ပုဇွန်စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ ချိုချဉ်​​ေြကာ်

ဟိုး​​တစ်​​ေလာက အြဖူ​​ေရာင် နတ်သမီး​​က သူ့​​​ေမွး​​​ေန့​​ပွဲကို ဘ​​ေလာ့​​​ေပါ်က​​ေန ကျင်း​​ပပါတယ်.. အဲဒီမှာ သူတင်ထား​​တဲ့​​ အစား​​အ​​ေသာက် ပံု​​ေတွက တစ်ပံုက ကျွန်မကို ​​ေတာ်​​ေတာ်​​ေလး​​ ဆွဲ​​ေဆာင်သွား​​ပါတယ်. တစ်ရက်​​ေတာ့​​ အဲဒီထဲကအတိုင်း​​ ချက်စား​​မယ် ဆိုတဲ့​​ စိတ်ကူး​​နဲ့​​ အဲဒီပံု​​ေလး​​ကို သိမ်း​​လာခဲ့​​ပါတယ်.. ပံု​​ေလး​​က ​​ေအာက်မှာပါ။ ဒီဟင်း​​​ေလး​​အတွက်​​ေတာ့​​ ပံု​​ေလး​​ကို ရှာြပီး​​တင်ထား​​တဲ့​​ အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ ကို ​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ် ။ သူ့​​ပံု​​ေလး​​​ေြကာင့်​​ ဒီဟင်း​​ကို ချက်စား​​ဖို့​​ စိတ်ကူး​​ရလာလို့​​ ပါ။














အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ဆီက ခိုး​​လာတဲ့​​ပံုပါ။ ကျွန်မ​​ေြကာ်တဲ့​​ဟင်း​​မဟုတ် :)

 ပုဇွန်စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ ချိုချဉ်​​ေြကာ်



ပံုထဲမှာ ြမင်ရတဲ့​​ အတိုင်း​​ပါဘဲ.. စား​​ချင်စဖွယ်​​ေလး​​မို့​​ ​​ေတာ်​​ေတာ်​​ေလး​​ သ​​ေဘာကျသွား​​ပါတယ်. ဒီပံု​​ေလး​​ြကည့်​​ြပီး​​ ကျွန်မက​​ေတာ့​​ ပုဇွန်ရယ်၊​ စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ၊​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​​ေသး​​ (Baby Corn)  ၊​ ငရုပ်ပွအစိမ်း​​ ရယ်တို့​​ကို ချိုချဉ်​​ေြကာ်ထား​​တယ်လို့​​ ခန့်​​မှန်း​​ပါတယ်.. ဒါနဲ့​​ အဲဒီကလည်း​​က စိတ်ကူး​​ထား​​ပါတယ်.. စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ​​ေပါ်ချိန်​​ေရာက်ရင် ဒီဟင်း​​​ေလး​​ကို ချက်ြဖစ်​​ေအာင်ချက်စား​​မယ် ဆိုြပီး​​​ေတာ့​​​ေပါ့​​.. ခု​​ေတာ့​​ ကျွန်မ​​ေနတဲ့​​အရပ်မှာ စ​​ေတာ်ဘယ်ရီသီး​​​ေတွ ​​ေပါ်​​ေနပါြပီ။ ဒါနဲ့​​ဘဲ ဒီပံု​​ေလး​​ထဲက ဟင်း​​ကို ကျွန်မက ချက်စား​​ဖို့​​အတွက် ​​ေအာက်ပါအတိုင်း​​ အစီအစဉ် လုပ်ပါ​​ေတာ့​​တယ်..

ဒီလို စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ​​ေတွကို ​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ပါတယ်..

ဒီလို​​ေလး​​​ေတွ ြခမ်း​​ထား​​လိုက်ပါတယ်.(သွား​​​ေရကျချင်စရာ​​ေလး​​​ေနာ် ) :)

သန့်​​စင်ဆား​​နယ်ြပီး​​ ပုဇွန်
ပုဇွန်​​ေလး​​ကို​​ေတာ့​​ ဘာညာဘာညာ လုပ်ြပီး​​ သန့်​​စင်ြပီး​​ ခုလို ပဲငံြပာရည်အြကည်၊​ ဆား​​၊​ အသား​​မှုန့်​​ တို့​​နဲ့​​ နယ်ြပီး​​ ထား​​လိုက်ပါတယ်..
ဥနီ၊​ ငရုပ်ပွ၊​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​​ေစ့​​

ပံုမှာပါတဲ့​​အတိုင်း​​ ငရုပ်ပွစိမ်း​​၊​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​​ေသး​​( Baby Corn) က မရလို့​​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​အြကီး​​ကိုဘဲ အ​​ေစ့​​​ေတွ ​​ေချွထည့်​​ပါတယ်.. ဥနီက​​ေတာ့​​ ကိုယ့်​​အိုင်ဒီယာနဲ့​​ ကိုယ်ထည့်​​လိုက်ပါတယ်.. အ​​ေရာင်စံု​​ေအာင်လို့​​ပါ။ :)
ပုဇွန်၊​ ဥနီ၊​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​

ပထမဦး​​စွာ ဆား​​နယ်ထား​​တဲ့​​ ပုဇွန်​​ေတွကို ထည့်​​​ေြကာ်ပါတယ်.. ပုဇွန်ကျက်ခါနီး​​မှာမှ ြကက်သွန်ြဖူ ၃မွှာ​​ေလာက်ကို ဓါး​​ြပား​​ရိုက်ထည့်​​ပါတယ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​ ဥနီနဲ့​​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​​ေလး​​​ေတွကို ထည့်​​​ေြကာ်ပါတယ်..

ငရုပ်ပွကိုထည့်​​လိုက်ပါြပီ။ ​​ေရအနည်း​​ငယ်ထည့်​​ပါတယ်..

​​ေကာ်မှုန့်​​၊​ ဗနီဂါ၊​ သြကား​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေဆာ့​​ ထည့်​​ြပီး​​ပံု

ပံုမှာြမင်ရသလို ​​ေကာ်မှုန့်​​ အနည်း​​ငယ်ကို ​​ေရ​​ေအး​​နဲ့​​ အရည်​​ေဖျာ်၊​ ဗနီဂါအချဉ်ရည်၊​ သြကား​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေဆာ့​​ အနည်း​​ငယ်တို့​​ကို ထည့်​​လိုက်ပါတယ်.. အရသာ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​ြပီး​​ လိုတာ ထပ်ထည့်​​ပါ။

အပ်ချ​​ေလာင်...  ပုဇွန်စ​​ေတာ်ဘယ်ရီချိုချဉ်​​ေြကာ် ထွက်လာပါြပီ။
အ​​ေပါ်ဆံုး​​က ပံုအတိုင်း​​ တစ်ထပ်တည်း​​မြဖစ်​​ေပမဲ့​​လည်း​​ ခုလို​​ေလး​​အတိုင်း​​လည်း​​ အနီ၊​ အဝါ၊​ အစိမ်း​​​ေလး​​​ေတွနဲ့​​ စား​​ချင်စဖွယ်​​ေလး​​ပါ​​ေနာ်.. ဧည့်​​သည်လာရင် လက်စွမ်း​​ြပြပီး​​ ဧည့်​​ခံလို့​​​ေကာင်း​​မဲ့​​ ရာသီ​​ေပါ်ဟင်း​​တစ်ခွက်ပါ။ ခုလို စ​​ေတာ်ဘယ်ရီသီး​​​ေလး​​​ေတွ​​ေပါ်ချိန်မှသာ ချက်စား​​လို့​​ ရတာမို့​​ ရာသီဟင်း​​လို့​​ဘဲ ​​ေြပာရမှာပါ။ ချိုချိုချဉ်ချဉ်​​ေလး​​နဲ့​​ ခံတွင်း​​​ေတွ့​​စရာ ပုဇွန်နဲ့​​ စ​​ေတာ်ဘယ်ရီကို ချိုချဉ်​​ေြကာ်ထား​​တဲ့​​ ဟင်း​​တစ်ခွက် ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။

​​ေနာက်တစ်ပံု
ဒီပံု​​ေလး​​က​​ေတာ့​​ ပုဇွန်စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ မတင်​​ေသး​​ဘူး​​လား​​လို့​​ မတင်ခင်ကတည်း​​က သွား​​​ေရ တြမား​​ြမား​​နဲ့​​ လာလာ​​ေမျှာ်​​ေနတဲ့​​ ဟင်း​​ချက်​​ေကာင်း​​ သူ​​ေလး​​​ေတွအတွက်ပါ။ :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုပ်

ဟင်း​​ချက်ရမှာ ပျင်း​​တဲ့​​​ေန့​​ (ဒါမှမဟုတ်) ဧည့်​​သည်က ​​ေရာက်​​ေနြပီ။ ဟင်း​​ချက်ဖို့​​ အချိန်မမှီ​​ေတာ့​​တာဘဲြဖစ်ြဖစ် အပျင်း​​​ေြပစား​​ဖို့​​ဘဲ ြဖစ်ြဖစ် စား​​လို့​​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ပုန်း​​ရည်ြကီး​​နဲ့​​ ထမင်း​​သုပ်ပံု​​ေလး​​ကို လက်​​ေဆာင်​​ေပး​​ပါဦး​​မယ်..

နယ်​​ေတာ့​​မည့်​​ ထမင်း​​သုပ်

ပံုမှာပါတဲ့​​အတိုင်း​​ပါဘဲ.. ထမင်း​​ကို (စား​​မဲ့​​လူအ​​ေရအတွက်နဲ့​​ ခန့်​​မှန်း​​ထည့်​​ပါ။) ြကက်သွန်နီ ၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ ဆား​​၊​ အသား​​မှုန့်​​( အချိုမှုန့်​​) ၊​ ပဲငံြပာရည်၊​ ပုန်း​​ရည်ြကီး​​၊​ ဆီ ၊​ ​​ေြမပဲဆန်​​ေထာင်း​​ တို့​​ကို ​​ေရာနယ်ဖို့​​ အဆင်သင့်​​ြပင်ပါတယ်.. ပုန်း​​ရည်ြကီး​​က​​ေတာ့​​ ကျွန်မဆီမှာ အထုပ်နဲ့​​လာတဲ့​​ အ​​ေြခာက်မှုန့်​​ဘဲ ရှိတဲ့​​အတွက် အဲဒါကို အရည်​​ေဖျာ်ထား​​ြပီး​​ ထည့်​​ပါတယ်..

​​ေရာသမ​​ေမွှ

အား​​လံုး​​​ေရာနယ်ြပီး​​​ေတာ့​​ စား​​ချင်စဖွယ် ဒီလို​​ေလး​​ပါ။ နံနံပင်​​ေလး​​ပါ ထည့်​​နယ်ထား​​ပါတယ်.. အရသာ အ​​ေပါ့​​အငံ​​ေတာ့​​ စိတ်ြကိုက် ထပ်ထည့်​​​ေပါ့​​​ေနာ်...  ြပီး​​သွား​​ပါြပီ။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ ဧည့်​​သည်ကို ဒီလို ဇလံုလိုက်ြကီး​​ ချ​​ေကျွး​​ရင် ဘယ်​​ေကာင်း​​ပါ့​​မလဲ​​ေနာ်..  ပန်း​​ကန်​​ေလး​​နဲ့​​ လှလှပပ​​ေလး​​ ထည့်​​​ေကျွး​​မယ်​​ေလ (အမှန်​​ေတာ့​​ ကိုယ့်​​အတွက် မချန်ဘဲ အား​​လံုး​​စား​​သွား​​မှာစိုး​​လို့​​ပါ။) :)
ဟမ်း​​............ ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုပ် လှလှ​​ေလး​​ ရပါြပီ။

ပန်း​​ကန်လံုး​​ တစ်ခုထဲကိုထည့်​​ ၊​ လက်က​​ေလး​​နဲ့​​ အသာဖိ၊​ ြပီး​​​ေတာ့​​ ပန်း​​ကန်ြပား​​တစ်ခု​​ေပါ်ခုလို ​​ေမှာက်ချလိုက်ပါတယ်.. ြပုတ်ထား​​တဲ့​​ ြကက်ဥ​​ေတွကို ​​ေဘး​​နား​​မှာ အလှဆင်၊​ ြကက်သွန်ြမိတ်၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူတို့​​ကို စီရရီ​​ေလး​​ထည့်​​.. ​​ေဟာ လှလဲလှ စား​​ချင်စဖွယ်လဲြဖစ်တဲ့​​ ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုပ်ရြပီ​​ေပါ့​​​ေနာ်။ အစား​​အ​​ေသာက် ြပင်ဆင်ချက်ြပုတ်ရာမှာ အရသာရှိရံုနဲ့​​ မြပီး​​​ေသး​​ပါဘူး​​တဲ့​​ .. စား​​ချင်စဖွယ် မျက်စိပသာဒ ြဖစ်ဖို့​​လည်း​​ လိုပါ​​ေသး​​တယ်တဲ့​​။ ( ြကည့်​​ဖူး​​တဲ့​​ ကိုး​​ရီး​​ယား​​ကား​​ထဲက စား​​ဖိုမှူး​​က ​​ေြပာတာပါ) :)  :)
​​ေနာက်တစ်ပံု လာထား​​

ဒါ​​ေပမဲ့​​ ကျွန်မ​​ေတာ့​​ စား​​ဖိုမှူး​​​ေြပာတာ လက်ခံပါတယ်.. အ​​ေပါ်က ဇလံုြကီး​​ထဲကနဲ့​​စာရင် ပန်း​​ကန်ြပား​​​ေလး​​ထဲက ထမင်း​​သုပ်က ပိုြပီး​​ စား​​ချင်စဖွယ် မြဖစ်ဘူး​​လား​​ရှင်။ အရသာချင်း​​ တူဦး​​​ေတာ့​​​ေတာင် အြမင်လှလှ​​ေလး​​က ပိုြပီး​​ ဆွဲ​​ေဆာင်မှု ရှိပါတယ်​​ေနာ်.. ဟုတ်တယ်ဟုတ်း​​)

ဒီပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုပ် ြဖစ်​​ေြမာက်ဖို့​​အတွက်​​ေတာ့​​ ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထုပ်၊​ မုန့်​​ဟင်း​​ခါး​​ထုပ်များ​​၊​ အြခား​​​ေသာ စား​​​ေသာက်ဖွယ်ရာများ​​နဲ့​​ ကျွန်မအလိုချင်ဆံုး​​ စာအုပ်များ​​ကို မြဖစ်ြဖစ်​​ေအာင် ရှာြပီး​​ ပို့​​​ေပး​​​ေသာ ချစ်စွာ​​ေသာ အစ်မ မြမ​​ေသွး​​နီကို ​​ေကျး​​ဇူး​​အထူး​​တင်ပါ​​ေြကာင်း​​ ​​ေြပာြကား​​ပါရ​​ေစရှင်။

စား​​​ေကာင်း​​​ေသာက်ဖွယ်များ​​ြဖင့်​​ စိတ်ချမ်း​​သာ ကိုယ်ကျန်း​​မာ ရှိြကပါ​​ေစရှင်။

25 comments:

Flowerpoem said...

အမ​​ေရ စား​​ချင်လိုက်တာ ဟင့်​​ ခု​​ေတာ့​​ ပံု​​ေတွကိုပဲြကည့်​​ြပီး​​ သား​​​ေရကျ​​ေနရတယ်. ..

MDW said...

စား​​ချင်တယ် .... စား​​ချင်တယ် .... စား​​ချင်တယ် ​​ေချာ​​ေရ ....
လုပ်တတ်လိုက်တာ​​ေနာ်။ ြပင်ဆင်ထား​​တာလဲ လှတယ်။
စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ​​ေတာ့​​ ဒီမှာ​​ေပါ်​​ေသး​​ဘူး​​။
ပုန်း​​ရည်ြကီး​​​ေြခာက်မှုန့်​​​ေတွ ဗမာြပည်က ပို့​​ထား​​လို့​​ ထမင်း​​သုပ်လုပ်စား​​အံုး​​မယ်။

Sunny said...

ပုစွန်ချိုချဉ်​​ေြကာ်နဲ့​​ ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုပ် စား​​သွား​​ြပီ.. :)

ခိုင်နုငယ် said...

အစား​​အ​​ေသာက်​​ေတွနဲ့​​နှိပ်စက်​​ေနတယ်။
ဘယ်လိုဖစ်ဖစ်..ချက်နည်း​​ြပုတ်နည်း​​​ေလး​​​ေတွ
အတွက်..​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ။မမ​​ေရ..
ြပန်ရင် သင်တန်း​​လာတက်မယ်။

ခင်တဲ့​​
ခိုင်နုငယ်

Rose said...

အစ်မ​​ေချာ​​ေရ...ပါင်း​​ အဆန်း​​​ေလး​​ ြဖစ်တဲ့​​ ပုဇွန်စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ ချိုချဉ်​​ေြကာ်ကို ြမည်း​​ြကည့်​​သွား​​တယ်။ ပါင့်​​...ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ မစား​​ရတာ ဘယ်နှစ်နှစ် ရှိြပီလဲ မသိး​​( ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ ထမင်း​​သုပ်ကို သွား​​​ေရကျသွား​​တယ်။

Baby taster said...

အယ် သူကလည်း​​ြကွား​​လိုက်တာ​​ေနာ် :(
ြမန်မာမ​​ေြပာရဘူး​​ ​​ေကာ်ပီရတယ်​​ေပါ့​​ဟုတ်လား​​:P
ဒါနဲ့​​ မချက်ခင်ကတည်း​​က ​​ေြကာ်ြငာတာ အခုမှ
ဘ​​ေလာဂ့်​​​ေပါ် ​​ေရာက်တယ်။ ဘာအရသာမှ မရှိ​​ေတာ့​​ဘူး​​
ပံုထဲက ပန်ကန်​​ေတွထဲမှာ :) ဘ​​ေလာဂ့်​​​ေပါ်မ​​ေရာက်
ခင်ကတည်း​​ ခဏခဏ သ​​ေရယိုြပီး​​ အရသာ စုပ်ပလိုက်တယ်
ဟဟ ငါကွ။ ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ ထမင်း​​သုပ် ​​ေတာ်​​ေတာ် စိတ်ဝင်စား​​
သွား​​တယ်။ စား​​ချင်စရာ​​ေလး​​​ေနာ် ကိုယ်လည်း​​ ြမန်မာပီပီ ​​ေကာ်ပီ
ပါရ​​ေစ​​ေနာ် ​​ေချာ :) ​​ေြမပဲဆံက ရ​​ေစ့​​နဲ့​​ တြခမ်း​​၊​ ြကက်ဥက ၉စိတ်၊​
ြကက်သွန်မိတ် တိုရှည်က ၄ပင်၊​ ငရုတ်သီး​​စိမ်း​​ မိသား​​စုက ၄​​ေတာင့်​​
ြကက်သွန်ြဖူက ၃မွှာနဲ့​​ အလှဆင်ထား​​​ေသာ ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ ထမင်း​​သုပ်ကို
​​ေကာ်ပီပါတယ် ။ ​​ေနာက်​​ေန့​​ လုပ်စား​​ပါ့​​မယ် :)))) :DDDDD :PPPPPP

phyophyohlaing@gmail.com said...

မ​​ေချာရာ ... အြပင်သွား​​​ေနရလို့​​ မနက်စာခုမှစား​​မှာ ..
မစား​​ခင်ဖတ်လိုက်​​ေတာ့​​ ပိုလို့​​ ပိုလို့​​ စား​​ချင်လာြပီ၊​
ဟင်း​​ြပင်ဆင်ထား​​တာလည်း​​လှလိုက်တာ .. ပုန်း​​ရည်ြကီး​​အရမ်း​​ြကိုက်တာ
ြပင်ထား​​တဲ့​​ တစ်ပွဲစာက​​ေတာ့​​ မဝဘူး​​ အများ​​ြကီး​​စား​​ချင်တယ်။
ချစ်တဲ့​​

Bravo said...

ရန်ကုန်မှာ အ​​ေဆာင်​​ေနရတဲ့​​ ကျ​​ေနာ့်​​အတွက်​​ေတာ့​​ အရမ်း​​​ေကာင်း​​မဲ့​​ ဟင်း​​ခွက်​​ေတွ ြဖစ်​​ေနမှာ အမှန်ပဲ မ​​ေချာရ..

ahphyulay said...

အင်း​​...
အား​​လံုး​​ကရှယ်တကာ့​​ရှယ်​​ေတွြကီး​​မို့​​
ရှယ်​​ေရ.. အဲ .ရှာရည် ကျသွား​​တယ်ဗျိုး​​..။

~ဏီလင်း​​ညို~ said...

ဗိုက်​​ေတာင်ဆာလာတယ်…….။
ချက်နည်း​​များ​​ ​​ေသချာမှတ်သွား​​​ေြကာင်း​​
ြကက်သွန်နဲ့​​ ငရုပ်သီး​​များ​​​ေနာ်……..ဟမ်း​​

ခင်မင်ြခင်း​​အား​​ြဖင့်​​…….
ဏီလင်း​​ညို

ချစ်ြကည်​​ေအး​​ said...

လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မှ ​​ေချာ​​ေရ ပံု​​ေတွက အ​​ေတာ် ဆွဲ​​ေဆာင်တယ်ဟ...:)

ညီမ​​ေလး​​ said...

​​ေချာတို့​​က လုပ်လိုက်ရင် အဆန်း​​ြကီး​​ပဲ ဆရာ... ဒါ​​ေပမဲ့​​ ပုဇွန်ဟင်း​​သက်သက် စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ သက်သက်ပဲ စား​​ချင်တယ်း​​)
ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုပ်က​​ေတာ့​​ နက်ြဖန်လုပ်စား​​ြကည့်​​မယ်​​ေနာ် ြပီး​​ရင် အ​​ေြကာင်း​​ြပန်ြကား​​မယ် ဟဲဟဲ

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

ပုဇွန်​​ေတာ့​​ ဘာနဲ့​​ချက်ချက် သ​​ေဘာကျတယ်။
မြကိုက်တဲ့​​ ြကက်ဟင်း​​ခါး​​သီး​​နဲ့​​ ​​ေရာချက်ရင်​​ေတာင် ပုဇွန်​​ေတာ့​​ ​​ေရွး​​စား​​လိုက်တာပဲ။
ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုပ် ြမင်​​ေတာ့​​ ငယ်ငယ်က ငရုတ်သီး​​စပ်စပ်နဲ့​​ သုတ်စား​​ခဲ့​​တာ ြပန်သတိရမိတယ်။
ပံု​​ေတွအြမင်အရ​​ေတာ့​​ စား​​​ေကာင်း​​မယ့်​​ပံုပဲ။

​​ေမာင်မျိုး​​ said...

ချိုအိ​​ေမွှး​​ြကိုင်​​ေနမှာပဲ စား​​ချင်လိုက်တာဗျာ

​​ေမပယ်လ် said...

လုပ်ြပန်ြပီ
ဟိုး​​ ​​ေအာက်နား​​​ေလး​​ဆီက ​​ေရာသမ​​ေမွှ​​ေလး​​ ရှလွတ်ြဖစ်သွား​​တယ်
ဒီမှာ ခရီး​​သွား​​ရင်း​​လက်စနဲ့​​ဆို​​ေတာ့​​ အစား​​ဂျီး​​များ​​တဲ့​​ညီနဲ့​​ ​​ေတွ့​​ြပီဗျာ
အဲဒီမှာ မြကီး​​​ေချာလက်ရာ​​ေတွ ​​ေတွ့​​တာပဲ ​​ေတွ့​​တာပဲ..အဲဒါ အဲဒါ..:P

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

ဒီ​​ေန့​​ ရံုး​​မှာအလုပ်များ​​​ေနလို့​​ ဘ​​ေလာ့​​​ေတွမလည်ြဖစ်ဘူး​​။ အိမ်ြပန်​​ေရာက် ြဖစ်သလို dinner စား​​ြပီး​​မှ ည ၁၂ နာရီ​​ေလာက်မှ online ​​ေပါ်​​ေရာက်...မ​​ေချာ ဘ​​ေလာ့​​ကိုလဲအဖွင့်​​

ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုတ် ...ရှလွတ် ရှလွတ်..
ဘာတဲ့​​... စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ ပုဇွန် ချိုချဉ်​​ေြကာ်....
ဟင့်​​...

အိပ်ခါနီး​​ကို ဂယ်ပဲ နှိပ်စက်တယ်..

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

အမ​​ေချာ​​ေရ...
ြမင်ရရံုနဲ့​​တင် ဘဝင်ချမ်း​​ြမ စား​​ချင်လှပါြပီ။ ဖား​​ကန့်​​ကို အလည်လာတဲ့​​အခါ ချက်​​ေကျွး​​ သုပ်​​ေကျွး​​ဖို့​​ မ​​ေမ့​​နဲ့​​ဦး​​​ေနာ်။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ အမ​​ေချာကလဲ ဇာတိမှာ သိပ်ြမဲပံုမ​​ေပါ်ပါဘူး​​။ ဒါနဲ့​​။ တင်း​​ပလိတ်​​ေတွ ​​ေြပာင်း​​လို့​​ပါလား​​။ မျက်စိ​​ေတာင် လည်သွား​​တယ်။ ​​ေြပာင်း​​​ေြပာင်း​​ချင်း​​ဆို​​ေတာ့​​ တစ်မျိုး​​ြကီး​​ဘဲ​​ေနာ် အမ။ အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်ဆိုတဲံ နာမည်​​ေလး​​နှင့်​​ အစိမ်း​​​ေရာင် တင်း​​ပလိတ်က​​ေလး​​နဲ့​​က မျက်စိထဲ စွဲ​​ေနတာလဲ ပါမှာ​​ေပါ့​​​ေလ။

​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစ။

ခင်မင်လျက်

noblemoe said...

စ​​ေတာ်ဘယ်ရီနဲ့​​ မစား​​ဖူး​​ဖူး​​မမ
ပုန်း​​ရည်ြကည်​​ေတာ့​​အြကိုက် ပုန်း​​ရည်ြကည်နဲ့​​များ​​ထမင်း​​စား​​ရရင် စိတ်ကိုချမ်း​​သာလို့​​တမယ်တည်း​​နဲ့​​အဆင်​​ေြပတယ်​​ေလ။

သာယာချမ်း​​​ေြမ့​​ပါ​​ေစရှင်း​​
မိုး​​

ဂျစ်တူး​​ ( မံုရွာ ) said...

ချိုချဉ်​​ေြကာက်ကိုြကိုက်တယ်ဗျ-စ​​ေတာ်ဘယ်ရီချိုချဉ်​​ေြကာ်
ကို​​ေတာ့​​မစား​​ဘူး​​​ေသး​​ဘူး​​-အား​​ရင်ချက်စား​​ြကည့်​​မယ်-အခု​​ေတာ့​​သား​​ရည်ယိုသွား​​တယ်-
​​ေနာက်တစ်ခုက​​ေတာ့​​​ေတာင်း​​​ေတာင်း​​ပန်ပန်နဲ့​​​ေတာင်း​​ဆိုပါရ
​​ေစခင်ဗျာ-
ကျ​​ေနာ်လည်း​​စား​​ချင်သလိုတစ်ြခား​​ြမန်မာ​​ေတွ
(အထူး​​သြဖင့်​​အညာသား​​​ေတွ)​​ေတာင်း​​ဆိုချင်တာပါ။
အဲဒါက​​ေတာ့​​ “ မုန့်​​​ေပါင်း​​ ” လုပ်နည်း​​က​​ေလး​​တင်​​ေပး​​
ပါလား​​ဗျာ-​​ေတာ်​​ေတာ်က​​ေလး​​စား​​ချင်လို့​​ပါ။
“ ​​ေရွှစင်ဦး​​ ” ကိုလည်း​​​ေတာင်း​​ဆိုဘူး​​ပါတယ်-
သူမအား​​ဘူး​​ထင်တယ်-မတင်​​ေသး​​ဘူး​​-
အဲဒါ “ ​​ေချာအစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင် ” ကများ​​တင်​​ေပး​​
တင်ရင်တင်​​ေပး​​ပါလား​​ခင်ဗျာ-
အထူး​​မှတ်ချက်က​​ေတာ့​​ “ ကိုြကီး​​​ေကျာက် ” ကလည်း​​စား​​ချင်တယ်လို့​​​ေြပာဘူး​​တယ်ဗျ-
မယံုရင်​​ေမး​​ြကည့်​​လိုက်ပါခင်ဗျာ-တကယ်​​ေြပာတာပါ။
​​ေကျး​​ဇူး​​တင်လျက်
အညာသား​​များ​​ကိုယ်စား​​
ဂျစ်တူး​​(မံုရွာ)

နှင်း​​​ေဟမာ said...

မ​​ေချာလဲ အချက်အြပုတ်ဝါသနာပါြပီး​​ လက်ရာလဲ​​ေြမာက်မယ့်​​ပံုစံရှိတယ်း​​)
လမ်း​​ြကံုရင်​​ေတာ့​​ အိမ်လည်လာဦး​​မယ်လို့​​ စဉ်း​​စား​​မိသား​​ ဟဲ ဟဲ ... ​​ေလာ​​ေလာဆည်​​ေတာ့​​ သ​​ေရကျြပီး​​ အ​​ေဝး​​က​​ေန လှမ်း​​​ေမျှာ်သွား​​ပီ​​ေနာ်

မိုး​​ယံ said...

မ​​ေချာ​​ေရ.. စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ သွား​​ဝယ်ြပီး​​ တစ်ခွက်​​ေတာ့​​ ချက်လိုက်ဦး​​မယ်ဂျာ.. ​​ေကျး​​​ေကျး​​ပဲ..

kiki said...

စ​​ေတာ်ဘယ်ရီ ြကိုက်ပါသည် ။ ပုဇွန် လည်း​​ ြကိုက်ပါသည် ။ ဒီ၂မျိုး​​ တွဲဖက်ြပီး​​ ဟင်း​​ချက်တာကို ခုမှ ြမင်ဖူး​​ ြကား​​ဖူး​​ပါသြဖင့်​​ ပံု များ​​ ကို ြကည့်​​ြပီး​​ .. ဂလု ဂလွတ် ... အစာအိမ်မှ အက်ဆစ်ဓါတ်များ​​ အထွက်များ​​လာပါသြဖင့်​​ ..​​ေလာ​​ေလာဆယ် ကိုယ့်​​​ေရှ့​​တွင်ရှိ​​ေန​​ေသာ ​​ေရ တခွက် ကို အြမန်ဆံုး​​​ေသာက်ြပီး​​ စိတ်​​ေြဖလိုက်ရပါသည် ...၊​
( ဒါ​​ေတာင် ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုပ် ၊​မြကည့်​​ရ​​ေသး​​ဘူး​​ ​​ေနာ်၊​ ​​ေနာက်ထပ် ​​ေရတခွက် အြမန်သွား​​ခပ်ထား​​အံုး​​မှပဲ .. ) ..း​​))

ခင်တဲ့​​ မကိ

ဖိုး​​ြကယ် said...

လာထား​​...တစ်မျိုး​​ြပီး​​တစ်မျိုး​​ :) အကုန်လံုး​​ဝါး​​မယ် တယ်တဲ့​​တယ်... :)

ခင်တဲ့​​(ဖိုး​​ြကယ်)

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

ပို့​​စ်ဖတ်ရင်း​​ ရှလွတ် ကနဲ ြဖစ်ရပါ​​ေြကာင်း​​။
ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုတ် ချဉ်၊​ ငန်၊​စပ်​​ေလး​​ လုပ်စား​​မယ်..။

​​ေတာ်​​ေတာ်နှိပ်စက်တဲ့​​..​​ေချာ..။

P.S : ဘ​​ေလာ့​​စ​​ေပါ့​​နှင့်​​ကွန်မန့်​​အခုလို လွယ်လွယ်ကူ​​ေပး​​နိုင်တာ ​​ေချာရဲ့​​ ဆိုက်တခုပဲရှိတယ်​​ေချာ​​ေရ..။ မိုက်သဟ !

​​ေမ​​ေကျာ် said...

ပုန်း​​ရည်ြကီး​​ထမင်း​​သုတ် မစား​​ဖူး​​ဘူး​​ ...
သုတ်စား​​ဦး​​မယ် ... ဟ ဟ
မိုက်တယ် ရှယ်ပဲ .......

(ဒါနဲ့​​ စကား​​မစပ် အမ​​ေရ my love cafe က ကိုသိဂင်္ါရကို မှတ်မိမလား​​ ... သူက MLC ကလူ​​ေတွ ြပန်စုချင်လို့​​တဲ့​​ )