ကျွန်မတို့​​ရဲ့​​ ​​ေဒသအစား​​အစာများ​​(၄)

ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ ကျွန်မတို့​​ရဲ့​​ ​​ေဒသ အစား​​အစာအ​​ေြကာင်း​​​ေလး​​ ​​ေြပာြပချင်ပါ​​ေသး​​တယ်... အရင်က ဟင်း​​​ေတွမဟုတ်တဲ့​​ အြခား​​ဟင်း​​လျာ​​ေတွပါ။ ကျွန်မတို့​​စား​​ြဖစ်တဲ့​​ ​​ေဒသအစား​​အစာ​​ေတွဟာ အသား​​ငါး​​ထက် အသီး​​အရွက်သာ များ​​ပါတယ်ရှင်။ ဒါ​​ေြကာင့်​​ ကျွန်မရဲ့​​ ​​ေဒသအစား​​အစာ​​ေတွဟာ အသီး​​အရွက်​​ေတွကို ပံုစံအမျိုး​​မျိုး​​နဲ့​​ ချက်ြပုတ်စား​​​ေသာက်ြဖစ်တဲ့​​ အ​​ေြကာင်း​​​ေတွသာ ြဖစ်ပါတယ်။



ကန်း​​စွန်း​​ရွက်သုပ်

ပထမဦး​​ဆံုး​​ မိတ်ဆက်​​ေပး​​မဲ့​​ ဟင်း​​က ကန်စွန်း​​ရွက်သုပ်ပါ။ ကန်စွန်း​​ရွက်ကို အများ​​အား​​ြဖင့်​​ ​​ေြကာ်စား​​တာနဲ့​​ အချဉ်ရည်ချက်စား​​ြကတာ များ​​ပါတယ်.. ဒါ​​ေပမဲ့​​ ကျွန်မတို့​​ဘက်မှာ​​ေတာ့​​ ကန်စွန်း​​ရွက်ကို သုပ်စား​​ြကပါတယ်.. ကန်စွန်း​​ရွက်ကို အစိမ်း​​သုပ်နဲ့​​ ြပုတ်ြပီး​​ သုပ်ရယ်လို့​​ နှစ်မျိုး​​ ရှိပါတယ်..

ကန်စွန်း​​ရွက် အစိမ်း​​သုပ်
အစိမ်း​​သုပ် ြပုလုပ်ပံုက လွယ်လွယ်​​ေလး​​ပါ။ ကန်စွန်း​​ရွက်သုပ်ဖို့​​က ထိုင်ဝမ်ကန်စွန်း​​ကို အသံုး​​မြပုပါဘူး​​။ ရိုး​​ရိုး​​ ​​ေရကန်စွန်း​​ကိုသာ သံုး​​ပါတယ်.. အရိုး​​နုနဲ့​​ အရွက်တို့​​ကို ​​ေြခွယူလိုက်ြပီး​​ အပိုင်း​​အပိုင်း​​​ေလး​​​ေတွ လှီး​​ြဖတ်လိုက်ပါတယ်..



ြပီး​​​ေတာ့​​ ကန်စွန်း​​ရွက်နဲ့​​အတူ ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ ဆား​​၊​အချိုမှုန့်​​၊​ အသား​​မှုန့်​​ ( သပ်သပ်လွတ်စား​​လိုလျှင် ပုဇွန်​​ေြခာက်နှင့်​​ အသား​​မှုန့်​​မထည့်​​ဘဲ သုပ်နိုင်ပါသည်) ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ သံပုရာသီး​​ တို့​​ကို အဆင်သင့်​​ လုပ်ထား​​ပါ။

စား​​ခါနီး​​မှ နယ်လိုက်ရင် ချဉ်ချဉ် စပ်စပ် ကန်စွန်း​​ရွက်အစိမ်း​​သုပ် တစ်ခွက်ရပါြပီ။

ကန်စွန်း​​ရွက် အဆိမ့်​​သုပ်
ကန်စွန်း​​ရွက်ကို ြပုတ်ြပီး​​ သုပ်ပါဦး​​မယ်.. ကန်စွန်း​​ရွက်ကို ​​ေရ​​ေနွး​​ဆူဆူထဲ ထည့်​​ြပုတ်ပါတယ်.. ကန်ဇွန်း​​ရွက်ကို ​​ေပျာ့​​အိ​​ေအာင့်​​မြပုတ်ရပါ။ ခဏတာ ​​ေရ​​ေနွး​​နှင့်​​ ြပုတ်ြပီး​​ ​​ေရ​​ေအး​​​ေအး​​တွင် စိမ်း​​ထား​​ပါ။



ြပုတ်ြပီး​​ ​​ေရ​​ေအး​​​ေအး​​မှာ စိမ်ထား​​ရင် ကန်စွန်း​​ရွက် အ​​ေရာင်​​ေြပာင်း​​သွား​​တာမျိုး​​ မြဖစ်နိုင်​​ေတာ့​​ပါဘူး​​။


ထို့​​​ေနာက် ဆီကျက်ချက်၊​ ​​ေြမပဲဆန်( သို့​​) နှမ်း​​ကို ​​ေလှာ်ပါ။ ြပီး​​လျှင် ​​ေြမပဲဆန်​​ေထာင်း​​၊​ နှမ်း​​​ေထာင်း​​ထည့်​​၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ ြကက်သွန်နီထည့်​​ ၊​ ဆား​​အချိုမှုန့်​​ ဆီကျက်ထည့်​​ြပီး​​ နယ်လိုက်ရင် အရသာရှိတဲ့​​ ကန်စွန်း​​ရွက် အဆိမ့်​​သုပ် တစ်ခွက်ရပါြပီ။


ကန်စွန်း​​ရွက် အဆိမ့်​​သုပ်


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ြကက်ဥ တိုဟူး​​ြဖူ​​ေပါင်း​​


စား​​လို့​​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ပဲြပား​​​ေခါ် တိုဟူး​​ြဖူ​​ေပါင်း​​နည်း​​​ေလး​​ကို မျှ​​ေဝပါရ​​ေစရှင်။ ဒီပဲြပား​​ကို​​ေတာ့​​ ဘယ်​​ေနရာမဆို အလွယ်တကူ ဝယ်ယူလို့​​ ရနိုင်တာမို့​​ လူတိုင်း​​အတွက် ချက်စား​​ဖို့​​ အဆင်​​ေြပမယ်လို့​​ ​​ေမျှာ်လင့်​​ပါတယ်။


ပဲြပား​​ကို ခုလိုအတံုး​​​ေလး​​​ေတွ တံုး​​ြပီး​​ ပန်း​​ကန်လံုး​​ထဲထည့်​​ထား​​ပါတယ်.. ဂျင်း​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ နံနံတို့​​နဲ့​​အတူ အ​​ေရာင်စံုသွား​​​ေအာင် ဥနီ​​ေလး​​ကိုပါ ​​ေသး​​​ေသး​​ရှည်ရှည်​​ေလး​​လှီး​​ြပီး​​ အ​​ေပါ်က ထည့်​​ပါမယ်..


အစိမ်း​​၊​အနီ၊​လိ​​ေမ္မာ် ၊​ အြဖူ အ​​ေရာင်​​ေလး​​​ေတွ စံုသွား​​​ေအာင်​​ေပါ့​​​ေနာ်

​​ေပါင်း​​မယ်​​ေလ

ြကက်ဥနှစ်လံုး​​​ေလာက်ကို ​​ေဖာက်ြပီး​​ ခွက်တစ်ခုထဲ နာနာ​​ေခါက်ြပီး​​ ဆား​​အချိုမှုန့်​​တို့​​နှင့်​​ ​​ေရအနည်း​​ငယ် ​​ေရာကာ ြကက်ဥနှင့်​​ ​​ေရာ​​ေမွှပါ။ ြပီး​​လျှင် ြကက်ဥကို တိုဟူး​​ြဖူပန်း​​ကန်ထဲသို့​​ ​​ေဘး​​မှ ​​ေလာင်း​​ချပါ။ တိုဟူး​​ြဖူပန်း​​ကန် တစ်ဝက်နီး​​ပါး​​ခန့်​​ ြမုပ်​​ေအာင် ဒယ်အိုး​​တစ်ခုထဲ ​​ေရထည့်​​ကာ အဖံုး​​အုပ်ြပီး​​ မီး​​ဖို​​ေပါ်တင်ြပီး​​ အချိန် ၁ဝမိနစ်ခန့်​​ ​​ေပါင်း​​လိုက်လျှင် စား​​ချင့်​​စဖွယ် ြကက်ဥ တိုဟူး​​ြဖူ​​ေပါင်း​​ ရပါြပီ။


စား​​လို့​​ရြပီ​​ေနာ် ြကက်ဥ တိုဟူး​​ြဖူ​​ေပါင်း​​။

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ ပဲြပား​​ချက်
ပဲြပား​​ (တိုဟူး​​ြဖူ)ကိုဘဲ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​နဲ့​​ ချက်စား​​လို့​​ ရပါ​​ေသး​​တယ်.. ချက်နည်း​​​ေလး​​ ​​ေြပာြပပါမယ်​​ေနာ်။



ပဲြပား​​ချက်ဖို့​​ လိုအပ်တဲ့​​ အဆာပလာ​​ေတွပါ။

ပဲြပား​​ကို အတံုး​​​ေလး​​​ေတွ ြပုလုပ်ပါတယ်.. ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ကို ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ထား​​ပါမယ်.. ြကက်သွန်ြဖူ၊​နီ၊​ဂျင်း​​၊​ ငရုပ်သီး​​တို့​​ကို ြပင်ဆင်ပါမယ်.. ခွက်​​ေသး​​​ေလး​​ထဲက​​ေတာ့​​ တိုကျန် ( ပဲငပိပါ) ။  ြကက်သွန်ြဖူနီ၊​ ဂျင်း​​တို့​​ကို နနွင်း​​၊​ အ​​ေရာင်တင်တို့​​ြဖင့်​​ ဆီသတ်ပါတယ်.. ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ထည့်​​ြပီး​​ မြကာခင် ​​ေရထည့်​​ပါတယ်.. ​​ေရဆူလျှင် တိုဟူး​​ြဖူနဲ့​​ ပဲငပိ အ​​ေန​​ေတာ်ကို ထည့်​​ပါမယ်.. ငရုပ်သီး​​ကိုထည့်​​ပါတယ်.. ဆား​​အချိုမှုန့်​​ ခတ်ြပီး​​ ကျက်ခါနီး​​မှာ နံနံပင်ကို ထည့်​​လိုက်ပါတယ်..



ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​ တိုဟူး​​ြဖူ(ပဲြပား​​)ချက်ပါ။

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ကျွန်မတို့​​ ကချင်ြပည်နယ်ဟာ သစ်ဝါး​​​ေပါတာ​​ေြကာင့်​​ မျှစ်လည်း​​ အလွန်​​ေပါပါတယ်... ဒါ​​ေြကာင့်​​ မျှစ်ကို အမျိုး​​မျိုး​​ ချက်စား​​၊​ သုပ်စား​​ြကတာကို ​​ေြပာြပချင်ပါ​​ေသး​​တယ်...

ငပိ​​ေထာင်း​​နဲ့​​ မျှစ်ြပုတ်


မျှစ်ြပုတ်ကို ကျွန်မတို့​​က ငပိ​​ေထာင်း​​​ေလး​​နဲ့​​ တို့​​စား​​ြကပါတယ်.. ငပိကိုမီး​​ဖုတ် ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​ကို အရင်​​ေထာင်း​​၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်ကို ထည့်​​​ေထာင်း​​ပါတယ်.. ငပိဖုတ်ကို အချိုမှုန့်​​ ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေထာင်း​​လိုက်ပါတယ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​မှ သံပုရာသီး​​ကို ညှစ်လိုက်ြပီး​​ နံနံပင်နဲ့​​ ​​ေရာ​​ေထာင်း​​လိုက်ပါတယ်.. ငပိ​​ေထာင်း​​ဘူး​​အဆင်သင့်​​ ရှိရင်လည်း​​ ငပိ​​ေထာင်း​​ကို ပန်း​​ကန်​​ေလး​​ထဲထည့်​​ သံပုရာသီး​​​ေလး​​ ညှစ်ြပီး​​ စား​​မယ်ဆိုရင် ခံတွင်း​​ပျက်​​ေနသူ​​ေတွ​​ေတာင် သံုး​​ပန်ကန်​​ေလာက် ထမင်း​​ြမိန်​​ေစနိုင်ပါတယ်..  :)



သံပုရာသီး​​ညှစ်ထား​​တဲ့​​ ငပိ​​ေထာင်း​​နဲ့​​ တို့​​စရာ မျှစ်ြပုတ်

မျှစ်သုပ်



မျှစ်သုပ်

မျှစ်ကို ပါး​​ပါး​​မျှင်မျှင်​​ေလး​​​ေတွလှီး​​ြပီး​​ ငရုပ်သီး​​ ြကက်သွန်နီ၊​ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ နံနံပင်၊​ ဆား​​အချိုမှုန်၊​့​​ သံပုရာသီး​​တို့​​နဲ့​​ သုပ်တာက မျှစ်ကို အချဉ်သုပ်တာပါ။ အဆိမ့်​​သုပ်မယ်ဆိုရင် ​​ေြမပဲဆန်၊​ ဆီချက်ထည့်​​ြပီး​​ သံပုရာသီး​​မထည့်​​ဘဲ ဂျင်း​​အရွက်နု​​ေလး​​ကို ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထည့်​​လို့​​ အဆိမ့်​​သုပ်စား​​ြကပါတယ်။

မျှစ်ဆန်​​ေလှာ်



မျှစ်ဆန်​​ေလှာ်

မျှစ်ဆန်​​ေလှာ်ချက်ဖို့​​ အိုး​​ထဲ​​ေရထည့်​​ ဆား​​၊​ငပိ၊​ ြကက်သွန်ြဖူ ပုဇွန်​​ေြခာက်အနည်း​​ငယ် ထည့်​​ကာ ​​ေရ​​ေနွး​​ဆူ​​ေအာင်တည်ပါတယ်.. ​​ေရဆူလျှင် ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထား​​​ေသာ မျှစ်ကိုထည့်​​ပါတယ်.. ဆန်အနည်း​​ငယ်ကို ညို​​ေရာင် သန်း​​လာ​​ေအာင် ​​ေလှာ်ြပီး​​ အမှုန့်​​​ေထာင်း​​ထား​​တာကို ထည့်​​ပါတယ်.. ဟင်း​​အိုး​​ ကျြပီဆိုလျှင် ပင်စိမ်း​​ရွက်ကို ခတ်ြပီး​​ အ​​ေပါ့​​အငံြမည်း​​ကာ ချလို့​​ ရပါြပီ။ ဆန်​​ေလှာ်နဲ့​​ ပင်စိမ်း​​နံ့​​ သင်း​​ပျံ့​​ပျံ့​​ မျှစ်ဆန်​​ေလှာ်ဟင်း​​တစ်ခွက် ရပါြပီ။

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~မျှစ်ချဉ်​​ေလှာ်

ျှစ်​​ေပါများ​​တဲ့​​ ရာသီမှာ မျှစ်​​ေတွ အများ​​ြကီး​​ ခူး​​ြပီး​​ မျှစ်ချဉ် ြပုလုပ်​​ေလ့​​ ရှိပါတယ်.. အဲဒီမျှစ်ချဉ်ဟာ နှစ်ရှည်ြကာ​​ေအာင် အထား​​ခံြပီး​​ စား​​လို့​​လဲ ​​ေကာင်း​​တာမို့​​ လူြကိုက်များ​​ပါတယ်..  ကျွန်မတို့​​ဘက်မှာ မျှစ်ချဉ်ကို အစား​​များ​​ပါတယ်.. ​​ေခါက်ဆွဲကိုလည်း​​ မျှစ်ချဉ်နဲ့​​ စား​​ြကတာ များ​​ပါတယ်.. က​​ေဇာ့​​သီး​​၊​ ဟင်း​​ြပင်း​​ရွက်၊​ ကန်ဇင်း​​ရွက်တို့​​နဲ့​​ မျှစ်ချဉ်ကို ​​ေလှာ်စား​​ြကပါတယ်.. အရွက်မထည့်​​ဘဲ မျှစ်ချဉ်ြကီး​​ဘဲလည်း​​ ​​ေလှာ်စား​​လို့​​ရပါတယ်.. ​​ေရခမ်း​​​ေအာင် ​​ေလှာ်ထား​​ရင် ရက် ြကာြကာ အထား​​ခံပါတယ်.. ြပုလုပ်ပံုက မျှစ်ချဉ်ကို ​​ေရများ​​များ​​နဲ့​​ ဆား​​ထည့်​​ြပီး​​ ြပုတ်ပါတယ်.. ၂​​ေရ ၃​​ေရ ကုန်တဲ့​​အထိ​​ေအာင် ြပုတ်ပါတယ်.. မျှစ်ချဉ်နူး​​ြပီလို့​​ ယူဆြပီဆိုရင် ​​ေရခမ်း​​​ေအာင်ြပုတ်ပါတယ်... ​​ေရခမ်း​​သွား​​ရင် မျှစ်ချဉ်အိုး​​ထဲဆီထည့်​​ ြကက်သွန်ြဖူနီကို ထည့်​​ပါတယ်.. အ​​ေရာင်တင် နနွင်း​​မှုန့်​​ကိုထည့်​​ြပီး​​ ငပိအနည်း​​ငယ်၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက် ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​ တို့​​ကို ထည့်​​ကာ ​​ေရာ​​ေမွှြပီး​​ ​​ေလှာ်ပါတယ်...  အချိန်အနည်း​​ငယ်ြကာလို့​​ ဆား​​အချိုမှုန့်​​ အရသာ ြမည်း​​လို့​​အ​​ေန​​ေတာ်ရင် ြကက်သွန်ြမိတ်၊​ နံနံတို့​​ကို ထည့်​​ြပီး​​ ချလို့​​ရပါြပီ။


မျှစ်ချဉ်​​ေလှာ်

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ပဲသီး​​​ေထာင်း​​

ပဲ​​ေတာင့်​​ရှည်ကို ကျွန်မတို့​​ဘက်မှာ အစိမ်း​​​ေထာင်း​​စား​​ြကပါ​​ေသး​​တယ်..



ပဲသီး​​​ေထာင်း​​

ပုဇွန်​​ေြခာက်ကို ညက်​​ေအာင်​​ေထာင်း​​၊​ ပဲသီး​​နဲ့​​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​ကို  ပါး​​ပါး​​လှီး​​ြပီး​​ ပုဇွန်​​ေြခာက် ဆား​​အချိုမှုန့်​​တို့​​နဲ့​​ ​​ေရာ​​ေထာင်း​​ပါတယ်။ သံပုရာသီး​​ တင့်​​သင့်​​ရံုညစ်လို့​​ နံနံပင်​​ေလး​​နဲ့​​ ​​ေထာင်း​​လိုက်ရင် ပဲသီး​​အစိမ်း​​​ေထာင်း​​ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ရပါြပီ။မိုး​​ရာသီမှာ​​ေတာ့​​ ပဲသီး​​ကို သရက်သီး​​အစိမ်း​​နဲ့​​ ငပိဖုတ်​​ေလး​​ အနည်း​​ငယ်ထည့်​​လို့​​ ​​ေထာင်း​​ပါတယ်.. ြကက်သွန်နီအစိမ်း​​ပါး​​ပါး​​လှီး​​ထည့်​​လည်း​​ ​​ေကာင်း​​ပါတယ်..  ဆင်ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​​ေခါ် မပူသီး​​နဲ့​​လည်း​​ ​​ေထာင်း​​စား​​ပါတယ်..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ပဲသီး​​အဆိမ့်​​သုပ်

ပဲသီး​​အဆိမ့်​​သုပ်

ပဲသီး​​အဆိမ့်​​သုပ်ဖို့​​ ပဲသီး​​ကို အြမီး​​ ​​ေခါင်း​​ြဖတ်ြပီး​​ ြပုတ်ပါတယ်.. ပဲသီး​​အ​​ေန​​ေတာ်ကျက်ရင် (မ​​ေပျာ့​​ပါ​​ေစနှင့်​​)  ​​ေရ​​ေအး​​နဲ့​​ စိမ်ထား​​ပါတယ်.. ြပီး​​​ေနာက် လက်တစ်ဆစ် အတိုင်း​​ ြဖတ်ြပီး​​ ​​ေြမပဲဆန်၊​ဆီကျက်၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်မှုန့်​​၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ဆား​​အချိုမှုန့်​​တို့​​နဲ့​​ သုပ်လို့​​ ရပါြပီ။ အစပ်ြကိုက်ရင် ငရုပ်သီး​​ထည့်​​ပါ။

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ငါး​​ပဲငပိ



ငါး​​ပဲငပိ

ငါး​​ကို အ​​ေကာင်မပျက်​​ေအာင် ​​ေြကာ်ပါတယ်.. ြပီး​​​ေနာက် ဆီအနည်း​​ငယ်ထည့်​​ြပီး​​ ြကက်သွန်ြဖူနီကိုဆီသတ် ပဲငပိခပ်များ​​များ​​ ထည့်​​ြပီး​​ မီး​​​ေအး​​​ေအး​​ြဖင့်​​ ​​ေြကာ်ပါတယ်.. ြကက်သွန်ြမိတ်ကိုထည့်​​ြပီး​​ အ​​ေစာက ​​ေြကာ်ထား​​တဲ့​​ငါး​​ကို ဟိုဘက်ဒီဘက် ြပန်ထည့်​​​ေြကာ်ြပီး​​ ပန်း​​ကန်တစ်ခုထဲ ထည့်​​လိုက်ရင် ငါး​​ပဲငပိ​​ေြကာ်ရပါြပီ။


ငါး​​ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​


ငါး​​​ေြကာ် ငါး​​ချက်စား​​ရတာ ြငီး​​​ေငွ့​​သူများ​​အတွက် ငါး​​ကို ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​လို့​​ရပါ​​ေသး​​တယ်.. ခပ်ြကွပ်ြကွပ် ​​ေြကာ်ထား​​တဲ့​​ငါး​​ကို ​​ေခါင်း​​နဲ့​​ အရိုး​​ကိုဖယ်ထုတ်ြပီး​​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​စိမ်း​​၊​ ငရုပ်ပွ မီး​​ကင်တို့​​နဲ့​​ ​​ေရာ​​ေထာင်း​​ပါတယ်.. ဆား​​အချိုမှုန့်​​ နံနံပင်တို့​​ထည့်​​လိုက်ရင် ငါး​​ငရုပ်သီး​​​ေထာင်း​​ ရပါြပီ။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ဂျူး​​ြမစ်​​ေထာင်း​​



ဂျူး​​ြမစ်​​ေထာင်း​​

ဂျူး​​ြမစ်ကို ​​ေရစင်စင်​​ေဆး​​ြပီး​​ အပိုင်း​​အပိုင်း​​ြဖတ်ထား​​ပါမယ်... ငရုပ်သီး​​၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ ြကက်သွန်ြဖူတို့​​ကို ​​ေထာင်း​​ြပီး​​ ဂျူး​​ြမစ်ကို ဆား​​အချိုမှုန့်​​၊​ နံနံပင်တို့​​နဲ့​​​ေရာ​​ေထာင်း​​လိုက်ပါမယ်..  ပန်း​​ကန်း​​တစ်ခုထဲ ထည့်​​လို့​​ ဆီစိမ်း​​​ေလး​​ဆမ်း​​ြပီး​​ စား​​သံုး​​နိုင်ပါြပီ။ ပုဇွန်​​ေြခာက်အစား​​ ငါး​​​ေြခာက်အသား​​ကိုလည်း​​ ထည့်​​​ေထာင်း​​လို့​​ ရပါ​​ေသး​​တယ်..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ဝဥသုပ်

ကျွန်မတို့​​ကချင်ြပည်နယ်မှာ ဝဥ အ​​ေတာ်​​ေပါပါတယ်.. ​​ေတာထဲ​​ေတာင်ထဲမှာ အ​​ေလ့​​ကျ ​​ေပါက်သလို အိမ်​​ေတွမှာလည်း​​ မစိုက်ဘဲ ​​ေပါက်တတ်ပါတယ်.. အဲဒီ ခပ်ြကီး​​ြကီး​​ ဥ​​ေတွကို ​​ေပျာ့​​အိ​​ေအာင် ြပုတ်ြပီး​​ အခွံခွာ၊​ အသား​​ကိုနယ်ြပီး​​ ညက်​​ေအာင်​​ေထာင်း​​ပါတယ်.. ငရုပ်သီး​​၊​ နံနံပင် ၊​ ထံုး​​​ေရြကည်အနည်း​​ငယ်နှင့်​​ ဆား​​ထည့်​​ြပီး​​ ြပန်​​ေပါင်း​​ထား​​တာကို ဝ​​ေပါင်း​​လို့​​ ​​ေခါ်ပါတယ်..



ဝ​​ေပါင်း​​ပါ။

အဲဒီဝ​​ေပါင်း​​ကို အတံုး​​​ေလး​​​ေတွတံုး​​ြပီး​​ ဝက်ရိုး​​၊​ ြကက်ရိုး​​တို့​​နဲ့​​ ဟင်း​​ချို ချက်စား​​လို့​​ရသလို သုပ်စား​​လို့​​လည်း​​ ရပါတယ်..  ဝဥသုပ်ပံုက အြခား​​အသုပ်​​ေတွအတိုင်း​​ဘဲ ြဖစ်ပါတယ်..ဝဥ​​ေပါင်း​​ကို ပါး​​ပါး​​ရှည်ရှည်လှီး​​၊​ ြကက်သွန်နီ၊​ ပုဇွန်​​ေြခာက်၊​ ဆား​​အချိုမှုန့်​​၊​ ငရုပ်သီး​​၊​  နံနံပင်၊​ သံပုရာသီး​​​ေလး​​ညှစ်ြပီး​​ နယ်လိုက်ရင် ချဉ်စပ် ဝဥသုပ်ရပါြပီ။


ဝသုပ်ပါ။  ( ဝတုတ် မဟုတ်ပါ)  :)

ဝဥ


ဘာမှ မလုပ်ရ​​ေသး​​တဲ့​​ ဝဥပါ။ သူ့​​အရွယ်က  ​​ေရွှဖရံုသီး​​ တစ်လံုး​​ထက်​​ေတာင် ြကီး​​တတ်ပါ​​ေသး​​တယ်..

ကျွန်မတို့​​အရပ်မှာ ဝဥကို ​​ေရွှဖရံုသီး​​လို ဆီြပန်ချက်စား​​ြကပါ​​ေသး​​တယ်..  လယ်လုပ်ချိန်ဆို ​​ေကာက်စိုက်သူအများ​​ြကီး​​ကို ဒီလို ဝဥ​​ေတွကို အခွံခွာ အတံုး​​​ေလး​​​ေတွလုပ်ြပီး​​ ြကက်သွန်ြဖူနီ ဆီသတ်လို့​​ စိမ်း​​စား​​ငပိ​​ေလး​​ အနည်း​​ငယ်ထည့်​​ြပီး​​ ဝဥကိုထည့်​​ ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​၊​ ​​ေရထည့်​​ြပီး​​ ဝဥနူး​​ြပီဆို ​​ေရခမ်း​​​ေအာင်တည်ြပီး​​ ဆီြပန်​​ေန​​ေအာင် ချက်​​ေကျွး​​ြကပါတယ်..


ဘ​​ေလာ်ဂါမ​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ က​​ေတာ့​​ ဂျပန်လူမျိုး​​​ေတွဟာ ဝဥကို နည်း​​အမျိုး​​မျိုး​​နဲ့​​ လုပ်စား​​ြကတယ်လို့​​ ဗဟုသုတအ​​ေနနဲ့​​ ​​ေဖာ်ြပထား​​ြပီး​​​ေတာ့​​ ကျန်း​​မာ​​ေရး​​အတွက်လည်း​​ အ​​ေထာက်အကူြဖစ်​​ေစတာမို့​​ ဂျပန်လူမျိုး​​​ေတွက ဝဥကို အ​​ေတာ်အစား​​များ​​တယ်လို့​​ သူ့​​ပိုစ့်​​ထဲမှာ ​​ေရး​​ထား​​တဲ့​​အြပင် ြမန်မာ လူမျိုး​​​ေတွလည်း​​ များ​​များ​​ စား​​သင့်​​​ေြကာင်း​​ကို တိုက်တွန်း​​ထား​​ပါတယ်.. စိတ်ဝင်စား​​မယ်ဆိုရင် မ​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ ​​ေရး​​ထား​​တဲ့​​ ဝဥ အ​​ေြကာင်း​​ကို ( ဒီ​​ေနရာမှာ ) သွား​​ဖတ်လို့​​ ရပါတယ်.. ြမန်မာြပည်က​​ေနလည်း​​ ဂျပန်ကို ဝဥ Export လုပ်ြကတာ ရှိပါတယ်.. တရုတ်ကလည်း​​ ဝဥကို အ​​ေတာ်​​ေလး​​ ဝယ်ပါတယ်.. မာလာ​​ေခါက်ဆွဲကို ဝဥက​​ေန လုပ်တယ်လို့​​ သိရပါတယ်.. ဒီလိုဆို အကျိုး​​များ​​ြပီး​​ အရသာလည်း​​ ရှိတဲ့​​ ဝဥကို များ​​များ​​ စား​​ြကရ​​ေအာင်​​ေနာ် .....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ဟင်း​​အမယ်​​ေတွ သိပ်များ​​သွား​​မှာစိုး​​လို့​​ ဒီ​​ေလာက်နဲ့​​ဘဲ ရပ်ပါမယ်.. ​​ေနာက်ြကံုတဲ့​​အခါ ​​ေဒသအစား​​အစာ အြခား​​ဟင်း​​လျှာများ​​ကို အလျဉ်း​​သင့်​​ရင် ​​ေဖာ်ြပ​​ေပး​​ပါဦး​​မယ်ရှင်။


​​ေပျာ်ရွှင်ြငိမ်း​​ချမ်း​​ စိတ်ရွှင်လန်း​​ြကပါ​​ေစရှင်။


35 comments:

အင်ြကင်း​​သန့်​​ said...

မမ...မျှစ်နဲ့​​ငပိ​​ေထာင်း​​ရယ်၊​ ပဲသီး​​သုပ်ရယ်၊​ ဝသုပ်(ဝတုတ်မဟုတ်ပါ) ရယ်ကို ထိပ်ဆံုး​​က​​ေနလာြပီး​​ အမုန်း​​ဆွဲသွား​​ပါတယ်။ :)

ညီမ​​ေလး​​ said...

အိုး​​ ဒီတ​​ေခါက် အြကိုက်​​ေတွချည်း​​ပဲ....
ကန်ဇွန်း​​ရွက်ကို အဲ့​​လိုသုတ်စား​​ရမှန်း​​ ခုမှသိတယ် ..
​​ေချာ..ဟင်း​​ချက်စာအုပ်ထုတ်ပါလား​​ဟင် ကျွန်မတို့​​​ေဒသက အစား​​အစာဆိုြပီး​​​ေလ.. ​​ေသချာ​​ေပါက် ​​ေရာင်း​​ရမှာပဲး​​)

လသာည said...

မျစ်ဟင်း​​​ေလ.. အဲဒါကို မျစ်စပ်ဟင်း​​ဆိုပီး​​ ချက်စား​​တယ်။ စား​​​ေကာင်း​​တယ်။
ဟင်း​​​ေတွ အား​​လံုး​​​ေကာင်း​​​ေန​​ေတာ့​​ ဗိုက်ကိုဆာသွား​​တာပဲ။

ကိုရီး​​{ကိုြကီး​​} said...

မအစိမ်း​​

အား​​လံုး​​ကို လိုက်တယ်​​ေဝရ်း​​
​​ေရာက်လာရင် ချက်ြပုတ်​​ေကျွး​​ဖို့​​သာ ြပင်ထား​​ :)
ဒါနဲ့​​ မ​​ေချာရဲ့​​ ပွဲ ကျရင် အဲဒီလိုမျိုး​​​ေလး​​​ေတွနဲ့​​ ဧည့်​​ခံမှာလား​​ မတိ :P

ကိုရီး​​{ကိုြကီး​​}

phyophyo said...

မ​​ေချာရာ ... အား​​ြကီး​​နှိပ်စက်တယ် .. ဟင်း​​အမယ်​​ေလး​​​ေတွက စား​​ချင်စရာ​​ေလး​​​ေတွချည်း​​ပဲ .. ငပိ​​ေထာင်း​​နဲ့​​ မျှစ်သုပ် လည်း​​ စား​​ချင်လိုက်တာ .. မ​​ေချာဆီ​​ေတာ့​​ ​​ေရာက်​​ေအာင်လာလည်မှြဖစ်မယ်၊​ ​​ေကျွး​​မှာလား​​၊​ စကား​​မစပ် ​​ေမွး​​​ေန့​​​ေရာက်​​ေတာ့​​မယ်​​ေနာ် .. ဘာ​​ေကျွး​​မှာလည်း​​ :)
ချစ်တဲ့​​

subuueain said...

ကချင်အစား​​အ​​ေသာက်​​ေတွက​​ေတာ့​​ သွား​​ရည်ကျချင်စရာ​​ေတွြကီး​​ဘဲ။ မျှစ်ချဉ်​​ေလှာ်၊​ကန်စွန်း​​အစိမ်း​​သုတ်၊​ ပဲသီး​​အစိမ်း​​​ေထာင်း​​၊​ဂျူး​​ြမစ်​​ေထာင်း​​ ​​ေတာ့​​မစား​​ဖူး​​ဘူး​​။ ကျန်တာ​​ေတွ​​ေတာ့​​ စား​​ဖူး​​တယ်။ ြမစ်ြကီး​​နား​​ဘက်က ဒညင်း​​သီး​​လည်း​​ သိပ်​​ေကာင်း​​တာဘဲ။ တိုင်း​​ရင်း​​သား​​အစား​​အစာ​​ေတွ​​ေတာ့​​ အကုန်ြကိုက်ဘဲ။ :)

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

​​ေချာရဲ့​​ပို့​​စ်​​ေတွထဲမှာ “ ကျွန်မတို့​​​ေဒသရဲ့​​ အစား​​အစာများ​​” အတွဲကို စိတ်အဝင်စား​​ဆံုး​​ပဲ။
​​ေချာတို့​​​ေဒသအစား​​အစာ​​ေတွကို ြကည့်​​ရတာ
ဟင်း​​​ေတွကိုစီစဉ်ရပံုက ရိုး​​ရှင်း​​ြပီး​​၊​ အသံုး​​ြပုထား​​တဲ့​​ ပစ္စည်း​​​ေတွရဲ့​​ မူလအရသာကို အဓိ​​ေပါ်လွင်​​ေစတာက ထူး​​ြခား​​မှုတစ်ခုလို့​​ထင်မိတယ်။

မိုး​​ယံ said...

နည်း​​နည်း​​စီ​​ေတာ့​​ စား​​သွား​​တယ်။ ဒီတစ်​​ေလာက် ဗိုက်ြပဿနာတက်​​ေနလို့​​ အဝ မစား​​နိုင်ခဲ့​​ဘူး​​။

ဟီး​​ဟီး​​

နိုင်း​​နိုင်း​​စ​​ေန said...

​​ေချာတို့​​​ေဒသအစာက စ​​ေနတို့​​ဖက်ကနဲ့​​ အား​​လံုး​​တူ​​ေနတယ်
အဲဒီ တိုဟူး​​ြဖူ ပဲငပိချက်ဆို အ​​ေသြကိုက်တာ..
ဝဥကို မုန်ညင်း​​ချဉ်(ငရုတ်သီး​​မပါ)နဲ့​​ သုတ်စား​​တာကို အရမ်း​​ြကိုက်တယ်
ဒါမှမဟုတ် ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​နဲ့​​ ​​ေြကာ်စား​​.. ပါး​​စပ်ထဲမှ ရွစိရွစိနဲ့​​​ေလ...
​​ေနာက် ကန်စွန်း​​ရွက်ကို ဒီအတိုင်း​​​ေရ​​ေဆး​​ြပီး​​ ထိုဟူး​​ချဉ်(ဆီတိုဟူး​​)နဲ့​​ တို့​​စား​​လည်း​​ ​​ေကာင်း​​တယ်..
​​ေလာ​​ေလာဆယ် ငတ်​​ေနတာ​​ေတွ ဘ​​ေလာ့​​​ေပါ်လာြပ​​ေတာ့​​ လျာရည်​​ေတာ်​​ေတာ်ယိုသွား​​တယ်...
အား​​ ဗိုက်ဆာလာြပီ.. :P

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

ကန်စွန်း​​ရွက်သုပ်ကို​​ေတာ့​​ မ​​ေကျနပ်ဘူး​​ ဘာ​​ေြကာင့်​​ ထိုင်ဝမ်ကန်စွန်း​​ မသံုး​​ရတာတုန်း​​
ဝဥ သုပ်က​​ေတာ့​​ ​​ေရှာ့​​နဲနဲ ရှိနိင်တယ်။ တရုတ်ြကီး​​ စိတ်တိုြပီး​​ လိုက်ရှာ​​ေနတာ ​​ေတွ့​​ခဲ့​​လို့​​။
(သူ့​​ြခံထဲက တူး​​သွား​​လို့​​ စိတ်တိုတာပါ)

တကယ်မစား​​ရလို့​​ မ​​ေကျနပ်ပဲ ​​ေလျှာက်​​ေရး​​တာ​​ေနာ်။

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

ဝဥ သုပ်ြကိုက်တယ်ကွယ်။ြပီး​​​ေတာ့​​ ငါး​​​ေြကာ်စား​​ချင်တယ်..

​​ေမပယ်လ် said...

ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ​​ေလး​​​ေတွ လုပ်​​ေကျွး​​တာ အ​​ေတာ်ဝါသနာပါပံုရတယ်
ဒီလိုလုပ်ပါလား​​..
ဘ​​ေလာ့​​ဂါများ​​​ေန့​​ဆိုြပီး​​ ရက်တစ်ခု သတ်မှတ်..
ြပီး​​​ေတာ့​​ အဲဒီ​​ေတွ့​​ဆံုပွဲမှာ မ​​ေချာက ပင်တိုင်ချက်​​ေကျွး​​​ေပါ့​​..။ အ​​ေနာ်တို့​​က အဆွဲသက်သက်​​ေပါ့​​.။
ဟုတ်ဘူး​​လား​​:P

ြမတ်နိုး​​ said...

ချက်​​ေကျွး​​ပါ။

ြမတ်နိုး​​ said...

လာလည်ရင် ..ချက်​​ေကျွး​​ပါ... စား​​ြကည့်​​ချင်တယ်။ စား​​ဖူး​​ချင်တယ်။

ကို​​ေအာင် said...

ထမင်း​​မစား​​ခင် လာဖတ်သွား​​တယ်း​​)

shinlay said...

ကန်ဇွန်း​​ရွက်သုပ်၊​မျှစ်သုပ်၊​ ဝဥသုပ်၊​ မျှစ်ချဉ်​​ေလှာ်...အလွန်ြကိုက်ပါတယ်။
ပဲြပား​​​ေပါင်း​​​ေတာ့​​ မနက်ြဖန်လုပ်စား​​ြကည့်​​ပါ့​​မယ်။
​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်။

MDW said...

ရက်စက်လိုက်တာ ​​ေချာ​​ေရ ...
ဒီ​​ေလာက် အမယ်များ​​များ​​ တခါထဲတင်​​ေတာ့​​ မစား​​ရ မျက်စိအရသာခံ ြကည့်​​ရတာ ကိုယ့်​​ကိုယ်ကိုယ်​​ေတာင် သနား​​မိတယ်။ မစား​​ရ အ​​ေညှာ်ခံကမှ ​​ေညှာ်နံ့​​​ေလး​​ ရှူရ​​ေသး​​တယ်။ ခု​​ေတာ့​​ ​​ေညှာ်နံ့​​​ေတာင် မရှူရပါလား​​​ေနာ်။ ထမင်း​​စား​​ြပီး​​ြပီး​​ချင်း​​ ဖတ်မိတာ​​ေတာင် ဂလုဂလုနဲ့​​ ခဏခဏ တံ​​ေတွး​​ြမိုချ​​ေနရတယ်။ :(
အမက သား​​ြကီး​​ငါး​​ြကီး​​ ဟင်း​​ြကီး​​ ြကွင်း​​ြကီး​​ထက် ခုလို ​​ေထွလီကာလီ ဟင်း​​မျိုး​​​ေတွစား​​ရတာ ပိုြကိုက်တယ်။
ကန်စွန်း​​ရွက်ကို အစိမ်း​​တခါမှ သုပ်မစား​​ဖူး​​ဘူး​​။ ​​ေရ​​ေနွး​​​ေဖျာသုပ်တာ​​ေတာ့​​ စား​​ဖူး​​တယ်။ ဘိလပ်​​ေရာက်​​ေတာ့​​ ကန်စွန်း​​ရှား​​လို့​​ မစား​​ြဖစ်​​ေတာ့​​ပါဘူး​​။
မျှစ်ချဉ်​​ေတာ့​​ တရုတ်ဆိုင်မှာရတယ်။ မျှစ်ချဉ်​​ေလှာ်လုပ်စား​​ြကည့်​​အံုး​​မှပဲ။

မိုး​​စက်ပွင့်​​ said...

စွယ်စံုရတဲ့​​ မ​​ေချာ ပါလား​​......
ကျမ်း​​မာ​​ေရး​​အတွက်လည်း​​​ေကာင်း​​ အရသာလည်း​​ရှိမဲ့​​ ဟင်း​​လျာ​​ေလး​​​ေတွအတွက် ​​ေကျး​​ဇူး​​....
အဲလိုဟင်း​​မျိူး​​​ေလး​​​ေတွ မူဆယ်တို့​​ မုန်း​​ကိုး​​ တို့​​မှာ အလည်လာတုန်း​​က စား​​ဖူး​​တယ်...
ကိုယ်တိုင် မီး​​ဖို​​ေချာင်ထဲဝင်တဲ့​​အခါမှ ချက်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်.. ​​ေလာ​​ေလာဆယ် သူများ​​​ေကျွး​​တဲ့​​ ထမင်း​​ဟင်း​​ ချိူင့်​​ဆွဲ စား​​​ေနရတဲ့​​ဘဝမို့​​ပါ :-)

Vista said...

ရက်စက်တယ် .. ရှလွတ် .. အကုန်စား​​ချင်တယ် အြကိုက်​​ေတွချည်း​​ပဲ ..

S-C said...

မစား​​ဖူး​​တာ​​ေတွ ​​ေတာ်​​ေတာ်များ​​တယ်။
သား​​တို့​​ ြကိုက်မည့်​​ ဟာမျိုး​​​ေတွလည်း​​ပါတယ်... ချက်ခါနီး​​ကျ ထပ်လာြကည့်​​ဦး​​မယ်း​​)

seeseinshinss said...

စား​​ချင်တယ် စား​​ချင်တယ်
ဗိုက်ဆာတယ် ဗိုက်ဆာတယ် ​​ေချာ​​ေချာ နှိပ်စက်တယ်
ခင်တဲ့​​

shwezinu said...

ညီမ ​​ေရ

မျှစ်သုတ် ပဲသီး​​သုတ် ကန်စွန်း​​ရွက်သုတ် ဂျူး​​​ေထာင်း​​ ငါး​​​ေထာင်း​​ နဲ့​​ စား​​သွား​​တယ် ညီမ ရဲ့​​ဟင်း​​​ေတွ အကုန်ြကိုက်တယ် အဲလိုသာ စား​​ရရင် အသား​​မစား​​ဘဲ ​​ေနနိုင်ပါတယ် ဖွယ်ဖွယ်ရာရာ​​ေလး​​ ​​ေကာင်း​​မှ ​​ေကာင်း​​

ခင်မင်စွာြဖင့်​​
​​ေရွှစင််ဦး​​

အြဖူ​​ေရာင်နတ်သမီး​​ said...

ဆိုက်ပရပ်စ်မှာ ကန်ဇွန်း​​ရွက်မရှိလို့​​ ကန်ဇွန်း​​ရွက်သုတ်ချည်း​​ပဲ အဝကစ်သွား​​တယ် ​​ေချာ​​ေရ...

သိဂင်္ါ​​ေကျာ် said...

အသုတ်​​ေတွ အကုန်ြကိုက်တယ်.. မျှစ်ချဉ်လည်း​​ ြကိုက်တာပဲ..​​ေချာတို့​​ဆီ အလည် လာဦး​​မှပဲ.. :)

Sunny said...

အစ်မ​​ေရ.. ဟိုတ​​ေန့​​ကပဲ အစ်မဆီက​​ေန မုန်ညင်း​​​ေစာချက်တာ လာြကည့်​​ြပီး​​ ချက်စား​​ြဖစ်​​ေသး​​တယ်.. ​​ေဒသထွက် အစား​​အစာ​​ေတွ များ​​များ​​ဆက်​​ေရး​​ပါဦး​​​ေနာ်.. အ​​ေနာ့်​​​ေဒသနဲ့​​လည်း​​ တူ​​ေန​​ေတာ့​​ အလွမ်း​​​ေြပလာြကည့်​​ချင်လို့​​ပါ..

ဖိုး​​ြကယ် said...

ထမင်း​​မစား​​ရ​​ေသး​​ခင် လာမိတာမှား​​ြပီ :) ဆာလိုက်တဲ့​​ဗိုက် ဟွန်း​​ ထမင်း​​ြပန်စား​​ဦး​​မယ် အမ​​ေချာ​​ေရ.... :)

ခင်တဲ့​​(ဖိုး​​ြကယ်)

Bravo said...

ပဲသီး​​​ေထာင်း​​နဲ့​​
ပဲသီး​​အဆိမ့်​​သုပ်

ကျွန်​​ေတာ် စား​​ချင်လိုက်တာ

ြမတ်မွန် said...

မမတို့​​ ဆီမှာ လာ​​ေနရရင် ​​ေကာင်း​​မယ်..
အသီး​​ရွက် အကုန်စား​​ရတယ်..။
အသီး​​အရွက်ဆို ြပုတ်ြပုတ် သုတ်သုတ် အစိမ်း​​လိုက်ပဲ ဝါး​​ဝါး​​..
အကုန်ြကိုက်တယ်..။
အ​​ေတာ်ပဲ ​​ေနာက်နည်း​​ လာယူမယ်..မမ​​ေရ..။

​​ေဇာ်သိခင်္ said...

​​ေကာ်နက်ရှင်​​ေတွ မ​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ြကား​​က ​​ေဒသ စား​​ဖွယ် အစံုအလင်​​ေလး​​​ေတွကို ရ​​ေအာင် လာစား​​သွား​​ပါတယ် ဗျာ... အစား​​ဆိုရင်​​ေတာ့​​ မြဖစ်ြဖစ်တဲ့​​ နည်း​​နဲ့​​ လာစား​​မှာ​​ေနာ်.. ဟီး​​ဟီး​​...... :P

​​ေဒါင်း​​မင်း​​ said...

အစား​​စာ​​ေတွြကည့်​​ြပီး​​ဗိုက်စာလာတယ်

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

​​ေရာက်​​ေရာက်ြခင်း​​ ငါး​​ပိ​​ေထာင်း​​နဲ့​​မျှစ်နဲ့​​စား​​လိုက်တယ်.. ဂျင်း​​မ စား​​သွား​​လို့​​..
ကုန်​​ေတာင်ကုန်​​ေတာ့​​မယ်..း​​)။ ကျန်တာ​​ေလး​​​ေတွလည်း​​ စား​​သွား​​တယ်​​ေနာ်မ​​ေချာ...
ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

kotunygn said...

Hungry so much ........

အရိုင်း​​ပန်း​​ said...

အခုလို မျှ​​ေဝ​​ေပး​​လို. ​​ေကျး​​​ေကျး​​ပါ မမ​​ေချာ ..​​ေရ...
ချား​​ချင်လိုက်တာ......ရှလွတ်

​​ေချာ(အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်) said...

အား​​​ေပး​​သွား​​တဲ့​​သူ အား​​လံုး​​ကို ​​ေကျး​​ဇူး​​အထူး​​ပါး​​)

Anonymous said...

ဒါ​​ေတွြကည့်​​ရင်း​​ဗိုက်ဆာလာြပီ။ငပိ​​ေထာင်း​​နဲ့​​မျှစ်ြပုတ်နဲ့​​အမုန်း​​ဆွဲလိုက်ရရင်​​ေတာ့​​......ဟင်း​​