ြကက်ဥ​​ေရညှိ​​ေပါင်း​​နဲ့​​ ကျွန်မတို့​​ရဲ့​​ ​​ေဒသအစား​​အစာများ​​

ဒီတစ်ပတ်အတွက် စား​​​ေသာက်ဖွယ်ရာကဏ္ဍမှာ ြကက်ဥ​​ေရညှိ​​ေပါင်း​​လုပ်နည်း​​ကို အရင်ဆံုး​​ ​​ေြပာြပချင်ပါတယ်။

ြကက်ဥ​​ေရညှိ​​ေပါင်း​​


ြကက်ဥ​​ေရညှိ​​ေပါင်း​​ဖို့​​ ပထမဦး​​စွာ ြကက်ဥ၅လံုး​​ကို (စား​​မည့်​​လူဦး​​​ေရနှင့်​​ တွက်ချက်၍ အလံုး​​​ေရ အတိုး​​အ​​ေလျာ့​​ လုပ်ပါ) ပန်း​​ကန်တစ်ခုထဲ ​​ေဖာက်ထည့်​​၍ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​၊​ ​​ေရှာက်​​ေကာ၊​ ပါး​​​ေကာ (မရှိက- ငရုပ်​​ေကာင်း​​မှုန့်​​များ​​) ထည့်​​ကာ နာနာ​​ေခါက်ပါ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


 ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူ နီ၊​ နံနံ၊​ ြကက်သွန်ြမိတ် တို့​​ကို ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ပါ။



ထို့​​​ေနာက် ြကက်ဥထဲ ထည့်​​ပါ။


​​ေရညှိအ​​ေြခာက်ကို မိမိနှစ်သက်သ​​ေလာက် ကပ်​​ေြကး​​ြဖင့်​​ ခပ်မျှင်မျှင် လှီး​​ြဖတ်၍ထည့်​​ပါ။

​​ေရညှိအချပ်


​​ေရညှိအမျှင်​​ေြခာက်

ြကက်ဥနဲ့​​​ေပါင်း​​ဖို့​​ ​​ေရညှိကို အထက်ပါ ပံုထဲက ထမင်း​​လိပ်လုပ်​​ေသာ ​​ေရညှိအချပ်ြဖစ်​​ေစ၊​ အမျှင်များ​​ကိုြဖစ်​​ေစ  ြကိုက်နှစ်သက်ရာကို ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထည့်​​လို့​​ရပါတယ်။ ဒီမှာ​​ေတာ့​​ ကျွန်မက ၂မျိုး​​လံုး​​ ထည့်​​ထား​​ပါတယ်.





ညှပ်ထား​​ြပီး​​ ​​ေရညှိများ​​ထဲ ​​ေရ​​ေအး​​​ေလာင်း​​ထည့်​​ပါ။



ထို့​​​ေနာက်​​ေရညှိများ​​ကို ြကက်ဥပန်း​​ကန်ထဲ ​​ေလာင်း​​ထည့်​​ပါ။ ဆီအနည်း​​ငယ်ထည့်​​ပါ။ ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​ ကျစ်ခဲမ​​ေန​​ေစရန် ​​ေရများ​​များ​​ထည့်​​ဖို့​​ လိုအပ်ပါသည်။ ဇွန်ြဖင့်​​ နာနာ​​ေမွှပါ။


ဆား​​အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​ြပီး​​ပါက မီး​​ဖို​​ေပါ်တွင် ​​ေရ​​ေနွး​​အိုး​​တည်က ြကက်ဥကို ​​ေပါင်း​​ပါ။



 မီး​​အ​​ေနအထား​​ကိုြကည့်​​၍ မိနစ် ၂ဝခန့်​​ ​​ေပါင်း​​ြပီး​​ ြကက်ဥများ​​အား​​လံုး​​ ခဲသွား​​ြပီဆိုလျှင် မီး​​ဖိုမျ ချ၍ အ​​ေအး​​ခံကာ စား​​သံုး​​နိုင်ပါြပီ။ ြကက်ဥ ​​ေရညှိ​​ေပါင်း​​အရသာမှာ ကျွန်မတို့​​ ကချင်ြပည်နယ်မှာ စား​​​ေလ့​​ရှိ​​ေသာ မှိုကပ်ကို ြကက်ဥနှင့်​​​ေပါင်း​​​ေသာ အရသာနှင့်​​ ဆင်ဆင်တူပါတယ်။


ြကက်ဥ​​ေရညှိ​​ေပါင်း​​

ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် ​​ေကာင်း​​မွန်တဲ့​​ ​​ေရညှိရဲ့​​ ​​ေကာင်း​​ကျိုး​​များ​​ကို ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် ​​ေရညှိတစ်ခွက် အမည်နဲ့​​ ပိုစ့်​​တစ်ပုဒ် ​​ေရး​​ခဲ့​​ဖူး​​ပါ​​ေသး​​တယ်။ မဖတ်ရ​​ေသး​​သူများ​​ (ဒီ​​ေနရာမှာ ) ဖတ်နိုင်ပါတယ်ရှင်။




~~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~~~~

မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​

​​ေနာက်ထပ် ကျွန်မတို့​​ရဲ့​​ ​​ေဒသအစား​​အစာတစ်မျိုး​​က မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​ ြဖစ်ပါတယ်။
 မုန်ညင်း​​သီး​​သန့်​​​ေပါင်း​​တဲ့​​ မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​အြပင်  ဟင်း​​နုနွယ်ရွက်၊​ ဟင်း​​ြပင်း​​ရွက်၊​ ဖရံုရွက်၊​ ​​ေဂါ်ဖီရွက် ကိုက်လန် စတဲ့​​ အရွက်​​ေတွကို မုန်ညင်း​​နဲ့​​ ​​ေရာ​​ေနှာ၍ ြဖစ်​​ေစ သီး​​သန့်​​ြဖစ်​​ေစ ခုလိုနည်း​​နဲ့​​ ​​ေပါင်း​​စား​​လို့​​ ရပါတယ်။  ဖရံုသီး​​ နုနု၊​ ခဝဲသီး​​စသည့်​​ အသီး​​များ​​ကိုလည်း​​ ပါး​​ပါး​​လှီး​​ကာ ထည့်​​​ေပါင်း​​ြကတတ်ြကပါတယ်။ ဒီလို အသီး​​အရွက်​​ေတွ အစံု​​ေပါင်း​​ထား​​တာကို ကျွန်မတို့​​​ေဒသမှာ ဟင်း​​စံု​​ေပါင်း​​ (သို့​​မဟုတ်) ဟင်း​​​ေပါင်း​​လို့​​ ​​ေခါ်ြကပါတယ်။ အထမ်း​​များ​​၊​ ​​ေခါင်း​​ရွက်များ​​ြဖင့်​​ လှည့်​​လှည်​​ေရာင်း​​ချတတ်ြပီး​​ ဟင်း​​အြဖစ် ထမင်း​​နှင့်​​ စား​​ရံုသက်သက်သာ မဟုတ်ဘဲ၊​ အဆာ​​ေြပ သ​​ေရစာအြဖစ်ပါ စား​​​ေလ့​​ရှိြကပါတယ်။ ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​​ေလး​​ပါ ပူး​​တွဲထည့်​​​ေပး​​တတ်ပါတယ်။

အခု ဒီမှာ​​ေတာ့​​ ကျွန်မက မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​လုပ်နည်း​​ကို ​​ေဖာ်ြပချင်ပါတယ်။ မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​ဖို့​​အတွက် မုန်ညင်း​​စိမ်း​​များ​​ကို ​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ြပီး​​ အ​​ေန​​ေတာ် လှီး​​ြဖတ်ထား​​ပါတယ်။ ​​ေဂါ်ဖီထုပ် ပါး​​ပါး​​လှီး​​ကာ အနည်း​​ငယ် ထည့်​​ပါတယ်။



​​ေရ​​ေဆး​​ထား​​တဲ့​​ မုန်ညင်း​​နဲ့​​ ​​ေဂါ်ဖီ


ြကက်သွန်နီ၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ စိမ်း​​စား​​ငပိ၊​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်​​ေထာင်း​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ဆီ အနည်း​​ငယ်ထည့်​​ပါတယ်။ ဆီပါမှ မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​က နူး​​အိြပီး​​ ပိုစား​​​ေကာင်း​​ပါတယ်။ အိမ်မှာ​​ေတာ့​​ အ​​ေမက ငပိနဲ့​​ ဆား​​ကို အရည်​​ေဖျာ်ြပီး​​မှ ထည့်​​တာပါ။ ကျွန်မက နည်း​​နည်း​​ အပျင်း​​ထူတဲ့​​အတွက် ဒီအတိုင်း​​ထည့်​​ပါတယ်။ :)



ဆန်မှုန့်​​ ( မှုန့်​​နှစ်) Rice Flour သင့်​​​ေတာ်သ​​ေလာက် ထည့်​​ပါတယ်။ များ​​ရင်လည်း​​ စား​​လို့​​​ေကာင်း​​ပါတယ်.



 
၎င်း​တို့​​အား​​လံုး​​ကို  ​​ေရအနည်း​​ငယ်ထည့်​​၍ သမ​​ေအာင် ​​ေရာ​​ေမွှပါတယ်။ လက်ညိုး​​ဖျား​​​ေလး​​ြဖင့်​​ အနှစ်ကို တို့​​၍ လျှာဖျား​​ြဖင့်​​ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​ကာ အရသာ စိတ်ြကိုက်ြဖစ်ပါက ​​ေပါင်း​​နိုင်ပါြပီး​​


Rice Cooker ထဲ ​​ေရထည့်​​ြပီး​​ အ​​ေပါ်ဆင့်​​မှာ ပိတ်ပါး​​စ (သို့​​မဟုတ်) ငှက်​​ေပျာရွက်ခံကာ မုန်ညင်း​​များ​​ကိုထည့်​​၍ မိနစ် ၃ဝခန့်​​   မုန်ညင်း​​ အ​​ေနအထား​​ကိုြကည့်​​ြပီး​​ မုန်ညင်း​​မနူး​​မချင်း​​ ​​ေပါင်း​​ပါတယ်။  ငှက်​​ေပျာရွက် မရှိပါက ​​ေဂါ်ဖီရွက် အြကမ်း​​များ​​ကို ခင်း​​နိုင်ပါတယ်။



မုန်ညင်း​​ကို ြမည်း​​ြကည့်​​လို့​​ မုန်ညင်း​​ရိုး​​များ​​ပါ နူး​​အိြပီဆို ချနိုင်ပါြပီ။ မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​သည် ပူပူ​​ေနွး​​​ေနွး​​မှ ပိုစား​​​ေကာင်း​​ပါတယ်။


အ​​ေပါ်က နံနံပင်​​ေလး​​ အုပ်လိုက်မယ် ဆိုရင် စား​​ချင်စဖွယ် မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​တစ်ခွက်ရပါြပီ။



ြကိုက်နှစ်သက်ရာ အသီး​​ အရွက်များ​​ကို ခုလိုနည်း​​အတိုင်း​​ ​​ေပါင်း​​စား​​နိုင်ပါတယ်ရှင်။


~~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~~~~


ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ဆန်​​ေလှာ်



ကျွန်မတို့​​အရပ်မှာ ချဉ်​​ေပါင်​​ေတွ ရင့်​​မှည့်​​ချိန်ဆို ချဉ်​​ေပါင်သီး​​များ​​ လှိုင်လှိုင်​​ေပါပါတယ်။ အဲဒီချဉ်​​ေပါင်သီး​​ကို သ​​ေရစာအတွင် ယိုထိုး​​​ေလ့​​ရှိသလို၊​ အစား​​အ​​ေသာက်အြဖစ် ချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေထာင်း​​၊​ ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ဆန်​​ေလှာ် စသြဖင့်​​ ချက်စား​​​ေလ့​​ ရှိပါတယ်။

ချဉ်​​ေပါင်သီး​​များ​​ကို ခုလို အ​​ေပါ်ခွံခွာြပီး​​​ေရ​​ေဆး​​ထား​​ပါတယ်.. ချဉ်​​ေပါင်သီး​​နုရင်​​ေတာ့​​ အလံုး​​လိုက်ထည့်​​ချက်ြကပါတယ်။




ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ကို  ဆန်​​ေလှာ်ချက်စား​​ဖို့​​  ဟင်း​​ရည်အိုး​​တည်ပါတယ်.. ငပိ၊​ ဆား​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူ ၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ ဆီအနည်း​​ငယ် ခပ်ပါတယ်။ ဟင်း​​ရည်အိုး​​ဆူရင် ချဉ်​​ေပါင်သီး​​များ​​ကို ထည့်​​ပါတယ်။ ဆန်ကို ​​ေရ​​ေဆး​​ြပီး​​ ​​ေရစစ်ထား​​ကာ အညို​​ေရာင်ြဖစ်​​ေအာင် ​​ေလှာ်ပါတယ်။ ြမန်မာ​​ေဈး​​မှာ​​ေတာ့​​ ဆန်​​ေလှာ်မှုန့်​​ ရယ်ဒီမိတ်ထုတ် ရနိုင်ပါတယ်။ ဆန်​​ေလှာ်ကို အမှုန့်​​ြဖစ်​​ေအာင် ြပုလုပ်ြပီး​​ ဟင်း​​ရည်အိုး​​ထဲ ထည့်​​ပါတယ်။ အရသာ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​လို့​​ ဟင်း​​ရည်အိုး​​လည်း​​ ကျြပီဆိုရင် နံနံပင် သို့​​မဟုတ် ပင်စိမ်း​​ရွက်​​ေလး​​ ခတ်လိုက်တဲ့​​အခါ ချဉ်လဲချဉ် ဆန်​​ေလှာ်နံ့​​​ေလး​​ ​​ေမွှး​​တဲ့​​ ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ဆန်​​ေလှာ်ဟင်း​​ တစ်ခွက်ရပါြပီ။

ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ဆန်​​ေလှာ်ဟင်း​​

~~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~~~~


ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ဆန်​​ေလှာ်ဟင်း​​နဲ့​​​ေရာ မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​နဲ့​​ပါ တွဲဖက်စား​​ဖို့​​ ငရုပ်သီး​​ ​​ေထာင်း​​ချင်ပါ​​ေသး​​တယ်။ ကျွန်မ ​​ေထာင်း​​မဲ့​​ ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​က သစ်ြကား​​သီး​​ ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​ပါ။ ကျွန်မတို့​​ဘက်မှာ အီဆိမ့်​​တဲ့​​ အရသာရှိတဲ့​​ သစ်ြကား​​သီး​​၊​ ငါး​​​ေပါက်သီး​​တို့​​လို Nut ​​ေတွကို ငရုပ်သီး​​နဲ့​​ တွဲဖက် ​​ေထာင်း​​စား​​ြကပါတယ်။

သစ်ြကား​​သီး​​ (@) Waltnut


Walnut လို့​​​ေခါ်တဲ့​​ သစ်ြကား​​သီး​​ဟာ ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် စား​​သံုး​​သင့်​​တဲ့​​ အ​​ေစ့​​အဆန်ြဖစ်ပါတယ်။ ​​ေသွး​​ဖိအား​​နဲ့​​ ကိုလက်စထ​​ေရာကို ​​ေလျာ့​​ကျ​​ေစြပီး​​ နှလံုး​​အတွက်​​ေရာ ဦး​​​ေနှာက်အတွက်ပါ အကျိုး​​ရှိ​​ေစတယ်လို့​​ သိရပါတယ်။ တရုတ်နဲ့​​ အ​​ေနာက်ဥ​​ေရာပနိုင်ငံတစ်ချို့​​ရဲ့​​ တိုင်း​​ရင်း​​​ေဆး​​ဝါး​​​ေတွမှာ သစ်ြကား​​သီး​​ကို ထည့်​​သွင်း​​​ေဖာ်စပ်​​ေလ့​​ရှိြပီး​​ ​​ေသွး​​တွင်း​​မှ အဆီခဲများ​​နဲ့​​ ဆီး​​​ေကျာက်များ​​ကိုပင်  ​​ေြခနိုင်စွမ်း​​ရှိတယ်လို့​​လည်း​​ မှတ်သား​​ရပါတယ်.. သစ်ြကား​​သီး​​နဲ့​​ ပတ်သက်တဲ့​​ ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အကျိုး​​ြပုအချက်​​ေတွ အများ​​အြပား​​ရှိပါ​​ေသး​​တယ်.. ြကံုြကိုက်ရင်​​ေတာ့​​ သစ်ြကား​​သီး​​ရဲ့​​ ​​ေကာင်း​​ကျိုး​​များ​​ကို ​​ေနာက်များ​​မှ သီး​​သန့်​​ ​​ေဖာ်ြပ​​ေပး​​ချင်ပါတယ်။ အခု​​ေတာ့​​ ငရုပ်သီး​​ ဆက်​​ေထာင်း​​ပါဦး​​မယ်။

သစ်ြကား​​သီး​​ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​

ဒီလို ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် အကျိုး​​ြဖစ်နိုင်တဲ့​​ သစ်ြကား​​သီး​​ကို ​​ေထာင်း​​ဖို့​​ အခွံခွာြပီး​​ အဆန်များ​​ကို သီး​​သန့်​​ထား​​ပါတယ်။

သစ်ြကား​​သီး​​အဆန်



ငရုပ်သီး​​နဲ့​​ ြကက်သွန်ြဖူကို ညက်​​ေအာင်​​ေထာင်း​​ပါတယ်။

ငရုပ်သီး​​ြကက်သွန်ြဖူ ညက်ရင် သစ်ြကား​​သီး​​ အဆန်များ​​ကိုထည့်​​ကာ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​ ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေထာင်း​​ပါတယ်.. အား​​လံုး​​ ညက်ခါနီး​​မှာ နံနံ(သို့​​) ရှမ်း​​နံနံ ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထည့်​​ကာ ခဏ​​ေထာင်း​​လိုက်ြပီး​​ရင် သစ်ြကား​​သီး​​ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​ စပ်စပ်​​ေလး​​ ရပါြပီ။


သစ်ြကား​​သီး​​ ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​


အချဉ်ရည်ဟင်း​​နဲ့​​ ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​ဟာ အင်မတန်မှ လိုက်ဖက်တဲ့​​ အတွဲစပ်ြဖစ်ပါတယ်။ ငရုပ်သီး​​ ြကိုက်သူများ​​ အတွက်​​ေတာ့​​ အသား​​ဟင်း​​မလို​​ေအာင် လျှာရင်း​​ြမက်​​ေစတဲ့​​ ဟင်း​​လဲြဖစ်ပါတယ်။ သစ်ြကား​​သီး​​ ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​ကို တင်ဖို့​​ အစီအစဉ်မရှိ​​ေပမဲ့​​ ချစ်​​ေသာ ညီမ​​ေလး​​ ြဖိုး​​ြဖိုး​​က တင်​​ေပး​​ပါဆိုလို့​​ ထည့်​​လိုက်ပါတယ်။ သူ​​ေနတဲ့​​ အရပ်မှာက သစ်ြကား​​သီး​​​ေပါ​​ေပမဲ့​​ ငရုပ်သီး​​က ရှား​​ြပန်​​ေရာ။ ြဖိုး​​​ေရ ငရုပ်သီး​​မရှိရင် ြကက်သွန်ြဖူနဲ့​​သာ ​​ေထာင်း​​​ေပ​​ေတာ့​​ :)



~~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~~~~



ဒီ​​ေန့​​ ​​ေဖာ်ြပထား​​တဲ့​​ ဟင်း​​လျာ​​ေတွက ထူး​​ထူး​​ဆန်း​​ဆန်း​​မဟုတ်ဘဲ ကျွန်မတို့​​ ​​ေဒသမှာ သူသူကိုယ်ကိုယ် ချက်စား​​​ေလ့​​ ရှိတဲ့​​ အိမ်ဟင်း​​များ​​သာ ြဖစ်ပါတယ်။ ဟင်း​​မ​​ေကာင်း​​ဘူး​​၊​ အြကိုက်မ​​ေတွ့​​ဘူး​​ ဆိုရင်​​ေတာ့​​ မ​​ေချာတစ်​​ေယာက် အသား​​ငါး​​ ချက်စား​​ဖို့​​ ဘိုင်ြပတ်​​ေနတာမို့​​  ဒီတစ်ပတ်​​ေတာ့​​ ခွင့်​​လွှတ် သီး​​ခံ​​ေပး​​ြကပါလို့​​​ေနာ်။း​​)Facebook က​​ေန ​​ေရာက်လာသူများ​​ ဝက်သား​​​ေကာင်လံုး​​ကင် မဟုတ်လဲ ြကက်ဥ​​ေရညှိ​​ေပါင်း​​​ေလး​​ အား​​​ေပး​​သွား​​ြကပါလို့​​။  :)  :)



31 comments:

​​ေမဓာဝီ said...

​​ေရညှိအရမ်း​​ြကိုက်တယ်။ ြကက်ဥ ​​ေရညှိ​​ေပါင်း​​ လုပ်စား​​အံုး​​မယ်။ အိမ်မှာလဲ ​​ေရညှိ​​ေတွ အဆင်သင့်​​ရှိ​​ေနတာနဲ့​​ အ​​ေတာ်ပဲ (အိမ်နံရံက ​​ေရညှိ မဟုတ်ပါ)
ြကက်ဥငါး​​လံုး​​ဆိုရင် ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူနီက ဘယ်​​ေလာက်ထည့်​​ရမှာလဲ၊​
​​ေချာလို​​ေတာ့​​ တအား​​နုတ်​​ေအာင် မစင်း​​တတ်ဘူး​​၊​ စိတ်မရှည်တာလဲ ပါတယ်။ မနုတ်တနုတ် စင်း​​လဲ ြဖစ်တယ် မဟုတ်လား​​ဟင်။

​​ေအာက်ဆံုး​​မှာ ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ဆန်​​ေလှာ်က ​​ေခါင်း​​စဉ်ပဲ ပါတယ် ​​ေချာ​​ေရ။ ြဖည့်​​လိုက်အံုး​​။ ​​ေမး​​ထား​​တာ​​ေတွလဲ ​​ေြဖဖို့​​ မ​​ေမ့​​နဲ့​​​ေနာ်။ စာကျက်ရင်း​​ လာလာ​​ေချာင်း​​​ေနမှာ။ :))

Anonymous said...

O. o စား​​ချင်လိုက်တာ မုန့်​​ညှင်း​​အဖူး​​​ေတွကို
​​ေပါင်း​​ြပီ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေထာင်း​​ဆမ်း​​ နံနံပင် ​​ေပါက်ခါစ​​ေလး​​​ေတွ အုပ် ရှလွတ် :P ​​ေခါပုပ်​​ေြကာ်​​ေလး​​ပါ​​ေြကာ် အား​​လံုး​​ရရင် ​​ေခါင်း​​​ေပါ်ရွက်ြပီး​​ သား​​​ေလး​​ကိုလာ​​ေတာင်း​​လှည့်​​
အိမ်အ​​ေပါ်ထပ်မှာ ၂နှစ်အရွယ်က​​ေလး​​​ေလး​​ လာ​​ေန​​ေနြကြပီ သူနဲ့​​​ေပး​​စား​​မယ်​​ေနာ် ​​ေနာ် ​​ေနာ်

Baby taster

​​ေချာ(အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်) said...

ပိုစ့်​​က တင်​​ေနရင်း​​ တစ်ဝက်ြပတ်ကျန်ခဲ့​​တာ
​​ေတာ်​​ေသး​​တယ် preview လုပ်ထား​​​ေတာ့​​ အဲဒီက​​ေန ြပန်ကူး​​ရလို့​​ မဟုတ်ရင် အစက​​ေန ြပန်တင်ရရင် ဒီည အိပ်ရဖို့​​ မရှိ​​ေတာ့​​ဘူး​​။
မ​​ေမဖတ်​​ေတာ့​​ တစ်ဝက်ဘဲ ပါသွား​​တယ်. အိမ််နံရံက ​​ေရညှိ​​ေတာ့​​ ခွာြပီး​​ မ​​ေပါင်း​​လိုက်ပါနဲ့​​​ေနာ်.. ဟိဟိ
ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ တစ်လံုး​​​ေလာက်ဆို ရြပီ မ​​ေမ.. သူက ချဉ်တဲ့​​အရသာ​​ေပါက်သွား​​ရင် စား​​မ​​ေကာင်း​​ဘဲ​​ေနမယ်.. ြကက်သွန်ြဖူ ၆မွှာ​​ေလာက် ငရုပ်သီး​​ ၃ ၄​​ေတာင့်​​၊​ ြကက်သွန်နီ တစ်ဥ အလွန်ဆံုး​​ ၂ဥဆို ရပါတယ်.. မနှုတ်တနှုတ်လဲ ရတယ် ဘာမှမြဖစ်.. သွား​​​ေကာင်း​​တယ် မဟုတ်လား​​ ဟီး​​
​​ေြဖြပီး​​ြပီ.. စာ​​ေကာင်း​​​ေကာင်း​​ကျက်​​ေတာ့​​​ေနာ်း​​)

mg han said...

ဆီပါရင်လွှစာ​​ေတာင်​​ေကာင်း​​တယ်​​ေြပာတယ်..ခုဟာကဆီမပါြပား​​မပါနဲ..အညာသား​​(ကျွန်​​ေတာ့်​​လိုလူ​​ေတွ​​ေတာ့​​)ြကိုက်မယ်မထင်..(စမ်း​​​ေတာ့​​လုပ်ြကည့်​​ဦး​​မယ်):P

rose said...

အဲ... အစ်မ​​ေချာကသာ တင်ထား​​တဲ့​​ ပါင်း​​​ေတွက မဆန်း​​ပါဘူး​​ ​​ေြပာ​​ေန... ရို့​​စ်အတွက် အဲ့​​ဒီ ​​ေဒသကို မ​​ေရာက်ဖူး​​​ေတာ့​​ တစ်ခါမှလည်း​​ အဲ့​​လို​​ေတွ မစား​​ဖူး​​ဘူး​​။ ြမည်း​​ြကည့်​​ချင်လိုက်တာ။ မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​​ေလး​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မှ။ ချဉ်​​ေပါင်သီး​​က​​ေတာ့​​ မရလို့​​ လုပ်စား​​လို့​​ မရ။ walnut ကို အဲ့​​ဒီလို ငရုတ်သီး​​နဲ့​​ ​​ေထာင်း​​တာလည်း​​ ရို့​​စ် အတွက် ​​ေတာ်​​ေတာ် ဆန်း​​တယ် ခိခိး​​) ပါး​​စပ် အ​​ေပာင်း​​သား​​နဲ့​​ ဖတ်သွား​​တယ်။

​​ေခါင်း​​ြကိမ်း​​​ေနတဲ့​​ ဝက် said...

​​ေချာ​​ေရ... သူငယ်ချင်း​​က ထူး​​ထူး​​ဆန်း​​ဆန်း​​အစား​​အစာ ဆို အရမ်း​​ြကိုက်တာ .. ြကက်ဥ​​ေရညှိ​​ေပါင်း​​က မြကား​​ဖူး​​ဘူး​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​ရမယ် ဒီ​​ေတာ့​​ နည်း​​​ေလး​​ ယူသွား​​ဘီ​​ေနာ် တ​​ေယာက်​​ေသာ သူငယ်ချင်း​​​ေလး​​ကို လုပ်​​ေကျွး​​ချင်လို့​​

တာ့​​တာ

ကျန်တာ​​ေတွ​​ေတာ့​​ သိပ်စိတ်မဝင်စား​​ပါဘူး​​ ဟိဟိ

ဘာ​​ေန said...

မစား​​ဖူး​​တာ​​ေတွများ​​တယ်ဗျာ အထူး​​အဆန်း​​​ေတွမို့​​ မှတ်သား​​မိပါတယ် သစ်ြကား​​သီး​​ ငရုတ်သီး​​​ေထာင်း​​ စား​​ြကည့်​​ချင်တာ .. ​​ေကာင်း​​မယ်ထင်တယ် . ​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစ အမ .

​​ေနဝသန် said...

ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​​ေတာ့​​ြကိုက်ဝူး​​.. ငယ်ငယ်က တအား​​စား​​ရလို့​​လား​​မသိဘူး​​... အီသွား​​တာ. ခုထိပဲ..း​​))... မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​​ေတာ့​​သိပ်ြကိုက်... ဒါ​​ေပမယ့်​​ အဲဒါက ​​ေလစာ... များ​​များ​​စား​​ရင်ဗိုက်​​ေအာင့်​​​ေရာ..... အဟဲ... ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ကို မြမင်ရတာ ဆယ်နှစ်​​ေလာက်ရှိ​​ေတာ့​​မယ်.. ​​ေသချာြကည့်​​သွား​​တယ်.. ဟိဟိ

ခင်မင်လျက်
​​ေနဝဿန်

Anonymous said...

ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​အံုး​​မယ် ..
ညှပ်ထား​​ြပီး​​ ​​ေရညှိများ​​ထဲ ​​ေရ​​ေအး​​​ေလာင်း​​ထည့်​​ပါ။
ဆို​​ေတာ့​​ ​​ေနာက်ဆံုး​​
အဲ့​​ဒီ့​​ ​​ေရ​​ေတွ​​ေရာ ​​ေနာက်ဆံုး​​
ြကက်ဥ ပန်း​​ကန်ထဲ ဆယ်ထည့်​​ရမှာလား​​ ..

​​ေနာက်
ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​ ကျစ်ခဲမ​​ေန​​ေစရန် ​​ေရများ​​များ​​ထည့်​​ဖို့​​ လိုအပ်ပါသည်။
ဆိုတာ ထည့်​​​ေပါင်း​​တဲ့​​ အိုး​​ထဲလား​​ ..
ြကက်ဥ ​​ေတွ ထည့်​​ထား​​တဲ့​​ အိုး​​ထဲလား​​ ..

​​ေအာက်က ပံု​​ေတွ ြကည့်​​​ေတာ့​​
ဆား​​အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​ြပီး​​ပါက မီး​​ဖို​​ေပါ်တွင် ​​ေရ​​ေနွး​​အိုး​​တည်က ြကက်ဥကို ​​ေပါင်း​​ပါ။ ဆို​​ေတာ့​​
​​ေရထဲထား​​တဲ့​​ အိုး​​ထဲမှာ ​​ေပါင်း​​တာ မဟုတ်သလိုပဲ ..

လုပ်စား​​ြကည့်​​ချင်တယ် ..
​​ေဆာင်း​​နှင်း​​ပဲ မ​​ေချာ ​​ေရး​​ထား​​တာ နား​​မလည်တာလား​​ မသိဘူး​​..
ြပန်​​ေြဖ​​ေပး​​ပါလား​​ ..
မ​​ေချာ ​​ေရ ..

ခင်မင်လျှက်
​​ေဆာင်း​​နှင်း​​ရွက်

Anonymous said...

အကုန်ြကိုက်၊​အရမ်း​​ြကိုက်၊​လံုး​​ဝမ​​ေလျှာ့​​ဘူး​​P

​​ေချာ(အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်) said...

​​ေဆာင်း​​နှင်း​​​ေရ
​​ေရညှိ​​ေရ ​​ေရ​​ေတွ​​ေရာ ြကက်ဥပန်း​​ကန်ထဲ ထည့်​​လိုက်တာပါ။
ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​ ကျစ်ခဲမ​​ေနဖို့​​ ​​ေရများ​​များ​​ထည့်​​ပါဆိုတာက ြကက်ဥပန်း​​ကန်ထဲ ထည့်​​တာပါ။ ​​ေရများ​​မှ အိအိ​​ေလး​​နဲ့​​ စား​​​ေကာင်း​​ပါတယ်။
မီး​​ဖို​​ေပါ် အိုး​​တည်၊​ ​​ေရထည့်​​ြပီး​​ အဲဒီထဲကိုမှ ြကက်ဥပန်း​​ကန်ကို ထည့်​​​ေပါင်း​​လိုက်တာပါ။ အခါတိုင်း​​ ရိုး​​ရိုး​​ ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​သလိုဘဲ ​​ေပါင်း​​တာပါဘဲ။
အဆင်​​ေြပပါ​​ေစ​​ေနာ်.

Anonymous said...

​​ေချာ​​ေရ..
ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​ကို​​ေတာ့​​ pass ​​ေပး​​လိုက်မယ်။
သစ်ြကား​​သီး​​ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​​ေတာ့​​ စမ်း​​ချင်တယ်။ အစပ်ြကိုက်​​ေတာ့​​ ြကိုက်မှာ​​ေသချာတယ်။
အိုင်အိုရာ

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

မ​​ေချာ ဘိုင်ြပတ် မုန်ညင်း​​ချက်

ဆန်​​ေလှာ်ဟင်း​​နဲ့​​ နှပ်

သစ်ြကား​​ ငရုပ် ​​ေထာင်း​​ကာထား​​

ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​နဲ့​​ညား​​

ကဲ... ကျ​​ေနာ်တို့​​ကိုလဲ ​​ေကျွး​​ပါဦး​​လား​​...

ဟီး​​ ... စိတ်ရူး​​​ေပါက်တုန်း​​ ​​ေလျာက်​​ေရး​​စပ်ြကည့်​​တာ (အစ်မ​​ေချာ စိတ်မဆိုး​​ရ)

Anonymous said...

ညီမ ​​ေချာ​​ေရ

ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​​ေလး​​က စား​​ချင်စရာ အဲလို တခါမှ မတခါဘူး​​ဘူး​​ စား​​ြကည့်​​အုန်း​​မယ် ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​လဲ ြကိုက်တယ်

ခင်တဲ့​​
အမ​​ေရွှစင်

ညိမ်း​​နိုင် said...

ကိုလတ် က​​ေတာ့​​ လုပ်ဘီ...ရီလိုက်ရတာ..သူ့​​ကဗျာ​​ေလး​​ဖတ်ြပီး​​...။
ဒီတစ်​​ေခါက် ဟင်း​​​ေတွက ကျွန်​​ေတာ်တစ်ခုမှမြကိုက်...။
ဟိုး​​အရင်က အိမ်မှာ ဘိုင်ြပတ်ရင် ြကက်ဥချက်​​ေနြကဆို
​​ေတာ့​​ ြကက်ဥဆို အရမ်း​​မုန်း​​...၊​ငရုတ်သီး​​နဲ့​​က ဒီတစ်သက်
မ​​ေခါ်​​ေြကး​​ရန်ြဖစ်ထား​​တာ...၊​မုန်ညှင်း​​လည်း​​ သိပ်မြကိုက်
ချဉ်​​ေပါင်ကိုလည်း​​ ဖာသိဖာသာပဲ...:)))။ဒါ​​ေပမယ့်​​ အ​​ေမ့​​
ကိုသွား​​သတိရသဗျာ...၊​အ​​ေမက အဲ့​​လိုမျိုး​​​ေတွ လုပ်စား​​ရ
သိပ်ဝါသနာပါတာကလား​​...။ြမန်မာြပည်ြပန်ရင် အစ်မပို့​​စ်
​​ေတွပရင့်​​ထုတ်ြပီး​​အ​​ေမ့​​ကို​​ေပး​​ရမယ်....:))

​​ေမာင်မျိုး​​ said...

မစား​​ဖူး​​တာ​​ေတွြကီး​​ပဲ စား​​ချင်လိ်ုက်တာ သန့်​​​ေနတာပဲ အစ်မက​​ေတာ်တယ် ။

သဥ္ဇာ - Thinzar said...

ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​ အရမ်း​​ြကိုက်တာ.. အဲလိုမျိုး​​ ​​ေရညှိထည့်​​​ေပါင်း​​ဖို့​​ အိုင်ဒီယာ မရဘူး​​.. လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်.. သစ်ြကား​​သီး​​နဲ့​​ ငရုတ်သီး​​​ေထာင်း​​တာ ထူး​​ထူး​​ဆန်း​​ဆန်း​​​ေလး​​​ေနာ်.. စား​​ြကည့်​​ချင်တယ်။

​​ေကျာက်ဥ​​ေရညှိ​​ေပါင်း​​ said...

သစ်ြကား​​သီး​​​ေထာင်း​​က ငရုပ်သီး​​မပါပဲ ဘာနဲ့​​​ေထာင်း​​ရင်​​ေကာင်း​​မလဲ..ငရုပ်သီး​​က​​ေတာ့​​ မစား​​ရဲဘူး​​..ဟို​​ေန့​​က ငံြပာရည်ချက်ကို စား​​တာ ငရုပ်သီး​​နဲနဲပါလို့​​ တညလံုး​​ ဗိုက်နာြပီး​​ မအိပ်နိုင်ဘူး​​..​​ေဆး​​​ေတွ ​​ေတာ်​​ေတာ်​​ေသာက်ယူရတယ်၊​ ြကက်ဥကလဲ မစား​​ချင်ဘူး​​..ဒီတခါ စား​​စရာ တခုမှ မစား​​နိုင်ဘူး​​..ချဉ်​​ေပါင်ဖူး​​ကလဲ မ​​ေပါ်​​ေသး​​လို့​​ မရှိဘူး​​..

စူး​​နှယျလး​​​ေ said...

ဟင်း​​​ေတွက ရှယ်ပဲ​​ေချာရယ်။ မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​ကို​​ေတာ့​​ အစား​​ချင်ဆံုး​​ပဲ။ အဲလို ဆီမပါတဲ့​​ ဟင်း​​​ေလး​​​ေတွ ြကိုက်တယ်။ ဟိုတ​​ေလာတုန်း​​က ​​ေရညှိဖတ်​​ေတွ လက်​​ေဆာင်ရတာ ဘာလုပ်စား​​ရမှန်း​​မသိလို့​​(ဆူရှီလည်း​​ မြကိုက်)သွား​​​ေရစာလို ဒီတိုင်း​​စား​​ပစ်လိုက်တယ်။ ဒီလိ်ုမှန်း​​သိ ြကက်ဥ​​ေလး​​နဲ့​​ ​​ေပါင်း​​လိုက်ပါတယ်။

ချစ်ြကည်​​ေအး​​ said...

စိတ်အဝင်စား​​ဆံုး​​က မုန်ညှင်း​​​ေပါင်း​​နဲ့​​ သစ်ြကား​​သီး​​ ြငုတ်သီး​​​ေထာင်း​​.....ဝါး​​ စား​​ချင်တယ် စား​​ချင်တယ်..... :)

Mon Petit Avatar said...

သစ်ြကား​​သီး​​ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​စား​​ချင်လိုက်တာ​​ေနာ်။

ကို​​ေအာင်(ပျူနိုင်ငံ) said...

စား​​စရာ​​ေတွ ဖတ်ရတာ ဗိုက်ဆာတယ် မ​​ေချာ​​ေရ ... :P

Evy said...

ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​ကို ဘယ်တုန်း​​ကမှ မြကိုက်ခဲ့​​တာ ခု​​ေတာ့​​ လုပ်စား​​ချင်စိတ်​​ေပါက်သွား​​ြပီ ​​ေချာ​​ေရ။ ​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ။ မုန်ညှင်း​​​ေပါင်း​​က​​ေတာ့​​ အထူး​​​ေြပာစရာမလို​​ေအာင် ြကိုက်ြပီး​​သား​​ပါ။

chitsoe said...

မမ​​ေချာ​​ေရမုန်ညှင်း​​​ေပါင်း​​တင်လိုက်မှကျွန်​​ေတာ်တို့​​ရွာကိုအရမ်း​​သတိရသွား​​တယ်ဗျာကျွန်​​ေတာ်တိုကမုန်ညှင်း​​​ေပါင်း​​ကိုအဖူး​​လိုက်​​ေပါင်တယ်ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ကို​​ေတာ့​​​ေထာင်း​​စား​​တယ်​​ေလှာ်စား​​တယ်မမ​​ေချာလိုဆန်​​ေလှာ်​​ေတာ့​​ချက်မစာဘူး​​ဘူး​​ဒီတစ်ခါချက်စာြကည်မယ်​​ေနာ် ကျွန်​​ေတာ်တိုကချဉ်​​ေပါင်သီး​​​ေလှာ်မုန်ညှင်း​​​ေပါင်း​​ကို​​ေခါပုတ်(​​ေခါ)​​ေခါစီ(​​ေခါ)​​ေခါြပင်နဲ့​​စား​​တယ် မိုး​​ညင်း​​ မိုး​​​ေကာင်း​​​ေရာက်ရင်အထမ်း​​က​​ေလး​​​ေတွနဲ့​​​ေရာင်း​​တာကိုြမင်​​ေရာင်မိတယ်မမ​​ေချာ​​ေရ

မိုး​​ခါး​​ said...

ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​နဲ့​​ မုန့်​​ညှင်း​​​ေပါင်း​​ကို စိတ်ဝင်စား​​တယ် .. :D

ဒါ​​ေပမယ့်​​ ခက်​​ေနတာက ညီမက ြကက်သွန်မစား​​တာ .. အြဖူအနီ လံုး​​ဝ မြကိုက်တာ .. :D

ြပီး​​​ေတာ့​​ ငပိ​​ေထာင်း​​ဆို ချဉ်တာ​​ေလး​​ပိုြကိုက်တယ်
သစ်ြကား​​သီး​​​ေတာ့​​ ဘယ်လို​​ေနလဲ မသိဘူး​​​ေနာ် .. အီအီစပ်စပ်​​ေလး​​လား​​ .. :D

Nyi Linn Thit said...

ဒီတခါ ဟင်း​​​ေတွက အထူး​​အဆန်း​​​ေတွ ချည်း​​ပါလား​​ မ​​ေချာ​​ေရ..၊​ မသိတာ​​ေတွ များ​​တယ်၊​ အား​​လံုး​​က​​ေတာ့​​ စား​​ချင်စရာ​​ေတွချည်း​​ပဲ၊​ သစ်ြကား​​သီး​​ကို အခုလို ငရုတ်သီး​​​ေထာင်း​​ လုပ်စား​​လို့​​ရတာ တခါမှ မြကား​​ဖူး​​ဘူး​​၊​ ဒီမှာ အရမ်း​​​ေပါတယ်၊​ ​​ေနာက်တခါ စမ်း​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်..။ ​​ေဝမျှတာ ​​ေကျး​​ဇူး​​ဗျို့​​...။

နှင်း​​​ေဟမာ said...

မ​​ေချာ​​ေရ မုန့်​​ညှင်း​​​ေပါင်း​​​ေလး​​ြကည့်​​ပီး​​ အရမ်း​​စား​​ချင်လာတယ် အိမ်ကျရင် လုပ်စား​​ဦး​​မယ် ​​ေကာက်ညှင်း​​ဆန်မှုန့်​​ထည့်​​စရာမလိုဘူး​​မို့​​လား​​
လက်တည့်​​စမ်း​​ချင်လာပီး​​D

PhyoPhyo said...

မ​​ေချာ​​ေရ
​​ေနာက်ကျမှာ​​ေရာက်လာလို့​​ မ​​ေချာဟင်း​​​ေတွကုန်ြပီထင်တယ်၊​ ထံုး​​စံအတိုင်း​​ ရွာ ​​ေရာက်​​ေနလို့​​ :D
သစ်ြကာသီး​​ငရုတ်သီး​​​ေထာင်း​​​ေလး​​အတွက်
​​ေကျး​​ဇူး​​အများ​​ြကီး​​တင်ပါတယ်၊​ ငရုတ်သီး​​စပ်တာရှာြပီး​​​ေထာင်း​​စား​​ဦး​​မယ်၊​
အစပ်က တစ်​​ေယာက်တည်း​​ပဲ စား​​ရမှာပဲ၊​
ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​လည်း​​ ြကိုက်တယ်၊​
မုန်ညင်း​​လဲြကိုက်တယ်၊​
ချဉ်​​ေပါင်သီး​​ဆန်​​ေလှာ်လည်း​​ြကိုက်တယ်၊​
​​ေမ​​ေမ တစ်ခါတစ်​​ေလ ချက်​​ေကျွး​​ဖူး​​တယ် ငယ်ငယ်တုန်း​​က၊​
ရန်ကုန်မှာ​​ေတာ့​​ မစား​​ြဖစ်ြပန်ဘူး​​၊​
fb က​​ေန ဝက်​​ေကာင်လံုး​​ကင်​​ေတွ့​​​ေတာ့​​ အဟုတ်များ​​လား​​လို့​​ လန့်​​သွား​​တာပဲ၊​
ပိုစ့်​​​ေလး​​အတွက် ​​ေကျး​​ဇူး​​အများ​​ြကီး​​တင်ပါတယ်၊​
မ​​ေချာသြကင်္န်ဘယ်မှာရှိမှာလဲ
ရံုး​​ဆယ်ရက်ပိတ်​​ေတာ့​​ ​​ေပျာ်စရာြကီး​​၊​
သြကင်္န်နဲ့​​ ြမန်မာနှစ်ကူး​​မှာ မ​​ေချာ ​​ေပျာ်ရွှင်ချမ်း​​​ေြမ့​​ပါ​​ေစ
(ညက ​​ေရာက်​​ေရာက်ချင်း​​အြမန်ဖတ်ြပီး​​ အိပ်​​ေပျာ်သွား​​လို့​​)
ချစ်တဲ့​​

Sunny said...

မမ​​ေချာ.. မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​ ပို့​​​ေပး​​ပါ.. ဗိုက်ဆာတယ်.. :)

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

ဆန်း​​တယ်။ စိတ်ဝင်စား​​စရာချည်း​​ပဲ။
မုန်ညင်း​​​ေပါင်း​​ကိုလုပ်ြကည့်​​ချင်တယ်။
​​ေရညှိကိုအဲလိုစား​​နည်း​​မျိုး​​လည်း​​ရတာပဲ​​ေနာ်။

​​ေတာ်တယ်​​ေချာရယ်။ အား​​လံုး​​စား​​ချင်လာတယ်။

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

​​ေြပာဘို့​​​ေမ့​​သွား​​လို့​​
သစ်ြကား​​သီး​​ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​ ကို ဖတ်​​ေတာ့​​ မစား​​ဘူး​​ပဲနဲ့​​ စား​​ချင်သလိုဘာလိုလို ပါး​​စပ်ထဲမှာြဖစ်ရတယ်။