလး​​​ေတွ ဖံုး​​​ေနြပီး​​ ​​ေအာက်မှာ​​ေတာ့​​ မုန်ညင်း​​ချဉ်​​ေတွ ရှိ​​ေနပါတယ်.. အ​​ေပါ်က နံနံပင်​​ေလး​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​​ေလး​​ အလှဆင်လိုက်ရင် လှလဲလှ ၊​ စား​​လို့​​လဲ​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ဝက်သား​​ မုန်ညှင်း​​ချဉ်​​ေပါင်း​​တစ်ခွက် ရပါြပီ.. ဝက်သား​​ပန်း​​ကန်ကို ​​ေပါင်း​​အိုး​​ထဲက ထုတ်လိုက်ချိန်မှာ ပန်း​​ကန်လံုး​​ထဲမှာ အရည်​​ေတွ ရှိ​​ေနတတ်ပါတယ်.. အဲဒီအရည်​​ေတွကို ခွက်တစ်ခုထဲ ငှဲ့​​ထည့်​​ထား​​ြပီး​​ မုန့်​​ညင်း​​ချဉ်​​ေတွကို​​ေတာ့​​ လက်က​​ေလး​​နဲ့​​ အသာြပန်ဖိထား​​ြပီး​​ ​​ေမှာက်ချလိုက်ချိန်မှာ ခုလို ပံုမပျက်​​ေလး​​ ြဖစ်​​ေနမှာ ြဖစ်ပါတယ်..

လှတယ်ဟုတ်...
ဧည့်​​သည်လာရင် ဒီဟင်း​​နဲ့​​ ပံုမှား​​ရိုက်လို့​​ရတယ်.. ဟင်း​​ခွက်က ြကီး​​​ေနြပီး​​ အ​​ေပါ်မှာ ဝက်သား​​က နည်း​​နည်း​​​ေလး​​ .. ​​ေအာက်မှာ​​ေတာ့​​ မုန်ညင်း​​ချဉ်​​ေတွ... ဟိဟိ ဧည့်​​သည်က​​ေတာ့​​ စား​​ရချည်​​ေသး​​ရဲ့​​ ဝက်သား​​​ေတွအများ​​ြကီး​​လို့​​ ​​ေတွး​​​ေနမှာ ​​ေသချာတယ်...  :)  :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
မှိုကပ်​​ေပါင်း​​

ကျွန်မတို့​​ကချင်ြပည်နယ်နဲ့​​ စကိုင်း​​တိုင်း​​တစ်ဝိုက်မှာ မှိုကပ်ဆိုတဲ့​​ သစ်တံုး​​အ​​ေဆွး​​​ေတွမှာ​​ေပါက်တဲ့​​ မှိုတစ်မျိုး​​ပါ.. အဲဒီမှိုကို ငှက်​​ေပျာဖက်နဲ့​​ထုပ်ြပီး​​ ​​ေပါင်း​​စား​​ပါတယ်..အဲဒါ​​ေလး​​ကို ​​ေဝမျှပါဦး​​မယ်.



​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ထား​​တဲ့​​မှိုကပ်များ​​

အဆာပလာ​​ေတွ
ြကက်သွန်ြဖူ၊​ချင်း​​၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ နံနံ၊​ ဆား​​အချိုမှုန့်​​၊​ ငပိကိုအရည်​​ေဖျာ်ြပီး​​ထည့်​​၊​ ဆီအနည်း​​ငယ် ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေရာ​​ေမွှပါတယ်..

နှယ်ြပီး​​ြပီ
ဆန်မှုန့်​​( မုန့်​​နှစ်) အ​​ေတာ်များ​​များ​​ကို ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေရအနည်း​​ငယ်ထည့်​​ကာ ​​ေရာနယ်ပါတယ်.. ဆား​​အ​​ေပါ့​​အငံကို လျှာဖျား​​​ေလး​​ြဖင့်​​ြမည်း​​ပါတယ်..

ဖက်နဲ့​​ထုပ်မယ်..
ငှက်​​ေပျာဖက်ကို ​​ေနအနည်း​​ငယ်ြပ၊​ သို့​​မဟုတ် မီး​​ကင်ြပီး​​ ဖက်များ​​ ​​ေပျာ့​​​ေြပာင်း​​သွား​​​ေအာင် လုပ်ြပီး​​ မှိုကပ်များ​​ကို အ​​ေန​​ေတာ် မှန်း​​ြပီး​​ထည့်​​ပါတယ်..

​​ေပါင်း​​ခါနီး​​
ရလာတဲ့​​ အထုပ်​​ေလး​​​ေတွကို Rice Cooker တွင်ပါ​​ေသာ ဇကာ​​ေလး​​ထဲ စီထည့်​​လိုက်ပါတယ်..

​​ေပါင်း​​ြပီ..

Rice cooker ​​ေအာက်မှာ ​​ေရဆူ​​ေအာင်တည်ြပီး​​ ပံုပါအတိုင်း​​ ​​ေပါင်း​​လိုက်ပါတယ်.. နာရီဝက် ​​ေကျာ်ြကာ​​ေအာင်​​ေပါင်း​​လိုက်ပါတယ်..
ကျက်ပါြပီ..

ကျက်သွား​​ချိန်​​ေတာ့​​ ဒီလို​​ေလး​​​ေပါ့​​​ေနာ်.. ​​ေမွှး​​ြကိုင်တဲ့​​ မှိုကပ်​​ေပါင်း​​ပါ.. ဒီနည်း​​အတိုင်း​​ မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​၊​ ဟင်း​​ရွက်စံု​​ေပါင်း​​ တို့​​ကိုလည်း​​ လုပ်စား​​နိုင်ြကပါတယ်ရှင်...
စား​​ပါဦး​​ မှိုကပ်​​ေပါင်း​​
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေထာင်း​​

ချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေထာင်း​​တဲ့​​နည်း​​ကို ​​ေြပာြပပါဦး​​မယ်ရှင်။ ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ကို ဆန်​​ေလှာ်ချက်စား​​လို့​​ ရသလို ​​ေထာင်း​​စား​​လို့​​လည်း​​ ရပါ​​ေသး​​တယ်..

ချဉ်​​ေပါင်သီး​​အကာများ​​

ဒီလိုချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေတွကို အ​​ေပါ်က အခွံနီ​​ေတွကို ယူြပီး​​​ေရစင်​​ေအာင် ​​ေဆး​​ပါတယ်.. ြကက်သွန်ြဖူနဲ့​​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​ကို ​​ေထာင်း​​ ချဉ်​​ေပါင်သီး​​များ​​ကို ငရုပ်ဆံုထဲထည့်​​၊​ ငပိ၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်တို့​​ပါထည့်​​ြပီး​​ ​​ေထာင်း​​ပါတယ်.. ဆား​​အချိုမှုန့်​​ထည့်​​၊​ နံနံပင်ထည့်​​ြပီး​​ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​လို့​​ အရသာအ​​ေန​​ေတာ်ဆိုရင် ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေထာင်း​​ကို ရပါြပီ.. ထမင်း​​ြမိန်​​ေစတဲ့​​ ချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေထာင်း​​ြဖစ်ပါတယ်။
ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေထာင်း​​ပါ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
​​ေြပာင်း​​ဖူး​​မုန်ညင်း​​ဟင်း​​ချို


​​ေြပာင်း​​ဖူး​​ မုန်ညင်း​​ဟင်း​​ချို

​​ေြပာင်း​​ဖူး​​ကို အ​​ေစ့​​​ေြခွြပီး​​ ဘလင်ဒါ ( Blender) ြဖင့်​​ ညက်​​ေအာင်လုပ်လိုက်ြပီး​​ ​​ေရ​​ေနွး​​ဆူ​​ေအာင်တည်ြပီး​​ ဆား​​၊​အသား​​မှုန့်​​ ၊​ ြကက်သွန်ြဖူ ရိုက်ြပား​​ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေရ​​ေနွး​​ဆူလျှင် ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​များ​​ကိုထည့်​​ပါတယ်..  ချခါနီး​​တွင် မုန်ညင်း​​ြဖူ ( အခါး​​မဟုတ်) များ​​ကို ထည့်​​ြပီး​​ ချလိုက်ရင် ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​ မုန်ညင်း​​ဟင်း​​ချို ရပါတယ်..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
မုန်လာဥချဉ်ရည်



မုန်လာဥချဉ်ရည်ြပင်ဆင်ပံု

မုန်လာဥချဉ်ရည်ကို​​ေတာ့​​ လူတိုင်း​​ချက်တတ်ြကမှာပါ​​ေနာ်... ဒါ​​ေပမဲ့​​ ဟင်း​​မချက်တတ်ပါဘူး​​ဆိုတဲ့​​ ညီမ​​ေလး​​၊​ ​​ေမာင်​​ေလး​​များ​​အတွက် ချက်နည်း​​ကို ြပန်လည်​​ေဝမျှလိုက်ပါတယ်.. မုန်လာဥကို အတံုး​​အရွယ် ​​ေတာ်​​ေလး​​များ​​ ြပုလုပ်ြပီး​​ ြကက်သွန်နီ၊​ ြဖူ၊​ ငပိ၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်​​ေထာင်း​​ထည့်​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ အ​​ေရာင်တင်၊​ ဆား​​၊​အချိုမှုန့်​​၊​ ဆနွင်း​​မှုန့်​​၊​ မက်လင်သီး​​ ၊​ဆီ အနည်း​​ငယ် တို့​​ကို တစ်ခါတည်း​​ ချက်မဲ့​​အိုး​​ထဲကို ထည့်​​ပါတယ်..  မီး​​ဖို​​ေပါ်တင်ြပီး​​ ဟင်း​​အိုး​​ကို အနည်း​​ငယ်လံုး​​ချက်ချက်ြပီး​​ ​​ေရထည့်​​ပါတယ်..မုန်လာဥကို ငါး​​၊​ ငါး​​​ေခါင်း​​တို့​​နဲ့​​လည်း​​ အချဉ်ရည်ကျိုတတ်ြကပါတယ်..


​​ေရဆူ​​ေအာင်၊​ ​​ေရခန်း​​​ေအာင် တည်

​​ေရခမ်း​​ြပီး​​ ဟင်း​​အိုး​​ကျြပီဆိုရင် အ​​ေပါ့​​အငံ၊​ အချဉ်အရသာြမည်း​​လို့​​ ြကက်သွန်ြမိတ်၊​ နံနံပင်ြကိုက်ရာခတ်လိုက်ရင် မုန်လာဥ အချဉ်ရည်ဟင်း​​တစ်ခွက် ရပါြပီရှင်...

 
မက်လင်သီး​​​ေြခာက်များ​​

ဒါ​​ေလး​​က ကချင်ြပည်နယ်မှာ အသံုး​​များ​​တဲ့​​ မက်လင်သီး​​​ေြခာက်ပါ..  အချဉ်ရည်ဟင်း​​ထဲ ထည့်​​ချက်စား​​သလို ြကက်သား​​ ကချင်ချက်ဆိုရင်လည်း​​ ထည့်​​ပါတယ်.. ​​ေရ​​ေနွး​​ဆူဆူမှာ ြကက်သွန်ြဖူ ချင်း​​ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​​ေလး​​နဲ့​​ ဆွန်ထန်လိုမျိုး​​လည်း​​ ဟင်း​​ရည်လုပ်​​ေသာက်လို့​​ရပါတယ်.. ရှမ်း​​ြပည်နယ်မှာ​​ေတာ့​​ မက်​​ေခါက်သီး​​နဲပ ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​အ​​ေြခာက်ကို အသံုး​​များ​​ပါတယ်.. ပံုစံဆင်သလိုရှိြပီး​​ အရသာလည်း​​ သိပ်မကွဲပါဘူး​​....
အား​​လံုး​​ဘဲ လျှာရင်း​​ြမက်ြကပါ​​ေစရှင်...

25 comments:

Sunny said...

​​ေဝး​​ ပထမဆံုး​​ကွ.. ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ငါး​​ပိချက်က​​ေန တံ​​ေတွး​​ြမိုရင်း​​ စဖတ်လိုက်တာ
ဝက်သား​​မုန်ညင်း​​ချဉ်​​ေပါင်း​​ကျ​​ေတာ့​​ ဟင်း​​ ကနဲ သက်ြပင်း​​ချ.. (စား​​ချင်လို့​​.. လုပ်စား​​ဦး​​မှ)
အယ်.. ​​ေနာက်ထပ် မှိုကပ်​​ေပါင်း​​တဲ့​​..
ဟင်.. ချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေထာင်း​​တဲ့​​.. (ဒါက လိုက်လုပ်စား​​လို့​​မရ.. ပံုပဲြကည့်​​ရ​​ေတာ့​​မှာပဲ)
​​ေြပာင်း​​ဖူး​​မုန်ညင်း​​ဟင်း​​ချို (​​ေတာ်​​ေသး​​တယ် ဟင်း​​ချိုသိပ်မြကိုက်ဘူး​​)
မုန်လာဥချဉ်ရည် ..
မရ​​ေတာ့​​ဘူး​​.. လာစား​​ြပီ မ​​ေချာ​​ေရ.. :)

Baby taster said...

သူများ​​​ေတာ့​​ ​​ေြပာတယ်မ​​ေရွှ​​ေချာ

မခံစား​​နိုင်ဘူး​​တဲ့​​ ကိုယ်​​ေတာ့​​ မခံစား​​​ေတာ့​​ဘူး​​​ေလ
နှိုက်စား​​သွား​​တယ် :)
​​ေဇာင်း​​လျား​​သီး​​ အရမ်း​​ြကိုက်တယ် အိမ်မှာဆို အပင်ရှိတယ်
ဒီမှာ​​ေတာ့​​ တလံုး​​ကို ၁.၉၉တဲ့​​ ​​ေဈး​​ကလည်း​​ြကီး​​ပါ့​​
မှိုကပ်တဲ့​​ ရှင်ဟာ​​ေလ ကိုယ်ြကိုက်တာ​​ေတွကို တမင်
​​ေရွး​​တင်​​ေနသလား​​ ​​ေအာက့်​​​ေမ့​​ရတယ် :D
ဝက်သား​​အစား​​ အမဲသား​​နဲ့​​ မံုညှင်း​​ချဉ် စား​​ြဖစ်တယ်
အယ် သူများ​​​ေရး​​​ေနတုန်း​​မှာ အ​​ေပါ်က ခ​​ေလး​​တ​​ေယာက်က
ပထမရလို့​​ သိပ်​​ေပျာ်​​ေနတယ်။ လာခဲ့​​ဆုချမယ် ဆန်း​​နီ
ဒုတ်ဆု​​ေနာ် ဟင်း​​ဟင်း​​ တြခား​​မထင်နဲ့​​
အမ​​ေလး​​ မအိပ်ဘူး​​​ေနာ် ​​ေတာ်​​ေတာ် ြကိုး​​စား​​တာပဲ
ပို့​​စ်တင်ဖို့​​ မအိပ်တာလား​​????

phyophyo said...

မ​​ေချာ​​ေရ ... စား​​ချင်စရာ​​ေလး​​​ေတွချည်း​​ပဲ၊​
မှိုကပ်​​ေပါင်း​​လဲြကိုက်တယ်၊​ မှိုဆိုအကုန်ြကိုက်တယ်၊​ ​​ေဇာင်း​​ငါး​​သီး​​ငါး​​ပိချက်လည်း​​စား​​ချင်တယ်၊​
ချဉ်​​ေပါင်း​​သီး​​​ေထာင်း​​က ငယ်ငယ်က အစ်မလား​​လုပ်​​ေကျွး​​ဖူး​​တယ်၊​
မုန်လာဥချဉ်ရည်လဲ အရမ်း​​ြကိုက်တယ်၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်​​ေလး​​နဲ့​​ သိပ်​​ေကာင်း​​၊​
ဟင်း​​ ... စား​​ချင်လိုက်တာ​​ေနာ်
ဖတ်​​ေနရင်း​​ ဂလု .. ဂလု .. တကယ်ြဖစ်လာတယ်၊​ :(
ချစ်တဲ့​​

MDW said...

​​ေချာ​​ေရ ... ဟင်း​​​ေတွက မနည်း​​ပါလား​​။
မှိုကပ်နဲ့​​ ဝက်သား​​မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​ စား​​ချင်တယ်။
​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ကိုလဲ ငပိချက် တခါမှ ချက်မစား​​ဖူး​​ဘူး​​။
လဘက်ထဲ​​ေတာ့​​ ထည့်​​စား​​ဖူး​​တယ်။ ဒီတိုင်း​​စား​​ရတာ​​ေတာင် သိပ်ြကိုက်တာ သူ့​​အနံ့​​​ေလး​​​ေမွှး​​လို့​​။
စာ​​ေမး​​ပွဲနဲ့​​မို့​​ ဟင်း​​​ေကာင်း​​​ေကာင်း​​ ချက်မစား​​ရတာြကာြပီ။
ငတ်ငတ်နဲ့​​ ​​ေချာဟင်း​​​ေတွ အကုန်နှိုက်စား​​သွား​​ြပီ။ :)

အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ said...

​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ငပိချက်နဲ့​​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​မုန်ညင်း​​ဟင်း​​ချို​​ေလး​​ တဝြကီး​​စား​​သွား​​တယ်မ​​ေချာ​​ေရ...

mg han said...

ချက်ရြပန်ပီ

ahphyulay said...

အင်း​​...
မ ​​ေချာ​​ေရ..။
​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ငပိချက်ကိုအြကိုက်ဆံုး​​ပါပဲ။
ဒါနဲ့​​ ​​ေရး​​​ေတာ့​​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ ဖတ်​​ေတာ့​​​ေဇာင်း​​ခါး​​သီး​​လား​​မသိ။
အဲ့​​လိုပဲထင်တာပဲ။ကျွန်​​ေတာ်က အဲ့​​ဒီ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ငပိချက်ကို
ပဲဟင်း​​နဲ့​​ ြကိတ်ပလိုက်ချင်သား​​....။

အိမ့်​​ချမ်း​​​ေြမ့​​ said...

​​ေတာ်လိုက်ြကတာ...
ချက်တတ်ြပုတ်တတ်လိုက်ြကတာ...
မှိုကပ်​​ေပါင်း​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​လိုက်ဦး​​မယ်..

​​ေမပယ်လ် said...

အိမ်း​​..ခက်ကြပီ
အိပ်မ​​ေပျာ်လို့​​ မထူး​​ဘူး​​ဆိုြပီး​​ တက်လာတာ မုန်လာဥချဉ်ရည်အရန်သင့်​​ြပင်ထား​​တာနဲ့​​
တိုး​​ပါ​​ေလ​​ေရာ...မျက်လံုး​​​ေတွ ပိုကျယ်သွား​​တယ် အိပ်မရ​​ေတာ့​​ဘူး​​:P

ြမတ်နိုး​​ said...

စား​​ချင်လိုက်တာ..
အ​​ေတာ်များ​​များ​​က မစား​​ဘူး​​ဘူး​​။
ဒါနဲ့​​အဲ့​​ဒီမယ်လင်သီး​​​ေြခာက်ကို ရန်ကုန်မှာဝယ်လို့​​ရလား​​ဟင်။

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

မ​​ေရာက်တာြကာလို့​​ အလည်လာတာ ဟင်း​​ပွဲနဲ့​​ တန်း​​ြပီး​​ တိုး​​​ေနပါ​​ေရာလား​​။
ဝက်သား​​ မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​​ေတာ့​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​အုန်း​​မယ်။
စား​​ချင်လိုက်ထှာ...........​​ေနာ်..

နှိပ်စက်တယ်...ဂယ်ပဲ.. ဟင့်​​

​​ေမာင်မျိုး​​ said...

အား​​

ဗိုက်ဆာတယ်ဗျ

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ငပိချက် နဲ့​​ ဝက်သား​​မုန်ညင်း​​ချဉ်​​ေပါင်း​​
လူြကံုပို့​​​ေပး​​ပါ...။
မတရား​​စား​​ချင်လာြပီ..။
ငါ့​​နှယ့်​​..ထမင်း​​စား​​ချိန်နီး​​မှာ လာဖတ်မိတာ..က​​ေတာက်..!

ယမင်း​​ said...

မမ​​ေချာ​​ေရ မ​​ေရာက်တာြကာလို့​​ တတ်လာတာ စား​​စရာ​​ေတွနဲ့​​တန်း​​တိုး​​ ​​ေနတာပါလား​​ တကယ်စား​​လို့​​မရလို့​​ ​​ေတွး​​ရင်း​​နဲ့​​ပဲ ဂလုသွား​​ပါ​​ေြကာင်း​​..... :D

သစ္စာြဖူ said...

အမ​​ေလး​​ ထမင်း​​စား​​ြပီး​​တာမြကာ​​ေသး​​တာ​​ေတာင် ထပ်စား​​ချင်စိတ်​​ေပါက်လာြပီ​​ေနာ် ..
အစ်မ​​ေချာတို့​​များ​​ ​​ေတာ်လိုက်တာ... အချက်အြပုတ်လည်း​​ရ၊​ စာအ​​ေရး​​အသား​​ကလည်း​​​ေကာင်း​​၊​ ညီမမှာသာ အစ်ကိုရှိရင် လက်​​ေဆာင်​​ေပး​​ပါတယ်... ဟိဟိ.

rose said...

မမ​​ေချာ... အလည်​​ေရာက်ပါတယ်ရှင့်​​..။ ပါင်း​​ အဆန်း​​​ေလး​​​ေတွ ြကည့်​​ြပီး​​ သ​​ေရကျသွား​​တယ်။ ​​ေစာင်း​​လျား​​သီး​​ ငပိချက်​​ေလး​​ ြမည်း​​ြကည့်​​ချင်တယ်း​​)

shinlay said...

အား​​ရပါး​​ရစား​​သွား​​ပါတယ်ရှင်

ညီမ​​ေလး​​ said...

ဟီး​​ အား​​လံုး​​စား​​ချင်တယ် ချက်​​ေကျွး​​ပါ

နိုင်း​​နိုင်း​​စ​​ေန said...

မယ်လင်သီး​​​ေြခာက်ကို ရှမ်း​​ြပည်အ​​ေခါ်က ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​တဲ့​​..
ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​ဟုတ်ပါတယ်​​ေနာ်.. ​​ေြခာက်ြပီး​​မည်း​​​ေန​​ေတာ့​​ ​​ေသချာမြမင်ရဘူး​​

ဝက်သား​​မုန်ညင်း​​ချဉ်​​ေပါင်း​​က ​​ေချာချက်တာနဲ့​​ စ​​ေနတို့​​ချက်စား​​တာ မတူဘူး​​..
စ​​ေနတို့​​​ေပါင်း​​တာက မုန်ညင်း​​ချဉ်ကို ဝက်သား​​​ေပါ်တင်လိုက်တာ​​ေလ..
​​ေနာက်မှ လုပ်စား​​အုန်း​​မယ်..း​​)
ဒါ​​ေပမယ့်​​ မုန်ညင်း​​ချဉ်က မရှိဘူး​​(

blackroze said...

မြကီး​​မိုး​​​ေငွ့​​စီမှာမနက်စာထမင်း​​​ေြကာ်စား​​ြပီး​​​ေတာ့​​...​​ေန့​​လည်စာအတွက်
မြကီး​​​ေချာချက်ထား​​တဲ့​​..​​ေဇာင်း​​လျား​​သီး​​ငပိချက်..
ဝက်သား​​မုန်ညင်း​​ချဉ်..မှိုကပ်​​ေပါင်း​​.ချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေထာင်း​​..
ပါဆယ်ထုပ်သွား​​ပါ​​ေြကာင်း​​....

ဂျူး​​လိယက် said...

မ​​ေချာ လက်ရာခုမှပဲ အဝစား​​ရ​​ေတာ့​​တယ်။ ဟင်း​​​ေတွက စံုလွန်း​​လို့​​ ဘယ်ဟင်း​​ကို စနှိုက်ရမှန်း​​ မသိ​​ေတာင် ြဖစ်သွား​​တယ်... အကုန်ြကိုက်တာမို့​​ အား​​လံုး​​ အား​​​ေပး​​သွား​​ြပီ​​ေနာ်.. :)

​​ေချာ said...

မနိုင်း​​ မက်လင်သီး​​နဲ့​​ ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​က မတူဘူး​​ရယ်..
မက်လင်သီး​​က လံုး​​လံုး​​ဝိုင်း​​ဝိုင်း​​နဲ့​​ ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​ထက်ြကီး​​တယ်.. ကျွဲ​​ေကာသီး​​အ​​ေသး​​​ေလး​​​ေလာက်ရှိတတ်တယ်..
​​ေြခာက်သွား​​ရင်​​ေတာ့​​ ဆင်သလိုရှိတယ်.. ချဉ်တူး​​လန်တာချင်း​​​ေတာ့​​တူတယ်
​​ေြပာရင်း​​ သွား​​ကျိန်း​​လိုက်တား​​)
လာအား​​​ေပး​​သူများ​​ အား​​လံုး​​အား​​လံုး​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​...

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

လျှာရင်း​​အြမက်လွန်ြပီး​​ သ​​ေရပါ ထွက်လာပါ​​ေြကာင်း​​

kotunygn said...

Nice to eat them .....

tsawtsaw said...

စား​​လို့​​​ေကာင်း​​လိုက်တဲ့​​ြဖစ်ြခင်း​​
​​ေကျး​​ဇူး​​အထူး​​ထူး​​ တင်ပါတယ်...
​​ေနာက်ကိုလဲအများ​​ြကီး​​တင်နိုင်ပါ​​ေစ​​ေနာ်အမ
မစား​​ဖူး​​တဲ့​​ဟင်း​​​ေတွလဲစား​​ရ​​ေတာ့​​မယ် ​​ေပျာ်လိုက်တာ
ဟိဟိ............