ပုဇွန်နာနတ်သီး​​ ထမင်း​​​ေြကာ်

ပုဇွန်နာနတ်သီး​​ ထမင်း​​​ေြကာ်

ဒီတစ်ပတ်​​ေတာ့​​ လွန်ခဲ့​​တဲ့​​ ရက်က စား​​ြဖစ်ခဲ့​​တဲ့​​ နာနတ်သီး​​ထမင်း​​​ေြကာ်ကို တင်​​ေပး​​ချင်ပါတယ်ရှင်။

နာနတ်သီး​​နဲ့​​ ထမင်း​​​ေြကာ်တာဟာ ထိုင်း​​မှာ​​ေတာ့​​ ဆိုင်​​ေတွမှာ​​ေတာ်​​ေတာ်​​ေလး​​​ေရာင်း​​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ထမင်း​​​ေြကာ်ြဖစ်ြပီး​​ နိုင်ငံြခား​​သား​​များ​​ အြကိုက်​​ေတွ့​​ြကတယ်လို့​​ သိရပါတယ်။ နာနတ်သီး​​ ထမင်း​​​ေြကာ်နည်း​​အတွက် ပုဇွန်နဲ့​​ ဝက်သား​​ကို အသံုး​​ြပုထား​​ပါတယ်။ ဒီရာသီမှာ နာနတ်သီး​​ ​​ေတွလဲ သိပ်​​ေပါ​​ေနြပီြဖစ်လို့​​ နာနတ်သီး​​နဲ့​​ မြကာခန ဟင်း​​ချက်စား​​ြဖစ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ပုဇွန်များ​​ကို ဆား​​၊​ ပဲငံြပည်ရည်၊​ အရသာမှုန့်​​များ​​ြဖင့်​​နယ်ြပီး​​ ​​ေခတ္တ ထား​​ထား​​လိုက်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဝက်သား​​ကို ခပ်ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထား​​ပါတယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ထမင်း​​နဲ့​​​ေြကာ်ဖို့​​ ြပင်ဆင်ထား​​တဲ့​​ အသီး​​အနှံများ​​ ( ဥနီ၊​ ပဲသီး​​၊​ ငရုပ်ပွ နီ၊​ စိမ်း​​)

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
နာနတ်သီး​​တစ်လံုး​​ကို ခုလို ထက်ြခမ်း​​ြခမ်း​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အတွင်း​​သား​​များ​​ကို သပ်သပ်ရပ်ရပ် ဖယ်ထုတ်လိုက်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
နာနတ်သီး​​ခွံကို လှလှပပ ပံု​​ေဖာ်နိုင်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဖယ်ထုတ်ထား​​တဲ့​​ အတွင်း​​သား​​များ​​ကို အတံုး​​​ေလး​​များ​​တံုး​​ြပီး​​ ြပင်ဆင်ထား​​ပါ

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ပုဇွန်ကို ​​ေြကာ်ြပီး​​ ပန်း​​ကန်တစ်ချပ်ြဖင့်​​ထည့်​​ထား​​ပါတယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဝက်သား​​ကို ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​များ​​ြဖင့်​​ ​​ေြကာ်လိုက်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ထို့​​​ေနာက် အသီး​​အနှံများ​​ထည့်​​​ေြကာ်လိုက်ပါတယ်။ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​ထည့်​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
မီး​​​ေပါ်ြကာြကာမထား​​ဘဲ ချက်ြခင်း​​ ပန်း​​ကန်တစ်ချပ်ြဖင့်​​ ဆယ်ယူထား​​လိုက်ပါတယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ထမင်း​​ကို မ​​ေြကာ်ခင်မှာ ဆား​​၊​ ပဲငံြပည်ရည်အြကည်၊​ နှမ်း​​ဆီတို့​​ြဖင့်​​နယ်ပါတယ်။ ြပီး​​​ေနာက် ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​ဆီသတ်ြပီး​​ ထမင်း​​ကို​​ေြကာ်ပါမယ်.

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
​​ေြကာ်ထား​​တဲ့​​ ဝက်သား​​နဲ့​​ အသီး​​အနှံများ​​ ၊​ နာနတ်သီး​​များ​​၊​ ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထား​​​ေသာ ငရုပ်သီး​​များ​​ ထည့်​​လိုက်ပါတယ်။ ပုဇွန်များ​​ကို ထည့်​​ပါတယ်။ ဆား​​အ​​ေပါ့​​အငံ ြမည်း​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အသီး​​အနှံစံုနဲ့​​ နှမ်း​​ဆီနံ့​​​ေမွှး​​​ေမွှး​​နဲ့​​ ပုဇွန်နာနတ်သီး​​ ထမင်း​​​ေြကာ်ပါး​​

အ​​ေစာက အဆင်သင့်​​ြပင်ထား​​တဲ့​​ နာနတ်သီး​​ခွံထဲကို ထမင်း​​​ေြကာ်များ​​ထည့်​​လိုက်ြပီး​​ရင် ခုလို ြမင်​​ေတွ့​​ရပါြပီ

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ပန်း​​ကန်ြပား​​ထဲက နာနတ်သီး​​ထမင်း​​​ေြကာ်ပါ။ အ​​ေပါ်မှာ နှမ်း​​အနက်များ​​ ြဖူး​​ထား​​တာပါ။ ဒီပံုရိုက်ချိန်မှာ ညအချိန်ြဖစ်ြပီမို့​​ ဓာတ်ပံုက နည်း​​နည်း​​​ေမှာင်​​ေနပါတယ်။

ဒီထမင်း​​​ေြကာ်နည်း​​က​​ေတာ့​​ အင်တာနက်က ရှာ​​ေဖွမိတဲ့​​ ထိုင်း​​ထမင်း​​​ေြကာ်နည်း​​အတိုင်း​​ ့​​​ေြကာ်ထား​​တာ ြဖစ်ပါတယ်ရှင်

~~~~~~~~~~~~@@@@~~~~~~~~~~~~~~

ြကာဇံသုပ်
နာနတ်သီး​​ထမင်း​​​ေြကာ်နဲ့​​ တွဲဖက်စား​​ဖို့​​အတွက် ြကာဇံသုပ်က​​ေလး​​ပါ

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ပထမဦး​​ဆံုး​​ ြကာဇံကို ြပုတ်ပါတယ်။ ြပီး​​​ေနာက် အ​​ေန​​ေတာ် ြဖတ်ြပီး​​ မုန်လာဥနီ၊​ ​​ေအာ်ဆွန်း​​( ဆလပ်ရိုး​​)၊​ တို့​​ကို ပါး​​ပါး​​အ​​ေချာင်း​​က​​ေလး​​များ​​ လှီး​​ပါတယ်။  ငရုပ်သီး​​ြခမ်း​​ ဆီသတ်ြပီး​​ထည့်​​၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​ ၊​ နံနံ၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​ ထည့်​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ထို့​​​ေနာက် ပဲငံြပာရည်၊​ ရှာလကာရည်တို့​​ထည့်​​နယ်ပါတယ်။ ရှာလကာရည်မရှိပါက သံပုရာသီး​​နဲ့​​ သုပ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အိမ်မှာ နှမ်း​​အနက်​​ေတွ ဝယ်ထား​​တာများ​​​ေနတာနဲ့​​ ​​ေနရာတကာ နှမ်း​​အနက်ထည့်​​ပါတယ်း​​)

ပုဇွန်နာနတ်သီး​​ထမင်း​​​ေြကာ်ကို ြကာဇံသုပ်ချဉ်စပ်​​ေလး​​နဲ့​​ တွဲဖက်စား​​နိုင်ပါြပီရှင်

အား​​လံုး​​အတွက် ​​ေပျာ်ရွှင်​​ေသာ ပိတ်ရက်များ​​ ြဖစ်ြကပါ​​ေစ​​ေနာ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

18 comments:

Vista said...

ွှိုအလို​​ေလး​​​ေလး​​ .. ငါး​​ငါး​​ ​​ေြခာက်​​ေြခာက် .. စား​​ချင်စဖွယ်ပါလား​​။

ခရစ္စတလ် said...

အမယ်မင်း​​ ထမင်း​​ဆိုင်ပဲ ဖွင့်​​ထား​​သလား​​၊​
ကိုယ်တိုင်ပဲ ချက်စား​​​ေနသလား​​၊​
စား​​ချင်​​ေနြပီ ြမန်ြမန်​​ေကျွး​​ပါ​​ေတာ့​​ :)

အန်တီဦး​​ said...

သမီး​​​ေရ ထမငိး​​​ေြကာ်​​ေရာ ြကာဇံ​​ေြကာ်ပါအား​​​ေပး​​သွား​​ပါတယ်။အန်တီရဲ့​​ဘ​​ေလာ့်​​​ေလး​​ကိုလဲလာလည်ပါလို.ဖိတ်​​ေခါ်ပါရ​​ေစ။

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

ထမင်း​​​ေြကာ်နဲ့​​ြကာဇံသုပ် ဒီလိုမျိုး​​ တွဲတာလည်း​​ မိုက်တာပဲ။

​​ေနရာတကာ နှမ်း​​အနက်ထည့်​​တာလည်း​​ မိုက်တာပဲ။
း​​))

ြမတ်ြကည် said...

ဒီမှာလည်း​​ နာနတ်သီး​​​ေပါရင်​​ေြကာ်ြကည့်​​ဦး​​မှ ြကာဇံသုတ်လည်း​​စိတ်ဝင်စား​​တယ်။

Thet Nandar Family said...

နာနတ်သီး​​ထဲ ထည့်​​ထား​​တဲ့​​ နာနတ်သီး​​ထမင်း​​​ေြကာ်​​ေလး​​သာ စား​​လိုက်ရရင် ​​ေတာ်​​ေတာ် ြကည်နူး​​ဖို့​​​ေကာင်း​​မှာပဲ။
နှမ်း​​အမဲကိုလည်း​​ ထမင်း​​​ေလး​​​ေပါ်ြဖူး​​ပီး​​ ဘဲဥအငံ​​ေလး​​နဲ့​​ တွဲစား​​ချင်တယ်ဗျို့​​။
​​ေချာချက်ထား​​တဲ့​​ နာနတ်သီး​​ ထမင်း​​​ေြကာ်လည်း​​ ြကိုက်တယ်။ ြကာဇံချဉ်စပ်သုပ်လည်း​​ ြကိုက်တယ်။ အဝ စား​​သွား​​ပီ :)

Baby taster said...

တခါမှမ​​ေြကာ်စား​​ဖူး​​ဘူး​​ရယ်
စမ်း​​အံုး​​မှ ချိုတိုတို ချဉ်တင်တင် အရသာမြကိုက်လို့​​​ေလ
ဒါနဲ့​​ ​​ေချွး​​မ​​ေလး​​လာမှပဲ ချက်​​ေကျွး​​ပါ​​ေတာ့​​​ေအး​​P

rose said...

အစ်မ​​ေချာက စိတ်ရှည်လက်ရှည်နဲ့​​ ​​ေသချာ ဓာတ်ပံု​​ေလး​​​ေတွနဲ့​​ တစ်ဆင့်​​ချင်း​​ ရှင်း​​ြပထား​​လို့​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ​​ေနာ်း​​)

ဟန်ြကည် said...

​​ေအာ်စွန်း​​ဆိုတာ ဆလတ်ရိုး​​ကို​​ေခါ်မှန်း​​ အခုမှပဲ သိ​​ေတာ့​​တယ်...​​ေကျး​​ဇူး​​ပဲ ​​ေဒါ်​​ေချာ​​ေရ့​​...နာနတ်သီး​​ ထမင်း​​​ေြကာ်​​ေတာ့​​ အချိုမြကိုက်လို့​​ ​​ေရှာင်ြပီး​​ ြကာဇံသုပ်ကို​​ေတာ့​​ ခံတွင်း​​လိုက်တာနဲ့​​ သုပ်စား​​ဖို့​​ ဆံုး​​ြဖတ်လိုက်တယ်...​​ေြပာမယ့်​​သာ​​ေြပာရတယ်...​​ေဒါ်​​ေချာဆီက ြကည့်​​သွား​​ြပီး​​ စမ်း​​ချက်စား​​မယ်လို့​​ စိတ်ကူး​​ထား​​သမျှ အခုထိ တစ်ခါမှကို ချက်မစား​​ြဖစ်​​ေသး​​ဘူး​​...အား​​မှပဲ စုြပီး​​ချက်စား​​မယ်လို့​​ စိတ်ကူး​​ထား​​တဲ့​​အဆင့်​​က​​ေနကို မတက်လာလို့​​...

mstint said...

ဒီက​​ေန့​​​ေတာ့​​ ချက်ြပုတ်ဖို့​​အတွက် ​​ေခါင်း​​မခဲ​​ေတာ့​​ဘူး​​ ​​ေချာဆီကနည်း​​​ေလး​​​ေတွ လာယူသွား​​ြပီ​​ေနာ်။
နာနတ်သီး​​အခွံကို စိတ်ရှည်ရှည်​​ေလး​​ ပံု​​ေဖာ်ထား​​တာ သ​​ေဘာကျတယ်။
​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစ​​ေနာ်။

​​ေမတ္တာြဖင့်​​
အန်တီတင့်​​

Iora said...

ကိုယ်လည်း​​ နာနတ်သီး​​ထမင်း​​​ေြကာ်မြကိုက်လို့​​အဲဒီထဲကပုဇွန်​​ေတွ ​​ေရွး​​စား​​သွား​​တယ်။ ြကာဇံသုပ်​​ေတာ့​​ ပါဆယ်ပါယူသွား​​ြပီ။
ကိုယ်လည်း​​ နှမ်း​​နက်ဝယ်ထား​​တုန်း​​က ​​ေချာလိုဘဲ ​​ေနရာတကာထဲ့​​​ေန​​ေတာ့​​တာဘဲ။ ခုကုန်သွား​​​ေတာ့​​ ြငိမ်သွား​​ြပီ။း​​)

​​ေနဝသန် said...

း​​))... နှစ်ခုလံုး​​အြကိုက်ပဲ... ​​ေအာ်ဆွန်း​​ကို ဟို​​ေန့​​က ဗမာလိုရှာ​​ေန​​ေသး​​တယ်.. မသိလို့​​.. ဒါနဲ့​​ ​​ေအာ်ဆွန်း​​ကို ကျွန်​​ေတာ်တို့​​က မူဆွန်း​​လို့​​ ​​ေခါ်သလား​​လို့​​....

ခင်မင်လျက်
​​ေနဝသန်

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

မ​​ေချာက စိတ်လဲရှည်.. ချက်တာကလဲ​​ေကာင်း​​ဆို​​ေတာ့​​
ထမင်း​​​ေြကာ်က လှလဲလှ စား​​ချင်စရာ​​ေလး​​လဲြဖစ်..

wa lay said...

ဗိုက်​​ေတာင် အရမ်း​​ဆာလာြပီ
​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ​​ေနာ်..

PhyoPhyo said...

ပုဇွန်လည်း​​ြကိုက်တယ်၊​ နာနတ်သီး​​နဲ့​​ ထမင်း​​​ေြကာ်​​ေတာ့​​မစား​​ဖူး​​လို့​​၊​ ဝက်သား​​လည်း​​ပါတယ် စား​​​ေကာင်း​​မှာ။
ြကာဇံသုတ်လည်း​​ြကိုက်၊​ မြကိုက်တာလည်း​​ ခပ်နည်း​​နည်း​​ရယ်။
စား​​သွား​​ပါြပီ။
ချစ်တဲ့​​
pp

may16 said...

မ​​ေချာက စား​​​ေကာင်း​​ဖွယ်ရာ​​ေတွကို ချက်နည်း​​နဲ့​​ တစ် ကွတင်​​ေပး​​တာ ​​ေကျး​​ဇူး​​ပဲအမ..

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

အဲဒီလို​​ေလး​​များ​​ ​​ေြကာ်ထား​​ရင် စား​​ချင်စရာ သိပ်​​ေကာင်း​​တာပဲ။ ကိုယ်တိုင်​​ေြကာ်ဆိုရင် ပျင်း​​​ေန​​ေရာ။

khin yamone said...

ညီမ​​ေချာရဲ့​​ အိမ်​​ေလး​​ကိုလာလည်သွား​​ပါတယ်..
​​ေချာချက်သမျှ ဟင်း​​​ေလး​​​ေတွအကုန်လံုး​​ကို အရမ်း​​ြကိုက်ြပီး​​ အကုန်လံုး​​စား​​သွား​​ပါြပီ..
​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ ညီမ​​ေချာ