ဒီေန့ စာမေရးချင်ဘူး ြဖစ်ေနတယ်.. ဘာေြကာင့်လဲဆိုေတာ့ နည်းနည်းပျင်းေနလို့ပါ.. ဒီေတာ့ ပျင်းပျင်းနဲ့ ဘာလုပ်ရင်ေကာင်းမလဲ စဉ်းစားမိေတာ့ ချက်ေနကျ မဟုတ်တဲ့ ဟင်းတစ်မျိုးေလာက် လုပ်စားမယ်လို့ စိတ်ကူးရပါတယ်.. ကရိကထလဲ သိပ်မများတဲ့ ဟင်းေပါ့ေနာ်.. ဟင်းနံမည်က ငါးလိေမ္မာ် ပါ.. ဒီချက်နည်းေလးကို အားလံုးကို ြပန်ေဝမျှချင်တာေြကာင့် ဓာတ်ပံုေလးနဲ့အတူ စာေရးြပီးတင်လိုက်ပါတယ်.. စာမေရးချင်ဘူးေြပာြပီး ဟင်းချက်စားြပန်ေတာ့ စာေရးမိတာ ပါဘဲေနာ်.. :) ငါးလိေမ္မာ် ဆိုမှေတာ့ ငါးနဲ့ချက်ရေတာ့မယ်ေလ… ဒီေတာ့ ေဈးသွားတဲ့ ညီမေလးကို ငါးတစ်ေကာင်ဝယ်လာဖို့ မှာလိုက်ပါတယ်.. သူေရာက်လာေတာ့ ပါလာတဲ့ငါးကို ေြကးခွံဖယ် ေရေဆး သန့်စင်ရပါတယ်..
ဒီငါးေပါ့.. ဟင်းချက်ခံဖို့ စဉ်းတီတံုးေပါ်အဆင်သင့် ြဖစ်ေနြပီ။
ပံုမှာ ပါတဲ့အတိုင်းပါဘဲ.. စားမဲ့လူက ညီမေလးနဲ့ ၂ေယာက်စာမို့ ဒီငါးေသးေသးနဲ့ လံုေလာက်ပါြပီ.. ြပီးရင် ငါးကို အတံုး ခပ်ရွယ်ရွယ်ေလးေတွြဖစ်ေအာင် တံုးရပါတယ်..
ခပ်ရွယ်ရွယ် တံုးထားတဲ့ ငါးများ
တံုးထားတဲ့ ငါးကို ဆား၊အချိုမှုန့်၊ အသားမှုန့် (ြကိုက်တတ်ရင်) ထည့်ြပီး နှံ့စပ်ေအာင်နှယ်ကာ ဆား၊ အချိုမှုန့်များ အသားထဲဝင်ေအာင် မိနစ် ၂ဝခန့် ေခတ္တ နှပ်ထားရပါတယ်.. ြပီးေတာ့ ြကက်ဥကို ေဖာက်ြပီး အေြကာ်မှုန့်(ဂျံုမှုန့်) ကို ေရေအးနည်းနည်းနဲ့ ေဖျာ်ကာ ြကက်ဥနှင့် ြပန်ေရာနယ်ပါတယ်.. ေအာက်က ပံုအတိုင်းပါ။
ြကက်ဥနဲ့ ဂျံုမှုန့်အနှစ်
ဆားနဲ့နယ်ထားတဲ့ ငါးေတွကို ြကက်ဥနဲ့ ဂျံုမှုန့် အနှစ်ရည်လူးေပးြပီး ေကာ်မှုန့်ပါးပါးြပန်ဖံုးကာ ဆီပူအိုးထဲတွင် အဝါေရာင် သန်းလာသည်အထိ ေြကာ်ေပးပါ။
ငါးေြကာ်အိုး
ေရွှဝါေရာင်သန်းလာေအာင် ေြကာ်ထားတဲ့ငါးများ
ထို့ေနာက် ြကက်သွန်ြဖူကို နှုတ်နှုတ်စင်း၍ ဆီအနည်းငယ်နှင့် ဆီသတ်ပါ။ ြပီးလျှင် လိေမ္မာ်ရည်ကို ဆီအိုးထဲ ေလာင်းထည့်ပါ။ အရည်မှာ ဆားအနည်းငယ်ထည့် ေမွှေပးပါ။
ဆီအိုးထဲကို လိေမ္မာ်ရည် ေလာင်းထားတာပါ
လိေမ္မာ်ရည် ခပ်ပျစ်ပျစ်ေလး ြဖစ်လာေအာင် ေကာ်မှုန့်အနည်းငယ်ကို အရည်ေဖျာ်ြပီး ေလာင်းထည့်လိုက်ပါတယ်… ဒီေတာ့ လိေမ္မာ်ရည်ေလးက ေစးပျစ်ပျစ်ကေလး ြဖစ်သွားြပီေပါ့ေနာ်.. လိေမ္မာ်ရည် ချခါနီးမှာ နံနံပင်ေလးေတွကို ပါးပါးရိပ်ရိပ်လှီးြပီး ထည့်လိုက်ပါတယ်…
ဒီလိုေလး ြဖစ်သွားတာေပါ့ေနာ်.. အနံ့ကေလ ေမွှးေနတာပါဘဲ.. သိလား
ြပီးသွားရင် ချက်ထားတဲ့ လိေမ္မာ်ရည်ပျစ်ပျစ်ေလးကို ခုနက ေြကာ်ြပီးဆီစစ်ထားတဲ့ ငါးေြကာ်ပန်းကန်ေလးထဲ ေလာင်းချလိုက်ပါတယ်.. ဒီေတာ့ စားချင့်စဖွယ် လိေမ္မာ်နံ့သင်းသင်းေမွှးေနတဲ့ ငါးလိေမ္မာ်ဟင်းေလး ရလာပါြပီ။ လိေမ္မာ်ရည်ကို စားခါနီးမှ ချက်ြပီးေလာင်းချပါ။ မဟုတ်ရင် ငါးေြကာ်ေတွ ေပျာ့အိြပီး စားမေကာင်းေတာ့ဘဲ ြဖစ်ပါလိမ့်မယ်..
အရသာတစ်မျိုးထူးတဲ့ ငါးလိေမ္မာ်ဟင်းပါေနာ်.. ငါးကို ြကက်ဥဂျံုမှုန့်တို့နဲ့ ေရာြပီး ေြကာ်ထားတဲ့အတွက် ရိုးရိုးေြကာ်တဲ့အရသာနဲ့မတူဘဲ အရသာ တမူ ထူးေစပါတယ်.. အချဉ် အစပ်ဟင်း မဟုတ်တဲ့ အနံ့သင်းသင်းနဲ့ ရိုးရိုး အချိုဟင်းေလးပါဘဲ… အစားေကာင်းြကိုက်သူများ၊ ကိုယ်တိုင် ချက်စားချင်သူများအတွက် ဒီေန့ချက်စားြဖစ်တာေလးကို ြပန်လည်ေဝမျှေပးြခင်း ြဖစ်ပါတယ်.. အေသာက် ဝါသနာပါသူများ အတွက်လည်း အြမည်းအေနနဲ့လည်း အဆင်ေြပ သင့်ေတာ်မယ်လို့ ထင်ပါတယ်..
စားေကာင်းေသာက်ေကာင်း ြဖစ်ြကပါေစရှင်..
ေချာ(အစိမ်းေရာင်လွင်ြပင်)
2 comments:
စားေကာင်းမှာပဲ မေရ..သွားရည်ကျလာြပီ
[...] ငါးလိေမ္မာ် [...]
Post a Comment