ဒီရက်ပိုင်းမှာ ခရီးသွားဘာညာနဲ့ဆိုေတာ့ ဟင်းမချက်စားြဖစ်တာ ြကာပါြပီ။ မချက်တာြကာေတာ့လည်း ပျင်းေနသလိုဘဲ။ ဘာလုပ်လို့ ဘာကိုင်ရမှန်းမသိ၊ အလုပ်လဲ မလုပ်ချင်၊ ထမင်းဟင်းလဲ မချက်ချင် ြဖစ်ေနပါတယ်။ ဒါေပမဲ့ အလုပ်မလုပ်ပဲ ေနလို့ေတာ့ ဘယ်ရပါ့မလဲေနာ်.. တစ်ေန့လုပ်မှ တစ်ေန့စားရတဲ့ဘဝမှာ တစ်ရက် အလုပ်မလုပ်ရင် ထမင်းငတ်မှာ စိုးရတာေြကာင့် ပျင်းပျင်းနဲ့ပဲ အလုပ်ေတွ လုပ်ရပါေတာ့တယ်။ စာေရးရမှာလည်း ပျင်းသလို ြဖစ်ေနတယ် ဒါနဲ့ စာလည်းမေရးချင်ဘူးဆိုရင် ဘာလုပ်မလဲ စဉ်းစားလိုက်ေတာ့ ဟင်းချက်တာ ေကာင်းပါတယ်လို့ စိတ်ကူးရမိတယ်။ ချစ်ညီမေလး တစ်ေယာက်ကလည်း Weekend အစီအစဉ်ကို ေမျှာ်ေနမယ်ေနာ်လို့ ေြပာေနေတာ့ ချက်ဖို့ စဉ်းစားရပါြပီ။ ဘာဟင်းချက်ရပါ့.. စဉ်းစားလိုက်ေတာ့ ပုဇွန်ချက်ဖို့စိတ်ကူးရပါတယ်။ ကျွန်မက အသီးအရွက်ကို ြကိုက်သူြဖစ်ြပီး
ဒါေြကာင့် ပုဇွန်နဲ့ ငါးကို ခဏခဏ ချက်ြဖစ်ပါတယ်.. အခုလည်း ပုဇွန်ကို ဘယ်လိုချက်မလဲ စဉ်းစားလိုက်ေတာ့ ဆီလဲမများတဲ့ ြကက်သွန်ြဖူေလးနဲ့ ေပါင်းစားတဲ့နည်းကို စိတ်ကူးရမိပါတယ် ။ ဒီေတာ့လည်း ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူေပါင်းကို စြပီး ချက်ဖို့ ြပင်ဆင်ပါေတာ့တယ်။
ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူေပါင်း
ဒါနဲ့ ပုဇွန်ဝယ် အြမီးေခါင်းြဖတ်၊ အခွံချွတ်၊ အလယ်ေြကာက ေချးေြကာင်းထုတ်၊ ေရေဆးသန့်စင်ြပီး ဆား၊ ဟင်းချက်ဝိုင်၊ အရသာမှုန့်တို့နဲ့ နယ်ြပီး ေခတ္တ နှပ်ထားလိုက်ပါတယ်။
မှိုအေြခာက် ၄ပွင့်ေလာက်ကို ေရေနွးပူပူနဲ့ စိမ်လိုက်ပါတယ်..
ြကက်သွန်ြဖူ များများ ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ နံနံ၊ ဥနီ တို့ကို ေတာက်ေတာက်စင်းြပီး ြပင်ဆင်ထားပါတယ်..
ပန်းကန်ြပားတစ်ခုထဲမှာ ပုဇွန်ေတွကို ေနရာချပါတယ်.. အေပါ်ကေန မှိုပွင့်ေတွကို ပါးပါးလှီးထည့်ပါတယ်။
ေရေနွးဆူဆူအိုးထဲကို ၁၅မိနစ်ခန့် ခုလိုေလး ထည့်ေပါင်းပါတယ်.. ေအာက်မှာ တူ ( တုတ်ေချာင်းေလးေတွ ခံထားတာပါ)၊ ြပီးရင်ေတာ့ အဖံုးအုပ်ဖို့ကို မေမ့နဲ့ေပါ့ေနာ်။ မိုက်ခရိုေဝဖ့်ရဲ့ ဆိုးကျိုး (မဖတ်ရေသးသူများ ဒီေနရာကို ကလစ်နှိပ်ြပီး ဖတ်နိုင်ပါတယ်) ေတွကို မေြကာက်သူေတွက မိုက်ခရိုေဝ့ဖ်နဲ့ ေပါင်းနိုင်ပါတယ်။ ကျွန်မကေတာ့ မိုက်ခရိုေဝဖ့်ကို မသံုးပါဘူး။ ခုလို ေလးဘဲေပါင်းပါတယ်။ ( တကယ်က မိုက်ခရိုေဝဖ့်မီးဖို မရှိလို့ပါ) :)
စကားများေနတာနဲ့ ဟင်းအိုးေမ့သွားတယ်.. ကျက်ြပီလား မသိဘူး ေချာင်းြကည့်လိုက်မယ်....
အပ်ချေလာင်း............
အဲ ကျက်ပါြပီတဲ့ ဒီလိုဆိုရင် ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူေပါင်းေလး စားလို့ရပါြပီေနာ်။ အချဉ်အရသာနဲ့ စားချင်ရင်ေတာ့ သံပုရာသီးေလး ညှစ်ြပီး စားလို့ရပါတယ်.. အချိုေပါင်းသက်သက် စားချင်သူများကေတာ့ ဒီတိုင်းေလး ြကက်သွန်ြဖူနံ့ ေမွှးေနြပီး၊ အစပ်အရသာပါတဲ့ ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူေပါင်းကို သံုးေဆာင်နိုင်ပါြပီရှင်။
အဲ ကျက်ပါြပီတဲ့ ဒီလိုဆိုရင် ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူေပါင်းေလး စားလို့ရပါြပီေနာ်။ အချဉ်အရသာနဲ့ စားချင်ရင်ေတာ့ သံပုရာသီးေလး ညှစ်ြပီး စားလို့ရပါတယ်.. အချိုေပါင်းသက်သက် စားချင်သူများကေတာ့ ဒီတိုင်းေလး ြကက်သွန်ြဖူနံ့ ေမွှးေနြပီး၊ အစပ်အရသာပါတဲ့ ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူေပါင်းကို သံုးေဆာင်နိုင်ပါြပီရှင်။
ေပါင်းြပီးချိန်မှာ နံနံရွက်ေလးေတွက အစိမ်းေရာင် သိပ်မေပါ်ေတာ့တာေြကာင့် နံနံနဲ့ ငရုပ်သီးကို ခုလို အေပါ်က ြပန်ြဖူးလိုက်ြပီး အေရာင်ေလးေပါ်လာေအာင် ြပင်လိုက်ပါတယ်။
ပုဇွန်ကို ဆီြပန်ချက်စားရတာ အီလာြပီ ဆိုသူများ ခုလို ြကက်သွန်ြဖူေလး၊ ငရုပ်သီးေလးနဲ့ ဆီမပါသေလာက် ေပါင်းထားတဲ့ ပုဇွန်ကို စားနိုင်ပါတယ်ေနာ်။ ေပါင်းြပီးချိန်မှာ ပုဇွန်ထဲက ေရများထွက်လာတာေြကာင့် ခုလိုေရေတွနဲ့ ြဖစ်ေနတတ်ပါတယ်.. ဒါေြကာင့် စြပီးေပါင်းချိန်မှာ ေရထည့်ဖို့ မလိုပါဘူးေနာ်။ ဆီလဲပါဝင်မှုနည်းြပီး ကျန်းမာေရးအတွက် အကျိုးရှိတဲ့ ြကက်သွန်ြဖူေြကာင့် အားလံုးနဲ့ သင့်ေတာ်မဲ့ ဟင်းတစ်ခွက်ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ပဲပင်ေပါက် ချဉ်စပ်သုပ်
တကယ့်ကို လွယ်လွယ်ကူကူ ဟင်းတစ်ခွက်ပါ။ စားဖူးသူ များလိမ့်မယ် ထင်ပါတယ်ေနာ်။ ပဲပင်ေပါက်ကို ေရေနွးဆူဆူထဲ ချက်ြခင်းထည့်ြပီး ချက်ြခင်းြပန်ဆယ်ပါတယ်။ ေရေနွးေဖျာရံုေလာက်ဆို အိုေကပါတယ်.. ေပျာ့သွားမှာ စိုးလို့ပါ။ ေနာက် ေရေအးနဲ့ စိမ်ထားလိုက်ြပီး ေရညှစ်ကာ ေရစစ်ထားလိုက်ပါတယ်။
ေရေနွးေဖျာထားြပီး ပဲပင်ေပါက်ေတွကို ဓားနဲ့ အနည်းငယ် ြဖတ်ကာ၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ငရုပ်သီး(အစပ်ြကိုက်သူများ များများထည့်ရန်) ၊ ြကက်သွန်နီ၊ နံနံ၊ ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ ပုဇွန်ေြခာက်တို့ကို ထည့်ကာ အဆင်သင့် သုပ်ဖို့ြပင်ဆင်ထားပါတယ်..
စားခါနီးမှ သံပုရာသီးေလး ညှစ်ြပီး နယ်လိုက်ရင် ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ပဲပင်ေပါက်သုပ်ရပါြပီ။ ပဲပင်ေပါက်ကို အချဉ်တည်ဖို့ အချိန်ေစာင့်စရာမလိုဘဲ အြမန်ဆံုး စားနိုင်တဲ့ လွယ်ကူြမန်ဆန် ထမင်းြမိန်တဲ့ ဟင်းရံတစ်ပွဲ ြဖစ်ပါတယ်..
ချဉ်လဲချဉ် စပ်လဲစပ်
ချက်မိချက်ရာ ချက်လိုက်မိတဲ့ ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူေပါင်းနဲ့ ပဲပင်ေပါက်ချဉ်စပ်သုပ်ကေတာ့ မိတ်ေဆွများအတွက် ဒီတစ်ပတ် Weekend Special ဟင်းလျာများ ြဖစ်ပါတယ်.. Weekend Special ကို ေစာင့်ေနပါတယ်ဆိုတဲ့ သူေလးလဲ ေကျနပ်နိုင်ပါေစေနာ်။ မိတ်ေဆွများ အားလံုးလဲ ချက်ေရးြပုတ်ေရးမှာ အဆင်ေြပေချာေမွ့စွာ လျှာရင်းြမက်တဲ့ ဟင်းခွက်များ ချက်ြပုတ်နိုင်ြကပါေစရှင်။
23 comments:
အင်း...တစ်ေန့လုပ်မှ တစ်ေန့စားရတဲ့သူကလည်း...သားငါးေတွထဲမှာ...ေဈးအေပါဆံုးြဖစ်တဲ့...ပုဇွန်ကိုပဲ...ချက်စားရတယ်ေပါ့ေနာ်...ရွှင်လန်းချမ်းေြမ့ပါေစခင်ဗျား
ေတာက်ပြကယ်စင်
အစ်မေချာ... ရို့စ်လည်း ပုဇွန် ြကိုက်တယ်။ ဒီမှာေတာ့ ဇပွန်က အရမ်း ေဈးြကီးတယ် (ေြပာချင်ေဇာနဲ့ ချကားေတွေတာင် အပီေတာ့ဝူး)။ အစ်မေချာရဲ့ ပုဇွန် ြကက်သွန်ြဖူေပါင်းေလးပဲ စားသွားတယ်ေနာ်။ ေကာင်းမှေကာင်း။ ဓာတ်ပံုေလးေတွ ရိုက်ထားတာလည်း လှမှလှး)
မေချာကို အမေတာ်မယ်.. ဟဲဟဲ.. ဟင်းချက်ေကျွးေအာင်လို့. .အဟိ.. စားချင်စိတ်ေတွ တဖွားဖွားေပါ်လာြပီ..
ခင်မင်တဲ့
ေနဝသန်
မေချာေရ .. ြကိုက်တယ် ပဲပင်ေပါက်ကိုလည်းြကိုက်တယ်၊ မေချာလိုသုတ်မစားဖူးေသးဘူး၊ ပုဇွန်ဟင်းလည်းြကိုက်တယ်၊ ေတာ်လိုက်တာ နာမည်ြကားတာနဲ့ ကို ရှလွတ် ရှလွတ်ြဖစ်ေနတာ၊
သံပုရာသီးေလးညှစ်၊ အချဉ်အရသာေလးနဲ့ဆို စားေကာင်းလိုက်မယ့်ြဖစ်ြခင်း၊ ဒီတစ်ပတ် weekend special ေလးကို သိပ်ြကိုက်သွားပါြပီ၊ ြမန်လဲြမန် ကျန်းမာေရးနဲ့လည်းညီညွတ်တယ်၊
ဟင်းချက်နည်းမှတ်ထားဦးမယ်၊ ပဲပင်ေပါက် တရုတ်ေဈးမှာ သွားရှာမယ်၊ တခါတေလေတွ့တတ်တယ်၊
ပုဇွန်က ဟုတ်တယ် ေဈးြကီးတယ်၊
ေရခဲရိုက်ပုဇွန်ေတွပဲရှိတယ်၊
ချစ်ဖို့သိပ်ေကာင်းတဲ့ မေချာ ေပျာ်ရွှင်ချမ်းေြမ့ပါေစ
ချစ်တဲ့
နှစ်ခုလံုးြကိုက်တယ်..
စားသွားြပီ မေချာေရ...
ပုဇွန်ဟင်းက အဆန်းေလးပဲ ေချာေရ။ အဲလိုမျိုးတစ်ခါမှ မေပါင်းဖူးဘူး။ လုပ်စားြကည့်ရဦးမယ်။ ပဲပင်ေပါက်ချဉ်စပ်သုပ်ကေတာ့ အိမ်ကအြကိုက်ဆံုးဟင်းရံတစ်ခွက်ထဲမှာ ပါတယ် :-)
သမားရိုးကျ ဟင်းေတွကို ြငီးေငွ့ေနတာနဲ့ အေတာ်ပဲ။
ေချာဘေလာ့ကိုလာရင် ဟင်းဆန်းဆန်းေလးေတွ ေတွ့ရတယ်။ အဲဒီလို ဟင်းမျိုးေတွ လုပ်စားချင်ေပမဲ့ ဦးရီးေတာ် လူပျိုြကီးမှာ ထံုးစံမပျက်ေသာ သမားရိုးကျ ဟင်းခွက်များပဲ စားလိုတာမို့ အခက်ေတွ့ေနပါတယ်။
ရှလွတ် .......................
ခုတစ်ေလာေတာ့ ဟင်းေတွထမင်းေတွစားရတာရိုးေနတာနဲ့..
READY MAKE အသားေပါင်းထုပ်ေတွ ေပါက်စီ ေတွပဲ ေပါင်းစားြဖစ်တယ်..
ခုလိုမျိုးေလး ြမင်ရေတာ့လဲ ..
စားချင်လိုက်တာေနာ်...
ဟူး...
ဗိုက်ကလည်း ဆာြပန်ြပီ.။
ဘယ်သူချက်ေကျွးမလဲ ေြပးေချာင်းလိုက်အံုးမယ်
အပ်ချေလာင်း....ေဟာင်း...ေဝါင်း..။
ဖွ...ဟ ကံေကာင်းချက်..။
ေဒါ်ေချာ မီးဖိုထဲက ၂ ေကာင်ေလာက် နှိုက်ြပီး
ေလွးလိုက်တယ်..။
အိမ်ရှင်ြပန်မေရာက်ေသးခင် လစ်မှ..ဝှစ်.။:P
ဟင်းေလးေတွကဆန်းြပီးလုပ်ရတာလည်းလွယ်တယ်။ လိုက်လုပ်စားဦးမယ်။ အခုေတာ့ ပဲပင်ေပါက်က ဝယ်ရဦးမှာမို့ ပုစွန်ပဲအရင်သုပ်စားလိုက်တယ် :)
စူးနွယ်ေလး
နံနံပင်က ေနာက်မှထည့်ရင် မေကာင်းဘူးလားအစ်မ... ပုဇွန်ေပါင်းအတွက် အနံ့အရသာ ေြပာင်းသွားမလား...
အားတဲ့ခါေတာ့ စမ်းြကည့်မယ်စိတ်ကူးတယ်... အဟီး ပျင်းေတာ့ပျင်းတယ်ဗျာ....
မေချာက ရှင်းြပထားေတာ့လည်း တကယ့်ကို ရိုးရိုးေလး ပဲ၊ ြပီးေတာ့ အင်မတန်လည်း အရသာ ရှိမယ့်ပံု...၊
တကယ်ြကီးကို ဗိုက်ဆာြပီး ြပန်သွားြပီ..။
ဟုတ်ပ ကိုအလင်းစက်ေြပာသလို လုပ်ရမှာ
နံနံေတွက နွမ်းသွားြပီး မလှေတာ့ဘူးြဖစ်သွားတယ် အဲ စားလို့ေတာ့ ေကာင်းတယ် အရသာအေတာ်ရှိ
ေနာက်တေခါက်ေပါ့ ခုထက်ေကာင်းေအာင် လုပ်စားဦးမယ် ဟီး
ပုဇွန်ြကက်သွန်ြဖူေပါင်းနဲ့ ပဲပင်ေပါက်ချဉ်စပ်သုပ်ေလး လာစားတယ် မေချာေရ။ အချဉ်အစပ်ဆို ြကိုက်ြပီးသားပဲ။
လက်ရာ ေကာင်းေကာင်းေလးမို့ ြကည့်ရံုနဲ့ သွားရည်ကျချင်ေနြပီ။ အမေချာ နှိပ်စက်တယ်။း(
ခင်မင်လျက်
ကိုကိုေမာင်(ပန်းရနံ့)
ပဲပင်ေပါက် ကိုအြမဲမြကိုက်ဘူး။ ဒါေပမဲ့ ပဲပင်ေပါက်သုပ်ကျေတာ့ သိပ်ြကိုက်တယ်။
ေချာေရ..စိတ်ရှည်ရှည်နဲ့ေသေသချာချာ ေရးြပထားလို့ေကျးဇူးဘဲေနာ်။
မမေချာေရ.. ပုစွန်ြကက်သွန်ြဖူေပါင်းေလးအတွက် ေကျးဇူးေနာ်.. ဟင်းေတွ စားရတာ ထပ်ေနလို့ ဘာစားရမလဲ စဉ်းစားေနတာနဲ့ အေတာ်ပဲ.. ပဲပင်ေပါက်သုပ်ေကာေပါ့.. :)
အမကေတာ့ အစားနဲ့ နှိပ်စက်ေနပါတယ် :P
ပံုေတွက လှလွန်းလို့ ြကည့်ရင်းသွားေရကျမိတယ်..
စားချင်လိုက်တာေနာ်
ပုဇွန်ြကိုက်တဲ့သူဆိုေတာ့ ခုဟင်းေလးက
စားချင်စဖွယ်ပဲ.။ ရှလွတ်.......ရှလွတ်...
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
အား... မေချာ နှိပ်စက်ြပီ ဗိုက်ဆာေနတဲ့ အချိန်မှာ အြကိုက်ဆံုး အေနေဝး အစားအေသာက်ေတွ လာြပထားတယ် ရက်စက်ပါ့ မြကီးေချာေရ....
I tried to cook the prawns and mushroom curry.It is very delicious.
Post a Comment