ဒီေန့လည်း ကျွန်မတို့ေဒသမှာ စားေသာက်တတ်ြကတဲ့ ဟင်းများနဲ့ မိတ်ဆက်ေပးချင်ပါတယ်.. ေဒသအစားအစာ ဆိုေပမဲ့လို့ အြခားေဒသေတွမှာလည်း ရနိုင်ြပီး စားေသာက်တတ်ြကတဲ့ ဟင်းေတွ ြဖစ်ပါတယ်... ချက်ပံုချက်နည်းသာလျှင် အနည်းငယ် ကွာြခားသွားနိုင်ပါတယ်.. တိုင်းရင်းသား ဟင်းချက်နည်းေတွဟာ အများအားြဖင့် ဆီအထည့်နည်းပါတယ်.. အသားငါးထက် အသီးအရွက်ကိုသာ ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ ဆန်းဆန်းြပားြပား ပိုြပီး လုပ်စားတတ်ြကပါတယ်.. ကျွန်မကိုယ်တိုင်လည်း အသားငါးချက်တာထက် အသီးအရွက်ကိုသာ ပိုြပီး စားြဖစ်ပါတယ်.. အိမ်မှာလဲ အသားစံု စားတာဆိုလို့ ကျွန်မအေဖနဲ့ ေမာင်ေလးေတွသာ ရှိြပီး ကျန်မိသားစုဝင်ေတွ အားလံုး ဝက်၊ အမဲ မစားြကတာေြကာင့် တစ်ခါတစ်ရံ ြကက်၊ ငါးနဲ့ အသီးအရွက်သာ အချက်များပါတယ်.. ဒါေြကာင့် ကျွန်မတို့ရဲ့ ေဒသအစားအစာ ဆိုရာမှာ ဟင်းြကီးဟင်းေကာင်းများ ချက်ြပထားတာ မဟုတ်ဘဲ သာမန် အိမ်ချက်ဟင်းများသာ ြဖစ်ေြကာင်းြကိုတင် စကားခံပါရေစရှင်။
ဒီအရွက်ေတွက ကျွန်မတို့ေဒသမှာ အသံုးများတဲ့ ဟင်းခတ်အေမွှးအြကိုင်ရွက်များ ြဖစ်ပါတယ်.. အေပါ်ဆံုးက ထိပ်ချွန်းကေလးနဲ့ ဖက်ဖယ် လို့ ေခါ်ပါတယ်.. အရွက်အရှည်ကေတာ့ ရှမ်းနံနံပါ။ ေအာက်ဆံုးက ေသးေသး တွန့်တွန့်ေလးများကေတာ့ နံနံပင်( ဗမာနံနံ) လို့လည်း ေခါ်ြကပါတယ်..
အာလူးသုပ်
ပထမဦးဆံုးမိတ်ဆက်ေပးမဲ့ ဟင်းလျာက အားလူးသုပ်ပါ။
အာလူးကို ပါးပါးလှီးြပီး အေချာင်းေလးေတွြဖစ်ေအာင် လှီးြဖတ်လိုက်ပါတယ်..
ေရေနွးဆူဆူထဲ ခုလိုြပုတ်ပါတယ်... အားလူးကို မကျိုးမေြကေစဖို့ အချိန်အနည်းငယ်သာ ြပုတ်ရန်လိုအပ်ပါတယ်. မဟုတ်ပါက အာလူးများ ေြပာ့ြပဲသွားနိုင်ပါတယ်.. ဆတ်ေတာက်ေတာက်ေလး ြဖစ်ေနမှသာ ပိုစားေကာင်းပါတယ်...
ြပုတ်ြပီးအားလူးေချာင်းများကို ြကက်သွန်နီ၊ ငရုပ်သီး၊ နံနံ၊ ပုဇွန်ေြခာက်၊ ပဲမှုန့်၊ ဆားအချိုမှုန်၊ ဆီချက်(သို့) ဆီစိမ်း၊ သံပုရာသီး၊ ေြမပဲဆန်ေထာင်းများထည့်ြပီး့ နယ်လိုက်မယ်ဆိုရင် ချဉ်စပ် အာလူးသုပ်တစ်ပွဲ ရပါြပီ။
အာလူးသုပ်ပါေနာ်။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ြကက်ဥ ေထာင်း
ြကက်ဥကို ချက်စား၊ ေြကာ်စားရတာ ြငီးေငွ့သူများအတွက် တစ်မျိုးေြပာင်းြပီး ေထာင်းစားဖို့အတွက် ကချင်ေဒသမှာ ေထာင်းေလ့ရှိတဲ့ ြကက်ဥေထာင်းပါ။ ငရုပ်သီးစပ်စပ်ြကိုက်လျှင် များများ ထည့်နိုင်ပါတယ်...
ြကက်ဥကို ြပုတ်ြပီး အခွံခွာပါတယ်.. ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီးများကို ေရစင်စင်ေဆးြပီး ငရုပ်ဆံုထဲ ထည့်ေထာင်းပါတယ်..
ြကက်ဥကို ခုလို ေသးေသးနှုတ်နှုတ်ေလးေတွြဖစ်ေအာင် စင်းလိုက်ပါတယ်.. ြပီးတာနဲ့ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီးစိမ်းတို့နဲ့ ေရာေထာင်းလိုက်ပါတယ်..
ဆား၊ အချိုမှုန့်နဲ့အတူ နံနံပင်များကို ြကက်ဥနဲ့အတူ ေရာေမွှြပီး သမေအာင် ေထာင်းလိုက်ပါတယ်.. ကျွန်မတို့အရပ်မှာေတာ့ ဖက်ဖက်ရွက်ကို သံုးြကပါတယ်.. ဖက်ဖယ်မရှိက နံနံပင်ထည့်လို့ အဆင်ေြပပါတယ်...
ေဟာဒီက ြကက်ဥေထာင်းပါေနာ်။
ြကက်ဥေပါင်း
တစ်ဆက်တည်း ြကက်ဥေလးပါ ေပါင်းစားလိုက်ြကရေအာင်ေနာ်.. ြကက်ဥကို ဘာနဲ့မှ မေရာဘဲ အလွတ်ေပါင်းတာြဖစ်ပါတယ်..
ြကက်ဥ ၄လံုး၅လံုးကို ပန်းကန်ထဲ ထည့်ြပီး ခပ်ြကာြကာေလး ဇွန်းနဲ့ ခေလာက်ပါတယ်.. ဆားအချိုမှုန့် ၊ ဆီအနည်းငယ် ေရေသာက်ေရခွက်တစ်ဝက် ထည့်ြပီး နှံ့စပ်ေအာင် ေရာေမွှပါတယ်.. စိတ်ြကိုက် ေရာသမေမွှြပီးသွားရင် အေပါ်မှ ေရှာက်ေကာ၊ ပါးေကာ( တရုတ်မဆလာ) အမှုန့်များကို ပန်းကန်တစ်ြပင်လံုး နှံ့ေအာင် ြဖူးပါတယ်.. မီးဖိုေပါ် အိုးတစ်လံုးထဲ ေရကို ြကက်ဥေပါင်းမဲ့ ပန်းကန်တစ်ဝက် ြမုပ်သာရံု ထည့်ြပီး ြကက်ဥပန်းကန်ကိုထည့်ကာ အဖံုးအုပ်ထားလိုက်ရင် မြကာခင်မှာ ေမွှးြကိုင် ေပျာ့ေြပာင်းေနတဲ့ ြကက်ဥေပါင်းတစ်ခွက် ရပါြပီ။ ြကက်ဥေပါင်းရင် ေရများများ ေရာမှ ြကက်ဥပူတင်းကဲ့သို့ ေပျာ့ေပျာ့အိအိေလးနဲ့ ပိုစားေကာင်းပါတယ်..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ေြကာင်လျှာသီး အစိမ်းသုပ်
ေြကာင်လျှာသီးအစိမ်းကို ပါးပါးမျှင်မျှင်ေလးေတွ လှီးပါတယ်.. ြပီးေတာ့ ဆားနဲ့ ေသချာနယ်ြပီး အခါးရည်များထွက်သွားေအာင် အရည်ညစ်ပစ်ရပါတယ်..
ြပီးေတာ့ ခုလို ေရစိမ်ထားလိုက်ပါတယ်ေနာ်။
စားခါနီးမှ ေရစိမ်ထားတဲ့ေြကာင်လျှာသီးကို ေရစင်ေအာင်ညှစ်ြပီး ဆားအချိုမှုန့်၊ ြကက်သွန်နီ ပါးပါးလှီး၊ ပုဇွန်ေြခာက်၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ သံပုရာသီးတို့နဲ့ ေရာနယ်လိုက်ရင် ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ေြကာင်လျှာသီးသုပ် ရပါြပီ။ အေပါ်က နံနံပင်ေလး ြဖူးထားလိုက်ရံုပါဘဲ...
ေြကာင်လျှာသီး ဆန်ေလှာ်ဟင်းရည်
အေစာတုန်းကလိုဘဲ ေြကာင်လျှာသီးကို ပါးပါးလှီး ဆားနယ်ြပီး ေရစိမ်ထားတဲ့ အဖတ်များကို ဆန်ေလှာ်ဟင်းရည် ချက်စားြကရေအာင်ေနာ်.. ဟင်းရည်အိုးတည်ြပီး ငပိအနည်းငယ်၊ ဆား၊ ပုဇွန်ေြခာက် ၊ ငပိမရှိပါက အသားမှုန့် ထည့်နိုင်ပါတယ်.. ခရမ်းသီးကို မီးဖုတ်၊ မီးဖုတ်ရအခက်အခဲရှိပါက အခွံခွာြပီး ြပုတ်လိုက်ပါတယ်... ြပီးရင် အခွံနွာြပီး ေတာက်ေတာက်စင်းကာ ဟင်းအိုးဆူလာပါက အိုးထဲ ထည့်လိုက်ပါတယ်.. ြပီးလျှင် ေြကာင်လျှာသီးကိုထည့်ြပီး ဆန်ကိုညိုေအာင် ေလှာ်ကာ အမှုန့်ေထာင်းထားေသာ ဆန်ေလှာ်မှုန့်ကို ထည့်ပါတယ်.. အချိုမှုန့် ထည့်ြပီး အေပါ့အငံ ြမည်းကာ ပင်စိမ်းရွက်ေလး ခတ်လိုက်မယ်ဆိုရင် ဆန်ေလှာ်နံ့ေလး ေမွှးေမွှးနဲ့ ဟင်းရည်တစ်ခွက် ရပါြပီ။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ငါး ကချင်ချက်
ငါးတို့ ြကက်သားတို့ ဝက်သားတို့ကို ဆီြပန်ချက်စားရတာ ြကာေတာ့ အီလာတတ်ပါတယ်.. တစ်ခါတစ်ေလလည်း ခုလို ချဉ်စပ်ေလး အရည်ေလးနဲ့ ချက်စားရင် ထမင်းြမိန်ေစပါတယ်.. အရင်ပိုစ့်ေတွမှာ ြကက်သားကချင်ချက်ကို ချက်ြပဖူးပါေသးတယ်.. ငါးကချင်ချက်က ခက်ခက်ခဲခဲေတာ့ မဟုတ်ပါဘူး... ကချင်ချက်က ဆီသတ်ြပီး ချက်ဖို့ မလိုပါ။ အားလံုးေရာြပီး ချက်တဲ့နည်းြဖစ်ပါတယ်..
ေြကးခွံပါတဲ့ ငါးကို အရွယ်ေတာ်ကို ခုတ်ပိုင်းြပီး ချက်မဲ့အိုးထဲ ထည့်လိုက်ပါတယ်.. ဆား၊အချိုမှုန့်၊ ြကက်သွန်နီ၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ နံနံပင်၊ဖက်ဖယ်၊ ရှမ်းနံနံ စသည်တို့ကိုလည်း အိုးထဲတစ်ခါတည်း ထည့်ပါတယ်.. အေရာင်တင်၊ နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ်၊ ဆီ အနည်းငယ် ထည့်ပါတယ်... ကချင်ချက်မှာ ဆီကို ပါတယ်ဆိုရံုေလးသာ ထည့်ပါတယ်.. ဆီများလျှင် စားမေကာင်းပါ။ အချဉ်အြဖစ် မက်လင်ချဉ်သီးအေြခာက် (သို့မဟုတ်) ချဉ်ေစာ်ခါးကားသီး အေြခာက်များကို ပါးပါးလှီးထည့်ပါတယ်.. ၎င်းအသီးများ မရနိုင်ပါက သံပုရာသီး ညှစ်ထည့်ြပီး ချဉ်ေအာင် လုပ်၍ ရနိုင်ပါတယ်... ေနာက် ေရ အေလာေတာ် ထည့်ကာ ဆူပွက်လာေအာင် ချက်ြပီး အေပါ့အငံြမည်းလို့ အသားကျက်ြပီဆိုရင် ေရမခန်းခင် ချကာ နံနံပင်ေလး အေပါ်က ြပန်အုပ်လိုက်မယ်ဆိုရင် အရည်လည်းေသာက်လို့ရတဲ့ ချဉ်စပ်အရသာနဲ့ ေမွှးြကိုင်တဲ့ ကျွန်မတို့ေဒသရဲ့ နံမည်ေကျာ် ငါးကချင်ချက် ရပါြပီ။
လျှာရင်းြမက်ေစမဲ့ ငါးကချင်ချက်ပါ။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ေအာ်ဆွန်းသုပ်
ရန်ကုန်မှာေတာ့ ဆလပ်ရိုးလို့ သိြကတဲ့ ေအာ်ဆွန်းကို သုပ်ပါဦးမယ်ရှင်။
ဒါေလးက ရှမ်းြပည်နယ်နဲ့ ကျွန်မတို့ကချင်ြပည်နယ်မှာ ေပါေပါများများ ေတွ့ရတဲ့ ေအာ်ဆွန်းပါ။
အေပါ်က အခွံကို နွာြပီး ပါးပါးရှည်ရှည် ေသးေသးအေချာင်းေလးများ ြဖစ်ေအာင်လှီးြပီး ေရေအးထဲမှာ ခနေလာက် စိမ်ထားလိုက်ပါတယ်.. ေရစိမ်ထားြပီး စားခါနီးမှ သုပ်စားရင် ကျွတ်ဆတ်ဆတ်နဲ့ စားရတာ အရသာ ပိုေကာင်းပါတယ်.. ြကက်သွန်နီ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ပုဇွန်ေြခာက်၊ဆားအချိုမှုန့်၊ ေြမပဲဆန်များ ေထာင်းထည့်လိုက်ကာ သံပုရာသီးညှစ်ြပီး နံနံပင်နဲ့ နယ်လိုက်ရင် ေအာ်ဆွန်းသုပ်တစ်ခွက် ရပါြပီ။ ေအာ်ဆွန်းကို ရှမ်းထမင်းဆိုင်ေတွမှာလို ြကာဆန်နဲ့လည်း သုပ်စားနိုင်ပါေသးတယ်..
ေအာ်ဆွန်းသုပ် ချဉ်စပ်ေလးပါ။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ခရမ်းချဉ်သီး ပန်ေထွေဖျာ်
ခရမ်းချဉ်သီးကို မီးကင် (သို့) ေရနဲ့ ြပုတ်ပါတယ်.. ခရမ်းချဉ်သီးများ ေပျာ့လာပါက အခွံခွာြပီး ခရမ်းချဉ်သီးကို ေတာက်ေတာက်စင်းကာ ပန်းကန်လံုးတစ်ခုထဲထည့်ြပီး ြကက်သွန်နီ၊ ဆား၊ ငပိအနည်းငယ် (မထည့်လျှင်လည်း ရပါတယ်) အချိုမှုန့်၊ အသားမှုန့်၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ နံနံပင်တို့ြဖင့် ေရာေမွှလိုက်ပါက စားေကာင်းတဲ့ ခရမ်းချဉ်သီး ပန်ေထွေဖျာ် တစ်ခွက်ရပါြပီ။
ခရမ်းချဉ်သီး ပန်ေထွေဖျာ်
အရွက်စံု အတို့အြမုတ်ေလးနဲ့ ပန်ေထွေဖျာ်ကို တွဲဖက်လို့ စားနိုင်ပါြပီ။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ငါးကေလး အိုးကပ်
ငါးေပါက်စန ေသးေသးေလးများကို အိုးကပ်ချက်စားဖို့ ေရစင်ေအာင်ေဆး ေချးေဖာက်ြပီး ြကက်သွန်ြဖူ၊နီ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ အားအချိုမှုန့်၊ မျှစ်တို့ေြခာက် (ချဉ်ေသာအရသာရှိေစရန်) မျှစ်တို့ေြခာက်အစား ခရမ်းချဉ်သီးများများ ထည့်နိုင်ပါသည်။ နံနံ၊ ဖက်ဖယ်ရွက်၊ ဆီ၊ အေရာင်တင်၊ နနွင်းမှုန့်များြဖင့် အိုးထဲ ေရာနယ်လိုက်ပါတယ်...
ေရထည့်ြပီး မီးဖိုေပါ် တည်လိုက်ကာ ေရခမ်းချိန်မှာ ဆားအေပါ့အငံြမည်းလို့ ချလိုက်မယ်ဆိုရင် ငါးကေလး အိုးကပ်ဟင်းကို ရပါြပီ။
ငါးကေလး အိုးကပ်ဟင်းပါ။
ေပျာ်ရွှင်စွာသံုးေဆာင်နိုင်ြကပါေစရှင်။
35 comments:
မိုက်တယ်ကွာ..ဒီလိုေချွးမမျိုးရတာ ..ယွန်းတို့ေတာ့ ဗိုက်ေခွးနမ်းေတာ့မှာပဲ...
ဟင်းချက်နည်းေတွ ေကာင်းလှချည်လားချက်ရတာ လွယ်ကူြပီး စားေကာင်းမဲ့ပံုေလးေတွပဲ..
ဒီလိုေလးေတွ များများတင်ပါ...
ချစ်တဲ့
ယွန်း
ဟင်းေတွကလည်း ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ စံုေနတာပါလား.. အနံပါတဲ့ အရွက်ေတွ ေလျာ့လိုက်ရင် အားလံုး ြကိုက်တယ်.. :)
ဗိုက်ထဲကတဂွမ်ဂွမ်နဲ့ြမည်လာြပီ..။ ြပန်ေတာ့မယ်..။
ဒါနဲ့ငါးကချင်ချက်ေလးမျိုးြကိုက်တယ်..။ ဘယ်ေတာ့ချက်ေကျွးမလဲ????
ေမျှာ်ေနမယ်..
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
ဘီးဇီးေနတာေနာ်..
မကျန်ေတာ့မှာစိုးလို့ အစည်းေဝးက ခနလစ်ြပီး ဝါးတီးသွားေြကာင်းပါ..။
ေအာ်စွန်းသုတ်နဲ့ ငါးကချင်ချက် အမုန်းဆွဲသွားတယ်..။
ချစ်ေသာ..
ြမေသွးနီ
ခရမ်းချဉ်သီး ပန်ေထွေဖျာ်ေတာ့ေတာ်ေတာ်ြကိုက်တယ် မမ အာလူးသုပ်တစ်ခါမှမစားဖူးသလို ပထမဆံုးြမင်ဖူးြခင်းပါပဲ ချက်ြပထားတာ တကယ်စားလို့ရရင်ေကာင်းမှာပဲေနာ် ဟူး
သာယာချမ်းေြမ့ပါေစရှင်း
မိုး
အမှီလာတယ်ဗျ.....
မြမေသွးက အြကီးြဖစ်ြပီး အငယ်ေတွအတွက် ဘယ်ေတာ့မှ မချန်ဘူး
ဒီပိုစ့်ေလးက ပထမဆံုး မန့်ထားတာေလးကို သေဘာကျမိ၏။
ခင်မင်စွာြဖင့်
ကိုရီး{ကိုြကီး}
အားလံုး စားချင်လာြပီေနာ်။ အာလူးသုတ်၊ ြကက်ဥေထာင်း၊ ငါးကချင်ချက် ချက်နည်းေလးကို ေသချာမှတ်သွားတယ်။ လုပ်စားြကည့်ဦးမယ်။
ယွန်းကေတာ့ သားရှိေတာ့ ေချွးမေတာ်လို့ရေပမယ့် သမီးရှင် လသာညေတာ့ ဘယ်လိုပံုနဲ့ အမျိုးေတာ်ရပါ့ေနာ်။ အင်း.. သိြပီ ေယာင်းမ ေတာ်ပါရေစ.. ခွင့်ြပုပါး)))))
:(( war..war...
sar chin tae.. except Kyaungshar thee.
ေချာေရ...ဟင်းေတွအားလံုးကို သေရကျသွားတယ်...အိမ်မှာြပန်ချက်စားဦးမယ်...
ခင်တဲ့
မိုးေငွ့
စာေနြကဟင်းေတွ ြကိုက်တယ်...ဒါေပမဲ့ မလုပ်တတ်ဘူး...စိတ်ညစ်တယ်..
ေြကာင်လျှာသီးသုတ်ကို ြကိုက်တယ်
ဘယ်ေတာ့များမှ ြပန်ေတွ့ရမလဲ မသိဘူး:(
ြကက်ဥေထာင်းဆိုတာေတာ့ ခုမှကို ြကားဖူးတာ.
ဆန်းဆန်းထူးထူးေတွပါလားေနာ်:)
မမ ချက်တဲ့ဟင်းေတွ အရမ်းစားေကာင်းမယ့်ပံုပဲ။ အာလူးသုပ်နဲ့ ငါးကေလးအိုးကပ်ကို စားချင်လိုက်တာ။ တစ်ေန့ကျ လာလည်မယ်ေနာ်း)
ို သေရကျတယ် အာလူးသုတ်၊ ြကက်ဥေထာင်း၊ ငါးကချင်ချက် ငါးကေလးအိုးကပ် ေအာ်စွန်းသုတ မိုက်တယ်ကွာ..... စားချင်လိုက်တာ။
ဗိုက်ဆာဆာ နဲ့ အတို့အြမှုတ်ေလးေတွနဲ့ ထမင်းကို ဝေအာင် စားသွားပါတယ် မေချာေရ...:) ဖက်ဖယ်ကိုလည်း ြကိုက်တယ်ဗျ.. ြပီးေတာ့ ငါးကချင်ချက်လည်း ြကိုက်တယ် အေဆာင်ေဘးမှာ ရှိတဲ့ ဆိုင်ကေန ဟင်းချိုရည် ကို ကိုယ်တိုင် လုပ်ေသာက်ရင် အြမဲတမ်း ဖက်ဖယ်ေလး နဲ့ ထည့်ေသာက်တာ အရမ်းေသာက်လို့ ေကာင်းတယ်ဗျ..
ခင်မင်စွာြဖင့်
ေဇာ်သိခင်္
အကုန်ဝါးြပီရှင်...
ရွှလွတ်...
ေအာ်ဆွန်းသုပ်ြကိုက်ပါတယ်၊ြကက်ဥေထာင်းလုပ်စားြကည့်ဦးမှ၊
ဟာဗျာ ထမင်းစားြပီးမှာလာဖတ်တာပါ
ဂလုဂလုနဲ့ သွားရည်ကျသွားရတယ်း)
မစားဖူးတဲ့ စားစရာေတွမို့ ေသေသချာချာဖတ်သွားတယ် ေချာေရ...
အာလူးသုပ်ေလးက စားချင်စရာ...
လုပ်စားခါနီးမှ တေခါက်လာဖတ်လှည့်အံုးမယ်....
ရှမ်းနံနံ သိတ်ြကိုက်တယ် ေချာရဲ့ ငါးနုသန်း ေရချိုေလးကို ရှမ်းနံနံအုပ်ြပီး စားြကည့်၊ အရမ်းမိုက်၊ ငါးကချင်ချက် စားချင်တယ်၊ ချက်ေကျွးပါ ေချာေရ...:P
သွားေရ ကျေအာင် လုပ်တယ်
အဲေလာက်ေတာင် ချက်နိင်ရလား
ထမင်းစားြပီးမှ လာဖတ်မိတာ နာတယ်ဗျာ။ အေြပာက မေစာဘူး ဟွန့်
ြငိမ်းချမ်းပါေစ
မိုးယံ
ြကက်ဥေထာင်းက မြပုတ်ဘဲ ေထာင်းလို့မရဘူးလား
ြပုတ်ရမှာ ပျင်းလို့ပါ။
မြကီးေရ...ဟင်းေတွကစံုလှချည်လားေနာ်
စားချင်လာြပီေနာ်..
အိုး အဲ့ဟင်းေတွ အားလံုးြကိုက်တယ် ။ မလုပ်တတ်တာခက်တယ် ။ လုပ်ရတာလဲ ခက်တယ် ။ အဲ့ေတာ့..ကာ.. တခါေလာက်ပဲြဖစ်ြဖစ် အိမ်လည်ေခါ်ပါလားေချာရယ်း)))
ေချာေရ
ြပီးခဲ့တဲ့ တစ်ေခါက်က ပိန်းဥေကျာက်ဖရံုးသီး ချက်စားတယ်။
ပင်စိမ်းမရလို့ ြကက်သွန်မိတ်ပဲထည့်လိုက်တယ်။
ေတာ်ေတာ်ေကာင်းတယ်။ ပန်ေထွေဖျာ်ရယ် ငါးကချင်ဟင်းရယ်စားဘူးတယ်။ ကချင်ြပည်နယ်ကို ၂ခါေရာက်ဘူးတယ်။ အဲဒီတံုးကစားဘူးခဲ့တာ။ အဲဒီ ေနာက် ပန်ေထွေဖျာ်ကို လုပ်စားတယ်။
ဒီတစ်ခါေတာ့ ြကက်ဥေထာင်းနဲ့ ေြကာင်လျှာသီး အစိမ်းသုပ်ကို စိတ်ဝင်စားတယ်။ လုပ်ြကည့်မယ်။
ေကျးဇူးေနာ်
လျှာရင်းြမက်ဘို့ ဘာဟင်းချက်ရမှန်းမသိြဖစ်ေနတာ။
ခင်မင်လျှက်
အ ေတာ် ဘဲ အိမ် က ေမာ် ဒယ် ကို ြပ ြပီး ရ နိုင် တာ ေလး နဲ့ ချက် ခိုင်း ရ မယ် အ ရ သာ ရှိ မ ရှိ ရယ် မ ေကာင်း ေတာ့ မသိ ဘူး။ ေကျး ဇူး တင် ပါ တယ် ခင် ဗျာ ။
ေလး စား စွာ ြဖင့် ။
အာလူးသုပ်ရယ်၊ ငါးကချင်ချက်ရယ်၊ ခရမ်းချဉ်သီး ပန်ေထွေဖျာ်ရယ်၊ ငါးကေလး အိုးကပ်ရယ် အရမ်းစားချင်တယ်။ မမဆီလာဖို့ကလည်း အဆင်မေြပဘူး။ ဘယ်လိုလုပ်ရပါ့.... :(
လာငမ်း.. အဲေလ... :D.. သွားရည်လာကျပါတယ်ခင်ဗျ...
ခင်မင်တဲ့
ေနဝသန်
အမေရ လာြပီး . . သားေရကျပါတယ်...
စားချင်စရာေတွက များတယ်၊ စမ်းေတာ့ စမ်းချက်ြကည့်အံုးမယ်။
ေန့လည် ရံုးမှာ ဖတ်ြပီးထဲက သေရကျေနတာ..ဟင့် အဲဒါေတွတစ်ကယ် စားရရင် သိပ်ေကာင်းမှာပဲ..
စလံုးေရာက်ရင် လာလည်မယ်ေနာ်..ဟီး..
ငါးကေလး အိုးကပ်ကိုစားချင်ေနတာ ဘယ်လိုချက်ရမှန်းမသိလို့..အခုေတာ့သိသွားပီ ...ဒီမှာ ဖက်ဖယ်ေတာ့ရှိတယ် ရှမ်းနံနံ ရှာမေတွ့ဘူး.ရှိတဲ့အရွက်နဲ့ချက်စားြကည့်အံုးမယ်.ေကျးဇူးမမ...ေအာ်စွန်းကို ေဆးဘဲဥ(ဖီတန်)နဲ့ သုပ်စားရင်းလည်း စားေကာင်းတယ် မမ
ြကက်ဥြပုတ်ရမှာ ပျင်းတဲ့ကိုြမစ်..
အစိမ်းလိုက်သာ အခွံမခွာပဲ ဝါးစားပါလို့
ြမေသွးနီ တစ်ေခါက်လာလို့ အြကံေပးခဲ့ပါေြကာင်း။
ဝါးရမှာပျင်းရင်လည်း အလံုးြမိုသာချ..။
ဟီး..။ :P
ေချာေရ.. ဖက်ဖယ်ဆိုတာ တစ်ခါမှ မြကားဖူး၊ မြမင်ဖူးဘူးေရာ..
ေနာက်.. ေအာ်ဆွန်းသုပ်ဆိုတာေရာပဲ။
ခရမ်းချဉ်သီးပန်ေထွေဖျာ်နဲ့ ငါးေလးအိုးကပ်ကေတာ့ ဂျူ့အြကိုက်။း)
ဗိုက်ဆာထှာကွာ ..
Wow !
I'm hungry now. Treat me.
:P
Post a Comment