ဒီတစ်ပတ်အတွက် စားေသာက်ဖွယ်ရာကဏ္ဍမှာ ြကက်ဥေရညှိေပါင်းလုပ်နည်းကို အရင်ဆံုး ေြပာြပချင်ပါတယ်။
ြကက်ဥေရညှိေပါင်း
ြကက်ဥေရညှိေပါင်းဖို့ ပထမဦးစွာ ြကက်ဥ၅လံုးကို (စားမည့်လူဦးေရနှင့် တွက်ချက်၍ အလံုးေရ အတိုးအေလျာ့ လုပ်ပါ) ပန်းကန်တစ်ခုထဲ ေဖာက်ထည့်၍ ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ ေရှာက်ေကာ၊ ပါးေကာ (မရှိက- ငရုပ်ေကာင်းမှုန့်များ) ထည့်ကာ နာနာေခါက်ပါ။
ခရမ်းချဉ်သီး၊ ငရုပ်သီး၊ ြကက်သွန်ြဖူ နီ၊ နံနံ၊ ြကက်သွန်ြမိတ် တို့ကို ေတာက်ေတာက်စင်းပါ။
ထို့ေနာက် ြကက်ဥထဲ ထည့်ပါ။
ေရညှိအေြခာက်ကို မိမိနှစ်သက်သေလာက် ကပ်ေြကးြဖင့် ခပ်မျှင်မျှင် လှီးြဖတ်၍ထည့်ပါ။
ေရညှိအချပ်
ေရညှိအမျှင်ေြခာက်
ြကက်ဥနဲ့ေပါင်းဖို့ ေရညှိကို အထက်ပါ ပံုထဲက ထမင်းလိပ်လုပ်ေသာ ေရညှိအချပ်ြဖစ်ေစ၊ အမျှင်များကိုြဖစ်ေစ ြကိုက်နှစ်သက်ရာကို ပါးပါးလှီးထည့်လို့ရပါတယ်။ ဒီမှာေတာ့ ကျွန်မက ၂မျိုးလံုး ထည့်ထားပါတယ်.
ညှပ်ထားြပီး ေရညှိများထဲ ေရေအးေလာင်းထည့်ပါ။
ထို့ေနာက်ေရညှိများကို ြကက်ဥပန်းကန်ထဲ ေလာင်းထည့်ပါ။ ဆီအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ ြကက်ဥေပါင်း ကျစ်ခဲမေနေစရန် ေရများများထည့်ဖို့ လိုအပ်ပါသည်။ ဇွန်ြဖင့် နာနာေမွှပါ။
ဆားအေပါ့အငံြမည်းြပီးပါက မီးဖိုေပါ်တွင် ေရေနွးအိုးတည်က ြကက်ဥကို ေပါင်းပါ။
မီးအေနအထားကိုြကည့်၍ မိနစ် ၂ဝခန့် ေပါင်းြပီး ြကက်ဥများအားလံုး ခဲသွားြပီဆိုလျှင် မီးဖိုမျ ချ၍ အေအးခံကာ စားသံုးနိုင်ပါြပီ။ ြကက်ဥ ေရညှိေပါင်းအရသာမှာ ကျွန်မတို့ ကချင်ြပည်နယ်မှာ စားေလ့ရှိေသာ မှိုကပ်ကို ြကက်ဥနှင့်ေပါင်းေသာ အရသာနှင့် ဆင်ဆင်တူပါတယ်။
ြကက်ဥေရညှိေပါင်း
~~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~~~~
မုန်ညင်းေပါင်း
ေနာက်ထပ် ကျွန်မတို့ရဲ့ ေဒသအစားအစာတစ်မျိုးက မုန်ညင်းေပါင်း ြဖစ်ပါတယ်။
မုန်ညင်းသီးသန့်ေပါင်းတဲ့ မုန်ညင်းေပါင်းအြပင် ဟင်းနုနွယ်ရွက်၊ ဟင်းြပင်းရွက်၊ ဖရံုရွက်၊ ေဂါ်ဖီရွက် ကိုက်လန် စတဲ့ အရွက်ေတွကို မုန်ညင်းနဲ့ ေရာေနှာ၍ ြဖစ်ေစ သီးသန့်ြဖစ်ေစ ခုလိုနည်းနဲ့ ေပါင်းစားလို့ ရပါတယ်။ ဖရံုသီး နုနု၊ ခဝဲသီးစသည့် အသီးများကိုလည်း ပါးပါးလှီးကာ ထည့်ေပါင်းြကတတ်ြကပါတယ်။ ဒီလို အသီးအရွက်ေတွ အစံုေပါင်းထားတာကို ကျွန်မတို့ေဒသမှာ ဟင်းစံုေပါင်း (သို့မဟုတ်) ဟင်းေပါင်းလို့ ေခါ်ြကပါတယ်။ အထမ်းများ၊ ေခါင်းရွက်များြဖင့် လှည့်လှည်ေရာင်းချတတ်ြပီး ဟင်းအြဖစ် ထမင်းနှင့် စားရံုသက်သက်သာ မဟုတ်ဘဲ၊ အဆာေြပ သေရစာအြဖစ်ပါ စားေလ့ရှိြကပါတယ်။ ငရုပ်သီးေထာင်းေလးပါ ပူးတွဲထည့်ေပးတတ်ပါတယ်။
မုန်ညင်းသီးသန့်ေပါင်းတဲ့ မုန်ညင်းေပါင်းအြပင် ဟင်းနုနွယ်ရွက်၊ ဟင်းြပင်းရွက်၊ ဖရံုရွက်၊ ေဂါ်ဖီရွက် ကိုက်လန် စတဲ့ အရွက်ေတွကို မုန်ညင်းနဲ့ ေရာေနှာ၍ ြဖစ်ေစ သီးသန့်ြဖစ်ေစ ခုလိုနည်းနဲ့ ေပါင်းစားလို့ ရပါတယ်။ ဖရံုသီး နုနု၊ ခဝဲသီးစသည့် အသီးများကိုလည်း ပါးပါးလှီးကာ ထည့်ေပါင်းြကတတ်ြကပါတယ်။ ဒီလို အသီးအရွက်ေတွ အစံုေပါင်းထားတာကို ကျွန်မတို့ေဒသမှာ ဟင်းစံုေပါင်း (သို့မဟုတ်) ဟင်းေပါင်းလို့ ေခါ်ြကပါတယ်။ အထမ်းများ၊ ေခါင်းရွက်များြဖင့် လှည့်လှည်ေရာင်းချတတ်ြပီး ဟင်းအြဖစ် ထမင်းနှင့် စားရံုသက်သက်သာ မဟုတ်ဘဲ၊ အဆာေြပ သေရစာအြဖစ်ပါ စားေလ့ရှိြကပါတယ်။ ငရုပ်သီးေထာင်းေလးပါ ပူးတွဲထည့်ေပးတတ်ပါတယ်။
အခု ဒီမှာေတာ့ ကျွန်မက မုန်ညင်းေပါင်းလုပ်နည်းကို ေဖာ်ြပချင်ပါတယ်။ မုန်ညင်းေပါင်းဖို့အတွက် မုန်ညင်းစိမ်းများကို ေရစင်ေအာင်ေဆးြပီး အေနေတာ် လှီးြဖတ်ထားပါတယ်။ ေဂါ်ဖီထုပ် ပါးပါးလှီးကာ အနည်းငယ် ထည့်ပါတယ်။
ေရေဆးထားတဲ့ မုန်ညင်းနဲ့ ေဂါ်ဖီ
ြကက်သွန်နီ၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ စိမ်းစားငပိ၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်၊ ပုဇွန်ေြခာက်ေထာင်း၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ဆီ အနည်းငယ်ထည့်ပါတယ်။ ဆီပါမှ မုန်ညင်းေပါင်းက နူးအိြပီး ပိုစားေကာင်းပါတယ်။ အိမ်မှာေတာ့ အေမက ငပိနဲ့ ဆားကို အရည်ေဖျာ်ြပီးမှ ထည့်တာပါ။ ကျွန်မက နည်းနည်း အပျင်းထူတဲ့အတွက် ဒီအတိုင်းထည့်ပါတယ်။ :)
ဆန်မှုန့် ( မှုန့်နှစ်) Rice Flour သင့်ေတာ်သေလာက် ထည့်ပါတယ်။ များရင်လည်း စားလို့ေကာင်းပါတယ်.
၎င်းတို့အားလံုးကို ေရအနည်းငယ်ထည့်၍ သမေအာင် ေရာေမွှပါတယ်။ လက်ညိုးဖျားေလးြဖင့် အနှစ်ကို တို့၍ လျှာဖျားြဖင့် အေပါ့အငံြမည်းကာ အရသာ စိတ်ြကိုက်ြဖစ်ပါက ေပါင်းနိုင်ပါြပီး
Rice Cooker ထဲ ေရထည့်ြပီး အေပါ်ဆင့်မှာ ပိတ်ပါးစ (သို့မဟုတ်) ငှက်ေပျာရွက်ခံကာ မုန်ညင်းများကိုထည့်၍ မိနစ် ၃ဝခန့် မုန်ညင်း အေနအထားကိုြကည့်ြပီး မုန်ညင်းမနူးမချင်း ေပါင်းပါတယ်။ ငှက်ေပျာရွက် မရှိပါက ေဂါ်ဖီရွက် အြကမ်းများကို ခင်းနိုင်ပါတယ်။
မုန်ညင်းကို ြမည်းြကည့်လို့ မုန်ညင်းရိုးများပါ နူးအိြပီဆို ချနိုင်ပါြပီ။ မုန်ညင်းေပါင်းသည် ပူပူေနွးေနွးမှ ပိုစားေကာင်းပါတယ်။
အေပါ်က နံနံပင်ေလး အုပ်လိုက်မယ် ဆိုရင် စားချင်စဖွယ် မုန်ညင်းေပါင်းတစ်ခွက်ရပါြပီ။
ြကိုက်နှစ်သက်ရာ အသီး အရွက်များကို ခုလိုနည်းအတိုင်း ေပါင်းစားနိုင်ပါတယ်ရှင်။
~~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~~~~
ချဉ်ေပါင်သီးဆန်ေလှာ်
ကျွန်မတို့အရပ်မှာ ချဉ်ေပါင်ေတွ ရင့်မှည့်ချိန်ဆို ချဉ်ေပါင်သီးများ လှိုင်လှိုင်ေပါပါတယ်။ အဲဒီချဉ်ေပါင်သီးကို သေရစာအတွင် ယိုထိုးေလ့ရှိသလို၊ အစားအေသာက်အြဖစ် ချဉ်ေပါင်သီးေထာင်း၊ ချဉ်ေပါင်သီးဆန်ေလှာ် စသြဖင့် ချက်စားေလ့ ရှိပါတယ်။
ချဉ်ေပါင်သီးများကို ခုလို အေပါ်ခွံခွာြပီးေရေဆးထားပါတယ်.. ချဉ်ေပါင်သီးနုရင်ေတာ့ အလံုးလိုက်ထည့်ချက်ြကပါတယ်။
ချဉ်ေပါင်သီးကို ဆန်ေလှာ်ချက်စားဖို့ ဟင်းရည်အိုးတည်ပါတယ်.. ငပိ၊ ဆား၊ ြကက်သွန်ြဖူ ၊ ပုဇွန်ေြခာက်၊ ဆီအနည်းငယ် ခပ်ပါတယ်။ ဟင်းရည်အိုးဆူရင် ချဉ်ေပါင်သီးများကို ထည့်ပါတယ်။ ဆန်ကို ေရေဆးြပီး ေရစစ်ထားကာ အညိုေရာင်ြဖစ်ေအာင် ေလှာ်ပါတယ်။ ြမန်မာေဈးမှာေတာ့ ဆန်ေလှာ်မှုန့် ရယ်ဒီမိတ်ထုတ် ရနိုင်ပါတယ်။ ဆန်ေလှာ်ကို အမှုန့်ြဖစ်ေအာင် ြပုလုပ်ြပီး ဟင်းရည်အိုးထဲ ထည့်ပါတယ်။ အရသာ အေပါ့အငံြမည်းလို့ ဟင်းရည်အိုးလည်း ကျြပီဆိုရင် နံနံပင် သို့မဟုတ် ပင်စိမ်းရွက်ေလး ခတ်လိုက်တဲ့အခါ ချဉ်လဲချဉ် ဆန်ေလှာ်နံ့ေလး ေမွှးတဲ့ ချဉ်ေပါင်သီးဆန်ေလှာ်ဟင်း တစ်ခွက်ရပါြပီ။
ချဉ်ေပါင်သီးဆန်ေလှာ်ဟင်း
~~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~~~~
ချဉ်ေပါင်သီးဆန်ေလှာ်ဟင်းနဲ့ေရာ မုန်ညင်းေပါင်းနဲ့ပါ တွဲဖက်စားဖို့ ငရုပ်သီး ေထာင်းချင်ပါေသးတယ်။ ကျွန်မ ေထာင်းမဲ့ ငရုပ်သီးေထာင်းက သစ်ြကားသီး ငရုပ်သီးေထာင်းပါ။ ကျွန်မတို့ဘက်မှာ အီဆိမ့်တဲ့ အရသာရှိတဲ့ သစ်ြကားသီး၊ ငါးေပါက်သီးတို့လို Nut ေတွကို ငရုပ်သီးနဲ့ တွဲဖက် ေထာင်းစားြကပါတယ်။
သစ်ြကားသီး (@) Waltnut
Walnut လို့ေခါ်တဲ့ သစ်ြကားသီးဟာ ကျန်းမာေရးအတွက် စားသံုးသင့်တဲ့ အေစ့အဆန်ြဖစ်ပါတယ်။ ေသွးဖိအားနဲ့ ကိုလက်စထေရာကို ေလျာ့ကျေစြပီး နှလံုးအတွက်ေရာ ဦးေနှာက်အတွက်ပါ အကျိုးရှိေစတယ်လို့ သိရပါတယ်။ တရုတ်နဲ့ အေနာက်ဥေရာပနိုင်ငံတစ်ချို့ရဲ့ တိုင်းရင်းေဆးဝါးေတွမှာ သစ်ြကားသီးကို ထည့်သွင်းေဖာ်စပ်ေလ့ရှိြပီး ေသွးတွင်းမှ အဆီခဲများနဲ့ ဆီးေကျာက်များကိုပင် ေြခနိုင်စွမ်းရှိတယ်လို့လည်း မှတ်သားရပါတယ်.. သစ်ြကားသီးနဲ့ ပတ်သက်တဲ့ ကျန်းမာေရးအကျိုးြပုအချက်ေတွ အများအြပားရှိပါေသးတယ်.. ြကံုြကိုက်ရင်ေတာ့ သစ်ြကားသီးရဲ့ ေကာင်းကျိုးများကို ေနာက်များမှ သီးသန့် ေဖာ်ြပေပးချင်ပါတယ်။ အခုေတာ့ ငရုပ်သီး ဆက်ေထာင်းပါဦးမယ်။
သစ်ြကားသီးငရုပ်သီးေထာင်း
ဒီလို ကျန်းမာေရးအတွက် အကျိုးြဖစ်နိုင်တဲ့ သစ်ြကားသီးကို ေထာင်းဖို့ အခွံခွာြပီး အဆန်များကို သီးသန့်ထားပါတယ်။
သစ်ြကားသီးအဆန်
ငရုပ်သီးနဲ့ ြကက်သွန်ြဖူကို ညက်ေအာင်ေထာင်းပါတယ်။
ငရုပ်သီးြကက်သွန်ြဖူ ညက်ရင် သစ်ြကားသီး အဆန်များကိုထည့်ကာ ဆား၊ အရသာမှုန့် ထည့်ြပီး ေထာင်းပါတယ်.. အားလံုး ညက်ခါနီးမှာ နံနံ(သို့) ရှမ်းနံနံ ပါးပါးလှီးထည့်ကာ ခဏေထာင်းလိုက်ြပီးရင် သစ်ြကားသီးငရုပ်သီးေထာင်း စပ်စပ်ေလး ရပါြပီ။
သစ်ြကားသီး ငရုပ်သီးေထာင်း
အချဉ်ရည်ဟင်းနဲ့ ငရုပ်သီးေထာင်းဟာ အင်မတန်မှ လိုက်ဖက်တဲ့ အတွဲစပ်ြဖစ်ပါတယ်။ ငရုပ်သီး ြကိုက်သူများ အတွက်ေတာ့ အသားဟင်းမလိုေအာင် လျှာရင်းြမက်ေစတဲ့ ဟင်းလဲြဖစ်ပါတယ်။ သစ်ြကားသီး ငရုပ်သီးေထာင်းကို တင်ဖို့ အစီအစဉ်မရှိေပမဲ့ ချစ်ေသာ ညီမေလး ြဖိုးြဖိုးက တင်ေပးပါဆိုလို့ ထည့်လိုက်ပါတယ်။ သူေနတဲ့ အရပ်မှာက သစ်ြကားသီးေပါေပမဲ့ ငရုပ်သီးက ရှားြပန်ေရာ။ ြဖိုးေရ ငရုပ်သီးမရှိရင် ြကက်သွန်ြဖူနဲ့သာ ေထာင်းေပေတာ့ :)
~~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~~~~
ဒီေန့ ေဖာ်ြပထားတဲ့ ဟင်းလျာေတွက ထူးထူးဆန်းဆန်းမဟုတ်ဘဲ ကျွန်မတို့ ေဒသမှာ သူသူကိုယ်ကိုယ် ချက်စားေလ့ ရှိတဲ့ အိမ်ဟင်းများသာ ြဖစ်ပါတယ်။ ဟင်းမေကာင်းဘူး၊ အြကိုက်မေတွ့ဘူး ဆိုရင်ေတာ့ မေချာတစ်ေယာက် အသားငါး ချက်စားဖို့ ဘိုင်ြပတ်ေနတာမို့ ဒီတစ်ပတ်ေတာ့ ခွင့်လွှတ် သီးခံေပးြကပါလို့ေနာ်။း)Facebook ကေန ေရာက်လာသူများ ဝက်သားေကာင်လံုးကင် မဟုတ်လဲ ြကက်ဥေရညှိေပါင်းေလး အားေပးသွားြကပါလို့။ :) :)
31 comments:
ေရညှိအရမ်းြကိုက်တယ်။ ြကက်ဥ ေရညှိေပါင်း လုပ်စားအံုးမယ်။ အိမ်မှာလဲ ေရညှိေတွ အဆင်သင့်ရှိေနတာနဲ့ အေတာ်ပဲ (အိမ်နံရံက ေရညှိ မဟုတ်ပါ)
ြကက်ဥငါးလံုးဆိုရင် ခရမ်းချဉ်သီး၊ ြကက်သွန်ြဖူနီက ဘယ်ေလာက်ထည့်ရမှာလဲ၊
ေချာလိုေတာ့ တအားနုတ်ေအာင် မစင်းတတ်ဘူး၊ စိတ်မရှည်တာလဲ ပါတယ်။ မနုတ်တနုတ် စင်းလဲ ြဖစ်တယ် မဟုတ်လားဟင်။
ေအာက်ဆံုးမှာ ချဉ်ေပါင်သီးဆန်ေလှာ်က ေခါင်းစဉ်ပဲ ပါတယ် ေချာေရ။ ြဖည့်လိုက်အံုး။ ေမးထားတာေတွလဲ ေြဖဖို့ မေမ့နဲ့ေနာ်။ စာကျက်ရင်း လာလာေချာင်းေနမှာ။ :))
O. o စားချင်လိုက်တာ မုန့်ညှင်းအဖူးေတွကို
ေပါင်းြပီ ခရမ်းချဉ်သီးေထာင်းဆမ်း နံနံပင် ေပါက်ခါစေလးေတွ အုပ် ရှလွတ် :P ေခါပုပ်ေြကာ်ေလးပါေြကာ် အားလံုးရရင် ေခါင်းေပါ်ရွက်ြပီး သားေလးကိုလာေတာင်းလှည့်
အိမ်အေပါ်ထပ်မှာ ၂နှစ်အရွယ်ကေလးေလး လာေနေနြကြပီ သူနဲ့ေပးစားမယ်ေနာ် ေနာ် ေနာ်
Baby taster
ပိုစ့်က တင်ေနရင်း တစ်ဝက်ြပတ်ကျန်ခဲ့တာ
ေတာ်ေသးတယ် preview လုပ်ထားေတာ့ အဲဒီကေန ြပန်ကူးရလို့ မဟုတ်ရင် အစကေန ြပန်တင်ရရင် ဒီည အိပ်ရဖို့ မရှိေတာ့ဘူး။
မေမဖတ်ေတာ့ တစ်ဝက်ဘဲ ပါသွားတယ်. အိမ််နံရံက ေရညှိေတာ့ ခွာြပီး မေပါင်းလိုက်ပါနဲ့ေနာ်.. ဟိဟိ
ခရမ်းချဉ်သီး တစ်လံုးေလာက်ဆို ရြပီ မေမ.. သူက ချဉ်တဲ့အရသာေပါက်သွားရင် စားမေကာင်းဘဲေနမယ်.. ြကက်သွန်ြဖူ ၆မွှာေလာက် ငရုပ်သီး ၃ ၄ေတာင့်၊ ြကက်သွန်နီ တစ်ဥ အလွန်ဆံုး ၂ဥဆို ရပါတယ်.. မနှုတ်တနှုတ်လဲ ရတယ် ဘာမှမြဖစ်.. သွားေကာင်းတယ် မဟုတ်လား ဟီး
ေြဖြပီးြပီ.. စာေကာင်းေကာင်းကျက်ေတာ့ေနာ်း)
ဆီပါရင်လွှစာေတာင်ေကာင်းတယ်ေြပာတယ်..ခုဟာကဆီမပါြပားမပါနဲ..အညာသား(ကျွန်ေတာ့်လိုလူေတွေတာ့)ြကိုက်မယ်မထင်..(စမ်းေတာ့လုပ်ြကည့်ဦးမယ်):P
အဲ... အစ်မေချာကသာ တင်ထားတဲ့ ပါင်းေတွက မဆန်းပါဘူး ေြပာေန... ရို့စ်အတွက် အဲ့ဒီ ေဒသကို မေရာက်ဖူးေတာ့ တစ်ခါမှလည်း အဲ့လိုေတွ မစားဖူးဘူး။ ြမည်းြကည့်ချင်လိုက်တာ။ မုန်ညင်းေပါင်းေလး လုပ်စားြကည့်ဦးမှ။ ချဉ်ေပါင်သီးကေတာ့ မရလို့ လုပ်စားလို့ မရ။ walnut ကို အဲ့ဒီလို ငရုတ်သီးနဲ့ ေထာင်းတာလည်း ရို့စ် အတွက် ေတာ်ေတာ် ဆန်းတယ် ခိခိး) ပါးစပ် အေပာင်းသားနဲ့ ဖတ်သွားတယ်။
ေချာေရ... သူငယ်ချင်းက ထူးထူးဆန်းဆန်းအစားအစာ ဆို အရမ်းြကိုက်တာ .. ြကက်ဥေရညှိေပါင်းက မြကားဖူးဘူး လုပ်စားြကည့်ရမယ် ဒီေတာ့ နည်းေလး ယူသွားဘီေနာ် တေယာက်ေသာ သူငယ်ချင်းေလးကို လုပ်ေကျွးချင်လို့
တာ့တာ
ကျန်တာေတွေတာ့ သိပ်စိတ်မဝင်စားပါဘူး ဟိဟိ
မစားဖူးတာေတွများတယ်ဗျာ အထူးအဆန်းေတွမို့ မှတ်သားမိပါတယ် သစ်ြကားသီး ငရုတ်သီးေထာင်း စားြကည့်ချင်တာ .. ေကာင်းမယ်ထင်တယ် . ေပျာ်ရွှင်ပါေစ အမ .
ြကက်ဥေပါင်းေတာ့ြကိုက်ဝူး.. ငယ်ငယ်က တအားစားရလို့လားမသိဘူး... အီသွားတာ. ခုထိပဲ..း))... မုန်ညင်းေပါင်းေတာ့သိပ်ြကိုက်... ဒါေပမယ့် အဲဒါက ေလစာ... များများစားရင်ဗိုက်ေအာင့်ေရာ..... အဟဲ... ချဉ်ေပါင်သီးကို မြမင်ရတာ ဆယ်နှစ်ေလာက်ရှိေတာ့မယ်.. ေသချာြကည့်သွားတယ်.. ဟိဟိ
ခင်မင်လျက်
ေနဝဿန်
ြကက်ဥေပါင်း လုပ်စားြကည့်အံုးမယ် ..
ညှပ်ထားြပီး ေရညှိများထဲ ေရေအးေလာင်းထည့်ပါ။
ဆိုေတာ့ ေနာက်ဆံုး
အဲ့ဒီ့ ေရေတွေရာ ေနာက်ဆံုး
ြကက်ဥ ပန်းကန်ထဲ ဆယ်ထည့်ရမှာလား ..
ေနာက်
ြကက်ဥေပါင်း ကျစ်ခဲမေနေစရန် ေရများများထည့်ဖို့ လိုအပ်ပါသည်။
ဆိုတာ ထည့်ေပါင်းတဲ့ အိုးထဲလား ..
ြကက်ဥ ေတွ ထည့်ထားတဲ့ အိုးထဲလား ..
ေအာက်က ပံုေတွ ြကည့်ေတာ့
ဆားအေပါ့အငံြမည်းြပီးပါက မီးဖိုေပါ်တွင် ေရေနွးအိုးတည်က ြကက်ဥကို ေပါင်းပါ။ ဆိုေတာ့
ေရထဲထားတဲ့ အိုးထဲမှာ ေပါင်းတာ မဟုတ်သလိုပဲ ..
လုပ်စားြကည့်ချင်တယ် ..
ေဆာင်းနှင်းပဲ မေချာ ေရးထားတာ နားမလည်တာလား မသိဘူး..
ြပန်ေြဖေပးပါလား ..
မေချာ ေရ ..
ခင်မင်လျှက်
ေဆာင်းနှင်းရွက်
အကုန်ြကိုက်၊အရမ်းြကိုက်၊လံုးဝမေလျှာ့ဘူးP
ေဆာင်းနှင်းေရ
ေရညှိေရ ေရေတွေရာ ြကက်ဥပန်းကန်ထဲ ထည့်လိုက်တာပါ။
ြကက်ဥေပါင်း ကျစ်ခဲမေနဖို့ ေရများများထည့်ပါဆိုတာက ြကက်ဥပန်းကန်ထဲ ထည့်တာပါ။ ေရများမှ အိအိေလးနဲ့ စားေကာင်းပါတယ်။
မီးဖိုေပါ် အိုးတည်၊ ေရထည့်ြပီး အဲဒီထဲကိုမှ ြကက်ဥပန်းကန်ကို ထည့်ေပါင်းလိုက်တာပါ။ အခါတိုင်း ရိုးရိုး ြကက်ဥေပါင်းသလိုဘဲ ေပါင်းတာပါဘဲ။
အဆင်ေြပပါေစေနာ်.
ေချာေရ..
ြကက်ဥေပါင်းကိုေတာ့ pass ေပးလိုက်မယ်။
သစ်ြကားသီးငရုပ်သီးေထာင်းေတာ့ စမ်းချင်တယ်။ အစပ်ြကိုက်ေတာ့ ြကိုက်မှာေသချာတယ်။
အိုင်အိုရာ
မေချာ ဘိုင်ြပတ် မုန်ညင်းချက်
ဆန်ေလှာ်ဟင်းနဲ့ နှပ်
သစ်ြကား ငရုပ် ေထာင်းကာထား
ြကက်ဥေပါင်းနဲ့ညား
ကဲ... ကျေနာ်တို့ကိုလဲ ေကျွးပါဦးလား...
ဟီး ... စိတ်ရူးေပါက်တုန်း ေလျာက်ေရးစပ်ြကည့်တာ (အစ်မေချာ စိတ်မဆိုးရ)
ညီမ ေချာေရ
ငရုပ်သီးေထာင်းေလးက စားချင်စရာ အဲလို တခါမှ မတခါဘူးဘူး စားြကည့်အုန်းမယ် ြကက်ဥေပါင်းလဲ ြကိုက်တယ်
ခင်တဲ့
အမေရွှစင်
ကိုလတ် ကေတာ့ လုပ်ဘီ...ရီလိုက်ရတာ..သူ့ကဗျာေလးဖတ်ြပီး...။
ဒီတစ်ေခါက် ဟင်းေတွက ကျွန်ေတာ်တစ်ခုမှမြကိုက်...။
ဟိုးအရင်က အိမ်မှာ ဘိုင်ြပတ်ရင် ြကက်ဥချက်ေနြကဆို
ေတာ့ ြကက်ဥဆို အရမ်းမုန်း...၊ငရုတ်သီးနဲ့က ဒီတစ်သက်
မေခါ်ေြကးရန်ြဖစ်ထားတာ...၊မုန်ညှင်းလည်း သိပ်မြကိုက်
ချဉ်ေပါင်ကိုလည်း ဖာသိဖာသာပဲ...:)))။ဒါေပမယ့် အေမ့
ကိုသွားသတိရသဗျာ...၊အေမက အဲ့လိုမျိုးေတွ လုပ်စားရ
သိပ်ဝါသနာပါတာကလား...။ြမန်မာြပည်ြပန်ရင် အစ်မပို့စ်
ေတွပရင့်ထုတ်ြပီးအေမ့ကိုေပးရမယ်....:))
မစားဖူးတာေတွြကီးပဲ စားချင်လိ်ုက်တာ သန့်ေနတာပဲ အစ်မကေတာ်တယ် ။
ြကက်ဥေပါင်း အရမ်းြကိုက်တာ.. အဲလိုမျိုး ေရညှိထည့်ေပါင်းဖို့ အိုင်ဒီယာ မရဘူး.. လုပ်စားြကည့်ဦးမယ်.. သစ်ြကားသီးနဲ့ ငရုတ်သီးေထာင်းတာ ထူးထူးဆန်းဆန်းေလးေနာ်.. စားြကည့်ချင်တယ်။
သစ်ြကားသီးေထာင်းက ငရုပ်သီးမပါပဲ ဘာနဲ့ေထာင်းရင်ေကာင်းမလဲ..ငရုပ်သီးကေတာ့ မစားရဲဘူး..ဟိုေန့က ငံြပာရည်ချက်ကို စားတာ ငရုပ်သီးနဲနဲပါလို့ တညလံုး ဗိုက်နာြပီး မအိပ်နိုင်ဘူး..ေဆးေတွ ေတာ်ေတာ်ေသာက်ယူရတယ်၊ ြကက်ဥကလဲ မစားချင်ဘူး..ဒီတခါ စားစရာ တခုမှ မစားနိုင်ဘူး..ချဉ်ေပါင်ဖူးကလဲ မေပါ်ေသးလို့ မရှိဘူး..
ဟင်းေတွက ရှယ်ပဲေချာရယ်။ မုန်ညင်းေပါင်းကိုေတာ့ အစားချင်ဆံုးပဲ။ အဲလို ဆီမပါတဲ့ ဟင်းေလးေတွ ြကိုက်တယ်။ ဟိုတေလာတုန်းက ေရညှိဖတ်ေတွ လက်ေဆာင်ရတာ ဘာလုပ်စားရမှန်းမသိလို့(ဆူရှီလည်း မြကိုက်)သွားေရစာလို ဒီတိုင်းစားပစ်လိုက်တယ်။ ဒီလိ်ုမှန်းသိ ြကက်ဥေလးနဲ့ ေပါင်းလိုက်ပါတယ်။
စိတ်အဝင်စားဆံုးက မုန်ညှင်းေပါင်းနဲ့ သစ်ြကားသီး ြငုတ်သီးေထာင်း.....ဝါး စားချင်တယ် စားချင်တယ်..... :)
သစ်ြကားသီးငရုပ်သီးေထာင်းစားချင်လိုက်တာေနာ်။
စားစရာေတွ ဖတ်ရတာ ဗိုက်ဆာတယ် မေချာေရ ... :P
ြကက်ဥေပါင်းကို ဘယ်တုန်းကမှ မြကိုက်ခဲ့တာ ခုေတာ့ လုပ်စားချင်စိတ်ေပါက်သွားြပီ ေချာေရ။ ေကျးဇူးပါ။ မုန်ညှင်းေပါင်းကေတာ့ အထူးေြပာစရာမလိုေအာင် ြကိုက်ြပီးသားပါ။
မမေချာေရမုန်ညှင်းေပါင်းတင်လိုက်မှကျွန်ေတာ်တို့ရွာကိုအရမ်းသတိရသွားတယ်ဗျာကျွန်ေတာ်တိုကမုန်ညှင်းေပါင်းကိုအဖူးလိုက်ေပါင်တယ်ချဉ်ေပါင်သီးကိုေတာ့ေထာင်းစားတယ်ေလှာ်စားတယ်မမေချာလိုဆန်ေလှာ်ေတာ့ချက်မစာဘူးဘူးဒီတစ်ခါချက်စာြကည်မယ်ေနာ် ကျွန်ေတာ်တိုကချဉ်ေပါင်သီးေလှာ်မုန်ညှင်းေပါင်းကိုေခါပုတ်(ေခါ)ေခါစီ(ေခါ)ေခါြပင်နဲ့စားတယ် မိုးညင်း မိုးေကာင်းေရာက်ရင်အထမ်းကေလးေတွနဲ့ေရာင်းတာကိုြမင်ေရာင်မိတယ်မမေချာေရ
ြကက်ဥေပါင်းနဲ့ မုန့်ညှင်းေပါင်းကို စိတ်ဝင်စားတယ် .. :D
ဒါေပမယ့် ခက်ေနတာက ညီမက ြကက်သွန်မစားတာ .. အြဖူအနီ လံုးဝ မြကိုက်တာ .. :D
ြပီးေတာ့ ငပိေထာင်းဆို ချဉ်တာေလးပိုြကိုက်တယ်
သစ်ြကားသီးေတာ့ ဘယ်လိုေနလဲ မသိဘူးေနာ် .. အီအီစပ်စပ်ေလးလား .. :D
ဒီတခါ ဟင်းေတွက အထူးအဆန်းေတွ ချည်းပါလား မေချာေရ..၊ မသိတာေတွ များတယ်၊ အားလံုးကေတာ့ စားချင်စရာေတွချည်းပဲ၊ သစ်ြကားသီးကို အခုလို ငရုတ်သီးေထာင်း လုပ်စားလို့ရတာ တခါမှ မြကားဖူးဘူး၊ ဒီမှာ အရမ်းေပါတယ်၊ ေနာက်တခါ စမ်းြကည့်ဦးမယ်..။ ေဝမျှတာ ေကျးဇူးဗျို့...။
မေချာေရ မုန့်ညှင်းေပါင်းေလးြကည့်ပီး အရမ်းစားချင်လာတယ် အိမ်ကျရင် လုပ်စားဦးမယ် ေကာက်ညှင်းဆန်မှုန့်ထည့်စရာမလိုဘူးမို့လား
လက်တည့်စမ်းချင်လာပီးD
မေချာေရ
ေနာက်ကျမှာေရာက်လာလို့ မေချာဟင်းေတွကုန်ြပီထင်တယ်၊ ထံုးစံအတိုင်း ရွာ ေရာက်ေနလို့ :D
သစ်ြကာသီးငရုတ်သီးေထာင်းေလးအတွက်
ေကျးဇူးအများြကီးတင်ပါတယ်၊ ငရုတ်သီးစပ်တာရှာြပီးေထာင်းစားဦးမယ်၊
အစပ်က တစ်ေယာက်တည်းပဲ စားရမှာပဲ၊
ြကက်ဥေပါင်းလည်း ြကိုက်တယ်၊
မုန်ညင်းလဲြကိုက်တယ်၊
ချဉ်ေပါင်သီးဆန်ေလှာ်လည်းြကိုက်တယ်၊
ေမေမ တစ်ခါတစ်ေလ ချက်ေကျွးဖူးတယ် ငယ်ငယ်တုန်းက၊
ရန်ကုန်မှာေတာ့ မစားြဖစ်ြပန်ဘူး၊
fb ကေန ဝက်ေကာင်လံုးကင်ေတွ့ေတာ့ အဟုတ်များလားလို့ လန့်သွားတာပဲ၊
ပိုစ့်ေလးအတွက် ေကျးဇူးအများြကီးတင်ပါတယ်၊
မေချာသြကင်္န်ဘယ်မှာရှိမှာလဲ
ရံုးဆယ်ရက်ပိတ်ေတာ့ ေပျာ်စရာြကီး၊
သြကင်္န်နဲ့ ြမန်မာနှစ်ကူးမှာ မေချာ ေပျာ်ရွှင်ချမ်းေြမ့ပါေစ
(ညက ေရာက်ေရာက်ချင်းအြမန်ဖတ်ြပီး အိပ်ေပျာ်သွားလို့)
ချစ်တဲ့
မမေချာ.. မုန်ညင်းေပါင်း ပို့ေပးပါ.. ဗိုက်ဆာတယ်.. :)
ဆန်းတယ်။ စိတ်ဝင်စားစရာချည်းပဲ။
မုန်ညင်းေပါင်းကိုလုပ်ြကည့်ချင်တယ်။
ေရညှိကိုအဲလိုစားနည်းမျိုးလည်းရတာပဲေနာ်။
ေတာ်တယ်ေချာရယ်။ အားလံုးစားချင်လာတယ်။
ေြပာဘို့ေမ့သွားလို့
သစ်ြကားသီးငရုပ်သီးေထာင်း ကို ဖတ်ေတာ့ မစားဘူးပဲနဲ့ စားချင်သလိုဘာလိုလို ပါးစပ်ထဲမှာြဖစ်ရတယ်။
Post a Comment