ဒီေန့ သူငယ်ချင်းတစ်ေယာက်နဲ့ စကားစပ်မိြကရင်း အစားအေသာက် အေြကာင်း ေြပာြဖစ်ပါတယ်.. ကျွန်မေြပာြပတဲ့ ငါးသံပုရာေပါင်းကို မစားဖူးဘူးတဲ့ .. ဒါနဲ့ လုပ်နည်းေြပာြပမယ်လို့ ြပန်ေြပာလိုက်တယ်.. ေြပာြပမယ်ဆိုတာက ဘေလာဂ့်ေပါ်မှာ တင်ေပးမယ် အားလံုးလဲ သိေအာင် စိတ်ဝင်စားသူေတွလဲ လုပ်စားြကည့်လို့ ရေအာင်ေပါ့ေနာ်.. အရသာေလးက ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်ေလးနဲ့ ဆိုေတာ့ ငါးမြကိုက်တဲ့ သူေတွေတာင် စားလို့ ေကာင်းေလာက်ပါတယ်.. ခက်ခက်ခဲခဲလဲ မဟုတ်ေတာ့ လူတိုင်းအလွယ်တကူ လုပ်စားလို့ ြဖစ်ပါတယ်.. နိုင်ငံြခားေရာက်ေနတဲ့ တစ်ေယာက်တည်း ချက်စားသူများ၊ သူငယ်ချင်းနဲ့ စားသူများလည်း အေြပာင်းအလဲေလး လုပ်စားြကည့်ေပါ့ေနာ်.. လျှာလည်သွားမှာပါ.. အဲ အချိုးအဆ ေလး မှန်ေအာင်ေတာ့ ခန့်မှန်းြပီး ထည့်ေပါ့ေနာ်... သံပုရာနံ့ ငရုပ်သီးနံ့ ေမွှးေမွှးေလးနဲ့ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် အရသာက လူတိုင်း သွားေရကျချင်လာေအာင်ေတာ့ ဆွဲေဆာင်မှုရှိပါတယ်.. အရသာလဲ ရှယ်ပါဘဲ...... :)
ဒါကေတာ့ ငါးသံပုရာေပါင်း လုပ်မဲ့ ငါးေပါ့ေနာ်.. တီလားဗီယား(ဆလားဗီးယား)ငါး၊ ငါးြကင်း၊ ဘယ်ငါးအမျိုး အစားနဲ့ မဆို လုပ်လို့ အဆင်ေြပပါတယ်.. ( ေြကးခွံမပါတဲ့ ငါးကလွဲလို့ေပါ့..)
အဲဒီငါးကို ေရစင်စင်ေဆးြပီး အေြကးခွံခွာ ဓါးနဲ့ ခပ်ကျဲကျဲေလးမွန်းပါတယ်.. ြပီးရင် ငါးတစ်ေကာင်လံုး ထည့်လို့ ဆန့်မဲ့ အိုးထဲမှာ ေရအေတာ်အသင့် ထည့်ပါတယ်.. ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်း၊ စပါးလင်(ရှိက) အနည်းငယ်စီထည့်ပါ.. ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ အသားမှုန့် ထည့်ြပီး ေရဆူပါက ငါးကို ထည့်ြပုတ်ပါ.. ၃ မိနစ်ခန့် အြကာတွင် ငါးကို ေနာက်တစ်ဘက်သို့ လှန်ေပးပါ.. ဆား၊ အချိုမှုန့်ကို ခပ်ေလးေလး ထည့်ေစချင်ပါတယ်.. သို့မှသာ ငါးအသားအတွင်းသို့ ၎င်း အရသာများ ဝင်မှသာ စားေကာင်းမည်ြဖစ်ပါတယ်.. မဟုတ်ရင်ေတာ့ ငါးအသားထဲသို့ အရသာ မဝင်ဘဲ ေပါ့ရွှတ်ရွှတ်နဲ့ စားမေကာင်းပါ.. မိုက်ခရိုေဝ့ သံုးသူများ အတွက် ငါးကို ဆားအချိုမှုန့် ( ဟင်းချက်ဝိုင်ြဖူ ) နဲ့ နယ်ြပီး မိုက်ခရိုေဝ့ထဲကို ၇ မိနစ်ခန့် ထည့်ေပါင်းလိုက်ပါ.. ငါးြပုတ်တဲ့ အခါ ဂျင်းကို ပါးပါး ရှည်ရှည် သွယ်သွယ်ေလး လှီးြပီး ငါးကျက်ခါနီးမှ ထည့်ရင် လှလဲ လှသလို ေမွှးလဲပိုေမွှးပါတယ်..
ဒါကေတာ့ ငါးကို ြပုတ်ေနတာပါ.. သံပုရာေပါင်းလို့ဆိုေပမဲ့ ငါးကို ခုလိုဘဲ ြပုတ်ပါတယ်..
နံနံပင်၊ ဖက်ဖယ်၊ ပင်စိမ်း၊ ရှမ်းနံနံ ( အားလံုးမရှိလဲ တစ်မျိုး နှစ်မျိုးေလာက် ရှိလဲြဖစ်ပါတယ်) ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း (များများ) စသည်တို့ကို ေတာက်ေတာက်စင်းပါ.. ြပီးလျှင် ပန်းကန်တစ်လံုးထဲ ထည့်ထားပါ.
ြပုတ်ြပီး အရသာဝင်ြပီး ငါး
ေတာက်ေတာက်စင်းထားတဲ့ ငရုပ်သီး၊ နံနံ၊ ြကက်သွန်ြဖူ တို့ပါ... သံပုရာသီး ၂လံုးေလာက် ညှစ်ထည့်ထားပါတယ်.. အချဉ်ကေတာ့ ကိုယ့်အြကိုက်ေပါ် မူတည်ြပီး သင့်သလို ထည့်လို့ရပါတယ်..
အေစာက ြပုတ်၍ေသာ်လည်းေကာင်း၊ မိုက်ခရိုေဝ့နဲ့ ေသာ်လည်းေကာင်း၊ ကျက်ြပီးြဖစ်တဲ့ ငါးကို ေဇာက်ခပ်နက်နက် ပန်းကန် ခပ်ြပားြပား တစ်လံုးထဲကို ထည့်ပါ.. ြပီးရင် ငါးြပုတ်ထားတဲ့ အရည်ကိုပါ ထည့်ပါ... ေနာက်ဆံုးမှာ နံနံ၊ ငရုပ်သီး စသည် ေတာက်ေတာက်စင်းထားသမျှနဲ့ ညှစ်ထားေသာ သံပုရာရည်တို့ကို ငါးအေပါ် ေလာင်းချလိုက်ပါ.. ေမွှးြကိုင်သင်းပျံ့ြပီး အရသာထူးတဲ့ ငါးသံပုရာေပါင်းကို ရပါြပီ.. ခံတွင်းပျက်သူများနဲ့လည်း သင့်ေတာ်ပါတယ်.. ဧည့်သည်လာရင်လဲ အထူးအဆန်းေလး အြဖစ်နဲ့ ဧည့်ခံလို့ေကာင်းြပီး ဆွဲေဆာင်မှုေကာင်းတဲ့ ဟင်းလျှာတစ်ခွက် ြဖစ်လာမှာပါ..
ဒီလို ဒီလို ေလးပါ.... သူငယ်ချင်း အားလံုးအတွက် အရည်ေသာက်ရင်လဲ ေကာင်း အဖတ်စားရင်လဲ အဆင်ေြပမဲ့ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ေမွှးေမွှးေလးနဲ့ ငါးသံပုရာေပါင်းပါရှင်...... :P
စားေကာင်း ေသာက်ေကာင်း ြဖစ်ြကပါေစေနာ်...... :) :)
ေချာ (အစိမ်းေရာင်လွင်ြပင်)
21 comments:
လိုက်ပွဲ ေပးပါအံုးဗျို့ ထမင်းလည်းလိုက်ပွဲ ေပးပါဗျို့
Very Good Taste .........
My stomach was very Full after I tasted it
အစ်မေရ.. လာဖတ်ရင်းနဲ့ကို သေရယိုေနတယ်..
ဒါနဲ့ ငါးက အေြကးခွံမခွာရဘူးလား...
ဒီတိုင်းြကီးပဲလား.. မသိလို့ေမးတာေနာ်...
ခုမှ အေြကးခွံခွာဖို့ သတိရလို့ ြပန်ခွာေပးလိုက်တယ်.. ဟိဟိ
သတိေပးတာေကျးဇူး ေမာင်ေလးေရ...
ဒဗလျူေလးနဲ့ ြမည်းလိုက်ရလို့ကေတာ့ လွတ်ေကာင်းေနမှာပဲ :-)
ေချာေရ...
အဲ့ဒီဟာစားချင်တယ်...
ဒါေပမယ့် နံနံပင်၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ရှမ်းနံနံ၊ ြကက်သွန်ြဖူစတာေတွကို ြကိုက်ဖူး....။ ြကက်သွန်နီေရာပဲ အစိမ်းမစားနိုင်ဘူးဗျာ....။ တစ်ခါတစ်ေလ...သူများစားရင် သိပ်အားကျတာ....။ စားြကည့် ဘယ်လို့မှ မရဘူးေလ....။
စိတ်ဆင်းရဲြပီးြပန်သွားပါသည်.....း(
ဒါေပမယ့် ငါးအသားေလးေတွ နည်းနည်းဖဲ့စားသွားတယ်ေနာ်....ခိခိ....း)
ခင်မင်တဲ့
ဏီလင်းညို
စားချင်လိုက်တာ စာဖတ်ရင်းနဲ့ကို သေရေတွ ယိုကုန်တယ် အဟီး
မနည်းကိုထိန်းရတယ် သိလားအမ ..
အမ ကေတာ်ေတာ် အချက်ကျွမ်းတယ်ေနာ် ..သင်ေပးမလား..
ေကျးဇူးပဲ အမ ..................
အဝတီးသွားတယ် မေချာေရ...
ေကျးဇူးပါေနာ်...
တစ်ေကာင်တည်း ေပါင်းစရာလား ေချာရာ စားမဝပါဘူးဆိုေန။ အဲ ချက်နည်း မှတ်သွားတယ်ဗျို့ ကိုယ်က အဲလိုေလးေတွလုပ်စားရတာ ဝါသနာရှိတယ်။ ေကျးေကျးသယ်ရင်း ကျန်းမာေပျာ်ရွှင်ပါေစ
I seems tasty, Amy.
You are skillful not only at writing but cooking as well.
I want to try it.
ရှလွှတ်............ရှလွှတ်...........
လုပ်စားမယ်............ဒါေပမဲ့....အဲဒီငါးက ဒီမှာ ေဈးအလွန်ြကီး..။
yummy!
မေချာေရ ြမန်ြမန်လာခဲ့ေတာ့ေလ ငါးဆိုသိပ်ြကိုက်တာ ဒါေပမယ့် မေချာလာမှ စားမယ် ကိုယ့်အမကို ချစ်လို့ :P
မေချာေရ..ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်ဆိုကထဲကသားေရကကျေနြပီ။ စားချင်လိုက်တာေနာ်..။ ခနခနသားေရကျေအာင်ေတာ့မလုပ်နဲ့ေနာ်..။ ေနာက်လည်း
ထူးထူးဆန်းဆန်းေလးေတွချက်ေကျွးအံုးေနာ်မေချာ..။ ဟင်းချက်ေကာင်းမဲ့မေချာကိုခနခနချက်ေကျွးဖို့ေတာင်းရမယ်..ဟီး
ခင်တဲ့
သဒ္ဓါ
သဒ္ဓါ
ငါးဆို ဒီက ြကိုက်မှြကိုက်ေနာ်။
တစ်ေကာင်ထဲနဲ့ေတာ့ မရဘူး..။
ရှလွတ်..။
ဟဲဟဲ... မိန်းမ မယူခင် အမဆီမှာ အရင် သင်တန်းတက်ခိုင်းရမယ်။ :P
စားချင်လိုက်တာ .. ရှလွတ် :D
ဘိုက်ဆာေနတာနဲ့
ဒုက္ခပါ ဘဲ ဗျာ
ညီမေလးဖို့ အရိုးပဲချန်ထားတာ လံုးဝမေကျနပ်ဘူးမှတ်ပါ...ကိုယ့်ညီမေလးဖို့ အစားအေသာက်ဆို ဘယ်ေတာ့မှ သီးသန့်ဖယ်မထားဘူး...အြပင်မှာေတွ့မှ တကယ်လုပ်ေကျွးရမယ်...ဟွန်း
[...] ငါးသံပုရာေပါင်း [...]
Print out လုပ်တွားပါတည်ချင်....ေကျးဇူးပါမမ.
Post a Comment