မာလာငါး​​​ေပါင်း​​၊​ အာလူး​​ချဉ်စပ်နဲ့​​ ​​ေကျာက်ပွင့်​​သုပ်





ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ ဟင်း​​ချက်ြပမဲ့​​ အစီအစဉ်​​ေပါ့​​​ေနာ်.. ဟင်း​​ချက်​​ေကာင်း​​တဲ့​​ အိမ်က​​ေလး​​​ေတွလိုက်လည်ြပီး​​ သူများ​​ချက်ထား​​တာ​​ေတွ ြကည့်​​ြပီး​​ တံ​​ေတွး​​ြမိုြမိုြပီး​​ ြပန်ခဲ့​​ရလို့​​ ခု​​ေတာ့​​ ကိုယ့်​​ဟာကို ဟင်း​​ချက်ပါဦး​​မယ်.. ပထမဦး​​ဆံုး​​ချက်မဲ့​​ဟင်း​​က မာလာငါး​​​ေပါင်း​​ပါ။ ​​ေထွ​​ေထွထူး​​ထူး​​လဲ မဟုတ်ပါဘူး​​.. ငါး​​ကို မာလာအနှစ်နဲ့​​ ​​ေရာနှယ်ြပီး​​ ​​ေပါင်း​​လိုက်တာပါဘဲ။

မာလာငါး​​​ေပါင်း​​


ဆား​​၊​ ပဲငံြပာရည်တို့​​နဲ့​​ နယ်ထား​​တဲ့​​ငါး​​


ပထမဦး​​ဆံုး​​ ငါး​​ကို ​​ေြကး​​ခွံဖယ် ဗိုက်​​ေဖာက်၊​ ​​ေရများ​​များ​​ချိုး​​​ေပး​​ြပီး​​ ၊​ ဓါး​​နဲ့​​ မွန်း​​ပါတယ်.. ြပီး​​ရင်​​ေတာ့​​ ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​( ဟင်း​​ခတ်မှုန့်​​) ပဲငံြပာရည်၊​ ဟင်း​​ချက်ဝိုင် (သို့​​) ဆန်အရက် နည်း​​နည်း​​တို့​​နဲ့​​ နယ်ြပီး​​ အရသာ​​ေတွ အသား​​ထဲ စိမ့်​​ဝင်​​ေအာင် အချိန်ြကာြကာ ထား​​လိုက်ပါတယ်..

အဆာပလာ နယ်ထား​​တယ်၊​ စား​​လို့​​ ရ​​ေသး​​ဘူး​​​ေနာ် အစိမ်း​​ြကီး​​ ရှိ​​ေသး​​တာ


ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ ဥနီ၊​ နံနံတို့​​ကို အဆင်သင့်​​ြပင်ြပီး​​ ငါး​​နဲ့​​ နယ်ပါမယ်.. အ​​ေချာင်း​​က​​ေလး​​​ေတွက ဂျင်း​​နဲ့​​ ဥနီပါ။ ြပီး​​​ေတာ့​​ မာလာ အနှစ်နဲ့​​ ထမင်း​​စား​​ ၂ဇွန်း​​​ေလာက်ဘဲ ထည့်​​ပါတယ်.. အများ​​ြကီး​​ဆို တအား​​စပ်ြပီး​​ ငံမှာ စိုး​​လို့​​ပါ.. ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​​ေတာ့​​ မထည့်​​​ေတာ့​​ပါဘူး​​ မာလာအနှစ်က စပ်​​ေနြပီး​​သား​​မို့​​ပါ. ​​ေမွှး​​​ေအာင် နှမ်း​​ဆီ​​ေလး​​လည်း​​ နည်း​​နည်း​​ထည့်​​ြပီး​​​ေတာ့​​ နှံ့​​​ေအာင် နယ်ပါတယ်..


 ဒီပံု​​ေလး​​ထဲက မာလာအနှစ်ကို သံုး​​ထား​​တာပါ။


ခုမှ ​​ေပါင်း​​မှာ..


ြပီး​​​ေတာ့​​  အိုး​​တစ်လံုး​​မှာ ​​ေရထည့်​​ ငါး​​ပန်း​​ကန်ကိုတင်ြပီး​​ ​​ေရ​​ေနွး​​​ေငွ့​​နဲ့​​ ​​ေပါင်း​​ပါတယ်.. အဖံုး​​အုပ်​​ေပး​​ဖို့​​ မ​​ေမ့​​ပါနဲ့​​... အ​​ေငွ့​​​ေတွနဲ့​​ ကျက်​​ေအာင်​​ေပါင်း​​တာမို့​​ အဖံုး​​မဖံုး​​ရင် ကျက်ဖို့​​ ြကာတတ်ပါတယ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​  ငါး​​က ​​ေပါင်း​​​ေနရင်း​​ သူ့​​အရည်​​ေတွ အများ​​ြကီး​​ထွက်လာတတ်ပါတယ်..  တစ်ဖက် ကျက်ရင် ​​ေနာက်တစ်ဖက် လှန်​​ေပး​​ပါတယ်.. သိပ်မြကာခင်မှာ မာလာငါး​​​ေပါင်း​​ ရပါြပီ.



ကျက်သွား​​ရင် ခုလို အရည်​​ေတွက ထွက်လာ​​ေသး​​တယ်​​ေလ။ အ​​ေစာက ချန်ထား​​တဲ့​​ ဥနီနဲ့​​ နံနံကို ခုလို အ​​ေပါ်က​​ေန ြပန်ြပီး​​ ဒီလို​​ေလး​​ လှတပတြဖစ်​​ေအာင်  စား​​ချင်စဖွယ်​​ေလး​​ ြပန်ထည့်​​ပါ​​ေသး​​တယ်.. စား​​လို့​​လဲ တကယ်​​ေကာင်း​​တဲ့​​ မာလာငါး​​​ေပါင်း​​ပါ။  


 ဒါက​​ေတာ့​​ အနီး​​ကပ်​​ေလး​​​ေပါ့​​​ေနာ်။


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

အာလူး​​ချဉ်စပ်

​​ေနာက်ထပ် ဟင်း​​တစ်မျိုး​​က သက်သပ်လွတ် အာလူး​​ချဉ်စပ်ပါ.. ခုတစ်​​ေလာ ြကား​​​ေနတာ ဝက်သား​​၊​ ြကက်သား​​၊​ အမဲသား​​​ေတွမှာ Dioxin ​​ေတွ ​​ေတွ့​​​ေနတယ်ဆို​​ေတာ့​​ အသား​​မစား​​တဲ့​​လူ​​ေတွ များ​​​ေနမှာမို့​​ အာလူး​​ သက်သပ်လွတ်ချက်နည်း​​​ေလး​​ တင်​​ေပး​​ချင်ပါတယ်​​ေနာ်.. အဲ Dioxin ပါတယ်ဆိုတာ ြပည်ပနိုင်ငံတစ်နိုင်ငံပါ.. ြမန်မာနဲ့​​ အာရှနိုင်ငံ​​ေတွ မပါပါဘူး​​.. အဲဒီမှာ​​ေနတဲ့​​ တစ်ချို့​​​ေသာ သူ​​ေလး​​​ေတွ ခုတစ်​​ေလာ အသီး​​အရွက်​​ေတွ ​​ေန့​​တိုင်း​​ စား​​​ေနြကပါတယ်.. အသီး​​အရွက်ကို ြကိုက်လို့​​ မဟုတ်ဘဲ  Dioxin ကို ​​ေြကာက်လို့​​ စား​​​ေနတာြဖစ်မှာပါ :)



ပထမဦး​​ဆံုး​​ အာလူး​​ကို အခွံနွာြပီး​​ ခုလို ြပား​​ြပား​​​ေလး​​နဲ့​​ ပါး​​ပါး​​​ေလး​​ ြဖစ်​​ေအာင်လှီး​​ပါတယ်.. ြပီး​​ရင် ​​ေရစိမ်ထား​​ပါတယ်..



ြကက်သွန်ြဖူနီ၊​ ဂျင်း​​၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​တို့​​ကို အသင့်​​ြပင်ထား​​ပါတယ်.. စပ်စပ်​​ေလး​​ြဖစ်ချင်ရင် ငရုပ်သီး​​ပိုထည့်​​နိုင်ပါတယ်..




အိုး​​ထဲ ဆီအနည်း​​ငယ်ထည့်​​ ၊​ ဆီပူလာရင် ြကက်သွန်ြဖူနဲ့​​ဂျင်း​​ကို ထည့်​​ပါတယ်. ြပီး​​​ေတာ့​​ ြကက်သွန်နီနဲ့​​ အာလူး​​​ေတွကိုထည့်​​၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​ ၊​ ပဲငံြပာရည်နဲ့​​ အချဉ်အတွက် ရှာလကာရည်(သို့​​) ဗနီကာရည် အနည်း​​ငယ်ထည့်​​ပါတယ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​ ​​ေရအနည်း​​ငယ်ထည့်​​ပါတယ်..




ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​နဲ့​​ ငရုပ်သီး​​​ေတွ ​​ေပျာ့​​အိကုန်မှာစိုး​​တာ​​ေြကာင့်​​ အာလူး​​ကျက်ခါနီး​​မှ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​နဲ့​​ ငရုပ်သီး​​ကို ထည့်​​ပါတယ်။  ​​ေကာ်မှုန့်​​နည်း​​နည်း​​ကို ​​ေရ​​ေအး​​နဲ့​​​ေဖျာ်ြပီး​​ အိုး​​ထဲကို​​ေလာင်း​​ချကာ ​​ေမွှ​​ေပး​​ပါ။ အာလူး​​ကို စမ်း​​ြကည့်​​လို့​​ ကျက်ြပီဆို အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​လို့​​ အ​​ေန​​ေတာ်ရင် ချလို့​​ရပါြပီ။ အာလူး​​ကို ​​ေပျာ့​​ြပဲ​​ေအာင် ချက်ရင် စား​​မ​​ေကာင်း​​ပါ။ ခပ်ဆတ်ဆတ် အ​​ေနအထား​​မှာ ချတာ အာလူး​​ချဉ်စပ်အတွက် စား​​လို့​​အ​​ေကာင်း​​ဆံုး​​ပါ။

ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် စား​​လို့​​ရြပီ


မဝမှာစိုး​​လို့​​


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
​​ေကျာက်ပွင့်​​သုပ်

​​ေနာက်ထပ် ဟင်း​​တစ်မျိုး​​က ​​ေကျာက်ပွင့်​​လို့​​​ေခါ်တဲ့​​ အြဖူ​​ေရာင် အပွင့်​​ြကီး​​​ေတွပါ။ တရုတ်ကုန်စံုဆိုင်​​ေတွမှာ ရှိတတ်ပါတယ်..


သူ့​​ကို မသုပ်ခင်မှာ ​​ေရစိမ်ထား​​ရပါမယ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​ ​​ေရ​​ေနွး​​နဲ့​​ ခဏြပုတ်ပါတယ်.. အြဖူ​​ေရာင်အဆုပ်ြကီး​​က သို့​​မှသာ ပွတက်လာမှာ ြဖစ်ပါတယ်..

အ​​ေရာင်စံု

ြပီး​​​ေနာက် အပိုင်း​​အစ​​ေသး​​​ေသး​​​ေလး​​များ​​ ြဖစ်​​ေအာင် တစ်စီစီ လှီး​​ြဖတ်ပါမယ်... ြကက်သွန်ြဖူ ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ထည့်​​၊​ ြကက်သွန်နီပါး​​ပါး​​လှီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​ထည့်​​၊​ အနီ​​ေရာင်ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ လိ​​ေမ္မာ်​​ေရာင်ဥနီ၊​ အစိမ်း​​​ေရာင်သခွား​​သီး​​ စတာ​​ေတွကို အ​​ေရာင်​​ေလး​​​ေတွစံု​​ေအာင်ထည့်​​ပါတယ်.. ​​ေကျာက်ပွင့်​​က အြဖူ​​ေရာင်ဆို​​ေတာ့​​ အ​​ေရာင်​​ေလး​​​ေတွ စံု​​ေနတာပါဘဲ။


​​ေကျာက်ပွင့်​​သုပ်ပါ။

ā
ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​၊​ ငရုပ်သီး​​ဆီ​​ေြကာ်(သို့​​) ဆီကျက်၊​ နှမ်း​​​ေလှာ်နဲ့​​ သံပုရာသီး​​ညှစ်ြပီး​​ နယ်လိုက်ရင် ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် အ​​ေရာင်လှလှ ​​ေကျာက်ပွင့်​​သုပ်ရပါြပီ။


စား​​​ေသာက်ဖွယ်ရာ မာလာငါး​​၊​ အာလူး​​ချဉ်စပ်၊​ ​​ေကျာက်ပွင့်​​သုပ်တို့​​က ဒီတစ်ပတ် Friday Special ပါရှင်။ လာမဲ့​​ ရံုး​​ပိတ်ရက်မှာ လုပ်စား​​ချင်သူများ​​အတွက် ြပန်လည် ​​ေဝမျှပါတယ်.. အစား​​အ​​ေသာက်များ​​ြဖင့်​​ စိတ်ချမ်း​​သာ ​​ေပျာ်ရွှင်နိုင်ြကပါ​​ေစရှင်။





           

25 comments:

Anonymous said...

စာမဖတ်ရ​​ေသး​​ဖူး​​
အရင် မန့်​​တာ :P


Baby taster

Anonymous said...

အကုန်ြကိုက်တယ် မာလာ ငါး​​​ေပါင်း​​တဲ့​​
တခါမှမစား​​ဖူး​​ဘူး​​ တကယ်​​ေြပာတာ
ကိုယ် ြပည်တွင်း​​ကထွက်လာတာ ၁၃နှစ်
ရှိ​​ေနြပီဆို​​ေတာ့​​ မာလာဟင်း​​တဲ့​​ မာလာငါး​​​ေပါင်း​​တဲ့​​
​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ ​​ေချာ​​ေရ... ​​ေကျး​​ဇူး​​ရှင် ​​ေမ​​ေမက ပို့​​​ေပး​​ထား​​တယ် အဲ့​​လိုအနှစ်ထုပ်​​ေတွ လုပ်စား​​ရမယ်

Baby taster

rose said...

မမ​​ေချာ... ငါး​​ကို မျက်လံုး​​ ဖယ်လိုက်တာ မပါုတ်ဘူး​​။ သူက ကိုယ့်​​ကို ြကည့်​​​ေနသလိုြကီး​​ပဲ ပီါး​​ အစ်မ ​​ေရး​​ထာ ဖတ်ြပီး​​ ရို့​​စ် ြပံုး​​မိတယ်။ "ငါး​​ကို ​​ေရများ​​များ​​ ချိုး​​​ေပး​​ြပီး​​" ဆိုလို့​​ ၊​ ခိခိ ​​ေရ​​ေဆး​​တယ်လည်း​​ မပါုတ်ဘူး​​)။ မာလာငါး​​​ေပါင်း​​နဲ့​​ ​​ေကျာက်ပွင့်​​သုတ်​​ေလး​​ စား​​သွား​​ြပီ။ အစ်မ ဒါဆို... ​​ေကျာက်ပွင့်​​ ဆိုတာ ရို့​​စ်ရဲ့​​ ပို့​​စ်မှာ ​​ေရး​​ထား​​တဲ့​​ Sparassis မှို မပါုတ်ဘူး​​​ေပါ့​​​ေနာ်။ ​​ေတာ်​​ေတာ်​​ေတာ့​​ ဆင်သား​​​ေနာ်။

​​ေမဓာဝီ said...

အိပ်ခါနီး​​လာြကည့်​​ြပီး​​ ဂလုသွား​​တယ် ​​ေချာ​​ေရ ... ။
ချက်လိုက်ရင် အ​​ေရာင်အဆင်း​​လှလှ​​ေလး​​နဲ့​​ ြပင်ဆင်ထား​​ပံုကလဲ စား​​ချင်စဖွယ်​​ေတွချည်း​​ပဲ။
မာလာအနှစ်ကို အဂင်္လိပ်လို ဘယ်လို​​ေခါ်လဲဟင်။ ဒါမှမဟုတ် တရုတ်ဆိုင်မှာ ဘယ်လို​​ေမး​​ဝယ်ရင်ရမလဲ။

အာလူး​​ချဉ်စပ်လဲ စိတ်ဝင်စား​​တယ်။ သိပ်လဲ မခက်ဘူး​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​အံုး​​မှ။
​​ေကျာက်ပွင့်​​က​​ေတာ့​​ ြကိုက်လို့​​ ခဏခဏ လုပ်စား​​ြဖစ်တယ်။ ​​ေချာသုပ်သလို​​ေတာ့​​ တခါမှမသုပ်စား​​ဖူး​​ဘူး​​။ လုပ်ထား​​တာ​​ေလး​​လှလို့​​ စား​​ချင်​​ေပမဲ့​​ ​​ေသး​​​ေသး​​​ေလး​​​ေတွလှီး​​ရမှာ စိတ်မရှည်ချင်စရာ။

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

အ​​ေပါ်က ​​ေမဓာဝီလိုဘဲ အိပ်ခါနီး​​ လာြကည့်​​သွား​​တယ်။ ဗိုက်ထဲက ဂလုဂလုနဲ့​​ စစ်ြဖစ်ြက​​ေရာ။ အမ​​ေချာ မ​​ေကာင်း​​ဘူး​​။ အိပ်ပျက်​​ေအာင်လုပ်တယ်။ အစား​​အစာနဲ့​​။း​​ဝ))

ခင်မင်လျက်
ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​)

ခွန် said...

အ​​ေပါ်ကအမ​​ေမဓာဝီနဲ့​​ သူြကီး​​က အိပ်ခါနီး​​
ုဒုက္ခ​​ေရာက်သွား​​တယ်။
ခွန်က​​ေတာ့​​ ​​ေန့​​လည်ထမင်း​​စား​​ဆင်း​​ခါနီး​​ ဖတ်မိလို့​​
နှစ်ဆပိုဆာသွား​​တယ် :)
အဲဒီမာလာဟင်း​​ဆိုတာ ြကား​​ဖူး​​တာ ြကာြပီ။
တခါမှမစား​​ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​ မမ​​ေရ.....

Crystal said...

ပိုစ့်​​ကို အ​​ေသး​​စိတ် ဖတ်ရ​​ေသး​​ဘူး​​ မာလာငါး​​​ေပါင်း​​ပဲ စိတ် အသကုန်ဝင်စား​​၏။ ​​ေရး​​မ​​ေနနဲ့​​ ချက်ြပီး​​သာ ပို့​​လိုက်ပါ​​ေတာ့​​ စား​​ချင်လို့​​ ဒီမှာ ရှလွတ် ဂလု လု လု ....

Anonymous said...

ညီမ ​​ေချာ ​​ေရ

မနက်​​ေစာ​​ေစာ ဆာဆာ နဲ့​​ အဝစား​​သွား​​တယ်​​ေနာ်

​​ေကျး​​ဇူး​​

ခင်မင်စွာြဖင့်​​
​​ေရွှစင်ဦး​​

သဥ္ဇာ - Thinzar said...

အာလူး​​ချဉ်စပ်နည်း​​​ေလး​​ကို ​​ေမ့​​​ေနတာ.. ငယ်ငယ်က အ​​ေမအြမဲချက်​​ေကျွး​​တယ်။ ပိတ်ရက်မှာ အာလူး​​ချဉ်စပ်နဲ့​​ ​​ေကျာက်ပွင့်​​သုပ်စား​​ချင်သွား​​ြပီ.. :) မာလာငါး​​က​​ေတာ့​​ အနှစ်မလွယ်လို့​​..

ညီသူအိမ် said...

မနက်​​ေစာ​​ေစာ အိပ်ယာကထတာနဲ့​​ အဆင်သင့်​​ ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ​​ေလး​​​ေတွ တည်ခင်း​​ဧည့်​​ခံ​​ေပမယ့်​​
မျိုမကျဘူး​​ဗျ..
ငါး​​ြကီး​​က မျက်လံုး​​ြပုး​​ြပီး​​အ​​ေကာင်ြကီး​​​ေန​​ေတာ့​​
သား​​က ​​ေြကာက်ရယ်:P (မ​​ေတာ်.ဗိုက်ထဲ​​ေရာက်မှ ​​ေရထကူး​​​ေနရင် ဒွတ်ခ)
အာလူး​​​ေလး​​​ေတာ့​​ ငမ်း​​သွား​​တယ်..ကိုယ်က ဝချင်တာကိုး​​..။ဆို​​ေတာ့​​ အာလူး​​များ​​များ​​စား​​​ေပး​​ရမယ်:)

ပါရမီြဖည့်​​ဖက်​​ေလး​​ said...

မာလာငါး​​ဟင်း​​အရမ်း​​ြကိုက်တယ်။ မမ​​ေချာချက်ထား​​တာ စား​​ချင်စရာ​​ေလး​​။ ​​ေကျာက်ပွင့်​​သုပ်လည်း​​ ြကိုက်ပါ့​​။ အာလူး​​ချဉ်စပ်​​ေတာ့​​ တစ်ခါမှ မစား​​ဖူး​​ဘူး​​။ လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်။

flowerpoem said...

အား​​လံုး​​ကိုြကိုက်တယ် အမ တကယ်စား​​ချင်တယ် ဘယ်လိုလုပ်ရမလည်း​​အမ :P

​​ေမာင်မျိုး​​ said...

ကျ​​ေနာ် က ​​ေကျာက်ပွင့်​​သုတ် တအား​​ြကိုက်တာ အား​​ စား​​ချင်တယ်ဗျ

PhyoPhyo said...

​​ေကျာက်ပွင့်​​သုတ်ြကိုက်တယ်၊​ အ​​ေမနဲ့​​တုန်း​​က ခဏခဏစား​​ြဖစ်ြကတယ်၊​ အ​​ေမက ​​ေြမပဲဆန်လည်း​​ထည့်​​သုတ်တယ်၊​ မုန်လာဥနီ​​ေတာ့​​မထည့်​​ဘူး​​၊​
မ​​ေချာသုတ်ထား​​ပံု​​ေလး​​လည်း​​ စား​​ချင်စရာ၊​ ဟင်း​​ ...
မာလာငါး​​ဟင်း​​လည်း​​ ငါး​​​ေခါင်း​​ကို မြကည့်​​ပဲစား​​မယ်၊​
အာလူး​​လဲ ြကိုက်တယ်၊​ အာလူး​​ကို ဘယ်လိုြဖစ်ြဖစ်ြကိုက်တယ်၊​ အာလူး​​စား​​တဲ့​​သူ​​ေလ
​​ေတာ်လိုက်တဲ့​​မ​​ေချာ
ချစ်တဲ့​​

ယမင်း​​ said...

ဟွန် မမ​​ေချာတို့​​က​​ေတာ့​​​ေနာ် နှိပ်စက်ပါ့​​ သူများ​​ထမင်း​​ဆာသွား​​ြပီ ​​ေကျာက်ပွင့်​​သုတ်​​ေလး​​က စား​​ချင်စရာ​​ေလး​​ ငါး​​​ေပါင်း​​လဲခိုက်တယ် အား​​လူး​​ကိုလဲ သွား​​​ေရကျ ​​ေနာက်လူ​​ေတွစား​​ဖို့​​ မချန်​​ေတာ့​​ဖူး​​ အကုန်စား​​သွား​​ြပီ မှတ်ထား​​ နာကွ....

Sunny said...

မာလာငါး​​​ေပါင်း​​ကို​​ေတာ့​​ ြကိုက်သွား​​ြပီ.. ကိုယ့်​​အစ်မြကီး​​​ေတွ သိပ်ချစ်ဖို့​​​ေကာင်း​​တာပဲ.. ငါး​​ဟင်း​​မျိုး​​စံု တင်​​ေနြကလို့​​​ေလ.. အာလူး​​ချဉ်စပ်က​​ေတာ့​​ ချစ်ချစ်ကို လုပ်​​ေကျွး​​လိုက်မယ်.. သူက အာလူး​​ြကိုက်တယ်.. (ဟင် ပါြပန်ြပီ :P) ​​ေကျာက်ပွင့်​​သုပ်ဆိုလို့​​ အဲလို အ​​ေြခာက်​​ေတွက အရမ်း​​ပွလာတယ်ဆိုတာ အရင်က မသိဘူး​​.. တစ်ခါက နည်း​​မှာစိုး​​လို့​​ဆိုြပီး​​ ၆ ပွင့်​​​ေလာက်စိမ်လိုက်တယ်.. အိုး​​ကိုလည်း​​ အြကီး​​ြကီး​​နဲ့​​ စိမ်လိုက်မိ​​ေတာ့​​ ပွတက်လာချက်.. တပွင့်​​ကို တစ်နှပ်​​ေလာက် စား​​လို့​​ရတာဆို​​ေတာ့​​ အဲဒီ ၆ပွင့်​​ကို အချိုသုပ်လိုက်၊​ ချဉ်စပ်သုပ်လိုက်နဲ့​​ မနည်း​​ကုန်​​ေအာင် စား​​လိုက်ရတယ်..

ညီမ​​ေလး​​ said...

စား​​ချင်တာ

ကို​​ေအာင် said...

ဗိုက်ဆာ​​ေအာင် ​​ေရး​​တတ်ပါ့​​ဗျာ ...

မိုး​​ said...

ြကည့်​​ြပီး​​ ဗိုက်ကိုပွတ် တံ​​ေတွး​​​ေတွ မျိုချြပီး​​ ြပန်သွား​​ြပီ အမ​​ေချာ​​ေရ.....

ဒါနဲ့​​ ဒီမှာ သွား​​ဖတ်ြကည့်​​ဦး​​ အမ.....
http://yetunzaw.blogspot.com/2011/01/blog-post_14.html
အမ​​ေရး​​တာလား​​လို့​​ပါ ....
မဟုတ်ရင်​​ေတာ့​​ ​​ေဆာတီး​​​ေနာ်...

blackcoffee said...

သံုး​​ပွဲ တခါတည်း​​ ​​ေအာ်ဒါမှာခဲ့​​တယ်​​ေနာ် လာမဲ့​​ ဘ​​ေလာဒ့်​​ ​​ေမွး​​​ေန့​​အတွက်...

ဟန်နာ said...

မချက်တတ်ဘူး​​.. နည်း​​နည်း​​​ေလာက်​​ေတာ့​​ ြမည်း​​သွား​​တယ် ..:D

Anonymous said...

​​ေချာ​​ေရ လာစား​​သွား​​တယ်။ ကိုယ်က ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေတွ ြကည့်​​ြပီး​​ ဖတ်ြပီး​​ ြပန်ြပန်​​ေမ့​​တတ်တာ အကျင့်​​ြဖစ်​​ေနြပီ။ ဟီး​​ စား​​ချင်စရာ​​ေတွြကီး​​​ေနာ်။ အိမ်နဲ့​​ ​​ေဝး​​တဲ့​​ ဟင်း​​ထုပ်ဆွဲစား​​ရတဲ့​​ အ​​ေဆာင်မှာ ​​ေနရတာ​​ေြကာင့်​​လည်း​​ပါမယ်။ ဟင်း​​နည်း​​နည်း​​ ြမည်း​​သွား​​တယ်။ အိမ်​​ေရာက်ရင် လုပ်စား​​ဦး​​မှပဲ။ ဟဲဟဲ။ ​​ေချာရဲ့​​ ဟင်း​​​ေတွကို ြကည့်​​ရတာ တယ်ြပီး​​ မျက်စိပဒသာ ရှိတာပဲ။ ​​ေကျး​​ဇူး​​ ​​ေချာကျန်း​​မာ​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစ။
ခင်တဲ့​​
maylay (​​ေမး​​လ်မဝင်ဘူး​​​ေလ ဟိဟိ)

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

အာလူး​​ချဉ်စပ်နဲ့​​ ​​ေကျာက်ပွင့်​​​ေတာ့​​ တနပ်​​ေလာက်စား​​ချင်တယ်။

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

မ​​ေချာ​​ေရ..
မာလာငါး​​. အာလူး​​သုပ်.. ​​ေကျာက်ပွင့်​​သုပ် အား​​လံုး​​ကို
အရမ်း​​ြကိုက်တယ်။ ရှလွတ်...ရှလွတ်.. ဒါပဲ​​ေနာ်.
ချက်​​ေကျွး​​ရမယ်..။
ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

Anonymous said...

မာလာအနှစ် အထုပ်..နာမည်​​ေလး​​..သိပါရ​​ေစ...ကျ​​ေနာ်.....အဲဒါ..ရှာ​​ေနတာ...နာမည်မသိလို့​​ပါ