ကချင်ြပည်နယ် လက်​​ေဆာင်

အား​​လံုး​​ပဲ မဂင်္လာပါရှင်..  

ကချင်ြပည်နယ်က ကျွန်မရဲ့​​ ဇာတိ ဖား​​ကန့်​​ ​​ေကျာက်စိမ်း​​တွင်း​​ကို ြပန်သွား​​တဲ့​​ခရီး​​က ြပန်​​ေရာက်ပါြပီ။  ကျွန်မ မရှိ​​ေသာ်လည်း​​ ပံုမှန်အတိုင်း​​ အလည်လာ စာဖတ်ြကသူများ​​၊​ အိမ်က​​ေလး​​ကို ​​ေစာင့်​​​ေရှာက်​​ေပး​​ြကသူများ​​ အား​​လံုး​​ကို ​​ေကျး​​ဇူး​​ အထူး​​တင်ပါတယ်​​ေနာ်။ ချစ်စွာ​​ေသာ သူငယ်ချင်း​​ မိတ်​​ေဆွများ​​၊​ စာဖတ်သူများ​​အတွက် ကျွန်မကလည်း​​ ကချင်ြပည်နယ်ထွက် လက်​​ေဆာင်​​ေလး​​​ေတွ ယူလာပါတယ်။  ဘာ လက်​​ေဆာင်​​ေတွများ​​ ယူလာတာပါလိမ့်​​လို့​​ သိချင်သူများ​​ ​​ေအာက်မှာ ဆက်ြပီး​​ ဖတ်ြကည့်​​ပါ​​ေနာ်။ အိမ်အြပန် လက်​​ေဆာင်အြဖစ် ဖား​​ကန့်​​က ​​ေကျာက်စိမ်း​​​ေတွများ​​ လက်​​ေဆာင်ယူလာတာလို့​​များ​​ ထင်​​ေနမလား​​ဘဲ။ ဟုတ်ကဲ့​​ အား​​လံုး​​အတွက် ယူလာတဲ့​​ လက်​​ေဆာင်​​ေတွက​​ေတာ့​​

 
အစိမ်း​​​ေရာင်​​ေတာ့​​ အစိမ်း​​​ေရာင်ပါ။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ ဖက်နဲ့​​ ထုပ်ထား​​တဲ့​​ အထုပ်​​ေတွြဖစ်ပါတယ်။ ဘာ​​ေတွများ​​လဲလို့​​ သိချင်ြကမယ်ဆိုရင် အထုပ်​​ေလး​​​ေတွကို ြဖည်ြကည့်​​ြကပါစို့​​​ေနာ်။


ဖက်ထဲက ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​များ​​




ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​ 


ဒါက​​ေတာ့​​ ကျွန်မတို့​​ကချင်ြပည်နယ်ရဲ့​​  ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​ ြဖစ်ပါတယ်။ ကချင်ြပည်နယ်သူ ြပည်နယ်သား​​မှန်ရင် မသိသူ မရှိသ​​ေလာက်ပါဘဲ။ ​​ေတာ​​ေတာင်​​ေတွ ​​ေပါလှတဲ့​​ ကချင်ြပည်နယ်ရဲ့​​ ဘယ်​​ေတာထဲမှာမဆို ​​ေတွ့​​နိုင်ြပီး​​ ယာခင်း​​​ေတွနဲ့​​ စိုက်ပျိုး​​တာမဟုတ်ဘဲ သဘာဝအ​​ေလ့​​ကျ ​​ေပါက်ပင်က​​ေန သီး​​ပွင့်​​တာ ြဖစ်ပါတယ်။ ​​ေြကာ်စား​​စား​​၊​ ဟင်း​​​ေပါင်း​​လုပ်စား​​စား​​၊​ ​​ေလှာ်စား​​စား​​ ြကိုက်သလို လုပ်စား​​လို့​​ရပါတယ်။



 ဖက်ထဲက ဟင်း​​ြပင်း​​ရွက်


​​ေဆး​​​ေြကာထား​​တဲ့​​ ဟင်း​​ြပင်း​​ရွက်
ဒါက​​ေတာ့​​ အ​​ေပါ်က ဟင်း​​ြပင်း​​သီး​​ရဲ့​​ အပင်က အရွက်ြဖစ်တဲ့​​ ဟင်း​​ြပင်း​​ရွက်ြဖစ်ပါတယ်။ အရည်​​ေသာက်ချက်ချက်၊​ ​​ေြကာ်စား​​စား​​ ၊​ သုပ်စား​​စား​​ စား​​လို့​​​ေကာင်း​​ပါတယ်။ 


​​ေနာက် တစ်ထုပ်ြဖည်ြကည့်​​မယ်ဆိုရင် ထွက်လာတာက 

ကံဇင်း​​ရွက် 

ကျွန်မအြမဲ​​ေြပာ​​ေလ့​​ရှိတဲ့​​ ကချင်တိုင်း​​ရင်း​​သား​​များ​​ သိပ်ြကိုက်​​ေသာကံဇင်း​​ရွက် ြဖစ်ပါတယ်။ဆူး​​က​​ေလး​​များ​​ ပါတတ်ပါတယ်။ ြကိုက်ရင် အနံ့​​​ေမွှး​​ြပီး​​ မြကိုက်ရင် နံတယ်လို့​​ထင်တတ်ြကပါတယ်။ အရည်​​ေသာက် ဟင်း​​​ေတွမှာ ဟင်း​​ခတ်ရွက်အြဖစ် အသံုး​​ြပုြကပါတယ်။ 



​​ေနာက်တစ်မျိုး​​က



ြကက်သား​​ကချင်ချက်၊​ ငါး​​​ေပါင်း​​ ငါး​​ကင် ငါး​​ချက်​​ေတွမှာ မပါမြပီး​​တဲ့​​ ဖက်ဖယ်ရွက်ြဖစ်ပါတယ်။ ကျွန်မက​​ေတာ့​​ အပင်စိုက်ဖို့​​ ဝယ်လာပါတယ်။ အပင်ြဖစ်ထွန်း​​လာရင် ဝမ်း​​သာစရာ​​ေပါ့​​​ေနာ်။ အရွက်​​ေတွကို ဖက်နဲ့​​ထုပ်ထား​​ရင် ပိုြပီး​​ ြကာြကာခံတာမို့​​ ဖက်က​​ေလး​​​ေတွနဲ့​​ ထုပ်ြပီး​​ ယူလာတာ ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။            


ဒီပံုြကည့်​​ြပီး​​​ေတာ့​​  ကချင်ြပည်နယ် လက်​​ေဆာင်လဲ ဆို​​ေသး​​ရဲ့​​ Grand Royal Whisky ​​ေတွလို့​​ အထင်​​ေတာ် မလွဲြကပါနဲ့​​။ :)




သြကား​​၊​ ြကံသကာ စတဲ့​​ ဘာအ​​ေရာအ​​ေနှာမှ မပါ​​ေသာ ကချင်ြပည်နယ်ထွက် ပျား​​ရည်စစ်စစ် ြဖစ်ပါတယ်။ တစ်စက်​​ေလာက် တို့​​ြပီး​​ လျှာ​​ေပါ်တင်လိုက်တာနဲ့​​ ပန်း​​ဝတ်မှံု​​ေပါင်း​​စံုတို့​​ရဲ့​​ အနံ့​​​ေလး​​ဟာ ​​ေမွှး​​လှတာမို့​​ ချိုချို​​ေမွှး​​​ေမွှး​​ ပျား​​ရည်စစ်စစ် လိုချင်သူများ​​ အတွက်ပါ​​ေနာ်။ ​​ေမွး​​ြမူ​​ေရး​​ပျား​​ရည်ထက် ​​ေတာ​​ေတာင်​​ေတွက ပန်း​​​ေပါင်း​​စံုတို့​​ရဲ့​​ ပန်း​​ဝတ်မှံု၊​ ပန်း​​ဝတ်ရည်​​ေတွကို စု​​ေဆာင်း​​လို့​​ ရလာတဲ့​​ သဘာဝပျား​​ရည်ကို ကျွန်မက ပိုနှစ်သစ်တာမို့​​ တကူး​​တက သယ်လာြဖစ်ပါတယ်။ 


ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ဝိုင်


​​ေပ ၅ဝဝဝ​​ေကျာ် ြမင့်​​မား​​ကာ သစ်ပင်ြကီး​​များ​​ ထူထပ်ြပီး​​၊​ ​​ေတာင်တန်း​​ြကီး​​​ေတွ ြမင့်​​မား​​လှတဲ့​​  ကချင်ြပည်နယ်ရဲ့​​ ဗန်း​​​ေမာ်၊​ မိုး​​​ေမာက်​​ေဒသ စိန်လံု​​ေတာင်တန်း​​​ေပါ်က ထွက်ရှိတဲ့​​ ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ဝိုင်ပါ။  ခရီး​​အမှတ်တရ ဝယ်ြဖစ်ခဲ့​​ပါတယ်။( ဒီခရီး​​အ​​ေြကာင်း​​ကို​​ေတာ့​​ သီး​​သန့်​​ ​​ေဖာ်ြပပါဦး​​မယ်ရှင်) ဒီဝိုင်ကို​​ေတာ့​​ ​​ေသာက်တတ်သူများ​​ အလိုရှိရင် လက်​​ေဆာင်ယူသွား​​ပါ​​ေနာ်။ ​​ေဆး​​ဘက်လဲ ဝင်တယ်လို့​​ ဆိုပါတယ်။ :)



ဒါကလည်း​​ ကချင်ြပည်နယ်နဲ့​​ အဲဒီ စိန်လံု​​ေတာင်တန်း​​​ေပါ်မှာ တစ်​​ေတာတစ်​​ေတာင်လံုး​​ ရှိတတ်တဲ့​​ တည်သီး​​​ေြခာက်ပါ။ 

 
တည်သီး​​ပါ။ တည်သီး​​ကို `တယ်သီး​​´လို့​​ အသံထွက်ပါတယ်။

တည်သီး​​ကို မြမင်ဖူး​​သူများ​​အတွက် ​​ေဖာ်ြပ​​ေပး​​တာပါ။ ၎င်း​အသီး​​​ေတွကို မှည့်​​တဲ့​​အခါ ဒီတိုင်း​​စား​​ြကြပီး​​ အရသာက ချိုပါတယ်။ အတွင်း​​သား​​က အ​​ေပါ်က ပံုအတိုင်း​​ပါ။ အသီး​​​ေတွ သိပ်​​ေပါလို့​​ စား​​မနိုင်တဲ့​​အခါ အထက်က ပံုလို အ​​ေြခာက်လှမ်း​​ြပီး​​ ချိန်ခါမ​​ေရွး​​စား​​နိုင်တဲ့​​ တည်သီး​​​ေြခာက်လုပ်​​ေရာင်း​​ြကပါတယ်။ အသီး​​မှည့်​​အ​​ေြခာက်က ပိုချိုြပီး​​ အချို့​​က အသီး​​စိမ်း​​ကို အ​​ေြခာက်လှမ်း​​ရင် အရသာက ဖန်တွတွမို့​​ စား​​လို့​​ မ​​ေကာင်း​​ ြဖစ်တတ်ပါတယ်။

​​ေကျာက်ဂျင်း​​

ဒါလည်း​​ စိန်လံု​​ေတာင်တန်း​​​ေပါ်က ဝယ်လာတဲ့​​ ​​ေကျာက်ဂျင်း​​ဆိုတာပါ။ ကျွန်မကိုယ်တိုင်​​ေတာင် ဒီ​​ေကျာက်ဂျင်း​​ကို တစ်ခါမှ မစား​​ဖူး​​တာမို့​​ ဆိုင်ရှင်ကို​​ေမး​​တဲ့​​အခါ ပါး​​ပါး​​မျှင်မျှင်လှီး​​ြပီး​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​နဲ့​​ အစိမ်း​​သုပ်စား​​လို့​​ရသလို ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​စား​​စား​​၊​ ​​ေြမပဲဆန်နဲ့​​လည်း​​ သုပ်စား​​စား​​စား​​ စား​​လို့​​ ရတယ်​​ေြပာပါတယ်။ မစား​​ဖူး​​တဲ့​​ အစား​​အ​​ေသာက် အသစ်အဆန်း​​​ေတွကို စိတ်ဝင်စား​​တာမို့​​ ဝယ်လာတာပါ။ အြခား​​တစ်ရက်မှ ဒီ​​ေကျာက်ဂျင်း​​ကို သုပ်​​ေကျွး​​ပါမယ်​​ေနာ်။


 ပိန်း​​ဥ

​​ေကျာက်ဂျင်း​​နဲ့​​ တူသလိုလို ရှိ​​ေပမဲ့​​ မဟုတ်ပါ။ ပိန်း​​ဥပါ ။ ဒီပိန်း​​ဥနဲ့​​ ကချင်ဟင်း​​ရည် ချက်​​ေကျွး​​ပါမယ်​​ေနာ်။


မျှစ်တို့​​​ေြခာက် 

အိမ်က သယ်လာတဲ့​​ မျှစ်တို့​​​ေြခာက်ပါ။ မျှစ်ချဉ်ကို ပါး​​ပါး​​မျှင်မျှင်​​ေလး​​​ေတွ လုပ်ြပီး​​ အ​​ေြခာက်လှမ်း​​ထား​​တာပါ
။ ငါး​​ချဉ်လဲပါလာ​​ေပမဲ့​​ ဟင်း​​မချက်ခင် ဓာတ်ပံုမရိုက်ြဖစ်လိုက်မိပါဘူး​​။


~~~~~~@@@~~~~~~

ဒါ​​ေတွကို ချစ်စွာ​​ေသာ မိတ်​​ေဆွ၊​ သူငယ်ချင်း​​များ​​အတွက် ကချင်ြပည်နယ်ရဲ့​​ လက်​​ေဆာင်အြဖစ် ယူလာတာပါ။ ြကိုက်သ​​ေလာက် ယူသွား​​ြကပါ​​ေနာ်။ ဒီစား​​​ေသာက်စရာ​​ေတွကို ဘယ်လို လုပ်စား​​ရမယ်မှန်း​​ မသိသူများ​​အတွက်​​ေတာ့​​ ကျွန်မကိုယ်တိုင် ချက်​​ေကျွး​​ပါမယ်​​ေနာ်။


ကချင်ြပည်နယ်ထွက် အသီး​​အရွက်များ​​နဲ့​​ ချက်ထား​​ပါြပီ။ ဟင်း​​တစ်မျိုး​​ချင်း​​စီကို မိတ်ဆက်​​ေြပာြပရမယ်ဆိုရင်



ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​​ေြကာ်


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​ကို ဆူး​​ပုတ်ရွက်​​ေလး​​​ေရာြပီး​​ ​​ေြကာ်ထား​​တာပါ။ ြကက်သွန်ြဖူ ဓား​​ြပား​​ရိုက်၊​ ြကက်သွန်နီ စိတ်ြပီး​​ ​​ေြကာ် ပုဇွန်​​ေြခာက်ထည့်​​၊​ ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​ထည့်​​၊​ ကျက်ခါနီး​​မှ ဆူး​​ပုတ်ရွက်နဲ့​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ငရုပ်သီး​​တို့​​ကိုထည့်​​ြပီး​​ ဆား​​အရသာမှုန့်​​ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေြကာ်ထား​​တာပါ။ ဆိမ့်​​ဆိမ့်​​​ေလး​​နဲ့​​ သိပ်စား​​​ေကာင်း​​တာပါ။ 



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

မျှစ်ချဉ်

အဲဒီမျှစ်ချဉ်နဲ့​​ ဟင််း​​ြပင်း​​ရွက်ကို ​​ေလှာ်ပါတယ်။ 

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

မျှစ်ချဉ်ကို ​​ေရနဲ့​​ အရင်ြပုတ်ပါတယ်။ ြပီး​​​ေတာ့​​မှ ဆီ အနည်း​​ငယ်ထည့်​​ ြကက်သွန်ြဖူနီထည့်​​ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ ငပိထည့်​​ြပီး​​ မျှစ်ချဉ်ကို ​​ေလှာ်ပါတယ်။ မျှစ်ချဉ်ကျက်​​ေတာ့​​ ဟင်း​​ြပင်း​​ရွက်၊​ ကံဇင်း​​ရွက်လည်း​​ ထည့်​​ပါတယ်။ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​ ဆား​​၊​အရသာမှုန့်​​၊​ ငံြပာရည်( ြကိုက်တတ်လျှင်) တို့​​ထည့်​​ပါတယ်။ ဟင်း​​ြပင်း​​ရွက် အ​​ေန​​ေတာ် နူး​​ြပီဆို စား​​လို့​​ရပါြပီ။ 


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

မျှစ်ချဉ်နဲ့​​ ဟင်း​​ြပင်း​​ရွက် ​​ေလှာ်ပါ။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


 အရည်​​ေသာက်အတွက် ချက်ဖို့​​က

​​ေကျာက်ဖရံုသီး​​ပါ။

ပိန်း​​ဥကို ​​ေကျာက်ဖရံုသီး​​နဲ့​​ မျှစ်တို့​​​ေြခာက်ထည့်​​ြပီး​​ ကံဇင်း​​ရွက်ခတ်တဲ့​​ ဟင်း​​ရည် ချက်ထား​​ပါတယ်။  



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ပိန်း​​ဥ၊​ ​​ေကျာက်ဖရံုသီး​​၊​ မျှစ်တို့​​​ေြခာက်၊​ ကံဇင်း​​များ​​နဲ့​​ ငရုပ်သီး​​စပ်စပ် ဟင်း​​ရည်
ဒီဟင်း​​ရည်ချက်နည်း​​က​​ေတာ့​​ ​​ေရအိုး​​တည် ဆား​​၊​ ငပိ၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်ခတ်ြပီး​​ ပိန်း​​ဥနဲ့​​ ​​ေကျာက်ဖရံုသီး​​ကို အတံုး​​များ​​လုပ်ြပီး​​ ထည့်​​ပါတယ်။ ငရုပ်သီး​​ ၄​​ေတာင့်​​ ၅​​ေတာင့်​​ ထည့်​​ပါတယ်။ ၎င်း​ပိန်း​​ဥနဲ့​​ ​​ေကျာက်ဖရံုသီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​တို့​​ နူး​​ြပီဆို အရည်မပါဘဲ ခွက်တစ်ခုထဲ ခူး​​ထည့်​​ြပီး​​  အတံုး​​များ​​ကို အနည်း​​ငယ်​​ေြက​​ေအာင် ဇွန်း​​ြဖင့်​​ ​​ေြခပါတယ်။ ြပီး​​​ေနာက် အိုး​​ထဲြပန်ထည့်​​ြပီး​​ မျှစ်တို့​​​ေြခာက် ခတ်ပါတယ်။ ထိုသို့​​ ​​ေြခမှ ဟင်း​​ရည် ခပ်ြပစ်ြပစ်​​ေလး​​ကို ရပါတယ်။ အချိန်အနည်း​​ငယ်ထား​​ြပီး​​ ဆား​​၊​ အရသာများ​​ အ​​ေပါ့​​အငံများ​​ အရသာစိတ်ြကိုက်ြဖစ်ပါက ကံဇင်း​​ရွက်ကို ခတ်ြပီး​​ ချလို့​​ရြပီ။ အရသာက​​ေတာ့​​ အချဉ်အရသာလဲပါ၊​ စပ််လဲစပ်၊​ ကံဇင်း​​နံ့​​​ေလး​​ ​​ေမွှး​​လှတဲ့​​ ကချင်ဟင်း​​ရည် ရပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ဒါက​​ေတာ့​​ ကချင်ြပည်နယ် အင်း​​​ေတာ်ြကီး​​ငါး​​ချဉ်ပါ။ အဲဒီငါး​​ချဉ်ကို ​​ေြကာ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


အဲဒီဟင်း​​​ေတွကို ငရုပ်သီး​​​ေလး​​​ေထာင်း​​​ေလး​​နဲ့​​ စား​​လိုက်ရင် ရှူး​​ရှူး​​ရှဲရှဲ အရသာ​​ေလး​​နဲ့​​ လျှာလည်သွား​​မယ်ဆိုတာ ​​ေသချာပါတယ်​​ေနာ် :)


~~~~~~~~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~~~~~~~~


ကျွန်မရဲ့​​ ကချင်ြပည်နယ် လက်​​ေဆာင်​​ေလး​​များ​​ြဖင့်​​ အား​​လံုး​​ပဲ ​​ေပျာ်ရွှင်ချမ်း​​​ေြမ့​​ြကပါ​​ေစရှင်.. ခရီး​​သွား​​ရာက ရရှိလာတဲ့​​ အ​​ေတွ့​​အြကံု​​ေလး​​​ေတွလည်း​​ ​​ေရး​​စရာ​​ေတွ ပါလာတာမို့​​ ​​ေြဖး​​​ေြဖး​​ချင်း​​ ​​ေရး​​ပါဦး​​မယ်လို့​​...
 
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

35 comments:

Shinlay said...

ပါလာ​​ေသာစား​​စရာများ​​ကို အား​​ရပါး​​ရြကည့်​​သွား​​ပါတယ်။
ဖယ်ဖယ်ရွက် ကိုဒီမှာ ဗီယက်နမ်ကသူငယ်ချင်း​​စိုက်ထား​​ြပီး​​ ​​ေပး​​ပါတယ်။
ဘယ်လို​​ေခါ်မှန်း​​မသိတာ အခု​​ေတာ့​​သိရလို့​​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်။
မျှစ်ချဉ်နဲ့​​ ဟင်း​​ြပင်း​​ရွက် ​​ေလှာ်ကို ြမည်း​​ြကည့်​​ချင်ပါတယ်။

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

အင်း​​​ေတာ်ြကီး​​ငါး​​ချဉ်က​​ေတာ့​​ ကျ​​ေနာ့်​​ ​​ေဖး​​ဘရိတ်ပါဘဲ။ စား​​ြပီး​​ရင်း​​ စား​​ချင်​​ေပါ့​​။ ကချင်ြပည်နတယ် အစား​​အစာ​​ေတွ မစိမ်း​​​ေပမဲ့​​ ​​ေကျာက်ဂျင်း​​ဆိုတာကို အခုထိ မြကား​​ဖူး​​​ေသး​​ပါဘူး​​။

ကံဇင်း​​အနံ့​​ကိုလဲ အခုထက်ထိ ဓါတ်မတည့်​​​ေသး​​ဘူး​​ ြဖစ်​​ေနတယ်။ လက်​​ေဆာင်​​ေတွ အများ​​ြကီး​​မို့​​ ​​ေပျာ်စရာ​​ေကာင်း​​ပါတယ်။

ခင်မင်လျက်
ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​)

ခွန် said...

ပိန်း​​ဥ မျှစ် ​​ေကျာက်ဖရံုသီး​​ တည်သီး​​ အဲဒါကလွဲရင် ကျန်တဲ့​​ အသီး​​အရွက်က ပထမဆံုး​​ြကား​​ဖူး​​ ြမင်ဖူး​​တာ မမ​​ေရ... တည်သီး​​ကလည်း​​ ဒီ​​ေရာက်မှ စား​​ဖူး​​တာ။ ​​ေအာက်ြပည်က အစား​​အ​​ေသာက်​​ေတွနဲ့​​ ​​ေတာ်​​ေတာ်ကွာတယ်​​ေနာ်... အင်း​​​ေတာ်ြကီး​​ဘုရား​​ကို​​ေတာ့​​ တခါ​​ေလာက်ဖူး​​ချင်တယ် မမ​​ေရ...

PhyoPhyo said...

မ​​ေချာ​​ေရ
ပိန်း​​ဥ၊​ မျှစ်တို့​​​ေြခာက်၊​ ​​ေကျာက်ဖရံုသီး​​၊​ ငါး​​ချဉ် တို့​​ပဲ သိတယ်၊​
ငါး​​ချဉ်​​ေြကာ်​​ေလး​​စား​​ချင်စရာ ချက်ထား​​တာ၊​ ငရုတ်သီး​​​ေထာင်း​​​ေလး​​နဲ့​​ စား​​လိုက်ရရင်​​ေတာ့​​၊​
ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​လည်း​​ စား​​လို့​​​ေကာင်း​​မယ့်​​ပံု​​ေလ၊​ ဆိမ့်​​ဆိမ့်​​​ေလး​​တဲ့​​ စား​​ြကည့်​​ချင်တယ်၊​
ပိုစ့်​​အသစ်​​ေလး​​​ေတွ့​​​ေတာ့​​ ဝမ်း​​သာသွား​​တာပဲ၊​
မ​​ေချာ အစစအရာရာ အဆင်​​ေြပပါ​​ေစ။

nYi ThU E@in said...

ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​​ေကျာ်တဲ့​​
ြကား​​ြကား​​ဖူး​​​ေပါင်လို့​​ ဆိုရမလိုြဖစ်​​ေနြပီ
ဒါ​​ေပမယ့်​​ အြပင်အဆင်​​ေလး​​ ြမင်ရတာနဲ့​​တင်
ရှလွတ်ချင်စရာ..။
တည်သီး​​ကို​​ေတာ့​​ ြကိုက်တယ်
ငယ်ငယ်က တည်ပင်​​ေပါ်တက်ြပီး​​
ခိုး​​စား​​ခဲ့​​ရတဲ့​​ အချိ်န်​​ေလး​​​ေတွ သတိရသွား​​တယ်

rose said...

အစ်မ​​ေချာ... ခရီး​​က ြပန်​​ေရာက်ြပီလား​​။ သတိရ​​ေနတာ။ ရို့​​စ် တစ်ခါမှ မြမင်ဖူး​​ မစား​​ဖူး​​တဲ့​​ ကချင်ြပည်နယ်ထွက် အစား​​အစာ​​ေလး​​​ေတွ လာ​​ေငး​​ြပီး​​ ဗပါုသုတ ရသွား​​လို့​​ ​​ေကျး​​ဇူး​​။ ြမည်း​​ြကည့်​​ချင်လိုက်တာ။

မိုး​​ယံ said...

သွား​​ရည် ကျ လိုက်တာဗျာ.. .ဟင်း​​ဟင်း​​ ကချင်ြပည်နယ် တစ်​​ေခါက်သွား​​လို့​​ ဗိုက်ကား​​​ေအာင် စား​​လိုက်ချင်စမ်း​​ပါရဲ့​​။


​​ေတာက် ....​​ေတာက် ​​ေတာက် (သွား​​ရည်ကျသံ) ရှလွတ် ရှလွတ် ပလွတ် ပလပ်။ (စား​​​ေနစဉ် သကာလ)

​​ေမာင်မျိုး​​ said...

​​ေသွး​​တိုး​​ရှိလို့​​ ​​ေဆး​​ပုလင်း​​​ေလး​​ ယူသွား​​တယ်ဗျး​​) ​​ေကျး​​ဇူး​​ ​​ေပျာ်ခဲ့​​တယ်ဟုတ် ကိုယ်လည်း​​လွမ်း​​ပါ့​​ ​​ေမွး​​ရပ်​​ေြမကို ..။

Baby taster said...

​​ေချာငယ်
ဟင်း​​ြပင်း​​သီး​​နဲ့​​ အရွက် မစား​​ရတာ
၁၃နှစ်ရှိြပီ :( အကုန်ြကိုက်တယ်
မ​​ေန့​​က ပိန်း​​ဥချက်စား​​တာ​​ေတာင်
ကံဇင်း​​ရွက်ကို သတိရ​​ေန​​ေသး​​တယ်

Iora said...

​​ေဟး​​..​​ေချာြပန်လာြပီ။
​​ေပျာ်လိုက်တာ။ အိမ်သား​​တ​​ေယာက်​​ေယာက်ခရီး​​ကြပန်လာ​​ေတာ့​​ပါလာတာ​​ေတွအိတ်ဖွင့်​​ြပီး​​ြကည့်​​ရသလိုဘဲ။ အား​​လံုး​​ကိုတကယ်ဘဲစား​​ချင်တယ်။ ​​ေဒသစာ​​ေတွကို စမ်း​​စား​​ရတာသိပ်သ​​ေဘာကျတယ်။ (ဘိုစာကိုမဆိုလိုပါး​​)။)
​​ေကျး​​ဇူး​​..​​ေကျး​​ဇူး​​

အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ said...

ြမှစ်ချဉ်နဲ့​​ ငါး​​ချဉ်စား​​ချင်တယ် မ​​ေချာ​​ေရ...
အစာအိမ်က နာ​​ေနတုန်း​​မို့​​ ဆံြပုတ်ပဲ စား​​​ေနရတယ်..ဟင့်​​

ဟန်ြကည် said...

ကွန်နက်ရှင်ကျ​​ေနလို့​​ အ​​ေပါ်ဆံုး​​က စိမ်း​​စိမ်း​​တစ်ထုပ်ပဲ ြမင်ရ​​ေသး​​တယ်...စား​​စရာနံမည်​​ေတွ ထူး​​ဆန်း​​​ေနလို့​​ ​​ေနာက်​​ေန့​​မှ မ​​ေကျပွဲလာြကည့်​​ဦး​​မယ်...​​ေကျာက်စိမ်း​​​ေလး​​ဘာ​​ေလး​​များ​​ ဝယ်ခဲ့​​မလား​​​ေအာက်​​ေမ့​​တယ်...ဒါ​​ေတွအကုန်သာ စား​​ရရင် ​​ေပါင်ချိန်​​ေတာ့​​ တက်​​ေတာ့​​မှာပဲ...

johnmoeeain said...

:waa
စား​​ချင်တယ်...။
ြကိုက်တာ​​ေတွ တစ်ခုချင်း​​ဆီကို ြမင်လိုက်ရသလိုပါပဲ​​ေနာ်...။

Anonymous said...

Very interesting.I like to try each and every dish:P
Gyidaw

flowerpoem said...

​​ေဒသထွက် အစား​​အစာ​​ေတွကို လာ​​ေလ့​​လာပါတယ် အမ​​ေရ ဒီဘက်မှာ​​ေတာ့​​ အဲဒါ​​ေတွမ​​ေတွ့​​ဘူး​​သ​​ေလာက်ပဲ. . .

Anonymous said...

အဲဒီဟင်း​​​ေတွအကုန်စား​​ချင်တယ်
ကံဇင်း​​၊​ ဟင်း​​ြပင်း​​ နဲ့​​ ​​ေကျာက်ဂျင်း​​ မစား​​ဖူး​​ဘူး​​။
အ​​ေတွ့​​အြကံု​​ေလး​​​ေတွ ​​ေစာင့်​​​ေနမယ်​​ေနာ်

စူး​​နွယ်​​ေလး​​

tun said...

တရုတ်​​ေဆး​​ြမစ်​​ေတွထဲမှာ ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​လို ပံုစံ​​ေတွ ​​ေတွ့​​တယ် လာဗင်း​​ဒါပွင့်​​Lavendarလို့​​ထင်​​ေနတာ

စား​​စရာ​​ေတွ အဆန်း​​​ေတွဘဲ ​​ေကျာက်စိမ်း​​တံုး​​ြကီး​​များ​​ ​​ေပး​​မလား​​ဆိုြပီး​​ လာတန်း​​စီတာ အစား​​​ေသာက်ပွဲနဲ့​​တိုး​​ြပီး​​ ဗိုက်ကား​​ြပန်သွား​​ြပီ

SHWE ZIN U said...

မြကား​​ဘူး​​တဲ့​​ အသီး​​အရွက်​​ေတွများ​​တယ် ညီမ ချက်​​ေကျွး​​​ေတာ့​​လည်း​​ စား​​မှာ​​ေပါ့​​
အင်း​​​ေတာ်ြကီး​​ က ငါး​​ြကီး​​ချဉ် ကို​​ေတာ့​​ အရမ်း​​ြကိုက်တယ် အိမ်မှာလည်း​​ အြမဲ​​ေကျာ်စား​​တယ်

ညီမ​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစ
အမ​​ေရွှစင်

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

တစ်မျိုး​​ြပီး​​တစ်မျိုး​​ နှိပ်စက်​​ေတာ့​​မယ် ဆိုတဲ့​​ သ​​ေဘာလား​​.. ဟင်။

ဟင်း​​ြပင်း​​တဲ့​​ တစ်ခါမှ မြကား​​ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​။ ပိန်း​​ဥဟင်း​​​ေတာ့​​ အရမ်း​​ြကိုက်တယ်။ ဟို​​ေန့​​က ​​ေဈး​​သွား​​ရင်း​​ ​​ေတွ့​​လို့​​ ကီလိုဝက်ဝယ်ထား​​တယ် ချက်ဖို့​​ ပျင်း​​ရင် ြပုတ်စား​​မယ်.. :P

​​ေနာက်ငါး​​ချဉ်​​ေလး​​လဲ စား​​ချင်​​ေသး​​တယ်... :(

စိုင်း​​ထွန်း​​​ေအာင် said...

ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​က အသီး​​​ေလး​​​ေတွြဖစ်လာတဲ့​​အခါလဲ အဲဒီအသီး​​​ေတွကို​​ေြကာ်စား​​ြက​​ေသး​​တယ်.. ငယ်ငယ်တုန်း​​က အ​​ေမ့​​ကို ဟင်း​​ြပင်း​​သီး​​​ေြကာ်ခိုင်း​​ြပီး​​ ဒီတိုင်း​​စား​​ခဲ့​​ရတာကို သတိရတယ်။ အမရဲ့​​လက်​​ေဆာင်​​ေတွက အိမ်ဟင်း​​​ေတွနဲ့​​ တစ်​​ေထရာတည်း​​မို့​​လို့​​ အိမ်ဟင်း​​ကိုလွမ်း​​လိုက်တာ... ကျွန်​​ေတာ်ြမစ်ြကီး​​နား​​ြပန်တုန်း​​က အဲဒီဟင်း​​​ေတွကို စိတ်ြကိုက်မစား​​ခဲ့​​ရဘူး​​။။ ​​ေနာက်တခါြပန်ရင်အဲဒါ​​ေတွ အဝစား​​ပစ်မယ်။ ပန်း​​ဥ​​ေထာင်း​​အ​​ေြကာင်း​​​ေလး​​လဲ ြကံုရင်​​ေရး​​​ေပး​​ပါဦး​​။ ဟင်း​​အ​​ေြကာင်း​​​ေရး​​ရင်း​​နဲ့​​ သွား​​​ေရကျလာြပီ.. ရှလွတ်.. :P

Kyaw Hnin Se Lwin said...

မ​​ေချာ​​ေရ
ညီမ​​ေတာ့​​အများ​​ြကီး​​ပဲစား​​သွား​​တယ်
ကချင်ြပည်နယ်​​ေပျာ်စရာြကီး​​​ေနာ်
​​ေတာ​​ေတာင်ထဲကအရွက်​​ေတွခူး​​စား​​လို့​​ရတာသိပ်သ​​ေဘာကျတာ
ြမန်မာြပည်ကြခံထဲမှာလည်း​​ သရက်တို့​​ ကတက်တို့​​ ခူး​​လိုက်စား​​လိုက်နဲ့​​ သိပ်​​ေပျာ်ဖို့​​​ေကာင်း​​တာမရဲ့​​

​​ေနဝသန် said...

:D.. အ​​ေတာ်ကို စနစ်တကျနဲ့​​ နှိပ်စက်တာပဲ.. ဟဲဟဲ... သွား​​ရည်​​ေတွ တြမား​​ြမား​​နဲ့​​...း​​))))


ခင်မင်လျက်
​​ေနဝဿန်

subuueain said...

မစား​​ဖူး​​​ေသး​​တာ​​ေတွအများ​​ြကီး​​ပါလား​​ စား​​ချင်လိုက်တာ :P

khin oo may said...

ထူး​​ဆန်း​​တယ်​​ေနာ်။
​​ေမ့​​​ေတာင်​​ေနြပီ
မိုး​​ညှင်း​​ ပူတာအို ​​ေနဘူး​​သူ.

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

​​ေချာ​​ေရ။
ခရီး​​လက်​​ေဆာင်​​ေတွ လာြကည့်​​တယ်။
အင်း​​​ေတာ်ြကီး​​ကိုတစ်​​ေခါက်​​ေရာက်ဘူး​​တယ်။
တယ်သီး​​ရယ်၊​မျှစ်တို့​​​ေြခာက်ရယ်၊​ ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​ရယ်၊​ကဇင်း​​ရွက်​​ေတွကိုအခုလိုလတ်လတ်ဆတ်ဆတ်နဲ့​​တစ်မျိုး​​ ဟင်း​​ချက်ြပီး​​သား​​တစ်ဖံု စံု​​ေန​​ေအာင်​​ေတွ့​​ရတာ အရမ်း​​ကိုသတိရလာမိတယ်။

နှင်း​​​ေဟမာ said...

တစ်ခါမှမစား​​ဘူး​​တဲ့​​ ဟင်း​​​ေတွနဲ့​​ စား​​ချင်စရာ​​ေကာင်း​​မယ့်​​ ဟင်း​​​ေတွပဲ မ​​ေချာ​​ေရ ... တစ်ခါ​​ေလာက် တစ်ကယ်ချက်​​ေကျွး​​ဦး​​​ေနာ်

Thant said...

ဂလု..ဂလု.... ​​ေဟာ...ဂွီြပန်ြပီ.... ရွှတ်....

sosegado said...

ဟင်း​​ြပင်း​​ဖူး​​ စား​​ြကည့်​​ချင်တယ် မစား​​ဖူး​​ဘူး​​၊​ စံု​​ေနတာပါပဲ အင်း​​​ေတာ်ြကီး​​ငါး​​ချဉ်သုပ်စား​​ဘူး​​ပါသည်၊​ ​​ေကာင်း​​ပါသည်။

မီး​​​ေလး​​ said...

အား​​လံုး​​စား​​ချင်တယ်..​​ေကျာက်ဂျင်း​​​ေတွ့​​​ေတာ့​​ ပန်း​​ဥ​​ေထာင်း​​ကိုပါ ပိုသတိရသွား​​တယ်..ဒီမှာ ဖက်ဖယ်ကလွဲရင်ကျုန်တာ ရှိဘူး​​​ေလ..

MMM said...

can you please tell me how vietnamese call phat phae leaves?

Anonymous said...

i miss kyat gyin from sein lone kabar...

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

ချက်​​ေကျွး​​ထား​​တဲ့​​ ဟင်း​​​ေလး​​​ေတွကိုပဲ သွား​​​ေရကျြပီး​​ ြပန်သွား​​ခဲ့​​ရတယ်.။ တကယ်စား​​ဖို့​​ ဘယ်​​ေတာ့​​များ​​မှ အခွင့်​​ရမှာပါလိမ့်​​ မ​​ေချာရယ်..။
ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

Anonymous said...

မ​​ေချာ​​ေရ အိမ်ကိုလွမ်း​​သမျှ ဒီဆိုက်ကို ဝင်ြကည့်​​တာနဲ့​​ အ​​ေတာ်အလွမ်း​​​ေြပသွား​​တယ်၊​၊​ ဖား​​ကန့်​​​ေတာင် အ​​ေတာ်​​ေလး​​​ေြပာင်း​​လဲ​​ေနြပီပဲ၊​၊​ ဟင်း​​ြပင်း​​ရွက်ကို စား​​ချင်တာ​​ေတာ့​​ မ​​ေြပာပါနဲ့​​​ေတာ့​​၊​၊​ လိုင်ဇာလမ်း​​​ေပါ်က ​​ေြမပဲယို ဆိုတဲ့​​နာမည်​​ေလး​​က ခုထိသံုး​​​ေနတုန်း​​ဆိုတာ သိရလို့​​ြပံုး​​မိ​​ေသး​​တယ်၊​၊​ ​​ေကျး​​ဇူး​​ကမ္ဘာ၊​၊​ဒီထက်စာ​​ေတွ ပို​​ေရး​​နိူင်ပါ​​ေစ၊​၊​

chitmike said...

so nice,
i never try yet Kachin food :(
i wanna try all of above, if i've a chance

နန်း​​မား​​သား​​ said...

​​ေခါပုတ်​​ေြကာ် ​​ေလး​​ကိုသတိရတယ်။