ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူ​​ေပါင်း​​၊​ ပဲပင်​​ေပါက်ချဉ်စပ်သုပ်




ဒီရက်ပိုင်း​​မှာ ခရီး​​သွား​​ဘာညာနဲ့​​ဆို​​ေတာ့​​ ဟင်း​​မချက်စား​​ြဖစ်တာ ြကာပါြပီ။ မချက်တာြကာ​​ေတာ့​​လည်း​​ ပျင်း​​​ေနသလိုဘဲ။ ဘာလုပ်လို့​​ ဘာကိုင်ရမှန်း​​မသိ၊​ အလုပ်လဲ မလုပ်ချင်၊​ ထမင်း​​ဟင်း​​လဲ မချက်ချင် ြဖစ်​​ေနပါတယ်။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ အလုပ်မလုပ်ပဲ ​​ေနလို့​​​ေတာ့​​ ဘယ်ရပါ့​​မလဲ​​ေနာ်.. တစ်​​ေန့​​လုပ်မှ တစ်​​ေန့​​စား​​ရတဲ့​​ဘဝမှာ တစ်ရက် အလုပ်မလုပ်ရင် ထမင်း​​ငတ်မှာ စိုး​​ရတာ​​ေြကာင့်​​ ပျင်း​​ပျင်း​​နဲ့​​ပဲ အလုပ်​​ေတွ လုပ်ရပါ​​ေတာ့​​တယ်။ စာ​​ေရး​​ရမှာလည်း​​ ပျင်း​​သလို ြဖစ်​​ေနတယ် ဒါနဲ့​​ စာလည်း​​မ​​ေရး​​ချင်ဘူး​​ဆိုရင် ဘာလုပ်မလဲ စဉ်း​​စား​​လိုက်​​ေတာ့​​ ဟင်း​​ချက်တာ ​​ေကာင်း​​ပါတယ်လို့​​ စိတ်ကူး​​ရမိတယ်။ ချစ်ညီမ​​ေလး​​ တစ်​​ေယာက်ကလည်း​​ Weekend အစီအစဉ်ကို ​​ေမျှာ်​​ေနမယ်​​ေနာ်လို့​​ ​​ေြပာ​​ေန​​ေတာ့​​ ချက်ဖို့​​ စဉ်း​​စား​​ရပါြပီ။ ဘာဟင်း​​ချက်ရပါ့​​.. စဉ်း​​စား​​လိုက်​​ေတာ့​​ ပုဇွန်ချက်ဖို့​​စိတ်ကူး​​ရပါတယ်။ ကျွန်မက အသီး​​အရွက်ကို ြကိုက်သူြဖစ်ြပီး​​ အသား​​​ေတွထဲမှာ​​ေတာ့​​ Sea food ကို ြကိုက်ပါတယ်။ ငါး​​တို့​​ ပုဇွန်တို့​​ကို ြကက်၊​ ဝက် တို့​​ထက် မြကာခဏ ပိုစား​​ြဖစ်ပါတယ်။  ကျွန်မက ​​ေချာင်း​​​ေဘး​​မှာ ြကီး​​လာတဲ့​​သူမို့​​ ထင်ပါရဲ့​​။ ​​ေရထဲကအ​​ေကာင်​​ေတွကို ပိုြကိုက်ပါတယ်။  :)

ဒါ​​ေြကာင့်​​ ပုဇွန်နဲ့​​ ငါး​​ကို ခဏခဏ ချက်ြဖစ်ပါတယ်.. အခုလည်း​​ ပုဇွန်ကို ဘယ်လိုချက်မလဲ စဉ်း​​စား​​လိုက်​​ေတာ့​​ ဆီလဲမများ​​တဲ့​​ ြကက်သွန်ြဖူ​​ေလး​​နဲ့​​ ​​ေပါင်း​​စား​​တဲ့​​နည်း​​ကို စိတ်ကူး​​ရမိပါတယ် ။ ဒီ​​ေတာ့​​လည်း​​ ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူ​​ေပါင်း​​ကို စြပီး​​ ချက်ဖို့​​ ြပင်ဆင်ပါ​​ေတာ့​​တယ်။


ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူ​​ေပါင်း​​


ဒါနဲ့​​ ပုဇွန်ဝယ် အြမီး​​​ေခါင်း​​ြဖတ်၊​ အခွံချွတ်၊​ အလယ်​​ေြကာက ​​ေချး​​​ေြကာင်း​​ထုတ်၊​ ​​ေရ​​ေဆး​​သန့်​​စင်ြပီး​​ ဆား​​၊​ ဟင်း​​ချက်ဝိုင်၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​နဲ့​​ နယ်ြပီး​​ ​​ေခတ္တ နှပ်ထား​​လိုက်ပါတယ်။




မှိုအ​​ေြခာက် ၄ပွင့်​​​ေလာက်ကို ​​ေရ​​ေနွး​​ပူပူနဲ့​​ စိမ်လိုက်ပါတယ်..



ြကက်သွန်ြဖူ များ​​များ​​ ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ နံနံ၊​ ဥနီ တို့​​ကို ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ြပီး​​ ြပင်ဆင်ထား​​ပါတယ်..



ပန်း​​ကန်ြပား​​တစ်ခုထဲမှာ ပုဇွန်​​ေတွကို ​​ေနရာချပါတယ်.. အ​​ေပါ်က​​ေန မှိုပွင့်​​​ေတွကို ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထည့်​​ပါတယ်။



​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ထား​​တဲ့​​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ နံနံ၊​ ဥနီ တို့​​ကို အ​​ေပါ်က ခုလိုထည့်​​လိုက်ပါတယ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​ ပဲငံြပာရည်၊​ ခရုဆီ အနည်း​​ငယ်နဲ့​​ နှမ်း​​ဆီ​​ေမွှး​​နည်း​​နည်း​​ တို့​​ကို ​​ေလာင်း​​ထည့်​​ပါတယ်။



​​ေရ​​ေနွး​​ဆူဆူအိုး​​ထဲကို ၁၅မိနစ်ခန့်​​ ခုလို​​ေလး​​ ထည့်​​​ေပါင်း​​ပါတယ်.. ​​ေအာက်မှာ တူ ( တုတ်​​ေချာင်း​​​ေလး​​​ေတွ ခံထား​​တာပါ)၊​ ြပီး​​ရင်​​ေတာ့​​  အဖံုး​​အုပ်ဖို့​​ကို မ​​ေမ့​​နဲ့​​​ေပါ့​​​ေနာ်။ မိုက်ခရို​​ေဝဖ့်​​ရဲ့​​ ဆိုး​​ကျိုး​​ (မဖတ်ရ​​ေသး​​သူများ​​ ဒီ​​ေနရာကို ကလစ်နှိပ်ြပီး​​ ဖတ်နိုင်ပါတယ်)  ​​ေတွကို မ​​ေြကာက်သူ​​ေတွက မိုက်ခရို​​ေဝ့​​ဖ်နဲ့​​ ​​ေပါင်း​​နိုင်ပါတယ်။ ကျွန်မက​​ေတာ့​​ မိုက်ခရို​​ေဝဖ့်​​ကို မသံုး​​ပါဘူး​​။ ခုလို ​​ေလး​​ဘဲ​​ေပါင်း​​ပါတယ်။ ( တကယ်က မိုက်ခရို​​ေဝဖ့်​​မီး​​ဖို မရှိလို့​​ပါ)  :)

စကား​​များ​​​ေနတာနဲ့​​ ဟင်း​​အိုး​​​ေမ့​​သွား​​တယ်.. ကျက်ြပီလား​​ မသိဘူး​​ ​​ေချာင်း​​ြကည့်​​လိုက်မယ်....

အပ်ချ​​ေလာင်း​​............



အဲ ကျက်ပါြပီတဲ့​​ ဒီလိုဆိုရင် ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူ​​ေပါင်း​​​ေလး​​ စား​​လို့​​ရပါြပီ​​ေနာ်။ အချဉ်အရသာနဲ့​​ စား​​ချင်ရင်​​ေတာ့​​ သံပုရာသီး​​​ေလး​​ ညှစ်ြပီး​​ စား​​လို့​​ရပါတယ်.. အချို​​ေပါင်း​​သက်သက် စား​​ချင်သူများ​​က​​ေတာ့​​  ဒီတိုင်း​​​ေလး​​ ြကက်သွန်ြဖူနံ့​​ ​​ေမွှး​​​ေနြပီး​​၊​ အစပ်အရသာပါတဲ့​​ ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူ​​ေပါင်း​​ကို သံုး​​​ေဆာင်နိုင်ပါြပီရှင်။




​​ေပါင်း​​ြပီး​​ချိန်မှာ နံနံရွက်​​ေလး​​​ေတွက အစိမ်း​​​ေရာင် သိပ်မ​​ေပါ်​​ေတာ့​​တာ​​ေြကာင့်​​ နံနံနဲ့​​ ငရုပ်သီး​​ကို ခုလို အ​​ေပါ်က ြပန်ြဖူး​​လိုက်ြပီး​​ အ​​ေရာင်​​ေလး​​​ေပါ်လာ​​ေအာင် ြပင်လိုက်ပါတယ်။






ပုဇွန်ကို ဆီြပန်ချက်စား​​ရတာ အီလာြပီ ဆိုသူများ​​ ခုလို ြကက်သွန်ြဖူ​​ေလး​​၊​ ငရုပ်သီး​​​ေလး​​နဲ့​​ ဆီမပါသ​​ေလာက် ​​ေပါင်း​​ထား​​တဲ့​​ ပုဇွန်ကို စား​​နိုင်ပါတယ်​​ေနာ်။ ​​ေပါင်း​​ြပီး​​ချိန်မှာ ပုဇွန်ထဲက ​​ေရများ​​ထွက်လာတာ​​ေြကာင့်​​ ခုလို​​ေရ​​ေတွနဲ့​​ ြဖစ်​​ေနတတ်ပါတယ်.. ဒါ​​ေြကာင့်​​ စြပီး​​​ေပါင်း​​ချိန်မှာ ​​ေရထည့်​​ဖို့​​ မလိုပါဘူး​​​ေနာ်။ ဆီလဲပါဝင်မှုနည်း​​ြပီး​​ ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက် အကျိုး​​ရှိတဲ့​​ ြကက်သွန်ြဖူ​​ေြကာင့်​​ အား​​လံုး​​နဲ့​​ သင့်​​​ေတာ်မဲ့​​ ဟင်း​​တစ်ခွက်ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ပဲပင်​​ေပါက် ချဉ်စပ်သုပ်

တကယ့်​​ကို လွယ်လွယ်ကူကူ ဟင်း​​တစ်ခွက်ပါ။ စား​​ဖူး​​သူ များ​​လိမ့်​​မယ် ထင်ပါတယ်​​ေနာ်။ ပဲပင်​​ေပါက်ကို ​​ေရ​​ေနွး​​ဆူဆူထဲ ချက်ြခင်း​​ထည့်​​ြပီး​​ ချက်ြခင်း​​ြပန်ဆယ်ပါတယ်။ ​​ေရ​​ေနွး​​​ေဖျာရံု​​ေလာက်ဆို အို​​ေကပါတယ်.. ​​ေပျာ့​​သွား​​မှာ စိုး​​လို့​​ပါ။ ​​ေနာက် ​​ေရ​​ေအး​​နဲ့​​ စိမ်ထား​​လိုက်ြပီး​​ ​​ေရညှစ်ကာ ​​ေရစစ်ထား​​လိုက်ပါတယ်။


​​ေရ​​ေနွး​​​ေဖျာထား​​ြပီး​​ ပဲပင်​​ေပါက်​​ေတွကို ဓား​​နဲ့​​ အနည်း​​ငယ် ြဖတ်ကာ၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ ငရုပ်သီး​​(အစပ်ြကိုက်သူများ​​ များ​​များ​​ထည့်​​ရန်) ၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ နံနံ၊​ ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်တို့​​ကို ထည့်​​ကာ အဆင်သင့်​​ သုပ်ဖို့​​ြပင်ဆင်ထား​​ပါတယ်..





စား​​ခါနီး​​မှ သံပုရာသီး​​​ေလး​​ ညှစ်ြပီး​​ နယ်လိုက်ရင် ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ပဲပင်​​ေပါက်သုပ်ရပါြပီ။ ပဲပင်​​ေပါက်ကို အချဉ်တည်ဖို့​​ အချိန်​​ေစာင့်​​စရာမလိုဘဲ အြမန်ဆံုး​​ စား​​နိုင်တဲ့​​ လွယ်ကူြမန်ဆန် ထမင်း​​ြမိန်တဲ့​​ ဟင်း​​ရံတစ်ပွဲ ြဖစ်ပါတယ်..


ချဉ်လဲချဉ် စပ်လဲစပ်


ချက်မိချက်ရာ ချက်လိုက်မိတဲ့​​ ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူ​​ေပါင်း​​နဲ့​​ ပဲပင်​​ေပါက်ချဉ်စပ်သုပ်က​​ေတာ့​​ မိတ်​​ေဆွများ​​အတွက် ဒီတစ်ပတ် Weekend Special ဟင်း​​လျာများ​​ ြဖစ်ပါတယ်.. Weekend Special ကို ​​ေစာင့်​​​ေနပါတယ်ဆိုတဲ့​​ သူ​​ေလး​​လဲ ​​ေကျနပ်နိုင်ပါ​​ေစ​​ေနာ်။ မိတ်​​ေဆွများ​​ အား​​လံုး​​လဲ ချက်​​ေရး​​ြပုတ်​​ေရး​​မှာ  အဆင်​​ေြပ​​ေချာ​​ေမွ့​​စွာ လျှာရင်း​​ြမက်တဲ့​​ ဟင်း​​ခွက်များ​​ ချက်ြပုတ်နိုင်ြကပါ​​ေစရှင်။



23 comments:

Anonymous said...

အင်း​​...တစ်​​ေန့​​လုပ်မှ တစ်​​ေန့​​စား​​ရတဲ့​​သူကလည်း​​...သား​​ငါး​​​ေတွထဲမှာ...​​ေဈး​​အ​​ေပါဆံုး​​ြဖစ်တဲ့​​...ပုဇွန်ကိုပဲ...ချက်စား​​ရတယ်​​ေပါ့​​​ေနာ်...ရွှင်လန်း​​ချမ်း​​​ေြမ့​​ပါ​​ေစခင်ဗျား​​
​​ေတာက်ပြကယ်စင်

rose said...

အစ်မ​​ေချာ... ရို့​​စ်လည်း​​ ပုဇွန် ြကိုက်တယ်။ ဒီမှာ​​ေတာ့​​ ဇပွန်က အရမ်း​​ ​​ေဈး​​ြကီး​​တယ် (​​ေြပာချင်​​ေဇာနဲ့​​ ချကား​​​ေတွ​​ေတာင် အပီ​​ေတာ့​​ဝူး​​)။ အစ်မ​​ေချာရဲ့​​ ပုဇွန် ြကက်သွန်ြဖူ​​ေပါင်း​​​ေလး​​ပဲ စား​​သွား​​တယ်​​ေနာ်။ ​​ေကာင်း​​မှ​​ေကာင်း​​။ ဓာတ်ပံု​​ေလး​​​ေတွ ရိုက်ထား​​တာလည်း​​ လှမှလှး​​)

​​ေနဝသန် said...

မ​​ေချာကို အမ​​ေတာ်မယ်.. ဟဲဟဲ.. ဟင်း​​ချက်​​ေကျွး​​​ေအာင်လို့​​. .အဟိ.. စား​​ချင်စိတ်​​ေတွ တဖွား​​ဖွား​​​ေပါ်လာြပီ..

ခင်မင်တဲ့​​
​​ေနဝသန်

phyophyo said...

မ​​ေချာ​​ေရ .. ြကိုက်တယ် ပဲပင်​​ေပါက်ကိုလည်း​​ြကိုက်တယ်၊​ မ​​ေချာလိုသုတ်မစား​​ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​၊​ ပုဇွန်ဟင်း​​လည်း​​ြကိုက်တယ်၊​ ​​ေတာ်လိုက်တာ နာမည်ြကား​​တာနဲ့​​ ကို ရှလွတ် ရှလွတ်ြဖစ်​​ေနတာ၊​
သံပုရာသီး​​​ေလး​​ညှစ်၊​ အချဉ်အရသာ​​ေလး​​နဲ့​​ဆို စား​​​ေကာင်း​​လိုက်မယ့်​​ြဖစ်ြခင်း​​၊​ ဒီတစ်ပတ် weekend special ​​ေလး​​ကို သိပ်ြကိုက်သွား​​ပါြပီ၊​ ြမန်လဲြမန် ကျန်း​​မာ​​ေရး​​နဲ့​​လည်း​​ညီညွတ်တယ်၊​
ဟင်း​​ချက်နည်း​​မှတ်ထား​​ဦး​​မယ်၊​ ပဲပင်​​ေပါက် တရုတ်​​ေဈး​​မှာ သွား​​ရှာမယ်၊​ တခါတ​​ေလ​​ေတွ့​​တတ်တယ်၊​
ပုဇွန်က ဟုတ်တယ် ​​ေဈး​​ြကီး​​တယ်၊​
​​ေရခဲရိုက်ပုဇွန်​​ေတွပဲရှိတယ်၊​
ချစ်ဖို့​​သိပ်​​ေကာင်း​​တဲ့​​ မ​​ေချာ ​​ေပျာ်ရွှင်ချမ်း​​​ေြမ့​​ပါ​​ေစ
ချစ်တဲ့​​

အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ said...

နှစ်ခုလံုး​​ြကိုက်တယ်..
စား​​သွား​​ြပီ မ​​ေချာ​​ေရ...

Evy said...

ပုဇွန်ဟင်း​​က အဆန်း​​​ေလး​​ပဲ ​​ေချာ​​ေရ။ အဲလိုမျိုး​​တစ်ခါမှ မ​​ေပါင်း​​ဖူး​​ဘူး​​။ လုပ်စား​​ြကည့်​​ရဦး​​မယ်။ ပဲပင်​​ေပါက်ချဉ်စပ်သုပ်က​​ေတာ့​​ အိမ်ကအြကိုက်ဆံုး​​ဟင်း​​ရံတစ်ခွက်ထဲမှာ ပါတယ် :-)

​​ေမဓာဝီ said...

သမား​​ရိုး​​ကျ ဟင်း​​​ေတွကို ြငီး​​​ေငွ့​​​ေနတာနဲ့​​ အ​​ေတာ်ပဲ။
​​ေချာဘ​​ေလာ့​​ကိုလာရင် ဟင်း​​ဆန်း​​ဆန်း​​​ေလး​​​ေတွ ​​ေတွ့​​ရတယ်။ အဲဒီလို ဟင်း​​မျိုး​​​ေတွ လုပ်စား​​ချင်​​ေပမဲ့​​ ဦး​​ရီး​​​ေတာ် လူပျိုြကီး​​မှာ ထံုး​​စံမပျက်​​ေသာ သမား​​ရိုး​​ကျ ဟင်း​​ခွက်များ​​ပဲ စား​​လိုတာမို့​​ အခက်​​ေတွ့​​​ေနပါတယ်။

​​ေမာင်မျိုး​​ said...

ရှလွတ် .......................

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

ခုတစ်​​ေလာ​​ေတာ့​​ ဟင်း​​​ေတွထမင်း​​​ေတွစား​​ရတာရိုး​​​ေနတာနဲ့​​..
READY MAKE အသား​​​ေပါင်း​​ထုပ်​​ေတွ ​​ေပါက်စီ ​​ေတွပဲ ​​ေပါင်း​​စား​​ြဖစ်တယ်..
ခုလိုမျိုး​​​ေလး​​ ြမင်ရ​​ေတာ့​​လဲ ..
စား​​ချင်လိုက်တာ​​ေနာ်...

nYi ThU E@in said...

ဟူး​​...
ဗိုက်ကလည်း​​ ဆာြပန်ြပီ.။
ဘယ်သူချက်​​ေကျွး​​မလဲ ​​ေြပး​​​ေချာင်း​​လိုက်အံုး​​မယ်
အပ်ချ​​ေလာင်း​​....​​ေဟာင်း​​...​​ေဝါင်း​​..။
ဖွ...ဟ ကံ​​ေကာင်း​​ချက်..။
​​ေဒါ်​​ေချာ မီး​​ဖိုထဲက ၂ ​​ေကာင်​​ေလာက် နှိုက်ြပီး​​
​​ေလွး​​လိုက်တယ်..။
အိမ်ရှင်ြပန်မ​​ေရာက်​​ေသး​​ခင် လစ်မှ..ဝှစ်.။:P

Anonymous said...

ဟင်း​​​ေလး​​​ေတွကဆန်း​​ြပီး​​လုပ်ရတာလည်း​​လွယ်တယ်။ လိုက်လုပ်စား​​ဦး​​မယ်။ အခု​​ေတာ့​​ ပဲပင်​​ေပါက်က ဝယ်ရဦး​​မှာမို့​​ ပုစွန်ပဲအရင်သုပ်စား​​လိုက်တယ် :)

စူး​​နွယ်​​ေလး​​

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

နံနံပင်က ​​ေနာက်မှထည့်​​ရင် မ​​ေကာင်း​​ဘူး​​လား​​အစ်မ... ပုဇွန်​​ေပါင်း​​အတွက် အနံ့​​အရသာ ​​ေြပာင်း​​သွား​​မလား​​...

အား​​တဲ့​​ခါ​​ေတာ့​​ စမ်း​​ြကည့်​​မယ်စိတ်ကူး​​တယ်... အဟီး​​ ပျင်း​​​ေတာ့​​ပျင်း​​တယ်ဗျာ....

ညီလင်း​​သစ် said...

မ​​ေချာက ရှင်း​​ြပထား​​​ေတာ့​​လည်း​​ တကယ့်​​ကို ရိုး​​ရိုး​​​ေလး​​ ပဲ၊​ ြပီး​​​ေတာ့​​ အင်မတန်လည်း​​ အရသာ ရှိမယ့်​​ပံု...၊​

တကယ်ြကီး​​ကို ဗိုက်ဆာြပီး​​ ြပန်သွား​​ြပီ..။

​​ေချာ(အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်) said...

ဟုတ်ပ ကိုအလင်း​​စက်​​ေြပာသလို လုပ်ရမှာ
နံနံ​​ေတွက နွမ်း​​သွား​​ြပီး​​ မလှ​​ေတာ့​​ဘူး​​ြဖစ်သွား​​တယ် အဲ စား​​လို့​​​ေတာ့​​ ​​ေကာင်း​​တယ် အရသာအ​​ေတာ်ရှိ
​​ေနာက်တ​​ေခါက်​​ေပါ့​​ ခုထက်​​ေကာင်း​​​ေအာင် လုပ်စား​​ဦး​​မယ် ဟီး​​

ပါရမီြဖည့်​​ဖက်​​ေလး​​ said...

ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူ​​ေပါင်း​​နဲ့​​ ပဲပင်​​ေပါက်ချဉ်စပ်သုပ်​​ေလး​​ လာစား​​တယ် မ​​ေချာ​​ေရ။ အချဉ်အစပ်ဆို ြကိုက်ြပီး​​သား​​ပဲ။

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

လက်ရာ ​​ေကာင်း​​​ေကာင်း​​​ေလး​​မို့​​ ြကည့်​​ရံုနဲ့​​ သွား​​ရည်ကျချင်​​ေနြပီ။ အမ​​ေချာ နှိပ်စက်တယ်။း​​(

ခင်မင်လျက်
ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​)

Iora said...

ပဲပင်​​ေပါက် ကိုအြမဲမြကိုက်ဘူး​​။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ ပဲပင်​​ေပါက်သုပ်ကျ​​ေတာ့​​ သိပ်ြကိုက်တယ်။
​​ေချာ​​ေရ..စိတ်ရှည်ရှည်နဲ့​​​ေသ​​ေသချာချာ ​​ေရး​​ြပထား​​လို့​​​ေကျး​​ဇူး​​ဘဲ​​ေနာ်။

Sunny said...

မမ​​ေချာ​​ေရ.. ပုစွန်ြကက်သွန်ြဖူ​​ေပါင်း​​​ေလး​​အတွက် ​​ေကျး​​ဇူး​​​ေနာ်.. ဟင်း​​​ေတွ စား​​ရတာ ထပ်​​ေနလို့​​ ဘာစား​​ရမလဲ စဉ်း​​စား​​​ေနတာနဲ့​​ အ​​ေတာ်ပဲ.. ပဲပင်​​ေပါက်သုပ်​​ေကာ​​ေပါ့​​.. :)

flowerpoem said...

အမက​​ေတာ့​​ အစား​​နဲ့​​ နှိပ်စက်​​ေနပါတယ် :P

​​ေမလွင် said...

ပံု​​ေတွက လှလွန်း​​လို့​​ ြကည့်​​ရင်း​​သွား​​​ေရကျမိတယ်..
စား​​ချင်လိုက်တာ​​ေနာ်

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

ပုဇွန်ြကိုက်တဲ့​​သူဆို​​ေတာ့​​ ခုဟင်း​​​ေလး​​က
စား​​ချင်စဖွယ်ပဲ.။ ရှလွတ်.......ရှလွတ်...
ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

blackcoffee said...

အား​​... မ​​ေချာ နှိပ်စက်ြပီ ဗိုက်ဆာ​​ေနတဲ့​​ အချိန်မှာ အြကိုက်ဆံုး​​ အ​​ေန​​ေဝး​​ အစား​​အ​​ေသာက်​​ေတွ လာြပထား​​တယ် ရက်စက်ပါ့​​ မြကီး​​​ေချာ​​ေရ....

Anonymous said...

I tried to cook the prawns and mushroom curry.It is very delicious.