မာလာငါး​​နဲ့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ချဉ်စပ်





ဒီ​​ေန့​​​ေတာ့​​ အစား​​အ​​ေသာက်အချက်အြပုတ် ဝါသနာပါသူများ​​အတွက်  မာလာငါး​​၊​ မာလာြကက်​​ေြခ​​ေထာက်၊​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ချဉ်စပ်၊​ ြပုလုပ်ပံု​​ေလး​​ကို ရိုး​​ရှင်း​​လွယ်ကူတဲ့​​ နည်း​​လမ်း​​က​​ေလး​​နဲ့​​ ရှင်း​​ြပချင်ပါတယ်။





မာလာငါး​​ဟင်း​​




ပထမဦး​​စွာ အရွယ်​​ေတာ် ငါး​​ တစ်​​ေကာင်ြဖစ်​​ေစ မိမိြပုလုပ်မည့်​​ ပမာဏအတိုင်း​​ ၃​​ေကာင်၄​​ေကာင်ြဖစ်​​ေစ ​​ေရ​​ေဆး​​ အ​​ေြကး​​ခွံထိုး​​ြပီး​​ အ​​ေပါ်မှ ဓား​​ြဖင့်​​ မွန်း​​ပါတယ်။ ထို့​​​ေနာက် အိုး​​တစ်လံုး​​ထဲ ​​ေရအသင့်​​တင့်​​ထည့်​​ကာ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ စပါး​​လင်( ရှိက) ဆား​​၊​အချိုမှုန့်​​တို့​​ကိုထည့်​​ြပီး​​ ငါး​​ကိုြပုတ်ပါတယ်.. အကျက်ညီ​​ေအာင် ဟိုဘက်ဒီဘက် ​​ေြဖး​​ညင်း​​စွာ လှန်​​ေလှာ​​ေပး​​ပါ။








ငါး​​ကို ပံုပျက်ပန်း​​ပျက် ြဖစ်သွား​​​ေအာင် အြကာြကီး​​ြပုတ်ဖို့​​မလိုပါ။ အချိန်အနည်း​​ငယ်အတွင်း​​မှာ ငါး​​ကျက်ြပီဆိုတာနဲ့​​ ငါး​​ကို အ​​ေကာင်မပျက်ဆယ်ယူြပီး​​ ပန်း​​ကန်ြပား​​​ေလး​​တစ်ခုထဲမှာ ငါး​​ကိုထား​​ထား​​လိုက်ပါတယ်..






ငရုပ်သီး​​ြကမ်း​​မှုန့်​​(အစပ်ြကိုက်လျှင် များ​​များ​​) ​​ေြကာ်၊​ ​​ေြမပဲ​​ေလှာ်​​ေထာင်း​​၊​ နှမ်း​​​ေလှာ်၊​ ​​ေရှာက်​​ေကာ၊​ ပါး​​​ေကာ၊​ ဟွား​​​ေြကာင်း​​ (တရုတ်မဆလာများ​​)အမှုန့်​​နဲ့​​ တိုကျန် (တရုတ်ပဲငပိ) ကိုအသင့်​​ ြပင်ဆင်ထား​​ပါတယ်။







တရုတ်ပဲငပိ( တိုကျန်) ပါ။






မာလာအနှစ်ြပုလုပ်ထား​​ပံု



အ​​ေစာက ငါး​​ြပုတ်ထား​​တဲ့​​အရည်ကို ဆူ​​ေအာင်ြပန်တည်ြပီး​​ ​​ေကာ်မှုန့်​​အနည်း​​ငယ်ကို ​​ေရ​​ေအး​​ြဖင့်​​​ေဖျာ်ြပီး​​ ဆူ​​ေနတဲ့​​ ငါး​​ြပုတ်ရည်ထဲ ​​ေလာင်း​​ထည့်​​ကာ တိုကျန်(တရုတ်ပဲငပိ) အနည်း​​ငယ်ကို ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေြဖး​​​ေြဖး​​​ေမွှ​​ေပး​​ပါက အရည်မှာ ပစ်လာပါလိမ့်​​မယ်.. ဆား​​အချိုမှုန့်​​ အ​​ေန​​ေတာ်ြဖစ်မြဖစ် ြမည်း​​ြကည့်​​ြပီး​​​ေနာက် ၎င်း​အရည်ကို အသင့်​​ြပင်ထား​​​ေသာ ငရုပ်သီး​​ြကမ်း​​​ေြကာ်၊​  ​​ေရှာက်​​ေကာ၊​ ပါး​​​ေကာအမှုန့်​​၊​ နှမ်း​​၊​ ​​ေြမပဲတို့​​ြဖင့်​​ ​​ေရာ​​ေနှာကာ နံနံပင်ြကက်သွန်ြမိတ်တို့​​ကို ပါး​​ပါး​​လှီး​​ကာ အား​​လံုး​​ကို ပန်း​​ကန်လံုး​​တစ်ခုထဲ  ​​ေရာ​​ေမွှလိုက်ပါတယ်...






မာလာငါး​​ စား​​လို့​​ရြပီ



​​ေရာ​​ေမွှထား​​တဲ့​​ အရည်ကို အ​​ေစာက ဆယ်ယူထား​​​ေသာ ငါး​​​ေပါ်​​ေလာင်း​​ချလိုက်မယ်ဆိုရင် အခုလို စား​​ချင်စဖွယ် ငါး​​မာလာဟင်း​​တစ်ခွက်ကို ရြပီ ြဖစ်ပါတယ်... ဧည့်​​သည်များ​​ကို ဧည့်​​ခံဖို့​​ အဆင်​​ေြပသလို သူငယ်ချင်း​​​ေတွနဲ့​​ အိမ်မှာ ​​ေပျာ်​​ေပျာ်ပါး​​ပါး​​လုပ်စား​​ဖို့​​ဘဲ ြဖစ်ြဖစ်၊​ အိမ်သား​​​ေတွနဲ့​​ ချက်စား​​ဖို့​​ဘဲြဖစ်ြဖစ် ြပုလုပ်ရ လွယ်ကူြပီး​​ စား​​လို့​​လဲ ​​ေကာင်း​​တဲ့​​ ငါး​​မာလာဟင်း​​ပါ။





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





မာလာြကက်​​ေြခ​​ေထာက်






မာလာြကက်​​ေြခ​​ေထာက်






ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ကို ​​ေရဆူဆူနဲ့​​ြပုတ်ပါတယ်..



မာလာြကက်​​ေြခ​​ေထာက် ြပုလုပ်ပံုမှာလည်း​​ အထက်ပါနည်း​​အတိုင်း​​ အတူတူြဖစ်ပါတယ်.. ပထမဦး​​စွာ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်များ​​ကို ​​ေြခသည်း​​ လှီး​​ြဖတ်၊​ ​​ေရစင်​​ေအာင်​​ေဆး​​ြပီး​​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​များ​​ထည့်​​ြပီး​​ ၎င်း​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်များ​​ နူး​​အိ​​ေန​​ေအာင်  ြပုတ်ပါတယ်..  ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်များ​​ နူး​​အိပါက အရည်ြပုလုပ်ပံုမှာ အ​​ေပါ်ကအတိုင်း​​ြဖစ်ြပီး​​ ြပုတ်ထား​​တဲ့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်​​ေပါ် ​​ေလာင်း​​ချလိုက်ပါက မာလာြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ဟင်း​​ တစ်ပွဲ ရပါတယ်။






မာလာြကက်​​ေြခ​​ေထာက်





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ချဉ်စပ်စိမ်




ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ကို အသီး​​အရွက်​​ေတွနဲ့​​ အချဉ်ရည်စိမ်တဲ့​​ နည်း​​​ေလး​​ ​​ေြပာြပပါဦး​​မယ်.. ဒီ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက် ချဉ်စပ်ကို ယူနန်ြပည်နယ်တစ်ဝိုက်မှာ သွား​​​ေရစာအ​​ေနနဲ့​​ နှစ်နှစ်ြခိုက်ြခိုက် စား​​​ေသာက်ြကတဲ့​​ အစား​​အစာတစ်မျိုး​​ ြဖစ်ပါတယ်။ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်နဲ့​​အတူ အချဉ်ရည်စိမ်ထား​​တဲ့​​ မုန်လာဥနီ၊​ ဥြဖူ၊​ သခွား​​သီး​​တို့​​ဟာ ဆတ်​​ေတာက်ဆတ်​​ေတာက် ချဉ်ချဉ် စပ်စပ်နဲ့​​  စား​​ရတာ အလွန်အရသာရှိပါတယ်။







ြပုတ်ြပီး​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်များ​​






ြကက်​​ေြခ​​ေထာက် အချဉ်ရည်စိမ်ဖို့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်​​ေတွကို ြပုတ်ပါတယ်.. ဒီတစ်ခါမှာ​​ေတာ့​​ အ​​ေစာတုန်း​​ကလို နူး​​အိ​​ေန​​ေအာင် ြပုတ်ဖို့​​ မလိုပါဘူး​​။ ကျက်​​ေလာက်ရံု အ​​ေနအထား​​​ေလး​​သာ ြပုတ်ြပီး​​ ကျက်တာနဲ့​​ အ​​ေအး​​ခံထား​​ပါတယ်။







ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်စိမ်ထဲ ထည့်​​ဖို့​​ ြပင်ဆင်ထား​​တဲ့​​ သခွား​​သီး​​၊​ မုန်လာဥနီ၊​ ဥြဖူ၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​၊​ ငရုပ်သီး​​၊​ သံပုရာသီး​​၊​ အရိုး​​ြဖူြဖူ ရှည်ရှည်​​ေလး​​​ေတွက တရုတ်နံနံလို့​​ ​​ေခါ်တဲ့​​ အရိုး​​​ေတွပါ။







အ​​ေစာက အရိုး​​ြဖူြဖူ​​ေလး​​​ေတွ ြဖတ်ယူထား​​တဲ့​​ တရုတ်နံနံပင်ပါ။ အချဉ်ရည်စိမ်တဲ့​​အခါ အရွက်​​ေတွက အချဉ်ရည်နဲ့​​စိမ်တာြကာတဲ့​​အခါ ရိသွား​​မှာ စိုး​​တဲ့​​အတွက် အရိုး​​ကိုသာ ယူပါတယ်။







​​ေရှာက်​​ေကာပါး​​​ေကာနဲ့​​ နာနတ်ပွင့်​​၊​ (ဟွား​​​ေြကာင်း​​) တရုတ်ငရုပ်​​ေကာင်း​​​ေစ့​​​ေလး​​​ေတွပါ။







ဂျင်း​​​ေတွကို အ​​ေချာင်း​​သွယ်သွယ်​​ေလး​​​ေတွ လှီး​​ြဖတ်ြပီး​​၊​ ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ငရုပ်သီး​​ သံပုရာသီး​​ အနည်း​​ငယ်တို့​​ကို ပံုပါအတိုင်း​​ ထည့်​​ပါတယ်။








တရုတ်နံနံရိုး​​၊​ မုန်လာဥနီ၊​ ဥြဖူတို့​​ကို အ​​ေချာင်း​​ရှည်ရှည်​​ေလး​​​ေတွ ြဖစ်​​ေအာင် လှီး​​ြဖတ်ရပါတယ်.. ြပီး​​​ေနာက် ရှာလကာရည်(သို့​​) ဗနီကာရည် ထည့်​​ြပီး​​ သံပုရာသီး​​ကို အရည်ညှစ်လိုက်ပါတယ်.. ြပီး​​​ေနာက် ​​ေရှာက်​​ေကာပါး​​​ေကာ၊​ ငရုပ်​​ေကာင်း​​​ေစ့​​ တို့​​ကို ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေရထပ်ထည့်​​ကာ ဆား​​၊​အချိုမှုန့်​​တို့​​နဲ့​​ ​​ေရာ​​ေမွှလိုက်ပါတယ်..









သခွား​​သီး​​ကိုလည်း​​ ​​ေသး​​​ေသး​​ရှည်ရှည် လှီး​​ြဖတ်ြပီး​​ ြပုတ်ထား​​တဲ့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ပါ ​​ေရာြပီး​​ ထည့်​​လိုက်ပါတယ်။ အချို့​​က​​ေတာ့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ကို နှစ်ြခမ်း​​ ြခမ်း​​ပါတယ်.. အသီး​​အရွက်များ​​ကို ​​ေရြမုပ်​​ေစရန် အရည်များ​​များ​​ထည့်​​ဖို့​​ လိုအပ်ပါတယ်..အချဉ်ရည်စိမ်ြပီး​​ ​​ေရခဲ​​ေသတ္တာထဲမှာ ထည့်​​ထား​​ြပီး​​ ၄နာရီ ၅နာရီြကာရင် စား​​လို့​​ ရပါြပီ။  ​​ေရခဲ​​ေသတ္တာမရှိ၊​ မီး​​မလာလျှင်လည်း​​ အြပင်မှာ ၄နာရီ ၅နာရီ ထား​​ထား​​လျှင် စား​​လို့​​ ရပါြပီ။ အကယ်၍များ​​ ညကတည်း​​က စိမ်မယ်ဆိုရင် သခွား​​သီး​​ကို ​​ေနာက်တစ်​​ေန့​​မနက်မှ အချဉ်ရည်ထဲ ထည့်​​ပါ။ မဟုတ်လျှင် သခွား​​သီး​​များ​​ ရိြပီး​​ ​​ေပျာ့​​အိသွား​​တတ်ပါတယ်..








စား​​ခါနီး​​မှာ ငရုပ်သီး​​မှုန့်​​ကို ​​ေြကာ်ြပီး​​ နှမ်း​​နှင့်​​​ေရာကာ အခုလို ​​ေလာင်း​​ထည့်​​ြပီး​​ နံနံပင်​​ေလး​​နဲ့​​ ​​ေမွှ​​ေပး​​လိုက်လျှင် အ​​ေရာင်အဆင်း​​လဲလှ ​​ေမွှး​​လဲ ပို​​ေမွှး​​ပါတယ်..







ဒါက ဆိုင်မှာ​​ေရာင်း​​တဲ့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက် ချဉ်စပ်စိမ်ပါ။  ကျွန်မလက်ရာနဲ့​​ ဘယ်ဟာ ပို​​ေကာင်း​​မလဲ ြမည်း​​ြကည့်​​ြကပါ​​ေနာ်။  :)








စား​​ဖို့​​ အဆင်သင့်​​ ြဖစ်​​ေနတဲ့​​ ကျွန်မရဲ့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက် ချဉ်စပ်စိမ် ြဖစ်ပါတယ်။  ကျွန်မက​​ေတာ့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ထက်ကို ဥနီဥြဖူ၊​ သခွား​​သီး​​တို့​​ကို စား​​ရတာ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်​​ေလး​​နဲ့​​ ကျွတ်ကျွတ်ြမည်​​ေအာင် ဝါး​​စား​​ရတာ အလွန်သ​​ေဘာကျပါတယ်.






မာလာငါး​​နဲ့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ချဉ်စပ်က​​ေတာ့​​ ဒီတစ်ပတ် Sunday Special ပါ။ အိမ်မှာ လုပ်စား​​လို့​​ အဆင်​​ေြပြကပါ​​ေစရှင်။









39 comments:

nyinyi said...

thank you ma chaw....

ြမ​​ေသွး​​နီ said...

ဘယ်ရမလည်း​​..ဒီတခါဦး​​ဦး​​ဖျား​​ဖျား​​လာစား​​သွား​​တယ်။
မာလာငါး​​ဟင်း​​...၁ပွဲ
မာလာြကက်​​ေြခ​​ေထာက်...၁ပွဲ
ြကက်​​ေြခ​​ေထာက် ချဉ်စပ်စိမ်...၁ပွဲကို ထမင်း​​ပူပူ​​ေလး​​နဲ့​​ တွယ်လိုက်ချင်တယ်။
ဂွတ်ရှယ်ပဲ...။ ပံု​​ေလး​​​ေတွကလည်း​​ အသက်ဝင်​​ေတာ့​​ ဂလု ဂလု ဂလုနဲ့​​ြဖစ်​​ေနရတယ်။ :)

ahphyulay said...

အင်း​​.... အဲ့​​ဒီ မာလာငါး​​ အ​​ေြကာင်း​​ ​​ေြပာမလို့​​ပဲ။
ရန်ကုန် ​​ေြမနီကုန်း​​မှာ ​​ေလ လမ်း​​စံု ပလက်​​ေဖာင်း​​​ေဘး​​မှာပဲ
စည်ပင် ကို ​​ေရာင်း​​​ေကျး​​ တစ်ရက်ငါး​​​ေထာင် ​​ေပး​​ြပီး​​ အဲ့​​ဒီ ငါး​​ကို ကင်​​ေရာင်း​​တာ
တစ်ရက် ​​ေလး​​​ေသာင်း​​ဘိုး​​​ေလာက် ​​ေရာင်း​​ရ တယ်ဆိုပဲ။
လက်​​ေကာက်​​ေတွ များ​​လွန်း​​လို့​​ လက်​​ေတာင်မ​​ေြမှာက်နိူင်​​ေတာ့​​ဘူး​​တဲ့​​ ။
ြဖစ်ပံု များ​​..။

Bravo said...

ဟင်း​​​ေတွ​​ေတာ့​​ြကိူက်တယ်
ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေပး​​တာ​​ေတာင် ဟင်း​​ချက်ဖို့​​ အပျင်း​​ထူမိတယ်
:D
ဟဲဟဲ...သူများ​​ချက်တာပဲ စား​​ချင်တယ်

​​ေဇာ်သိခင်္ said...

စား​​ချင်စဖွယ် မာလာငါး​​ဟင်း​​​ေလး​​နဲ့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေတာက် ချဉ်စပ် ဟင်း​​​ေလး​​ကို စိတ်ကူး​​ထဲက​​ေနပဲ အဝ တွယ်သွား​​လိုက်တယ်ဗျာ........ အမ​​ေချာက ​​ေတာ့​​ စား​​ချင်စရာ​​ေတွြကည့်​​ပဲ ခဏခဏ တင်​​ေန​​ေတာ့​​... အိမ်ြပန်ရင်​​ေတာ့​​ အိမ်က အ​​ေမကို အဲဒီလို​​ေလး​​ စား​​ချင်လို့​​ဆိုြပီး​​ ချက်​​ေကျွး​​ဖို့​​ ​​ေြပာလိုက်ပါအံုး​​မယ်ဗျာ.....

ခင်မင်စွာြဖင့်​​
​​ေဇာ်သိခင်္

​​ေမပယ်လ် said...

စိတ်​​ေလး​​​ေနလို့​​ စာဖတ် စာ​​ေရး​​ မလုပ်နိုင်ခဲ့​​ဘူး​​..။
ခုမှပဲ မာလာငါး​​ကို အဝလာဆွဲရင်း​​ လက်ကျန်​​ေတွ ရှင်း​​သွား​​တယ် ..
ဟင်း​​​ေကာင်း​​များ​​များ​​​ေကျွး​​​ေနာ်..အား​​ြပတ်​​ေနလို့​​:P

​​ေဆွ​​ေလး​​မွန် said...

မ​​ေချာ ​​ေရ အ​​ေတာ်ပဲ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်​​ေတွဝယ်ြပီး​​ ဘယ်လိုချက်ရင်​​ေကာင်း​​မလဲ စဉ်း​​စား​​​ေနတာ..
ခု​​ေတာ့​​ရြပီ.. ​​ေကျး​​ဇူး​​

may16 said...

စား​​ချင်လိုက်တာ အမရယ် သား​​​ေရ​​ေတွတကယ်ကျတယ် :)

shwezinu said...

မ​​ေချာ ရဲ့​​ စပယ်ရှယ် မာလာငါး​​​ေပါင်း​​ကို စား​​သွား​​ပါတယ်ဗျာ

ခင်တဲ့​​
​​ေရွှစင်ဦး​​

သက်​​ေဝ said...

မာလာငါး​​ ဆိုတာ ​​ေတွ့​​ဖူး​​သွား​​ြပီ... မာလာငါး​​​ေပါင်း​​လုပ်နည်း​​လဲ သိသွား​​ြပီ...
တ​​ေန့​​​ေန့​​​ေတာ့​​ ​​ေပါင်း​​၍ စား​​အံုး​​မည်...း​​))

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

မာလာငါး​​ဟင်း​​အ​​ေြကာင်း​​ခုမှသိ​​ေတာ့​​တယ်။
အခု​​ေပး​​ထား​​တဲ့​​ ဟင်း​​အား​​လံုး​​ြကိုက်ပါတယ်။ ဒီအပါတ်မချက်ြဖစ်​​ေပမယ့်​​ ​​ေနာက်ချက်မှာ​​ေပါ့​​။
ဟို​​ေလ ြကံြကံဖန်ဖန်​​ေမး​​တယ်မထင်ပါနဲ့​​​ေနာ်။ ဘာလို့​​ အဲလို မာလာငါး​​၊​ မာလာြကက်​​ေြခ​​ေထာက်၊​ မာလာဟင်း​​ ဆိုြပီး​​ “မာလာ”ကိုထည့်​​​ေြပာတာလဲဟင်။

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

​​ေချာ​​ေရ ​​ေနာက်တစ်ခါလာဖတ်ဦး​​မယ်။ အ​​ေြဖကို​​ေြပာြပ​​ေပး​​ပါ​​ေနာ်။ ကျွန်မသူငယ်ချင်း​​ ြမန်မာစာတတ်တဲ့​​ ဂျပန်မ​​ေလး​​က ကျွန်မကို​​ေမး​​တာြကာြပီ။

​​ေချာ said...

မ​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​​ေရ
ြမန်မာလို အလွယ်တကူ မာလာဟင်း​​ လို့​​​ေခါ်​​ေပမဲ့​​ တရုတ်အသံထွက်နဲ့​​ဆို မ လ လို့​​ ​​ေခါ်ပါတယ်.. တရုတ်လို မာလာရဲ့​​ မူရင်း​​အဓိပ္ပါယ်က မ- (လျှာကို ထံု​​ေစ​​ေသာ) လ- ( စပ်​​ေသာ) မ လ( လျှာကိုထံု​​ေအာင် စပ်တဲ့​​ဟင်း​​)လို့​​ အဓိပ္ပါယ်ရပါတယ်.. တရုတ်ဟွား​​​ေြကာင်း​​​ေစ့​​ဟာ ကိုက်မိရင် လျှာဖျား​​ကို ထံုသွား​​​ေစတဲ့​​ အရသာရှိပါတယ်.. ဟင်း​​ထဲမှာထည့်​​ရင်လည်း​​ စပ်ြပီး​​ ထံု​​ေစတဲ့​​အရသာ ရှိပါတယ်.. ဒါ​​ေြကာင့်​​ ငရုပ်သီး​​များ​​များ​​နဲ့​​ ဟွား​​​ေြကာင်း​​​ေစ့​​​ေတွနဲ့​​ ထံုထံုစပ်စပ်ဟင်း​​မို့​​ မ လ လို့​​​ေခါ်ပါတယ်.. ငါး​​ကို​​ေတာ့​​ တရုတ်လို့​​ ရိ လို့​​​ေခါ်ပါတယ်.. မာလာငါး​​ကို တရုတ်လို “မ လ ရိ ” လို့​​​ေခါ်ပါတယ်.. တရုတ် သူငယ်ချင်း​​မ​​ေလး​​​ေတွဆီက သိရသ​​ေလာက် ြပန်​​ေြဖ​​ေပး​​တာပါ​​ေနာ်။ အမှား​​ပါရင်​​ေတာ့​​ တရုတ်စကား​​ မသိတဲ့​​ ကျွန်မရဲ့​​ အမှား​​သာ ြဖစ်ပါတယ်.။

seeseinshinss said...

မာလာ ချက်တဲ့​​ ဟင်း​​မို့​​လို့​​ မာလာဟင်း​​​ေခါ်တယ်ထင်တာ
အခု​​ေတာ့​​ မ​​ေချာချက်တဲ့​​ဟင်း​​မို့​​လို့​​ မ​​ေချာဟင်း​​ ​​ေခါ်​​ေတာ့​​မလို့​​ အရှင်း​​​ေကာင်း​​လွန်း​​လို့​​​ေနာ် ​​ေတာ်​​ေသး​​တယ် ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေတွက ရှယ်တကာ့​​ရှယ် စူပါရှယ်ဘဲ လုပ်စား​​​ေတာ့​​မယ်

ချိုကျ said...

မှန်း​​ တစ်ဖတ်​​ေလာက် ြမည်း​​လိုက်မဟဲ့​​....... ဝိုး​​ ဂွတ်ဒ်ဒ်ဒ်ဒ်ဒ် :) ​​ေကာင်း​​မှ​​ေကာင်း​​ :)

ခင်တဲ့​​ ( ချိုကျ )

MT said...

ဗိုက်ဆာပါတယ်ဆို.....

မယ်ကိုး​​ said...

ြမန်မာြပည်အလည်ြပန်လာရင် မမဆီ ​​ေရာက်​​ေအာင်လာလည်မယ် :P

ြမ​​ေလး​​သျှင် said...

ဟင်း​​​ေနာ်..သား​​​ေရအရမ်း​​ကျတယ်..ဗိုက်ဆာတယ်..ြကည့်​​​ေလ ဗိုက်ဆာ​​ေလ..မ​​ေချာ​​ေရ..

ညီမ​​ေလး​​ said...

ငါး​​က​​ေတာ့​​ အရမ်း​​ြကိုက် ။ ဒါ​​ေပမဲ့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက် ကျ ြမင်ရတာနဲ့​​တင် လန့်​​တာ ။
ဒါနဲ့​​ ... ​​ေချာကို အိမ်​​ေခါ်ထား​​လို့​​ရမလား​​ဟင် ... ဒါမှမဟုတ်လဲ ညီမ​​ေလး​​ကို ​​ေချာ အိမ်မှာ ​​ေခါ်ထား​​ပါး​​)
ဘာ​​ေြကာင့်​​များ​​ အဲ့​​​ေလာက်ချက်တတ်​​ေနလိမ့်​​ ကွာပ ညီမ​​ေလး​​နဲ့​​များ​​ T.T

ကိုကို​​ေမာင်(ပန်း​​ရနံ့​​) said...

မ​​ေချာ​​ေရ..
ဟင်း​​ခွက်က​​ေလး​​​ေတွ ြမင်ရရံုနဲ့​​ သွား​​ရည်ကျလှပါြပီ။ တကယ်ကို စား​​ဖို့​​​ေကာင်း​​တယ်။ အရသာရှိမဲ့​​ပံုဘဲ။ မ​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​​ေမး​​ထား​​တာကို ​​ေြဖထား​​တာ​​ေလး​​​ေြကာင့်​​ မာလာ ဟင်း​​​ေတွကို သ​​ေဘာ​​ေပါက်သွား​​ြပီ။ လာစား​​ဦး​​မယ်​​ေနာ် အမ။

ခင်မင်လျက်
ကိုကို​​ေမာင်(ပန်ရနံ့​​)

သဒ္ဓါလှိုင်း​​ said...

မ​​ေချာ​​ေရ...
ဗိုက်ဆာဆာနဲ့​​ ဖတ်ရတာ​​ေမာလိုက်တာ​​ေနာ်..။ အကုန်လံုး​​ကြကိုက်တဲ့​​ဟင်း​​ချည်း​​
ြဖစ်​​ေနလို့​​..။ မမြမ​​ေသွး​​ကလည်း​​အကုန်စား​​လိုက်​​ေတာ့​​ သဒ္ဓါစား​​ဖို့​​ မကျန်​​ေတာ့​​ဘူး​​​ေပါ့​​.ဟင့်​​ဟင့်​​...

ချစ်တဲ့​​
သဒ္ဓါ

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

နှစ်မျိုး​​ မချက်ချင်လို့​​ တမျိူး​​ထဲ ြဖစ်​​ေအာင်
မာလာ ငါး​​​ေြခ​​ေထာက် ပဲ လုပ်စား​​ရင် ​​ေကာင်း​​မလား​​​ေတွး​​​ေနတာ။
ချက်ရတာ ပျင်း​​ တတ်လို့​​

သိဂင်္ါ​​ေကျာ် said...

စား​​ချင်လိုက်တာ..
သူငယ်ချင်း​​​ေတွက ခဏခဏ လုပ်​​ေကျွး​​တယ်.. ဟီး​​ သတိရတယ်..

ခိုင်နုငယ် said...

မမ​​ေချာက​​ေတာ့​​​ေလ...စာ​​ေရး​​​ေကာင်း​​ရံုတင်မဟုတ်ပဲ။
ဟင်း​​ချက်ပါ သိပ်​​ေတာ်တယ်။
ြမန်မာြပည်ြပန်လာရင် မမဆီ​​ေရာက်​​ေအာင်ကိုလာခဲ့​​မယ်။​​ေနှာ်...
ချက်​​ေကျွး​​မယ် မဟုတ်လား​​ဟင်။

ခင်တဲ့​​
ခိုင်နုငယ်

သဥ္ဖာ said...

ြကက်​​ေြခ​​ေထာက် ချဉ်စပ် လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်။ ​​ေချာက်​​ေကာနဲ့​​ ဟွား​​​ေကျာင်း​​က အ​​ေစ့​​​ေတွ မရှိဘူး​​။ အမှုန့်​​ဘဲ ထည့်​​လည်း​​ ရမယ်ထင်တယ်​​ေနာ်..

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

​​ေချာ​​ေရ
​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်။
အခုမှပဲ​​ေသချာသိ​​ေတာ့​​တယ်။ကျွန်မလည်း​​ အမှတ်တမဲ့​​ြကား​​တိုင်း​​အတိုင်း​​သာ​​ေြပာဆို​​ေနခဲ့​​တာ၊​ သူငယ်ချင်း​​ဂျပန်မက​​ေမး​​​ေတာ့​​မှ ကိုယ့်​​ဘာသာကိုယ် မသိမှန်း​​​ေသး​​မှန်း​​သတိြပုမိ​​ေတာ့​​တယ်။
ခင်မင်​​ေလး​​စား​​စွာြဖင့်​​

zaytaryar said...

အင်း​​ မာလာဟင်း​​နှစ်လုပ်ပံုကိုြကိုက်ပါရဲ့​​ သူလဲလုပ်ချင်ပံုရတယ် ၊​ အဲဒါက​​ေနစလိုက်တာ ဂဏာန်း​​ြပဿနာ တတ်​​ေတာ့​​တာပါဘဲ ၊​ မ​​ေြပာချင်​​ေပါင်ဗျာ ........။

kotunygn said...

So hungry now

phyophyo said...

မ​​ေချာ​​ေရ ... မာလာငါး​​ဟင်း​​ စား​​ချင်စရာ​​ေကာင်း​​တယ်၊​ ​​ေတာ်လိုက်တဲ့​​ မ​​ေချာ
ချစ်တဲ့​​

အနမ်း​​ said...

သ​​ေရကျတယ်ဗျိုး​​
​​ေနာက်မှလုပ်နည်း​​​ေလး​​လာကူး​​ယူမယ်။ ခု​​ေတာ့​​အိပ်ချင်လာပီ။
​​ေချာ​​ေရ အိမ်ရှင်မမှာလည်း​​ ​​ေချာလက်ရာဟင်း​​လျာ​​ေတွပါတယ်​​ေနာ်.

သစ်သစ် said...

မမ​​ေချာ ဘယ်​​ေတာ့​​စလံုး​​လာလည်မလဲဟင် ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်​​ေတွအဆင်သင့်​​ဝယ်ထား​​လိုက်မယ်​​ေနာ် ....
အချိန်မရှိ​​ေတာ့​​လို့​​ ဘ​​ေလာ့​​ပိတ်ထား​​​ေပမယ့်​​ မမ​​ေချာရဲ့​​အစား​​အ​​ေသာက်​​ေတွကို​​ေတာ့​​ ​​ေန့​​စဉ်လာြကည့်​​ပါတယ်​​ေနာ်...ဟွန့်​​ ​​ေတွ့​​ရင်​​ေတာ့​​​ေကာင်း​​​ေကာင်း​​နှိပ်စက်ရမယ်...

ယမင်း​​ said...

အင်း​​ သမီး​​က ငါး​​မြကိုက်လို့​​ ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ပဲစား​​သွား​​တယ်ခိခိ

blackcoffee said...

မ​​ေချာ... ​​ေနာက်နှစ်ဆိုဒ်​​ေမွး​​​ေန့​​အတွက်​​ေအာ်ဒါြကိုမှာထား​​ခဲ့​​မယ်​​ေနာ်။ ​​ေနာက်ထပ်ဟင်း​​အမယ်​​ေလး​​​ေတွလဲလုပ်​​ေပး​​ပါဦး​​။

အင်ြကင်း​​သန့်​​ said...

ြကက်​​ေြခ​​ေထာက်ချဉ်စပ်ချက်​​ေကျွး​​​ေနာ် ​​ေယာင်း​​မ​​ေလး​​.... :P

4chit said...

ရှလွတ်...............ဗိုက်ချာလာြပီဂျာ...........​​ေတာ်​​ေတာ်ကိုပဲ....

myatsushim said...

​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်
လုပ်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်​​ေနာ်

Anonymous said...

မာလာဟင်း​​က​​ေရှာက်​​ေကာ၊​ ပါး​​​ေကာအမှုန့်​​ ဆိုတာ ဘာကို​​ေြပာတာလဲဟင် မသိလို့​​​ေြပာြပ​​ေပး​​ပါ .. ​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်

​​ေချာ(အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်) said...

​​ေရှာက်​​ေကာပါး​​​ေကာ်အ​​ေြကာင်း​​
ဒီပိုစ့်​​မှာ ဖတ်ြကည့်​​ပါ​​ေနာ်။
http://www.missgreenlady.com/2011/10/blog-post_23.html

Anonymous said...

​​ေကျး​​ဇူး​​ပဲဗျာ ချက်စား​​ချင်လို့​​