အစာလဲေဆး ေဆးလဲ အစာဆိုတဲ့ ဆိုရိုးနဲ့အညီ ကျွန်မတို့ ပတ်ဝန်းကျင်မှာ လွယ်လွယ်ကူကူ ရနိုင်တဲ့ အသီးေတွထဲမှာ ေဆးဘက်ဝင်တဲ့ အသီးတစ်ချို့အေြကာင်း ေဖာ်ြပချင်ပါတယ်.. ၎င်းအသီးေတွကို ပံုမှန် စားသံုးြခင်းအားြဖင့် ကျန်းမာေရးအတွက် အကျိုးသက်ေရာက်မှုေတွ ရှိေနတဲ့အတွက်ေြကာင့် ဘယ်လိုအသီးေတွက ဘယ်လို အကျိုးရှိေစတယ် ဆိုတာေလး ဖတ်မှတ်ထားမိတာေတွထဲကမှ အသီးတစ်ချို့အေြကာင်း ြပန်လည် ေဖာ်ြပေပးလိုက်ပါတယ်။
ကီဝီသီး (Kiwi Fruit)
အစိမ်းေရာင် ကီဝီသီးဟာ ေသးငယ်ေပမဲ့ အကျိုးများတဲ့ အသီးြဖစ်တယ်လို့ဆိုပါတယ်. ပိုတက်ဆီယမ်၊ မဂ္ဂနီစီယမ်၊ ဗီတာမင် အီး နဲ့ အမျှင်ဓာတ်ေတွ ြကွယ်ဝစွာ ပါရှိတဲ့အြပင် ဗီတာမင် စီ မှာ လိေမ္မာ်သီးထပ်ပင် ၂ဆ ပိုမို ပါဝင်မှု များြပားပါတယ်.. ကီဝီသီးဟာ အသက်ရှူ အဂင်္ါအဖွဲ့အစည်းကို အားေကာင်းေစတဲ့အတွက် ပန်းနာရင်ြကပ် ေရာဂါရှိသူများ စားသံုးသင့်တဲ့ အသီးြဖစ်ပါတယ်.. ေသွးထဲမှ အဆီများ ပိတ်ဆို့ြခင်းကို ေလျာ့ချေပးနိုင်စွမ်း ရှိပါတယ်.. ပိုတက်စီယမ်၊ မဂ္ဂနီစီယမ်၊ ေကာ့ပါး စသည့် သတ္တုဓာတ်များ ြကွယ်ဝစွာ ပါရှိြခင်းေြကာင့် ေသွးအားနည်းေရာဂါြဖစ်ပွားြခင်းကိုလည်း ကာကွယ်ေပးနိုင်စွမ်း ရှိြပီး ခန္ဓာကိုယ်အတွင်း စီးဆင်း ေနေသာ ေသွးအြပစ်အကျဲကို ထိန်းညှိေပးနိုင်စွမ်း ရှိေြကာင်း သိရပါတယ်.. ခန္ဓာကိုယ်အတွင်း ဇီဝရုပ်ြဖစ်ပျက်ြခင်းနဲ့ အာရံုေြကာအဖွဲ့အစည်းများကို အားေကာင်းေစနိုင်တယ်လို့ သိရပါတယ်။
ကီဝီသီး စိုက်ခင်း
နွယ်ပင်မျိုးြဖစ်တဲ့ ကီဝီသီးရဲ့ မူလေပါက်ဖွားရာေဒသဟာ တရုတ်ြပည်လို့ သိရြပီး တရုတ်မူရင်း မျိုးနွယ်ြဖစ်တာေြကာင့် အမျိုးသား အသီးအနှံအြဖစ် ေြကာ်ြငာြခင်းခံရပါတယ်... ယခင်က တရုတ်အမည် Chinese gooseberry လို့ အမည်တွင်ရာမှ ၁၉၀၀ ခုနှစ်ေနာက်ပိုင်း နယူးဇီလန်နိုင်ငံကို ေရာက်ရှိသွားြပီး ၎င်းမှတစ်ဆင့် အြခားနိုင်ငံအသီးသီးကို ပျံ့နှံ့ေရာက်ရှိသွားပါတယ်. အဲဒီေတာ့မှ ကီဝီသီးလို့ အမည်တွင်လာကာ လူသိများ ထင်ရှားလာတာ ြဖစ်ပါတယ်.. ငှက်ေပျာသီး၊ နာနတ်သီးနဲ့ စေတာ်ဘယ်ရီတို့ရဲ့ အရသာမျိုး ေပါင်းစပ်ပါဝင်ြပီး အချဉ်ဓာတ်ကဲတဲ့ အရသာေြကာင့် အေဖျာ်ယမကာအြဖစ် ထုတ်လုပ်လာြကပါတယ်. တရုတ်ြပည်မှာေတာ့ ဟန်မင်းဆက် လက်ထက်ကတည်းက ကီဝီသီးကေန ဝိုင် အရက် ချက်လုပ်ခဲ့ြကတယ်လို့ ဆိုပါတယ်..
ပန်းသီး
ပန်းသီးဟာ သက်ေစာင့်တဲ့ အသီးလို့ ေြပာရ ေလာက်ေအာင် လူရဲ့ ခန္ဓာကိုယ်ကို အကျိုး ြဖစ်ေစနိုင်ပါတယ်.. ဗီတာမင် စီ ပါဝင်မှု နည်းပါးေသာ်လည်း ဓါတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းနဲ့ flavonoids ပါဝင်မှုတို့က ဗီတာမင်စီရဲ့ လုပ်ေဆာင်ချက်ကို ပိုမို အစွမ်းထက်ေစြပီး အူမြကီးကင်ဆာ၊ အဆုပ်ကင်ဆာ၊ ဆီးချို၊ ပန်းနာ ရင်ြကပ်ေရာဂါ၊ နလံုးေလရိုက်ြခင်းနင့်၊ ေလသင်တုန်း ြဖတ်ြခင်း တို့ကို ြဖစ်နိုင်ေြခ နည်းပါးေစပါတယ်. ပန်းသီးတစ်လံုးတွင် အမျှင်ဓာတ် ပမာဏ ၅ဂရမ်ခန့် ပါဝင်ြပီး အာဟာရဓာတ်များ ေပါင်းစပ် ပါဝင်ေန ေသာေြကာင့် ၎င်းတွင် အရိုးကို သန်မာေစေသာ ဗီတာမင် ေက၊ နာကျင်ေရာင်ရမ်းြခင်းကို သက်သာေစေသာ ဓာတ်တစ်မျိုးတို့လည်း ပါဝင်ပါတယ်. ထို့ြပင် အစာစားချင်စိတ်ကို ထိန်းချုပ်လိုသူများ၊ ဝိတ်ေလျာ့လိုသူများ အစားမစားမီ နာရီဝက်အလိုတွင် ပန်းသီးတစ်လံုးကို စားသင့်ေြကာင်း သိရပါတယ်။။
ချစ်စရာပန်းသီးပင်
စေတာ်ဘယ်ရီ
စေတာ်ဘယ်ရီသီးမှာ အလွန် ေကာင်းမွန် ြမင့်မားတဲ့ ဓါတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းပါဝင်တဲ့ အတွက် စားသံုးသူေတွအတွက် အလွန်အကျိုးများေစတဲ့အသီး ြဖစ်ပါတယ် ခန္ဓာကိုယ်ကို ေရာဂါြဖစ်ပွားမှုကေန အကာအကွယ် ေပးတဲ့ အသီးလို့ေတာင် တင်စား ြကပါတယ်.. ၎င်းဟာ ကင်ဆာြဖစ်ြခင်း၊ ေသွးဖိအားြမှင့်တက်ြခင်း၊ တုတ်ေကွး ြဖစ်ြခင်း၊ ေသွးေြကာပိတ်ဆို့ြခင်းတို့မှ ကာကွယ်ေပးနိုင်ြပီး ဦးေနှာက်အတွင်းရှိ ဆဲလ်များကို အားေကာင်းေစတယ်လို့ သိရပါတယ်.. ဘယ်ရီသီး အားလံုးဟာ ကျန်းမာေရးအတွက် အလွန် ေကာင်းမွန်ြပီး ဓါတ်တိုးဆန့်ကျင် ပစ္စည်းေတွ ပါဝင်မှုေြကာင့် လူကို နုပျိုေစနိုင်တယ် လို့ ဆိုပါတယ်.. ဒီလိုဆိုရင်ြဖင့် စေတာ်ဘယ်ရီအပါအဝင် ဘယ်ရီသီးကို များများ စားသင့်ပါတယ်ေနာ်။
လိေမ္မာ်သီး
တစ်ရက်ကို လိေမ္မာ်သီး ၂လံုးမှ ၄လံုးခန့် စားေပးြခင်း အားြဖင့် အေအးမိေရာဂါများ ြဖစ်ပွားြခင်းကို ကာကွယ် ေပးနိုင်ပါတယ်. လိေမ္မာ်သီးမှာ ကိုလက်စထေရာကို ေလျာ့ချေပးြခင်း၊ ေကျာက်ကပ်တွင် တည်ေနေသာ ေကျာက်များကို ေပျာ်ကျေစြခင်း၊ အူမြကီး ကင်ဆာ ြဖစ်ပွားြခင်းကို ေလျှာ့နည်းေစြခင်း စတဲ့ အစွမ်း သတ္တိများ ပါဝင်ပါတယ်.. ကယ်လ်စီယမ် ပါဝင်ြခင်း ေြကာင့် အရိုးများကို သန်မာအားေကာင်းေစြခင်း၊ ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများေြကာင့် ဆဲလ်များ ပျက်စီးြခင်းမှ ကာကွယ်ြခင်း၊ ေသွးထဲတွင် ေဟမိုဂလိုဘင် ထုတ်လုပ်ြခင်းကို ကူညီေပးြခင်း ၊ နှလံုးေသွးေြကာများကို ေကာင်းမွန်ေစြခင်း စသည့်အကျိုးသက်ေရာက်မှုများ ြဖစ်ေစနိုင်ပါတယ်။
ဖရဲသီး
ေရဓာတ်ပါဝင်မှု ၉၀% ရှိေသာေြကာင့် ဖရဲသီးဟာ အသားအေရကို စိုေြပ ေချာမွတ် ေစရံုသာမက အစာ ေြခဖျက်ြခင်းကိုလည်း အားေကာင်းေစ နိုင်ပါတယ်.. ဖရဲသီးမှာ သဘာဝ SPF ပါဝင်မှုေြကာင့် ေနေရာင်ြခည်တွင်ပါဝင်ေသာ ခရမ်းလွန်ေရာင်ြခည်ကို ကာကွယ်ေပးနိုင်စွမ်း ရှိတယ်လို့ ဆိုပါတယ်.. ကင်ဆာ ြဖစ်ပွားြခင်း၊ မျက်စိအားနည်းြခင်း၊ ေရာဂါ ဘယ ြဖစ်ပွားြခင်း တို့မှ ကာကွယ်ေစနိုင်တဲ့ အကျိုး ေကျးဇူးများ ရှိပါတယ်။ ဖရဲသီးတွင် ပါဝင်ေသာ လိုင်ကိုပိန်းမှာ နှလံုးေရာဂါြဖစ်ပွားြခင်း ၊ အမျိုးသား များတွင် ြဖစ်တတ်ေသာ ကင်ဆာေရာဂါကို ေလျှာ့နည်းေစြခင်း၊ ဗီတာမင် B6, A,C တို့ ပါဝင်ြပီး ကိုယ်ခံစွမ်းအားကို ြမင့်မားေစြခင်း ၊ အဖျားအနာ ေလျာ့နည်းေစြခင်း တို့ကို အကျိုးြပုနိုင်ပါတယ်။
သေဘင်္ာသီး
နဂါးေမာက်သီး ( Dragon fruit)
လျှားေစာင်းလက်ပတ် အနွယ်ဝင် နားဂါးေမာက်သီးပင်ဟာ ေတာင် အေမရိကတိုက်နဲ့ မက္ကစီကို ေဒသတို့မှာ စတင် ေတွ့ရှိခဲ့ြကြပီး ယခုအခါမှာေတာ့ အာရှနိုင်ငံများြဖစ်တဲ့ ထိုင်း၊ ဗီယက်နမ်၊ ဖိလိပိုင်တို့မှာ စီးပွားြဖစ် ေြမာက်ြမားစွာ စိုက်ပျိုးလာြကြပီ ြဖစ်ပါတယ်။ ကျွန်မတို့ ြမန်မာနိုင်ငံမှာေတာ့ နဂါးေမာက်သီးဟာ ေခတ်စားလာတာ မြကာေသးဘူးလို့ ဆိုရပါမယ်.. ယခင်ကေတာ့ နိုင်ငံြခားကေနသာ တင်သွင်းလာတာ ြဖစ်ြပီး ခုေနာက်ပိုင်းမှာမှ ြပည်တွင်းမှာ အထူးသြဖင့် ရှမ်းြပည်နယ်ဘက်ေတွမှာ စိုက်ပျိုးလာြကတာ ေတွ့ရှိရြပီး ရန်ကုန်မှာေတာ့ ေြမပေဒသာကျွန်းထဲမှာ အပင်တစ်ချို့ ေတွ့ခဲ့ရပါတယ်..
အရသာအေနနဲ့ ထူးထူးြခားြခား ေကာင်းလှတယ် မဆိုနိုင်ေပမဲ့ ကျန်းမာေရးအတွက် ေကာင်းမွန်တာမို့ ထင်ရှားလာတဲ့အသီးလည်း ြဖစ်ပါတယ်.. အရည်ရွှမ်းြပီး အနည်းငယ်ချိုတဲ့ အရသာရှိပါတယ်။ အနက်ေရာင် အေစ့ေလးေပါင်း ေြမာက်ြမားစွာပါဝင်ြပီး နဂါးေမာက်သီး အမှည့်အခွံဟာ အများ အားြဖင့် နီရဲတဲ့ အေရာင်အဆင်း ရှိြပီး အဝါေရာင် လည်း ရှိတတ်ပါတယ်.. အတွင်းသားမှာ အြဖူေရာင်နဲ့ အနီေရာင် နှစ်မျိုး ရှိပါတယ်။
နဂါးေမာက်သီးပင်
နဂါးေမာက်သီး ( Dragon fruit) စိုက်ခင်း
နဂါးေမာက်သီးဟာ ေသွးတွင်းရှိ သြကားဓာတ်ကို ေလျာ့ချေပးနိုင်စွမ်း ရှိေသာေြကာင့် ေသွးတိုး ဆီးချိုးသမားအတွက် အလွန်သင့်ေတာ်တဲ့ အသီးြဖစ်ပါတယ်.. ကင်ဆာြဖစ်ေစနိုင်ေသာ ဓာတ်တိုး ပစ္စည်းကို ေလျာ့ချေပးနိုင်ေသာေြကာင့် ကင်ဆာကိုကာကွယ်ေပးြခင်း၊ ကိုလက်စထေရာကို ေလျှာ့ချေပးနိုင်ြခင်း၊ အသားအေရကို ေချာမွတ်စိုေြပေစြခင်း၊ အစာစားချင်စိတ်ကို တိုးပွားေစြခင်း၊ အစာေြခဖျက်ြခင်းကို အားေပးြခင်း၊ အဆီများကို ေြခဖျက်ြခင်း၊ သွားနှင့် အရိုးများကို ခိုင်မာေစြခင်း၊ မှတ်ဉာဏ်အားနှင့် မျက်လံုးအားေကာင်းေစြခင်း၊ ဒဏ်ရာများကို သက်သာေပျာက်ကင်းေစြခင်း စတဲ့ ေကာင်းကျိုးများစွာ ေပးနိုင်တဲ့ အသီးြဖစ်ပါတယ်.. နလံထ လူမမာများအတွက် အထူးသင့်ေလျာ်ေသာ အသီး ြဖစ်ပါတယ်..
ကျွန်မတို့ ပတ်ဝန်းကျင်မှာ အလွယ်တကူေတွ့ရတဲ့ အသီးအနှံေတွဟာ ကျန်းမာေရးအတွက် ေဆးတစ်လက်အြဖစ် အသံုးဝင်တယ်ဆိုရင်ြဖင့် ေငွကုန်ေြကးကျ မများလှတဲ့ အသီးအနှံေတွကို ေန့စဉ် စားသံုးေပးြခင်းအားြဖင့် ဝင်ေရာက်လာနိုင်တဲ့ ေရာဂါေဘးတို့ကေန ကာကွယ်သင့်ြကတယ် မဟုတ်ပါလားေနာ်။
သက်ရှည်ကျန်းမာ စိတ်ချမ်းသာြကပါေစရှင်။
Sources and photos from google
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
24 comments:
နဂါးေမာက်သီးက ဆီးချိုေကာင်းတယ်ဆိုလို့
စိတ်ဝင်စားသွားြပီ။ သဒ္ဓါ့အေမကို ေြပာရမယ်။
များများစားဖို့..။
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
မ ေချာေရ...
စားေကာင်းလို့သာ စားေနမိတယ်ေလ၊
ဘာေတွ ဘယ်လို ေကာင်းမှန်းမသိ။
ခုေတာ့သိြပီ။
ပန်းသီး ကို ပိုြပီး ြကိုက်..။
ေကျးဇူးပါ..။
ေကျးတမာဒယ် မေချာေရ.. အဲဒီ နဂါးေမာက်သီးေပါ့.. ဘာသီးမှန်းကို မသိပဲ စားစားေနတာ... အုေတာ့ ကျမတိဘီ
ကိုယ်တို့ကေတာ့ စေတာ်ဘယ်ရီပဲေဝ့...
xxx စေတာ်ဘယ်ရီxxx ချယ်ရီေရာရင် ေတာ်တန်ယံု လူပင်xxx
သီချင်းေလးေတာင်ညည်းလိုက်ေသး...း)
ဒီမှာေတာ့ ကီဝီသီးေပါတယ်ေဝ့
ထို့ေြကာင့် ကီဝီရှိတ်ခ် တစ်ေန့တစ်ခွက် ေသာက်၏
:)
ကျွန်ေတာ်လဲ အဲဒီ အသီးေကာင်းတာေတွ ေရးမလို့ဘဲ။ ဒါမဲ့ မ ေချာ ေရးတာပိုြပီးြပည့်စံုတယ်ဗျာ။ ကျွန်ေတာ်ေတာ့ ဘေလာ့ ပသနာ တက်ေနလို့လုပ်တုန်း၊
ဇီးသီး၊ သရက်သီး၊ ပိန္နဲသီး၊ မာလကာသီး၊ အုန်းသီး၊ ထန်းသီး တို့ရဲ့ ကျန်းမာေရးအတွက် ေကာင်းကွက်ေလးေတွ ရှိရင်လဲ ပံုေလးေတွနဲ့ ေရးေပးပါအံုး ေချာေရ ... အဲဒီအသီးေတွကို လွမ်းေနလို့ ...
အသီးကို ြကိုက်တယ်.... ဘာနဲ့မှ မလဲနိုင်ေအာင်ကို ြကိုက်တယ်..း))))
ခင်မင်တဲ့
ေနဝသန်
သေဘင်္ာသီးကို အြကိုက်ဆံုး)
သဘာဝ အသီးအနှံေတွ အားလံုး ကျန်းမာေရးအတွက် တနည်းတဖံု အေထာက် အကူ ြပု ေနြကတာပဲေနာ်..
ရာသီ ေပါ်ချိန် များများစားရင် လတ်လည်းလတ်ဆတ်တယ် .. ေဈးလည်း ချို တယ်။ ေကာင်းပါေလ့ ။
နဂါးေမာက်သီးက ခုဆို လှည်းကူးဖက်မှာလည်း ြခံြကီးေတွ နဲ့ စီးပွားြဖစ် စိုက်ေနြက ြပီ မေချာ ေရ ။
ပန်းသင်္ီးလည်း ေကျာက် တည်တာ ကျ တယ် ေြပာ ြကတာပဲ..
များကေတာ့ ငှက်ေပျာသီး ြကိုက်တယ် ..အခွံ နွှာရတာ လွယ် လို့ ေလ ..း)။
စတာ ပါ..
ခင်တဲ့
မကိ
မေချာေရ လာလည်ပါတယ်၊
ကီဝီသီးချဉ်တယ် မြကိုက်ဘူး၊
သေဘင်္ာသီးက ချိုတယ် မြကိုက်ဘူး၊၊
စေတာ်ဘယ်ရီသီးက ချဉ်သလို ချိုသလိုနဲ့ မြကိုက်ဘူး၊ ဟီး
ဖရဲသီးစားချင်တယ်၊ ဖီြကမ်းငှက်ေပျာသီး စားချင်တယ်(ဒီမှာမရှိ) သီးေမွှးကျေတာ့ ချိုတယ်မြကိုက်
(ဂျီးများလိုက်တာ စိတ်ပျက်စရာ)
အသီးအနှံေတွအေြကာင်း ေသချာသိရလို့ ေကျးဇူး
ချစ်တဲ့
စားချင်စရာေတွ...ြကည့်ရင်းနဲ့စားချင်လာတယ်ဗျာ...
ကီဝီသီးေတာ့မစားဘူးေသးဘူး အမေရ
အဲဒါေလးေတာ့ လိုက်ရှာဝယ်စားြကည့်အံုးမှဘဲ
အမေရးြပမှအဲအသီးသိတယ် ေကျးဇူး :)
ေချာေရ....
ခုပဲ အခုသွားဝယ်လိုက်မယ်ေနာ်
ဝယ်ြပီ ေရခဲေသတ္တာထဲ ြပစ်ထားတာ ခဏခဏေပါ့ :)
နဂါးေမာက်သီးအပင် ြမင်ဖူးချင်တာ... ခုမှပဲ...
စိတ်ထဲမှာ ထင်တာက နာနတ်သီးလို အပင်မျိုးြဖစ်မယ်ထင်တာ.. ခုေတာ့ ရှားေစာင်းလက်ပတ်ပင်လိုမျိုးရဲ့ လက်တံေတွမှာ တွဲလဲခိုြပီးသီးတာပဲ... လှလိုက်တာ...
အြကိုက်ဆံုးကေတာ့ ဖရဲသီးနဲ့ ပန်းသီးပါပဲဗျာ...
အားလံုးကေတာ့ Vitamin A နဲ့ Vitamin C များများပါတဲ့ အသီးေတွပါပဲ... Antioxidant များများပါလို့ တစ်ေန့ တစ်မျိုးမျိုးစားသင့်တာအမှန်ပါပဲေလ.......
ေကျးဇူးအစ်မေချာေရ...
အစ်မေချာေရ.... အသီးေတွ အေြကာင်း ဗပါုသုတ ရသွားတယ်။ ကီဝီသီး ြကိုက်တယ်၊ အိမ်မှာေတာင် ကီဝီသီးေလးေတွ ရှိေသးတယ်။ သွားစားလိုက်ဦးမယ် အခု။ သေဘင်္ာသီးလည်း ြကိုက်တာပဲ.... အသီးအနှံဆို အကုန်ြကိုက်တယ်း)
ကမ်ပူးချားမှာ ေသာက်ခဲ့တဲ့ သီးစံုမစ်ရှိတ်ေလးကို လွမ်းသဟ ...ခစ်ခစ် ြကွားစ်လိုက်ြပီ အဟိ :P
ေချာေြပာြပတဲ့ အသီးေတွထဲက ကီဝီသီးကိုအြကိုက်ဆံုးပဲ...။ စီးတီးမတ်မှာေတာ့ ကီလိုနဲ့ဝယ်ရတယ်...။
ခင်တဲ့
မိုးေငွ့
အသီးအရွက်ကေတာ့ အကုန်လံုးြကိုက်တယ် :) မြကိုက်တဲ့သူနဲ့အတူတူစားြကရင် ပါသမျှအသီးအရွက်ကေတာ့ ကျေနာ့်လက်ချက်ပဲ :)
ခင်တဲ့(ဖိုးြကယ်)
မဆိုးဘူး ကျေနာ်ြကိုက်တဲ့အသီး ေတာ်ေတာ်များများ ပါတယ်။
ဒါထက် လင်ဇီး လုပ်တဲ့ မှိုလည်း မပါပါလား :)
ဗဟုသုတ ရပါ၏..။
မြကာမြကာလာဖတ်ပါ၏
ဘေလာ့လင့်ကိုေတာ့ အိမ်အသစ်ေြပာင်းပီးမှပဲ တပ်မှာမို့ ခုမတပ်နိုင်ေသးေြကာင်း....
ဘာသာြပန်ေတွလဲတအားေကာင်းပါတယ်။
ြမတ်နိုး
ကျွန်ေတာ်ကေတာ့ အသီးေတာ်ေတာ်များများ ြကိုက်ပါတယ်။ ဒါေပမယ့် ခုမှ သူတို့မှာ ဘယ်လို အကျိုးေကျးဇူးေတွ ရှိတယ်ဆိုတာ သိရေတာ့တယ်။ ေကျးဇူး မေချာ...
နဂါးေမာက်သီးသိပ်ြကိုက်တယ်မေချာရ
သူက အပူြကိုက်တယ်ေနာ် ...ရန်ကုန်အိမ်မှာစမ်း စိုက်ထားတယ်။
ဘန်ေကာက်မှာစားရတာပိုတန်ပိုချိုတယ်ကွာ.
ဒီမှာေတာ့ ကီဝီ ရာသီပီးေတာ့မယ်ေနာ်....
အပင်ေတွ ခုတ်ေနြကပီ...
ငရုပ်သီးမှလွဲ၍ အကုန်ြကိုက်..ပန်းသီးေတာ့ fuji သီးပဲစားေကာင်းတယ်..ဘေကျာက်ရဲ့အြကိုက်ဆံုး ဒူးရင်းသီးအေြကာင်းေရးပါဦး
Post a Comment