​​ေရွှဖရံုသီး​​ ဝက်သား​​အဆာသွပ်နဲ့​​ မာလာငါး​​​ေခါက်ဆွဲ

ချစ်စွာ​​ေသာ ဘ​​ေလာဂ့်​​ြကွလာ မိတ်သဟာအ​​ေပါင်း​​တို့​​ ရွှင်လန်း​​ကျန်း​​မာပါစရှင်.း​​)


အင်တာနက်မရတဲ့​​ အရပ်ကို ၃ရက်​​ေလာက် ​​ေရာက်သွား​​လို့​​ ဘ​​ေလာဂ့်​​နဲ့​​ အဆက်ြပတ်သွား​​ခဲ့​​ပါတယ်။ ခု​​ေတာ့​​ ြပန်​​ေရာက်လာြပန်ပါြပီ။ ဒါ​​ေြကာင့်​​ ဝမ်း​​သာအား​​ရ ​​ေပျာ်ရွှင်စွာြဖင့်​​ နှုတ်ခွန်း​​ဆက် ဂါရဝြပုလိုက်တာ ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။ā အင်တာနက် မသံုး​​ြဖစ်တဲ့​​အချိန်​​ေတွမှာ အလုပ်​​ေတွ အလွန်ရှုပ်​​ေနခဲ့​​တာ​​ေြကာင့်​​ စာအသစ်​​ေရး​​ဖို့​​လည်း​​ အချိန်မရသလို စိတ်​​ေရာလူပါ မအား​​မလပ်ြဖစ်တာ​​ေြကာင့်​​ အသစ်တင်ဖို့​​ အဆင်သင့်​​မြဖစ်​​ေသး​​ခင်မှာ ​​ေပါ့​​​ေပါ့​​ပါး​​ပါး​​ စား​​​ေသာက်စရာ​​ေလး​​နဲ့​​ အား​​လံုး​​ကို ြကိုဆိုလိုက်ပါရ​​ေစ​​ေနာ်။

ကျွန်မ ဒီ​​ေန့​​ ဦး​​ဆံုး​​ ​​ေဖာ်ြပမဲ့​​ ဟင်း​​လျှာက ​​ေရွှဖရံုသီး​​ ဝက်သား​​အဆာသွပ် ြဖစ်ပါတယ်။ ခက်ခက်ခဲခဲ မဟုတ်သလို ဆန်း​​ဆန်း​​ြပား​​ြပား​​လည်း​​ မဟုတ်ပါဘူး​​။ နည်း​​လမ်း​​ကို​​ေတာ့​​ ​​ေအာက်မှာ ဆက်ဖတ်ြကည့်​​ပါစို့​​​ေနာ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

ပံုမှာြမင်ရတဲ့​​ အတိုင်း​​ပါဘဲ။ လူအနည်း​​အများ​​​ေပါ်မူတည်ြပီး​​ ​​ေရွှဖရံုသီး​​ အရွယ်အစား​​ကို ​​ေရွး​​ချယ်နိုင်ပါတယ်။ ကျွန်မ​​ေတာ့​​ စား​​မဲ့​​သူနည်း​​တဲ့​​အတွက် ​​ေရွှဖရံုသီး​​ အ​​ေသး​​တစ်လံုး​​ကို ​​ေရွး​​လိုက်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

အဲဒီ ​​ေရွှဖရံုသီး​​​ေလး​​ကို ထိပ်ပိုင်း​​ဖွင့်​​လိုက်ြပီး​​ အတွင်း​​မှာ အ​​ေစ့​​များ​​၊​ အသား​​များ​​ကို ဇွန်း​​​ေလး​​နဲ့​​ ြခစ်ထုတ်ြပီး​​ ဖယ်ပစ်လိုက်ပါတယ်။ အတွင်း​​က အ​​ေစ့​​များ​​ပါတဲ့​​ အပိုင်း​​ကို လွှင့်​​ပစ်ြပီး​​ ​​ေရွှဖရံုသီး​​ အသား​​များ​​ကို  ချန်ထား​​ပါတယ်။ အ​​ေပါ်ပိုင်း​​ ြဖတ်ထား​​တာ​​ေလး​​ကို မပျက်စီး​​​ေအာင် ဂရုတစိုက် ထား​​ရ​​ေအာင်​​ေနာ်


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဝက်သား​​ကို ြကက်သွန်ြဖူ၊​ နံနံ၊​ ငရုပ်သီး​​ အနည်း​​ငယ်(အစပ်ြကိုက်က ) ထည့်​​ြပီး​​ ြကိတ်​​ေပး​​ပါတယ်. သို့​​မဟုတ် အသား​​ညက်​​ေအာင် ​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​ပါ။ ြပီး​​​ေနာက် ဖယ်ထား​​တဲ့​​ ​​ေရွှဖရံုသီး​​ အတွင်း​​သား​​များ​​ကိုလည်း​​ ဝက်သား​​တို့​​နဲ့​​ ​​ေရာြပီး​​ (​​ေတာက်​​ေတာက်စင်း​​) ြကိတ်​​ေပး​​ပါ။  ၎င်း​တို့​​ကို ဆား​​၊​ အရသာမှုန့်​​ တို့​​ကို ထည့်​​ြပီး​​ ​​ေရာနယ်ပါတယ်။ ြကိုက်တတ်ရင် ​​ေရှာက်​​ေကာပါး​​​ေကာမှုန့်​​ပါ ​​ေရာနယ်ပါတယ်။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ဒါက​​ေတာ့​​ အား​​လံုး​​ ​​ေရာနယ်ြပီး​​ အဆာသွပ်ဖို့​​ အသင့်​​ြဖစ်​​ေနတဲ့​​ ဝက်သား​​၊​ ​​ေရွှဖရံုသီး​​အသား​​တို့​​ပါ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

အသား​​​ေတွကို ​​ေရွှဖရံုသီး​​ထဲ ခုလို သိပ်ထည့်​​လိုက်ပါြပီ။

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

အ​​ေပါ်ပိုင်း​​ြဖတ်ထား​​တာ​​ေလး​​ကို ခုလို အဖံုး​​​ေလး​​ဖံုး​​အုပ်လိုက်ြပီး​​ ​​ေရထည့်​​ထား​​တဲ့​​ အိုး​​တစ်လံုး​​​ေပါ်တင်ကာ ​​ေရ​​ေနွး​​​ေငွ့​​ြဖင့်​​ ​​ေပါင်း​​လို့​​ ရသလို

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
​​ေရထည့်​​ထား​​တဲ့​​ အိုး​​ထဲကို ​​ေရွှဖရံုသီး​​ သံုး​​ပံုနှစ်ပံုြမုပ်​​ေစ​​ေအာင် ထည့်​​ြပီး​​ အလံုး​​လိုက် ထည့်​​ြပုတ်လည်း​​ ရပါတယ်။ အဲလိုြပုတ်တဲ့​​အခါ ​​ေရထဲကို ဆား​​နဲ့​​ အရသာမှုန့်​​ပါ ထည့်​​လိုက်ပါတယ်။ ဒီလိုဆို ​​ေရွှဖရံုသီး​​ အသား​​ထဲကို အရသာ​​ေတွ ဝင်သွား​​ြပီး​​ အထဲက ဝက်သား​​အြပင် ​​ေရွှဖရံုသီး​​ အကာသား​​ပါ စား​​လို့​​ ရပါတယ်။ အချိန်ကို​​ေတာ့​​ သတ်မှတ်ချက် မ​​ေပး​​လိုပါဘူး​​။ အတွင်း​​က အသား​​​ေရာ၊​ အြပင်က အကာသား​​ပါ စား​​လို့​​ရ​​ေအာင် နူး​​သွား​​ချိန်ထိ ြပုတ်ရ(​​ေပါင်း​​ရပါမယ်)။


ကဲ​​ေလ.. အထဲက အဆာသွပ်ထား​​တဲ့​​ ဝက်သား​​နဲ့​​ အြပင်က ​​ေရွှဖရံုသီး​​အသား​​ပါ စား​​လို့​​ရြပီြဖစ်တဲ့​​ ​​ေရွှဖရံုသီး​​ ဝက်သား​​အဆာသွပ်ဟင်း​​ ရပါြပီ။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

​​ေဘး​​က ခရမ်း​​ချဉ်သီး​​၊​ နံနံပင်​​ေတွက​​ေတာ့​​ အပိုဆာဒါး​​​ေတွ လုပ်ထား​​တာပါ။ ဒီတိုင်း​​ အလံုး​​လိုက် တည်ခင်း​​ရင် သိပ်စိတ်ဝင်စား​​ဖို့​​ ​​ေကာင်း​​တယ် မထင်လို့​​ ခုလို့​​ ဘာဘာညာညာ​​ေလး​​​ေတွ ြဖည့်​​စွက်လိုက်ရပါတယ် :) အထဲက အသား​​​ေတွကိုလည်း​​ စား​​သလို ​​ေဘး​​နား​​က နူး​​​ေနတဲ့​​ ​​ေရွှဖရံုသား​​​ေလး​​​ေတွကိုလည်း​​ ဖဲ့​​စား​​တာတစ်လံုး​​လံုး​​ ကုန်သွား​​ြပီး​​ ပစ်စရာကိုမကျန် ြဖစ်ရပါ​​ေတာ့​​တယ်။

ဘူး​​သီး​​၊​ ဗံုလံုသီး​​ (ပဲလင်း​​​ေြမွသီး​​)၊​ ြကက်ဟင်း​​ခါး​​သီး​​ ( အခါး​​ြကိုက်ရင်​​ေပါ့​​) ၊​ စတဲ့​​ အသီး​​​ေတွထဲကလည်း​​ သွပ်ချင်တဲ့​​ အသီး​​ထဲကို သွပ်နိုင်ပါ​​ေြကာင်း​​)

~~~~~~@@@~~~~~~
မာလာငါး​​​ေခါက်ဆွဲ

​​ေနာက်ထပ် ချက်မဲ့​​ ဟင်း​​က ငါး​​နဲ့​​ ဝဥက​​ေန လုပ်ထား​​တဲ့​​ ​​ေခါက်ဆွဲကို မာလာဟင်း​​အနှစ်နဲ့​​ချက်မှာြဖစ်ပါတယ်


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ဒါက​​ေတာ့​​ ဝဥ​​ေခါက်ဆွဲအ​​ေြခာက်ပါ။ မချက်ခင်မှာ သူ့​​ကို ​​ေရစိမ်ထား​​ရပါမယ်။ ဒါမှ ​​ေခါက်ဆွဲချက်တဲ့​​ခါ နူး​​လွယ်မှာြဖစ်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ငါး​​ကို ​​ေရ​​ေဆး​​ ၊​ ​​ေြကး​​ခွံထိုး​​ထား​​ပါတယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 

မာလာဟင်း​​ချက်မဲ့​​ အနှစ်ထုပ်ြဖစ်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ြကက်သွန်ြဖူ၊​ ဂျင်း​​တို့​​ကို ဆီသတ်ပါတယ်

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
မာလာအနှစ်ကိုထည့်​​ပါမယ်။ ဒီအနှစ်ထဲမှာ စံုစံု​​ေစ့​​​ေစ့​​ပါြပီး​​သား​​မို့​​ အဆာပလာ သိပ်မထည့်​​ြဖစ်​​ေတာ့​​ပါဘူး​​

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ငါး​​ကို နှစ်ပိုင်း​​ပိုင်း​​ြပီး​​ အိုး​​ထဲထည့်​​၊​ ​​ေရထည့်​​ြပီး​​ ​​ေရစိမ်ြပီး​​​ေခါက်ဆွဲများ​​ကိုထည့်​​ပါတယ်။ ဆိုင်​​ေတွမှာ​​ေတာ့​​ ငါး​​ကို အ​​ေကာင်မပျက်ထည့်​​ပါတယ်. ခု​​ေတာ့​​ အိုး​​မဆံ့​​တာနဲ့​​ နှစ်ပိုင်း​​ပိုင်း​​လိုက်ရပါတယ်။ :)


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ငါး​​ကျက်ခါနီး​​မှာ ြကက်သွန်ြမိတ်များ​​ထည့်​​ပါတယ်။ အရသာမှုန့်​​၊​ဆား​​ စသည်တို့​​ ထည့်​​ပါတယ်။ မာလာအနှစ်က စပ်ြပီး​​သား​​မို့​​ ငရုပ်သီး​​ထပ်မထည့်​​​ေတာ့​​ပါဘူး​​။ စပ်စပ်​​ေလး​​ြကိုက်သူများ​​ ငရုပ်သီး​​ထပ်ထည့်​​နိုင်ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ဟင်း​​အိုး​​ချခါနီး​​မှာ ဖက်ဖယ်ရွက်၊​ ရှမ်း​​နံနံတို့​​ကို ထည့်​​ပါတယ်။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing 
ခုဆိုရင် စား​​ဖို့​​အဆင်သင့်​​ြဖစ်တဲ့​​ မာလာငါး​​​ေခါက်ဆွဲ ရပါြပီ။


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

​​ေနာက်တစ်ပွဲ
မဝရင် ​​ေနာက်တစ်ပွဲ စား​​နိုင်ပါတယ်​​ေနာ်

အား​​လံုး​​အတွက် ​​ေပျာ်စရာ အချိန်​​ေလး​​များ​​ကို ပိုင်ဆိုင်ြကပါ​​ေစရှင်.. စာ​​ေတွဆက်​​ေရး​​ဖို့​​ အား​​ယူပါဦး​​မယ်။ အိမ်အလည် ပျက်ကွက်ခဲ့​​တဲ့​​ ​​ေန့​​​ေတွအတွက် ချစ်စွာ​​ေသာ ဘ​​ေလာဂ့်​​မိတ်​​ေဆွများ​​ ခွင့်​​လွှတ်ြကပါလို့​​....



Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

30 comments:

rose said...

အစ်မ​​ေချာက ဟင်း​​အဆန်း​​​ေလး​​​ေတွ အြမဲ ချက်တယ်​​ေနာ်။ စိတ်ဝင်စား​​ဖို့​​ ​​ေကာင်း​​တယ်။ ​​ေရွှဖရံုသီး​​ကို အဲ့​​လို​​ေလး​​ ြကက်သား​​နဲ့​​ လုပ်စား​​မယ်။ ​​ေကျး​​ဇူး​​ အစ်မ။ မာလာဟင်း​​ အနှစ်ထုပ်ကို ပံု​​ေလး​​ တင်​​ေပး​​တာ ​​ေကာင်း​​တယ်။ ရို့​​စ် မသိဘူး​​ရယ်။ ရှာဝယ်ြကည့်​​ရမယ်း​​) အစ်မ​​ေချာ အစစ အရာရာ အဆင်​​ေြပပါ​​ေစရှင်။

...အလင်း​​စက်များ​​ said...

ဟင်း​​ဟင်း​​...... “ဟင်း​​ဟင်း​​” ဆိုလို့​​ ဟင်း​​ကို​​ေြပာတာ မဟုတ်ဘူး​​​ေနာ်.. “စား​​မယ့်​​သူ နည်း​​လို့​​” ဆိုတာ​​ေလး​​ကို စိတ်ဝင်စား​​လို့​​။ နည်း​​တယ်ဆိုတာ တစ်​​ေယာက်ထည်း​​​ေတာ့​​ မဟုတ်ဘူး​​လို့​​ အဓိပ္ပါယ်​​ေကာက်နိုင်ပါတယ်။ ဟဲဟဲ... အဲ့​​သည်​​ေတာ့​​ ဘူသူဒုန်း​​ဗျာ...။ အွန်လိုင်း​​က ​​ေမာင်ဒမ​​ေတွ အတွက်တင်မက “နည်း​​တယ်” ဆိုတဲ့​​ သူအတွက်ပါ ချက်ရတာဆို​​ေတာ့​​ ငါ့​​အစ်မ​​ေတာ့​​ ပင်ပန်း​​​ေတာ့​​မှာပဲ..။ စား​​မယ့်​​သူ​​ေတွရဲ့​​ ဓါတ်ပံု​​ေလး​​ တင်​​ေပး​​ရင် အရမ်း​​. (အရမ်း​​) ကို ပိုစိတ်ဝင်စား​​သွား​​ြကမလား​​လို့​​ပါ။

​​ေရွှဖယံုသီး​​​ေရာ၊​ မာလာဟင်း​​​ေရာ စား​​ဖို့​​ စိတ်မဝင်စား​​တဲ့​​ အထဲမှာ ပါတဲ့​​ အတွက် လူကိုပဲ ြပဿနာပတ်ရှာသွား​​တယ်.... (ငါ့​​အစ်မ​​ေချာ စိတ်မဆိုး​​ရ) :)))) (အဟီး​​ ဒီစာ​​ေြကာင်း​​နဲ့​​ပဲ ​​ေြပာချင်ရာ​​ေြပာ​​ေနကျ)

Baby taster said...

မာလာငါး​​ဟင်း​​တဲ့​​ လုပ်ြပန်ြပီ
ဒါ​​ေတွပဲစား​​လား​​ဟင်
​​ေချွး​​မ​​ေနာ် ​​ေချွး​​မး​​)

Mghan said...

အညာမှာ​​ေတာ့​​..ပဲလင်း​​​ေြမွသီး​​..ဘူး​​သီး​​တို့​​ထဲ..အစာသွတ်ြကသဗျ..ဘူး​​သီး​​အစာသွပ်..အလံုး​​လိုက်​​ေပါင်း​​..သိပ်ြကိုက်သဗျို့​​..​​ေရွှဖယံုသီး​​​ေတာ့​​ြကိုက်ဘူး​​..တအား​​ချိုလို့​​...:P(ma sar ya lo bar)

​​ေတာက်ပြကယ်စင် said...

ငယ်ငယ်ကတည်း​​က ဖရံုသီး​​ကို ဘယ်လိုချက်ချက် မြကိုက်ခဲ့​​ဖူး​​တဲ့​​ ဘုန်း​​ဘုန်း​​ ဒီတစ်ခါ​​ေတာ့​​ စား​​ဖူး​​ချင်သွား​​ြပီ။ ​​ေချာ​​ေရ အမဲသား​​နဲ့​​​ေရာ လုပ်လို့​​ရသလား​​။ (​​ေအာ် ​​ေဆာရီး​​​ေနာ် ​​ေချာ၊​ ​​ေချာက အမဲသား​​မစား​​ဘူး​​​ေနာ်...အဟိ)ရိုစ်က ဝက်သား​​မစား​​​ေတာ့​​ ြကက်သား​​နဲ့​​ချက်မယ်တဲ့​​။ ကျန်း​​မာရွှင်လန်း​​ ​​ေအး​​ချမ်း​​ပါ​​ေစ...

သိဂင်္ါ​​ေကျာ် said...

This post has been removed by the author.

သိဂင်္ါ​​ေကျာ် said...

​​ေရွှဖရံုသီး​​နဲ့​​ ဝက်သား​​ စား​​ချင်တယ်.. :D

ြမတ်မွန် said...

​​ေရွှဖယံုသီး​​တစ်လံုး​​ရှိတာနဲ့​​ အ​​ေတာ်ပဲ မမ​​ေရ..လက်တည့်​​စမ်း​​ြကည့်​​မှ..။

​​ေနဝသန် said...

ဖရံုသီး​​အစာသွပ်က​​ေတာ့​​ ငယ်ငယ်ကတည်း​​က ြကိုက်တယ်..း​​))

Evy said...

​​ေရွှဖရံုသီး​​​ေတာ့​​ စိတ်ဝင်စား​​သွား​​ြပီ။ စမ်း​​လုပ်ြကည့်​​မယ်။ မာလာဟင်း​​က​​ေတာ့​​​ေလ ဟိုတစ်ခါဗမာြပည်ြပန်တုန်း​​က စား​​ြပီး​​ ​​ေတာ်​​ေတာ်ခံလိုက်ရလို့​​ စား​​ရမှာ​​ေြကာက်​​ေနတယ်

ချစ်ြကည်​​ေအး​​ said...

​​ေရွှဖရံုသီး​​ကို​​ေတာ့​​ ဘာမှမပါဘဲ သူ့​​ချည်း​​ြပုတ်စား​​ရင်​​ေတာင် ြကိုက်တာ....၊​ အဲလို​​ေတာ့​​ အစာသွပ် မစား​​ဖူး​​ဘူး​​..။ ချက်စား​​ြကည့်​​ပါဦး​​မယ် ​​ေချာ​​ေရ...။ မာလာဟင်း​​က​​ေတာ့​​ အနှစ်ထုပ် ဒီမှာ မရနိူင်ဘူး​​ကွဲ့​​ ။ မ​​ေချာ ပို့​​​ေပး​​ရင် ချက်စား​​မယ်​​ေလ ဟဟဟ :))

မိုး​​​ေငွ့​​...... said...

​​ေရွှဖရံုသီး​​ဆို သိပ်ြကိုက်

An Asian Tour Operator said...

အစာသွပ် ြကိုက်တယ်။ အစာ ကို ပါး​​စပ်ထဲ ကိုသွပ်ရတာ။ :P ဟိဟိ

ပန်း​​ချီ said...

recipe ​​ေတွမှတ်ယူသွား​​ြပီ​​ေနာ်..​​ေချာ။ ​​ေရွှဖရံုသီး​​ကိုတစ်ခါမှ အစာသွပ်မချက်ဖူး​​ဘူး​​ရယ်..အသစ်ပဲး​​))
​​ေကျး​​ဇူး​​ပါ​​ေချာ..

​​ေမာင်ဘြကိုင်(ချဉ်​​ေပါင်ြခံ) said...

​​ေရွှဖရံုသီး​​အချိုချက်​​ေလး​​စား​​ချင်တယ်း​​)း​​)
း​​)

Iora said...

မာလာဟင်း​​ကမြကိုက်လို့​​ဘယ်တုန်း​​ကမှ ချက်စား​​ဘို့​​မ​​ေတွး​​ဘူး​​။ ​​ေချာချက်ထား​​တာကျ​​ေတာ့​​ြကည့်​​ရတာနဲ့​​တင်စား​​ချင်စရာ။

Nyi Linn Thit said...

ဖရံုသီး​​ဟင်း​​ ြကိုက်တယ်၊​ ဗိုက်တာမင် ဘီတူး​​ပါလို့​​ သွား​​ဖံုး​​အတွက်လည်း​​ ​​ေကာင်း​​ပါတယ်၊​ မလာငါး​​​ေတာ့​​ တခါမှ မစား​​ဖူး​​ဘူး​​၊​ ြကံုရင်​​ေတာ့​​ ြမည်း​​ြကည့်​​ချင်တယ်။

Anonymous said...

​​ေရွှဖရံုသီး​​ဝက်သား​​အစာသွပ်ကအရသာရှိမယ့်​​ပံု​​ေလး​​....
​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်..ချက်စား​​ြကည့်​​ဦး​​မယ်

SuMieAung said...

:D ကို AATO ​​ေြပာသလိုပဲ အစာသွပ် .. အစာကို ပါး​​စပ်ထဲ သွပ်ရတာ ြကိုက်တယ်၊​ ​​ေရွှဖရံုသီး​​ြကိုက်တယ်၊​ ြကက်သား​​​ေလး​​သွပ်ရင်ချက်ရရင်​​ေကာင်း​​မယ်၊​ မာလာဟင်း​​​ေလး​​လည်း​​ စား​​ချင်တယ်။
မ​​ေချာ​​ေရ အိမ်အသစ်မှာ အား​​လံုး​​အဆင်​​ေြပ​​ေပျာ်ရွှင်ပါ​​ေစ။
မအား​​တဲ့​​ြကား​​တဲ့​​က ​​ေရာက်​​ေအာင်လာလည်တဲ့​​အတွက်
​​ေကျး​​ဇူး​​ (ပိုချစ်သွား​​ြပီ၊​ အစထဲက ချစ်)
God bless you
ချစ်တဲ့​​

G

သက်​​ေဝ said...

မာလာငါး​​ဟင်း​​​ေလး​​ စား​​ချင်တယ်... ​​ေချာ ချက်ထား​​တာ တကယ် စား​​ချင်စရာ​​ေကာင်း​​တယ်...း​​))

Shinlay said...

မာလာဟင်း​​ြကိုက်တယ်။ အိမ်ဦး​​နတ် ကမြကိုက်တာနဲ့​​
မခက်စား​​ြဖစ်ဘူး​​။ တ​​ေယာက်ထဲစား​​ရတာပျင်း​​စရာ...

Mon Petit Avatar said...

I could never cook those delicious yet difficult dishes in my life, Chaw.

ဖိုး​​ြကယ် said...

ရှလွှတ်.....ထမင်း​​မစား​​ရ​​ေသး​​ခင်လာမိြပန်ြပီ :) ဗိုက်ဗိုက်ဆာလို့​​ တား​​တား​​ ြပန်ြပီ :P

ခင်တဲ့​​(ဖိုး​​ြကယ်)

My Heaven said...

​​ေချာက ​​ေရွှဖရံုသီး​​​ေရွး​​တတ်လိုက်တာ.
အရမ်း​​စီး​​မယ့်​​ပံု​​ေလး​​ပဲ..
မာလာငါး​​ဟင်း​​ကလည်း​​ စား​​ချင်စရာ​​ေလး​​...

sosegado said...

ချက်စား​​ြကည့်​​ဘို့​​ မလွယ်ပါဘူး​​၊​ ြကံုရင်​​ေတာ့​​ ဝယ်စား​​ချသ်ပါသည်၊​

ြမစ်ကျိုး​​အင်း​​ said...

​​ေရွှဖရံုသီး​​အဆာသွတ်ပံုကိုြကည့်​​ြပီး​​ အုန်း​​သီး​​အစား​​ထိုး​​ရင် ဘယ်လို​​ေနမလဲ
​​ေတွး​​မိ​​ေသး​​တယ်။း​​)

​​ေကာင်း​​မွန်ဝင်း​​ said...

ဒီ​​ေရွှဖရံုသီး​​ဟင်း​​ကို လူများ​​များ​​နဲ့​​ချက်စား​​ချင်တယ်။
ဂျပန်မှာက​​ေတာ့​​ ​​ေရွှဖရံုသီး​​က ​​ေယာကျာ်း​​​ေတွအတွက် ​​ေကာင်း​​တယ်လို့​​​ေြပာြကတာပဲ။

ဝဥ​​ေခါက်ဆွဲ စား​​ြကည့်​​ချင်တယ်။
အစိမ့်​​​ေြကာ်စား​​လည်း​​ ​​ေကာင်း​​မယ်​​ေနာ်။

tsawtsaw said...

ှရှလွတ်.....သ​​ေရ​​ေတာင်ယိုလာတယ်
အရမ်း​​ြကိုက်တယ် .......မစား​​ရတာအ​​ေတာ်ြကာြပိ
​​ေကျး​​ဇူး​​ပဲ​​ေနာ်..............
အား​​​ေပး​​​ေနမယ်.....

ဆူး​​သစ် said...

ြကိုက်ပါတယ်......​​ေကျး​​ဇူး​​တင်ပါတယ်....ဆက်လက် အား​​​ေပး​​​ေနမယ်...

ဆူး​​သစ် said...

ဗမာ ဟင်း​​ချက်နည်း​​​ေလး​​​ေတွ တင်​​ေပး​​​ေစချင်ပါတယ်....အ​​ေဝး​​​ေရာက်ြမန်မာ ​​ေယာကျာ်း​​​ေလး​​​ေတွအတွက်​​ေပါ့​​......