ေစာင်းလျားသီး ငပိချက်
ဒီေန့ေတာ့ ေစာင်းလျားသီးမမှည့်တမှည့်ေလးေတွကို ငပိချက် ချက်စားြဖစ်ပါတယ်.. ေစာင်းလျားသီးကို ဟင်းချက်စားြကသူ နည်းပါတယ်.. ဒါေပမဲ့ အညာက လက်ဖက်ေတွမှာ ထည့်နှပ်ြကတာေတာ့ စားဖူးြကမယ်ထင်ပါတယ်.. ေစာင်းလျားသီးမှည့်ရဲ့ အရသာဟာ ချိုသလိုချဉ်သလို ရှိြပီး ပါးစပ်ထဲမှာ ခပ်ေမွှးေမွှးေလး ရှိပါတယ်.. ကျွန်မ ချက်စားြဖစ်တဲ့ ငပိချက်ချက်နည်းေလးကို မျှေဝပါမယ်ေနာ်..
ဒါေလးက ငပိချက်ချက်မဲ့ ေစာင်းလျားသီးေလးေတွပါ.. ဟင်းချက်လိုက်ရင် ပိုေမွှးေအာင်လို့ မမှည့်တမှည့်ေလးကို ေရွးလာပါတယ်..
Star Fruit ဆိုတဲ့အတိုင်းပါဘဲ ခုလိုေလးဆို ြကယ်ေလးေတွလို လှလို့
ြပီးသွားရင်ေတာ့ ခုလို နှုတ်နှုတ်ေလး စင်းလိုက်တယ်ေလ.. အေစ့ေတွကိုေတာ့ ဖယ်ထုတ်လိုက်ပါေနာ်..
ြကက်သွန်ြဖူနီ၊ချင်း တို့ကို အေရာင်တင်မှုန့် ဆနွင်းမှုန့်တို့ြဖင့် ဆီသတ် ၊ ခရမ်းချဉ်သီး ၃လံုး၄လံုးကို ေတာက်ေတာက်စင်းထားတာကိုထည့် .. ခရမ်းချဉ်သီးေတွ ထည့်ြပီးတာနဲ့ ေစာင်းလျားသီးေတွကို ထည့်ြပီး ေရာသမေမွှလိုက်ပါတယ်..
ေရာသမေမွှ
ငပိကွမ်းသီးလံုးေလာက် ခန့်မှန့်ြပီးထည့်.. ငပိချက်ဆိုေတာ့ နည်းနည်းများပေစေပါ့ေနာ်.... ပုဇွန်ေြခာက် အေလာေတာ်ကို ေထာင်းြပီးထည့်ပါတယ်.... ငံြပာရည်၊ အချိုမှုန့်ထည့်.. ထို့ေနာက် ေရေတွခမ်းေြခာက်ြပီး ဆီြပန်လာတဲ့အထိ မီးဖိုေပါ်ထားပါတယ်.. ကျက်ခါနီးမှ ငရုပ်သီးစိမ်းေတွ အပိုင်းပိုင်းြဖတ်ြပီး ထည့်ပါတယ်.. ြပီးရင် လက်ကလည်း ေမွှေပးေနဖို့လိုပါေသးတယ် မဟုတ်ရင်အိုးကပ်သွားမှာ စိုးလို့ပါ.. ေရလံုးဝ ခမ်းြပီး ဆီေတွြပန်လာေတာ့မှ အရသာြမည်းြပီး အိုးကိုချလိုက်ပါတယ်..
ခံတွင်းပျက်သူေတွအတွက် ေစာင်းလျားသီး ငပိချက်ပါ..
ကဲ.... ကျက်ပါြပီ.. လျှာရင်းြမက်ေစမဲ့ ေစာင်းလျားသီးငပိချက်ပါ.. အေပါ်က နံနံပင်ေလးအုပ်ေပးလိုက်ရင် စားချင်စဖွယ်ြဖစ်ပါြပီ.. ေစာင်းလျားသီးအမှည့်ဟာ ချဉ်ြပီး ချိုတဲ့အရသာရှိသလို၊ ေမွှးတဲ့အနံ့ေလးလည်း ရှိပါတယ်.. ဒါေြကာင့် ေစာင်းလျားသီး ငပိချက်ရဲ့အရသာဟာ ချိုချိုေမွှးေမွှးေလးနဲ့ လျှာဖျားမှာ အရသာ သိပ်ကိုေကာင်းပါတယ်.. ခံတွင်းပျက်ေနသူများ၊ ဘာစားစား စားမဝင်ြဖစ်ေနသူများအတွက် ေစာင်းလျားသီးဟာ ခံတွင်းြမိန်ေစတဲ့ ေဆးတစ်လက်ြဖစ်တယ်လို့ သိရပါတယ်.. ဒါေြကာင့်လည်း ေစာင်းလျားသီး ငပိချက်ေလးကို စားရင် လျှာရင်းြမက်ပါလိမ့်မယ်လို့ ေြကာ်ြငာဝင်လိုက်ပါတယ်ေနာ်..
အတို့အြမုပ် စံုအလင်
ေစာင်းလျားသီးငပိချက်ကို ခုလို အတို့အြမုပ် အစံုအလင်နဲ့ စားရင် ထမင်း သံုးပန်ကန်ေတာ့ အသားေလး ဝင်သွားမှာ ြဖစ်ပါေြကာင်း။ :) :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ဝက်သားမုန်ညင်းချဉ်ေပါင်း
ဝက်သားမုန်ညင်းချဉ်ေပါင်း
ေနာက်ထပ် မျှေဝမဲ့ ဟင်းတစ်မည်က ဝက်သားမုန်ညင်းချဉ်ေပါင်းပါ.. အဆီအသားအေခါက်ပါ ပါတဲ့ သံုးထပ်သားလို အသားမျိုးကို ေရွးချယ်ပါတယ်.. ြပီးသွားရင် ေအာက်က အတိုင်း ပါးပါးေလး လှီးပါတယ်..
ခုတ်မယ်ထစ်မယ် ပါးပါးလှီးမယ်.
ခနနှပ်ထားမယ်..
ဝက်သားကို ဆား၊ ငံြပာရည်အြကည်၊ ေချာက်ေကာပါေကာ၊ ဟင်းချက်ဝိုင် (အရက်အနည်းငယ်) ၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ချင်းအရည်တို့ြဖင့် ေရာနယ်ြပီး အချိန်အနည်းငယ် ထားပါတယ်..
မုန်ညင်းချဉ်
ဒါကေတာ့ မုန်ညင်းချဉ်ပါ.. ဓားနဲ့ ခပ်ေသးေသးလှီးထားြပီး ချင်း၊ ြကက်သွန်ြဖူနီ၊ နံနံ ၊ ငရုပ်သီး ၊ ဆီေမွှး(နှမ်းဆီ) အချိုမှုန့်၊ ငံြပာရည်အြကည် တို့ြဖင့် ေရာနယ်ထားပါတယ်..
ေနရာတကျ..
အေစာက ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ဝက်သားြပားေလးေတွကို ပန်းကန်လံုးတစ်ခုထဲ ခုလို ြဖန့်ခင်းလိုက်ပါတယ်.. အေခါက်ရှိရာဘက်ကို ေအာက်ဖက်ကို ထားလိုက်ပါတယ်..
မုန်ညင်းချဉ်လဲထည့်
ပန်းကန်ရဲ့ အလယ်မှာ မုန်ညင်းချဉ်ေတွကို ခုလို သိပ်ြပီး ထည့်လိုက်ပါတယ်.. လက်ကေလးနဲ့လည်း ဖိေပးေပါ့ေနာ်.. ြပီးေတာ့ .....
ေပါင်းပါြပီ..
ေရေနွးဆူဆူမှာ ခုလို ပန်းကန်ေလးကို ထည့်လိုက်ြပီး အဖံုးေလးအုပ်လို့ မိနစ်၂၀ နီးပါး ေပါင်းလိုက်ပါေတာ့တယ်.. ေရခမ်းရင် ထပ်ထည့်ေပးဖို့ သတိထားပါ.. မဟုတ်ရင် ပန်းကန်လံုးပါ မီးတူးသွားနိုင်ပါတယ်.. ေပါင်းရမဲ့ အချိန်ကိုေတာ့ အတိအကျ မေြပာလိုပါ.. ဝက်သားနူးအိမအိကို စမ်းြကည့်ြပီး နူးရင်ချလို့ ရပါြပီ..
ပန်းကန်လံုးပံုမပျက်
ခုလို ပန်းကန်ြပားေလးထဲကို အသားေလး ေမှာက်ချလိုက်ရင် စားချင်စဖွယ် ဝက်သား မုန်ညင်းချဉ်ေပါင်း ရပါြပီ.. အေပါ်မှာေတာ့ ဝက်သားြပားေလးေတွ ဖံုးေနြပီး ေအာက်မှာေတာ့ မုန်ညင်းချဉ်ေတွ ရှိေနပါတယ်.. အေပါ်က နံနံပင်ေလး၊ ငရုပ်သီးစိမ်းေလး အလှဆင်လိုက်ရင် လှလဲလှ ၊ စားလို့လဲေကာင်းတဲ့ ဝက်သား မုန်ညှင်းချဉ်ေပါင်းတစ်ခွက် ရပါြပီ.. ဝက်သားပန်းကန်ကို ေပါင်းအိုးထဲက ထုတ်လိုက်ချိန်မှာ ပန်းကန်လံုးထဲမှာ အရည်ေတွ ရှိေနတတ်ပါတယ်.. အဲဒီအရည်ေတွကို ခွက်တစ်ခုထဲ ငှဲ့ထည့်ထားြပီး မုန့်ညင်းချဉ်ေတွကိုေတာ့ လက်ကေလးနဲ့ အသာြပန်ဖိထားြပီး ေမှာက်ချလိုက်ချိန်မှာ ခုလို ပံုမပျက်ေလး ြဖစ်ေနမှာ ြဖစ်ပါတယ်..
လှတယ်ဟုတ်...
ဧည့်သည်လာရင် ဒီဟင်းနဲ့ ပံုမှားရိုက်လို့ရတယ်.. ဟင်းခွက်က ြကီးေနြပီး အေပါ်မှာ ဝက်သားက နည်းနည်းေလး .. ေအာက်မှာေတာ့ မုန်ညင်းချဉ်ေတွ... ဟိဟိ ဧည့်သည်ကေတာ့ စားရချည်ေသးရဲ့ ဝက်သားေတွအများြကီးလို့ ေတွးေနမှာ ေသချာတယ်... :) :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
မှိုကပ်ေပါင်း
ကျွန်မတို့ကချင်ြပည်နယ်နဲ့ စကိုင်းတိုင်းတစ်ဝိုက်မှာ မှိုကပ်ဆိုတဲ့ သစ်တံုးအေဆွးေတွမှာေပါက်တဲ့ မှိုတစ်မျိုးပါ.. အဲဒီမှိုကို ငှက်ေပျာဖက်နဲ့ထုပ်ြပီး ေပါင်းစားပါတယ်..အဲဒါေလးကို ေဝမျှပါဦးမယ်.
ေရစင်ေအာင်ေဆးထားတဲ့မှိုကပ်များ
အဆာပလာေတွ
ြကက်သွန်ြဖူ၊ချင်း၊ ြကက်သွန်နီ၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ နံနံ၊ ဆားအချိုမှုန့်၊ ငပိကိုအရည်ေဖျာ်ြပီးထည့်၊ ဆီအနည်းငယ် ထည့်ြပီး ေရာေမွှပါတယ်..
နှယ်ြပီးြပီ
ဆန်မှုန့်( မုန့်နှစ်) အေတာ်များများကို ထည့်ြပီး ေရအနည်းငယ်ထည့်ကာ ေရာနယ်ပါတယ်.. ဆားအေပါ့အငံကို လျှာဖျားေလးြဖင့်ြမည်းပါတယ်..
ဖက်နဲ့ထုပ်မယ်..
ငှက်ေပျာဖက်ကို ေနအနည်းငယ်ြပ၊ သို့မဟုတ် မီးကင်ြပီး ဖက်များ ေပျာ့ေြပာင်းသွားေအာင် လုပ်ြပီး မှိုကပ်များကို အေနေတာ် မှန်းြပီးထည့်ပါတယ်..
ေပါင်းခါနီး
ရလာတဲ့ အထုပ်ေလးေတွကို Rice Cooker တွင်ပါေသာ ဇကာေလးထဲ စီထည့်လိုက်ပါတယ်..
ေပါင်းြပီ..
Rice cooker ေအာက်မှာ ေရဆူေအာင်တည်ြပီး ပံုပါအတိုင်း ေပါင်းလိုက်ပါတယ်.. နာရီဝက် ေကျာ်ြကာေအာင်ေပါင်းလိုက်ပါတယ်..
ကျက်ပါြပီ..
ကျက်သွားချိန်ေတာ့ ဒီလိုေလးေပါ့ေနာ်.. ေမွှးြကိုင်တဲ့ မှိုကပ်ေပါင်းပါ.. ဒီနည်းအတိုင်း မုန်ညင်းေပါင်း၊ ဟင်းရွက်စံုေပါင်း တို့ကိုလည်း လုပ်စားနိုင်ြကပါတယ်ရှင်...
စားပါဦး မှိုကပ်ေပါင်း
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ချဉ်ေပါင်သီးေထာင်း
ချဉ်ေပါင်သီးေထာင်းတဲ့နည်းကို ေြပာြပပါဦးမယ်ရှင်။ ချဉ်ေပါင်သီးကို ဆန်ေလှာ်ချက်စားလို့ ရသလို ေထာင်းစားလို့လည်း ရပါေသးတယ်..
ချဉ်ေပါင်သီးအကာများ
ဒီလိုချဉ်ေပါင်သီးေတွကို အေပါ်က အခွံနီေတွကို ယူြပီးေရစင်ေအာင် ေဆးပါတယ်.. ြကက်သွန်ြဖူနဲ့ ငရုပ်သီးစိမ်းကို ေထာင်း ချဉ်ေပါင်သီးများကို ငရုပ်ဆံုထဲထည့်၊ ငပိ၊ ပုဇွန်ေြခာက်တို့ပါထည့်ြပီး ေထာင်းပါတယ်.. ဆားအချိုမှုန့်ထည့်၊ နံနံပင်ထည့်ြပီး အေပါ့အငံြမည်းလို့ အရသာအေနေတာ်ဆိုရင် ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ချဉ်ေပါင်သီးေထာင်းကို ရပါြပီ.. ထမင်းြမိန်ေစတဲ့ ချဉ်ေပါင်သီးေထာင်းြဖစ်ပါတယ်။
ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ချဉ်ေပါင်သီးေထာင်းပါ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ေြပာင်းဖူးမုန်ညင်းဟင်းချို
ေြပာင်းဖူး မုန်ညင်းဟင်းချို
ေြပာင်းဖူးကို အေစ့ေြခွြပီး ဘလင်ဒါ ( Blender) ြဖင့် ညက်ေအာင်လုပ်လိုက်ြပီး ေရေနွးဆူေအာင်တည်ြပီး ဆား၊အသားမှုန့် ၊ ြကက်သွန်ြဖူ ရိုက်ြပားထည့်ြပီး ေရေနွးဆူလျှင် ေြပာင်းဖူးများကိုထည့်ပါတယ်.. ချခါနီးတွင် မုန်ညင်းြဖူ ( အခါးမဟုတ်) များကို ထည့်ြပီး ချလိုက်ရင် ေြပာင်းဖူး မုန်ညင်းဟင်းချို ရပါတယ်..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
မုန်လာဥချဉ်ရည်
မုန်လာဥချဉ်ရည်ြပင်ဆင်ပံု
မုန်လာဥချဉ်ရည်ကိုေတာ့ လူတိုင်းချက်တတ်ြကမှာပါေနာ်... ဒါေပမဲ့ ဟင်းမချက်တတ်ပါဘူးဆိုတဲ့ ညီမေလး၊ ေမာင်ေလးများအတွက် ချက်နည်းကို ြပန်လည်ေဝမျှလိုက်ပါတယ်.. မုန်လာဥကို အတံုးအရွယ် ေတာ်ေလးများ ြပုလုပ်ြပီး ြကက်သွန်နီ၊ ြဖူ၊ ငပိ၊ ပုဇွန်ေြခာက်ေထာင်းထည့်၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ငရုပ်သီး၊ အေရာင်တင်၊ ဆား၊အချိုမှုန့်၊ ဆနွင်းမှုန့်၊ မက်လင်သီး ၊ဆီ အနည်းငယ် တို့ကို တစ်ခါတည်း ချက်မဲ့အိုးထဲကို ထည့်ပါတယ်.. မီးဖိုေပါ်တင်ြပီး ဟင်းအိုးကို အနည်းငယ်လံုးချက်ချက်ြပီး ေရထည့်ပါတယ်..မုန်လာဥကို ငါး၊ ငါးေခါင်းတို့နဲ့လည်း အချဉ်ရည်ကျိုတတ်ြကပါတယ်..
ေရဆူေအာင်၊ ေရခန်းေအာင် တည်
ေရခမ်းြပီး ဟင်းအိုးကျြပီဆိုရင် အေပါ့အငံ၊ အချဉ်အရသာြမည်းလို့ ြကက်သွန်ြမိတ်၊ နံနံပင်ြကိုက်ရာခတ်လိုက်ရင် မုန်လာဥ အချဉ်ရည်ဟင်းတစ်ခွက် ရပါြပီရှင်...
မက်လင်သီးေြခာက်များ
ဒါေလးက ကချင်ြပည်နယ်မှာ အသံုးများတဲ့ မက်လင်သီးေြခာက်ပါ.. အချဉ်ရည်ဟင်းထဲ ထည့်ချက်စားသလို ြကက်သား ကချင်ချက်ဆိုရင်လည်း ထည့်ပါတယ်.. ေရေနွးဆူဆူမှာ ြကက်သွန်ြဖူ ချင်းငရုပ်သီးစိမ်းေလးနဲ့ ဆွန်ထန်လိုမျိုးလည်း ဟင်းရည်လုပ်ေသာက်လို့ရပါတယ်.. ရှမ်းြပည်နယ်မှာေတာ့ မက်ေခါက်သီးနဲပ ချဉ်ေစာ်ခါးသီးအေြခာက်ကို အသံုးများပါတယ်.. ပံုစံဆင်သလိုရှိြပီး အရသာလည်း သိပ်မကွဲပါဘူး....
အားလံုးဘဲ လျှာရင်းြမက်ြကပါေစရှင်...
25 comments:
ေဝး ပထမဆံုးကွ.. ေစာင်းလျားသီးငါးပိချက်ကေန တံေတွးြမိုရင်း စဖတ်လိုက်တာ
ဝက်သားမုန်ညင်းချဉ်ေပါင်းကျေတာ့ ဟင်း ကနဲ သက်ြပင်းချ.. (စားချင်လို့.. လုပ်စားဦးမှ)
အယ်.. ေနာက်ထပ် မှိုကပ်ေပါင်းတဲ့..
ဟင်.. ချဉ်ေပါင်သီးေထာင်းတဲ့.. (ဒါက လိုက်လုပ်စားလို့မရ.. ပံုပဲြကည့်ရေတာ့မှာပဲ)
ေြပာင်းဖူးမုန်ညင်းဟင်းချို (ေတာ်ေသးတယ် ဟင်းချိုသိပ်မြကိုက်ဘူး)
မုန်လာဥချဉ်ရည် ..
မရေတာ့ဘူး.. လာစားြပီ မေချာေရ.. :)
သူများေတာ့ ေြပာတယ်မေရွှေချာ
မခံစားနိုင်ဘူးတဲ့ ကိုယ်ေတာ့ မခံစားေတာ့ဘူးေလ
နှိုက်စားသွားတယ် :)
ေဇာင်းလျားသီး အရမ်းြကိုက်တယ် အိမ်မှာဆို အပင်ရှိတယ်
ဒီမှာေတာ့ တလံုးကို ၁.၉၉တဲ့ ေဈးကလည်းြကီးပါ့
မှိုကပ်တဲ့ ရှင်ဟာေလ ကိုယ်ြကိုက်တာေတွကို တမင်
ေရွးတင်ေနသလား ေအာက့်ေမ့ရတယ် :D
ဝက်သားအစား အမဲသားနဲ့ မံုညှင်းချဉ် စားြဖစ်တယ်
အယ် သူများေရးေနတုန်းမှာ အေပါ်က ခေလးတေယာက်က
ပထမရလို့ သိပ်ေပျာ်ေနတယ်။ လာခဲ့ဆုချမယ် ဆန်းနီ
ဒုတ်ဆုေနာ် ဟင်းဟင်း တြခားမထင်နဲ့
အမေလး မအိပ်ဘူးေနာ် ေတာ်ေတာ် ြကိုးစားတာပဲ
ပို့စ်တင်ဖို့ မအိပ်တာလား????
မေချာေရ ... စားချင်စရာေလးေတွချည်းပဲ၊
မှိုကပ်ေပါင်းလဲြကိုက်တယ်၊ မှိုဆိုအကုန်ြကိုက်တယ်၊ ေဇာင်းငါးသီးငါးပိချက်လည်းစားချင်တယ်၊
ချဉ်ေပါင်းသီးေထာင်းက ငယ်ငယ်က အစ်မလားလုပ်ေကျွးဖူးတယ်၊
မုန်လာဥချဉ်ရည်လဲ အရမ်းြကိုက်တယ်၊ ပုဇွန်ေြခာက်ေလးနဲ့ သိပ်ေကာင်း၊
ဟင်း ... စားချင်လိုက်တာေနာ်
ဖတ်ေနရင်း ဂလု .. ဂလု .. တကယ်ြဖစ်လာတယ်၊ :(
ချစ်တဲ့
ေချာေရ ... ဟင်းေတွက မနည်းပါလား။
မှိုကပ်နဲ့ ဝက်သားမုန်ညင်းေပါင်း စားချင်တယ်။
ေစာင်းလျားသီးကိုလဲ ငပိချက် တခါမှ ချက်မစားဖူးဘူး။
လဘက်ထဲေတာ့ ထည့်စားဖူးတယ်။ ဒီတိုင်းစားရတာေတာင် သိပ်ြကိုက်တာ သူ့အနံ့ေလးေမွှးလို့။
စာေမးပွဲနဲ့မို့ ဟင်းေကာင်းေကာင်း ချက်မစားရတာြကာြပီ။
ငတ်ငတ်နဲ့ ေချာဟင်းေတွ အကုန်နှိုက်စားသွားြပီ။ :)
ေစာင်းလျားသီးငပိချက်နဲ့ ေြပာင်းဖူးမုန်ညင်းဟင်းချိုေလး တဝြကီးစားသွားတယ်မေချာေရ...
ချက်ရြပန်ပီ
အင်း...
မ ေချာေရ..။
ေစာင်းလျားသီးငပိချက်ကိုအြကိုက်ဆံုးပါပဲ။
ဒါနဲ့ ေရးေတာ့ေစာင်းလျားသီး ဖတ်ေတာ့ေဇာင်းခါးသီးလားမသိ။
အဲ့လိုပဲထင်တာပဲ။ကျွန်ေတာ်က အဲ့ဒီေစာင်းလျားသီးငပိချက်ကို
ပဲဟင်းနဲ့ ြကိတ်ပလိုက်ချင်သား....။
ေတာ်လိုက်ြကတာ...
ချက်တတ်ြပုတ်တတ်လိုက်ြကတာ...
မှိုကပ်ေပါင်း လုပ်စားြကည့်လိုက်ဦးမယ်..
အိမ်း..ခက်ကြပီ
အိပ်မေပျာ်လို့ မထူးဘူးဆိုြပီး တက်လာတာ မုန်လာဥချဉ်ရည်အရန်သင့်ြပင်ထားတာနဲ့
တိုးပါေလေရာ...မျက်လံုးေတွ ပိုကျယ်သွားတယ် အိပ်မရေတာ့ဘူး:P
စားချင်လိုက်တာ..
အေတာ်များများက မစားဘူးဘူး။
ဒါနဲ့အဲ့ဒီမယ်လင်သီးေြခာက်ကို ရန်ကုန်မှာဝယ်လို့ရလားဟင်။
မေရာက်တာြကာလို့ အလည်လာတာ ဟင်းပွဲနဲ့ တန်းြပီး တိုးေနပါေရာလား။
ဝက်သား မုန်ညင်းေပါင်းေတာ့ လုပ်စားြကည့်အုန်းမယ်။
စားချင်လိုက်ထှာ...........ေနာ်..
နှိပ်စက်တယ်...ဂယ်ပဲ.. ဟင့်
အား
ဗိုက်ဆာတယ်ဗျ
ေစာင်းလျားသီးငပိချက် နဲ့ ဝက်သားမုန်ညင်းချဉ်ေပါင်း
လူြကံုပို့ေပးပါ...။
မတရားစားချင်လာြပီ..။
ငါ့နှယ့်..ထမင်းစားချိန်နီးမှာ လာဖတ်မိတာ..ကေတာက်..!
မမေချာေရ မေရာက်တာြကာလို့ တတ်လာတာ စားစရာေတွနဲ့တန်းတိုး ေနတာပါလား တကယ်စားလို့မရလို့ ေတွးရင်းနဲ့ပဲ ဂလုသွားပါေြကာင်း..... :D
အမေလး ထမင်းစားြပီးတာမြကာေသးတာေတာင် ထပ်စားချင်စိတ်ေပါက်လာြပီေနာ် ..
အစ်မေချာတို့များ ေတာ်လိုက်တာ... အချက်အြပုတ်လည်းရ၊ စာအေရးအသားကလည်းေကာင်း၊ ညီမမှာသာ အစ်ကိုရှိရင် လက်ေဆာင်ေပးပါတယ်... ဟိဟိ.
မမေချာ... အလည်ေရာက်ပါတယ်ရှင့်..။ ပါင်း အဆန်းေလးေတွ ြကည့်ြပီး သေရကျသွားတယ်။ ေစာင်းလျားသီး ငပိချက်ေလး ြမည်းြကည့်ချင်တယ်း)
အားရပါးရစားသွားပါတယ်ရှင်
ဟီး အားလံုးစားချင်တယ် ချက်ေကျွးပါ
မယ်လင်သီးေြခာက်ကို ရှမ်းြပည်အေခါ်က ချဉ်ေစာ်ခါးသီးတဲ့..
ချဉ်ေစာ်ခါးသီးဟုတ်ပါတယ်ေနာ်.. ေြခာက်ြပီးမည်းေနေတာ့ ေသချာမြမင်ရဘူး
ဝက်သားမုန်ညင်းချဉ်ေပါင်းက ေချာချက်တာနဲ့ စေနတို့ချက်စားတာ မတူဘူး..
စေနတို့ေပါင်းတာက မုန်ညင်းချဉ်ကို ဝက်သားေပါ်တင်လိုက်တာေလ..
ေနာက်မှ လုပ်စားအုန်းမယ်..း)
ဒါေပမယ့် မုန်ညင်းချဉ်က မရှိဘူး(
မြကီးမိုးေငွ့စီမှာမနက်စာထမင်းေြကာ်စားြပီးေတာ့...ေန့လည်စာအတွက်
မြကီးေချာချက်ထားတဲ့..ေဇာင်းလျားသီးငပိချက်..
ဝက်သားမုန်ညင်းချဉ်..မှိုကပ်ေပါင်း.ချဉ်ေပါင်သီးေထာင်း..
ပါဆယ်ထုပ်သွားပါေြကာင်း....
မေချာ လက်ရာခုမှပဲ အဝစားရေတာ့တယ်။ ဟင်းေတွက စံုလွန်းလို့ ဘယ်ဟင်းကို စနှိုက်ရမှန်း မသိေတာင် ြဖစ်သွားတယ်... အကုန်ြကိုက်တာမို့ အားလံုး အားေပးသွားြပီေနာ်.. :)
မနိုင်း မက်လင်သီးနဲ့ ချဉ်ေစာ်ကားသီးက မတူဘူးရယ်..
မက်လင်သီးက လံုးလံုးဝိုင်းဝိုင်းနဲ့ ချဉ်ေစာ်ခါးသီးထက်ြကီးတယ်.. ကျွဲေကာသီးအေသးေလးေလာက်ရှိတတ်တယ်..
ေြခာက်သွားရင်ေတာ့ ဆင်သလိုရှိတယ်.. ချဉ်တူးလန်တာချင်းေတာ့တူတယ်
ေြပာရင်း သွားကျိန်းလိုက်တား)
လာအားေပးသူများ အားလံုးအားလံုး ေကျးဇူး...
လျှာရင်းအြမက်လွန်ြပီး သေရပါ ထွက်လာပါေြကာင်း
Nice to eat them .....
စားလို့ေကာင်းလိုက်တဲ့ြဖစ်ြခင်း
ေကျးဇူးအထူးထူး တင်ပါတယ်...
ေနာက်ကိုလဲအများြကီးတင်နိုင်ပါေစေနာ်အမ
မစားဖူးတဲ့ဟင်းေတွလဲစားရေတာ့မယ် ေပျာ်လိုက်တာ
ဟိဟိ............
Post a Comment