ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်





ဒီ​​ေန့​​ စာမ​​ေရး​​ချင်ဘူး​​ ြဖစ်​​ေနတယ်.. ဘာ​​ေြကာင့်​​လဲဆို​​ေတာ့​​ နည်း​​နည်း​​ပျင်း​​​ေနလို့​​ပါ.. ဒီ​​ေတာ့​​ ပျင်း​​ပျင်း​​နဲ့​​ ဘာလုပ်ရင်​​ေကာင်း​​မလဲ စဉ်း​​စား​​မိ​​ေတာ့​​ ချက်​​ေနကျ မဟုတ်တဲ့​​ ဟင်း​​တစ်မျိုး​​​ေလာက် လုပ်စား​​မယ်လို့​​ စိတ်ကူး​​ရပါတယ်.. ကရိကထလဲ သိပ်မများ​​တဲ့​​ ဟင်း​​​ေပါ့​​​ေနာ်.. ဟင်း​​နံမည်က ငါး​​လိ​​ေမ္မာ် ပါ.. ဒီချက်နည်း​​​ေလး​​ကို အား​​လံုး​​ကို ြပန်​​ေဝမျှချင်တာ​​ေြကာင့်​​ ဓာတ်ပံု​​ေလး​​နဲ့​​အတူ စာ​​ေရး​​ြပီး​​တင်လိုက်ပါတယ်.. စာမ​​ေရး​​ချင်ဘူး​​​ေြပာြပီး​​ ဟင်း​​ချက်စား​​ြပန်​​ေတာ့​​ စာ​​ေရး​​မိတာ ပါဘဲ​​ေနာ်.. :)  ငါး​​လိ​​ေမ္မာ် ဆိုမှ​​ေတာ့​​ ငါး​​နဲ့​​ချက်ရ​​ေတာ့​​မယ်​​ေလ… ဒီ​​ေတာ့​​ ​​ေဈး​​သွား​​တဲ့​​ ညီမ​​ေလး​​ကို ငါး​​တစ်​​ေကာင်ဝယ်လာဖို့​​ မှာလိုက်ပါတယ်.. သူ​​ေရာက်လာ​​ေတာ့​​ ပါလာတဲ့​​ငါး​​ကို ​​ေြကး​​ခွံဖယ် ​​ေရ​​ေဆး​​ သန့်​​စင်ရပါတယ်..






ဒီငါး​​​ေပါ့​​.. ဟင်း​​ချက်ခံဖို့​​ စဉ်း​​တီတံုး​​​ေပါ်အဆင်သင့်​​ ြဖစ်​​ေနြပီ။


ပံုမှာ ပါတဲ့​​အတိုင်း​​ပါဘဲ.. စား​​မဲ့​​လူက ညီမ​​ေလး​​နဲ့​​ ၂​​ေယာက်စာမို့​​ ဒီငါး​​​ေသး​​​ေသး​​နဲ့​​ လံု​​ေလာက်ပါြပီ.. ြပီး​​ရင် ငါး​​ကို အတံုး​​ ခပ်ရွယ်ရွယ်​​ေလး​​​ေတွြဖစ်​​ေအာင် တံုး​​ရပါတယ်..





ခပ်ရွယ်ရွယ် တံုး​​ထား​​တဲ့​​ ငါး​​များ​​




တံုး​​ထား​​တဲ့​​ ငါး​​ကို ဆား​​၊​အချိုမှုန့်​​၊​ အသား​​မှုန့်​​ (ြကိုက်တတ်ရင်) ထည့်​​ြပီး​​ နှံ့​​စပ်​​ေအာင်နှယ်ကာ ဆား​​၊​ အချိုမှုန့်​​များ​​ အသား​​ထဲဝင်​​ေအာင် မိနစ် ၂ဝခန့်​​ ​​ေခတ္တ နှပ်ထား​​ရပါတယ်.. ြပီး​​​ေတာ့​​ ြကက်ဥကို ​​ေဖာက်ြပီး​​ အ​​ေြကာ်မှုန့်​​(ဂျံုမှုန့်​​) ကို ​​ေရ​​ေအး​​နည်း​​နည်း​​နဲ့​​ ​​ေဖျာ်ကာ ြကက်ဥနှင့်​​ ြပန်​​ေရာနယ်ပါတယ်.. ​​ေအာက်က ပံုအတိုင်း​​ပါ။





ြကက်ဥနဲ့​​ ဂျံုမှုန့်​​အနှစ်




ဆား​​နဲ့​​နယ်ထား​​တဲ့​​ ငါး​​​ေတွကို ြကက်ဥနဲ့​​ ဂျံုမှုန့်​​ အနှစ်ရည်လူး​​​ေပး​​ြပီး​​ ​​ေကာ်မှုန့်​​ပါး​​ပါး​​ြပန်ဖံုး​​ကာ ဆီပူအိုး​​ထဲတွင် အဝါ​​ေရာင် သန်း​​လာသည်အထိ ​​ေြကာ်​​ေပး​​ပါ။





ငါး​​​ေြကာ်အိုး​​






​​ေရွှဝါ​​ေရာင်သန်း​​လာ​​ေအာင် ​​ေြကာ်ထား​​တဲ့​​ငါး​​များ​​




ထို့​​​ေနာက် ြကက်သွန်ြဖူကို နှုတ်နှုတ်စင်း​​၍ ဆီအနည်း​​ငယ်နှင့်​​ ဆီသတ်ပါ။ ြပီး​​လျှင် လိ​​ေမ္မာ်ရည်ကို ဆီအိုး​​ထဲ ​​ေလာင်း​​ထည့်​​ပါ။ အရည်မှာ ဆား​​အနည်း​​ငယ်ထည့်​​ ​​ေမွှ​​ေပး​​ပါ။





ဆီအိုး​​ထဲကို လိ​​ေမ္မာ်ရည် ​​ေလာင်း​​ထား​​တာပါ




လိ​​ေမ္မာ်ရည် ခပ်ပျစ်ပျစ်​​ေလး​​ ြဖစ်လာ​​ေအာင် ​​ေကာ်မှုန့်​​အနည်း​​ငယ်ကို အရည်​​ေဖျာ်ြပီး​​ ​​ေလာင်း​​ထည့်​​လိုက်ပါတယ်… ဒီ​​ေတာ့​​ လိ​​ေမ္မာ်ရည်​​ေလး​​က ​​ေစး​​ပျစ်ပျစ်က​​ေလး​​ ြဖစ်သွား​​ြပီ​​ေပါ့​​​ေနာ်.. လိ​​ေမ္မာ်ရည် ချခါနီး​​မှာ နံနံပင်​​ေလး​​​ေတွကို ပါး​​ပါး​​ရိပ်ရိပ်လှီး​​ြပီး​​ ထည့်​​လိုက်ပါတယ်…






ဒီလို​​ေလး​​ ြဖစ်သွား​​တာ​​ေပါ့​​​ေနာ်.. အနံ့​​က​​ေလ ​​ေမွှး​​​ေနတာပါဘဲ.. သိလား​​




ြပီး​​သွား​​ရင် ချက်ထား​​တဲ့​​ လိ​​ေမ္မာ်ရည်ပျစ်ပျစ်​​ေလး​​ကို ခုနက ​​ေြကာ်ြပီး​​ဆီစစ်ထား​​တဲ့​​ ငါး​​​ေြကာ်ပန်း​​ကန်​​ေလး​​ထဲ ​​ေလာင်း​​ချလိုက်ပါတယ်.. ဒီ​​ေတာ့​​ စား​​ချင့်​​စဖွယ် လိ​​ေမ္မာ်နံ့​​သင်း​​သင်း​​​ေမွှး​​​ေနတဲ့​​ ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်ဟင်း​​​ေလး​​ ရလာပါြပီ။ လိ​​ေမ္မာ်ရည်ကို စား​​ခါနီး​​မှ ချက်ြပီး​​​ေလာင်း​​ချပါ။ မဟုတ်ရင် ငါး​​​ေြကာ်​​ေတွ ​​ေပျာ့​​အိြပီး​​ စား​​မ​​ေကာင်း​​​ေတာ့​​ဘဲ ြဖစ်ပါလိမ့်​​မယ်..






အရသာတစ်မျိုး​​ထူး​​တဲ့​​ ငါး​​လိ​​ေမ္မာ်ဟင်း​​ပါ​​ေနာ်.. ငါး​​ကို ြကက်ဥဂျံုမှုန့်​​တို့​​နဲ့​​ ​​ေရာြပီး​​ ​​ေြကာ်ထား​​တဲ့​​အတွက် ရိုး​​ရိုး​​​ေြကာ်တဲ့​​အရသာနဲ့​​မတူဘဲ အရသာ တမူ ထူး​​​ေစပါတယ်.. အချဉ် အစပ်ဟင်း​​ မဟုတ်တဲ့​​ အနံ့​​သင်း​​သင်း​​နဲ့​​ ရိုး​​ရိုး​​ အချိုဟင်း​​​ေလး​​ပါဘဲ… အစား​​​ေကာင်း​​ြကိုက်သူများ​​၊​ ကိုယ်တိုင် ချက်စား​​ချင်သူများ​​အတွက် ဒီ​​ေန့​​ချက်စား​​ြဖစ်တာ​​ေလး​​ကို ြပန်လည်​​ေဝမျှ​​ေပး​​ြခင်း​​ ြဖစ်ပါတယ်.. အ​​ေသာက် ဝါသနာပါသူများ​​ အတွက်လည်း​​ အြမည်း​​အ​​ေနနဲ့​​လည်း​​ အဆင်​​ေြပ သင့်​​​ေတာ်မယ်လို့​​ ထင်ပါတယ်.. :) :)






စား​​​ေကာင်း​​​ေသာက်​​ေကာင်း​​ ြဖစ်ြကပါ​​ေစရှင်..




​​ေချာ(အစိမ်း​​​ေရာင်လွင်ြပင်)

2 comments:

ဇွန် said...

စား​​​ေကာင်း​​မှာပဲ မ​​ေရ..သွား​​ရည်ကျလာြပီ

ကျွန်မတို့​​ရဲ့​​ ​​ေဒသအစား​​အစာများ​​ said...

[...] ငါး​​လိ​​ေမ္မာ် [...]