ချဉ်ချဉ် စပ်စပ် ငါး​​သံပုရာ​​ေပါင်း​​

ဒီ​​ေန့​​ သူငယ်ချင်း​​တစ်​​ေယာက်နဲ့​​ စကား​​စပ်မိြကရင်း​​ အစား​​အ​​ေသာက် အ​​ေြကာင်း​​ ​​ေြပာြဖစ်ပါတယ်.. ကျွန်မ​​ေြပာြပတဲ့​​ ငါး​​သံပုရာ​​ေပါင်း​​ကို မစား​​ဖူး​​ဘူး​​တဲ့​​ .. ဒါနဲ့​​ လုပ်နည်း​​​ေြပာြပမယ်လို့​​ ြပန်​​ေြပာလိုက်တယ်.. ​​ေြပာြပမယ်ဆိုတာက ဘ​​ေလာဂ့်​​​ေပါ်မှာ တင်​​ေပး​​မယ် အား​​လံုး​​လဲ သိ​​ေအာင် စိတ်ဝင်စား​​သူ​​ေတွလဲ လုပ်စား​​ြကည့်​​လို့​​ ရ​​ေအာင်​​ေပါ့​​​ေနာ်.. အရသာ​​ေလး​​က ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်​​ေလး​​နဲ့​​ ဆို​​ေတာ့​​ ငါး​​မြကိုက်တဲ့​​ သူ​​ေတွ​​ေတာင် စား​​လို့​​ ​​ေကာင်း​​​ေလာက်ပါတယ်.. ခက်ခက်ခဲခဲလဲ မဟုတ်​​ေတာ့​​ လူတိုင်း​​အလွယ်တကူ လုပ်စား​​လို့​​ ြဖစ်ပါတယ်.. နိုင်ငံြခား​​​ေရာက်​​ေနတဲ့​​ တစ်​​ေယာက်တည်း​​ ချက်စား​​သူများ​​၊​ သူငယ်ချင်း​​နဲ့​​ စား​​သူများ​​လည်း​​ အ​​ေြပာင်း​​အလဲ​​ေလး​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​​ေပါ့​​​ေနာ်.. လျှာလည်သွား​​မှာပါ.. အဲ အချိုး​​အဆ ​​ေလး​​ မှန်​​ေအာင်​​ေတာ့​​ ခန့်​​မှန်း​​ြပီး​​ ထည့်​​​ေပါ့​​​ေနာ်... သံပုရာနံ့​​ ငရုပ်သီး​​နံ့​​ ​​ေမွှး​​​ေမွှး​​​ေလး​​နဲ့​​ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် အရသာက လူတိုင်း​​ သွား​​​ေရကျချင်လာ​​ေအာင်​​ေတာ့​​ ဆွဲ​​ေဆာင်မှုရှိပါတယ်.. အရသာလဲ ရှယ်ပါဘဲ...... :)





ဒါက​​ေတာ့​​ ငါး​​သံပုရာ​​ေပါင်း​​ လုပ်မဲ့​​ ငါး​​​ေပါ့​​​ေနာ်.. တီလား​​ဗီယား​​(ဆလား​​ဗီး​​ယား​​)ငါး​​၊​ ငါး​​ြကင်း​​၊​ ဘယ်ငါး​​အမျိုး​​ အစား​​နဲ့​​ မဆို လုပ်လို့​​ အဆင်​​ေြပပါတယ်.. ( ​​ေြကး​​ခွံမပါတဲ့​​ ငါး​​ကလွဲလို့​​​ေပါ့​​..)




အဲဒီငါး​​ကို ​​ေရစင်စင်​​ေဆး​​ြပီး​​ အ​​ေြကး​​ခွံခွာ ဓါး​​နဲ့​​ ခပ်ကျဲကျဲ​​ေလး​​မွန်း​​ပါတယ်..  ြပီး​​ရင် ငါး​​တစ်​​ေကာင်လံုး​​ ထည့်​​လို့​​ ဆန့်​​မဲ့​​ အိုး​​ထဲမှာ ​​ေရအ​​ေတာ်အသင့်​​ ထည့်​​ပါတယ်.. ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ စပါး​​လင်(ရှိက) အနည်း​​ငယ်စီထည့်​​ပါ.. ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​၊​ အသား​​မှုန့်​​ ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေရဆူပါက ငါး​​ကို ထည့်​​ြပုတ်ပါ.. ၃ မိနစ်ခန့်​​ အြကာတွင် ငါး​​ကို ​​ေနာက်တစ်ဘက်သို့​​ လှန်​​ေပး​​ပါ.. ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​ကို ခပ်​​ေလး​​​ေလး​​ ထည့်​​​ေစချင်ပါတယ်.. သို့​​မှသာ ငါး​​အသား​​အတွင်း​​သို့​​ ၎င်း​ အရသာများ​​ ဝင်မှသာ စား​​​ေကာင်း​​မည်ြဖစ်ပါတယ်.. မဟုတ်ရင်​​ေတာ့​​ ငါး​​အသား​​ထဲသို့​​ အရသာ မဝင်ဘဲ ​​ေပါ့​​ရွှတ်ရွှတ်နဲ့​​ စား​​မ​​ေကာင်း​​ပါ.. မိုက်ခရို​​ေဝ့​​ သံုး​​သူများ​​ အတွက် ငါး​​ကို ဆား​​အချိုမှုန့်​​ ( ဟင်း​​ချက်ဝိုင်ြဖူ ) နဲ့​​ နယ်ြပီး​​ မိုက်ခရို​​ေဝ့​​ထဲကို ၇ မိနစ်ခန့်​​ ထည့်​​​ေပါင်း​​လိုက်ပါ.. ငါး​​ြပုတ်တဲ့​​ အခါ  ဂျင်း​​ကို ပါး​​ပါး​​ ရှည်ရှည် သွယ်သွယ်​​ေလး​​ လှီး​​ြပီး​​ ငါး​​ကျက်ခါနီး​​မှ ထည့်​​ရင် လှလဲ လှသလို ​​ေမွှး​​လဲပို​​ေမွှး​​ပါတယ်..





ဒါက​​ေတာ့​​ ငါး​​ကို ြပုတ်​​ေနတာပါ.. သံပုရာ​​ေပါင်း​​လို့​​ဆို​​ေပမဲ့​​ ငါး​​ကို ခုလိုဘဲ ြပုတ်ပါတယ်..


နံနံပင်၊​ ဖက်ဖယ်၊​ ပင်စိမ်း​​၊​ ရှမ်း​​နံနံ ( အား​​လံုး​​မရှိလဲ တစ်မျိုး​​ နှစ်မျိုး​​​ေလာက် ရှိလဲြဖစ်ပါတယ်) ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​ (များ​​များ​​)  စသည်တို့​​ကို ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ပါ.. ြပီး​​လျှင် ပန်း​​ကန်တစ်လံုး​​ထဲ ထည့်​​ထား​​ပါ.



ြပုတ်ြပီး​​ အရသာဝင်ြပီး​​ ငါး​​

​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ထား​​တဲ့​​ ငရုပ်သီး​​၊​ နံနံ၊​ ြကက်သွန်ြဖူ တို့​​ပါ...  သံပုရာသီး​​ ၂လံုး​​​ေလာက် ညှစ်ထည့်​​ထား​​ပါတယ်.. အချဉ်က​​ေတာ့​​ ကိုယ့်​​အြကိုက်​​ေပါ် မူတည်ြပီး​​ သင့်​​သလို ထည့်​​လို့​​ရပါတယ်..






အ​​ေစာက ြပုတ်၍​​ေသာ်လည်း​​​ေကာင်း​​၊​ မိုက်ခရို​​ေဝ့​​နဲ့​​ ​​ေသာ်လည်း​​​ေကာင်း​​၊​ ကျက်ြပီး​​ြဖစ်တဲ့​​ ငါး​​ကို ​​ေဇာက်ခပ်နက်နက် ပန်း​​ကန် ခပ်ြပား​​ြပား​​ တစ်လံုး​​ထဲကို ထည့်​​ပါ.. ြပီး​​ရင်  ငါး​​ြပုတ်ထား​​တဲ့​​ အရည်ကိုပါ ထည့်​​ပါ... ​​ေနာက်ဆံုး​​မှာ နံနံ၊​ ငရုပ်သီး​​ စသည် ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ထား​​သမျှနဲ့​​ ညှစ်ထား​​​ေသာ သံပုရာရည်တို့​​ကို ငါး​​အ​​ေပါ် ​​ေလာင်း​​ချလိုက်ပါ.. ​​ေမွှး​​ြကိုင်သင်း​​ပျံ့​​ြပီး​​ အရသာထူး​​တဲ့​​ ငါး​​သံပုရာ​​ေပါင်း​​ကို ရပါြပီ.. ခံတွင်း​​ပျက်သူများ​​နဲ့​​လည်း​​ သင့်​​​ေတာ်ပါတယ်.. ဧည့်​​သည်လာရင်လဲ အထူး​​အဆန်း​​​ေလး​​ အြဖစ်နဲ့​​ ဧည့်​​ခံလို့​​​ေကာင်း​​ြပီး​​ ဆွဲ​​ေဆာင်မှု​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ဟင်း​​လျှာတစ်ခွက် ြဖစ်လာမှာပါ..





ဒီလို ဒီလို ​​ေလး​​ပါ.... သူငယ်ချင်း​​ အား​​လံုး​​အတွက် အရည်​​ေသာက်ရင်လဲ ​​ေကာင်း​​ အဖတ်စား​​ရင်လဲ အဆင်​​ေြပမဲ့​​ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ​​ေမွှး​​​ေမွှး​​​ေလး​​နဲ့​​ ငါး​​သံပုရာ​​ေပါင်း​​ပါရှင်...... :P




စား​​​ေကာင်း​​ ​​ေသာက်​​ေကာင်း​​ ြဖစ်ြကပါ​​ေစ​​ေနာ်...... :) :)


​​ေချာ (အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်)

21 comments:

ssye said...

လိုက်ပွဲ ​​ေပး​​ပါအံုး​​ဗျို့​​ ထမင်း​​လည်း​​လိုက်ပွဲ ​​ေပး​​ပါဗျို့​​

Kotunygn said...

Very Good Taste .........

My stomach was very Full after I tasted it

​​ေမျှာ်လင့်​​သူ said...

အစ်မ​​ေရ.. လာဖတ်ရင်း​​နဲ့​​ကို သ​​ေရယို​​ေနတယ်..
ဒါနဲ့​​ ငါး​​က အ​​ေြကး​​ခွံမခွာရဘူး​​လား​​...
ဒီတိုင်း​​ြကီး​​ပဲလား​​.. မသိလို့​​​ေမး​​တာ​​ေနာ်...

​​ေချာ said...

ခုမှ အ​​ေြကး​​ခွံခွာဖို့​​ သတိရလို့​​ ြပန်ခွာ​​ေပး​​လိုက်တယ်.. ဟိဟိ
သတိ​​ေပး​​တာ​​ေကျး​​ဇူး​​ ​​ေမာင်​​ေလး​​​ေရ...

​​ေနွဆူး​​လကင်္ာ said...

ဒဗလျူ​​ေလး​​နဲ့​​ ြမည်း​​လိုက်ရလို့​​က​​ေတာ့​​ လွတ်​​ေကာင်း​​​ေနမှာပဲ :-)

ဏီလင်း​​ညို said...

​​ေချာ​​ေရ...
အဲ့​​ဒီဟာစား​​ချင်တယ်...
ဒါ​​ေပမယ့်​​ နံနံပင်၊​ ငရုတ်သီး​​စိမ်း​​၊​ ရှမ်း​​နံနံ၊​ ြကက်သွန်ြဖူစတာ​​ေတွကို ြကိုက်ဖူး​​....။ ြကက်သွန်နီ​​ေရာပဲ အစိမ်း​​မစား​​နိုင်ဘူး​​ဗျာ....။ တစ်ခါတစ်​​ေလ...သူများ​​စား​​ရင် သိပ်အား​​ကျတာ....။ စား​​ြကည့်​​ ဘယ်လို့​​မှ မရဘူး​​​ေလ....။
စိတ်ဆင်း​​ရဲြပီး​​ြပန်သွား​​ပါသည်.....း​​(
ဒါ​​ေပမယ့်​​ ငါး​​အသား​​​ေလး​​​ေတွ နည်း​​နည်း​​ဖဲ့​​စား​​သွား​​တယ်​​ေနာ်....ခိခိ....း​​)
ခင်မင်တဲ့​​
ဏီလင်း​​ညို

​​ေခါ်န် said...

စား​​ချင်လိုက်တာ စာဖတ်ရင်း​​နဲ့​​ကို သ​​ေရ​​ေတွ ယိုကုန်တယ် အဟီး​​
မနည်း​​ကိုထိန်း​​ရတယ် သိလား​​အမ ..
အမ က​​ေတာ်​​ေတာ် အချက်ကျွမ်း​​တယ်​​ေနာ် ..သင်​​ေပး​​မလား​​..
​​ေကျး​​ဇူး​​ပဲ အမ ..................

အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ said...

အဝတီး​​သွား​​တယ် မ​​ေချာ​​ေရ...
​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ​​ေနာ်...

maylay said...

တစ်​​ေကာင်တည်း​​ ​​ေပါင်း​​စရာလား​​ ​​ေချာရာ စား​​မဝပါဘူး​​ဆို​​ေန။ အဲ ချက်နည်း​​ မှတ်သွား​​တယ်ဗျို့​​ ကိုယ်က အဲလို​​ေလး​​​ေတွလုပ်စား​​ရတာ ဝါသနာရှိတယ်။ ​​ေကျး​​​ေကျး​​သယ်ရင်း​​ ကျန်း​​မာ​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစ

kokomaung said...

I seems tasty, Amy.
You are skillful not only at writing but cooking as well.

I want to try it.

ကို​​ေဇာ် said...

ရှလွှတ်............ရှလွှတ်...........
လုပ်စား​​မယ်............ဒါ​​ေပမဲ့​​....အဲဒီငါး​​က ဒီမှာ ​​ေဈး​​အလွန်ြကီး​​..။

ဇီဝက (​​ေဆး​​-၂) said...

yummy!

မ​​ေက said...

မ​​ေချာ​​ေရ ြမန်ြမန်လာခဲ့​​​ေတာ့​​​ေလ ငါး​​ဆိုသိပ်ြကိုက်တာ ဒါ​​ေပမယ့်​​ မ​​ေချာလာမှ စား​​မယ် ကိုယ့်​​အမကို ချစ်လို့​​ :P

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

မ​​ေချာ​​ေရ..ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်ဆိုကထဲကသား​​​ေရကကျ​​ေနြပီ။ စား​​ချင်လိုက်တာ​​ေနာ်..။ ခနခနသား​​​ေရကျ​​ေအာင်​​ေတာ့​​မလုပ်နဲ့​​​ေနာ်..။ ​​ေနာက်လည်း​​
ထူး​​ထူး​​ဆန်း​​ဆန်း​​​ေလး​​​ေတွချက်​​ေကျွး​​အံုး​​​ေနာ်မ​​ေချာ..။ ဟင်း​​ချက်​​ေကာင်း​​မဲ့​​မ​​ေချာကိုခနခနချက်​​ေကျွး​​ဖို့​​​ေတာင်း​​ရမယ်..ဟီး​​
ခင်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

သဒ္ဓါ

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

ငါး​​ဆို ဒီက ြကိုက်မှြကိုက်​​ေနာ်။
တစ်​​ေကာင်ထဲနဲ့​​​ေတာ့​​ မရဘူး​​..။
ရှလွတ်..။

ကိုြဖိုး​​ said...

ဟဲဟဲ... မိန်း​​မ မယူခင် အမဆီမှာ အရင် သင်တန်း​​တက်ခိုင်း​​ရမယ်။ :P

မိုး​​ခါး​​ said...

စား​​ချင်လိုက်တာ .. ရှလွတ် :D

မင်း​​မ​​ေဟာ် said...

ဘိုက်ဆာ​​ေနတာနဲ့​​
ဒုက္ခပါ ဘဲ ဗျာ

အင်ြကင်း​​သန့်​​ said...

ညီမ​​ေလး​​ဖို့​​ အရိုး​​ပဲချန်ထား​​တာ လံုး​​ဝမ​​ေကျနပ်ဘူး​​မှတ်ပါ...ကိုယ့်​​ညီမ​​ေလး​​ဖို့​​ အစား​​အ​​ေသာက်ဆို ဘယ်​​ေတာ့​​မှ သီး​​သန့်​​ဖယ်မထား​​ဘူး​​...အြပင်မှာ​​ေတွ့​​မှ တကယ်လုပ်​​ေကျွး​​ရမယ်...ဟွန်း​​

ကျွန်မတို့​​ရဲ့​​ ​​ေဒသအစား​​အစာများ​​ said...

[...] ငါး​​သံပုရာ​​ေပါင်း​​ [...]

​​ေမဇွန် said...

Print out လုပ်တွား​​ပါတည်ချင်....​​ေကျး​​ဇူး​​ပါမမ.