ဒီေန့ေတာ့ အစားအေသာက်အချက်အြပုတ် ဝါသနာပါသူများအတွက် မာလာငါး၊ မာလာြကက်ေြခေထာက်၊ ြကက်ေြခေထာက်ချဉ်စပ်၊ ြပုလုပ်ပံုေလးကို ရိုးရှင်းလွယ်ကူတဲ့ နည်းလမ်းကေလးနဲ့ ရှင်းြပချင်ပါတယ်။
မာလာငါးဟင်း
ပထမဦးစွာ အရွယ်ေတာ် ငါး တစ်ေကာင်ြဖစ်ေစ မိမိြပုလုပ်မည့် ပမာဏအတိုင်း ၃ေကာင်၄ေကာင်ြဖစ်ေစ ေရေဆး အေြကးခွံထိုးြပီး အေပါ်မှ ဓားြဖင့် မွန်းပါတယ်။ ထို့ေနာက် အိုးတစ်လံုးထဲ ေရအသင့်တင့်ထည့်ကာ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်း၊ စပါးလင်( ရှိက) ဆား၊အချိုမှုန့်တို့ကိုထည့်ြပီး ငါးကိုြပုတ်ပါတယ်.. အကျက်ညီေအာင် ဟိုဘက်ဒီဘက် ေြဖးညင်းစွာ လှန်ေလှာေပးပါ။
ငါးကို ပံုပျက်ပန်းပျက် ြဖစ်သွားေအာင် အြကာြကီးြပုတ်ဖို့မလိုပါ။ အချိန်အနည်းငယ်အတွင်းမှာ ငါးကျက်ြပီဆိုတာနဲ့ ငါးကို အေကာင်မပျက်ဆယ်ယူြပီး ပန်းကန်ြပားေလးတစ်ခုထဲမှာ ငါးကိုထားထားလိုက်ပါတယ်..
ငရုပ်သီးြကမ်းမှုန့်(အစပ်ြကိုက်လျှင် များများ) ေြကာ်၊ ေြမပဲေလှာ်ေထာင်း၊ နှမ်းေလှာ်၊ ေရှာက်ေကာ၊ ပါးေကာ၊ ဟွားေြကာင်း (တရုတ်မဆလာများ)အမှုန့်နဲ့ တိုကျန် (တရုတ်ပဲငပိ) ကိုအသင့် ြပင်ဆင်ထားပါတယ်။
တရုတ်ပဲငပိ( တိုကျန်) ပါ။
မာလာအနှစ်ြပုလုပ်ထားပံု
အေစာက ငါးြပုတ်ထားတဲ့အရည်ကို ဆူေအာင်ြပန်တည်ြပီး ေကာ်မှုန့်အနည်းငယ်ကို ေရေအးြဖင့်ေဖျာ်ြပီး ဆူေနတဲ့ ငါးြပုတ်ရည်ထဲ ေလာင်းထည့်ကာ တိုကျန်(တရုတ်ပဲငပိ) အနည်းငယ်ကို ထည့်ြပီး ေြဖးေြဖးေမွှေပးပါက အရည်မှာ ပစ်လာပါလိမ့်မယ်.. ဆားအချိုမှုန့် အေနေတာ်ြဖစ်မြဖစ် ြမည်းြကည့်ြပီးေနာက် ၎င်းအရည်ကို အသင့်ြပင်ထားေသာ ငရုပ်သီးြကမ်းေြကာ်၊ ေရှာက်ေကာ၊ ပါးေကာအမှုန့်၊ နှမ်း၊ ေြမပဲတို့ြဖင့် ေရာေနှာကာ နံနံပင်ြကက်သွန်ြမိတ်တို့ကို ပါးပါးလှီးကာ အားလံုးကို ပန်းကန်လံုးတစ်ခုထဲ ေရာေမွှလိုက်ပါတယ်...
မာလာငါး စားလို့ရြပီ
ေရာေမွှထားတဲ့ အရည်ကို အေစာက ဆယ်ယူထားေသာ ငါးေပါ်ေလာင်းချလိုက်မယ်ဆိုရင် အခုလို စားချင်စဖွယ် ငါးမာလာဟင်းတစ်ခွက်ကို ရြပီ ြဖစ်ပါတယ်... ဧည့်သည်များကို ဧည့်ခံဖို့ အဆင်ေြပသလို သူငယ်ချင်းေတွနဲ့ အိမ်မှာ ေပျာ်ေပျာ်ပါးပါးလုပ်စားဖို့ဘဲ ြဖစ်ြဖစ်၊ အိမ်သားေတွနဲ့ ချက်စားဖို့ဘဲြဖစ်ြဖစ် ြပုလုပ်ရ လွယ်ကူြပီး စားလို့လဲ ေကာင်းတဲ့ ငါးမာလာဟင်းပါ။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
မာလာြကက်ေြခေထာက်
မာလာြကက်ေြခေထာက်
ြကက်ေြခေထာက်ကို ေရဆူဆူနဲ့ြပုတ်ပါတယ်..
မာလာြကက်ေြခေထာက် ြပုလုပ်ပံုမှာလည်း အထက်ပါနည်းအတိုင်း အတူတူြဖစ်ပါတယ်.. ပထမဦးစွာ ြကက်ေြခေထာက်များကို ေြခသည်း လှီးြဖတ်၊ ေရစင်ေအာင်ေဆးြပီး ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်းများထည့်ြပီး ၎င်း ြကက်ေြခေထာက်များ နူးအိေနေအာင် ြပုတ်ပါတယ်.. ြကက်ေြခေထာက်များ နူးအိပါက အရည်ြပုလုပ်ပံုမှာ အေပါ်ကအတိုင်းြဖစ်ြပီး ြပုတ်ထားတဲ့ ြကက်ေြခေထာက်ေပါ် ေလာင်းချလိုက်ပါက မာလာြကက်ေြခေထာက်ဟင်း တစ်ပွဲ ရပါတယ်။
မာလာြကက်ေြခေထာက်
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ြကက်ေြခေထာက်ချဉ်စပ်စိမ်
ြကက်ေြခေထာက်ကို အသီးအရွက်ေတွနဲ့ အချဉ်ရည်စိမ်တဲ့ နည်းေလး ေြပာြပပါဦးမယ်.. ဒီ ြကက်ေြခေထာက် ချဉ်စပ်ကို ယူနန်ြပည်နယ်တစ်ဝိုက်မှာ သွားေရစာအေနနဲ့ နှစ်နှစ်ြခိုက်ြခိုက် စားေသာက်ြကတဲ့ အစားအစာတစ်မျိုး ြဖစ်ပါတယ်။ ြကက်ေြခေထာက်နဲ့အတူ အချဉ်ရည်စိမ်ထားတဲ့ မုန်လာဥနီ၊ ဥြဖူ၊ သခွားသီးတို့ဟာ ဆတ်ေတာက်ဆတ်ေတာက် ချဉ်ချဉ် စပ်စပ်နဲ့ စားရတာ အလွန်အရသာရှိပါတယ်။
ြပုတ်ြပီး ြကက်ေြခေထာက်များ
ြကက်ေြခေထာက် အချဉ်ရည်စိမ်ဖို့ ြကက်ေြခေထာက်ေတွကို ြပုတ်ပါတယ်.. ဒီတစ်ခါမှာေတာ့ အေစာတုန်းကလို နူးအိေနေအာင် ြပုတ်ဖို့ မလိုပါဘူး။ ကျက်ေလာက်ရံု အေနအထားေလးသာ ြပုတ်ြပီး ကျက်တာနဲ့ အေအးခံထားပါတယ်။
ြကက်ေြခေထာက်စိမ်ထဲ ထည့်ဖို့ ြပင်ဆင်ထားတဲ့ သခွားသီး၊ မုန်လာဥနီ၊ ဥြဖူ၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်း၊ ငရုပ်သီး၊ သံပုရာသီး၊ အရိုးြဖူြဖူ ရှည်ရှည်ေလးေတွက တရုတ်နံနံလို့ ေခါ်တဲ့ အရိုးေတွပါ။
အေစာက အရိုးြဖူြဖူေလးေတွ ြဖတ်ယူထားတဲ့ တရုတ်နံနံပင်ပါ။ အချဉ်ရည်စိမ်တဲ့အခါ အရွက်ေတွက အချဉ်ရည်နဲ့စိမ်တာြကာတဲ့အခါ ရိသွားမှာ စိုးတဲ့အတွက် အရိုးကိုသာ ယူပါတယ်။
ေရှာက်ေကာပါးေကာနဲ့ နာနတ်ပွင့်၊ (ဟွားေြကာင်း) တရုတ်ငရုပ်ေကာင်းေစ့ေလးေတွပါ။
ဂျင်းေတွကို အေချာင်းသွယ်သွယ်ေလးေတွ လှီးြဖတ်ြပီး၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီး သံပုရာသီး အနည်းငယ်တို့ကို ပံုပါအတိုင်း ထည့်ပါတယ်။
တရုတ်နံနံရိုး၊ မုန်လာဥနီ၊ ဥြဖူတို့ကို အေချာင်းရှည်ရှည်ေလးေတွ ြဖစ်ေအာင် လှီးြဖတ်ရပါတယ်.. ြပီးေနာက် ရှာလကာရည်(သို့) ဗနီကာရည် ထည့်ြပီး သံပုရာသီးကို အရည်ညှစ်လိုက်ပါတယ်.. ြပီးေနာက် ေရှာက်ေကာပါးေကာ၊ ငရုပ်ေကာင်းေစ့ တို့ကို ထည့်ြပီး ေရထပ်ထည့်ကာ ဆား၊အချိုမှုန့်တို့နဲ့ ေရာေမွှလိုက်ပါတယ်..
သခွားသီးကိုလည်း ေသးေသးရှည်ရှည် လှီးြဖတ်ြပီး ြပုတ်ထားတဲ့ ြကက်ေြခေထာက်ပါ ေရာြပီး ထည့်လိုက်ပါတယ်။ အချို့ကေတာ့ ြကက်ေြခေထာက်ကို နှစ်ြခမ်း ြခမ်းပါတယ်.. အသီးအရွက်များကို ေရြမုပ်ေစရန် အရည်များများထည့်ဖို့ လိုအပ်ပါတယ်..အချဉ်ရည်စိမ်ြပီး ေရခဲေသတ္တာထဲမှာ ထည့်ထားြပီး ၄နာရီ ၅နာရီြကာရင် စားလို့ ရပါြပီ။ ေရခဲေသတ္တာမရှိ၊ မီးမလာလျှင်လည်း အြပင်မှာ ၄နာရီ ၅နာရီ ထားထားလျှင် စားလို့ ရပါြပီ။ အကယ်၍များ ညကတည်းက စိမ်မယ်ဆိုရင် သခွားသီးကို ေနာက်တစ်ေန့မနက်မှ အချဉ်ရည်ထဲ ထည့်ပါ။ မဟုတ်လျှင် သခွားသီးများ ရိြပီး ေပျာ့အိသွားတတ်ပါတယ်..
စားခါနီးမှာ ငရုပ်သီးမှုန့်ကို ေြကာ်ြပီး နှမ်းနှင့်ေရာကာ အခုလို ေလာင်းထည့်ြပီး နံနံပင်ေလးနဲ့ ေမွှေပးလိုက်လျှင် အေရာင်အဆင်းလဲလှ ေမွှးလဲ ပိုေမွှးပါတယ်..
ဒါက ဆိုင်မှာေရာင်းတဲ့ ြကက်ေြခေထာက် ချဉ်စပ်စိမ်ပါ။ ကျွန်မလက်ရာနဲ့ ဘယ်ဟာ ပိုေကာင်းမလဲ ြမည်းြကည့်ြကပါေနာ်။ :)
စားဖို့ အဆင်သင့် ြဖစ်ေနတဲ့ ကျွန်မရဲ့ ြကက်ေြခေထာက် ချဉ်စပ်စိမ် ြဖစ်ပါတယ်။ ကျွန်မကေတာ့ ြကက်ေြခေထာက်ထက်ကို ဥနီဥြဖူ၊ သခွားသီးတို့ကို စားရတာ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်ေလးနဲ့ ကျွတ်ကျွတ်ြမည်ေအာင် ဝါးစားရတာ အလွန်သေဘာကျပါတယ်.
မာလာငါးနဲ့ ြကက်ေြခေထာက်ချဉ်စပ်ကေတာ့ ဒီတစ်ပတ် Sunday Special ပါ။ အိမ်မှာ လုပ်စားလို့ အဆင်ေြပြကပါေစရှင်။
39 comments:
thank you ma chaw....
ဘယ်ရမလည်း..ဒီတခါဦးဦးဖျားဖျားလာစားသွားတယ်။
မာလာငါးဟင်း...၁ပွဲ
မာလာြကက်ေြခေထာက်...၁ပွဲ
ြကက်ေြခေထာက် ချဉ်စပ်စိမ်...၁ပွဲကို ထမင်းပူပူေလးနဲ့ တွယ်လိုက်ချင်တယ်။
ဂွတ်ရှယ်ပဲ...။ ပံုေလးေတွကလည်း အသက်ဝင်ေတာ့ ဂလု ဂလု ဂလုနဲ့ြဖစ်ေနရတယ်။ :)
အင်း.... အဲ့ဒီ မာလာငါး အေြကာင်း ေြပာမလို့ပဲ။
ရန်ကုန် ေြမနီကုန်းမှာ ေလ လမ်းစံု ပလက်ေဖာင်းေဘးမှာပဲ
စည်ပင် ကို ေရာင်းေကျး တစ်ရက်ငါးေထာင် ေပးြပီး အဲ့ဒီ ငါးကို ကင်ေရာင်းတာ
တစ်ရက် ေလးေသာင်းဘိုးေလာက် ေရာင်းရ တယ်ဆိုပဲ။
လက်ေကာက်ေတွ များလွန်းလို့ လက်ေတာင်မေြမှာက်နိူင်ေတာ့ဘူးတဲ့ ။
ြဖစ်ပံု များ..။
ဟင်းေတွေတာ့ြကိူက်တယ်
ဟင်းချက်နည်းေပးတာေတာင် ဟင်းချက်ဖို့ အပျင်းထူမိတယ်
:D
ဟဲဟဲ...သူများချက်တာပဲ စားချင်တယ်
စားချင်စဖွယ် မာလာငါးဟင်းေလးနဲ့ ြကက်ေြခေတာက် ချဉ်စပ် ဟင်းေလးကို စိတ်ကူးထဲကေနပဲ အဝ တွယ်သွားလိုက်တယ်ဗျာ........ အမေချာက ေတာ့ စားချင်စရာေတွြကည့်ပဲ ခဏခဏ တင်ေနေတာ့... အိမ်ြပန်ရင်ေတာ့ အိမ်က အေမကို အဲဒီလိုေလး စားချင်လို့ဆိုြပီး ချက်ေကျွးဖို့ ေြပာလိုက်ပါအံုးမယ်ဗျာ.....
ခင်မင်စွာြဖင့်
ေဇာ်သိခင်္
စိတ်ေလးေနလို့ စာဖတ် စာေရး မလုပ်နိုင်ခဲ့ဘူး..။
ခုမှပဲ မာလာငါးကို အဝလာဆွဲရင်း လက်ကျန်ေတွ ရှင်းသွားတယ် ..
ဟင်းေကာင်းများများေကျွးေနာ်..အားြပတ်ေနလို့:P
မေချာ ေရ အေတာ်ပဲ ြကက်ေြခေထာက်ေတွဝယ်ြပီး ဘယ်လိုချက်ရင်ေကာင်းမလဲ စဉ်းစားေနတာ..
ခုေတာ့ရြပီ.. ေကျးဇူး
စားချင်လိုက်တာ အမရယ် သားေရေတွတကယ်ကျတယ် :)
မေချာ ရဲ့ စပယ်ရှယ် မာလာငါးေပါင်းကို စားသွားပါတယ်ဗျာ
ခင်တဲ့
ေရွှစင်ဦး
မာလာငါး ဆိုတာ ေတွ့ဖူးသွားြပီ... မာလာငါးေပါင်းလုပ်နည်းလဲ သိသွားြပီ...
တေန့ေန့ေတာ့ ေပါင်း၍ စားအံုးမည်...း))
မာလာငါးဟင်းအေြကာင်းခုမှသိေတာ့တယ်။
အခုေပးထားတဲ့ ဟင်းအားလံုးြကိုက်ပါတယ်။ ဒီအပါတ်မချက်ြဖစ်ေပမယ့် ေနာက်ချက်မှာေပါ့။
ဟိုေလ ြကံြကံဖန်ဖန်ေမးတယ်မထင်ပါနဲ့ေနာ်။ ဘာလို့ အဲလို မာလာငါး၊ မာလာြကက်ေြခေထာက်၊ မာလာဟင်း ဆိုြပီး “မာလာ”ကိုထည့်ေြပာတာလဲဟင်။
ေချာေရ ေနာက်တစ်ခါလာဖတ်ဦးမယ်။ အေြဖကိုေြပာြပေပးပါေနာ်။ ကျွန်မသူငယ်ချင်း ြမန်မာစာတတ်တဲ့ ဂျပန်မေလးက ကျွန်မကိုေမးတာြကာြပီ။
မေကာင်းမွန်ဝင်းေရ
ြမန်မာလို အလွယ်တကူ မာလာဟင်း လို့ေခါ်ေပမဲ့ တရုတ်အသံထွက်နဲ့ဆို မ လ လို့ ေခါ်ပါတယ်.. တရုတ်လို မာလာရဲ့ မူရင်းအဓိပ္ပါယ်က မ- (လျှာကို ထံုေစေသာ) လ- ( စပ်ေသာ) မ လ( လျှာကိုထံုေအာင် စပ်တဲ့ဟင်း)လို့ အဓိပ္ပါယ်ရပါတယ်.. တရုတ်ဟွားေြကာင်းေစ့ဟာ ကိုက်မိရင် လျှာဖျားကို ထံုသွားေစတဲ့ အရသာရှိပါတယ်.. ဟင်းထဲမှာထည့်ရင်လည်း စပ်ြပီး ထံုေစတဲ့အရသာ ရှိပါတယ်.. ဒါေြကာင့် ငရုပ်သီးများများနဲ့ ဟွားေြကာင်းေစ့ေတွနဲ့ ထံုထံုစပ်စပ်ဟင်းမို့ မ လ လို့ေခါ်ပါတယ်.. ငါးကိုေတာ့ တရုတ်လို့ ရိ လို့ေခါ်ပါတယ်.. မာလာငါးကို တရုတ်လို “မ လ ရိ ” လို့ေခါ်ပါတယ်.. တရုတ် သူငယ်ချင်းမေလးေတွဆီက သိရသေလာက် ြပန်ေြဖေပးတာပါေနာ်။ အမှားပါရင်ေတာ့ တရုတ်စကား မသိတဲ့ ကျွန်မရဲ့ အမှားသာ ြဖစ်ပါတယ်.။
မာလာ ချက်တဲ့ ဟင်းမို့လို့ မာလာဟင်းေခါ်တယ်ထင်တာ
အခုေတာ့ မေချာချက်တဲ့ဟင်းမို့လို့ မေချာဟင်း ေခါ်ေတာ့မလို့ အရှင်းေကာင်းလွန်းလို့ေနာ် ေတာ်ေသးတယ် ဟင်းချက်နည်းေတွက ရှယ်တကာ့ရှယ် စူပါရှယ်ဘဲ လုပ်စားေတာ့မယ်
ျ
မှန်း တစ်ဖတ်ေလာက် ြမည်းလိုက်မဟဲ့....... ဝိုး ဂွတ်ဒ်ဒ်ဒ်ဒ်ဒ် :) ေကာင်းမှေကာင်း :)
ခင်တဲ့ ( ချိုကျ )
ဗိုက်ဆာပါတယ်ဆို.....
ြမန်မာြပည်အလည်ြပန်လာရင် မမဆီ ေရာက်ေအာင်လာလည်မယ် :P
ဟင်းေနာ်..သားေရအရမ်းကျတယ်..ဗိုက်ဆာတယ်..ြကည့်ေလ ဗိုက်ဆာေလ..မေချာေရ..
ငါးကေတာ့ အရမ်းြကိုက် ။ ဒါေပမဲ့ ြကက်ေြခေထာက် ကျ ြမင်ရတာနဲ့တင် လန့်တာ ။
ဒါနဲ့ ... ေချာကို အိမ်ေခါ်ထားလို့ရမလားဟင် ... ဒါမှမဟုတ်လဲ ညီမေလးကို ေချာ အိမ်မှာ ေခါ်ထားပါး)
ဘာေြကာင့်များ အဲ့ေလာက်ချက်တတ်ေနလိမ့် ကွာပ ညီမေလးနဲ့များ T.T
မေချာေရ..
ဟင်းခွက်ကေလးေတွ ြမင်ရရံုနဲ့ သွားရည်ကျလှပါြပီ။ တကယ်ကို စားဖို့ေကာင်းတယ်။ အရသာရှိမဲ့ပံုဘဲ။ မေကာင်းမွန်ဝင်းေမးထားတာကို ေြဖထားတာေလးေြကာင့် မာလာ ဟင်းေတွကို သေဘာေပါက်သွားြပီ။ လာစားဦးမယ်ေနာ် အမ။
ခင်မင်လျက်
ကိုကိုေမာင်(ပန်ရနံ့)
မေချာေရ...
ဗိုက်ဆာဆာနဲ့ ဖတ်ရတာေမာလိုက်တာေနာ်..။ အကုန်လံုးကြကိုက်တဲ့ဟင်းချည်း
ြဖစ်ေနလို့..။ မမြမေသွးကလည်းအကုန်စားလိုက်ေတာ့ သဒ္ဓါစားဖို့ မကျန်ေတာ့ဘူးေပါ့.ဟင့်ဟင့်...
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
နှစ်မျိုး မချက်ချင်လို့ တမျိူးထဲ ြဖစ်ေအာင်
မာလာ ငါးေြခေထာက် ပဲ လုပ်စားရင် ေကာင်းမလားေတွးေနတာ။
ချက်ရတာ ပျင်း တတ်လို့
စားချင်လိုက်တာ..
သူငယ်ချင်းေတွက ခဏခဏ လုပ်ေကျွးတယ်.. ဟီး သတိရတယ်..
မမေချာကေတာ့ေလ...စာေရးေကာင်းရံုတင်မဟုတ်ပဲ။
ဟင်းချက်ပါ သိပ်ေတာ်တယ်။
ြမန်မာြပည်ြပန်လာရင် မမဆီေရာက်ေအာင်ကိုလာခဲ့မယ်။ေနှာ်...
ချက်ေကျွးမယ် မဟုတ်လားဟင်။
ခင်တဲ့
ခိုင်နုငယ်
ြကက်ေြခေထာက် ချဉ်စပ် လုပ်စားြကည့်ဦးမယ်။ ေချာက်ေကာနဲ့ ဟွားေကျာင်းက အေစ့ေတွ မရှိဘူး။ အမှုန့်ဘဲ ထည့်လည်း ရမယ်ထင်တယ်ေနာ်..
ေချာေရ
ေကျးဇူးတင်ပါတယ်။
အခုမှပဲေသချာသိေတာ့တယ်။ကျွန်မလည်း အမှတ်တမဲ့ြကားတိုင်းအတိုင်းသာေြပာဆိုေနခဲ့တာ၊ သူငယ်ချင်းဂျပန်မကေမးေတာ့မှ ကိုယ့်ဘာသာကိုယ် မသိမှန်းေသးမှန်းသတိြပုမိေတာ့တယ်။
ခင်မင်ေလးစားစွာြဖင့်
အင်း မာလာဟင်းနှစ်လုပ်ပံုကိုြကိုက်ပါရဲ့ သူလဲလုပ်ချင်ပံုရတယ် ၊ အဲဒါကေနစလိုက်တာ ဂဏာန်းြပဿနာ တတ်ေတာ့တာပါဘဲ ၊ မေြပာချင်ေပါင်ဗျာ ........။
So hungry now
မေချာေရ ... မာလာငါးဟင်း စားချင်စရာေကာင်းတယ်၊ ေတာ်လိုက်တဲ့ မေချာ
ချစ်တဲ့
သေရကျတယ်ဗျိုး
ေနာက်မှလုပ်နည်းေလးလာကူးယူမယ်။ ခုေတာ့အိပ်ချင်လာပီ။
ေချာေရ အိမ်ရှင်မမှာလည်း ေချာလက်ရာဟင်းလျာေတွပါတယ်ေနာ်.
မမေချာ ဘယ်ေတာ့စလံုးလာလည်မလဲဟင် ြကက်ေြခေထာက်ေတွအဆင်သင့်ဝယ်ထားလိုက်မယ်ေနာ် ....
အချိန်မရှိေတာ့လို့ ဘေလာ့ပိတ်ထားေပမယ့် မမေချာရဲ့အစားအေသာက်ေတွကိုေတာ့ ေန့စဉ်လာြကည့်ပါတယ်ေနာ်...ဟွန့် ေတွ့ရင်ေတာ့ေကာင်းေကာင်းနှိပ်စက်ရမယ်...
အင်း သမီးက ငါးမြကိုက်လို့ ြကက်ေြခေထာက်ပဲစားသွားတယ်ခိခိ
မေချာ... ေနာက်နှစ်ဆိုဒ်ေမွးေန့အတွက်ေအာ်ဒါြကိုမှာထားခဲ့မယ်ေနာ်။ ေနာက်ထပ်ဟင်းအမယ်ေလးေတွလဲလုပ်ေပးပါဦး။
ြကက်ေြခေထာက်ချဉ်စပ်ချက်ေကျွးေနာ် ေယာင်းမေလး.... :P
ရှလွတ်...............ဗိုက်ချာလာြပီဂျာ...........ေတာ်ေတာ်ကိုပဲ....
ေကျးဇူးတင်ပါတယ်
လုပ်စားြကည့်ဦးမယ်ေနာ်
မာလာဟင်းကေရှာက်ေကာ၊ ပါးေကာအမှုန့် ဆိုတာ ဘာကိုေြပာတာလဲဟင် မသိလို့ေြပာြပေပးပါ .. ေကျးဇူးတင်ပါတယ်
ေရှာက်ေကာပါးေကာ်အေြကာင်း
ဒီပိုစ့်မှာ ဖတ်ြကည့်ပါေနာ်။
http://www.missgreenlady.com/2011/10/blog-post_23.html
ေကျးဇူးပဲဗျာ ချက်စားချင်လို့
Post a Comment