ဝက်နံရိုး​​မျှစ်ချဉ်နဲ့​​ သီး​​စံုြကက်သား​​ဟင်း​​

ြပီး​​ခဲ့​​တဲ့​​ အပတ်က သူငယ်ချင်း​​တစ်​​ေယာက်အိမ်ကို ကျွန်မ အလည်​​ေရာက်ပါတယ်။ အဲဒီမိတ်​​ေဆွရဲ့​​ အိမ်မှာ အိုး​​အြကီး​​တစ်လံုး​​ကို မီး​​နဲ့​​တည်ထား​​တာ​​ေတွ့​​ရ​​ေတာ့​​ ဘာ​​ေတွများ​​ တည်ထား​​တာလဲလို့​​ စပ်စုြကည့်​​မိပါတယ်။ အဲဒီသူငယ်ချင်း​​က ြကက်သား​​ဟင်း​​ချက်ထား​​တာ စား​​ြကည့်​​ အရမ်း​​စား​​လို့​​​ေကာင်း​​တယ်လို့​​ ​​ေြပာြပီး​​​ေတာ့​​ ကျွန်မတို့​​ကို အဲဒီြကက်သား​​ဟင်း​​နဲ့​​ ဧည့်​​ခံပါတယ်။ အမှန်က ကျွန်မ ထမင်း​​စား​​ခဲ့​​ြပီး​​ြပီမို့​​ ဗိုက်လံုး​​ဝမဆာပါဘူး​​။ ဒါ​​ေြကာင့်​​ ဒီြကက်သား​​ဟင်း​​ကိုလည်း​​ စား​​နိုင်​​ေတာ့​​မယ်လိ်ု့​​ မထင်မိပါဘူး​​။ ြကက်သား​​က အရည်​​ေသာက်ဟင်း​​အြဖစ် ချက်ထား​​တာပါ။ ြကက်သား​​စွပ်ြပုတ်ပါဘဲ။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ တကယ်တမ်း​​စား​​ြကည့်​​​ေတာ့​​ ကျွန်မ စား​​ဖူး​​​ေနကျ ရိုး​​ရိုး​​ြကက်သား​​စွပ်ြပုတ်​​ေတွနဲ့​​ အရသာ ​​ေတာ်​​ေတာ် ကွာြခား​​ပါတယ်. ထမင်း​​စား​​ြပီး​​ြပီမို့​​ မစား​​နိုင်​​ေတာ့​​ဘူး​​လို့​​ ကိုယ့်​​ကိုယ်ကိုထင်ခဲ့​​မိတဲ့​​ ကျွန်မဟာ လာချ​​ေပး​​တဲ့​​ ပန်း​​ကန်လံုး​​ြကီး​​ တစ်လံုး​​လံုး​​ ကုန်​​ေအာင် စား​​ခဲ့​​မိပါတယ်။ အသီး​​​ေပါင်း​​စံုတို့​​ရဲ့​​ အချိုဓာတ်​​ေတွဝင်​​ေနတဲ့​​ ဒီြကက်သား​​ဟင်း​​ရည်ဟာ သိပ်ကို စား​​လို့​​​ေကာင်း​​ပါတယ်။ ဒါနဲ့​​ ကျွန်မလည်း​​ အိမ်ရှင်သူငယ်ချင်း​​ကို ချက်ပံုချက်နည်း​​​ေတွ စိတ်ဝင်တစား​​နဲ့​​ ​​ေမး​​မိပါ​​ေတာ့​​တယ်။ အိမ်ြပန်​​ေရာက်​​ေတာ့​​ အဲဒီနည်း​​အတိုင်း​​ ြပန်ချက်စား​​ြဖစ်ပါတယ်။ ြပီး​​ခဲ့​​တဲ့​​ရက်က ညီမတစ်​​ေယာက်လို ခင်မင်ရတဲ့​​ တစ်​​ေယာက်ကလည်း​​ ​​ေဆး​​ရံုကဆင်း​​လာ​​ေတာ့​​ နလံထစမို့​​ ဒီဟင်း​​နဲ့​​ ကိုက်မယ်ထင်ြပီး​​ သူ့​​ဆီကို ဒီြကက်သား​​ဟင်း​​ချက်ြပီး​​ ပို့​​​ေပး​​လိုက်​​ေတာ့​​ အဲဒီညီမ​​ေလး​​က စား​​လို့​​သိပ်​​ေကာင်း​​တာမို့​​ သူ အများ​​ြကီး​​စား​​ပစ်လိုက်တယ်လို့​​ ​​ေြပာပါတယ်။ ဒါ​​ေြကာင့်​​ စား​​လို့​​​ေကာင်း​​တဲ့​​ အဲဒီဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေလး​​ကို အား​​လံုး​​ကို ြပန်လည်​​ေဝမျှချင်ပါတယ်။ ချက်နည်း​​ကို ​​ေြပာြပ​​ေပး​​တဲ့​​ သူငယ်ချင်း​​ကိုလည်း​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​တင်​​ေြကာင်း​​ ဒီ​​ေနရာက​​ေန ​​ေြပာြကား​​ချင်ပါတယ်။  ဒီတစ်ပတ်ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေတွ အား​​လံုး​​ကို အရည်​​ေသာက်ဟင်း​​​ေတွချည်း​​ ​​ေရွး​​ချယ်ထား​​ပါတယ်။


သီး​​စံုြကက်သား​​ဟင်း​​ရည်


အဲဒီဟင်း​​က ချက်ရတာ လွယ်လွယ်ကူကူလည်း​​ြဖစ်၊​ အရသာလည်း​​ ထူး​​ြခား​​​ေကာင်း​​မွန်ပါတယ်။ ​​ေနမ​​ေကာင်း​​တဲ့​​လူ၊​ နလံထစ လူများ​​နဲ့​​လည်း​​ သင့်​​​ေလျာ်တဲ့​​ သီး​​စံုြကက်သား​​ အရည်​​ေသာက်ဟင်း​​ ြဖစ်ပါတယ်။ သီး​​စံုလို့​​ဆိုတဲ့​​အတိုင်း​​ ဟင်း​​ထဲမှာ ပါဝင်တဲ့​​ အသီး​​​ေတွက မုန်လာဥြဖူ၊​ ဥနီ၊​ အာလူး​​၊​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​၊​ ပန်း​​သီး​​၊​ သစ်​​ေတာ့​​သီး​​ (ပန်း​​သစ်​​ေတာ့​​) စသည်တို့​​ ြဖစ်ပါတယ်။ ၎င်း​အသီး​​များ​​ကို အခွံနွာ​​ေရ​​ေဆး​​ြပီး​​ အတံုး​​​ေလး​​များ​​ တံုး​​ထား​​ပါတယ်။ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​ကို အ​​ေစ့​​​ေချွြပီး​​ထည့်​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

မုန်လာဥြဖူ၊​ ဥနီ၊​ အာလူး​​၊​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​၊​ ပန်း​​သီး​​၊​ သစ်​​ေတာ့​​သီး​​၊​


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


ထို့​​​ေနာက် ြကက်သား​​ကို မိမိနှစ်သက်သလို အတံုး​​က​​ေလး​​များ​​ တံုး​​ပါတယ်။ အိုး​​တစ်လံုး​​မှာ ​​ေရထည့်​​ြပီး​​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​၊​ ​​ေရှာက်​​ေကာ၊​ ပါး​​​ေကာ (နာနတ်ပွင့်​​၊​ တရုတ်ဖာလာအလံုး​​) များ​​ကို အနည်း​​ငယ်စီထည့်​​ြပီး​​ ြကက်သား​​ကို ထည့်​​ြပုတ်ပါတယ်။



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ြကက်သား​​ြပုတ်အိုး​​ ဆူပွက်လာရင် အဆင်သင့်​​ြပင်ထား​​တဲ့​​ အသီး​​များ​​ကိုထည့်​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အချိန်အနည်း​​ငယ် ြကာချိန်မှာ​​ေတာ့​​ ြကက်သား​​လည်း​​နူး​​၊​ အသီး​​​ေတွလည်း​​ နူး​​ြပီမို့​​ အရသာ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​ြပီး​​ရင် စား​​သံုး​​နိုင်ပါြပီ။


သီး​​နှံ​​ေပါင်း​​စံုနဲ့​​ ချက်ထား​​တဲ့​​ သီး​​စံုြကက်သား​​ဟင်း​​ရည်ပါ။ နံနံပင်နဲ့​​ ငရုပ်​​ေကာင်း​​များ​​နှစ်သက်ရင် ထည့်​​ြပီး​​ သံုး​​​ေဆာင်နိုင်ပါတယ်။ အသီး​​မျိုး​​စံုတို့​​ရဲ့​​ အချိုဓာတ်​​ေတွ​​ေြကာင့်​​ အရသာ တစ်မျိုး​​ထူး​​တဲ့​​ ဟင်း​​တစ်ခွက်ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ငရုပ်​​ေကာင်း​​နဲ့​​ နံနံပင်မထည့်​​လိုက ဒီအတိုင်း​​ သံုး​​​ေဆာင်နိုင်ပါတယ်



~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~



ငါး​​အရည်​​ေသာက်ဟင်း​​


​​ေနာက်ထပ်ဟင်း​​တစ်မျိုး​​က ငါး​​ဟင်း​​တစ်မျိုး​​ြဖစ်ပါတယ်။ ငါး​​ကို ဆီနဲ့​​ချက်စား​​ရတာ အီလာသူများ​​အတွက် အရည်လည်း​​​ေသာက်နိုင်တဲ့​​ ချက်နည်း​​တစ်မျိုး​​ကို ​​ေဖာ်ြပချင်ပါတယ်။ Leek လို့​​​ေခါ်တဲ့​​ ြကက်သွန်ြမိတ်အြကီး​​မျိုး​​နဲ့​​ ချက်မှာ ြဖစ်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ပထမဦး​​စွာ ငါး​​ကို ​​ေြကး​​ထိုး​​၊​ ဗိုက်ခွဲ ​​ေရ​​ေဆး​​ြပီး​​ ခပ်ပါး​​ပါး​​ အတံုး​​က​​ေလး​​များ​​ လှီး​​ြဖတ်ထား​​ပါမယ်။ ငါး​​ြကင်း​​ သို့​​မဟုတ် ငါး​​ခူ စသြဖင့်​​ မိမိနှစ်သက်ရာငါး​​ကိုချက်နိုင်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ငါး​​များ​​ကို အဆင်သင့်​​ြပင်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အိုး​​တစ်လံုး​​ြဖင့်​​ ​​ေရထည့်​​ကာ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ စပါး​​လင် ပါး​​ပါး​​လှီး​​ြပီး​​ ဆား​​၊​အရသာမှုန့်​​တို့​​ထည့်​​ကာ ​​ေရဆူ​​ေအာင်တည်ပါတယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ထို့​​​ေနာက် ငါး​​ထည့်​​ြပီး​​ ြကက်သွန်ြမိတ်တို့​​ကိုထည့်​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဟင်း​​အိုး​​ဆူချိန်ကို ငါး​​အသား​​ကျက်ရံု​​ေလာက်သာ ထား​​ပါမယ်။ အချိန်အြကာြကီး​​ထား​​ပါက ငါး​​များ​​ ​​ေြကမွသွား​​နိုင်ပါတယ်။ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​လို့​​ ဟင်း​​အိုး​​ချခါနီး​​မှာ ရှမ်း​​နံနံ၊​ ဖက်ဖယ်ရွက် စသြဖင့်​​ မိမိနှစ်သက်သလို ထည့်​​နိုင်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အရည်လည်း​​​ေသာက် အဖတ်လည်း​​စား​​နိုင်တဲ့​​ ငါး​​ဟင်း​​တစ်ခွက် ရပါြပီ။ ြကက်သွန်ြမိတ်ရဲ့​​ အရသာဟာ ချိုတဲ့​​အတွက် အရည်ကို​​ေသာက်ရင်လည်း​​ အချိုဓာတ်က​​ေလး​​နဲ့​​ အလွန် ​​ေသာက်​​ေကာင်း​​ပါတယ်။ ငါး​​အသား​​များ​​ကို​​ေတာ့​​ အချဉ်ရည်နဲ့​​ တို့​​စား​​ပါတယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အချဉ်ရည်အတွက် ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ နံနံ၊​ တို့​​ကို နှုတ်နှုတ်စင်း​​ြပီး​​ ဆား​​ ၊​ အရသာမှုန့်​​၊​ သံပုရာသီး​​ညှစ်ြပီး​​ ​​ေရအနည်း​​ငယ်နဲ့​​ ​​ေဖျာ်ထား​​တာ ြဖစ်ပါတယ်။


~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~

ဝက်နံရိုး​​ မျှစ်ချဉ်

ကျွန်မက မျှစ်ချဉ်ဆိုရင် ​​ေသး​​​ေသး​​မျှင်မျှင် မျှစ်ချဉ်မျိုး​​ထက် ဝါး​​အြကီး​​ြကီး​​က ​​ေပါက်တဲ့​​ မျှစ်ကို အချဉ်တည်ထား​​တဲ့​​ မျှစ်ချဉ်ကိုပိုြကိုက်ပါတယ်။ ကျွန်မ​​ေနတဲ့​​ ြမို့​​မှာ အဲဒီလို မျှစ်ချဉ်မျိုး​​ အလွန်ရှား​​ပါတယ်။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ တစ်​​ေန့​​မှာ မ​​ေမျှာ်လင့်​​ဘဲ မျှစ်အတံုး​​လိုက်ကိုတည်ထား​​တဲ့​​ မျှစ်ချဉ်​​ေတွ ​​ေတွ့​​တာနဲ့​​ ဝမ်း​​သာအား​​ရ ဝက်သား​​နဲ့​​ချက်ဖို့​​ ြပင်ဆင်ပါ​​ေတာ့​​တယ်။ မျှစ်ချဉ်ကို မိမိနှစ်သက်တဲ့​​ အရွယ်ြဖစ်​​ေအာင် ခွဲစိတ်ြဖတ်​​ေတာက်ပါတယ်။ ဝက်သား​​ဆိုရင်လည်း​​ အသား​​ထက် အရိုး​​ အ​​ေခါက်တို့​​နဲ့​​ ချက်ရတာကို ပိုြကိုက်ပါတယ်။ ဒါ​​ေြကာင့်​​ ဝက်နံရိုး​​ရယ် ဝက်​​ေခါက်​​ေတွရယ်နဲ့​​ ချက်ဖို့​​ စီစဉ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ဝက်နံရိုး​​၊​ မျှစ်ချဉ်၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ နီ၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ အ​​ေရာင်တင်မှုန့်​​၊​ နနွင်း​​မှုန့်​​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​၊​ ဆီအနည်း​​ငယ်တို့​​ထည့်​​ြပီး​​ မျှစ်ချဉ်နဲ့​​ ဝက်နံရိုး​​ကို လံုး​​ချက် ချက်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ထို့​​​ေနာက် ​​ေရထည့်​​ြပီး​​ အချိန်​​ေတာ်​​ေတာ်ြကာ​​ေအာင် မီး​​​ေပါ်မှာ တည်ထား​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဟင်း​​အိုး​​ချခါနီး​​မှာ ပင်စိမ်း​​ရွက် ခတ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဝက်နံရိုး​​မျှစ်ချဉ် ရပါြပီ.. နံနံပင်း​​ကို ပါး​​ပါး​​လှီး​​ြပီး​​ အ​​ေပါ်မှာ ြပန်ထည့်​​ထား​​ပါ​​ေသး​​တယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဝက်​​ေခါက်​​ေတွချည်း​​ ​​ေရွး​​ထည့်​​ထား​​ပါတယ်။ အရည်လည်း​​​ေသာက် အဖတ်လည်း​​ စား​​နိုင်တဲ့​​ ဟင်း​​​ေတွ ြဖစ်ပါတယ်။




အား​​လံုး​​အတွက် ​​ေပျာ်ရွှင်ချမ်း​​​ေြမ့​​ဖွယ် အား​​လပ်ရက်များ​​ြဖစ်ြကပါ​​ေစရှင်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing



27 comments:

တိမ်ြပာ(မ​​ေနာ​​ေြမ) said...

ဂလု...ဂလု.....ဝက်နံရိုး​​မျှစ်ချဉ် လာစား​​သွား​​ပါတယ် မ​​ေချာ​​ေရ၊​၊​

​​ေမဓာဝီ said...

ဥပုသ်ထွက် မနက် ​​ေစာ​​ေစာစီး​​စီး​​ အိပ်ရာမထ​​ေသး​​ဘဲ အွန်လိုင်း​​တက်တာ ​​ေချာရဲ့​​ ဟင်း​​ပွဲ​​ေတွနဲ့​​ တိုး​​​ေတာ့​​တာပဲ။ ဟင်း​​​ေတွ အကုန်ြကိုက်တယ်။ မျှစ်ချဉ်က အြကိုက်ဆံုး​​။ မျှစ်ချဉ်​​ေတွဝယ်ထား​​ြပီး​​ ချက်မစား​​ြဖစ်ဖူး​​ အိမ်မှာချက်ရင် နံလွန်း​​လို့​​။ အဝတ်အစား​​​ေတွပါ အနံ့​​စွဲတာ။ ဒါ​​ေြကာင့်​​ သူများ​​​ေပး​​မှ စား​​တယ်။ ဟဲ .. ​​ေချာလဲ တခွက်​​ေလာက် ပို့​​လိုက်ပါလား​​။
ဒါမှမဟုတ် မျှစ်ချဉ်ချက်ြပီး​​ အိမ်မနံတဲ့​​ နည်း​​​ေလး​​ဘာ​​ေလး​​ ရှိရင်လဲ ​​ေရး​​ပါအံုး​​။ ြကက်သား​​ သီး​​စံုဟင်း​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​အံုး​​မယ်။ လွယ်တယ် အဲဒါက။

​​ေလာ​​ေလာဆယ်​​ေတာ့​​ နက်ြဖန် ဘုန်း​​ြကီး​​​ေကျာင်း​​သွား​​ဖို့​​ ထံုး​​စံက မလွတ်​​ေသာ ဟင်း​​လျာများ​​ ချက်ရ​​ေပအံုး​​မည်။

mstint said...

သစ်သီး​​စံုြကက်သား​​ ဟင်း​​ရည်​​ေသာက်​​ေလး​​ ထူး​​ထူး​​ြခား​​ြခား​​လည်း​​ြဖစ် ​​ေနမ​​ေကာင်း​​သူ​​ေတွ အတွက်လည်း​​ အဟာရြဖစ်​​ေစမည့်​​ ဟင်း​​​ေလး​​မို့​​ ချက်နည်း​​​ေလး​​ယူသွား​​တယ် ​​ေချာ​​ေရ။
ဟင်း​​ပွဲ​​ေတွက​​ေတာ့​​ ရှယ်ပဲ ဟင်း​​ချည်း​​စား​​လို့​​ ပို​​ေကာင်း​​မဲ့​​သ​​ေဘာ ရှိတယ်။ ​​ေပျာ်ရွှင်ချမ်း​​​ေြမ့​​ပါ​​ေစကွယ်။

​​ေမတ္တာြဖင့်​​
အန်တီတင့်​​

အြပံုး​​ပန်း​​ said...

အား​​လံုး​​ ြကိုက်တယ်​​ေချာ၊​

အဲဒီလို လွယ်လွယ်ကူချက်ရြပီး​​
အရသာ အထူး​​ြပည့်​​စံုတဲ့​​ ဟင်း​​ရည်မျိုး​​ အရမ်း​​ကို သ​​ေဘာကျတယ်။

သစ်သီး​​စံု ြကက်သား​​ဟင်း​​ရည်ကို ချက်ြကည့်​​အံုး​​မယ်၊​
ငါး​​က​​ေတာ့​​ ချက်ြဖစ်ရင် ပဲပုပ်အမူန့်​​ကို ထည့်​​မယ်၊​
မျှစ်နဲ့​​ ဝက်သား​​ကို အခုတကယ် စား​​ချင်​​ေနတယ်။

အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ said...

သီး​​စံုြကက်သား​​ဟင်း​​​ေလး​​ နည်း​​ယူသွား​​တယ် မ​​ေချာ​​ေရ..
​​ေကျး​​ဇူး​​..

ညယံ said...

သီး​​စံုြကက်ဟင်း​​ကို စိတ်ဝင်စား​​ဒယ်။​​ေဈး​​သွား​​ဝယ်ြပီး​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​အုန်း​​မယ်။ နည်း​​​ေလး​​​ေပး​​တာ ​​ေကျး​​ဇူး​​​ေနာ် ..

ခွန် said...

အကုန် စား​​ချင်စရာချည်း​​ဘဲ...
သီး​​စံုြကက်သား​​ဟင်း​​ ချက်ြကည့်​​အံုး​​မယ် အစ်မ။
အဲဒီလို အ​​ေရလည်း​​​ေသာက်လို့​​ရတဲ့​​ ဟင်း​​မျိုး​​ဆို
အရမ်း​​ြကိုက်တာ....

ခွန် said...

အကုန် စား​​ချင်စရာချည်း​​ဘဲ...
သီး​​စံုြကက်သား​​ဟင်း​​ ချက်ြကည့်​​အံုး​​မယ် အစ်မ။
အဲဒီလို အ​​ေရလည်း​​​ေသာက်လို့​​ရတဲ့​​ ဟင်း​​မျိုး​​ဆို
အရမ်း​​ြကိုက်တာ....

​​ေမသိမ့်​​သိမ့်​​​ေကျာ် said...

ဗိုက်ဆာဆာနဲ့​​ ဟင်း​​​ေတွကို သွား​​ရည်ကျမိ​​ေနပါတယ် မ​​ေချာ​​ေရ။ ​​ေပါင်မုန့်​​ကို ြဖစ်သလို စား​​​ေနတုန်း​​ မ​​ေချာ တင်ထား​​တဲ့​​ ဟင်း​​​ေတွ​​ေတွ့​​လိုက်​​ေတာ့​​ စိတ်ကူး​​ထဲမှာ ​​ေပါင်မုန့်​​က ဝက်မျှစ်ချဉ်ြဖစ်သွား​​တယ်။ ဟီး​​

ဟင်း​​နည်း​​နည်း​​စီ အကုန်ြမည်း​​သွား​​ပါသည်။ (​​ေကာင်း​​လိုက်တဲ့​​ လက်ရာ)း​​)

ခင်မင်​​ေလး​​စား​​လျက်

​​ေတာက်ပြကယ်စင် said...

​​ေချာ​​ေရ ရှလွှတ်...ရှလွှတ်ဆိုြပီး​​ အသံြမည်​​ေအာင် ဟင်း​​​ေရ​​ေသာက်သွား​​ပါတယ်။ ဟင်း​​အား​​လံုး​​ ြကိုက်တယ်။ မျှစ်ချဉ်က အြကိုက်ဆံုး​​ပဲ။ (ဝါး​​​ေတာမှာ ​​ေမွး​​ခဲ့​​လို့​​လား​​ မသိ၊​ ဟာ ဟ)။ မျှစ်ဆိုရင်​​ေတာ့​​ ဘယ်ပံုစံနဲ့​​လာလာ အကုန်ြကိုက်​​ေဟ့​​။

​​ေချာ​​ေရ ဒီတစ်​​ေခါက် ြမန်မာြပည်ြပန်ရင် တရား​​​ေလး​​ဘာ​​ေလး​​ နည်း​​နည်း​​ပါး​​ပါး​​ ​​ေဟာတတ်​​ေအာင်လို့​​ဆိုြပီး​​ တရား​​စာအုပ်ဖတ်လိုက်​​ေတာ့​​ ဝိသာခါ​​ေကျာင်း​​အစ်မြကီး​​ရဲ့​​ အဖိုး​​ကိုး​​ကု​​ေဋထိုက်တန်တဲ့​​ မဟလ္လတာတန်ဆာအဝတ်အ​​ေြကာင်း​​ဖတ်မိ​​ေတာ့​​ ​​ေချာတင်ထား​​တဲ့​​ "တန်ဖိုး​​ြကီး​​ သတို့​​သမီး​​ဝတ်စံုများ​​"ဆိုတာကို သွား​​သတိရမိတယ်။

ကျန်း​​မာ​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစ...

မိုး​​​ေငွ့​​...... said...

နက်ြဖန်​​ေတာင်မှ အိမ်မှာဝက်နံရိုး​​မျှစ်ချဉ်ချက်မလို့​​ပဲ...။ ြကက်သား​​သီး​​စံုဟင်း​​​ေလး​​​ေတာ့​​ြကိုက်တယ်...။
အား​​လံုး​​စား​​ချင်စရာချည်း​​ပဲ...။

​​ေကျာ်နှင်း​​ဆီလွင် said...

မ​​ေချာ​​ေရ
ဟင်း​​​ေတွကစံု​​ေနတာပဲ
ြကက်သား​​ဟင်း​​ကဆန်း​​ြပီး​​ လွယ်တယ်​​ေနာ်
ဆက်ဆက်ချက်စား​​ဦး​​မယ်
​​ေကျး​​ဇူး​​​ေနာ်。。。သိလား​​

may16 said...

အမ​​ေရ အစား​​အစာ​​ေတွ ချက်ထား​​တာကို သား​​​ေရလာကျပါတယ် :)

khin said...

စား​​ချင်တာ​​ေတွကို ြမိုချလိုက်ြပီ​​ေနာ် ဂလု ဂလု......

မအိမ်သူ said...

ြကက်သား​​သီး​​စံု​​ေလး​​စမ်း​​ချက်ြကည့်​​ရမယ်။ ​​ေကာင်း​​မယ့်​​ပံု​​ေလး​​။ ငါး​​ဟင်း​​​ေလး​​လည်း​​စိတ်ဝင်စား​​တယ်။ ညီမချက်တဲ့​​ ဟင်း​​​ေလး​​​ေတွက အြမဲတမ်း​​ စိတ်ဝင်စား​​ဖို့​​​ေကာင်း​​တယ်။ ထူး​​ထူး​​ ဆန်း​​ဆန်း​​​ေလး​​​ေတွ။ မျှစ်ချဉ်ြမင်​​ေတာ့​​ မိုး​​ကုတ်မျှစ်ချဉ်စား​​ချင်သွား​​တယ်။ ဝက်သား​​မစား​​​ေတာ့​​ အိမ်မှာ​​ေတာ့​​ အမဲနံရိုး​​ ဆိတ်နံရိုး​​ တခါတ​​ေလ ငါး​​နဲ့​​ချက်တယ်။ ပုဇွန်ဆိတ်​​ေလး​​နဲ့​​ ချက်လည်း​​ ​​ေကာင်း​​တာဘဲ။

​​ေယာက္မြကီး​​ said...

ငါး​​ဟင်း​​ရည် ပိုစိတ်ဝင်စား​​တယ်
​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ ​​ေချွး​​မ​​ေလး​​

ahphyulay said...

မ ​​ေချာ ​​ေရ...။
အား​​လံုး​​ကူး​​ထား​​လိုက်ြပီ။
ြကိုက်လို့​​၊​ လက်တည့်​​ စမ်း​​မလို့​​ ။

​​ေနဝသန် said...

း​​)..သွား​​ရည်​​ေတွ တ​​ေထာြကီး​​ကျသွား​​တယ်..

ခင်မင်လျက်
​​ေနဝဿန်

ချစ်ြကည်​​ေအး​​ said...

ညီမ​​ေမဓာဝီလိုပဲ ဝက်မျှစ်ချဉ်ကို မချက်ဘူး​​၊​ ပို့​​ဆွမ်း​​ပဲ စား​​တယ် ဟဟဟ။ သီး​​စံု ြကက်သား​​ဟင်း​​ ချက်ြကည့်​​ပါမယ်....လွယ်လို့​​...:)

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

မျှစ်ချဉ်နဲ့​​ ဝက်သား​​ စား​​ချင်တယ်..
ငါး​​ဟင်း​​ချို လဲချက်စား​​မယ် ​​ေနာက်တစ်ပတ်..

PhyoPhyo said...

ငါး​​ဟင်း​​၊​ သီး​​စံုြကက်သား​​ဟင်း​​၊​ မျှစ်ချဉ် ြကိုက်တယ် ြကိုက်တယ်။ စား​​ချင်း​​စရာ​​ေတွချည်း​​ပဲ။ မ​​ေချာ ​​ေရ ဝက်သား​​​ေတာ့​​မြကိုက်ဘူး​​။
ချစ်တဲ့​​
pp

သဥ္ဇာ - Thinzar said...

သီး​​စံုြကက်သား​​က စိတ်ဝင်စား​​စရာ​​ေလး​​.. ြကက်သား​​ြပုတ်ရည်ထဲ ပန်း​​သီး​​​ေတွ သစ်​​ေတာ်သီး​​​ေတွထည့်​​ရင် ဘာအရသာထွက်မလဲ မှန်း​​လို့​​မရဘူး​​.. လုပ်ြကည့်​​ဦး​​မယ်.. :)

SHWE ZIN U said...

​​ေချာ ​​ေရ ဟင်း​​အား​​လံုး​​ ​​ေကာင်း​​တယ် စား​​သွား​​ြပီ တဝ
​​ေနာက်ကျသွား​​လို့​​ စိတ်​​ေတာင် မ​​ေကာင်း​​ဘူး​​

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

ဟူး​​
အချိန်မ​​ေတာ် လာြကည့်​​မိတာ ခု​​ေတာ့​​ မုန့်​​ လိုက်ရှာရ​​ေတာ့​​မယ်။

ညီမ​​ေလး​​ said...

အား​​လံုး​​ြကိုက်တယ်ကွာ...ငါး​​ကို ​​ေနာက်ခါအဲ့​​လို့​​စမ်း​​ချက်ြကည့်​​ြကည့်​​အုန်း​​မယ် ...

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

တစ်မျိုး​​စီ ကို တလှည့်​​စီချက်ြပီး​​စား​​မယ်။ အရည်​​ေသာက်​​ေတွက ဘာပဲ​​ေြပာ​​ေြပာ စား​​ဝင်တယ်။
အဲ ြကည့်​​ရံုနဲ့​​​ေတာင် ​​ေသာက်ချင်လာတယ်​​ေလ။

မဒမ်ကိုး​​ said...

့​​ပါး​​စပ်ပျက်​​ေနတာြကာြပီ
မ​​ေချာချက်သမျှဟင်း​​​ေတွကလဲစား​​ချင်တဲ့​​ဟင်း​​​ေတွချည်း​​ပဲ..
မချက်တတ်ဘူး​​
အိမ်ကလူကလဲအစား​​အ​​ေသာက်ဆင်ြခင်ဆိုတာချည်း​​ပဲ..

သ​​ေရပဲလာကျသွား​​တယ်မ​​ေချာ​​ေရ...

ခင်မင်တဲ့​​
မဒမ်ကိုး​​