သီး​​စံု ြကက်လီမွန်နဲ့​​ မာလာဟင်း​​



ဒီတစ်ပတ် ဟင်း​​ချက်ကဏ္ဍအတွက် ​​ေဖာ်ြပမဲ့​​ ဟင်း​​လျာက ြကက်သား​​နဲ့​​ အသီး​​စံုကို လီမွန်​​ေဖျာ်ရည်​​ေလး​​နဲ့​​ ချက်တဲ့​​ သီး​​စံုြကက်လီမွန်ဟင်း​​ြဖစ်ပါတယ်.. အနံ့​​​ေလး​​က လီမွန်နံ့​​​ေလး​​ ​​ေမွှး​​သလို အရသာကလည်း​​ ချဉ်ချိုချို​​ေလး​​မို့​​ တကယ်ကို ​​ေကာင်း​​ပါတယ်။

သီး​​စံုြကက်လီမွန်

ပထမဦး​​စွာ ြကက်လီမွန်ဟင်း​​ချက်ဖို့​​ ြကက်ကို အသား​​ချည်း​​ သပ်သပ် ဖယ်ထုတ်ပါတယ်..  


အဲဒီအသား​​​ေတွကို ဆား​​၊​ အရက်အနည်း​​ငယ်၊​ ဟင်း​​ခတ်မှုန့်​​ ၊​ ပဲငံြပာရည်တို့​​နဲ့​​ နယ်ထား​​လိုက်ပါတယ်.. ā

ဒါက ြကက်သား​​နဲ့​​​ေြကာ်မဲ့​​ အသီး​​စံုကို အ​​ေရာင်စံု​​ေအာင် ြပင်ဆင်ထား​​တာပါ။

ပန်း​​ကန်ြပား​​ြကီး​​ထဲမှာ ဥနီ၊​ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​၊​ ငရုပ်ပွစိမ်း​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ပန်း​​ကန်​​ေသး​​မှာ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ချင်း​​၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်သီး​​တို့​​ကို ြပင်ဆင်ထား​​ပါတယ်..

ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ချင်း​​ အရင်ထည့်​​ြပီး​​ ြကက်သား​​ကိုထည့်​​​ေြကာ်ပါတယ်. ​​ေရအနည်း​​ငယ်ထည့်​​ြပီး​​ ြကက်သား​​နူး​​​ေအာင် ထား​​ပါတယ်..


​​ေရခမ်း​​ြပီး​​ အသား​​ကျက်ရင် ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​ထည့်​​​ေြကာ်ပါတယ်


အသီး​​​ေရာင်စံု ထည့်​​ပါတယ်.. ဆား​​ ပဲငံြပည်ရည် ၊​ အသား​​မှုန့်​​ ထည့်​​ပါတယ်.. ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ကို​​ေတာ့​​ ​​ေနာက်ဆံုး​​မှ ထည့်​​ဖို့​​ချန်ထား​​လိုက်ပါတယ်..


ဟင်း​​ထဲထည့်​​ဖို့​​အတွက် အဆင်သင့်​​ လီမွန်​​ေဖျာ်ရည်ပါ။ ရယ်ဒီမိတ် လီမွန်​​ေဖျာ်ရည်ကို သံုး​​ထား​​ပါတယ်..


​​ေကာ်မှုန့်​​ကို ​​ေဖျာ်ထည့်​​၊​ လီမွန်​​ေဖျာ်ရည်ကိုထည့်​​ပါတယ်..


လီမွန်ရည်ကို အိုး​​ထဲ​​ေလာင်း​​ထည့်​​၊​ ​​ေကာမှုန့်​​ကို ​​ေရ​​ေအး​​နည်း​​နည်း​​နဲ့​​ အရည်​​ေဖျာ်ထည့်​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ကိုထည့်​​ အတန်ြကာထား​​လို့​​ အသီး​​​ေတွ ကျက်ြပီ အသား​​လည်း​​ နူး​​ြပီဆို အ​​ေပါ့​​ အငံ ြမည်း​​လို့​​ လိုတာထည့်​​ြပီး​​ ချလို့​​ရပါြပီ။ အရည်ခပ်ပျစ်ပျစ်​​ေလး​​နဲ့​​ ​​ေရာင်စံုအသီး​​စံု ြကက်လီမွန်ဟင်း​​ တစ်ခွက်ရပါြပီ။


အ​​ေပါ်က ြကက်သွန်ြမိတ်​​ေလး​​ ြဖူး​​ထား​​တဲ့​​ သီး​​စံု ြကက်လီမွန်ပါ။

ြကက်သား​​ကို ဆီြပန်ချက်စား​​ရတာ ရိုး​​အီ​​ေနြပီ ဆိုသူများ​​အတွက် အရသာ တစ်မျိုး​​ ဆန်း​​သစ်ြပီး​​  အ​​ေြပာင်း​​အလဲအြဖစ် ချက်စား​​နိုင်ဖို့​​အတွက် ြကက်လီမွန်ဟင်း​​ကို လက်​​ေဆာင်​​ေပး​​လိုက်ပါတယ်​​ေနာ် ။


​​ေနာက်တစ်ပွဲ စား​​လို့​​ရပါတယ်။


************@************

မာလာဟင်း​​


ā​​ေနာက်ထပ် ဟင်း​​လျာတစ်မျိုး​​က မာလာဟင်း​​ရယ်လို့​​ ​​ေခတ်စား​​​ေနတဲ့​​ အသီး​​အရွက်သုပ် တစ်မျိုး​​ ြဖစ်ပါတယ်။ မာလာဟင်း​​လုပ်ဖို့​​အတွက် ဘယ်လိုအသီး​​အရွက်ကို လုပ်ရမယ်လို့​​ ကန့်​​သတ်ချက်မရှိဘဲ မိမိ စား​​ချင်တဲ့​​ အသီး​​အရွက်နဲ့​​ ြပုလုပ်ြကပါတယ်.. မာလာဟင်း​​​ေရာင်း​​တဲ့​​ ဆိုင်​​ေတွ ​​ေတာ်​​ေတာ်များ​​များ​​မှာ​​ေတာ့​​ အသီး​​အရွက်စံုကို ြပင်ဆင်ထား​​​ေပး​​ြပီး​​ မိမိြကိုက်ရာ အသီး​​အရွက်ကို လက်ညိုး​​ထိုး​​ ထည့်​​ခိုင်း​​လို့​​ရပါတယ်.. မချဉ်၊​ မစပ်၊​ မခါး​​တဲ့​​အသီး​​အရွက် ဘယ်ဟာမဆို စိတ်ကူး​​ရှိသလို မာလာဟင်း​​အြဖစ် ထည့်​​လို့​​ြဖစ်ပါတယ်..


မာလာဟင်း​​ဆိုင်​​ေတွမှာ ြပင်ဆင်ထား​​တဲ့​​ အသီး​​အရွက်နဲ့​​ အသား​​တစ်ချို့​​ပါ။ ြကိုက်တာကို ​​ေရွး​​ထည့်​​လို့​​ရပါတယ်. ြကာဆန်၊​ ပဲြပား​​၊​ မှို​​ေြခာက်ပန်း​​​ေြခာက်၊​ ဝဥ စသြဖင့်​​ စံုလင်လှပါတယ်


နှစ်သက်ရာ အသီး​​အရွက်​​ေတွကို ြပုတ်ပါတယ်.. ြကက်အူ​​ေချာင်း​​၊​ မှို၊​ ဥနီ၊​ မုန်ညင်း​​ြဖူ၊​ ပန်း​​​ေဂါ်ဖီစိမ်း​​၊​ မာလာ​​ေခါက်ဆွဲ၊​ စမုန်စပါး​​၊​ ကျို့​​ဆိုင်ရွက်၊​ သခွား​​သီး​​၊​ အာလူး​​၊​ ြကာစွယ်၊​ ​​ေအာ်ဆွန်း​​


ြပုတ်ြပီး​​ အသီး​​အရွက်များ​​ ( အဓိကက အသီး​​အရွက်များ​​ကို ​​ေပျာ့​​အိ​​ေအာင် မြပုတ်ရပါ။ ခပ်ဆတ်ဆတ်​​ေလး​​ြဖစ်ရင်ချလို့​​ရပါြပီ)

ငရုပ်သီး​​ြကမ်း​​မှုန့်​​ကို​​ေြကာ်၊​ ​​ေြမပဲဆန်၊​ နှမ်း​​၊​ ​​ေချာက်​​ေကာပါး​​​ေကာ၊​ တရုတ်ငရုပ်​​ေကာင်း​​မှုန့်​​တို့​​နဲ့​​ ​​ေရာ​​ေမွှထား​​ပါတယ်..


ြကက်သွန်ြမိတ် နံနံ တို့​​ကို အဆင်သင့်​​ြပင်ထား​​ပါတယ်..


တိုကျန် ​​ေခါ် ပဲငပိပါ။


တိုကျန် မရနိုင်ပါက ပံုထဲက မာလာအနှစ်ထုပ်ကို သံုး​​နိုင်ပါတယ်.


အိုး​​ထဲဆီအနည်း​​ငယ်ထည့်​​၊​ ဆီပူလာရင် မာလာအနှစ် သို့​​မဟုတ် တိုကျန် အနည်း​​ငယ်ထည့်​​ပါမယ်..


​​ေကာ်မှုန့်​​ကို အရည်​​ေဖျာ်ြပီး​​ အနည်း​​ငယ် ပျစ်​​ေအာင်​​ေမွှ​​ေပး​​ပါမယ်.. အရည်ကို အသား​​ြပုတ်ရည် (သို့​​မဟုတ်) ရိုး​​ရိုး​​ ​​ေရကို သံုး​​နိုင်ပါတယ်။


အသီး​​အရွက်ြပုတ်ထား​​တဲ့​​အထဲကို အ​​ေစာက ငရုပ်သီး​​၊​ ​​ေြမပဲ၊​နှမ်း​​၊​ ​​ေချာက်​​ေကာပါ​​ေကာ၊​ တိုကျန်နဲ့​​၊​ ​​ေကာ်မှုန့်​​ရည်တို့​​ကိုထည့်​​ြပီး​​ ဆား​​ ၊​ ဟင်း​​ခတ်မှုန့်​​၊​ နံနံ၊​ြကက်သွန်ြမိတ် တို့​​ထည့်​​ကာ ​​ေရာ​​ေမွှ​​ေပး​​ပါ။ ငံုး​​ဥ ြကိုက်ရင် သီး​​သန့်​​ြပုတ်ြပီး​​ ထည့်​​နိုင်ပါတယ်.. ကျွန်မက မာလာဟင်း​​ကို ဆီ​​ေတွများ​​ြပီး​​ အ​​ေရာင် နီရဲ​​ေနတာမျိုး​​ကို မြကိုက်တဲ့​​ အတွက် ဆီ နည်း​​နည်း​​နဲ့​​သာ ငရုပ်သီး​​​ေတွကို ​​ေြကာ်ထား​​ပါတယ်။ အဆာပလာအား​​လံုး​​ထည့်​​ြပီး​​ တူနဲ့​​ နာနာ​​ေမွှပါတယ်.. ဆား​​အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​လို့​​ အ​​ေန​​ေတာ်ြပီဆို ​​ေစး​​​ေစး​​ပိုင်ပိုင်နဲ့​​ ဆီလည်း​​ မများ​​လှတဲ့​​ မာလာဟင်း​​တစ်ခွက် ရပါြပီ။



အသီး​​အရွက်စံုတဲ့​​ မာလာဟင်း​​တစ်ခွက် ရပါြပီ။


​​ေနာက်တစ်ပွဲ စား​​နိုင်ပါတယ်..



သီး​​စံု ြကက်လီမွန်နဲ့​​ မာလာဟင်း​​က ဒီတစ်ပတ် ပိတ်ရက်အတွက် အချက်အြပုတ် ဝါသနာပါသူများ​​ လုပ်စား​​နိုင်ဖို့​​ လက်​​ေဆာင်ပါ​​ေနာ်... အား​​လံုး​​ဘဲ စား​​​ေကာင်း​​​ေသာက်ဖွယ်များ​​ြဖင့်​​ စိတ်ချမ်း​​​ေြမ့​​ြကပါ​​ေစရှင်.



24 comments:

nYi ThU E@in said...

ခုမှ အိပ်ယာနိုး​​တာ​​ေနာ်
ဗိုက်ထဲမှာ တဂွီဂွီြမည်​​ေနတုန်း​​ ဝုန်း​​ဆို
ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ​​ေတွ ​​ေရှ့​​​ေရာက်လာတယ်
အဲ..စား​​ပွဲ​​ေပါ်​​ေတာ့​​ မဟုတ်..စခရင်​​ေပါ်​​ေရာက်လာတာ..။
ဖူး​​...။ ဆိုး​​ချက်...။

ြမတ်မွန် said...

အသစ်ရွက်သုတ်ြကိုက်တယ်..
မမ​​ေချာ ​​ေတာ်​​ေတာ် ဟင်း​​ချက်​​ေကာင်း​​တယ်။

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

ြမန်ြမန်လာစား​​သွား​​တယ်. မ​​ေချာ.
အင်း​​ဗိုက်ကလည်း​​ဆာလာပါ​​ေရာလား​​.။
မာလာဟင်း​​က​​ေတာ့​​ြကိုက်တယ်. သဒ္ဓါက ရယ်ဒီမိတ်
အထုတ်ကို ဝက်သား​​ထည့်​​ြပီး​​ လုပ်လိုက်တာပဲ.ဟိ.
ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

flowerpoem said...

ဗိုက်ဆာ​​ေနတာ​​ေနာ် အမ ဟင်း​​ စိတ်စိတုး​​တယ် အကုန်စား​​ြဖစ်လိုက်မယ် :P

​​ေမဓာဝီ said...

အြပင်သွား​​ခါနိး​​ ကမန်န်း​​ကတန်း​​ လာြကည့်​​သွား​​တယ်။ ​​ေနာက်မှပဲ ​​ေအး​​​ေဆး​​ သွား​​ရည်လာယို​​ေတာ့​​မယ်။ :)

အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ said...

ညက ဘာမှမစား​​ပဲအိပ်လိုက်တာ..
အခု အိပ်ယာနိုး​​​ေတာ့​​ မ​​ေချာဘ​​ေလာ့​​ဂ်မှာ စား​​ပွဲနဲ့​​ြကံုလို့​​ ဝင်တီး​​သွား​​တယ်...
ဂွတ်ရှယ်ပဲ...

ကို​​ေအာင် said...

သီး​​စံုဟင်း​​မှန်သမျှကို ြကိုက်တယ်ဗျာ၊​ ြမန်မာြပည်က သီး​​စံုပဲကုလား​​ဟင်း​​ကို​​ေတာ့​​
အြကိုက်ဆံုး​​​ေပါ့​​၊​ ဒီဟင်း​​ကို အား​​တဲ့​​အခါ စမ်း​​ြပီး​​ ချက်ြကည့်​​အံုး​​မယ် မ​​ေချာ​​ေရ။

T T Sweet said...

ခု​​ေလး​​တင် ြပန်တံုး​​က ဝယ်လာတဲ့​​ မာလာဟင်း​​ထုတ် ဘယ်လိုချက်ရင်​​ေကာင်း​​မလဲ စဉ်း​​စား​​​ေနတာ။ တိုက်ဆိ်ုချက်။ ရှဲရှဲ့​​နီ။

PhyoPhyo said...

နှစ်မျိုး​​လံုး​​ြကိုက်တယ်၊​
ငရုတ်သီး​​စပ်စပ်​​ေလး​​စား​​လိုက်ရရင် သိပ်​​ေကာင်း​​မယ်၊​
​​ေချာက်​​ေကာပါး​​​ေကာတို့​​၊​ ​​ေအာ်ဆွန်း​​တို့​​​ေတာ့​​ မသိလို့​​ ပိုစား​​ချင်တယ် :D
ဖျား​​​ေနလို့​​ မ​​ေချာ​​ေရ၊​ ခုမှ ​​ေန​​ေကာင်း​​လို့​​ လာဖတ်တာ၊​
ချစ်တဲ့​​

ပါရမီြဖည့်​​ဖက်​​ေလး​​ said...

မ​​ေချာ​​ေရ။ ပံု​​ေလး​​ြကည့်​​ရတာနဲ့​​တင်​​ေတာ်​​ေတာ် စား​​​ေကာင်း​​​ေနြပီ။ ဒီမှာ တံ​​ေတွး​​ကိုမနည်း​​ြမိုချ​​ေနရတယ်။ သီး​​စံုြကက်လီမွန်​​ေတာ့​​ မစား​​ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​ မ​​ေချာနည်း​​အတိုင်း​​ ချက်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်။ မာလာဟင်း​​က​​ေတာ့​​ ြကိုက်မှြကိုက်။ အခု​​ေတာင် စား​​ချင်လာြပီ။ ဒီမှာဗိုက်ထဲမှာ​​ေတာင် အသံ​​ေတွ ြမည်​​ေနတယ်။

ညီမ​​ေလး​​ said...

​​ေတာ်ြပီ ​​ေချာအိမ်မှာပဲ လာ​​ေန​​ေတာ့​​မယ် ။ အဲ့​​ကျလဲ ခုလိုပဲ ချက်​​ေကျွး​​​ေနာ် ..း​​))

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

တချက်ခုတ် နှစ်ချက်ြပတ် ြဖစ်​​ေအာင် ထမင်း​​စား​​ရင်း​​နဲ့​​ ြကည့်​​လိုက်တယ်။
မာလာဟင်း​​ ခဏခဏချက်ပံု​​ေထာက်​​ေတာ့​​ နာမည်က ​​ေချာမာလာပဲ ြဖစ်ရမယ်။

ဂျစ်တူး​​ ( မံုရွာ ) said...

ကျန်း​​မာပါ​​ေစမဂင်္လာပါခင်ဗျာ-
အ​​ေပါ်ကဇတ်ဆရာ​​ေြပာသလို့​​အဲဒီအမည်ဘဲလား​​ဟင်-
ဟင်း​​​ေတွထဲမှာြကက်သား​​ကိုဘယ်လိုချက်​​ေကျွး​​​ေကျွး​​
မြကိုက်တတ်ဘူး​​-စား​​ချင်စိတ်လ်ည်း​​မြဖစ်ဘူး​​-
ဒီတစ်ခါ“ ​​ေချာ ” ရဲ့​​ြကက်သား​​ဟင်း​​က​​ေလး​​က​​ေလး​​က
စား​​ချင်စရာဗျာ-ကျ​​ေနာ်ကအညာသား​​ဆို​​ေတာ့​​ပဲတခွက်ပါရင်ထမင်း​​စား​​လို့​​
ရြပီဗျ-
ဟင်း​​ခွက်​​ေတွကိုကိုယ်တိုင်ဓါတ်ပံုရိုက်ထား​​တာလား​​ဟင်-

Baby taster said...

မာလား​​ဟင်း​​ပဲ စား​​တတ်သလား​​​ေအ :P
တူညား​​​ေတာ့​​​ေြပာတယ် မိဆိုတဲ့​​ :(
ဒါနဲ့​​ မာလာဟင်း​​အနှစ် ကိုယ်တိုင်လုပ်တတ်ချင်တယ်
​​ေမး​​လ်ပို့​​​ေပး​​ပါလား​​။ အား​​မှပါ။ ဗမာြပည်က ပို့​​​ေပး​​တာ
သယ်ခ​​ေဈး​​ြကီး​​တယ်။ ဒီမှာဝယ်လို့​​ မရဘူး​​။ တိုကျန် ပုလင်း​​ကို ပံု​​ေလး​​ရိုက်ြပီး​​ ​​ေမး​​လ်ပို့​​​ေပး​​​ေနာ် :)
ြကက်သား​​ မာလာဟင်း​​စိတ်ဝင်စား​​တယ်။
လီမွန်ြကက်သား​​က ဘယ်လို​​ေနလဲ
ကိုယ်​​ေတာ့​​ အဲ့​​လို အရသာ​​ေတွ မစား​​တတ်ဘူး​​
ချိုတိုတို ချဉ်တင်တင်လား​​ဟင် :P
ခုနကလာမန့်​​တယ် မ​​ေပါ်ဘူး​​ ဘာလို့​​လဲ ခု​​ေြပာ :P

rose said...

အစ်မ​​ေချာ ချက်တဲ့​​ ပါင်း​​​ေလး​​​ေတွက အဆန်း​​​ေလး​​​ေတွ​​ေနာ်။ ရို့​​စ်လည်း​​ စမ်း​​ြပီး​​ ချက်ြကည့်​​မယ်။ အခု​​ေတာ့​​ ြကက်သား​​ လီမွန်ပါင်း​​နဲ့​​ မာလာပါင်း​​​ေလး​​ စား​​သွား​​ြပီ အစ်မ​​ေရ....း​​)

Anonymous said...

ြကက်သား​​ပဲစား​​ခွင့်​​ရှိတဲ့​​ဘဝမှာ မမရဲ့​​ ြကက်လီမွန်က ​​ေကျး​​ဇူး​​တင်စရာဟင်း​​တခွက်ပါ။
​​ေရှာက်​​ေကာပါး​​​ေကာ က မသိဘူး​​ ဘယ်လိုဟာမျိုး​​လဲမမ...

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

တနဂင်္​​ေနွမို့​​ ဘာဘာညာညာ​​ေတွ ချက်ြပုတ်စား​​ချင်​​ေပမယ့်​​... အပျင်း​​ထူတာ​​ေြကာင့်​​ “စက္ခုအာရံုနဲ့​​ပဲ” အရသာခံြပီး​​ ရှိတာ​​ေလး​​နဲ့​​​ေြကာ်ချက်စား​​မည် ြဖစ်ပါ​​ေြကာင်း​​

ယမင်း​​ said...

ဟင့်​​ဟင့်​​ မ​​ေချာ​​ေရ မ​​ေချာဆီကို မ​​ေရာက်ြဖစ်တာ ြကာ​​ေပါ့​​ ​​ေရာက်လာြပန်​​ေတာ့​​လည်း​​ စား​​ပွဲနဲ့​​တန်း​​တိုး​​​ေနတယ်​​ေနာ် ... လူကိုအရမ်း​​နှိပ် စက်တာပဲ​​ေနာ် သူများ​​က ​​ေမာ်ဒယ် ြဖစ်​​ေအာင် ဝိတ်​​ေလျာ့​​ မယ်စိတ်ကူး​​ ​​ေနတာ ဟွန့်​​ မ​​ေချာဟင်း​​​ေတွ ​​ေတွ့​​​ေတာ့​​ မ​​ေနနိုင်​​ေတာ့​​ဖူး​​ .... စား​​ပစ်လိုက်ြပီ ​​ေနာက်လူ​​ေတွ အတွက်မချန်ထား​​ခဲ့​​ ​​ေတာ့​​ဖူး​​ ....

ယမင်း​​ said...

ဟင့်​​ဟင့်​​ မ​​ေချာ​​ေရ မ​​ေချာဆီကို မ​​ေရာက်ြဖစ်တာ ြကာ​​ေပါ့​​ ​​ေရာက်လာြပန်​​ေတာ့​​လည်း​​ စား​​ပွဲနဲ့​​တန်း​​တိုး​​​ေနတယ်​​ေနာ် ... လူကိုအရမ်း​​နှိပ် စက်တာပဲ​​ေနာ် သူများ​​က ​​ေမာ်ဒယ် ြဖစ်​​ေအာင် ဝိတ်​​ေလျာ့​​ မယ်စိတ်ကူး​​ ​​ေနတာ ဟွန့်​​ မ​​ေချာဟင်း​​​ေတွ ​​ေတွ့​​​ေတာ့​​ မ​​ေနနိုင်​​ေတာ့​​ဖူး​​ .... စား​​ပစ်လိုက်ြပီ ​​ေနာက်လူ​​ေတွ အတွက်မချန်ထား​​ခဲ့​​ ​​ေတာ့​​ဖူး​​ ....

Khin said...

အဆင်​​ေြပရင် ​​ေချာက်​​ေကာ ပါး​​​ေကာရဲ့​​ ပံု​​ေလး​​တင်​​ေပး​​ လို့​​ရမလား​​မသိဘူး​​ရှင့်​​၊​ ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ၊​

​​ေချာ(အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်) said...

​​ေချာက်​​ေကာ ပါး​​​ေကာဘယ်လိုဟာလဲလို့​​ ​​ေမး​​လာတဲ့​​ ညီမ​​ေလး​​များ​​အတွက် ​​ေနာက်တစ်ပတ် အစား​​အ​​ေသာက် အ​​ေြကာင်း​​ ​​ေရး​​တင်တဲ့​​အချိန်မှာ ဓာတ်ပံု​​ေလး​​နဲ့​​ ​​ေဖာ်ြပ​​ေပး​​ပါမယ်​​ေနာ်.. ခဏ​​ေလာက်​​ေတာ့​​ ​​ေစာင့်​​​ေပး​​ပါလို့​​..

အား​​လံုး​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​အထူး​​ပါ။

sonata-cantata said...

သီး​​စံု ြကက်လီမွန်​​ေတာ့​​ ချက်နိုင်​​ေလာက်တယ်။ မာလာဟင်း​​​ေတာ့​​ မချက်တတ်​​ေလာက်ဘူး​​...။ ခက်တယ် ဆရာမ... ​​ေနာက်ဖူး​​​ေနာ် တကယ်​​ေြပာတာ...မာလာဟင်း​​က ​​ေကာင်း​​​ေကာင်း​​ကို မစား​​ဖူး​​​ေသး​​တာ...း​​)

blackcoffee said...

သား​​​ေရ​​ေတွ​​ေတာင် ယိုလာတယ်။ တကယ် မ​​ေချာတို့​​က​​ေတာ့​​....
ကဲ ကဲ ဘ​​ေလာ့​​ဂ်​​ေမွး​​​ေန့​​​ေကျွး​​ဖို့​​အတွက် ခုကတည်း​​က ​​ေအာ်ဒါြကိုမှာခဲ့​​တယ်​​ေနာ်။

​​ေကျာ်နှင်း​​ဆီလွင် said...


​​ေချာက်​​ေကာပါ​​ေကာ ဆိုတာဘာလဲဟင်
တရုတ်လိုစာလံုး​​သိရင်​​ေရး​​ြပပါလား​​ဟင်