အားလံုးပဲ မဂင်္လာပါရှင်..
ကချင်ြပည်နယ်က ကျွန်မရဲ့ ဇာတိ ဖားကန့် ေကျာက်စိမ်းတွင်းကို ြပန်သွားတဲ့ခရီးက ြပန်ေရာက်ပါြပီ။ ကျွန်မ မရှိေသာ်လည်း ပံုမှန်အတိုင်း အလည်လာ စာဖတ်ြကသူများ၊ အိမ်ကေလးကို ေစာင့်ေရှာက်ေပးြကသူများ အားလံုးကို ေကျးဇူး အထူးတင်ပါတယ်ေနာ်။ ချစ်စွာေသာ သူငယ်ချင်း မိတ်ေဆွများ၊ စာဖတ်သူများအတွက် ကျွန်မကလည်း ကချင်ြပည်နယ်ထွက် လက်ေဆာင်ေလးေတွ ယူလာပါတယ်။ ဘာ လက်ေဆာင်ေတွများ ယူလာတာပါလိမ့်လို့ သိချင်သူများ ေအာက်မှာ ဆက်ြပီး ဖတ်ြကည့်ပါေနာ်။ အိမ်အြပန် လက်ေဆာင်အြဖစ် ဖားကန့်က ေကျာက်စိမ်းေတွများ လက်ေဆာင်ယူလာတာလို့များ ထင်ေနမလားဘဲ။ ဟုတ်ကဲ့ အားလံုးအတွက် ယူလာတဲ့ လက်ေဆာင်ေတွကေတာ့
ကချင်ြပည်နယ်က ကျွန်မရဲ့ ဇာတိ ဖားကန့် ေကျာက်စိမ်းတွင်းကို ြပန်သွားတဲ့ခရီးက ြပန်ေရာက်ပါြပီ။ ကျွန်မ မရှိေသာ်လည်း ပံုမှန်အတိုင်း အလည်လာ စာဖတ်ြကသူများ၊ အိမ်ကေလးကို ေစာင့်ေရှာက်ေပးြကသူများ အားလံုးကို ေကျးဇူး အထူးတင်ပါတယ်ေနာ်။ ချစ်စွာေသာ သူငယ်ချင်း မိတ်ေဆွများ၊ စာဖတ်သူများအတွက် ကျွန်မကလည်း ကချင်ြပည်နယ်ထွက် လက်ေဆာင်ေလးေတွ ယူလာပါတယ်။ ဘာ လက်ေဆာင်ေတွများ ယူလာတာပါလိမ့်လို့ သိချင်သူများ ေအာက်မှာ ဆက်ြပီး ဖတ်ြကည့်ပါေနာ်။ အိမ်အြပန် လက်ေဆာင်အြဖစ် ဖားကန့်က ေကျာက်စိမ်းေတွများ လက်ေဆာင်ယူလာတာလို့များ ထင်ေနမလားဘဲ။ ဟုတ်ကဲ့ အားလံုးအတွက် ယူလာတဲ့ လက်ေဆာင်ေတွကေတာ့
အစိမ်းေရာင်ေတာ့ အစိမ်းေရာင်ပါ။ ဒါေပမဲ့ ဖက်နဲ့ ထုပ်ထားတဲ့ အထုပ်ေတွြဖစ်ပါတယ်။ ဘာေတွများလဲလို့ သိချင်ြကမယ်ဆိုရင် အထုပ်ေလးေတွကို ြဖည်ြကည့်ြကပါစို့ေနာ်။
ဟင်းြပင်းဖူး
ဖက်ထဲက ဟင်းြပင်းရွက်
ေဆးေြကာထားတဲ့ ဟင်းြပင်းရွက်
ဒါကေတာ့ အေပါ်က ဟင်းြပင်းသီးရဲ့ အပင်က အရွက်ြဖစ်တဲ့ ဟင်းြပင်းရွက်ြဖစ်ပါတယ်။ အရည်ေသာက်ချက်ချက်၊ ေြကာ်စားစား ၊ သုပ်စားစား စားလို့ေကာင်းပါတယ်။
ေနာက် တစ်ထုပ်ြဖည်ြကည့်မယ်ဆိုရင် ထွက်လာတာက
ကံဇင်းရွက်
ကျွန်မအြမဲေြပာေလ့ရှိတဲ့ ကချင်တိုင်းရင်းသားများ သိပ်ြကိုက်ေသာကံဇင်းရွက် ြဖစ်ပါတယ်။ဆူးကေလးများ ပါတတ်ပါတယ်။ ြကိုက်ရင် အနံ့ေမွှးြပီး မြကိုက်ရင် နံတယ်လို့ထင်တတ်ြကပါတယ်။ အရည်ေသာက် ဟင်းေတွမှာ ဟင်းခတ်ရွက်အြဖစ် အသံုးြပုြကပါတယ်။
ေနာက်တစ်မျိုးက
ြကက်သားကချင်ချက်၊ ငါးေပါင်း ငါးကင် ငါးချက်ေတွမှာ မပါမြပီးတဲ့ ဖက်ဖယ်ရွက်ြဖစ်ပါတယ်။ ကျွန်မကေတာ့ အပင်စိုက်ဖို့ ဝယ်လာပါတယ်။ အပင်ြဖစ်ထွန်းလာရင် ဝမ်းသာစရာေပါ့ေနာ်။ အရွက်ေတွကို ဖက်နဲ့ထုပ်ထားရင် ပိုြပီး ြကာြကာခံတာမို့ ဖက်ကေလးေတွနဲ့ ထုပ်ြပီး ယူလာတာ ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။
ဒီပံုြကည့်ြပီးေတာ့ ကချင်ြပည်နယ် လက်ေဆာင်လဲ ဆိုေသးရဲ့ Grand Royal Whisky ေတွလို့ အထင်ေတာ် မလွဲြကပါနဲ့။ :)
သြကား၊ ြကံသကာ စတဲ့ ဘာအေရာအေနှာမှ မပါေသာ ကချင်ြပည်နယ်ထွက် ပျားရည်စစ်စစ် ြဖစ်ပါတယ်။ တစ်စက်ေလာက် တို့ြပီး လျှာေပါ်တင်လိုက်တာနဲ့ ပန်းဝတ်မှံုေပါင်းစံုတို့ရဲ့ အနံ့ေလးဟာ ေမွှးလှတာမို့ ချိုချိုေမွှးေမွှး ပျားရည်စစ်စစ် လိုချင်သူများ အတွက်ပါေနာ်။ ေမွးြမူေရးပျားရည်ထက် ေတာေတာင်ေတွက ပန်းေပါင်းစံုတို့ရဲ့ ပန်းဝတ်မှံု၊ ပန်းဝတ်ရည်ေတွကို စုေဆာင်းလို့ ရလာတဲ့ သဘာဝပျားရည်ကို ကျွန်မက ပိုနှစ်သစ်တာမို့ တကူးတက သယ်လာြဖစ်ပါတယ်။
ချဉ်ေစာ်ကားသီးဝိုင်
ေပ ၅ဝဝဝေကျာ် ြမင့်မားကာ သစ်ပင်ြကီးများ ထူထပ်ြပီး၊ ေတာင်တန်းြကီးေတွ ြမင့်မားလှတဲ့ ကချင်ြပည်နယ်ရဲ့ ဗန်းေမာ်၊ မိုးေမာက်ေဒသ စိန်လံုေတာင်တန်းေပါ်က ထွက်ရှိတဲ့ ချဉ်ေစာ်ကားသီးဝိုင်ပါ။ ခရီးအမှတ်တရ ဝယ်ြဖစ်ခဲ့ပါတယ်။( ဒီခရီးအေြကာင်းကိုေတာ့ သီးသန့် ေဖာ်ြပပါဦးမယ်ရှင်) ဒီဝိုင်ကိုေတာ့ ေသာက်တတ်သူများ အလိုရှိရင် လက်ေဆာင်ယူသွားပါေနာ်။ ေဆးဘက်လဲ ဝင်တယ်လို့ ဆိုပါတယ်။ :)
ဒါကလည်း ကချင်ြပည်နယ်နဲ့ အဲဒီ စိန်လံုေတာင်တန်းေပါ်မှာ တစ်ေတာတစ်ေတာင်လံုး ရှိတတ်တဲ့ တည်သီးေြခာက်ပါ။
တည်သီးပါ။ တည်သီးကို `တယ်သီး´လို့ အသံထွက်ပါတယ်။
တည်သီးကို မြမင်ဖူးသူများအတွက် ေဖာ်ြပေပးတာပါ။ ၎င်းအသီးေတွကို မှည့်တဲ့အခါ ဒီတိုင်းစားြကြပီး အရသာက ချိုပါတယ်။ အတွင်းသားက အေပါ်က ပံုအတိုင်းပါ။ အသီးေတွ သိပ်ေပါလို့ စားမနိုင်တဲ့အခါ အထက်က ပံုလို အေြခာက်လှမ်းြပီး ချိန်ခါမေရွးစားနိုင်တဲ့ တည်သီးေြခာက်လုပ်ေရာင်းြကပါတယ်။ အသီးမှည့်အေြခာက်က ပိုချိုြပီး အချို့က အသီးစိမ်းကို အေြခာက်လှမ်းရင် အရသာက ဖန်တွတွမို့ စားလို့ မေကာင်း ြဖစ်တတ်ပါတယ်။
ံ
ေကျာက်ဂျင်း
ဒါလည်း စိန်လံုေတာင်တန်းေပါ်က ဝယ်လာတဲ့ ေကျာက်ဂျင်းဆိုတာပါ။ ကျွန်မကိုယ်တိုင်ေတာင် ဒီေကျာက်ဂျင်းကို တစ်ခါမှ မစားဖူးတာမို့ ဆိုင်ရှင်ကိုေမးတဲ့အခါ ပါးပါးမျှင်မျှင်လှီးြပီး ခရမ်းချဉ်သီးနဲ့ အစိမ်းသုပ်စားလို့ရသလို ငရုပ်သီးေထာင်းစားစား၊ ေြမပဲဆန်နဲ့လည်း သုပ်စားစားစား စားလို့ ရတယ်ေြပာပါတယ်။ မစားဖူးတဲ့ အစားအေသာက် အသစ်အဆန်းေတွကို စိတ်ဝင်စားတာမို့ ဝယ်လာတာပါ။ အြခားတစ်ရက်မှ ဒီေကျာက်ဂျင်းကို သုပ်ေကျွးပါမယ်ေနာ်။
ပိန်းဥ
ေကျာက်ဂျင်းနဲ့ တူသလိုလို ရှိေပမဲ့ မဟုတ်ပါ။ ပိန်းဥပါ ။ ဒီပိန်းဥနဲ့ ကချင်ဟင်းရည် ချက်ေကျွးပါမယ်ေနာ်။
မျှစ်တို့ေြခာက်
အိမ်က သယ်လာတဲ့ မျှစ်တို့ေြခာက်ပါ။ မျှစ်ချဉ်ကို ပါးပါးမျှင်မျှင်ေလးေတွ လုပ်ြပီး အေြခာက်လှမ်းထားတာပါ
။ ငါးချဉ်လဲပါလာေပမဲ့ ဟင်းမချက်ခင် ဓာတ်ပံုမရိုက်ြဖစ်လိုက်မိပါဘူး။
~~~~~~@@@~~~~~~
ဒါေတွကို ချစ်စွာေသာ မိတ်ေဆွ၊ သူငယ်ချင်းများအတွက် ကချင်ြပည်နယ်ရဲ့ လက်ေဆာင်အြဖစ် ယူလာတာပါ။ ြကိုက်သေလာက် ယူသွားြကပါေနာ်။ ဒီစားေသာက်စရာေတွကို ဘယ်လို လုပ်စားရမယ်မှန်း မသိသူများအတွက်ေတာ့ ကျွန်မကိုယ်တိုင် ချက်ေကျွးပါမယ်ေနာ်။
ကချင်ြပည်နယ်ထွက် အသီးအရွက်များနဲ့ ချက်ထားပါြပီ။ ဟင်းတစ်မျိုးချင်းစီကို မိတ်ဆက်ေြပာြပရမယ်ဆိုရင်
ဟင်းြပင်းဖူးေြကာ်
ဟင်းြပင်းဖူးကို ဆူးပုတ်ရွက်ေလးေရာြပီး ေြကာ်ထားတာပါ။ ြကက်သွန်ြဖူ ဓားြပားရိုက်၊ ြကက်သွန်နီ စိတ်ြပီး ေြကာ် ပုဇွန်ေြခာက်ထည့်၊ ဟင်းြပင်းဖူးထည့်၊ ကျက်ခါနီးမှ ဆူးပုတ်ရွက်နဲ့ ခရမ်းချဉ်သီး ငရုပ်သီးတို့ကိုထည့်ြပီး ဆားအရသာမှုန့်ထည့်ြပီး ေြကာ်ထားတာပါ။ ဆိမ့်ဆိမ့်ေလးနဲ့ သိပ်စားေကာင်းတာပါ။
မျှစ်ချဉ်
အဲဒီမျှစ်ချဉ်နဲ့ ဟင််းြပင်းရွက်ကို ေလှာ်ပါတယ်။
မျှစ်ချဉ်ကို ေရနဲ့ အရင်ြပုတ်ပါတယ်။ ြပီးေတာ့မှ ဆီ အနည်းငယ်ထည့် ြကက်သွန်ြဖူနီထည့် ပုဇွန်ေြခာက်၊ ငပိထည့်ြပီး မျှစ်ချဉ်ကို ေလှာ်ပါတယ်။ မျှစ်ချဉ်ကျက်ေတာ့ ဟင်းြပင်းရွက်၊ ကံဇင်းရွက်လည်း ထည့်ပါတယ်။ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ငရုပ်သီး ဆား၊အရသာမှုန့်၊ ငံြပာရည်( ြကိုက်တတ်လျှင်) တို့ထည့်ပါတယ်။ ဟင်းြပင်းရွက် အေနေတာ် နူးြပီဆို စားလို့ရပါြပီ။
မျှစ်ချဉ်နဲ့ ဟင်းြပင်းရွက် ေလှာ်ပါ။
အရည်ေသာက်အတွက် ချက်ဖို့က
ပိန်းဥကို ေကျာက်ဖရံုသီးနဲ့ မျှစ်တို့ေြခာက်ထည့်ြပီး ကံဇင်းရွက်ခတ်တဲ့ ဟင်းရည် ချက်ထားပါတယ်။
ပိန်းဥ၊ ေကျာက်ဖရံုသီး၊ မျှစ်တို့ေြခာက်၊ ကံဇင်းများနဲ့ ငရုပ်သီးစပ်စပ် ဟင်းရည်
ဒီဟင်းရည်ချက်နည်းကေတာ့ ေရအိုးတည် ဆား၊ ငပိ၊ ပုဇွန်ေြခာက်ခတ်ြပီး ပိန်းဥနဲ့ ေကျာက်ဖရံုသီးကို အတံုးများလုပ်ြပီး ထည့်ပါတယ်။ ငရုပ်သီး ၄ေတာင့် ၅ေတာင့် ထည့်ပါတယ်။ ၎င်းပိန်းဥနဲ့ ေကျာက်ဖရံုသီး၊ ငရုပ်သီးတို့ နူးြပီဆို အရည်မပါဘဲ ခွက်တစ်ခုထဲ ခူးထည့်ြပီး အတံုးများကို အနည်းငယ်ေြကေအာင် ဇွန်းြဖင့် ေြခပါတယ်။ ြပီးေနာက် အိုးထဲြပန်ထည့်ြပီး မျှစ်တို့ေြခာက် ခတ်ပါတယ်။ ထိုသို့ ေြခမှ ဟင်းရည် ခပ်ြပစ်ြပစ်ေလးကို ရပါတယ်။ အချိန်အနည်းငယ်ထားြပီး ဆား၊ အရသာများ အေပါ့အငံများ အရသာစိတ်ြကိုက်ြဖစ်ပါက ကံဇင်းရွက်ကို ခတ်ြပီး ချလို့ရြပီ။ အရသာကေတာ့ အချဉ်အရသာလဲပါ၊ စပ််လဲစပ်၊ ကံဇင်းနံ့ေလး ေမွှးလှတဲ့ ကချင်ဟင်းရည် ရပါတယ်။
ဒါကေတာ့ ကချင်ြပည်နယ် အင်းေတာ်ြကီးငါးချဉ်ပါ။ အဲဒီငါးချဉ်ကို ေြကာ်ပါတယ်။
အဲဒီဟင်းေတွကို ငရုပ်သီးေလးေထာင်းေလးနဲ့ စားလိုက်ရင် ရှူးရှူးရှဲရှဲ အရသာေလးနဲ့ လျှာလည်သွားမယ်ဆိုတာ ေသချာပါတယ်ေနာ် :)
~~~~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~~~~~
ကျွန်မရဲ့ ကချင်ြပည်နယ် လက်ေဆာင်ေလးများြဖင့် အားလံုးပဲ ေပျာ်ရွှင်ချမ်းေြမ့ြကပါေစရှင်.. ခရီးသွားရာက ရရှိလာတဲ့ အေတွ့အြကံုေလးေတွလည်း ေရးစရာေတွ ပါလာတာမို့ ေြဖးေြဖးချင်း ေရးပါဦးမယ်လို့...
35 comments:
ပါလာေသာစားစရာများကို အားရပါးရြကည့်သွားပါတယ်။
ဖယ်ဖယ်ရွက် ကိုဒီမှာ ဗီယက်နမ်ကသူငယ်ချင်းစိုက်ထားြပီး ေပးပါတယ်။
ဘယ်လိုေခါ်မှန်းမသိတာ အခုေတာ့သိရလို့ေကျးဇူးတင်ပါတယ်။
မျှစ်ချဉ်နဲ့ ဟင်းြပင်းရွက် ေလှာ်ကို ြမည်းြကည့်ချင်ပါတယ်။
အင်းေတာ်ြကီးငါးချဉ်ကေတာ့ ကျေနာ့် ေဖးဘရိတ်ပါဘဲ။ စားြပီးရင်း စားချင်ေပါ့။ ကချင်ြပည်နတယ် အစားအစာေတွ မစိမ်းေပမဲ့ ေကျာက်ဂျင်းဆိုတာကို အခုထိ မြကားဖူးေသးပါဘူး။
ကံဇင်းအနံ့ကိုလဲ အခုထက်ထိ ဓါတ်မတည့်ေသးဘူး ြဖစ်ေနတယ်။ လက်ေဆာင်ေတွ အများြကီးမို့ ေပျာ်စရာေကာင်းပါတယ်။
ခင်မင်လျက်
ကိုကိုေမာင်(ပန်းရနံ့)
ပိန်းဥ မျှစ် ေကျာက်ဖရံုသီး တည်သီး အဲဒါကလွဲရင် ကျန်တဲ့ အသီးအရွက်က ပထမဆံုးြကားဖူး ြမင်ဖူးတာ မမေရ... တည်သီးကလည်း ဒီေရာက်မှ စားဖူးတာ။ ေအာက်ြပည်က အစားအေသာက်ေတွနဲ့ ေတာ်ေတာ်ကွာတယ်ေနာ်... အင်းေတာ်ြကီးဘုရားကိုေတာ့ တခါေလာက်ဖူးချင်တယ် မမေရ...
မေချာေရ
ပိန်းဥ၊ မျှစ်တို့ေြခာက်၊ ေကျာက်ဖရံုသီး၊ ငါးချဉ် တို့ပဲ သိတယ်၊
ငါးချဉ်ေြကာ်ေလးစားချင်စရာ ချက်ထားတာ၊ ငရုတ်သီးေထာင်းေလးနဲ့ စားလိုက်ရရင်ေတာ့၊
ဟင်းြပင်းဖူးလည်း စားလို့ေကာင်းမယ့်ပံုေလ၊ ဆိမ့်ဆိမ့်ေလးတဲ့ စားြကည့်ချင်တယ်၊
ပိုစ့်အသစ်ေလးေတွ့ေတာ့ ဝမ်းသာသွားတာပဲ၊
မေချာ အစစအရာရာ အဆင်ေြပပါေစ။
ဟင်းြပင်းဖူးေကျာ်တဲ့
ြကားြကားဖူးေပါင်လို့ ဆိုရမလိုြဖစ်ေနြပီ
ဒါေပမယ့် အြပင်အဆင်ေလး ြမင်ရတာနဲ့တင်
ရှလွတ်ချင်စရာ..။
တည်သီးကိုေတာ့ ြကိုက်တယ်
ငယ်ငယ်က တည်ပင်ေပါ်တက်ြပီး
ခိုးစားခဲ့ရတဲ့ အချိ်န်ေလးေတွ သတိရသွားတယ်
အစ်မေချာ... ခရီးက ြပန်ေရာက်ြပီလား။ သတိရေနတာ။ ရို့စ် တစ်ခါမှ မြမင်ဖူး မစားဖူးတဲ့ ကချင်ြပည်နယ်ထွက် အစားအစာေလးေတွ လာေငးြပီး ဗပါုသုတ ရသွားလို့ ေကျးဇူး။ ြမည်းြကည့်ချင်လိုက်တာ။
သွားရည် ကျ လိုက်တာဗျာ.. .ဟင်းဟင်း ကချင်ြပည်နယ် တစ်ေခါက်သွားလို့ ဗိုက်ကားေအာင် စားလိုက်ချင်စမ်းပါရဲ့။
ေတာက် ....ေတာက် ေတာက် (သွားရည်ကျသံ) ရှလွတ် ရှလွတ် ပလွတ် ပလပ်။ (စားေနစဉ် သကာလ)
ေသွးတိုးရှိလို့ ေဆးပုလင်းေလး ယူသွားတယ်ဗျး) ေကျးဇူး ေပျာ်ခဲ့တယ်ဟုတ် ကိုယ်လည်းလွမ်းပါ့ ေမွးရပ်ေြမကို ..။
ေချာငယ်
ဟင်းြပင်းသီးနဲ့ အရွက် မစားရတာ
၁၃နှစ်ရှိြပီ :( အကုန်ြကိုက်တယ်
မေန့က ပိန်းဥချက်စားတာေတာင်
ကံဇင်းရွက်ကို သတိရေနေသးတယ်
ေဟး..ေချာြပန်လာြပီ။
ေပျာ်လိုက်တာ။ အိမ်သားတေယာက်ေယာက်ခရီးကြပန်လာေတာ့ပါလာတာေတွအိတ်ဖွင့်ြပီးြကည့်ရသလိုဘဲ။ အားလံုးကိုတကယ်ဘဲစားချင်တယ်။ ေဒသစာေတွကို စမ်းစားရတာသိပ်သေဘာကျတယ်။ (ဘိုစာကိုမဆိုလိုပါး)။)
ေကျးဇူး..ေကျးဇူး
ြမှစ်ချဉ်နဲ့ ငါးချဉ်စားချင်တယ် မေချာေရ...
အစာအိမ်က နာေနတုန်းမို့ ဆံြပုတ်ပဲ စားေနရတယ်..ဟင့်
ကွန်နက်ရှင်ကျေနလို့ အေပါ်ဆံုးက စိမ်းစိမ်းတစ်ထုပ်ပဲ ြမင်ရေသးတယ်...စားစရာနံမည်ေတွ ထူးဆန်းေနလို့ ေနာက်ေန့မှ မေကျပွဲလာြကည့်ဦးမယ်...ေကျာက်စိမ်းေလးဘာေလးများ ဝယ်ခဲ့မလားေအာက်ေမ့တယ်...ဒါေတွအကုန်သာ စားရရင် ေပါင်ချိန်ေတာ့ တက်ေတာ့မှာပဲ...
:waa
စားချင်တယ်...။
ြကိုက်တာေတွ တစ်ခုချင်းဆီကို ြမင်လိုက်ရသလိုပါပဲေနာ်...။
Very interesting.I like to try each and every dish:P
Gyidaw
ေဒသထွက် အစားအစာေတွကို လာေလ့လာပါတယ် အမေရ ဒီဘက်မှာေတာ့ အဲဒါေတွမေတွ့ဘူးသေလာက်ပဲ. . .
အဲဒီဟင်းေတွအကုန်စားချင်တယ်
ကံဇင်း၊ ဟင်းြပင်း နဲ့ ေကျာက်ဂျင်း မစားဖူးဘူး။
အေတွ့အြကံုေလးေတွ ေစာင့်ေနမယ်ေနာ်
စူးနွယ်ေလး
တရုတ်ေဆးြမစ်ေတွထဲမှာ ဟင်းြပင်းဖူးလို ပံုစံေတွ ေတွ့တယ် လာဗင်းဒါပွင့်Lavendarလို့ထင်ေနတာ
စားစရာေတွ အဆန်းေတွဘဲ ေကျာက်စိမ်းတံုးြကီးများ ေပးမလားဆိုြပီး လာတန်းစီတာ အစားေသာက်ပွဲနဲ့တိုးြပီး ဗိုက်ကားြပန်သွားြပီ
မြကားဘူးတဲ့ အသီးအရွက်ေတွများတယ် ညီမ ချက်ေကျွးေတာ့လည်း စားမှာေပါ့
အင်းေတာ်ြကီး က ငါးြကီးချဉ် ကိုေတာ့ အရမ်းြကိုက်တယ် အိမ်မှာလည်း အြမဲေကျာ်စားတယ်
ညီမေပျာ်ရွှင်ပါေစ
အမေရွှစင်
တစ်မျိုးြပီးတစ်မျိုး နှိပ်စက်ေတာ့မယ် ဆိုတဲ့ သေဘာလား.. ဟင်။
ဟင်းြပင်းတဲ့ တစ်ခါမှ မြကားဖူးေသးဘူး။ ပိန်းဥဟင်းေတာ့ အရမ်းြကိုက်တယ်။ ဟိုေန့က ေဈးသွားရင်း ေတွ့လို့ ကီလိုဝက်ဝယ်ထားတယ် ချက်ဖို့ ပျင်းရင် ြပုတ်စားမယ်.. :P
ေနာက်ငါးချဉ်ေလးလဲ စားချင်ေသးတယ်... :(
ဟင်းြပင်းဖူးက အသီးေလးေတွြဖစ်လာတဲ့အခါလဲ အဲဒီအသီးေတွကိုေြကာ်စားြကေသးတယ်.. ငယ်ငယ်တုန်းက အေမ့ကို ဟင်းြပင်းသီးေြကာ်ခိုင်းြပီး ဒီတိုင်းစားခဲ့ရတာကို သတိရတယ်။ အမရဲ့လက်ေဆာင်ေတွက အိမ်ဟင်းေတွနဲ့ တစ်ေထရာတည်းမို့လို့ အိမ်ဟင်းကိုလွမ်းလိုက်တာ... ကျွန်ေတာ်ြမစ်ြကီးနားြပန်တုန်းက အဲဒီဟင်းေတွကို စိတ်ြကိုက်မစားခဲ့ရဘူး။။ ေနာက်တခါြပန်ရင်အဲဒါေတွ အဝစားပစ်မယ်။ ပန်းဥေထာင်းအေြကာင်းေလးလဲ ြကံုရင်ေရးေပးပါဦး။ ဟင်းအေြကာင်းေရးရင်းနဲ့ သွားေရကျလာြပီ.. ရှလွတ်.. :P
မေချာေရ
ညီမေတာ့အများြကီးပဲစားသွားတယ်
ကချင်ြပည်နယ်ေပျာ်စရာြကီးေနာ်
ေတာေတာင်ထဲကအရွက်ေတွခူးစားလို့ရတာသိပ်သေဘာကျတာ
ြမန်မာြပည်ကြခံထဲမှာလည်း သရက်တို့ ကတက်တို့ ခူးလိုက်စားလိုက်နဲ့ သိပ်ေပျာ်ဖို့ေကာင်းတာမရဲ့
:D.. အေတာ်ကို စနစ်တကျနဲ့ နှိပ်စက်တာပဲ.. ဟဲဟဲ... သွားရည်ေတွ တြမားြမားနဲ့...း))))
ခင်မင်လျက်
ေနဝဿန်
မစားဖူးေသးတာေတွအများြကီးပါလား စားချင်လိုက်တာ :P
ထူးဆန်းတယ်ေနာ်။
ေမ့ေတာင်ေနြပီ
မိုးညှင်း ပူတာအို ေနဘူးသူ.
ေချာေရ။
ခရီးလက်ေဆာင်ေတွ လာြကည့်တယ်။
အင်းေတာ်ြကီးကိုတစ်ေခါက်ေရာက်ဘူးတယ်။
တယ်သီးရယ်၊မျှစ်တို့ေြခာက်ရယ်၊ ဟင်းြပင်းဖူးရယ်၊ကဇင်းရွက်ေတွကိုအခုလိုလတ်လတ်ဆတ်ဆတ်နဲ့တစ်မျိုး ဟင်းချက်ြပီးသားတစ်ဖံု စံုေနေအာင်ေတွ့ရတာ အရမ်းကိုသတိရလာမိတယ်။
တစ်ခါမှမစားဘူးတဲ့ ဟင်းေတွနဲ့ စားချင်စရာေကာင်းမယ့် ဟင်းေတွပဲ မေချာေရ ... တစ်ခါေလာက် တစ်ကယ်ချက်ေကျွးဦးေနာ်
ဂလု..ဂလု.... ေဟာ...ဂွီြပန်ြပီ.... ရွှတ်....
ဟင်းြပင်းဖူး စားြကည့်ချင်တယ် မစားဖူးဘူး၊ စံုေနတာပါပဲ အင်းေတာ်ြကီးငါးချဉ်သုပ်စားဘူးပါသည်၊ ေကာင်းပါသည်။
အားလံုးစားချင်တယ်..ေကျာက်ဂျင်းေတွ့ေတာ့ ပန်းဥေထာင်းကိုပါ ပိုသတိရသွားတယ်..ဒီမှာ ဖက်ဖယ်ကလွဲရင်ကျုန်တာ ရှိဘူးေလ..
can you please tell me how vietnamese call phat phae leaves?
i miss kyat gyin from sein lone kabar...
ချက်ေကျွးထားတဲ့ ဟင်းေလးေတွကိုပဲ သွားေရကျြပီး ြပန်သွားခဲ့ရတယ်.။ တကယ်စားဖို့ ဘယ်ေတာ့များမှ အခွင့်ရမှာပါလိမ့် မေချာရယ်..။
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
မေချာေရ အိမ်ကိုလွမ်းသမျှ ဒီဆိုက်ကို ဝင်ြကည့်တာနဲ့ အေတာ်အလွမ်းေြပသွားတယ်၊၊ ဖားကန့်ေတာင် အေတာ်ေလးေြပာင်းလဲေနြပီပဲ၊၊ ဟင်းြပင်းရွက်ကို စားချင်တာေတာ့ မေြပာပါနဲ့ေတာ့၊၊ လိုင်ဇာလမ်းေပါ်က ေြမပဲယို ဆိုတဲ့နာမည်ေလးက ခုထိသံုးေနတုန်းဆိုတာ သိရလို့ြပံုးမိေသးတယ်၊၊ ေကျးဇူးကမ္ဘာ၊၊ဒီထက်စာေတွ ပိုေရးနိူင်ပါေစ၊၊
so nice,
i never try yet Kachin food :(
i wanna try all of above, if i've a chance
ေခါပုတ်ေြကာ် ေလးကိုသတိရတယ်။
Post a Comment