​​ေပျာ်​​ေပျာ်ပါး​​ပါး​​ ထမင်း​​စား​​ြကွပါ.....




​​ေပျာ်​​ေပျာ်ပါး​​ပါး​​ လက်ဆံုစား​​ြကမယ်

ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ ဘ​​ေလာ့​​ကို အလည်​​ေရာက်လာြကတဲ့​​ ကျွန်မရဲ့​​ ​​ေမာင်နှမ​​ေတွကို ​​ေပျာ်စရာ​​ေန့​​​ေလး​​အတွက် အမှတ်တရ အထူး​​ထမင်း​​ဝိုင်း​​နဲ့​​ ဧည့်​​ခံပါမယ်…. ​​ေပျာ်​​ေပျာ်ပါး​​ပါး​​နဲ့​​ ဂုဏ်ြပုစား​​​ေသာက်ပွဲ​​ေလး​​ ပါဝင်ဆင်နွဲ ကျင်း​​ပြကပါစို့​​လား​​​ေနာ်… အား​​လံုး​​လဲ ကျွန်မနဲ့​​ထပ်တူ ​​ေပျာ်ရွှင်ြကလိမ့်​​မယ်လို့​​ ယံုြကည်ပါတယ်.. ဒီထမင်း​​ဝိုင်း​​မှာ ပါဝင်မဲ့​​ ဟင်း​​လျာ​​ေတွက ငါး​​ပဲငပိ​​ေပါင်း​​၊​ သီး​​စံုအစိမ်း​​​ေြကာ်၊​ ြကက်သား​​ကချင်ချက်၊​ လက်ဖက်ပုဇွန် ​​ေကာင်လံုး​​​ေမွှး​​​ေြကာ်၊​ ​​ေဂါ်ရခါး​​သီး​​နဲ့​​ ဥနီကို အချဉ်သုပ်၊​ အား​​လူး​​မွ​​ေြကာ်၊​ ငါး​​ဖယ်လံုး​​နဲ့​​ ပဲလိပ်ြပာရွက် ဟင်း​​ချိုတို့​​ ြဖစ်ပါတယ်.. အခု ထမင်း​​ပွဲမှာ ပါဝင်တဲ့​​ အချို့​​​ေသာ ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေတွကို ​​ေဖာ်ြပြပီး​​သား​​ြဖစ်တာမို့​​ မ​​ေဖာ်ြပရ​​ေသး​​တဲ့​​ ဟင်း​​​ေတွအတွက် ချက်နည်း​​ကို ြပန်လည်​​ေဝမျှပါမယ်ရှင်။

ငါး​​ပဲငပိ​​ေပါင်း​​
ပထမဦး​​ဆံုး​​ ​​ေပါင်း​​လိုတဲ့​​ ငါး​​ကို ​​ေြကး​​ခွံခွာ၊​ ဗိုက်​​ေဖာက်​​ေရ​​ေဆး​​ လုပ်ြပီး​​သကာလ ဓါး​​ြဖင့်​​ ပံုပါအတိုင်း​​ မွန်း​​ပါတယ်… ြပီး​​​ေတာ့​​ ငါး​​ကို အရက်အနည်း​​ငယ်၊​ ဆား​​၊​အချိုမှုန့်​​ (အသား​​မှုန့်​​) တို့​​နဲ့​​ နယ်ြပီး​​ အရသာ​​ေတွ ငါး​​ထဲဝင်​​ေအာင် အချိန်အတန်ြကာ ထား​​လိုက်ပါတယ်..



အသံုး​​ြပုမဲ့​​ ပဲငံြပာရည်နဲ့​​ ပဲငပိပုလင်း​​


ပုလင်း​​ထဲက ပဲငပိ ဒီ​​ေလာက်ထည့်​​မယ်​​ေနာ်

 

ပဲငံြပာရည်၊​ ပဲငပိ၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ချင်း​​၊​ ငရုပ်သီး​​ နံနံ၊​ အချိုမှုန့်​​၊​ အသား​​မှုန့်​​

ပဲငံြပာရည်အြကည် စား​​ပွဲတင်ဇွန်း​​ တစ်ဇွန်း​​ခန့်​​ကို ပန်း​​ကန်လံုး​​တစ်ခုထဲ ထည့်​​ပါတယ်.. ​​ေရအနည်း​​ငယ်ထည့်​​ြပီး​​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ ငရုပ်သီး​​အနည်း​​ငယ်တို့​​ကို ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ြပီး​​ ရှမ်း​​နံနံ ပါး​​ပါး​​လှီး​​၊​ နှမ်း​​ဆီ အနည်း​​ငယ်နဲ့​​ ပဲငပိ ဇွန်း​​တစ်ဝက်ခန့်​​ ၊​ သြကား​​နည်း​​နည်း​​၊​ အချိုမှုန့်​​ ၊​ အသား​​မှုန့်​​တို့​​ အား​​လံုး​​ကို ​​ေရာ​​ေမွှပါတယ်..


အဆာပလာ​​ေတွနဲ့​​ နယ်

ငါး​​ကို ပန်း​​ကန်ြပား​​တစ်ခုထဲထည့်​​လိုက်ြပီး​​ ​​ေရာ​​ေမွှထား​​တဲ့​​ ပဲငံြပာရည်တို့​​ကို ငါး​​​ေပါ်​​ေလာင်း​​ချလိုက်ြပီး​​ နှံ့​​​ေအာင် နယ်ပါမယ်..

​​ေပါင်း​​ြပီ​​ေနာ်

ထို့​​​ေနာက် ဒယ်အိုး​​တစ်ခုထဲ​​ေရထည့်​​ကာ ငါး​​ထည့်​​ထား​​တဲ့​​ ပန်း​​ကန်ြပား​​ကို ဒယ်အိုး​​ထဲ ​​ေနရာချြပီး​​ ငါး​​ကိုလံု​​ေအာင်  အဖံုး​​ဖံုး​​ကာ ​​ေရ​​ေနွး​​​ေငွ့​​ြဖင့်​​ စတင်​​ေပါင်း​​ပါတယ်.. ပန်း​​ကန်ြပား​​​ေအာက်မှာ ပန်း​​ကန်လံုး​​တစ်လံုး​​ ခံထား​​ပါတယ်.. တစ်ဖက်ကျက်ရင် ​​ေနာက်တစ်ဖက်ကို လှန်​​ေပး​​လို့​​ စုစု​​ေပါင်း​​ ၁၅ မိနစ်ခန့်​​ အချိန်​​ေလာက်ဆို ဖွင့်​​ြကည့်​​လိုက်မယ်ဆိုရင် အနံ့​​အရသာ ​​ေကာင်း​​မွန်​​ေမွှး​​ြကိုင်​​ေနတဲ့​​ ငါး​​ပဲငပိ​​ေပါင်း​​ကို ရပါတယ်..




စား​​ဖို့​​အဆင်သင့်​​ပါ။

ပန်း​​ကန်ြပား​​တစ်ခုထဲ ထည့်​​ြပီး​​ အ​​ေပါ်က အစိမ်း​​​ေရာင်နံနံပင်များ​​ကို အလှြဖူး​​လိုက်ြပီဆိုရင်​​ေတာ့​​ သံုး​​​ေဆာင်ဖို့​​ အဆင်သင့်​​ြဖစ်တဲ့​​ ငါး​​ပဲငပိ​​ေပါင်း​​တစ်ခွက် ရပါြပီရှင်။



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
သီး​​စံုအစိမ်း​​​ေြကာ်
​​ေရာင်စံု အသီး​​များ​​

​​ေနာက်ဟင်း​​တစ်မည်က သီး​​စံုအစိမ်း​​​ေြကာ်ပါ… ကျွန်မက အစိမ်း​​​ေြကာ်ဆိုရင် အ​​ေရာင်​​ေလး​​​ေတွ စံု​​ေအာင် ထည့်​​ရတာကို သ​​ေဘာကျပါတယ်.. ဒါ​​ေြကာင့်​​ အခု​​ေြကာ်ထား​​တဲ့​​ အစိမ်း​​​ေြကာ်မှာ ​​ေြပာင်း​​ဖူး​​​ေသး​​ ( Baby Corn)၊​ ဥနီ၊​ ငရုပ်ပွ အနီ၊​ အစိမ်း​​၊​ ​​ေရွှပဲသီး​​ တို့​​ကို အဆင်သင့်​​ြပင်ဆင်ထား​​ပါတယ်.



​​ေြကာ်ြကမယ် ​​ေလှာ်ြကမယ်..

ကက်သွန်ြဖူ ဓား​​ြပား​​ရိုက်ြပီး​​ ဆီအိုး​​ထဲထည့်​​လိုက်ပါတယ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​ အသီး​​​ေရာင်စံု​​ေတွကို ဆီအိုး​​ထဲထည့်​​၊​ ဆား​​အချိုမှုန့်​​၊​ ခရုဆီ၊​ အသား​​မှုန့်​​ တို့​​ကို ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေမွှပါမယ်.. ​​ေကာ်မှုန့်​​နည်း​​နည်း​​ကို ​​ေရ​​ေဖျာ်ြပီး​​ ထည့်​​ပါတယ်..  အသီး​​​ေတွ မနွမ်း​​ခင် ခပ်ကျွတ်ကျွတ် အ​​ေနအထား​​မှာ ချလိုက်ရင် အ​​ေရာင်လဲလှ အရသာလဲ ရှိတဲ့​​ သီး​​စံုအစိမ်း​​​ေြကာ် တစ်ခွက်ရပါြပီ။ အသီး​​​ေတွက ဝါစိမ်း​​နီ​​ေတာ့​​ စံုသွား​​တာပါဘဲ.. ဒါ​​ေတာင် အြပာ​​ေရာင် အသီး​​မရှိလို့​​ မထည့်​​လိုက်ရဘူး​​... ရှိများ​​ရှိရင် ဝါစိမ်း​​နီြပာဆိုြပီး​​ နံမည်​​ေပး​​ဦး​​မလို့​​ း​​)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
အာလူး​​မွ​​ေြကာ်

အာလူး​​မွ​​ေြကာ်

အာလူး​​မွ​​ေြကာ်ဖို့​​အတွက် အာလူး​​​ေတွကို အရင်ြပုတ်ပါတယ်.. အာလူး​​ကျက်ြပီဆိုရင် ​​ေရ​​ေအး​​နဲ့​​ ခနထား​​လိုက်ြပီး​​ အခွံနွာ အသား​​​ေတွကို လက်နဲ့​​ အနည်း​​ငယ်​​ေြခလိုက်ပါတယ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​ ဆီအိုး​​တည် ဆီကျက်ရင် နနွင်း​​မှုန့်​​အနည်း​​ငယ်ထည့်​​ ၊​ အာလူး​​​ေြခထား​​တာကိုထည့်​​ြပီး​​ ဆား​​အချိုမှုန့်​​​ေလး​​ထည့်​​ြပီး​​ အနည်း​​ငယ်​​ေြကာ်လိုက်ြပီး​​ ပန်း​​ကန်ြပား​​ထဲထည့်​​ နံနံပင်​​ေလး​​ အုပ်လိုက်ရင် အာလူး​​မွ​​ေြကာ် ရပါြပီ​​ေနာ်။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ငါး​​ဆုပ်ပဲလိပ်ြပာ ဟင်း​​ချို




ငါး​​ဆုပ်ပဲလိပ်ြပာဟင်း​​ချို

ငါး​​ဆုပ်လံုး​​ ပဲလိပ်ြပာဟင်း​​ချိုအတွက် ပထမဆံုး​​ အိုး​​တစ်လံုး​​နဲ့​​ ​​ေရ​​ေနွး​​တည်ပါမယ်.. ြကက်သွန်ြဖူ ဓား​​ြပား​​ရိုက်ထည့်​​ြပီး​​ ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​ ထည့်​​ြပီး​​ ငါး​​ဆုပ်များ​​ကို နှစ်ြခမ်း​​ခွဲြပီး​​ ထည့်​​ြပုတ်ပါတယ်.. ငါး​​ဆုပ်ကျက်ပါက ဟင်း​​အိုး​​ဆူဆူထဲကို အရွက်ြကမ်း​​သင်ထား​​တဲ့​​ ပဲလိပ်ြပာရွက်ထည့်​​လိုက်ြပီး​​ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​လို့​​ ပန်း​​ကန်တစ်လံုး​​ထဲထည့်​​ကာ အ​​ေပါ်က ငရုပ်​​ေကာင်း​​မှုန့်​​​ေလး​​ ြဖူး​​လိုက်ပါက ပူပူ​​ေနွး​​​ေနွး​​ ငါး​​ဆုပ်လံုး​​ ပဲလိပ်ြပာဟင်း​​ချို ရပါြပီ။

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
​​ေဂါ်ရခါး​​သီး​​ ဥနီ အချဉ်သုပ်

​​ေခါ်ရခါး​​သီး​​၊​ ဥနီ အစိမ်း​​ အချဉ်သုပ်

​​ေဂါ်ရခါး​​သီး​​နဲ့​​ ဥနီ အချဉ်သုပ်ဖို့​​အတွက် ​​ေဂါ်ရခါး​​သီး​​ကို အခွံခွာ၊​ ပါး​​ပါး​​လှီး​​ြပီး​​ အ​​ေချာင်း​​​ေသး​​​ေသး​​​ေလး​​များ​​ ရ​​ေအာင် လှီး​​ပါမယ်.. ဥနီကိုလည်း​​ ပါး​​ပါး​​လှီး​​ြပီး​​ အ​​ေချာင်း​​​ေသး​​ရှည်ရှည် မျှင်မျှင်​​ေလး​​​ေတွ လှီး​​ြပီး​​ ကျွတ်​​ေအာင် ​​ေရစိမ်ထား​​ပါမယ်.. စား​​ခါနီး​​မှာ  ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ နံနံ၊​ သံပုရာသီး​​ (ရှာလကာရည်)၊​ ဆား​​၊​အချိုမှုန့်​​ တို့​​နဲ့​​ နယ်ြပီး​​ အ​​ေပါ်က နှမ်း​​​ေလှာ်ကို ြဖူး​​လိုက်ရင် အချဉ်သုပ်တစ်ခွက်ရပါြပီ။

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ြကက်သား​​ကချင်ချက်

ဆီနည်း​​နည်း​​ အချဉ်အစပ် များ​​များ​​နဲ့​​ ြကက်သား​​ကချင်ချက်

ကက်သား​​ကချင်ချက်ကို ဟိုး​​အရင်ကတင်ခဲ့​​ဖူး​​ပါတယ်.. ဒါ​​ေပမဲ့​​ ချက်နည်း​​ကို ြပန်​​ေြပာရမယ်ဆိုရင် ြကက်သား​​ကို ​​ေရ​​ေဆး​​ြပီး​​ အတံုး​​အ​​ေန​​ေတာ်​​ေလး​​များ​​ တံုး​​ပါတယ်.. ငရုပ်သီး​​များ​​များ​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူနီ၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ နံနံ၊​ ဖက်ဖယ်ရွက်၊​ မက်လင်ချဉ်သီး​​အ​​ေြခာက် ပါး​​ပါး​​လှီး​​၊​ ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​၊​ ဆီအနည်း​​ငယ်၊​ ြကက်သား​​နဲ့​​တကွ အ​​ေရာင်တင်၊​ နနွင်း​​မှုန့်​​နဲ့​​ အဆာပလာအား​​လံုး​​ကို အိုး​​တစ်လံုး​​ထဲထည့်​​ ​​ေရထည့်​​ြပီး​​ ြကက်သား​​နူး​​​ေအာင် ချက်လိုက်ရင် အချဉ်နဲ့​​ အစပ် အရသာကဲတဲ့​​ ြကက်သား​​ကချင်ချက် ရပါတယ်.. ကချင်ချက်မှာ မပါမြဖစ်ထည့်​​တာက ဖက်ဖယ်ရွက် ြဖစ်ပါတယ်.. မက်လင်သီး​​မရရင် ရတဲ့​​အချဉ်နဲ့​​ ချက်နိုင်ပါတယ်.. ဆီအနည်း​​ငယ်သာ ထည့်​​ဖို့​​လိုပါတယ်..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
လက်ဖက်ပုဇွန်​​ေကာင်လံုး​​​ေမွှး​​​ေြကာ်

လက်ဖက်ပုဇွန်​​ေြကာ်

လက်ဖက် ပုဇွန်​​ေကာင်လံုး​​​ေမွှး​​​ေြကာ်နည်း​​ကို ဒီစာမျက်နှာ​​ေအာက်မှာတင် ​​ေဖာ်ြပြပီး​​ ြဖစ်တဲ့​​အတွက် ထပ်ြပီး​​ မ​​ေရး​​ြပ​​ေတာ့​​ပါဘူး​​ရှင်.. ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ လက်ဖက်​​ေြခာက်ခပ်များ​​များ​​နဲ့​​ ​​ေြကာ်ထား​​တာြဖစ်ပါတယ်... အား​​လံုး​​ဘဲ ​​ေပျာ်ရွှင်စိတ်ြကည်လင်စွာ သံုး​​​ေဆာင် စား​​​ေသာက်ြကပါ​​ေနာ်။

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

လူတိုင်း​​​ေပျာ်ရွှင်ဝမ်း​​သာ စိတ်ချမ်း​​သာ​​ေသာ ​​ေန့​​က​​ေလး​​အတွက် ရည်ရွယ်တဲ့​​ ထမင်း​​ဝိုင်း​​​ေလး​​ ြဖစ်ပါတယ်... ​​ေနာင်လာမဲ့​​ ​​ေန့​​ရက်တိုင်း​​မှာ ​​ေပျာ်ရွှင်ချမ်း​​​ေြမ့​​ြခင်း​​​ေတွ၊​  ​​ေကာင်း​​​ေသာ ​​ေမျှာ်လင့်​​ြခင်း​​​ေတွ ယူ​​ေဆာင်​​ေပး​​​ေသာ ​​ေန့​​ရက်များ​​ ြဖစ်ြကပါ​​ေစရှင်..




30 comments:

Baby taster said...

အယ် နှိပ်စက်တယ်​​ေဝး​​့​​
ငါး​​​ေပါင်း​​​ေလး​​စား​​ ချင်လိုက်တာ
အကုန်ြကိုက်၏ အရမ်း​​​ေတာ်၏

လသာည said...

အား​​ ဗိုက်ဆာ​​ေနတာနဲ့​​ အ​​ေတာ်ပဲ အရင်ဆံုး​​ လာအား​​​ေပး​​သွား​​တယ်း​​)))
ပဲငါး​​ပိနဲ့​​ ငါး​​​ေပါင်း​​တာ ခက်တယ်မှတ်တာ၊​ အခုလိုဆို​​ေတာ့​​လည်း​​ မခက်ဘူး​​ပဲ​​ေနာ်။
ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေတွ အများ​​ြကီး​​ရြပန်ြပီ၊​ ​​ေချာကို ​​ေကျး​​ဇူး​​အများ​​ြကီး​​တင်တယ်။

ချစ်ြကည်​​ေအး​​ said...

မဂင်္လာရှိ​​ေသာ ထမင်း​​စား​​ပွဲပါပဲ ညီမ​​ေချာ​​ေရ.....:)

ညီမ​​ေလး​​ said...

ဒီ​​ေန့​​ ဘာမှ မချက်​​ေတာ့​​ ​​ေချာ နား​​ပဲလာစား​​ရမယ်း​​)

ယမင်း​​ said...

အင်း​​အစိမ်း​​​ေြကာ်​​ေလး​​က​​ေကာင်း​​ပါ့​​ ငါး​​ဆုပ်ပဲလိပ်ြပာဟင်း​​ချိုကလည်း​​ ချိုပါ့​​ ငါး​​​ေပါင်း​​​ေလး​​ကလည်း​​ ​​ေကာင်း​​ရှလွတ်း​​ နှိပ်စက်တယ်​​ေနာ် မ​​ေချာ..... ဟင့်​​

​​ေမာင်​​ေလး​​ said...

ဘာ​​ေန့​​အမှတ်တရ အထူး​​ထမင်း​​ဝိုင်း​​လဲဗျ.....မ​​ေချာရ...။ငါး​​​ေပါင်း​​ရယ်...ဥနီ၊​​ေဂါ်ရခါး​​အချဉ်သုတ်ရယ်...
အား​​​ေပး​​သွား​​ပါတယ်....။

mmzh said...

ထမင်း​​စား​​ြကွပါဆိုလို့​​ ​​ေရာက်လာပါ၏။
ြမင်သာြမင်ရြပီး​​ မစား​​ရ​​ေတာ့​​ တံ​​ေတွး​​ြမိုချြပီး​​
တိတ်တိတ်​​ေလး​​ြပန် သွား​​ပါတယ်။

crystal said...

အ​​ေမ့​​ကို ထမင်း​​ဝိုင်း​​တဲ့​​ ြကိူတဲ့​​သ​​ေဘာလို့​​ ယူဆလိုက်မယ်​​ေနာ်။ သမီး​​တစ်​​ေယာက်ရှိရင် အ​​ေမက ဟင်း​​တစ်ခွက်​​ေတာ့​​ ရတာပဲ။ အ​​ေမနဲ့​​အတူ ​​ေပျာ်​​ေပျာ်ပါး​​ပါး​​ ထမင်း​​လက်ဆံု စိတ်ကူး​​ထဲမှာ စား​​သွား​​တယ် ​​ေချာ​​ေရ...

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

မ​​ေချာ အကယ်လာစား​​လို့​​ရလား​​ဟင်။ ရှလွတ်..ရှလွတ်..
ငါး​​​ေပါင်း​​၊​ အစိမ်း​​​ေြကာ် နဲ့​​ ြကက်ကချင်ချက် အဲဒါ ပိုစား​​ချင်တယ်..
ဟင့်​​ ဒီ​​ေန့​​ အိပ်ယာထ​​ေနာက်ကျလို့​​ လက်ဖက်သုတ်နဲ့​​ ထမင်း​​​ေလွး​​လိုက်ပါတယ် ဆိုမှ
မ​​ေချာ တို့​​နှိပ်စက်ချက် ..ကယ်ပဲ ကယ်ပဲ...

ျ ပ said...

​​ေကျး​​ဇူး​​ကမ္ဘာ

လင်း​​စင်​​ေယာ် said...

မမ​​ေချာ​​ေရ...​​ေပျာ်​​ေပျာ် ပါး​​ပါး​​ ဝင်​​ေရာက် စား​​သံုး​​သွား​​ပါတယ်...တကယ်ကိုပဲ ကျက်သ​​ေရအ​​ေပါင်း​​နှင့်​​ ြပည့်​​စံုတဲ့​​ အရသာရှိတဲ့​​ ထမင်း​​ဝိုင်း​​​ေလး​​ပါ...ချစ် မမ​​ေချာရဲ့​​ လက်ရာကလည်း​​ အလွန်​​ေကာင်း​​တယ်ရှင်...

Bravo said...

ထမင်း​​စား​​ထား​​တာ​​ေတာင် ဗိုက်ြပန်ဆာသွား​​တယ်

အင်ြကင်း​​သန့်​​ said...

ဟုတ်တယ်....ဒီလိုအချိန်မျိုး​​မှာ မဂင်္လာရှိစွာနဲ့​​ ​​ေပျာ်​​ေပျာ်ပါး​​ပါး​​ထမင်း​​စား​​ပွဲဆင်နွှဲြကရမယ်။း​​)

ြမတ်နိူး​​ said...

မဂင်္လာရှိ​​ေသာ ထမင်း​​စား​​ပွဲပါပဲ အား​​လံုး​​နဲ့​​အတူ...​​ေပျာ်​​ေပျာ် ပါး​​ပါး​​ ဝင်​​ေရာက် စား​​သံုး​​သွား​​ပါတယ်
တကယ်ကိုပဲမဂင်္လာ ကျက်သ​​ေရအ​​ေပါင်း​​နှင့်​​ ြပည့်​​စံုတဲ့​​ အရသာရှိတဲ့​​ ထမင်း​​ဝိုင်း​​​ေလး​​ပါ...မ​​ေချာ​​ေရ​​ေကျး​​ဇူး​​

ဝက်ဝံ​​ေလး​​ said...

​​ေချာ ​​ေနာ် ကိုယ်က ခုမှနိုး​​တာ ဗိုက်စာ​​ေနရတဲ့​​ြကား​​ထဲ
ဟွင့်​​ သွား​​ရည်ကျသွား​​တယ် ဒါြဗဲ
တာ့​​တာ

ဖိုး​​ြကယ် said...

ဟင့်​​......ဗိုက်ဆာလို့​​ ြပန်ြပီ ရှိတာ​​ေလး​​နဲ့​​ပဲ နယ်ဖတ်စား​​လိုက်​​ေတာ့​​မယ် :(

ခင်တဲ့​​(ဖိုး​​ြကယ်)

Sunny said...

ထမင်း​​လာစား​​သွား​​ပါတယ်.. ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ မ​​ေချာဆီက နည်း​​နဲ့​​ ငါး​​​ေပါင်း​​စား​​မယ်.. :)

​​ေမာင်ဘြကိုင် said...

ငါး​​ကလွဲရင်ကျန်တဲ့​​ဟင်း​​​ေတွအ​​ေြကာ်​​ေတွအကုန်ြကိုက်တယ်ဗျား​​
ဂလုဂလုး​​)

ahphyulay said...

အင်း​​...
ထမင်း​​ဝိုင်း​​က​​ေလး​​က အမိုက်စား​​ပဲ ။
ကျွန်​​ေတာ်လည်း​​ ြကက်ပဲ ချက်တယ်​​ေလ၊​ ​​ေပါင်း​​အိုး​​နဲ့​​ ၊​
အ​​ေမစု လွတ်တဲ့​​အထိမ်း​​အမှတ်နဲ့​​ လာစား​​ပါလား​​ ။
​​ေကျး​​ဇူး​​တင်တယ်​​ေနာ်..၊​
​​ေနာက်ရသ​​ေလာက်ဆက်​​ေရး​​အံုး​​မယ်​​ေလ..။
အခုဟာက နဲနဲ ​​ေလာသွား​​တယ်..။

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

​​ေပျာ်​​ေနလို့​​ ထမင်း​​​ေတာင် အများ​​ြကီး​​ မစား​​နိင်ဘူး​​ ြဖစ်​​ေနတယ်

khinmarlaraung said...

မ​​ေရ.....​​ေရာက်လာရတဲ့​​ အချိန်က စလံုး​​စံ​​ေတာ်ချိန် နံက် ၁ နာရီဆို​​ေပမဲ့​​
ဒီ Post ​​ေလး​​နဲ့​​မှ လာ​​ေတွ့​​ရ​​ေလ​​ေတာ့​​ ဗိုက်က ​​ေအာ်လာပါ​​ေလ​​ေရာ။
ညီမလည်း​​ ခုတ​​ေလာ ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေလး​​​ေတွ စတင်သင်ြကား​​​ေနြပီ ဆို​​ေတာ့​​
ဒီ​​ေနရာ​​ေလး​​က​​ေန ဟင်း​​ချက်နည်း​​တချို့​​ မှတ်သား​​သွား​​တယ် မ​​ေရ။
ြပန်လည်​​ေဝမျှ​​ေပး​​လို့​​​ေကျး​​ဇူး​​။ :)
မှတ်သား​​ရင်း​​ စား​​ချင်စိတ်​​ေလး​​​ေတွ ​​ေပါက်ရင်း​​ ​​ေဘး​​နား​​မှာ အသင့်​​ရှိ​​ေနတဲ့​​
အာလူး​​​ေြကာ်ကိုသာ အား​​ပါး​​တရ ​​ေကာက်ဝါး​​​ေနလိုက်​​ေတာ့​​တယ်..မ​​ေရ။ ​​ေကာင်း​​​ေရာ။ :P
...ခင်မင်​​ေလး​​စား​​လျှက်...ခင်မာလာ​​ေအာင်...:)

ကိုရီး​​{ကိုြကီး​​} said...

မ​​ေချာ

​​ေပျာ်​​ေပျာ်ပါး​​ပါး​​ လာ​​ေရာက်သံုး​​​ေဆာင်သွား​​ပါ​​ေြကာင်း​​.....
လာလည်ရင် ချက်​​ေကျွး​​ဖို့​​သာ ြပင်ထား​​ဗျာ :))))

ခင်မင်စွာြဖင့်​​
ကိုရီး​​ {ကိုြကီး​​}

​​ေသာ်ဇင်စိုး​​ said...

ရှလွတ်ရှလွတ်ရှလွတ်.. ဟူး​​.. ရှယ်ပဲ.. ဒီ​​ေန့​​​ေန့​​ခင်း​​စား​​​ေတာ့​​ ဖူလံုး​​သွား​​ြပီ.. :D

မိုး​​​ေငွ့​​ said...

ြကက်ကချင်ချက်ဆို တို့​​ကြကိုက်ြပီး​​သား​​ပဲ....။ ဟင်း​​​ေတွအစံုနဲ့​​ အဝတီး​​သွား​​တယ်...။

ခင်တဲ့​​
မိုး​​​ေငွ့​​

shwezinu said...

​​ေနာက်ကျသွား​​တယ် ညီမ​​ေရ

ဒါ​​ေပမဲ့​​ မစား​​ရလည်း​​ ​​ေနပါ​​ေစ ​​ေပျာ်ပါတယ် ​​ေပျာ်ပါတယ်


ခင်မင်စွာြဖင့်​​
​​ေရွှစင်ဦး​​

အနမ်း​​ said...

အစား​​အ​​ေသာက်​​ေတွအစံုအလင်နဲ့​​ သား​​​ေရကျလာပီ​​ေနာ်..
​​ေချာရဲ့​​ချက်နည်း​​​ေလး​​​ေတွမှတ်သား​​သွား​​ပါတယ်။ အိမ်ရှင်မမှာလည်း​​ အား​​​ေပး​​ဆဲး​​))

မိုး​​စက်ပွင့်​​ said...

​​ေနာက်ကျမှ ​​ေရာက်ရတဲ့​​အတွက် အရိုး​​ဘဲ ကိုက်သွား​​တယ်​​ေနာ်- အယ် ........ဒါဆို

yetunzaw said...

ထမင်း​​လာစား​​သွား​​ပါတယ်

mg han said...

ကျွန်​​ေတာ်​​ေတာ့​​ချက်ပဗျို.။ဒါ​​ေပမဲ့​​အရိုး​​ရဲ့​​ လူလည်အာရှသား​​ထဲက.အမဲကင်သီချင်း​​​ေလး​​​ေတာ့​​ခဏခဏဆိုမိသဗျ။အဟီး​​....

kotunygn said...

:D
I like to eat good foods. Don't know how to cook. Thanks. Hungry now.