ငါး​​ထမင်း​​(ရှမ်း​​ထမင်း​​ချဉ်)နဲ့​​ ြကက်သား​​ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ချက်

ငါး​​ထမင်း​​နယ် လုပ်နည်း​​ဟာ လွန်ခဲ့​​တဲ့​​ တစ်နှစ်​​ေကျာ်ကလည်း​​ တင်ခဲ့​​ဖူး​​ပါတယ်.။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ ဘ​​ေလာ့်​​အ​​ေြပာင်း​​အ​​ေရွ့​​မှာ ပံု​​ေတွ ပျက်ကုန်ခဲ့​​ပါတယ်. အဲဒါနဲ့​​ ြပီး​​ခဲ့​​တဲ့​​ မြကာခင်ကမှ ​​ေနာက် တစ်ခါ ြပန်လုပ် စား​​ြဖစ်တာနဲ့​​ ဓာတ်ပံု​​ေတွလဲ ရိုက်ထား​​လိုက်ပါတယ်။ ပိုစ့်​​ထဲကို ပံု​​ေတွ ြပန်ထည့်​​ရင်း​​ မသိ​​ေသး​​သူ​​ေတွလည်း​​ သိသွား​​ရ​​ေအာင် ရှမ်း​​ထမင်း​​ချဉ်​​ေခါ် ငါး​​ထမင်း​​နယ် လုပ်နည်း​​ကို ​​ေနာက် တစ်ြကိမ်   ြပန်တင်​​ေပး​​လိုက်ပါတယ်​​ေနာ်။ ​​ေတာ်​​ေတာ်များ​​များ​​လည်း​​ ငါး​​ထမင်း​​နယ် လုပ်နည်း​​ကို သိြပီး​​သား​​ြဖစ်မှာပါ။ ြပုလုပ်ပံု အဆင့်​​ဆင့်​​က​​ေတာ့​​ ဒီလိုပါ။ ငါး​​ထမင်း​​ချဉ်မှာ ငါး​​က​​ေတာ့​​ အဓိက​​ေပါ့​​​ေနာ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ြပုတ်ထား​​တဲ့​​ငါး​​ကို အရိုး​​ အသား​​ နွှင်ပါတယ်..


ထမင်း​​ကို​​ေတာ့​​ ခါတိုင်း​​ထက် ​​ေရများ​​များ​​ပိုထည့်​​ြပီး​​ ​​ေပျာ့​​​ေန​​ေအာင်ချက်ပါတယ်... ြပီး​​​ေတာ့​​ ဝယ်လာတဲ့​​ ငါး​​ကို ​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​​ေြကာြပီး​​   ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ ဆား​​အချိုမှုန့်​​ ထည့်​​ြပီး​​ ြပုတ်ပါ တယ်။ အိမ်မှာ စပါး​​လင်ရှိ​​ေနလို့​​ စပါး​​လင်ပါ ထည့်​​ြပုတ်လိုက်ပါတယ်။ အား​​လူး​​နဲ့​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ကိုလဲ ြပုတ်ြပီး​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ကို​​ေတာ့​​ မွှမွှ ​​ေြက​​ေအာင် ​​ေတာက်​​ေတာက် စင်း​​ပါတယ်.. အာလူး​​ကိုလည်း​​ ​​ေချထား​​ပါတယ်။  ကျွန်မက​​ေတာ့​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ကို အ​​ေရာင်ပိုလှ​​ေအာင် ဆီသတ် ပါတယ်...

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ငါး​​ြပုတ်
ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​အနှစ်
အာလူး​​ြပုတ်
ြကက်သွန်ြဖူဆီချက်
ငရုပ်သီး​​မှုန့်​​ဆီ​​ေြကာ်
ပဲပုတ်အမှုန့်​​
​​ေြမပဲဆန်
ငရုပ်သီး​​​ေြခာက်​​ေြကာ်
ဂျူး​​ြမစ်
နံနံ

ဂျူး​​ြမစ်နဲ့​​ နံနံပင် ကို ​​ေရစင်စင်​​ေဆး​​ြပီး​​ ပံုထဲကအတိုင်း​​ ြပင်ဆင်ထား​​ပါတယ်... ငရုပ်သီး​​အ​​ေတာင့်​​ အ​​ေြခာက်​​ေတွကို ​​ေြကာ်ထား​​ပါတယ် . . ြကက်သွန်ြဖူဆီကျက် ချက်ပါတယ်.. ငရုပ်သီး​​ ဆင်္ီချက် ချက်ပါတယ်။ ြပီး​​​ေတာ့​​ ပဲပုတ်​​ေြခာက် အြပား​​ကို မီး​​​ေအး​​​ေအး​​ နဲ့​​ ​​ေြကာ်ထား​​ြပီး​​ ​​ေအး​​သွား​​တဲ့​​ အခါ ညက်ညက်​​ေလး​​ ​​ေထာင်း​​ထား​​လိုက် ပါတယ်... အချို့​​ အချဉ်ြကိုက်သူများ​​ မန်ကျည်း​​သီး​​ အချဉ်ရည်ကိုလည်း​​ အသံုး​​ြပုြကပါတယ်.. ကျွန်မက​​ေတာ့​​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ အချဉ်နဲ့​​သာ လံု​​ေလာက်ပါတယ်..  အား​​လံုး​​ြပီး​​သွား​​တဲ့​​ အခါအ​​ေပါ်က ပံုအတိုင်း​​ အဆင်သင့်​​ြဖစ်​​ေနပါြပီ။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


အဆာပလာ အဆင်သင့်​​ြဖစ်သွား​​တဲ့​​အခါ   ထမင်း​​​ေပျာ့​​​ေပျာ့​​ကို ဇလံုခပ်ြကီး​​ြကီး​​ထဲ ထည့်​​ကာ အာလူး​​ကို ​​ေချမွြပီး​​ထည့်​​ ပါတယ်.. ငါး​​အသား​​၊​ ပဲပုတ်၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​နဲ့​​ ဆီချက်၊​ ငရုပ်သီး​​ဆီတို့​​ကို ထည့်​​ြပီး​​ ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​တို့​​ကို သင့်​​သင့်​​​ေအာင် ထည့်​​ြပီး​​ နယ်ပါတယ်။ 


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ြပီး​​သွား​​တဲ့​​အခါ ထမင်း​​ကို ပံုစံလှ​​ေအာင် ပန်း​​ကန်လံုး​​တစ်ခုထဲ ထည့်​​ြပီး​​ လက်နဲ့​​ အသာ ဖိပါတယ်... ြပီး​​​ေတာ့​​မှ ပန်း​​ကန်ြပား​​ ပက်ပက်​​ေလး​​ထဲကို အသာ​​ေမှာက်ြပီး​​ထည့်​​၊​ အ​​ေပါ်က  ဆီချက်​​ေလး​​​ေတွြဖူး​​၊​ ​​ေြမပဲဆန်​​ေလး​​​ေတွ ပံုလိုက်ြပီး​​ ​​ေဘး​​နား​​မှာ ဂျူး​​ြမစ်ရယ် နံနံပင်​​ေလး​​ရယ် ​​ေနရာချလို့​​ ငရုပ်သီး​​​ေြကာ်​​ေလး​​ကို တွဲဖက်လိုက်တဲ့​​အခါ ပံု​​ေလး​​ထဲကအတိုင်း​​ စား​​ဖို့​​အဆင်သင့်​​ြဖစ်ပါြပီ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing





နံနံြမိတ်က ဒါဘဲရှိ​​ေတာ့​​လို့​​ ရှိတာ​​ေလး​​ ထည့်​​လိုက်တယ်.. ​​ေမ့​​ြပီး​​ ထပ်မဝယ်ထား​​လ်ိုက်မိဘူး​​။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


ဒါက​​ေတာ့​​ ထမင်း​​ကို အြပား​​​ေလး​​​ေတွ လုပ်ထား​​တာပါ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

​​ေြမပဲဆန် မပါလို့​​ ထပ်ထည့်​​လိုက်တယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

နံနံပင်မရှိ​​ေပမဲ့​​ ဂျူး​​ြမစ်​​ေတာ့​​ အများ​​ြကီး​​ရှိပါတယ်။ ဂျူး​​ြမစ်များ​​များ​​နဲ့​​ဘဲ စား​​ပစ်လိုက်ပါတယ်။ :P


ငါး​​ကို​​ေရခပ်များ​​များ​​နဲ့​​ ြပုတ်ထား​​တာဆို​​ေတာ့​​ ရှိ​​ေနတဲ့​​ငါး​​ြပုတ်ရည်ကို ဆူ​​ေအာင်ြပန် တည်ြပီး​​ ​​ေရညှိ အ​​ေြခာက်​​ေလး​​ထည့်​​၊​ ြကက်ဥကို​​ေခါက် ပွက်ပွက်ဆူ​​ေနတဲ့​​ ​​ေရထဲကို အ​​ေပါ်က​​ေန ​​ေြဖး​​​ေြဖး​​​ေလး​​ ​​ေလာင်း​​ ချလိုက်တဲ့​​အခါ ​​ေရညှိြကက်ဥ ဟင်း​​ရည်​​ေလး​​ကို ငါး​​ထမင်း​​နဲ့​​ တွဲစား​​လို့​​ ရပါြပီ... ဟင်း​​ရည် ပူပူ​​ေလး​​​ေသာက်ရင်း​​ ငရုပ်သီး​​​ေြကာ်​​ေလး​​ကို ကိုက်ရင်း​​ စား​​လိုက်ရတဲ့​​  ရှူး​​ရှူး​​ရှဲရှဲ အရသာကို အား​​လံုး​​ကို  ြပန်မျှ​​ေဝလိုက်ပါတယ်​​ေနာ်။

*********************@@@@@@@@@@@**************************
ြကက်သား​​ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ချက်

​​ေနာက်ထပ် ဟင်း​​တစ်မျိုး​​က ြကက်သား​​ကို ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​နဲ့​​ချက်တာပါ။ ဒီနည်း​​က​​ေတာ့​​ ရှမ်း​​မ​​ေလး​​ တစ်​​ေယာက်ဆီက ရတဲ့​​နည်း​​ြဖစ်ပါတယ်။ 



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

 မိမိချက်မဲ့​​ ြကက်သား​​ကို ​​ေရစင်​​ေအာင် ​​ေဆး​​ြပီး​​ အ​​ေန​​ေတာ် ခုတ်ထစ်ထား​​ပါတယ်။ ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​နဲ့​​ ချက်ရာမှာ အရိုး​​များ​​တဲ့​​အပိုင်း​​​ေတွကို ချက်တာ ပိုစား​​​ေကာင်း​​ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


ထည့်​​မဲ့​​ အဆာပလာ​​ေတွပါ။ ​​ေချာက်​​ေကာ ၊​ ဂျင်း​​၊​  ပါး​​​ေကာ (နာနာပွင့်​​၊​ ဖာလာ​​ေစ့​​) ဆီး​​သီး​​​ေြခာက်၊​ နီနီ​​ေသး​​​ေသး​​​ေလး​​က ​​ေဟာ့​​​ေပါ့​​​ေတွမှာ ထည့်​​တတ်ပါတယ် (နာမည်မသိ)၊​ ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ တို့​​ြဖစ်ပါတယ်။ ​​ေဖာ်ြပထား​​တဲ့​​ အဆာပလာ မရှိလည်း​​ ဂျင်း​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူတို့​​နဲ့​​သာ ချက်နိုင်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ကို ပါး​​ပါး​​လှီး​​ြပီး​​ အ​​ေစ့​​များ​​ဖယ်ထုတ်ထား​​ပါတယ်။ ( ြကက်သား​​ အချိုး​​အစား​​ကိုြကည့်​​ြပီး​​ ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ကို ထည့်​​နိုင်ပါတယ်။ ြကက်သား​​တစ်ခွက်စာအတွက် အသီး​​တစ်လံုး​​ရဲ့​​ တစ်ဝက်​​ေလာက်သာ ထည့်​​ထား​​ပါတယ်။)


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

အဆာပလာများ​​ကို ဆီသတ်ပါတယ်

ထို့​​​ေနာက် ြကက်သား​​ကိုထည့်​​လိုက်ပါတယ်.

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​များ​​ထည့်​​လို့​​ ​​ေရထည့်​​ြပီး​​​ေနာက် ြကက်သား​​နူး​​ခါနီး​​မှ ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ကို ထည့်​​လိုက်ပါတယ်. အချဉ်​​ေသာက် ချက်မယ်ဆိုရင်​​ေတာ့​​ ​​ေရများ​​များ​​ထည့်​​နိုင်ပါတယ်. ြကက်သား​​နူး​​ရင် ချနိုင်ပါြပီ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

ရှမ်း​​နံနံခပ်လိုက်ပါတယ်. အရည်မပါတဲ့​​ တစ်ခွက်ပါ။



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 အရည်နဲ့​​ ​​ေနာက်တစ်ခွက်ပါ။

ြကက်သား​​ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ချက်ဟာ လက်လည်း​​မဝင်ဘဲ လွယ်လွယ်ကူကူ ချက်စား​​နိုင်တဲ့​​ ဟင်း​​တစ်ခွက်ြဖစ်ပါတယ်. ခံတွင်း​​ပျက်​​ေနသူများ​​ ခံတွင်း​​လိုက်မဲ့​​ ဟင်း​​လည်း​​ ြဖစ်ပါတယ်​​ေနာ်။ 



​​ေအာက်က ပံုက​​ေတာ့​​ နတ်​​ေတာ်လြပည့်​​ညက လြကတ်သွား​​တာကို ရိုက်ထား​​တဲ့​​ ဓာတ်ပံု​​ေတွပါ။ ဘာရယ် မဟုတ်ပါဘူး​​.. နှစ်၂၀၀ မှ ၉ခါ​​ေလာက် ြကံုရတာလို့​​ ​​ေြပာြကာတာမို့​​ တစ်သက်တစ်ခါထူး​​ထူး​​ြခား​​ြခား​​ ြကံုရ​​ေလ​​ေတာ့​​ မြကည့်​​မြမင်လိုက်ရသူများ​​ ြကည့်​​ချင်ရင် ြကည့်​​နိုင်ဖို့​​ရယ်၊​ အမှတ်တရ အ​​ေနနဲ့​​ရယ် တစ်ညလံုး​​ လကို ထိုင်​​ေစာင့်​​ြပီး​​ ဓာတ်ပံုရိုက်ထား​​တာပါ။ (ဝါသနာက အဲသလို) :P
အ​​ေပါ်တန်း​​က​​ေတာ့​​ တ​​ေြဖး​​​ေြဖး​​ လြကတ်သွား​​ပံုြဖစ်ြပီး​​ အလယ်တစ်ပံုက အြပည့်​​အဝ လြကတ်​​ေန ချိန် ြဖစ်ပါတယ်။ ​​ေအာက်ဆံုး​​ အတန်း​​က​​ေတာ့​​ တ​​ေြဖး​​​ေြဖး​​ ြပန်ထွက်လာတဲ့​​ လရဲ့​​ ပံုရိပ်များ​​ ြဖစ်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


အား​​လံုး​​အတွက် ​​ေပျာ်ရွှင်​​ေသာ အား​​လပ်ရက်များ​​ ြဖစ်ြကပါ​​ေစရှင်။



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

22 comments:

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

ငါး​​ထမင်း​​နယ်က သဒ္ဓါ ြကိုက်တယ်၊​ ြကက်သား​​ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ချက်က မစား​​ဖုး​​​ေသး​​ဘူး​​။ ​​ေလာ​​ေလာဆယ်လည်း​​ ငါး​​ထမင်း​​နယ်က စား​​ချင်​​ေနတာဆို​​ေတာ့​​ အ​​ေတာ်ပဲ တလံုး​​​ေလာက်စား​​သွား​​လိုက်တယ်။
စိတ်ကူး​​နဲ့​​တင် စား​​​ေကာင်း​​တယ်။။။
ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

ကူး​​ကူး​​လှိုင် said...

ငါး​​ထမင်း​​နယ်ကိုအရမ်း​​ြကိုက်ပါတယ် လုပ်နည်း​​​ေလး​​တင်​​ေပး​​တာ ​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်

khin oo may said...

ငါး​​ထမင်း​​နယ် စား​​မယ်။ ထမင်း​​ချက်တာ လည်း​​အဓိကကျမယ် တို့​​သာချက်ရင်​​ေပျာ့​​ြပဲသွား​​မှာဘဲ။

Anonymous said...

ဟင့်​​..ဒ​​ေလာက်ချက်​​ေကျွး​​​ေနတာ​​ေတာင်
ဘယ်​​ေလာက်စား​​စား​​..မဝတာခက်တယ်း​​)

ချစ်ခင်စွာြဖင့်​​
မိစံ

Anonymous said...

စား​​ချင့်​​စရာ

စား​​သွား​​ြပီ

ခင်တဲ့​​
အမ​​ေဆာင်း​​

Shinlay said...

ငါး​​ထမင်း​​ချဉ်က​​ေတာ့​​ ကျမတို့​​အြကိုက်ပါ။ ဂျူး​​ြမစ်
​​ေတွ​​ေတာ့​​လွမ်း​​သား​​ပါတယ်။
ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​နဲ့​​ြကက်သား​​ချက်နည်း​​ အတွက်
​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်။ ဒီတခါ ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​​ေပါ်ရင်
ချက်စား​​ပါမယ်။

ဘုန်း​​ဘုန်း​​​ေတာက် said...

ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​ကို ြမင်ြမင်ချင်း​​​ေတာ့​​ စာမဖတ်ခင်တုန်း​​က သ​​ေဘင်္ာသီး​​ ​​ေအာက်​​ေမ့​​​ေနတာ။ ခွဲြပီး​​သား​​ ြကည့်​​ြပန်​​ေတာ့​​လည်း​​ ပန်း​​သီး​​လိုလို၊​ သစ်​​ေတာ်သီး​​လိုလိုပဲ​​ေနာ်။ (မသိရင် အဲဒီလိုပဲ သိလား​​၊​ အမျိုး​​မျိုး​​ ​​ေလျှာက်ထင်​​ေန​​ေတာ့​​တယ်)

ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​ ဟင်း​​ချိုရယ်ဒီမိတ်​​ေတွပဲ ​​ေတွ့​​ဖူး​​၊​ စား​​ဖူး​​တယ်။ အထဲက အ​​ေစ့​​ကိုပဲ ယူတာ ထင်တယ် အဲဒီရယ်ဒီမိတ်​​ေတွက။ အ​​ေရာင်က မ​​ေချာရဲ့​​ ထမင်း​​စား​​ပွဲအ​​ေရာင်အတိုင်း​​ပဲ​​ေလ။ ​​ေတာ်​​ေတာ်​​ေကာင်း​​တယ်။ ချဉ်ချဉ်​​ေလး​​နဲ့​​ ထမင်း​​ကို ြမိန်​​ေစပါတယ်။

ဂျူး​​ြမစ်မပါတဲ့​​ ထမင်း​​နယ်​​ေလး​​ လုပ်စား​​ြကည့်​​ အဲဟုတ်ဘူး​​ လုပ်ဘုဉ်း​​​ေပး​​ြကည့်​​ဦး​​မယ် ထင်တယ်။ ဂျူး​​ြမစ်မရှိလို့​​​ေလ။

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

ငါး​​ထမင်း​​နယ်ကို ရှမ်း​​လူမျိုး​​​ေတွ​​ေရာင်း​​တဲ့​​ ဆိုင်မှာ င​​ေပျာဖက်က​​ေလး​​နဲ့​​ ထည့်​​​ေပး​​တာ ​​ေကာင်း​​​ေကာင်း​​ ြကိုက်တယ်ဗျ။ လုပ်စား​​ဖို့​​ ြဖစ်နိုင်ပါတယ်။ နည်း​​နည်း​​​ေတာ့​​ အလုပ်ရှုပ်မယ်။ :(

စကား​​မစပ် အစ်မ​​ေချာ နံနံပင်က နွမ်း​​​ေနဘီ ဟီး​​ဟီး​​

(မနာလိုလို့​​ ​​ေြပာတာ...) :D :D :D

flowerpoem said...

ငါး​​ထမင်း​​နယ် အရမ်း​​ြကိုက် မ​​ေချာ​​ေရ . . အရမ်း​​စား​​ချင်တာပဲ ..

ဘိုြဖူ said...

အမ​​ေချာ​​ေရ
ကျွန်​​ေတာ်အရမ်း​​ကိုြကိုက်တယ်
ရှမ်း​​ြပည်မှာ​​ေမွး​​လို့​​ထင်တယ်

jasmine(​​ေတာင်ြကီး​​) said...

ဂျူး​​ြမစ် များ​​များ​​နဲ့​​စာရတာအရမ်း​​ကိုြကိုက်တယ်
ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ကို ပင်စိမ်း​​သီး​​လို​​ေထာင်း​​စား​​တာလဲြကိုက်တယ်
ြကက်သား​​နဲ့​​မစား​​ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​
ဒီမှာလဲချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ကဝယ်မရဘူး​​​ေလ
လူြကံုရှိရင်​​ေတာ့​​ထဲ့​​​ေပး​​တယ်
ချစ်ချစ်ခင်ခင် jasmine

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

အဲဒါ​​ေတွ.. ဘယ်​​ေတာ့​​များ​​မှ စား​​ရမယ်မှန်း​​မသိ။ ြမန်မာြပန်​​ေရာက်ရင်​​ေတာ့​​ အမ​​ေချာဆီ လာအပူကပ်ဦး​​မှ။း​​)

blackroze said...

ငါး​​ထမင်း​​နယ်ကို​​ေတာ့​​အရမ်း​​ြကိုက်တယ်
ရန်ကုန်မှာတုန်း​​က​​ေတာ့​​ခဏခဏသွား​​စား​​တယ်
အခု​​ေတာ့​​...အဟင့်​​..
ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ချက်​​ေတာ့​​
မစား​​ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​မြကီး​​​ေချာ..

rose of sharon said...

ငါး​​ထမင်း​​နယ်ြကိုက်တယ်... ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​က ြကာ်း​​ဘဲြကား​​ဖူး​​တယ်... အြပင်မှာ မြမင်ဘူး​​​ေသး​​ဘူး​​...

san htun said...

ငါး​​ထမင်း​​နယ်က လုပ်ရတာ လွယ်သား​​ပဲ..တခါမှ မလုပ်စား​​ြဖစ်ဘူး​​...​​ေနာင်များ​​မှ..

jr said...

ရှမ်း​​စာဆို သိပ်ြကိုက်တာ။
ဒီပို့​​စ်​​ေလး​​ဖတ်ြပီး​​ စဉ်း​​စား​​မိတယ်။ မ​​ေချာနဲ့​​ အခန်း​​​ေဖာ်ြဖစ်ရင် ​​ေကာင်း​​မှာပဲလို့​​။
း​​))

သဥ္ဇာ - Thinzar said...

ြကက်သား​​ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​​ေြကာ်ကို တစ်အား​​ြကိုက်တာ.. ဒီမှာ​​ေတာင် ဝယ်မရလို့​​ ြမန်မာြပည်က​​ေန ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​ အ​​ေြခာက်​​ေတွအများ​​ြကီး​​သယ်ခဲ့​​တယ်.. ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​​ေြခာက်နဲ့​​လည်း​​ စား​​​ေကာင်း​​တယ်.. :)

​​ေနဝသန် said...

အဟဲ.. မ​​ေချာတင်တဲ့​​အထဲမှာ ဒီတစ်ခါ​​ေတာ့​​ သွား​​ရည်မကျ​​ေတာ့​​ဘူး​​ကွီ... အခုရန်ကုန်မှာဆို​​ေတာ့​​ ြကိုက်တာသွား​​စား​​လို့​​ရြပီ.. ဟီး​​ဟီး​​.....


ခင်မင်လျက်
​​ေနဝသန်

Anonymous said...

ငါး​​ထမင်း​​ချဉ်က​​ေတာ့​​အြမဲြကိုက်တယ်။ အြမဲလည်း​​စား​​​ေကာင်း​​​ေနတာဘဲ။
ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ကို ဘိုလိုဘယ်လို​​ေခါ်လဲဟင်။ ​​ေတွ့​​ရင်ဝယ်စား​​ချင်လို့​​ပါ။
အိုင်အိုရာ

mstint said...

ခရီး​​ကြပန်​​ေရာက်တာနဲ့​​ သား​​ရည်ကျစရာ​​ေတွချည်း​​ ဖတ်​​ေနရပါလား​​​ေနာ်။ ဒါနဲ့​​ ငါး​​ထမင်း​​နယ်မှာ ဘာငါး​​သံုး​​တာလဲ ငါး​​ြကင်း​​ြဖူလား​​ ​​ေချွး​​မ?
ဒီတစ်​​ေခါက်​​ေတာ့​​ ပီပီြပင်ြပင်လုပ်စား​​ြကည့်​​အံုး​​မယ်။
ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​နဲ့​​ တစ်ခါမှချက်မစား​​ဖူး​​​ေသး​​ဘူး​​ စမ်း​​ြကည့်​​အံုး​​မှပဲး​​)
လြကတ်တဲ့​​ညက ပလိပ်က​​ေန ရန်ကုန်ြပန်ခါနီး​​​ေပါ့​​ တစ်အိမ်လံုး​​ ဇက်​​ေညာင်း​​​ေအာင် ရပ်ြကည့်​​​ေနြကတား​​)
ပံု​​ေတွထဲကအတိုင်း​​ပဲ ရှင်း​​ရှင်း​​လင်း​​လင်း​​ြမင်ရတယ်။
စိတ်ဓာတ်အစဉ်ြကည်လင်​​ေအး​​ြမပါ​​ေစကွယ်။

​​ေမတ္တာြဖင့်​​
အန်တီတင့်​​

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

ငါး​​ထမင်း​​နယ် မတရား​​ြကိုက်​​ေပါ့​​။ ဂျူး​​ြမစ်​​ေလး​​ တဂျွတ်ဂျွတ်ဝါး​​ စား​​လိုက်ရရင် ​​ေဆွမျိုး​​​ေတာင် ​​ေမ့​​သွား​​​ေလာက်တယ်။ ြကက်သား​​ချဉ်​​ေစာ်ကား​​သီး​​ချက်က​​ေတာ့​​ စား​​ဘူး​​​ေသး​​ဘူး​​။ ​​ေကာင်း​​မယ့်​​ပံု​​ေလး​​...။ ချက်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်​​ေချာ​​ေရ..။

​​ေမသိမ့်​​သိမ့်​​ ​​ေကျာ် said...

ြကက်သား​​ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​ချက်ကို ​​ေတာ်​​ေတာ်စား​​​ေကာင်း​​မယ်လို့​​ ထင်မိတယ်။ ချဉ်​​ေစာ်ခါး​​သီး​​မရှိလို့​​ သံပရာသီး​​နဲ့​​ အစား​​ထိုး​​ ချက်မယ်စိတ်ကူး​​တယ် မ​​ေချာ​​ေရ။း​​)

လြကတ်တာ​​ေလး​​ ြမင်လိုက်ရတယ်။ အဲဒီ​​ေန့​​ညက ​​ေကျာင်း​​က အြပန်မှာ ြမင်လိုက်ရတယ်။ မ​​ေချာမှတ်တမ်း​​တင်ထား​​တာ သိပ်ကို တန်ဖိုး​​ရှိတာ​​ေပါ့​​။

ခင်တဲ့​​
​​ေမသိမ့်​​