တံတား​​ကိုြဖတ်သွား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်..

ဒီတစ်ပတ်မှာ မိတ်​​ေဆွ သူငယ်ချင်း​​တို့​​ကို မိတ်ဆက်​​ေပး​​မဲ့​​ စား​​​ေသာက်စရာတစ်မျိုး​​က တံတား​​ကို ြဖတ်သွား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်တစ်မျိုး​​နဲ့​​ မိတ်ဆက်​​ေပး​​မှာပါ​​ေနာ်။ တံတား​​ကိုြဖတ်သွား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ဆိုလို့​​ မ​​ေချာတစ်​​ေယာက် ဘယ်နား​​က တံတား​​ကိုြဖတ်ြပီး​​ ြမီး​​ရှည်သွား​​စား​​ပါလိမ့်​​လို့​​ မထင်ပါနဲ့​​ဦး​​။ ြမီး​​ရှည်နာမည်ကိုက တံတား​​ကိုြဖတ်သွား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ပါတဲ့​​ရှင်။ ခရီး​​သွား​​လာရင်း​​ စား​​ခဲ့​​မိတဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ြဖစ်ြပီး​​ ယူနန်ြပည်နယ်ဘက်မှာ နှစ်သက်စွာ စား​​ြကတဲ့​​ ြမီး​​ရှည်တစ်မျိုး​​ ြဖစ်ပါတယ်။ ယူနန်ြပည်နယ်ကို ​​ေရာက်လာတဲ့​​ ခရီး​​သွား​​ဧည့်​​သည်တိုင်း​​ နာမည်​​ေကျာ် တံတား​​ကိုြဖတ်သွား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ကို စား​​​ေသာက်ြကတယ်လို့​​ ဆိုပါတယ်။ ဘာ​​ေြကာင့်​​များ​​ တံတား​​ကိုြဖတ်သွား​​ြပီး​​မှ ြမီး​​ရှည်ကို စား​​ရတာလဲဆို​​ေတာ့​​ ဒီနာမည်ြဖစ်​​ေပါ်လာပံုကိုက ရာဇဝင်ရှိတယ်လို့​​ သိရပါတယ်။

 

တရုတ်လို  Guo qiao mi xian (​​ေကာ့​​​ေချာင်မီး​​ရှန်) လို့​​ ​​ေခါ်ြပီး​​ ြမန်မာလို တိုက်ရိုက်ဘာသာြပန်တဲ့​​အခါ တံတား​​ကိုြဖတ်သွား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်လို့​​ အဓိပ္ပါယ်ရ​​ေြကာင်း​​ ြမီး​​ရှည်လိုက်​​ေကျွး​​တဲ့​​ တရုတ်မ​​ေလး​​က ရှင်း​​ြပပါတယ်။ နိုင်ငံြခား​​သား​​များ​​ကပါ Crossing the Bridge noodles လို့​​ ​​ေခါ်ဆိုြကတဲ့​​ ဒီြမီး​​ရှည်ြဖစ်​​ေပါ်လာပံုရဲ့​​ ရာဇဝင်က​​ေတာ့​​ ဒီလိုပါ။ လွန်ခဲ့​​တဲ့​​ နှစ်​​ေပါင်း​​ တစ်ရာ​​ေကျာ်ခန့်​​က မန်စီခရိုင်မှာ ​​ေနထိုင်တဲ့​​ လူငယ်​​ေလး​​တစ်​​ေယာက်ဟာ ​​ေနြပည်​​ေတာ်မှာ အမှုထမ်း​​ဖို့​​အတွက် စာ​​ေမး​​ပွဲ​​ေြဖဖို့​​ရန် စာ​​ေတွ ကျက်မှတ်​​ေနရပါတယ်တဲ့​​။ သူဟာ လူသူကင်း​​​ေဝး​​တဲ့​​ ​​ေအး​​ချမ်း​​ဆိတ်ြငိမ်ရာအရပ်မှာ  စာ​​ေတွြကိုး​​စား​​ပန်း​​စား​​ ​​ေလ့​​လာချင်တဲ့​​အတွက် သူတို့​​​ေနထိုင်ရာ ြမို့​​က​​ေလး​​မှာရှိတဲ့​​ နန်ဟူ​​ေရကန်ြကီး​​ရဲ့​​ အလယ်က ကျွန်း​​တစ်ကျွန်း​​ကို သွား​​ြပီး​​ ​​ေန့​​စဉ်​​ေန့​​တိုင်း​​ စာကျက်​​ေလ့​​ရှိပါတယ်။  

 

အစာစား​​ဖို့​​ အချိန်​​ေရာက်တဲ့​​အခါမှာ​​ေတာ့​​ သူ့​​ အမျိုး​​သမီး​​​ေလး​​က ရွာထဲက​​ေန ​​ေရကန်လယ်က ကျွန်း​​က​​ေလး​​ဆီ တံတား​​ကိုြဖတ်ကာ  စား​​စရာ​​ေတွ ယူလာြပီး​​ စာကျက်​​ေနတဲ့​​ လူငယ်ကို ​​ေကျွး​​​ေမွး​​ပါတယ်။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ လူငယ်စာကျက်​​ေနတဲ့​​ ​​ေရကန်လယ်က ကျွန်း​​က​​ေလး​​ကို ​​ေရာက်ချိန်မှာ​​ေတာ့​​ ရွာထဲက​​ေန ချက်ြပုတ်ယူ​​ေဆာင်လာတဲ့​​ စား​​စရာ​​ေတွဟာ ​​ေအး​​စက်ကုန်ပါ​​ေတာ့​​တယ်။ သူ့​​​ေကာင်​​ေလး​​ အစား​​အ​​ေသာက် ​​ေအး​​စက်စက်​​ေတွ စား​​​ေနရတာြမင်​​ေတာ့​​ မိန်း​​ခ​​ေလး​​က စိတ်မ​​ေကာင်း​​ြဖစ်ြပီး​​ ဒီအစား​​အစာ​​ေတွ ​​ေအး​​မသွား​​ဘဲ ပူပူ​​ေနွး​​​ေနွး​​ ဘယ်လို​​ေကျွး​​နိုင်ရင်​​ေကာင်း​​မလဲလို့​​ အြမဲတမ်း​​စဉ်း​​စား​​ အြကံထုတ်​​ေနခဲ့​​ပါတယ်။

 

တစ်​​ေန့​​မှာ​​ေတာ့​​ မိန်း​​ခ​​ေလး​​ဟာ ြကက်သား​​ဆွပ်ြပုတ်ချက်​​ေနရင်း​​ ဆွပ်ြပုတ်ရဲ့​​အ​​ေပါ်ယံမှာ ခပ်ပါး​​ပါး​​​ေလး​​ဖံုး​​​ေနတဲ့​​ အဆီတစ်လွှာကို​​ေတွ့​​ရြပီး​​ အဲဒီအဆီလွှာဟာ ဟင်း​​ရည်ကို ြမန်ြမန်​​ေအး​​မသွား​​​ေစဘဲ ခပ်ြကာြကာ​​ေလး​​ ပူ​​ေနွး​​​ေစတာကို သတိထား​​လိုက်မိပါတယ်။ အဲဒီ​​ေနာက် ဟင်း​​ရည်ထဲကို အြခား​​​ေသာ အသား​​နဲ့​​ ငါး​​များ​​ ခပ်ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထား​​တာကို အြမန်ထည့်​​ြပီး​​ စား​​ြကည့်​​တဲ့​​အခါမှာ အလွန်​​ေကာင်း​​မွန်တဲ့​​ အရသာကို ရရှိလိုက်ရပါတယ်။  အဲဒီ​​ေန့​​ကစလို့​​ မိန်း​​ခ​​ေလး​​ဟာ အသား​​ြပုတ်ထား​​တဲ့​​ အ​​ေပါ်ဆီ​​ေဝ့​​​ေနတဲ့​​ ဆွတ်ြပုတ်အရည် ကို ​​ေြမအိုး​​​ေလး​​နဲ့​​ထည့်​​ကာ ခပ်ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထား​​တဲ့​​ အသား​​​ေတွရယ်၊​ ြမီး​​ရှည်​​ေခါက်ဆွဲဖတ်​​ေတွရယ်ကို ​​ေရကန်အလယ်က ကျွန်း​​က​​ေလး​​ဆီ တံတား​​ကိုြဖတ်ြပီး​​ ြကိုး​​စား​​ြပီး​​ စာ​​ေတွ​​ေလ့​​လာ​​ေနတဲ့​​ သူ့​​​ေကာင်​​ေလး​​ဆီကို ​​ေန့​​တိုင်း​​ သွား​​ပို့​​ပါ​​ေတာ့​​တယ်။  

 

ဟို​​ေရာက်လို့​​ ​​ေြမအိုး​​ကို အဖံုး​​ဖွင့်​​လိုက်ြပီး​​ ပူ​​ေနွး​​​ေနတဲ့​​ ဟင်း​​ရည်ထဲကို အသား​​ရယ်၊​ ြမီး​​ရှည်ဖတ်ရည် ထည့်​​ြပီး​​ ြမီး​​ရှည်ပူ​​ေနွး​​​ေနွး​​ကို သူ့​​​ေကာင်​​ေလး​​ကို ​​ေကျွး​​နိုင်ခဲ့​​ပါတယ်။ တံတား​​ကို​​ေကျာ်ြဖတ်ြပီး​​ ြမှီး​​ရှည်​​ေခါက်ဆွဲကို ​​ေန့​​တိုင်း​​ပို့​​ရတာ​​ေြကာင့်​​ အဲဒီြမီး​​ရှည်ဟာလည်း​​ တံတား​​ကိုြဖတ်သွား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ရယ်လို့​​ အမည်တွင်ခဲ့​​တယ်လို့​​ စိတ်ဝင်စား​​ဖွယ် ရာဇဝင်ဇာတ်လမ်း​​​ေလး​​ ရှိခဲ့​​တဲ့​​ အစား​​အစာြဖစ်ပါတယ်။ သို့​​​ေသာ်လည်း​​ တံတား​​ကိုြဖတ်သွား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ြဖစ်​​ေပါ်လာပံုနဲ့​​ ပတ်သက်ြပီး​​ အြခား​​​ေသာ အြငင်း​​ပွား​​ဖွယ်  ဆင်တူ ဇာတ်လမ်း​​​ေလး​​​ေတွလည်း​​ ရှိ​​ေနပါ​​ေသး​​တယ်။

 

စာ​​ေပ​​ေလ့​​လာ​​ေနတဲ့​​ မင်း​​မှုထမ်း​​တစ်​​ေယာက် တံတား​​ရဲ့​​ အြခား​​တစ်ဖက်က ဆိုင်တစ်ဆိုင်မှာ သူ့​​အမျိုး​​သမီး​​ကို စား​​စရာ သွား​​ဝယ်ခိုင်း​​တဲ့​​အခါ သူ့​​အမျိုး​​သမီး​​ဝယ်လာတဲ့​​ ​​ေခါက်ဆွဲကို နာမည်​​ေမး​​တဲ့​​အခါ အမျိုး​​သမီး​​​ေလး​​က တံတား​​ကိုြဖတ်ြပီး​​သွား​​ဝယ်တာကို စဉ်း​​စား​​မိြပီး​​ တံတား​​ကိုြဖတ်သွား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်လို့​​ ​​ေြဖလိုက်တာ​​ေြကာင့်​​ ဒီနာမည်ြဖစ်လာရတယ်လို့​​လည်း​​ ဆိုြကြပန်ပါ​​ေသး​​တယ်။ ​​ေနာက်ထပ် ဇာတ်လမ်း​​တစ်ခုကလည်း​​ တံတား​​ရဲ့​​ တစ်ဖက်မှာ ရှိ​​ေနတဲ့​​ အမျိုး​​သား​​ြဖစ်သူထံ စား​​​ေသာက်ဖွယ်ရာ လာပို့​​တဲ့​​ မိန်း​​ခ​​ေလး​​ဟာ စား​​စရာ​​ေတွကို ြခင်း​​တစ်ခုနဲ့​​ ထည့်​​လာရင်း​​ သူယူလာတဲ့​​ အသား​​​ေတွဟာ မ​​ေတာ်တဆဟင်း​​ရည်အိုး​​ထဲ ကျသွား​​ခဲ့​​တယ်လို့​​ဆိုပါတယ်။ အဲဒီအိုး​​ထဲက အရည်ကို စား​​ြကည့်​​တဲ့​​အခါမှာ အလွန်မှ အရသာထူး​​ြခား​​ လှတာ​​ေြကာင့်​​ တံတား​​ကိုြဖတ်ြပီး​​ ယူလာရတဲ့​​ ဒီဟင်း​​ရည်ကို တရုတ်လို  Guo qiao mi xian ရယ်လို့​​ အမည်တွင်လာတယ်လို့​​လည်း​​ ဆိုြကြပန်ပါတယ်။


လွန်ခဲ့​​တဲ့​​ နှစ်​​ေပါင်း​​တစ်ရာ​​ေကျာ်​​ေလာက်က စခဲ့​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ဇာတ်လမ်း​​ဟာ ခု​​ေခတ်မှာ​​ေတာ့​​ ​​ေဒသခံ​​ေတွ​​ေရာ၊​ နိုင်ငံြခား​​သား​​​ေတွပါ နှစ်သက်စွာ စား​​သံုး​​လာြကတာ​​ေြကာင့်​​ ယူနန်ြပည်နယ်တစ်ဝိုက်မှာ​​ေတာ့​​ Crossing the Bridge noodles  ​​ေခါ် Guo qiao mi xian  ​​ေခါ် တံတား​​ကို ြဖတ်သွား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ဟာ ထင်ရှား​​တဲ့​​ စား​​​ေသာက်ဖွယ်ရာ တစ်မျိုး​​ ြဖစ်​​ေနခဲ့​​ပါြပီ။ Guo qiao mi xian ဟာ ချက်နည်း​​ အလွန်လွယ်ကူတာ​​ေြကာင့်​​ ဝါသနာပါသူများ​​အတွက် အိမ်မှာလည်း​​ လုပ်စား​​ဖို့​​ အဆင်​​ေြပနိုင်ပါတယ်. အဲဒီြမီး​​ရှည်ဟာ ဘယ်လိုမျိုး​​လဲဆိုရင်



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing




 

​​ေြမအိုး​​တစ်လံုး​​ထဲကို အရသာအြပည့်​​အဝပါဝင်တဲ့​​ ြကက်သား​​ သို့​​မဟုတ် ဝက်သား​​ြပုတ်ရည် ပူပူ​​ေနွး​​​ေနွး​​ထည့်​​လာပါတယ်။ အ​​ေပါ်မှာ​​ေတာ့​​ ​​ေြကွပန်း​​ကန်ြပား​​တစ်ချပ်ကို ဖံုး​​အုပ်ထား​​ပါတယ်။ အဲဒါပန်း​​ကန်ြပား​​​ေပါ်မှာ ခပ်ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထား​​တဲ့​​ ငါး​​၊​ ဝက်သား​​၊​ ြကက်သား​​ြပား​​၊​ ပဲြပား​​၊​ ပဲပင်​​ေပါက်၊​ ကျို့​​ဆိုင်၊​ ြကက်သွန်ြမိတ် တို့​​ပါဝင်ပါတယ်။ ​​ေဘး​​က ပန်း​​ကန်ထဲမှာ​​ေတာ့​​ ငံုး​​ဥ အစိမ်း​​ပါရှိြပီး​​ ြမီး​​ရှည်ြပုတ်ြပီး​​သား​​ တစ်ခွက်ပါပါတယ်။ ဒါက ​​ေကာ့​​​ေချာင်ြမီး​​ရှည်ဆိုင်တစ်ဆိုင်ရဲ့​​ လက်ရာပါ။ တစ်ဆိုင်နဲ့​​တစ်ဆိုင် ြမီး​​ရှည်ထဲကို ထည့်​​ချက်တဲ့​​ အဆာပလာ အနည်း​​ငယ်စီ ကွဲြပား​​ြကပါတယ်။




Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing



​​ေနာက်ဆိုင်တစ်ခုမှာ​​ေတာ့​​ ဝက်သား​​၊​ငါး​​ ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထား​​တာအြပင် ြကက်သား​​ြပုတ်ြပီး​​သား​​ပါ ပါပါတယ်။ ြပီး​​​ေတာ့​​ မှို၊​ ပဲြပား​​၊​ ပဲပင်​​ေပါက်၊​ ကျို့​​ဆိုင်၊​ ြကက်သွန်ြမိတ်၊​ ငံုး​​ဥအြပင် ဝက်စအု​​ေြကာ်ပါ ပါဝင်ပါတယ်။



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


အ​​ေပါ်က ပန်း​​ကန်အ​​ေသး​​​ေလး​​နဲ့​​ နီညို​​ေရာင်​​ေလး​​က ြမီး​​ရှည်နဲ့​​ တွဲစား​​ြကတဲ့​​ ငံုး​​​ေြကာ်ြဖစ်ပါတယ်။



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing



ဒီမယ်​​ေလ ငံုး​​​ေြကာ်.. အ​​ေနာက်က ပန်း​​ကန်နှစ်ချပ်ထဲက ြမီး​​ရှည်နဲ့​​စား​​ဖို့​​ ​​ေဂါ်ဖီအချဉ်သုပ်နဲ့​​ မုန်ညင်း​​ချဉ်ြဖစ်ပါတယ်။




Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


အချဉ် ပန်း​​ကန် ၂ချပ်က လွဲလို့​​  ဝက်စအု​​ေြကာ်အပါအဝင် အား​​လံုး​​ကို ​​ေြမအိုး​​ထဲက ပူ​​ေနတဲ့​​ အသား​​ြပုတ်ရည်ထဲကို ​​ေရာထည့်​​လိုက်မှာြဖစ်ပါတယ်။



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


အား​​လံုး​​​ေရာထည့်​​လိုက်ပါြပီ။



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing



ြပီး​​ရင် ခုလို ပန်း​​ကန်ြပား​​နဲ့​​ ြပန်ဖံုး​​ထား​​လိုက်ပါတယ်။ အချိန် ၅မိနစ်ခန့်​​သာ ထား​​ရင်ရပါြပီ။ 




Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


ထို့​​​ေနာက်မှာ​​ေတာ့​​ ခုလို ခွက်က​​ေလး​​​ေတွထဲ ခူး​​ခပ်ထည့်​​ကာ စား​​နိုင်ပါြပီ။ တစ်​​ေယာက်တည်း​​ ကုန်နိုင်ပါကလည်း​​ ​​ေြမအိုး​​ထဲ နှိုက်စား​​လို့​​ ရပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


အချို့​​ဆိုင်​​ေတွက​​ေတာ့​​ အ​​ေပါ်ကလို အပူခံစတီး​​ခွက် ချ​​ေပး​​တာရှိသလို ခုလို ​​ေြမခွက်ချ​​ေပး​​တဲ့​​ဆိုင်လည်း​​ ရှိပါတယ်။ ဘယ်လိုပင်ြဖစ်​​ေစ ပူပူ​​ေနွး​​​ေနွး​​ ြမီး​​ရှည်​​ေလး​​က​​ေတာ့​​ စား​​​ေနကျ အရသာ​​ေတွနဲ့​​ မတူ တမူထူး​​ြခား​​ြပီး​​ စား​​လို့​​​ေကာင်း​​​ေနခဲ့​​ပါတယ်။ အစပ်အရသာ မဟုတ်တာ​​ေြကာင့်​​လည်း​​ နလန်ထ လူမမာများ​​နဲ့​​ပါ သင့်​​​ေတာ်မယ်လို့​​ ယူဆမိပါတယ်။ 




မတူကွဲြပား​​တဲ့​​ ​​ေနရာ​​ေဒသက စား​​​ေသာက်ဖွယ်ရာအ​​ေြကာင်း​​ ဗဟုသုတအြဖစ် ြပန်လည်မျှ​​ေဝြခင်း​​ြဖစ်ပါတယ်။




​​ေပျာ်ရွှင်ြငိမ်း​​ချမ်း​​ စိတ်ရွှင်လန်း​​ြကပါ​​ေစရှင်..




Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

 

21 comments:

Baby taster said...

သူက ရာဇဝင်နဲ့​​ကိုး​​ တကယ်ပဲ ပထမ​​ေတာ့​​ တံတား​​ကိုြဖတ်ြပီး​​ သွား​​စား​​တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ထင်​​ေနတား​​)
ြပင်ဆင်ထား​​တာ​​ေလး​​က သပ်ရပ်ြပီး​​ စား​​ချင်စရာ​​ေလး​​
မစား​​​ေကာင်း​​ရင်​​ေတာင် အဲ့​​လို သပ်ရပ်​​ေနတာ​​ေလး​​ဆို
ဝင်စား​​ြဖစ်မယ်ထင်တယ်။

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

အမ​​ေချာ လုပ်တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ကျ​​ေတာ့​​ ဘယ်လို နာမည်​​ေပး​​မလဲ မသိဘူး​​။ ခရီး​​သွား​​ြမီး​​ရှည်ဆိုရင် ပို​​ေကာင်း​​မလား​​ဘဲ။း​​))

ခင်မင်လျှက်

မိုး​​ခါး​​ said...

အသား​​စိမ်း​​​ေတွကို မြပုတ်ပဲ ပူတဲ့​​ဟင်း​​ရည်ထဲ ထည့်​​လိုက်တာနဲ့​​ ကျက်သွား​​လား​​ဟင် မ​​ေချာ .. ညီမက အစိမ်း​​လိုြဖစ်​​ေနရင် မစား​​ရဲလို့​​ ..:D

johnmoeeain said...

:P
ြမီး​​ရှည်က ကျွန်​​ေတာ် သိပ်ြကိုက်တဲ့​​ အစား​​အစာ...
မ​​ေချာရာ... အိမ်ကို သတိရ​​ေအာင် လုပ်တယ်... :(

Anonymous said...

Mi Xian, I love that too. I still remember the delicious mi xian from Gui Lin. Thanks Chaw for sharing!
Mon Petit Avatar

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

ပံု​​ေလး​​ကိုြကည့်​​ြပီး​​​ေတာ့​​ ထိုင်ြပီး​​သွား​​​ေရကျခဲ့​​ရပါတယ်။ တံတား​​ကို​​ေတာ့​​ မြဖတ်ခဲ့​​ရပါဘူး​​။ ြမီး​​ရှည်ြကိုက်တယ်. မ​​ေချာလက်ရာကိုပဲ စား​​​ေတာ့​​မယ်။
ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

Anonymous said...

ငံုး​​​ေြကာ်​​ေလး​​ကိုစိတ်ဝင်စာထှာ........။ သူ့​​ြမီး​​ရှည်က အစာပလာ​​ေတာ့​​သိပ်မစံုဘူး​​​ေနာ်...စား​​​ေကာင်း​​မယ့်​​ပံုပါပဲ...။

ခင်တဲ့​​
မိုး​​​ေငွ့​​

Shinlay said...

စိတ်ဝင်စား​​စရာဇာတ်လမ်း​​​ေတွ​​ေြကာင့်​​ပိုအရသာရှိသွား​​
သလိုပါပဲ။ လုပ်စား​​ချင်စိတ်​​ေပါက်သွား​​ြပီ။

seesein said...

​​ေချာ​​ေချာ်​​ေချား​​နှိပ်စက်ြပန်ပကွ
ြမီး​​ရှည် စား​​ချင်တယ် စား​​ချင်တယ် ​​ေချာလုပ်တဲ့​​ ြမီး​​ရှည်က ပို​​ေကာင်း​​မယ်

ခင်မင်တဲ့​​
seesein

ကို​​ေအာင်ကိုကို (ြမစ်ြကီး​​နား​​) said...

မ​​ေချာ​​ေရ..... ခင်ဗျား​​ရဲ့​​ ပို့​​စ်ထဲ က ဓာတ်ပံု​​ေတွ ​​ေတွ့​​​ေတာ့​​ ဒီြမီး​​​ေရှ ဆိုင် က Kunming က Luo Si Wan Trading Centre ​​ေပါ်က ြမီး​​​ေရှ ဆိုင်များ​​လား​​လို့​​သတိ​​ေတွရြပီး​​ြမီး​​​ေရှ စား​​ချင်စိတ်​​ေတွ​​ေပါ်လာတယ်ဗျာ။ ခံု​​ေတွ၊​ြပင်ဆင်ပံု​​ေတွက ​​ေတာ်​​ေတာ်တူတယ်ဗျ။ ဟုတ်မဟုတ်​​ေြပာြပဦး​​​ေနာ။ အချိန်ရရင် ကချင်ြပည်နယ်က ပိန်း​​​ေပါင်း​​အ​​ေြကာင်း​​​ေလး​​​ေရး​​ ပါဦး​​။

​​ေရွှစင်ဦး​​ said...

​​ေချာ..​​ေချာ​​ေရ

စား​​ချင်တယ် စား​​ချင်တယ် စား​​ချင်တယ် ည​​ေန ည​​ေဈး​​သွား​​မယ် မ​​ေချာ ဟာ​​ေလာက်​​ေတာ့​​ ​​ေကာင်း​​မယ်မထင် ြမီး​​ရှည် ​​ေြပာတာ


ခင်မင်တဲ့​​
​​ေရွှစင်ဦး​​

PhyoPhyo said...

ြမီး​​ရှည်ြကိုက်တယ်။ လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်။
ဇာတ်လမ်း​​​ေလး​​လည်း​​သိရတယ်။
ထံုး​​စံအတိုင်း​​ ​​ေတွ့​​တာရှိတာ​​ေတွထည့်​​ြပီး​​​ေတာ့​​ လုပ်ြကည့်​​မယ်။ :D

ညီရဲ said...

​​ေြမအိုး​​ ြမီး​​ရှည်​​ေတာ့​​ စား​​ဖူး​​တယ်။ ဒါ​​ေပမယ့်​​ သိပ်မြကိုက်ဘူး​​။ ငံုး​​​ေြကာ်​​ေတာ့​​ ြကိုက်တယ်...

မင်း​​ဧရာ said...

ဟင်း​​ဟင်း​​
ြမင်သာြမင် မြကင်ရတဲ့​​ ဘဝ ဓါတ်ပံု​​ေတွ တင်ြပီး​​
နှိုပ်စက်ြကတယ် မ​​ေကျနပ်ဘူး​​ဗျာ့​​။

​​ေတာက်ပြကယ်စင် said...

​​ေချာ​​ေရ တစ်ခါတုန်း​​ကလိုပဲ အိုး​​လိုက်ပဲ စား​​မယ်​​ေနာ်။ ကုန်တယ်။ ကုန်တယ်။ အဲဒီ​​ေလာက်​​ေလး​​က​​ေတာ့​​။ အမ​​ေလး​​။

ြမီး​​ရှည်ြဖစ်​​ေပါ်လာပံု​​ေလး​​ကလည်း​​ စိတ်ဝင်စား​​စရာကွယ့်​​။ ​​ေအာ်...ဒါနဲ့​​ ငံုး​​​ေြကာ်တစ်ပွဲသီး​​သန့်​​ပါဆယ်လုပ်​​ေပး​​ပါဦး​​။

ကျန်း​​မာ​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစ ​​ေချာ​​ေရ။

​​ေမသိမ့်​​သိမ့်​​​ေကျာ် said...

ရွှလွတ် သွား​​ရည်ကျသွား​​တယ်။ မသိ​​ေသး​​တာ​​ေတွလည်း​​ သိသွား​​လို့​​ ​​ေကျး​​​ေကျး​​ မ​​ေချာ​​ေရ။ ​​ေခါင်း​​စဉ်ြမင်ြပီး​​ အ​​ေတွး​​​ေပါက်သွား​​တာက တစ်မျိုး​​။ ဟီး​​

ခင်တဲ့​​
​​ေမသိမ့်​​

blackroze said...

မြကီး​​​ေချာ​​ေရ
ညီမက​​ေတာ့​​အစား​​ဆိုရင်
​​ေြမအိုး​​ြမီး​​ရှည်ဘဲြဖစ်ြဖစ်
ပန်း​​ကန်ြပား​​နဲ့​​ြမီး​​ရှည်ဘဲြဖစ်ြဖစ်
တံတား​​​ေကျာ်လာတဲ့​​ြမီး​​ရှည်ဘဲြဖစ်ြဖစ်
အကုန်ြကိုက်တယ်..

သက်ထား​​ said...

စိတ်ဝင်စား​​ဖို့​​​ေကာင်း​​တယ်​​ေနာ်
ကျမ​​ေတာ့​​ ြမီး​​ရှည်ြကိုက်တယ်
ဒီလို​​ေလး​​ လုပ်စား​​ရင်လည်း​​ စား​​​ေကာင်း​​မှာဘဲ။

​​ေမဓာဝီ said...

ြမီး​​ရှည်လာစား​​တာ ​​ေနာက်ကျလို့​​ အိုး​​ဖင်ကပ်ပဲ ကျန်​​ေတာ့​​ပါလား​​ ... အ​​ေပါ်ကလူ​​ေတွ စား​​တာ ကုန်ြပီ။ ထပ်ချက်​​ေပး​​ပါ ​​ေဒါ်​​ေဒါ်​​ေချာ​​ေရ ....... :))

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

ရာဇဝဝ်နဲ့​​ ြမီး​​ရှည်ပါလား​​​ေတာ်...။
တံတား​​ပဲ ြဖတ်ြဖတ်၊​ ဘာပဲြဖတ်ြဖတ်၊​ အဲသည်လို ြမီး​​ရှည်မျိုး​​​ေတာ့​​ ၂ပွဲ​​ေလာက် ဆင့်​​ြပီး​​ စား​​လိုက်ချင်​​ေသး​​..။ အဲ..မိုး​​ခါး​​​ေြပာသလို အသား​​​ေတွ မကျက်မှာ​​ေတာ့​​ စိုး​​မိတယ်..။
​​ေနာက်.. ငံုး​​​ေြကာ်လည်း​​ မစား​​ရဲဘူး​​..။

eleven said...

အရမ်း​​​ေတာ်တာပဲ​​ေနာ် ​​ေကာင်း​​လိုက်တာ