ြပီးခဲ့တဲ့ အပတ်က သူငယ်ချင်းတစ်ေယာက်အိမ်ကို ကျွန်မ အလည်ေရာက်ပါတယ်။ အဲဒီမိတ်ေဆွရဲ့ အိမ်မှာ အိုးအြကီးတစ်လံုးကို မီးနဲ့တည်ထားတာေတွ့ရေတာ့ ဘာေတွများ တည်ထားတာလဲလို့ စပ်စုြကည့်မိပါတယ်။ အဲဒီသူငယ်ချင်းက ြကက်သားဟင်းချက်ထားတာ စားြကည့် အရမ်းစားလို့ေကာင်းတယ်လို့ ေြပာြပီးေတာ့ ကျွန်မတို့ကို အဲဒီြကက်သားဟင်းနဲ့ ဧည့်ခံပါတယ်။ အမှန်က ကျွန်မ ထမင်းစားခဲ့ြပီးြပီမို့ ဗိုက်လံုးဝမဆာပါဘူး။ ဒါေြကာင့် ဒီြကက်သားဟင်းကိုလည်း စားနိုင်ေတာ့မယ်လိ်ု့ မထင်မိပါဘူး။ ြကက်သားက အရည်ေသာက်ဟင်းအြဖစ် ချက်ထားတာပါ။ ြကက်သားစွပ်ြပုတ်ပါဘဲ။ ဒါေပမဲ့ တကယ်တမ်းစားြကည့်ေတာ့ ကျွန်မ စားဖူးေနကျ ရိုးရိုးြကက်သားစွပ်ြပုတ်ေတွနဲ့ အရသာ ေတာ်ေတာ် ကွာြခားပါတယ်. ထမင်းစားြပီးြပီမို့ မစားနိုင်ေတာ့ဘူးလို့ ကိုယ့်ကိုယ်ကိုထင်ခဲ့မိတဲ့ ကျွန်မဟာ လာချေပးတဲ့ ပန်းကန်လံုးြကီး တစ်လံုးလံုး ကုန်ေအာင် စားခဲ့မိပါတယ်။ အသီးေပါင်းစံုတို့ရဲ့ အချိုဓာတ်ေတွဝင်ေနတဲ့ ဒီြကက်သားဟင်းရည်ဟာ သိပ်ကို စားလို့ေကာင်းပါတယ်။ ဒါနဲ့ ကျွန်မလည်း အိမ်ရှင်သူငယ်ချင်းကို ချက်ပံုချက်နည်းေတွ စိတ်ဝင်တစားနဲ့ ေမးမိပါေတာ့တယ်။ အိမ်ြပန်ေရာက်ေတာ့ အဲဒီနည်းအတိုင်း ြပန်ချက်စားြဖစ်ပါတယ်။ ြပီးခဲ့တဲ့ရက်က ညီမတစ်ေယာက်လို ခင်မင်ရတဲ့ တစ်ေယာက်ကလည်း ေဆးရံုကဆင်းလာေတာ့ နလံထစမို့ ဒီဟင်းနဲ့ ကိုက်မယ်ထင်ြပီး သူ့ဆီကို ဒီြကက်သားဟင်းချက်ြပီး ပို့ေပးလိုက်ေတာ့ အဲဒီညီမေလးက စားလို့သိပ်ေကာင်းတာမို့ သူ အများြကီးစားပစ်လိုက်တယ်လို့ ေြပာပါတယ်။ ဒါေြကာင့် စားလို့ေကာင်းတဲ့ အဲဒီဟင်းချက်နည်းေလးကို အားလံုးကို ြပန်လည်ေဝမျှချင်ပါတယ်။ ချက်နည်းကို ေြပာြပေပးတဲ့ သူငယ်ချင်းကိုလည်း ေကျးဇူးတင်ေြကာင်း ဒီေနရာကေန ေြပာြကားချင်ပါတယ်။ ဒီတစ်ပတ်ဟင်းချက်နည်းေတွ အားလံုးကို အရည်ေသာက်ဟင်းေတွချည်း ေရွးချယ်ထားပါတယ်။
သီးစံုြကက်သားဟင်းရည်
အဲဒီဟင်းက ချက်ရတာ လွယ်လွယ်ကူကူလည်းြဖစ်၊ အရသာလည်း ထူးြခားေကာင်းမွန်ပါတယ်။ ေနမေကာင်းတဲ့လူ၊ နလံထစ လူများနဲ့လည်း သင့်ေလျာ်တဲ့ သီးစံုြကက်သား အရည်ေသာက်ဟင်း ြဖစ်ပါတယ်။ သီးစံုလို့ဆိုတဲ့အတိုင်း ဟင်းထဲမှာ ပါဝင်တဲ့ အသီးေတွက မုန်လာဥြဖူ၊ ဥနီ၊ အာလူး၊ ေြပာင်းဖူး၊ ပန်းသီး၊ သစ်ေတာ့သီး (ပန်းသစ်ေတာ့) စသည်တို့ ြဖစ်ပါတယ်။ ၎င်းအသီးများကို အခွံနွာေရေဆးြပီး အတံုးေလးများ တံုးထားပါတယ်။ ေြပာင်းဖူးကို အေစ့ေချွြပီးထည့်ပါတယ်။
မုန်လာဥြဖူ၊ ဥနီ၊ အာလူး၊ ေြပာင်းဖူး၊ ပန်းသီး၊ သစ်ေတာ့သီး၊
ထို့ေနာက် ြကက်သားကို မိမိနှစ်သက်သလို အတံုးကေလးများ တံုးပါတယ်။ အိုးတစ်လံုးမှာ ေရထည့်ြပီး ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်း၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ ေရှာက်ေကာ၊ ပါးေကာ (နာနတ်ပွင့်၊ တရုတ်ဖာလာအလံုး) များကို အနည်းငယ်စီထည့်ြပီး ြကက်သားကို ထည့်ြပုတ်ပါတယ်။
ြကက်သားြပုတ်အိုး ဆူပွက်လာရင် အဆင်သင့်ြပင်ထားတဲ့ အသီးများကိုထည့်ပါတယ်။
အချိန်အနည်းငယ် ြကာချိန်မှာေတာ့ ြကက်သားလည်းနူး၊ အသီးေတွလည်း နူးြပီမို့ အရသာ အေပါ့အငံြမည်းြပီးရင် စားသံုးနိုင်ပါြပီ။
သီးနှံေပါင်းစံုနဲ့ ချက်ထားတဲ့ သီးစံုြကက်သားဟင်းရည်ပါ။ နံနံပင်နဲ့ ငရုပ်ေကာင်းများနှစ်သက်ရင် ထည့်ြပီး သံုးေဆာင်နိုင်ပါတယ်။ အသီးမျိုးစံုတို့ရဲ့ အချိုဓာတ်ေတွေြကာင့် အရသာ တစ်မျိုးထူးတဲ့ ဟင်းတစ်ခွက်ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။
ငရုပ်ေကာင်းနဲ့ နံနံပင်မထည့်လိုက ဒီအတိုင်း သံုးေဆာင်နိုင်ပါတယ်
~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~
ငါးအရည်ေသာက်ဟင်း
ေနာက်ထပ်ဟင်းတစ်မျိုးက ငါးဟင်းတစ်မျိုးြဖစ်ပါတယ်။ ငါးကို ဆီနဲ့ချက်စားရတာ အီလာသူများအတွက် အရည်လည်းေသာက်နိုင်တဲ့ ချက်နည်းတစ်မျိုးကို ေဖာ်ြပချင်ပါတယ်။ Leek လို့ေခါ်တဲ့ ြကက်သွန်ြမိတ်အြကီးမျိုးနဲ့ ချက်မှာ ြဖစ်ပါတယ်။
ပထမဦးစွာ ငါးကို ေြကးထိုး၊ ဗိုက်ခွဲ ေရေဆးြပီး ခပ်ပါးပါး အတံုးကေလးများ လှီးြဖတ်ထားပါမယ်။ ငါးြကင်း သို့မဟုတ် ငါးခူ စသြဖင့် မိမိနှစ်သက်ရာငါးကိုချက်နိုင်ပါတယ်။
ငါးများကို အဆင်သင့်ြပင်
အိုးတစ်လံုးြဖင့် ေရထည့်ကာ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်း၊ စပါးလင် ပါးပါးလှီးြပီး ဆား၊အရသာမှုန့်တို့ထည့်ကာ ေရဆူေအာင်တည်ပါတယ်
ထို့ေနာက် ငါးထည့်ြပီး ြကက်သွန်ြမိတ်တို့ကိုထည့်ပါတယ်။
ဟင်းအိုးဆူချိန်ကို ငါးအသားကျက်ရံုေလာက်သာ ထားပါမယ်။ အချိန်အြကာြကီးထားပါက ငါးများ ေြကမွသွားနိုင်ပါတယ်။ အေပါ့အငံြမည်းလို့ ဟင်းအိုးချခါနီးမှာ ရှမ်းနံနံ၊ ဖက်ဖယ်ရွက် စသြဖင့် မိမိနှစ်သက်သလို ထည့်နိုင်ပါတယ်။
အချဉ်ရည်အတွက် ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီး၊ နံနံ၊ တို့ကို နှုတ်နှုတ်စင်းြပီး ဆား ၊ အရသာမှုန့်၊ သံပုရာသီးညှစ်ြပီး ေရအနည်းငယ်နဲ့ ေဖျာ်ထားတာ ြဖစ်ပါတယ်။
~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~
ဝက်နံရိုး၊ မျှစ်ချဉ်၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ နီ၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ အေရာင်တင်မှုန့်၊ နနွင်းမှုန့် ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ ဆီအနည်းငယ်တို့ထည့်ြပီး မျှစ်ချဉ်နဲ့ ဝက်နံရိုးကို လံုးချက် ချက်ပါတယ်။
ထို့ေနာက် ေရထည့်ြပီး အချိန်ေတာ်ေတာ်ြကာေအာင် မီးေပါ်မှာ တည်ထားပါတယ်။
ဟင်းအိုးချခါနီးမှာ ပင်စိမ်းရွက် ခတ်ပါတယ်။
ဝက်နံရိုးမျှစ်ချဉ် ရပါြပီ.. နံနံပင်းကို ပါးပါးလှီးြပီး အေပါ်မှာ ြပန်ထည့်ထားပါေသးတယ်
ထို့ေနာက် ငါးထည့်ြပီး ြကက်သွန်ြမိတ်တို့ကိုထည့်ပါတယ်။
ဟင်းအိုးဆူချိန်ကို ငါးအသားကျက်ရံုေလာက်သာ ထားပါမယ်။ အချိန်အြကာြကီးထားပါက ငါးများ ေြကမွသွားနိုင်ပါတယ်။ အေပါ့အငံြမည်းလို့ ဟင်းအိုးချခါနီးမှာ ရှမ်းနံနံ၊ ဖက်ဖယ်ရွက် စသြဖင့် မိမိနှစ်သက်သလို ထည့်နိုင်ပါတယ်။
အရည်လည်းေသာက် အဖတ်လည်းစားနိုင်တဲ့ ငါးဟင်းတစ်ခွက် ရပါြပီ။ ြကက်သွန်ြမိတ်ရဲ့ အရသာဟာ ချိုတဲ့အတွက် အရည်ကိုေသာက်ရင်လည်း အချိုဓာတ်ကေလးနဲ့ အလွန် ေသာက်ေကာင်းပါတယ်။ ငါးအသားများကိုေတာ့ အချဉ်ရည်နဲ့ တို့စားပါတယ်
~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~
ဝက်နံရိုး မျှစ်ချဉ်
ကျွန်မက မျှစ်ချဉ်ဆိုရင် ေသးေသးမျှင်မျှင် မျှစ်ချဉ်မျိုးထက် ဝါးအြကီးြကီးက ေပါက်တဲ့ မျှစ်ကို အချဉ်တည်ထားတဲ့ မျှစ်ချဉ်ကိုပိုြကိုက်ပါတယ်။ ကျွန်မေနတဲ့ ြမို့မှာ အဲဒီလို မျှစ်ချဉ်မျိုး အလွန်ရှားပါတယ်။ ဒါေပမဲ့ တစ်ေန့မှာ မေမျှာ်လင့်ဘဲ မျှစ်အတံုးလိုက်ကိုတည်ထားတဲ့ မျှစ်ချဉ်ေတွ ေတွ့တာနဲ့ ဝမ်းသာအားရ ဝက်သားနဲ့ချက်ဖို့ ြပင်ဆင်ပါေတာ့တယ်။ မျှစ်ချဉ်ကို မိမိနှစ်သက်တဲ့ အရွယ်ြဖစ်ေအာင် ခွဲစိတ်ြဖတ်ေတာက်ပါတယ်။ ဝက်သားဆိုရင်လည်း အသားထက် အရိုး အေခါက်တို့နဲ့ ချက်ရတာကို ပိုြကိုက်ပါတယ်။ ဒါေြကာင့် ဝက်နံရိုးရယ် ဝက်ေခါက်ေတွရယ်နဲ့ ချက်ဖို့ စီစဉ်ပါတယ်။
ထို့ေနာက် ေရထည့်ြပီး အချိန်ေတာ်ေတာ်ြကာေအာင် မီးေပါ်မှာ တည်ထားပါတယ်။
ဟင်းအိုးချခါနီးမှာ ပင်စိမ်းရွက် ခတ်ပါတယ်။
ဝက်နံရိုးမျှစ်ချဉ် ရပါြပီ.. နံနံပင်းကို ပါးပါးလှီးြပီး အေပါ်မှာ ြပန်ထည့်ထားပါေသးတယ်
ဝက်ေခါက်ေတွချည်း ေရွးထည့်ထားပါတယ်။ အရည်လည်းေသာက် အဖတ်လည်း စားနိုင်တဲ့ ဟင်းေတွ ြဖစ်ပါတယ်။
အားလံုးအတွက် ေပျာ်ရွှင်ချမ်းေြမ့ဖွယ် အားလပ်ရက်များြဖစ်ြကပါေစရှင်။
27 comments:
ဂလု...ဂလု.....ဝက်နံရိုးမျှစ်ချဉ် လာစားသွားပါတယ် မေချာေရ၊၊
ဥပုသ်ထွက် မနက် ေစာေစာစီးစီး အိပ်ရာမထေသးဘဲ အွန်လိုင်းတက်တာ ေချာရဲ့ ဟင်းပွဲေတွနဲ့ တိုးေတာ့တာပဲ။ ဟင်းေတွ အကုန်ြကိုက်တယ်။ မျှစ်ချဉ်က အြကိုက်ဆံုး။ မျှစ်ချဉ်ေတွဝယ်ထားြပီး ချက်မစားြဖစ်ဖူး အိမ်မှာချက်ရင် နံလွန်းလို့။ အဝတ်အစားေတွပါ အနံ့စွဲတာ။ ဒါေြကာင့် သူများေပးမှ စားတယ်။ ဟဲ .. ေချာလဲ တခွက်ေလာက် ပို့လိုက်ပါလား။
ဒါမှမဟုတ် မျှစ်ချဉ်ချက်ြပီး အိမ်မနံတဲ့ နည်းေလးဘာေလး ရှိရင်လဲ ေရးပါအံုး။ ြကက်သား သီးစံုဟင်း လုပ်စားြကည့်အံုးမယ်။ လွယ်တယ် အဲဒါက။
ေလာေလာဆယ်ေတာ့ နက်ြဖန် ဘုန်းြကီးေကျာင်းသွားဖို့ ထံုးစံက မလွတ်ေသာ ဟင်းလျာများ ချက်ရေပအံုးမည်။
သစ်သီးစံုြကက်သား ဟင်းရည်ေသာက်ေလး ထူးထူးြခားြခားလည်းြဖစ် ေနမေကာင်းသူေတွ အတွက်လည်း အဟာရြဖစ်ေစမည့် ဟင်းေလးမို့ ချက်နည်းေလးယူသွားတယ် ေချာေရ။
ဟင်းပွဲေတွကေတာ့ ရှယ်ပဲ ဟင်းချည်းစားလို့ ပိုေကာင်းမဲ့သေဘာ ရှိတယ်။ ေပျာ်ရွှင်ချမ်းေြမ့ပါေစကွယ်။
ေမတ္တာြဖင့်
အန်တီတင့်
အားလံုး ြကိုက်တယ်ေချာ၊
အဲဒီလို လွယ်လွယ်ကူချက်ရြပီး
အရသာ အထူးြပည့်စံုတဲ့ ဟင်းရည်မျိုး အရမ်းကို သေဘာကျတယ်။
သစ်သီးစံု ြကက်သားဟင်းရည်ကို ချက်ြကည့်အံုးမယ်၊
ငါးကေတာ့ ချက်ြဖစ်ရင် ပဲပုပ်အမူန့်ကို ထည့်မယ်၊
မျှစ်နဲ့ ဝက်သားကို အခုတကယ် စားချင်ေနတယ်။
သီးစံုြကက်သားဟင်းေလး နည်းယူသွားတယ် မေချာေရ..
ေကျးဇူး..
သီးစံုြကက်ဟင်းကို စိတ်ဝင်စားဒယ်။ေဈးသွားဝယ်ြပီး လုပ်စားြကည့်အုန်းမယ်။ နည်းေလးေပးတာ ေကျးဇူးေနာ် ..
အကုန် စားချင်စရာချည်းဘဲ...
သီးစံုြကက်သားဟင်း ချက်ြကည့်အံုးမယ် အစ်မ။
အဲဒီလို အေရလည်းေသာက်လို့ရတဲ့ ဟင်းမျိုးဆို
အရမ်းြကိုက်တာ....
အကုန် စားချင်စရာချည်းဘဲ...
သီးစံုြကက်သားဟင်း ချက်ြကည့်အံုးမယ် အစ်မ။
အဲဒီလို အေရလည်းေသာက်လို့ရတဲ့ ဟင်းမျိုးဆို
အရမ်းြကိုက်တာ....
ဗိုက်ဆာဆာနဲ့ ဟင်းေတွကို သွားရည်ကျမိေနပါတယ် မေချာေရ။ ေပါင်မုန့်ကို ြဖစ်သလို စားေနတုန်း မေချာ တင်ထားတဲ့ ဟင်းေတွေတွ့လိုက်ေတာ့ စိတ်ကူးထဲမှာ ေပါင်မုန့်က ဝက်မျှစ်ချဉ်ြဖစ်သွားတယ်။ ဟီး
ဟင်းနည်းနည်းစီ အကုန်ြမည်းသွားပါသည်။ (ေကာင်းလိုက်တဲ့ လက်ရာ)း)
ခင်မင်ေလးစားလျက်
ေချာေရ ရှလွှတ်...ရှလွှတ်ဆိုြပီး အသံြမည်ေအာင် ဟင်းေရေသာက်သွားပါတယ်။ ဟင်းအားလံုး ြကိုက်တယ်။ မျှစ်ချဉ်က အြကိုက်ဆံုးပဲ။ (ဝါးေတာမှာ ေမွးခဲ့လို့လား မသိ၊ ဟာ ဟ)။ မျှစ်ဆိုရင်ေတာ့ ဘယ်ပံုစံနဲ့လာလာ အကုန်ြကိုက်ေဟ့။
ေချာေရ ဒီတစ်ေခါက် ြမန်မာြပည်ြပန်ရင် တရားေလးဘာေလး နည်းနည်းပါးပါး ေဟာတတ်ေအာင်လို့ဆိုြပီး တရားစာအုပ်ဖတ်လိုက်ေတာ့ ဝိသာခါေကျာင်းအစ်မြကီးရဲ့ အဖိုးကိုးကုေဋထိုက်တန်တဲ့ မဟလ္လတာတန်ဆာအဝတ်အေြကာင်းဖတ်မိေတာ့ ေချာတင်ထားတဲ့ "တန်ဖိုးြကီး သတို့သမီးဝတ်စံုများ"ဆိုတာကို သွားသတိရမိတယ်။
ကျန်းမာေပျာ်ရွှင်ပါေစ...
နက်ြဖန်ေတာင်မှ အိမ်မှာဝက်နံရိုးမျှစ်ချဉ်ချက်မလို့ပဲ...။ ြကက်သားသီးစံုဟင်းေလးေတာ့ြကိုက်တယ်...။
အားလံုးစားချင်စရာချည်းပဲ...။
မေချာေရ
ဟင်းေတွကစံုေနတာပဲ
ြကက်သားဟင်းကဆန်းြပီး လွယ်တယ်ေနာ်
ဆက်ဆက်ချက်စားဦးမယ်
ေကျးဇူးေနာ်。。。သိလား
အမေရ အစားအစာေတွ ချက်ထားတာကို သားေရလာကျပါတယ် :)
စားချင်တာေတွကို ြမိုချလိုက်ြပီေနာ် ဂလု ဂလု......
ြကက်သားသီးစံုေလးစမ်းချက်ြကည့်ရမယ်။ ေကာင်းမယ့်ပံုေလး။ ငါးဟင်းေလးလည်းစိတ်ဝင်စားတယ်။ ညီမချက်တဲ့ ဟင်းေလးေတွက အြမဲတမ်း စိတ်ဝင်စားဖို့ေကာင်းတယ်။ ထူးထူး ဆန်းဆန်းေလးေတွ။ မျှစ်ချဉ်ြမင်ေတာ့ မိုးကုတ်မျှစ်ချဉ်စားချင်သွားတယ်။ ဝက်သားမစားေတာ့ အိမ်မှာေတာ့ အမဲနံရိုး ဆိတ်နံရိုး တခါတေလ ငါးနဲ့ချက်တယ်။ ပုဇွန်ဆိတ်ေလးနဲ့ ချက်လည်း ေကာင်းတာဘဲ။
ငါးဟင်းရည် ပိုစိတ်ဝင်စားတယ်
ေကျးဇူးပါ ေချွးမေလး
မ ေချာ ေရ...။
အားလံုးကူးထားလိုက်ြပီ။
ြကိုက်လို့၊ လက်တည့် စမ်းမလို့ ။
း)..သွားရည်ေတွ တေထာြကီးကျသွားတယ်..
ခင်မင်လျက်
ေနဝဿန်
ညီမေမဓာဝီလိုပဲ ဝက်မျှစ်ချဉ်ကို မချက်ဘူး၊ ပို့ဆွမ်းပဲ စားတယ် ဟဟဟ။ သီးစံု ြကက်သားဟင်း ချက်ြကည့်ပါမယ်....လွယ်လို့...:)
မျှစ်ချဉ်နဲ့ ဝက်သား စားချင်တယ်..
ငါးဟင်းချို လဲချက်စားမယ် ေနာက်တစ်ပတ်..
ငါးဟင်း၊ သီးစံုြကက်သားဟင်း၊ မျှစ်ချဉ် ြကိုက်တယ် ြကိုက်တယ်။ စားချင်းစရာေတွချည်းပဲ။ မေချာ ေရ ဝက်သားေတာ့မြကိုက်ဘူး။
ချစ်တဲ့
pp
သီးစံုြကက်သားက စိတ်ဝင်စားစရာေလး.. ြကက်သားြပုတ်ရည်ထဲ ပန်းသီးေတွ သစ်ေတာ်သီးေတွထည့်ရင် ဘာအရသာထွက်မလဲ မှန်းလို့မရဘူး.. လုပ်ြကည့်ဦးမယ်.. :)
ေချာ ေရ ဟင်းအားလံုး ေကာင်းတယ် စားသွားြပီ တဝ
ေနာက်ကျသွားလို့ စိတ်ေတာင် မေကာင်းဘူး
ဟူး
အချိန်မေတာ် လာြကည့်မိတာ ခုေတာ့ မုန့် လိုက်ရှာရေတာ့မယ်။
အားလံုးြကိုက်တယ်ကွာ...ငါးကို ေနာက်ခါအဲ့လို့စမ်းချက်ြကည့်ြကည့်အုန်းမယ် ...
တစ်မျိုးစီ ကို တလှည့်စီချက်ြပီးစားမယ်။ အရည်ေသာက်ေတွက ဘာပဲေြပာေြပာ စားဝင်တယ်။
အဲ ြကည့်ရံုနဲ့ေတာင် ေသာက်ချင်လာတယ်ေလ။
့ပါးစပ်ပျက်ေနတာြကာြပီ
မေချာချက်သမျှဟင်းေတွကလဲစားချင်တဲ့ဟင်းေတွချည်းပဲ..
မချက်တတ်ဘူး
အိမ်ကလူကလဲအစားအေသာက်ဆင်ြခင်ဆိုတာချည်းပဲ..
သေရပဲလာကျသွားတယ်မေချာေရ...
ခင်မင်တဲ့
မဒမ်ကိုး
Post a Comment