လီမွန်တိုဖူး​​နဲ့​​ အသုပ်များ​​..




ဒီတစ်ပတ် အစား​​အ​​ေသာက်အတွက် ​​ေဖာ်ြပချင်တာက သက်သပ်လွတ်ဟင်း​​များ​​ ြဖစ်ပါတယ်။ သက်သပ်လွတ်စား​​ြကသူ​​ေတွ လုပ်စား​​လို့​​ အဆင်​​ေြပနိုင်မဲ့​​ လွယ်လွယ်ကူကူနဲ့​​ စား​​လို့​​​ေကာင်း​​တဲ့​​ဟင်း​​​ေတွကို ​​ေဖာ်ြပချင်ပါတယ်။

လီမွန်တိုဖူး​​


ပထမဦး​​ဆံုး​​​ေဖာ်ြပချင်တဲ့​​ သက်သပ်လွတ်ဟင်း​​တစ်မျိုး​​က တိုဖူး​​လီမွန် ြဖစ်ပါတယ်။ တိုဖူး​​လီမွန်လုပ်နည်း​​ကို ​​ေြပာြပရမယ်ဆိုရင်....




မိမိချက်လိုတဲ့​​ တိုဖူး​​ကို အရွယ်​​ေတာ်ခပ်ပါး​​ပါး​​လှီး​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ထို့​​​ေနာက် ဆီပူပူြဖင့်​​ တိုဖူး​​များ​​ကို ​​ေြကာ်ကာ ဆီစစ်ြပီး​​ ပန်း​​ကန်ြပား​​တစ်ချပ်ထဲ ထည့်​​ထား​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်ပွ စိမ်း​​၊​ ငရုပ်သီး​​ တို့​​ကို ဆီသတ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
လီမွန်ရည်တစ်ခွက်ကို အဆင်သင့်​​ြပင်ထား​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
လီမွန်ရည်ကို ဆီသတ်ထား​​တဲ့​​ အိုး​​ထဲထည့်​​လိုက်ြပီး​​ ​​ေကာ်မှုန့်​​ အနည်း​​ငယ် အရည်​​ေဖျာ်ထည့်​​ပါတယ်။ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​ ထည့်​​ပါတယ်။ ​​ေကာ်ရည်ပျစ်ြပီဆိုရင် ရပါြပီ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


ထို့​​​ေနာက် လီမွန်​​ေကာ်ရည်ကို တိုဖူး​​ပန်း​​ကန်ြပား​​​ေပါ် ​​ေလာင်း​​ချလိုက်ြပီး​​ ချက်ြခင်း​​စား​​သံုး​​နိုင်ပါြပီ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

တိုဖူး​​ကို လီမွန်ရည်ဆမ်း​​ထား​​တဲ့​​ သက်သပ်လွတ်ဟင်း​​တစ်ခွက်ပါ။




~~~~~~~~~~~~@@@@@@@@~~~~~~~~~~~



ပန်း​​ပွင့်​​သုပ်

​​ေနာက်ထပ် ​​ေဖာ်ြပချင်တဲ့​​ သက်သပ်လွတ်ဟင်း​​တစ်မျိုး​​က ပန်း​​ပွင့်​​သုပ်ြဖစ်ပါတယ်။  ြကာဇံဟင်း​​ချက်ရင် ထည့်​​​ေလ့​​ရှိတဲ့​​ မှို​​ေြခာက်၊​ ပန်း​​​ေြခာက်ထဲက ပန်း​​​ေြခာက်ကို ြပုတ်ြပီး​​ သုပ်ထား​​တာ ြဖစ်ပါတယ်။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ပန်း​​​ေြခာက်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ပန်း​​​ေြခာက်ကို ​​ေရစိမ်ထား​​ြပီး​​ ​​ေရ​​ေနွး​​ြဖင့်​​ ြပုတ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ြပုတ်ြပီး​​ ပန်း​​​ေြခာက်များ​​ကို ​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​၊​ ​​ေရညှစ်ြပီး​​ အရွယ်​​ေတာ်လှီး​​ြဖတ်ပါတယ်။ ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ ဆီချက်၊​ ​​ေြမပဲဆန်​​ေထာင်း​​၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​ ၊​ ပဲငံြပာရည်တို့​​ကိုထည့်​​ြပီး​​ နယ်လိုက်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ြကက်သွန်နီ​​ေြကာ်၊​ နှမ်း​​ြဖူး​​လိုက်ြပီး​​ ပန်း​​ပွင့်​​သုပ်ကို သံုး​​​ေဆာင်လို့​​ရပါြပီ။

~~~~~~~~~~~~@@@@@@@@~~~~~~~~~~~



ခရမ်း​​သီး​​သုပ်

​​ေနာက်ထပ် ဟင်း​​လျာတစ်မျိုး​​က ခရမ်း​​သီး​​သုပ်ြဖစ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ပထမဦး​​ဆံုး​​ ခရမ်း​​သီး​​ကို အ​​ေပါက်က​​ေလး​​များ​​ ြဖစ်​​ေအာင် ဓား​​နဲ့​​ ထိုး​​​ေဖာက်ြပီး​​ ဆား​​ရည်ထဲမှာ ၁ဝမိနစ်ခန့်​​စိမ်ထား​​ပါတယ်


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ထို့​​​ေနာက်ခရမ်း​​သီး​​ကို၁ဝမိနစ်ခန့်​​ ​​ေပါင်း​​လိုက်ပါတယ်။​​ေပါင်း​​​ေနစဉ်မှာအဖံုး​​ဖံုး​​ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ကျက်သွား​​တဲ့​​ ခရမ်း​​သီး​​များ​​ကို ဓား​​နဲ့​​ ခပ်​​ေသး​​​ေသး​​လှီး​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ြကက်သွန်ြဖူ​​ေထာင်း​​ြပီး​​ ငရုပ်ပွ အစိမ်း​​၊​ အနီတို့​​ကို ​​ေသး​​​ေသး​​လှီး​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်ပွတို့​​ကို ဆီနဲ့​​ ၂မိနစ်ခန့်​​ ​​ေြကာ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ငရုပ်ပွ၊​ နှမ်း​​​ေလှာ်၊​ ြကက်သွန်ြမိတ်၊​ နံနံတို့​​ကို ထည့်​​ပါတယ်။ ပဲငံြပာရည်၊​ နှမ်း​​ဆီ၊​ ဆား​​နဲ့​​ အရသာမှုန့်​​ကို သင့်​​တင့်​​သလို ထည့်​​ြပီး​​ သမ​​ေအာင်​​ေမွှပါတယ်။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
နှမ်း​​ဆီနံ့​​​ေမွှး​​တဲ့​​ ခရမ်း​​သီး​​သုပ်ပါ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ခရမ်း​​သီး​​သုပ်

အား​​လံုး​​အတွက် ​​ေပျာ်ရွှင်ချမ်း​​​ေြမ့​​ဖွယ် အား​​လပ်ရက်များ​​ြဖစ်ြကပါ​​ေစရှင်။



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

25 comments:

​​ေမသိမ့်​​သိမ့်​​ ​​ေကျာ် said...

ဂလု ဂလု ... သွား​​ရည်ကျတယ်ဗျိုး​​။ သတ်သတ်လွတ်ဟင်း​​​ေတွ အရမ်း​​စား​​ချင်စရာ ​​ေကာင်း​​တယ်။ အ​​ေရာင်စံု​​ေလး​​နဲ့​​မို့​​ လှလည်း​​လှတယ်။ ပန်း​​ပွင့်​​သုတ်အတွက်က ပန်း​​ပွင့်​​ကို ​​ေပျာ့​​​ေအာင်ြပုတ်ရမယ်ထင်တယ်​​ေနာ်မ​​ေချာ။ လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်။

ခင်တဲ့​​
​​ေမသိမ့်​​

Anonymous said...

တို့​​ဖူး​​သုပ် မီး​​မီး​​ြကိုက်ြကိုက်..
ပဲြပား​​နဲ့​​ဆိုပို​​ေတာင်ြကိုက်ြကိုက်..
ခရမ်း​​သီး​​သုပ်ရမ်း​​ြကိုက်
မီး​​ဖုတ်ြပီး​​သုတ်ရင်ပို​​ေတာင်ြကိုက်​​ေသး​​ :P
အခုပဲထမင်း​​စား​​ြပီး​​လို့​​ကွန်ပျုတာ​​ေရှ့​​
ထိုင်ခါရှိ​​ေသး​​..အစ်မကထပ်တင်လာ​​ေတာ့​​
မစား​​နိုင်​​ေတာ့​​ဘူး​​ရှင်း​​့​​)
ညကျ ဗိုက်ဆာမှပဲ ထ စား​​​ေတာ့​​မယ်။
​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစရှင်
ချစ်ခင်စွာြဖင့်​​
မိစံ

Aunty Oo said...

လီမွန်တို.ဖူး​​နဲ.ပန်း​​ပွင်.သုတ်ကိုြကိုက်တယ်။ခရမ်း​​သီး​​
​​ေတာ့​​မစား​​ရဲဘူး​​။​​ေလထတတ်လို.ပါ။ဟင်း​​​ေရာင်စံု​​ေလး​​​ေတွ
ကအြမင်နဲ.တင် သွား​​ရည်ယိုစရာ​​ေကင်း​​တယ်။

noblemoe said...

၃ ခုလံုး​​စား​​ချင်စရာြကီး​​
လီမွန်ပဲြပား​​​ေတာ့​​​ေတာ်​​ေတာ်ြကိုက်စ်
လွယ်​​ေတာ့​​လုပ်စာြကည့်​​ဦး​​မှ
​​ေကျး​​ဇူး​​မမ ပန်း​​ပွင့်​​သုပ်ခုမှသိတာ...

ကိုယ်​​ေရာစိတ်ပါကျမ်း​​မာရွှင်လန်း​​ြပီး​​
သာယာချမ်း​​​ေြမ့​​ပါ​​ေစရှင်း​​
မိုး​​

Shinlay said...

ခရမ်း​​သီး​​သုပ်အတွက်​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်။

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

ဂလု ဂလု သ​​ေရ ကျတယ်။
ဘာအသုပ်ပဲ ြဖစ်ြဖစ် ြကိုက်သည်။

ခရမ်း​​သီး​​သုပ်ကို ပိုသ​​ေရကျတယ်။

blackroze said...

ဟင်း​​သံုး​​ခွက်လံုး​​ကစား​​ချင်စရာြကီး​​ရယ်

သူများ​​က တပါတ်နှစ်ရက်သတ်သတ်လွတ်
စား​​​ေနြက..​​ေနာက်ဆိုမြကီး​​​ေချာရဲ့​​
ဟင်း​​နည်း​​အတိုင်း​​ချက်မယ်..

ချစ်တဲ့​​ Blackroze

ညီရဲ said...

လုပ်ြပီ ဗိုက်ဆာတဲ့​​ အချိန်ဆိုရင်...
မ​​ေချာအိမ်ကို အလည်​​ေရာက်ဖူး​​ချင်တယ်။ ဘယ်လို အစား​​အ​​ေသာက်​​ေတွနဲ့​​ဧည့်​​ခံမလဲ သိချင်လို့​​...

ဟန်ြကည် said...

ဟိုက်ရှား​​ဘား​​စ်...

ထူး​​ထူး​​ဆန်း​​ဆန်း​​ဟင်း​​ပါလား​​...လီမွန်​​ေကာ်ရည်...
​​ေတာ်ြပီ​​ေဒါ်​​ေချာ​​ေရ...အိမ်နီး​​ချင်း​​မြဖစ်ချင်​​ေတာ့​​ဘူး​​...​​ေပါင် ၁၆၀ ကို ဘယ်လိုမှထိန်း​​ထား​​နိုင်​​ေတာ့​​မှာ မဟုတ်တာ ​​ေသချာ​​ေနလို့​​...

Nyi Linn Thit said...

ငရုတ်သီး​​​ေတာင့်​​ နီနီရဲရဲ​​ေတွနဲ့​​ လီမွန်တိုဖူး​​ကို​​ေတာ့​​ ​​ေရ​​ေရလည်လည် သွား​​ရည်ကျတယ်ဗျို့​​...၊​ တစ်ပွဲတည်း​​ နဲ့​​ကို ထမင်း​​ြမိန်မှာ ​​ေသချာတယ်....။း​​)

​​ေမဓာဝီ said...

​​ေပါင်း​​​ေနစဉ်မှာ အဖံုး​​အုပ်ပါမယ် ဆိုလို့​​ သ​​ေဘာကျြပီး​​ ရယ်မိတယ်။
ကိုယ့်​​ကို ညွှန်း​​ြပီး​​ ​​ေြပာတာများ​​လား​​လို့​​ပါ။
တ​​ေလာက ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​​ေမး​​တုန်း​​ကလို ြဖစ်မှာစိုး​​လို့​​ ထည့်​​​ေရး​​ထား​​တာပဲ​​ေနမှာလို့​​ သ​​ေဘာကျမိတာ။

​​ေချာရဲ့​​ ဟင်း​​​ေတွြကည့်​​ြပီး​​ နက်ြဖန် သက်သတ်လွတ်ဘုဉ်​​ေပး​​တဲ့​​ ဆရာ​​ေတာ်ကို ဆွမ်း​​ကပ်ရမှာနဲ့​​ အ​​ေတာ်ပဲလို့​​ ​​ေတွး​​​ေနတာ ... ဒါ​​ေပမဲ့​​ အိမ်မှာ တို့​​ဟူး​​လဲ မရှိ၊​ ပန်း​​​ေြခာက်လဲမရှိဘူး​​ :(

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

အသုပ်က​​ေလး​​​ေတွ စိတ်ဝင်စား​​တယ်။ စိတ်ဝင်စား​​ဆို ြကည့်​​ရင်း​​နဲ့​​ တံ​​ေတွး​​ မျိုချ​​ေနရတာကိုး​​။ အမ​​ေချာ စီစဉ်လိုက်ရင် ရှယ်​​ေတွချည်း​​ဘဲ။

ခင်မင်လျှက်

san htun said...

မ​​ေချာ..ဟင်း​​​ေလး​​​ေတွက အဆန်း​​​ေလး​​​ေတွ...စား​​ချင်တယ်...

mstint said...

လီမွန်တို့​​ဖူး​​ ထူး​​ထူး​​ဆန်း​​ဆန်း​​​ေလး​​ အား​​​ေပး​​သွား​​တယ်​​ေချာ​​ေရ ​​ေဈး​​သွား​​တဲ့​​​ေန့​​ စမ်း​​ချက်မယ်။
ဝါတွင်း​​ကာလ သက်သတ်လွတ် အစား​​အစာ​​ေတွ အသံုး​​ဝင်တယ် (အမျိုး​​သား​​ကဝါတွင်း​​မှာ သက်သတ်လွတ် အြမဲလိုလိုစား​​တယ် တီတင့်​​က​​ေတာ့​​ ​​ေသွး​​​ေပါင်ကျတတ်လို့​​မစား​​ဘူး​​))
စိတ်ဓာတ်အစဉ်ြကည်လင်​​ေအး​​ြမပါ​​ေစကွယ်။

​​ေမတ္တာြဖင့်​​
အန်တီတင့်​​

မဒမ်ကိုး​​ said...

ဟဟဟ ခုမှလာမိတာအ​​ေတာ်ပဲမမ​​ေချာ​​ေရ ..
ပဲြပား​​အဆင်သင့်​​ရှိ​​ေနတယ် ..
လုပ်ြကည့်​​မယ်
ခရမ်း​​သီး​​လဲရှိ​​ေနတယ် ..လုပ်ြကည့်​​မယ်
း​​)
​​ေကျး​​ဇူး​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​...

မဒိုး​​ကန်

SHWE ZIN U said...

ခရမ်း​​သီး​​ ​​ေပါင်း​​သုပ် ​​ေလး​​ကို စား​​သွား​​တယ်

​​ေနာက်ြပီး​​ ြကာဇံ ထဲမှာ ထဲ့​​ တဲ့​​ မှို​​ေြခာက်ပန်း​​​ေြခာက် မှာ အမတို့​​ စီမှာ ​​ေတာ့​​ အဲလိုပန်း​​​ေြခာက်မဟုတ်ဘူး​​ အြပား​​ြကီး​​ အြဖူဝါ ​​ေရာင် ဘဲ

ညီမ ​​ေရ အား​​လံုး​​စား​​ချင်သွား​​တယ် ထမင်း​​ကလည်း​​ စား​​မ​​ေကာင်း​​

ခင်မင်တဲ့​​
အမ​​ေရွှစင်

T T Sweet said...

အား​​လံုး​​ စား​​ချင်စဖွယ်​​ေတွချည်း​​ပဲ။ ပန်း​​​ေြခာက်ကို အဲလို သုတ်စား​​လို့​​ရမှန်း​​ ခုမှ သိ​​ေတာ့​​တယ်။ ရန်ကုန်မှာတံုး​​က​​ေတာ့​​ မလွှပွင့်​​​ေြခာက်ကို ြပုတ်ြပီး​​ သုတ်စား​​တာ ​​ေကာင်း​​မှ​​ေကာင်း​​ပဲ။

ြမတ်မွန် said...

ပဲြပား​​အြကိုက်ဆံုး​​ပဲ မ​​ေရ။

အိမ်မက်​​ေစရာ said...

ခရမ်း​​သီး​​ သုပ်ြကိုက်တယ်...ရှလွတ်

​​ေတာက်ပြကယ်စင် said...

အား​​လံုး​​ဂွတ်တယ် ​​ေချာ။ ပဲြပား​​က အြကိုက်ဆံုး​​ပဲ။ ပဲြပား​​ကို ဘယ်လိုချက်ချက် ြကိုက်တယ်။

maylay said...

​​ေရာ ကိုယ်​​ေရာက်​​ေတာ့​​ မင်း​​ဟင်း​​​ေတွက မရှိ​​ေတာ့​​ပါလား​​ကွာ။ မြဖစ်​​ေချဘူး​​။ ​​ေနာက်တမျိုး​​ မရိုး​​​ေအာင် ချက်ပါဦး​​။ ကိုယ်ကမင်း​​လက်ရာကို တန်း​​တန်း​​စွဲကွ။( ြကိုး​​နဲ့​​ မဟုတ်ပါ) ​​ေချာ​​ေရ။ ကိုယ်က ဟင်း​​ချက်တာ သိပ်မတတ်​​ေတာ့​​ အဆိမ့်​​အစပ်​​ေလး​​များ​​ ပါတဲ့​​ ​​ေချာရဲ့​​ ဟင်း​​​ေတွကို ကိုယ် ခဏခဏ လာ​​ေငး​​ြပီး​​ ြပန်ချက်ပါတယ်အဟုတ်။ ကဲ ကိုယ်သွား​​မယ် ​​ေခါင်း​​ကျန် အဲ​​ေလ.. ချစ်​​ေသာ ​​ေချာ ကျန်း​​မာ​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစ

ချစ်တဲ့​​ ​​ေမ​​ေလး​​

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

ခရမ်း​​သီး​​​ေပါင်း​​သုတ် လုပ်စား​​ြကည့်​​မယ်။
လီမွန်တို့​​ဖူး​​နဲ့​​ ပန်း​​​ေြခာက်သုတ်လည်း​​ စိတ်ဝင်စား​​တယ်။
လုပ်စား​​မှာပါ။

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

ဗိုက်ဆာတဲ့​​အချိန်မှာမို့​​ ပိုြပီး​​သွား​​​ေရကျတယ်။ အား​​လံုး​​စား​​ချင်စရာချည်း​​ပဲ.။
ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

ဪ...
အစား​​အ​​ေသာက်​​ေတွနဲ့​​ အခုတ​​ေလာ တည့်​​လွန်း​​လို့​​ လက်​​ေနပါတယ်ဆို​​ေနမှ တစ်ခုြပီး​​တစ်ခု မရိုး​​ရ​​ေအာင် နှိပ်စက်​​ေနလိုက်တဲ့​​ ဂျီး​​​ေတာ်​​ေချာ...။
အဲ့​​​ေလာက်ချက်စား​​​ေနတာ ​​ေပါင်ချိန်​​ေတွ တက်ပါ​​ေစ​​ေတာ်...။
( ဒါမှ အ​​ေဖာ်ရမှာ... :) )

Chit said...

မမ​​ေချာ​​ေရ
မ​​ေန့​​ကဘဲ တိုဖူး​​သုပ်​​ေရာ ပန်း​​ပွင့်​​သုပ်​​ေရာ မမ​​ေချာအတိုင်း​​ သုပ်စား​​လိုက်တယ်...
တိုဖူး​​သုပ်အတွက် လီမွန်​​ေရ မရှိလို့​​ သံပုရာရည်နဲ့​​ ​​ေရှာက်ချိုသီး​​ညှစ်ြပီး​​ ထည့်​​လိုက်တယ် စား​​လို့​​ရလို့​​​ေတာ်​​ေတာ့​​တယ်...