ဝက်သား​​နာနတ်သီး​​​ေြကာ်နဲ့​​ ဖရံုရွက်သုပ်ချဉ်စပ်

ဒီတစ်ပတ် အစား​​အ​​ေသာက်ကဏ္ဍမှာ ပထမဦး​​ဆံုး​​ ​​ေဖာ်ြပချင်တဲ့​​ ဟင်း​​လျာက ဝက်သား​​နာနတ်သီး​​​ေြကာ် ြဖစ်ပါတယ်။ ဒီရာသီမှာ နာနတ်သီး​​​ေတွ အလွန်​​ေပါ​​ေနြပီြဖစ်လို့​​ နာနတ်သီး​​ကို အသံုး​​ြပုဖို့​​ စိတ်ကူး​​မိတာပါ။ နာနတ်သီး​​နဲ့​​ ဝက်သား​​ကို နှပ်ချက်​​ေလး​​ ချက်ဖို့​​ပါ။
ဒါ​​ေပမဲ့​​ အိမ်မှာ ရှိ​​ေနတဲ့​​ ဝက်သား​​က အ​​ေခါက်မပါတာ​​ေြကာင့်​​ ​​ေြကာ်လိုက်ပါတယ်။ ဆီြပန်ဆိုရင် အ​​ေခါက်​​ေလး​​နဲ့​​မှ ပိုလို့​​စား​​​ေကာင်း​​တယ် ထင်မိတာ​​ေြကာင့်​​ ​​ေနာက်တစ်ပတ်မှ ဝက်သား​​နဲ့​​ နာနတ်သီး​​ကို နှပ်ဖို့​​ စိတ်ကူး​​မိပါတယ်။

ဝက်သား​​နာနတ်သီး​​​ေြကာ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ဝက်သား​​ နာနတ်သီး​​​ေြကာ်ဖို့​​အတွက် ဝက်သား​​​ေတွကို ခပ်​​ေသး​​​ေသး​​ ပါး​​ပါး​​ အတံုး​​​ေလး​​များ​​တံုး​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ဂျင်း​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်သီး​​ ၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​တို့​​ကို ြပင်ဆင်ထား​​ပါတယ်။ (ပံုမှာ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​မပါ)

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
နာနတ်သီး​​များ​​ကို အတံုး​​​ေလး​​များ​​ တံုး​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဆီကို ပူ​​ေအာင်တည်ြပီး​​ ဝက်သား​​များ​​ကိုထည့်​​ပါတယ်။ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ ြကက်သွန်နီတို့​​ကိုထည့်​​ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဝက်သား​​ကျက်ရင် နာနတ်သီး​​များ​​ကိုထည့်​​ပါတယ်။ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​ကိုထည့်​​​ေမွှပါမယ်။ နာနတ်သီး​​ထဲကို အရသာဝင်ဖို့​​အတွက် ပဲငံြပာရည်ကိုလည်း​​ ထည့်​​ပါတယ်။ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေတွ နွမ်း​​ဖတ် မသွား​​​ေစချင်တာမို့​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​နဲ့​​ ငရုပ်သီး​​ကို ချခါနီမှ ထည့်​​ပါတယ်။ နာနတ်သီး​​များ​​ အရည်မ​​ေပျာ်သွား​​ဖို့​​ ခဏတာ​​ေြကာ်ဖို့​​လိုပါတယ်။ ချခါနီး​​ နံနံရွက်ကို ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထည့်​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အနံ့​​လည်း​​​ေမွှး​​ အရသာလည်း​​ ​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ဝက်သား​​ နာနတ်သီး​​​ေြကာ်တစ်ခွက်ရပါြပီ။

ချိုချဉ်အရသာ​​ေလး​​နဲ့​​ စား​​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ဟင်း​​တစ်ခွက်ြဖစ်မှာ ​​ေသချာပါတယ်ရှင်..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



ြကက်သား​​ ဂျူး​​ဖူး​​​ေြကာ်

​​ေနာက်ထပ် ​​ေဖာ်ြပချင်တဲ့​​ ဟင်း​​တစ်မျိုး​​က ဂျူး​​ဖူး​​နဲ့​​ ြကက်သား​​​ေြကာ်ပါ။ ( Chives) ဂျူး​​ဖူး​​က ရုတ်တရက်ြကည့်​​ရင် ြကက်သွန်ြမိတ်နဲ့​​ တူ​​ေပမဲ့​​ ြကက်သွန်ြမိတ်က ရိုး​​တံ​​ေပျာြပီး​​​ေတာ့​​ ဂျူး​​ဖူး​​က​​ေတာ့​​ ရိုး​​တံခပ်မာမာ​​ေလး​​ ြဖစ်ပါတယ်။



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဂျူး​​ဖူး​​များ​​


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဂျူး​​ဖူး​​​ေတွကို အ​​ေန​​ေတာ် ြဖတ်ြပီး​​ ​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ြပီး​​ ​​ေရစစ်ထား​​ပါတယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ြကက်သား​​(အရိုး​​မပါ) ၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ တို့​​ကိုြပင်ဆင်ထား​​ပါတယ်။
ြကက်သား​​ သို့​​မဟုတ် ဝက်သား​​ ြကိုက်နှစ်သက်ရာအသား​​ြဖင့်​​ ​​ေြကာ်နိုင်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
​​ေြကာ်နည်း​​က​​ေတာ့​​ အ​​ေပါ်က ဝက်သား​​ နာနတ်သီး​​​ေြကာ်တဲ့​​နည်း​​အတိုင်း​​ ​​ေြကာ်ပါတယ်။ ြကက်သား​​ကို ဆီပူပူထဲထည့်​​​ေြကာ်၊​ ြကက်သွန်ြဖူနီ ဂျင်း​​ထည့်​​ြပီး​​ ြကက်သား​​ကျက်ရင် ဂျူး​​ဖူး​​ထည့်​​ပါတယ်။ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​ ၊​ ပဲငံြပာရည်တို့​​ကိုထည့်​​ြပီး​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ထည့်​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ြကက်သား​​နဲ့​​ ဂျူး​​ဖူး​​​ေြကာ်ပါ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ဖရံုရွက်သုပ်


​​ေနာက်ထပ်ဟင်း​​တစ်မျိုး​​က ခပ်ရိုး​​ရိုး​​​ေလး​​ပါ။ ဖရံုရွက်သုပ်ချဉ်စပ်ြဖစ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဖရံုရွက်များ​​ကို အ​​ေန​​ေတာ် ပိုင်း​​ြဖတ်ြပီး​​ ​​ေရဆူဆူမှာ ြပုတ်ပါတယ်။
​​ေပျာ့​​အိမသွား​​ဖို့​​အတွက် ခဏတာြပုတ်ဖို့​​ လိုပါတယ်


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ြပုတ်ြပီး​​​ေရ​​ေအး​​ထဲမှာ ချက်ြခင်း​​စိမ်ထား​​ရင် အစိမ်း​​​ေရာင်မပျက် လှ​​ေနမှာြဖစ်ပါတယ်။ ခဏြကာရင် ​​ေရထဲမှ ြပန်ဆယ်ထား​​ြပီး​​ ​​ေရစစ်ထား​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ြပုတ်ြပီး​​ ဖရံုရွက်များ​​ကို ​​ေရစင်​​ေအာင်ညှစ်ြပီး​​ ပါး​​ပါး​​လှီး​​ပါတယ်။ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​တို့​​ထည့်​​ြပီး​​ သံပုရာသီး​​​ေလး​​ ညှစ်ြပီး​​ နယ်လိုက်ရင် ဖရံုရွက်သုပ်ချဉ်စပ်​​ေလး​​ ရပါြပီ။ ဒီလို အဆာပလာ ခပ်နည်း​​နည်း​​နဲ့​​ သုပ်နည်း​​က​​ေတာ့​​ ကျွန်မတို့​​ ​​ေဒသမှာ ရှမ်း​​သုပ်လို့​​​ေခါ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ခပ်ရိုး​​ရိုး​​​ေလး​​ပါဘဲ။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ ထမင်း​​ြမိန် ခံတွင်း​​​ေတွ့​​​ေစမဲ့​​ ဖရံုရွက်သုပ်က​​ေလး​​ပါ။း​​)



အား​​လံုး​​အတွက် ​​ေပျာ်ရွှင်ချမ်း​​​ေြမ့​​ဖွယ် Weekend ြဖစ်ြကပါ​​ေစရှင်။။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

26 comments:

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

ဖရံုရွက်သုပ်​​ေလး​​ စား​​ချင်တယ်။ အမ​​ေချာလက်ရာက ြမင်လိုက်တာနဲ့​​ စား​​ချင်စရာ​​ေတွချည်း​​ဘဲ။

ခင်မင်လျက်

​​ေတာက်ပြကယ်စင် said...

သံုး​​မျိုး​​ထဲမှာ ဖရံုရွက်သုပ်နဲ့​​ ြကက်သား​​ဂျူး​​ဖူး​​​ေြကာ်တို့​​ကို ပိုြပီး​​ ဘုဉ်း​​​ေပး​​ြကည့်​​ချင်တယ် ​​ေချာ။ နာနတ်သီး​​က ချိုတိုတိုြကီး​​​ေနမှာ​​ေနာ်။ အချိုဆိုရင် သိပ်မစား​​တတ်ဘူး​​။ မ​​ေလး​​၊​ စကင်္ာပူမှာတုန်း​​ကဆို တရုတ်ဟင်း​​​ေတွ​​ေလ ချိုတိုတိုြကီး​​​ေတွ။ သိလား​​။ ဒါ​​ေပမယ့်​​ ​​ေချာလက်ျာကို​​ေတာ့​​ လံုး​​ဝယံုပါတယ်။ စား​​ြပီး​​ရင်း​​ စား​​ချင်မှာ ​​ေသချာပါတယ်။ ဟုတ်တယ်ဟုတ်။

​​ေအာ် ဒါနဲ့​​ ငယ်ငယ်က အြဖစ်အပျက်ကို ​​ေြပာြပပါဦး​​မယ်။ နှစ်တန်း​​အရွယ်​​ေလာက်​​ေပါ့​​။ ဒယ်ဒီက ဖရံုရွက်ကို သွား​​ခူး​​ခိုင်း​​တာ။ သခွါး​​ရွက်နဲ့​​မှား​​ ခူး​​လိုက်တယ်။ ခါး​​တယ်​​ေလ။ အ​​ေဖက ရိုက်ပါ​​ေလ​​ေရာ။ ရိုက်​​ေတာ့​​ ငို​​ေရာ​​ေပါ့​​။ ခ​​ေလး​​ပါဆို။ ကိုယ်နဲ့​​အတူသွား​​မည့်​​ ကိုယ့်​​ကို​​ေစာင့်​​​ေနြကတဲ့​​ တြခား​​​ေကျာင်း​​သား​​​ေတွက ဘုန်း​​ဘုန်း​​ကိုြကည့်​​ြပီး​​ စိတ်မ​​ေကာင်း​​ြဖစ်​​ေနြကတယ်။

စကား​​စပ်မိသွား​​လို့​​ စာရှည်သွား​​တယ်။ ခွင့်​​လွှတ်​​ေနာ်။ ကျန်း​​မာ​​ေပျာ်ရွှင် ြကည်လင်ဝင်း​​ပ ​​ေအး​​ြမပါ​​ေစ...

rose said...

အစ်မ​​ေချာ​​ေရ... ြကက်သား​​နဲ့​​ ဂျုး​​ဖူး​​​ေြကာ်​​ေလး​​ ြမည်း​​ချင်တယ်။ ဂျုး​​ဖူး​​ တစ်ခါမှ မစား​​ဖူး​​ဘူး​​။ ဒီက ထိုင်း​​ကုန်စံုဆိုင်မှာ ​​ေတွ့​​ ​​ေတွ့​​​ေနတယ်။ မချက်တတ်လို့​​ မဝယ်ခဲ့​​တာ။ ဖရံုရွက်သုပ်လည်း​​ မစား​​ဖူး​​ဘူး​​ ခိခိး​​)

Baby taster said...

ဖရံုရွက်သုပ် စား​​ချင်လိုက်တာ
လာမယ်​​ေနာ် သုပ်​​ေကျွး​​သိလာ

​​ေမဓာဝီ said...

နာနတ်သီး​​ကို ဟင်း​​ထဲထည့်​​ချက်ရင် ြကိုက်ဖူး​​ ​​ေချာရဲ့​​။ ဘုန်း​​ဘုန်း​​​ေတာက် ​​ေြပာသလိုပဲ ချိုတိုတိုြကီး​​မို့​​၊​ ဒီတိုင်း​​စား​​ရင်​​ေတာ့​​ ြကိုက်ပါတယ်။ ဂျူး​​ဖူး​​​ေြကာ်နဲ့​​ ဖရံုရွက်သုပ်​​ေတာ့​​ စား​​ချင်သား​​။ ဖရံုရွက်ကို ဟင်း​​ရည်သာ လုပ်​​ေသာက်ဖူး​​တာ။ သုပ်မစား​​ဖူး​​ဘူး​​။

ဒါနဲ့​​ ဘုန်း​​ဘုန်း​​​ေတာက်က ​​ေချာလကျာ်ကို ယံုတယ်ဆို​​ေတာ့​​ ​​ေချာလက်ဝဲကို မယံုသလိုပဲ​​ေနာ်။ ဟိဟိ။ ဘုန်း​​ြကီး​​ကို​​ေနာက်တာ ငရဲြကီး​​အံုး​​မယ် လစ်ပီ။ :D

Anonymous said...

ဖရံုရွက်​​ေလး​​အဲလိုသုပ်တာစား​​ချင်စရာ​​ေလး​​။ တခါမှ သုပ်မစား​​ဖူး​​​ေပမယ့်​​ြကိုက်မယ်ဆိုတာသိတယ်။ ဂျူး​​ဖူး​​လည်း​​ြကိုက်။ နာနတ်သီး​​တို့​​ ပန်း​​သီး​​တို့​​ကို​​ေတာ့​​ ဟင်း​​ချက်ရင်မြကိုက်ဘူး​​။ ချိုလို့​​မစား​​တတ်ဘူး​​။
​​ေချာချက်ထား​​တာြကည့်​​ြပီး​​ဗိုက်ဆာလာြပီ နဂိုကမှ ခုတ​​ေလာ ခနခနဆာ​​ေနရတဲ့​​အထဲ :(

စူး​​နွယ်​​ေလး​​

Nyi Linn Thit said...

ဂျူး​​ဖူး​​ကို အဆင်​​ေြပတိုင်း​​ ​​ေြကာ်စား​​တယ် မ​​ေချာ၊​ ကျ​​ေနာ်က ဝက်သား​​နဲ့​​ ​​ေြကာ်တာများ​​တယ်၊​ အခု မ​​ေချာရဲ့​​ ြကက်သား​​ဂျူး​​ဖူး​​ကလည်း​​ ​​ေကာင်း​​မှာ ​​ေသချာတယ်၊​ ဖရံုရွက်သုပ်​​ေတာ့​​ တခါမှ မစား​​ဖူး​​ဘူး​​၊​ ြပုတ်ထား​​တဲ့​​ အရွက်​​ေတွကို ဆက်ြပီး​​ စိမ်း​​​ေန​​ေအာင် မ​​ေချာက ဂရုစိုက်တာ ​​ေတွ့​​​ေတာ့​​ ဘ​​ေလာ့​​ဂ်ရဲ့​​ နာမည် ကို သတိမရဘဲ မ​​ေနနိုင်​​ေအာင် ြဖစ်မိတယ်ဗျာ၊​း​​) ဒါနဲ့​​ စကား​​မစပ် အ​​ေပါ်က မ​​ေမရဲ့​​ ​​ေကာ်မန့်​​ကို ​​ေတွ့​​မှ မ​​ေချာက တြပိုင်တည်း​​ Capitalist နဲ့​​ Communist ြဖစ်မှန်း​​ သိရ​​ေတာ့​​တယ်..၊​း​​))) (ခင်မင်ရာ ခင်မင်​​ေြကာင်း​​ပါ မ​​ေချာ​​ေရ့​​...)။

Anonymous said...

I haven't had pumpkin leaves salad.I like fried chive.Both dishes are so attractive and delicious....i believe:)
Gyidaw

Iora said...

ဟင်..တချိန်လံုး​​ြကည့်​​​ေနတာ ဘယ်တုန်း​​ကတက်သွား​​ပါလိမ့်​​။ သူများ​​​ေတွ​​ေတာင်ြပန်ကုန်ြကြပီ။
ဂျုး​​ဖူး​​​ေြကာ်နဲ့​​ဖရံုရွက်သုပ်ကျန်​​ေသး​​လား​​ဟင်..
ဖရံုရွက်​​ေလး​​က လတ်​​ေနတာဘဲ။ ြကိုက်ပါတယ်ဆိုမှ။

mstint said...

နာနတ်သီး​​ကို အခု​​ေနာက်ပိုင်း​​ အ​​ေတာ်​​ေလး​​ အသံုး​​ြပုလာြကတာ​​ေတွ့​​ရတယ်။
ြကက်သား​​နဲ့​​ ဂျူး​​ဖူး​​​ေြကာ်​​ေလး​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​မယ် ​​ေချာ​​ေရ။
ဖရံုရွက်သုပ်က​​ေတာ တြခား​​အရွက်သုပ်​​ေတွနဲ့​​ ခပ်ဆင်ဆင်ပဲ​​ေနာ်။

​​ေမတ္တာြဖင့်​​
အန်တီတင့်​​

ချစ်ြခင်း​​အလကင်္ာ said...

တင်တဲ့​​ဟင်း​​၂ ခုစလံုး​​ကြကိုက်တာ​​ေတွချည်း​​ြဖစ်​​ေနတယ်...
ဟိဟိ..
ပံုထဲမှာပဲတဝစား​​သွား​​တယ်မမ​​ေရ..
ခင်တဲ့​​
ချစ်ြခင်း​​အလကင်္ာ

seesein said...

​​ေချာ​​ေရ သတိရြပန်ြပီ ရွာလူြကံုရှိရင် သယ်ဖို့​​မှာအံုး​​မှ ဂျူး​​​ေြကာ်နဲ့​​ ဖရံုရွက်သုတ် စား​​ချင်ြပန်ြပီ

ခင်မင်တဲ့​​
seesein

Anonymous said...

​​ေကာင်း​​ပါ့​​ဗျာ ညီမ​​ေချာချက်တာ​​ေတွဆိုရင် အကုန်​​ေကာင်း​​
နာနတ်သီး​​ ဝက်သား​​​ေတာ့​​ ​​ေမ​​ေမ ချက်​​ေကျွး​​​ေလ့​​ ရှိတယ်

​​ေရွှစင်ဦး​​

ညီမ​​ေလး​​ said...

ဂျူး​​ဖူး​​စား​​ချင်တယ် ​​ေချာရယ်...

​​ေဆာင်း​​ said...

ဖရံုရွက်မစား​​ဖူး​​ဘူး​​ ​​ေဈး​​မှာ မ​​ေရာင်း​​ဘူး​​ ​​ေချာတို့​​ဆီလာခူး​​မယ်​​ေနာ်

PhyoPhyo said...

မ​​ေချာ​​ေရ ဟင်း​​​ေတွလာြမည်း​​သွား​​ြပီ။
်နာနတ်သီး​​ဟင်း​​က သိပ်မြကိုက်ြကဘူး​​​ေနာ်။
ကိုယ်ပဲ စား​​​ေတာ့​​မယ် ဟိဟိ။
ခုနက ကွန်မန့်​​​ေရး​​ထား​​တာ မတက်ဘူး​​
ထပ်ရိုက်​​ေနတာ၊​
ဖရံုရွက်သုပ်​​ေလး​​လည်း​​ ြကိုက်တယ်။ သုပ်စား​​ဦး​​မှ ဖရံုပင်​​ေလး​​စိုက်ထား​​တယ်။
ဖရံုရွက်သုပ်​​ေလး​​ ရိုး​​ရိုး​​​ေလး​​နဲ့​​ စား​​ချင်စရာ။
ြကက်သား​​နဲ့​​ ဂျူး​​ဖူး​​လည်း​​ြကိုက်တယ်။
ဂျူး​​ဖူး​​​ေတာ့​​မသိဘူး​​၊​ ရှိတဲ့​​အဖူး​​ထည့်​​​ေြကာ်မယ်၊​ မ​​ေချာရလား​​။
ဒီ​​ေန့​​ဟင်း​​​ေတွ အား​​လံုး​​ြကိုက်
ချစ်တဲ့​​
pp

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

စား​​ချင်တယ်....... ကလွဲလို့​​ ဘာမှ မ​​ေြပာတတ်​​ေတာ့​​ဘူး​​ ...ဟူး​​။။။။။။

တစ်​​ေန့​​​ေန့​​​ေတာ့​​ အိုး​​ခွက်ပလံုး​​​ေတွနဲ့​​ ချက်ြပုတ်စား​​ြပလိုက်ဦး​​မယ်.....။

ahphyulay said...

အင်း​​...
ကူး​​ထား​​လိုက်တယ် မ ​​ေချာ​​ေရ့​​၊​
ြပန်စမ်း​​လို့​​ရ​​ေအာင်ရယ်၊​ မျှလို့​​ ရ​​ေအာင်ရယ်၊​

​​ေနဝသန် said...

အဲဒီ နာနတ်သီး​​ကို ဝက်သား​​နဲ့​​ြဖစ်ြဖစ် ြကက်သား​​နဲ့​​ြဖစ်ြဖစ် ​​ေရာချက်တာကိုြကိုက်တယ်.. ဒါ​​ေပမယ့်​​ သူက ဟင်း​​ချက်လိုက်ရင် ချိုြပီး​​အီသွား​​တယ်​​ေနာ်...


ခင်မင်လျက်
​​ေနဝဿန်

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

ြကက်သား​​ ဂျူး​​ဖူး​​​ေြကာ်နဲ့​​ ဖရံုသီး​​ ချဉ်စပ်သုပ်​​ေလး​​ စား​​ရရင် အရမ်း​​​ေကာင်း​​မှာပဲ..

​​ေမာ်ကွန်း​​သစ် said...

နံနတ်သီး​​ကချက်စား​​လို့​​ရတာ​​ေပါ့​​။

ဟန်ြကည် said...

ဂျူး​​ဖူး​​ဆို​​ေတာ့​​ မျက်စိလည်သွား​​တယ်...အညာမှာက ကတ္တား​​ဖူး​​လို့​​ ​​ေခါ်တာကိုး​​...သူက မြကိုက်ရင်​​ေတာ့​​ စိမ်း​​​ေစာ်နံသလိုပဲ...နုရင်သိပ်မသိသာ​​ေပမယ့်​​...ရင့်​​ရင် အနံ့​​ပိုြပင်း​​တယ်...သူ့​​ကိုြပုတ်ြပီး​​ ​​ေြမပဲဆံ​​ေထာင်း​​နဲ့​​ သံပုရာရည်​​ေလး​​ညှစ်ြပီး​​ ခပ်ချဉ်ချဉ်​​ေလး​​ သုတ်စား​​ရင် အင်မတန် အရသာရှိတာကလား​​...ကိုယ်ကပဲ ြကိုက်လို့​​လား​​​ေတာ့​​ မသိပါဘူး​​​ေလ...အင်း​​ အညာစာနဲ့​​​ေဝး​​တာလည်း​​ ြကာ​​ေပါ့​​...

သွား​​ရည်ကျြပီး​​ ြပန်သွား​​ပါသည်...

ချစ်ြကည်​​ေအး​​ said...

အိမ်ကလူက အရွက်သိတ်မစား​​​ေတာ့​​ အဲလို သုတ်​​ေကျွး​​ြဖစ်တယ် ​​ေချာရဲ့​​၊​ ဝက်သား​​ နာနတ်သီး​​ကို ​​ေချာချက်ြပသလို​​ေတာ့​​ ​​ေြကာ်မစား​​ြဖစ်ဘူး​​၊​ ချိုချဉ်​​ေြကာ်လိုမျိုး​​​ေတာ့​​ လုပ်စား​​ြဖစ်တယ်။ ဝက်သား​​​ေရာ နာနတ်သီး​​​ေရာ ြကိုက်တာမို့​​ အဲဒီ ၂မျိုး​​ကို​​ေတာ့​​ ဘယ်လိုချက်ချက် ြကိုက်တယ်....:)

Anonymous said...

မ​​ေချာ

ဖရံုရွက်သုပ်စား​​ချင််တယ် ။ ြကိုက်တယ် သုပ်တာ​​ေတာ့​​မစား​​ဖူး​​ဘူး​​။ ဂျပန်မှာ​​ေလ ဖရံုရွက်မစား​​ြကဘူး​​​ေတာ့​​ ..နှ​​ေမျာစရာသိလား​​အညွန့်​​​ေတွဒီအတိုင်း​​မခုး​​ပဲထား​​တာ

ဂျူး​​ဖူး​​က​​ေတာ့​​ ြကိုက်တယ် ဂျူး​​နဲ့​​အာလူး​​ကို​​ေကျာ်တာြကိုက်တယ် နနွင်း​​မှုန့်​​ဝါဝါ​​ေလး​​နဲ့​​

မ​​ေချာ အသုပ်အရမ်း​​​ေကာင်း​​တာပဲြကည့်​​တာနဲ့​​တင်
ရန်ကုန်ြပန် ဘီယာဆိုင်ဖွင့်​​မှ ထင်တယ် အသုပ်စံုနဲ့​​ဘီယာဆိုြပီး​​​ေတာ့​​​ေလ ... လာြကမှာ​​ေသချာတယ်.

ြကည်ြကည်

flowerpoem said...

အမ အစား​​အ​​ေသာက်လက်ရာ တကယ်​​ေြပာင်​​ေြမာက်တယ် စား​​ချင်လိုက်တာ :)

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

ဟူး​​... ဗိုက်​​ေတာင် ဆာလာတယ်။