ကျွန်မတို့​​ရဲ့​​ ​​ေဒသအစား​​အစာများ​​(၃)

ဒီ​​ေန့​​လည်း​​ ကျွန်မတို့​​​ေဒသမှာ စား​​​ေသာက်တတ်ြကတဲ့​​ ဟင်း​​များ​​နဲ့​​ မိတ်ဆက်​​ေပး​​ချင်ပါတယ်.. ​​ေဒသအစား​​အစာ ဆို​​ေပမဲ့​​လို့​​ အြခား​​​ေဒသ​​ေတွမှာလည်း​​ ရနိုင်ြပီး​​ စား​​​ေသာက်တတ်ြကတဲ့​​  ဟင်း​​​ေတွ ြဖစ်ပါတယ်... ချက်ပံုချက်နည်း​​သာလျှင် အနည်း​​ငယ် ကွာြခား​​သွား​​နိုင်ပါတယ်.. တိုင်း​​ရင်း​​သား​​ ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေတွဟာ အများ​​အား​​ြဖင့်​​ ဆီအထည့်​​နည်း​​ပါတယ်..  အသား​​ငါး​​ထက် အသီး​​အရွက်ကိုသာ ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ ဆန်း​​ဆန်း​​ြပား​​ြပား​​ ပိုြပီး​​ လုပ်စား​​တတ်ြကပါတယ်.. ကျွန်မကိုယ်တိုင်လည်း​​ အသား​​ငါး​​ချက်တာထက် အသီး​​အရွက်ကိုသာ ပိုြပီး​​ စား​​ြဖစ်ပါတယ်.. အိမ်မှာလဲ အသား​​စံု စား​​တာဆိုလို့​​ ကျွန်မအ​​ေဖနဲ့​​ ​​ေမာင်​​ေလး​​​ေတွသာ ရှိြပီး​​ ကျန်မိသား​​စုဝင်​​ေတွ အား​​လံုး​​ ဝက်၊​ အမဲ မစား​​ြကတာ​​ေြကာင့်​​ တစ်ခါတစ်ရံ ြကက်၊​ ငါး​​နဲ့​​ အသီး​​အရွက်သာ အချက်များ​​ပါတယ်..  ဒါ​​ေြကာင့်​​ ကျွန်မတို့​​ရဲ့​​  ​​ေဒသအစား​​အစာ ဆိုရာမှာ ဟင်း​​ြကီး​​ဟင်း​​​ေကာင်း​​များ​​ ချက်ြပထား​​တာ မဟုတ်ဘဲ သာမန် အိမ်ချက်ဟင်း​​များ​​သာ ြဖစ်​​ေြကာင်း​​ြကိုတင် စကား​​ခံပါရ​​ေစရှင်။









ဒီအရွက်​​ေတွက ကျွန်မတို့​​​ေဒသမှာ အသံုး​​များ​​တဲ့​​ ဟင်း​​ခတ်အ​​ေမွှး​​အြကိုင်ရွက်များ​​ ြဖစ်ပါတယ်.. အ​​ေပါ်ဆံုး​​က ထိပ်ချွန်း​​က​​ေလး​​နဲ့​​ ဖက်ဖယ် လို့​​ ​​ေခါ်ပါတယ်.. အရွက်အရှည်က​​ေတာ့​​ ရှမ်း​​နံနံပါ။ ​​ေအာက်ဆံုး​​က ​​ေသး​​​ေသး​​ တွန့်​​တွန့်​​​ေလး​​များ​​က​​ေတာ့​​ နံနံပင်( ဗမာနံနံ) လို့​​လည်း​​ ​​ေခါ်ြကပါတယ်..





အာလူး​​သုပ်





ပထမဦး​​ဆံုး​​မိတ်ဆက်​​ေပး​​မဲ့​​ ဟင်း​​လျာက အား​​လူး​​သုပ်ပါ။







အာလူး​​ကို ပါး​​ပါး​​လှီး​​ြပီး​​ အ​​ေချာင်း​​​ေလး​​​ေတွြဖစ်​​ေအာင် လှီး​​ြဖတ်လိုက်ပါတယ်..









​​ေရ​​ေနွး​​ဆူဆူထဲ ခုလိုြပုတ်ပါတယ်... အား​​လူး​​ကို မကျိုး​​မ​​ေြက​​ေစဖို့​​ အချိန်အနည်း​​ငယ်သာ ြပုတ်ရန်လိုအပ်ပါတယ်. မဟုတ်ပါက အာလူး​​များ​​ ​​ေြပာ့​​ြပဲသွား​​နိုင်ပါတယ်.. ဆတ်​​ေတာက်​​ေတာက်​​ေလး​​ ြဖစ်​​ေနမှသာ ပိုစား​​​ေကာင်း​​ပါတယ်...









ြပုတ်ြပီး​​အား​​လူး​​​ေချာင်း​​များ​​ကို ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ နံနံ၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ ပဲမှုန့်​​၊​ ဆား​​အချိုမှုန်၊​ ဆီချက်(သို့​​) ဆီစိမ်း​​၊​ သံပုရာသီး​​၊​ ​​ေြမပဲဆန်​​ေထာင်း​​များ​​ထည့်​​ြပီး​​့​​ နယ်လိုက်မယ်ဆိုရင် ချဉ်စပ် အာလူး​​သုပ်တစ်ပွဲ ရပါြပီ။






အာလူး​​သုပ်ပါ​​ေနာ်။


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~






ြကက်ဥ ​​ေထာင်း​​





ြကက်ဥကို ချက်စား​​၊​ ​​ေြကာ်စား​​ရတာ ြငီး​​​ေငွ့​​သူများ​​အတွက် တစ်မျိုး​​​ေြပာင်း​​ြပီး​​ ​​ေထာင်း​​စား​​ဖို့​​အတွက် ကချင်​​ေဒသမှာ ​​ေထာင်း​​​ေလ့​​ရှိတဲ့​​ ြကက်ဥ​​ေထာင်း​​ပါ။ ငရုပ်သီး​​စပ်စပ်ြကိုက်လျှင် များ​​များ​​ ထည့်​​နိုင်ပါတယ်...








ြကက်ဥကို ြပုတ်ြပီး​​ အခွံခွာပါတယ်.. ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​များ​​ကို ​​ေရစင်စင်​​ေဆး​​ြပီး​​ ငရုပ်ဆံုထဲ ထည့်​​​ေထာင်း​​ပါတယ်..







ြကက်ဥကို ခုလို ​​ေသး​​​ေသး​​နှုတ်နှုတ်​​ေလး​​​ေတွြဖစ်​​ေအာင် စင်း​​လိုက်ပါတယ်.. ြပီး​​တာနဲ့​​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​တို့​​နဲ့​​ ​​ေရာ​​ေထာင်း​​လိုက်ပါတယ်..







ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​နဲ့​​အတူ နံနံပင်များ​​ကို ြကက်ဥနဲ့​​အတူ ​​ေရာ​​ေမွှြပီး​​ သမ​​ေအာင် ​​ေထာင်း​​လိုက်ပါတယ်.. ကျွန်မတို့​​အရပ်မှာ​​ေတာ့​​ ဖက်ဖက်ရွက်ကို သံုး​​ြကပါတယ်.. ဖက်ဖယ်မရှိက နံနံပင်ထည့်​​လို့​​ အဆင်​​ေြပပါတယ်...






​​ေဟာဒီက ြကက်ဥ​​ေထာင်း​​ပါ​​ေနာ်။





ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​



တစ်ဆက်တည်း​​ ြကက်ဥ​​ေလး​​ပါ ​​ေပါင်း​​စား​​လိုက်ြကရ​​ေအာင်​​ေနာ်.. ြကက်ဥကို ဘာနဲ့​​မှ မ​​ေရာဘဲ အလွတ်​​ေပါင်း​​တာြဖစ်ပါတယ်..








ြကက်ဥ ၄လံုး​​၅လံုး​​ကို ပန်း​​ကန်ထဲ ထည့်​​ြပီး​​ ခပ်ြကာြကာ​​ေလး​​ ဇွန်း​​နဲ့​​ ခ​​ေလာက်ပါတယ်.. ဆား​​အချိုမှုန့်​​ ၊​ ဆီအနည်း​​ငယ် ​​ေရ​​ေသာက်​​ေရခွက်တစ်ဝက် ထည့်​​ြပီး​​ နှံ့​​စပ်​​ေအာင် ​​ေရာ​​ေမွှပါတယ်.. စိတ်ြကိုက် ​​ေရာသမ​​ေမွှြပီး​​သွား​​ရင် အ​​ေပါ်မှ ​​ေရှာက်​​ေကာ၊​ ပါး​​​ေကာ( တရုတ်မဆလာ) အမှုန့်​​များ​​ကို ပန်း​​ကန်တစ်ြပင်လံုး​​ နှံ့​​​ေအာင် ြဖူး​​ပါတယ်.. မီး​​ဖို​​ေပါ် အိုး​​တစ်လံုး​​ထဲ ​​ေရကို ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​မဲ့​​ ပန်း​​ကန်တစ်ဝက် ြမုပ်သာရံု ထည့်​​ြပီး​​ ြကက်ဥပန်း​​ကန်ကိုထည့်​​ကာ အဖံုး​​အုပ်ထား​​လိုက်ရင် မြကာခင်မှာ ​​ေမွှး​​ြကိုင် ​​ေပျာ့​​​ေြပာင်း​​​ေနတဲ့​​ ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​တစ်ခွက် ရပါြပီ။ ြကက်ဥ​​ေပါင်း​​ရင် ​​ေရများ​​များ​​ ​​ေရာမှ ြကက်ဥပူတင်း​​ကဲ့​​သို့​​ ​​ေပျာ့​​​ေပျာ့​​အိအိ​​ေလး​​နဲ့​​ ပိုစား​​​ေကာင်း​​ပါတယ်..





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



​​ေြကာင်လျှာသီး​​ အစိမ်း​​သုပ်








​​ေြကာင်လျှာသီး​​အစိမ်း​​ကို ပါး​​ပါး​​မျှင်မျှင်​​ေလး​​​ေတွ လှီး​​ပါတယ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​ ဆား​​နဲ့​​ ​​ေသချာနယ်ြပီး​​ အခါး​​ရည်များ​​ထွက်သွား​​​ေအာင် အရည်ညစ်ပစ်ရပါတယ်..






ြပီး​​​ေတာ့​​ ခုလို ​​ေရစိမ်ထား​​လိုက်ပါတယ်​​ေနာ်။







စား​​ခါနီး​​မှ ​​ေရစိမ်ထား​​တဲ့​​​ေြကာင်လျှာသီး​​ကို ​​ေရစင်​​ေအာင်ညှစ်ြပီး​​ ဆား​​အချိုမှုန့်​​၊​ ြကက်သွန်နီ ပါး​​ပါး​​လှီး​​၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ သံပုရာသီး​​တို့​​နဲ့​​ ​​ေရာနယ်လိုက်ရင် ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ​​ေြကာင်လျှာသီး​​သုပ် ရပါြပီ။ အ​​ေပါ်က နံနံပင်​​ေလး​​ ြဖူး​​ထား​​လိုက်ရံုပါဘဲ...






​​ေြကာင်လျှာသီး​​ ဆန်​​ေလှာ်ဟင်း​​ရည်










အ​​ေစာတုန်း​​ကလိုဘဲ ​​ေြကာင်လျှာသီး​​ကို  ပါး​​ပါး​​လှီး​​ ဆား​​နယ်ြပီး​​ ​​ေရစိမ်ထား​​တဲ့​​ အဖတ်များ​​ကို ဆန်​​ေလှာ်ဟင်း​​ရည် ချက်စား​​ြကရ​​ေအာင်​​ေနာ်.. ဟင်း​​ရည်အိုး​​တည်ြပီး​​ ငပိအနည်း​​ငယ်၊​ ဆား​​၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက် ၊​ ငပိမရှိပါက အသား​​မှုန့်​​ ထည့်​​နိုင်ပါတယ်.. ခရမ်း​​သီး​​ကို မီး​​ဖုတ်၊​ မီး​​ဖုတ်ရအခက်အခဲရှိပါက အခွံခွာြပီး​​ ြပုတ်လိုက်ပါတယ်... ြပီး​​ရင် အခွံနွာြပီး​​ ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ကာ ဟင်း​​အိုး​​ဆူလာပါက အိုး​​ထဲ ထည့်​​လိုက်ပါတယ်.. ြပီး​​လျှင် ​​ေြကာင်လျှာသီး​​ကိုထည့်​​ြပီး​​ ဆန်ကိုညို​​ေအာင် ​​ေလှာ်ကာ အမှုန့်​​​ေထာင်း​​ထား​​​ေသာ ဆန်​​ေလှာ်မှုန့်​​ကို ထည့်​​ပါတယ်.. အချိုမှုန့်​​ ထည့်​​ြပီး​​ အ​​ေပါ့​​အငံ ြမည်း​​ကာ ပင်စိမ်း​​ရွက်​​ေလး​​ ခတ်လိုက်မယ်ဆိုရင်  ဆန်​​ေလှာ်နံ့​​​ေလး​​ ​​ေမွှး​​​ေမွှး​​နဲ့​​ ဟင်း​​ရည်တစ်ခွက် ရပါြပီ။




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



ငါး​​ ကချင်ချက်






ငါး​​တို့​​ ြကက်သား​​တို့​​ ဝက်သား​​တို့​​ကို ဆီြပန်ချက်စား​​ရတာ ြကာ​​ေတာ့​​ အီလာတတ်ပါတယ်.. တစ်ခါတစ်​​ေလလည်း​​ ခုလို ချဉ်စပ်​​ေလး​​ အရည်​​ေလး​​နဲ့​​ ချက်စား​​ရင် ထမင်း​​ြမိန်​​ေစပါတယ်..  အရင်ပိုစ့်​​​ေတွမှာ ြကက်သား​​ကချင်ချက်ကို ချက်ြပဖူး​​ပါ​​ေသး​​တယ်.. ငါး​​ကချင်ချက်က ခက်ခက်ခဲခဲ​​ေတာ့​​ မဟုတ်ပါဘူး​​... ကချင်ချက်က ဆီသတ်ြပီး​​ ချက်ဖို့​​ မလိုပါ။ အား​​လံုး​​​ေရာြပီး​​ ချက်တဲ့​​နည်း​​ြဖစ်ပါတယ်..







​​ေြကး​​ခွံပါတဲ့​​ ငါး​​ကို အရွယ်​​ေတာ်ကို ခုတ်ပိုင်း​​ြပီး​​ ချက်မဲ့​​အိုး​​ထဲ ထည့်​​လိုက်ပါတယ်.. ဆား​​၊​အချိုမှုန့်​​၊​  ြကက်သွန်နီ၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ နံနံပင်၊​ဖက်ဖယ်၊​ ရှမ်း​​နံနံ စသည်တို့​​ကိုလည်း​​ အိုး​​ထဲတစ်ခါတည်း​​ ထည့်​​ပါတယ်.. အ​​ေရာင်တင်၊​ နနွင်း​​မှုန့်​​ အနည်း​​ငယ်၊​ ဆီ အနည်း​​ငယ် ထည့်​​ပါတယ်... ကချင်ချက်မှာ ဆီကို ပါတယ်ဆိုရံု​​ေလး​​သာ ထည့်​​ပါတယ်.. ဆီများ​​လျှင် စား​​မ​​ေကာင်း​​ပါ။ အချဉ်အြဖစ် မက်လင်ချဉ်သီး​​အ​​ေြခာက် (သို့​​မဟုတ်) ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​ကား​​သီး​​ အ​​ေြခာက်များ​​ကို ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထည့်​​ပါတယ်.. ၎င်း​အသီး​​များ​​ မရနိုင်ပါက သံပုရာသီး​​ ညှစ်ထည့်​​ြပီး​​ ချဉ်​​ေအာင် လုပ်၍ ရနိုင်ပါတယ်... ​​ေနာက် ​​ေရ အ​​ေလာ​​ေတာ် ထည့်​​ကာ ဆူပွက်လာ​​ေအာင် ချက်ြပီး​​ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​လို့​​ အသား​​ကျက်ြပီဆိုရင် ​​ေရမခန်း​​ခင် ချကာ နံနံပင်​​ေလး​​ အ​​ေပါ်က ြပန်အုပ်လိုက်မယ်ဆိုရင် အရည်လည်း​​​ေသာက်လို့​​ရတဲ့​​ ချဉ်စပ်အရသာနဲ့​​ ​​ေမွှး​​ြကိုင်တဲ့​​ ကျွန်မတို့​​​ေဒသရဲ့​​ နံမည်​​ေကျာ် ငါး​​ကချင်ချက် ရပါြပီ။






လျှာရင်း​​ြမက်​​ေစမဲ့​​ ငါး​​ကချင်ချက်ပါ။




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



​​ေအာ်ဆွန်း​​သုပ်




ရန်ကုန်မှာ​​ေတာ့​​ ဆလပ်ရိုး​​လို့​​ သိြကတဲ့​​ ​​ေအာ်ဆွန်း​​ကို သုပ်ပါဦး​​မယ်ရှင်။








ဒါ​​ေလး​​က ရှမ်း​​ြပည်နယ်နဲ့​​ ကျွန်မတို့​​ကချင်ြပည်နယ်မှာ ​​ေပါ​​ေပါများ​​များ​​ ​​ေတွ့​​ရတဲ့​​ ​​ေအာ်ဆွန်း​​ပါ။




အ​​ေပါ်က အခွံကို နွာြပီး​​ ပါး​​ပါး​​ရှည်ရှည် ​​ေသး​​​ေသး​​အ​​ေချာင်း​​​ေလး​​များ​​ ြဖစ်​​ေအာင်လှီး​​ြပီး​​ ​​ေရ​​ေအး​​ထဲမှာ ခန​​ေလာက် စိမ်ထား​​လိုက်ပါတယ်.. ​​ေရစိမ်ထား​​ြပီး​​ စား​​ခါနီး​​မှ သုပ်စား​​ရင် ကျွတ်ဆတ်ဆတ်နဲ့​​ စား​​ရတာ အရသာ ပို​​ေကာင်း​​ပါတယ်.. ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ဆား​​အချိုမှုန့်​​၊​ ​​ေြမပဲဆန်များ​​ ​​ေထာင်း​​ထည့်​​လိုက်ကာ သံပုရာသီး​​ညှစ်ြပီး​​ နံနံပင်နဲ့​​ နယ်လိုက်ရင် ​​ေအာ်ဆွန်း​​သုပ်တစ်ခွက် ရပါြပီ။  ​​ေအာ်ဆွန်း​​ကို  ရှမ်း​​ထမင်း​​ဆိုင်​​ေတွမှာလို ြကာဆန်နဲ့​​လည်း​​ သုပ်စား​​နိုင်ပါ​​ေသး​​တယ်..






​​ေအာ်ဆွန်း​​သုပ် ချဉ်စပ်​​ေလး​​ပါ။




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ပန်​​ေထွ​​ေဖျာ်





ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ကို မီး​​ကင် (သို့​​) ​​ေရနဲ့​​ ြပုတ်ပါတယ်.. ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​များ​​ ​​ေပျာ့​​လာပါက အခွံခွာြပီး​​  ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ကို ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ကာ ပန်း​​ကန်လံုး​​တစ်ခုထဲထည့်​​ြပီး​​ ြကက်သွန်နီ၊​ ဆား​​၊​ ငပိအနည်း​​ငယ် (မထည့်​​လျှင်လည်း​​ ရပါတယ်) အချိုမှုန့်​​၊​ အသား​​မှုန့်​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ နံနံပင်တို့​​ြဖင့်​​ ​​ေရာ​​ေမွှလိုက်ပါက စား​​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ပန်​​ေထွ​​ေဖျာ် တစ်ခွက်ရပါြပီ။








ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ပန်​​ေထွ​​ေဖျာ်






အရွက်စံု အတို့​​အြမုတ်​​ေလး​​နဲ့​​ ပန်​​ေထွ​​ေဖျာ်ကို တွဲဖက်လို့​​ စား​​နိုင်ပါြပီ။



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





ငါး​​က​​ေလး​​ အိုး​​ကပ်








ငါး​​​ေပါက်စန ​​ေသး​​​ေသး​​​ေလး​​များ​​ကို အိုး​​ကပ်ချက်စား​​ဖို့​​  ​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ ​​ေချး​​​ေဖာက်ြပီး​​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​နီ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ အား​​အချိုမှုန့်​​၊​ မျှစ်တို့​​​ေြခာက် (ချဉ်​​ေသာအရသာရှိ​​ေစရန်) မျှစ်တို့​​​ေြခာက်အစား​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​များ​​များ​​ ထည့်​​နိုင်ပါသည်။ နံနံ၊​ ဖက်ဖယ်ရွက်၊​ ဆီ၊​ အ​​ေရာင်တင်၊​ နနွင်း​​မှုန့်​​များ​​ြဖင့်​​ အိုး​​ထဲ ​​ေရာနယ်လိုက်ပါတယ်...







​​ေရထည့်​​ြပီး​​ မီး​​ဖို​​ေပါ် တည်လိုက်ကာ ​​ေရခမ်း​​ချိန်မှာ ဆား​​အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​လို့​​ ချလိုက်မယ်ဆိုရင် ငါး​​က​​ေလး​​ အိုး​​ကပ်ဟင်း​​ကို ရပါြပီ။






ငါး​​က​​ေလး​​ အိုး​​ကပ်ဟင်း​​ပါ။










​​ေပျာ်ရွှင်စွာသံုး​​​ေဆာင်နိုင်ြကပါ​​ေစရှင်။











35 comments:

ယွန်း​​ said...

မိုက်တယ်ကွာ..ဒီလို​​ေချွး​​မမျိုး​​ရတာ ..ယွန်း​​တို့​​​ေတာ့​​ ဗိုက်​​ေခွး​​နမ်း​​​ေတာ့​​မှာပဲ...
ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေတွ ​​ေကာင်း​​လှချည်လား​​ချက်ရတာ လွယ်ကူြပီး​​ စား​​​ေကာင်း​​မဲ့​​ပံု​​ေလး​​​ေတွပဲ..
ဒီလို​​ေလး​​​ေတွ များ​​များ​​တင်ပါ...

ချစ်တဲ့​​
ယွန်း​​

သိဂင်္ါ​​ေကျာ် said...

ဟင်း​​​ေတွကလည်း​​ ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ စံု​​ေနတာပါလား​​.. အနံပါတဲ့​​ အရွက်​​ေတွ ​​ေလျာ့​​လိုက်ရင် အား​​လံုး​​ ြကိုက်တယ်.. :)

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

ဗိုက်ထဲကတဂွမ်ဂွမ်နဲ့​​ြမည်လာြပီ..။ ြပန်​​ေတာ့​​မယ်..။
ဒါနဲ့​​ငါး​​ကချင်ချက်​​ေလး​​မျိုး​​ြကိုက်တယ်..။ ဘယ်​​ေတာ့​​ချက်​​ေကျွး​​မလဲ????
​​ေမျှာ်​​ေနမယ်..
ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

ဘီး​​ဇီး​​​ေနတာ​​ေနာ်..
မကျန်​​ေတာ့​​မှာစိုး​​လို့​​ အစည်း​​​ေဝး​​က ခနလစ်ြပီး​​ ဝါး​​တီး​​သွား​​​ေြကာင်း​​ပါ..။
​​ေအာ်စွန်း​​သုတ်နဲ့​​ ငါး​​ကချင်ချက် အမုန်း​​ဆွဲသွား​​တယ်..။
ချစ်​​ေသာ..
ြမ​​ေသွး​​နီ

noblemoe said...

ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ပန်​​ေထွ​​ေဖျာ်​​ေတာ့​​​ေတာ်​​ေတာ်ြကိုက်တယ် မမ အာလူး​​သုပ်တစ်ခါမှမစား​​ဖူး​​သလို ပထမဆံုး​​ြမင်ဖူး​​ြခင်း​​ပါပဲ ချက်ြပထား​​တာ တကယ်စား​​လို့​​ရရင်​​ေကာင်း​​မှာပဲ​​ေနာ် ဟူး​​

သာယာချမ်း​​​ေြမ့​​ပါ​​ေစရှင်း​​
မိုး​​

ကိုရီး​​{ကိုြကီး​​} said...

အမှီလာတယ်ဗျ.....
မြမ​​ေသွး​​က အြကီး​​ြဖစ်ြပီး​​ အငယ်​​ေတွအတွက် ဘယ်​​ေတာ့​​မှ မချန်ဘူး​​
ဒီပိုစ့်​​​ေလး​​က ပထမဆံုး​​ မန့်​​ထား​​တာ​​ေလး​​ကို သ​​ေဘာကျမိ၏။

ခင်မင်စွာြဖင့်​​
ကိုရီး​​{ကိုြကီး​​}

လသာည said...

အား​​လံုး​​ စား​​ချင်လာြပီ​​ေနာ်။ အာလူး​​သုတ်၊​ ြကက်ဥ​​ေထာင်း​​၊​ ငါး​​ကချင်ချက် ချက်နည်း​​​ေလး​​ကို ​​ေသချာမှတ်သွား​​တယ်။ လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်။

ယွန်း​​က​​ေတာ့​​ သား​​ရှိ​​ေတာ့​​ ​​ေချွး​​မ​​ေတာ်လို့​​ရ​​ေပမယ့်​​ သမီး​​ရှင် လသာည​​ေတာ့​​ ဘယ်လိုပံုနဲ့​​ အမျိုး​​​ေတာ်ရပါ့​​​ေနာ်။ အင်း​​.. သိြပီ ​​ေယာင်း​​မ ​​ေတာ်ပါရ​​ေစ.. ခွင့်​​ြပုပါး​​)))))

Myatnoe said...

:(( war..war...

sar chin tae.. except Kyaungshar thee.

မိုး​​​ေငွ့​​ said...

​​ေချာ​​ေရ...ဟင်း​​​ေတွအား​​လံုး​​ကို သ​​ေရကျသွား​​တယ်...အိမ်မှာြပန်ချက်စား​​ဦး​​မယ်...

ခင်တဲ့​​
မိုး​​​ေငွ့​​

ဘ​​ေကျာက် said...

စာ​​ေနြကဟင်း​​​ေတွ ြကိုက်တယ်...ဒါ​​ေပမဲ့​​ မလုပ်တတ်ဘူး​​...စိတ်ညစ်တယ်..

​​ေမပယ်လ် said...

​​ေြကာင်လျှာသီး​​သုတ်ကို ြကိုက်တယ်
ဘယ်​​ေတာ့​​များ​​မှ ြပန်​​ေတွ့​​ရမလဲ မသိဘူး​​:(
ြကက်ဥ​​ေထာင်း​​ဆိုတာ​​ေတာ့​​ ခုမှကို ြကား​​ဖူး​​တာ.
ဆန်း​​ဆန်း​​ထူး​​ထူး​​​ေတွပါလား​​​ေနာ်:)

မယ်ကိုး​​ said...

မမ ချက်တဲ့​​ဟင်း​​​ေတွ အရမ်း​​စား​​​ေကာင်း​​မယ့်​​ပံုပဲ။ အာလူး​​သုပ်နဲ့​​ ငါး​​က​​ေလး​​အိုး​​ကပ်ကို စား​​ချင်လိုက်တာ။ တစ်​​ေန့​​ကျ လာလည်မယ်​​ေနာ်း​​)

ko kyi thar said...

ို သ​​ေရကျတယ် အာလူး​​သုတ်၊​ ြကက်ဥ​​ေထာင်း​​၊​ ငါး​​ကချင်ချက် ငါး​​က​​ေလး​​အိုး​​ကပ် ​​ေအာ်စွန်း​​သုတ မိုက်တယ်ကွာ..... စား​​ချင်လိုက်တာ။

​​ေဇာ်သိခင်္ said...

ဗိုက်ဆာဆာ နဲ့​​ အတို့​​အြမှုတ်​​ေလး​​​ေတွနဲ့​​ ထမင်း​​ကို ဝ​​ေအာင် စား​​သွား​​ပါတယ် မ​​ေချာ​​ေရ...:) ဖက်ဖယ်ကိုလည်း​​ ြကိုက်တယ်ဗျ.. ြပီး​​​ေတာ့​​ ငါး​​ကချင်ချက်လည်း​​ ြကိုက်တယ် အ​​ေဆာင်​​ေဘး​​မှာ ရှိတဲ့​​ ဆိုင်က​​ေန ဟင်း​​ချိုရည် ကို ကိုယ်တိုင် လုပ်​​ေသာက်ရင် အြမဲတမ်း​​ ဖက်ဖယ်​​ေလး​​ နဲ့​​ ထည့်​​​ေသာက်တာ အရမ်း​​​ေသာက်လို့​​ ​​ေကာင်း​​တယ်ဗျ..
ခင်မင်စွာြဖင့်​​
​​ေဇာ်သိခင်္

အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ said...

အကုန်ဝါး​​ြပီရှင်...
ရွှလွတ်...

sosegado said...

​​ေအာ်ဆွန်း​​သုပ်ြကိုက်ပါတယ်၊​ြကက်ဥ​​ေထာင်း​​လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မှ၊​

​​ေမာင်ဘြကိုင် said...

ဟာဗျာ ထမင်း​​စား​​ြပီး​​မှာလာဖတ်တာပါ
ဂလုဂလုနဲ့​​ သွား​​ရည်ကျသွား​​ရတယ်း​​)

သက်​​ေဝ said...

မစား​​ဖူး​​တဲ့​​ စား​​စရာ​​ေတွမို့​​ ​​ေသ​​ေသချာချာဖတ်သွား​​တယ် ​​ေချာ​​ေရ...
အာလူး​​သုပ်​​ေလး​​က စား​​ချင်စရာ...
လုပ်စား​​ခါနီး​​မှ တ​​ေခါက်လာဖတ်လှည့်​​အံုး​​မယ်....

ချစ်ြကည်​​ေအး​​ said...

ရှမ်း​​နံနံ သိတ်ြကိုက်တယ် ​​ေချာရဲ့​​ ငါး​​နုသန်း​​ ​​ေရချို​​ေလး​​ကို ရှမ်း​​နံနံအုပ်ြပီး​​ စား​​ြကည့်​​၊​ အရမ်း​​မိုက်၊​ ငါး​​ကချင်ချက် စား​​ချင်တယ်၊​ ချက်​​ေကျွး​​ပါ ​​ေချာ​​ေရ...:P

Bravo said...

သွား​​​ေရ ကျ​​ေအာင် လုပ်တယ်
အဲ​​ေလာက်​​ေတာင် ချက်နိင်ရလား​​

မိုး​​ယံ said...

ထမင်း​​စား​​ြပီး​​မှ လာဖတ်မိတာ နာတယ်ဗျာ။ အ​​ေြပာက မ​​ေစာဘူး​​ ဟွန့်​​

ြငိမ်း​​ချမ်း​​ပါ​​ေစ
မိုး​​ယံ

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

ြကက်ဥ​​ေထာင်း​​က မြပုတ်ဘဲ ​​ေထာင်း​​လို့​​မရဘူး​​လား​​
ြပုတ်ရမှာ ပျင်း​​လို့​​ပါ။

blackroze said...

မြကီး​​​ေရ...ဟင်း​​​ေတွကစံုလှချည်လား​​​ေနာ်
စား​​ချင်လာြပီ​​ေနာ်..

ညီမ​​ေလး​​ said...

အိုး​​ အဲ့​​ဟင်း​​​ေတွ အား​​လံုး​​ြကိုက်တယ် ။ မလုပ်တတ်တာခက်တယ် ။ လုပ်ရတာလဲ ခက်တယ် ။ အဲ့​​​ေတာ့​​..ကာ.. တခါ​​ေလာက်ပဲြဖစ်ြဖစ် အိမ်လည်​​ေခါ်ပါလား​​​ေချာရယ်း​​)))

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

​​ေချာ​​ေရ

ြပီး​​ခဲ့​​တဲ့​​ တစ်​​ေခါက်က ပိန်း​​ဥ​​ေကျာက်ဖရံုး​​သီး​​ ချက်စား​​တယ်။
ပင်စိမ်း​​မရလို့​​ ြကက်သွန်မိတ်ပဲထည့်​​လိုက်တယ်။
​​ေတာ်​​ေတာ်​​ေကာင်း​​တယ်။ ပန်​​ေထွ​​ေဖျာ်ရယ် ငါး​​ကချင်ဟင်း​​ရယ်စား​​ဘူး​​တယ်။ ကချင်ြပည်နယ်ကို ၂ခါ​​ေရာက်ဘူး​​တယ်။ အဲဒီတံုး​​ကစား​​ဘူး​​ခဲ့​​တာ။ အဲဒီ ​​ေနာက် ပန်​​ေထွ​​ေဖျာ်ကို လုပ်စား​​တယ်။
ဒီတစ်ခါ​​ေတာ့​​ ြကက်ဥ​​ေထာင်း​​နဲ့​​ ​​ေြကာင်လျှာသီး​​ အစိမ်း​​သုပ်ကို စိတ်ဝင်စား​​တယ်။ လုပ်ြကည့်​​မယ်။
​​ေကျး​​ဇူး​​​ေနာ်
လျှာရင်း​​ြမက်ဘို့​​ ဘာဟင်း​​ချက်ရမှန်း​​မသိြဖစ်​​ေနတာ။

ခင်မင်လျှက်

tinhtoo said...

အ ​​ေတာ် ဘဲ အိမ် က ​​ေမာ် ဒယ် ကို ြပ ြပီး​​ ရ နိုင် တာ ​​ေလး​​ နဲ့​​ ချက် ခိုင်း​​ ရ မယ် အ ရ သာ ရှိ မ ရှိ ရယ် မ ​​ေကာင်း​​ ​​ေတာ့​​ မသိ ဘူး​​။ ​​ေကျး​​ ဇူး​​ တင် ပါ တယ် ခင် ဗျာ ။
​​ေလး​​ စား​​ စွာ ြဖင့်​​ ။

အင်ြကင်း​​သန့်​​ said...

အာလူး​​သုပ်ရယ်၊​ ငါး​​ကချင်ချက်ရယ်၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ပန်​​ေထွ​​ေဖျာ်ရယ်၊​ ငါး​​က​​ေလး​​ အိုး​​ကပ်ရယ် အရမ်း​​စား​​ချင်တယ်။ မမဆီလာဖို့​​ကလည်း​​ အဆင်မ​​ေြပဘူး​​။ ဘယ်လိုလုပ်ရပါ့​​.... :(

​​ေနဝသန် said...

လာငမ်း​​.. အဲ​​ေလ... :D.. သွား​​ရည်လာကျပါတယ်ခင်ဗျ...


ခင်မင်တဲ့​​
​​ေနဝသန်

may16 said...

အမ​​ေရ လာြပီး​​ . . သား​​​ေရကျပါတယ်...

ကို​​ေအာင် said...

စား​​ချင်စရာ​​ေတွက များ​​တယ်၊​ စမ်း​​​ေတာ့​​ စမ်း​​ချက်ြကည့်​​အံုး​​မယ်။

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

​​ေန့​​လည် ရံုး​​မှာ ဖတ်ြပီး​​ထဲက သ​​ေရကျ​​ေနတာ..ဟင့်​​ အဲဒါ​​ေတွတစ်ကယ် စား​​ရရင် သိပ်​​ေကာင်း​​မှာပဲ..
စလံုး​​​ေရာက်ရင် လာလည်မယ်​​ေနာ်..ဟီး​​..

မီး​​​ေလး​​ said...

ငါး​​က​​ေလး​​ အိုး​​ကပ်ကိုစား​​ချင်​​ေနတာ ဘယ်လိုချက်ရမှန်း​​မသိလို့​​..အခု​​ေတာ့​​သိသွား​​ပီ ...ဒီမှာ ဖက်ဖယ်​​ေတာ့​​ရှိတယ် ရှမ်း​​နံနံ ရှာမ​​ေတွ့​​ဘူး​​.ရှိတဲ့​​အရွက်နဲ့​​ချက်စား​​ြကည့်​​အံုး​​မယ်.​​ေကျး​​ဇူး​​မမ...​​ေအာ်စွန်း​​ကို ​​ေဆး​​ဘဲဥ(ဖီတန်)နဲ့​​ သုပ်စား​​ရင်း​​လည်း​​ စား​​​ေကာင်း​​တယ် မမ

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

ြကက်ဥြပုတ်ရမှာ ပျင်း​​တဲ့​​ကိုြမစ်..
အစိမ်း​​လိုက်သာ အခွံမခွာပဲ ဝါး​​စား​​ပါလို့​​
ြမ​​ေသွး​​နီ တစ်​​ေခါက်လာလို့​​ အြကံ​​ေပး​​ခဲ့​​ပါ​​ေြကာင်း​​။
ဝါး​​ရမှာပျင်း​​ရင်လည်း​​ အလံုး​​ြမိုသာချ..။
ဟီး​​..။ :P

jr said...

​​ေချာ​​ေရ.. ဖက်ဖယ်ဆိုတာ တစ်ခါမှ မြကား​​ဖူး​​၊​ မြမင်ဖူး​​ဘူး​​​ေရာ..
​​ေနာက်.. ​​ေအာ်ဆွန်း​​သုပ်ဆိုတာ​​ေရာပဲ။
ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ပန်​​ေထွ​​ေဖျာ်နဲ့​​ ငါး​​​ေလး​​အိုး​​ကပ်က​​ေတာ့​​ ဂျူ့​​အြကိုက်။း​​)
ဗိုက်ဆာထှာကွာ ..

kotunygn said...

Wow !

I'm hungry now. Treat me.
:P