ချစ်စွာေသာ ဘေလာဂ့်ြကွလာ မိတ်သဟာအေပါင်းတို့ ရွှင်လန်းကျန်းမာပါစရှင်.း)
အင်တာနက်မရတဲ့ အရပ်ကို ၃ရက်ေလာက် ေရာက်သွားလို့ ဘေလာဂ့်နဲ့ အဆက်ြပတ်သွားခဲ့ပါတယ်။ ခုေတာ့ ြပန်ေရာက်လာြပန်ပါြပီ။ ဒါေြကာင့် ဝမ်းသာအားရ ေပျာ်ရွှင်စွာြဖင့် နှုတ်ခွန်းဆက် ဂါရဝြပုလိုက်တာ ြဖစ်ပါတယ်ရှင်။ā အင်တာနက် မသံုးြဖစ်တဲ့အချိန်ေတွမှာ အလုပ်ေတွ အလွန်ရှုပ်ေနခဲ့တာေြကာင့် စာအသစ်ေရးဖို့လည်း အချိန်မရသလို စိတ်ေရာလူပါ မအားမလပ်ြဖစ်တာေြကာင့် အသစ်တင်ဖို့ အဆင်သင့်မြဖစ်ေသးခင်မှာ ေပါ့ေပါ့ပါးပါး စားေသာက်စရာေလးနဲ့ အားလံုးကို ြကိုဆိုလိုက်ပါရေစေနာ်။
ကျွန်မ ဒီေန့ ဦးဆံုး ေဖာ်ြပမဲ့ ဟင်းလျှာက ေရွှဖရံုသီး ဝက်သားအဆာသွပ် ြဖစ်ပါတယ်။ ခက်ခက်ခဲခဲ မဟုတ်သလို ဆန်းဆန်းြပားြပားလည်း မဟုတ်ပါဘူး။ နည်းလမ်းကိုေတာ့ ေအာက်မှာ ဆက်ဖတ်ြကည့်ပါစို့ေနာ်။
ပံုမှာြမင်ရတဲ့ အတိုင်းပါဘဲ။ လူအနည်းအများေပါ်မူတည်ြပီး ေရွှဖရံုသီး အရွယ်အစားကို ေရွးချယ်နိုင်ပါတယ်။ ကျွန်မေတာ့ စားမဲ့သူနည်းတဲ့အတွက် ေရွှဖရံုသီး အေသးတစ်လံုးကို ေရွးလိုက်ပါတယ်။
အဲဒီ ေရွှဖရံုသီးေလးကို ထိပ်ပိုင်းဖွင့်လိုက်ြပီး အတွင်းမှာ အေစ့များ၊ အသားများကို ဇွန်းေလးနဲ့ ြခစ်ထုတ်ြပီး ဖယ်ပစ်လိုက်ပါတယ်။ အတွင်းက အေစ့များပါတဲ့ အပိုင်းကို လွှင့်ပစ်ြပီး ေရွှဖရံုသီး အသားများကို ချန်ထားပါတယ်။ အေပါ်ပိုင်း ြဖတ်ထားတာေလးကို မပျက်စီးေအာင် ဂရုတစိုက် ထားရေအာင်ေနာ်
ဝက်သားကို ြကက်သွန်ြဖူ၊ နံနံ၊ ငရုပ်သီး အနည်းငယ်(အစပ်ြကိုက်က ) ထည့်ြပီး ြကိတ်ေပးပါတယ်. သို့မဟုတ် အသားညက်ေအာင် ေတာက်ေတာက်စင်းပါ။ ြပီးေနာက် ဖယ်ထားတဲ့ ေရွှဖရံုသီး အတွင်းသားများကိုလည်း ဝက်သားတို့နဲ့ ေရာြပီး (ေတာက်ေတာက်စင်း) ြကိတ်ေပးပါ။ ၎င်းတို့ကို ဆား၊ အရသာမှုန့် တို့ကို ထည့်ြပီး ေရာနယ်ပါတယ်။ ြကိုက်တတ်ရင် ေရှာက်ေကာပါးေကာမှုန့်ပါ ေရာနယ်ပါတယ်။
ဒါကေတာ့ အားလံုး ေရာနယ်ြပီး အဆာသွပ်ဖို့ အသင့်ြဖစ်ေနတဲ့ ဝက်သား၊ ေရွှဖရံုသီးအသားတို့ပါ။
အသားေတွကို ေရွှဖရံုသီးထဲ ခုလို သိပ်ထည့်လိုက်ပါြပီ။
အေပါ်ပိုင်းြဖတ်ထားတာေလးကို ခုလို အဖံုးေလးဖံုးအုပ်လိုက်ြပီး ေရထည့်ထားတဲ့ အိုးတစ်လံုးေပါ်တင်ကာ ေရေနွးေငွ့ြဖင့် ေပါင်းလို့ ရသလို
ေရထည့်ထားတဲ့ အိုးထဲကို ေရွှဖရံုသီး သံုးပံုနှစ်ပံုြမုပ်ေစေအာင် ထည့်ြပီး အလံုးလိုက် ထည့်ြပုတ်လည်း ရပါတယ်။ အဲလိုြပုတ်တဲ့အခါ ေရထဲကို ဆားနဲ့ အရသာမှုန့်ပါ ထည့်လိုက်ပါတယ်။ ဒီလိုဆို ေရွှဖရံုသီး အသားထဲကို အရသာေတွ ဝင်သွားြပီး အထဲက ဝက်သားအြပင် ေရွှဖရံုသီး အကာသားပါ စားလို့ ရပါတယ်။ အချိန်ကိုေတာ့ သတ်မှတ်ချက် မေပးလိုပါဘူး။ အတွင်းက အသားေရာ၊ အြပင်က အကာသားပါ စားလို့ရေအာင် နူးသွားချိန်ထိ ြပုတ်ရ(ေပါင်းရပါမယ်)။
ကဲေလ.. အထဲက အဆာသွပ်ထားတဲ့ ဝက်သားနဲ့ အြပင်က ေရွှဖရံုသီးအသားပါ စားလို့ရြပီြဖစ်တဲ့ ေရွှဖရံုသီး ဝက်သားအဆာသွပ်ဟင်း ရပါြပီ။
ေဘးက ခရမ်းချဉ်သီး၊ နံနံပင်ေတွကေတာ့ အပိုဆာဒါးေတွ လုပ်ထားတာပါ။ ဒီတိုင်း အလံုးလိုက် တည်ခင်းရင် သိပ်စိတ်ဝင်စားဖို့ ေကာင်းတယ် မထင်လို့ ခုလို့ ဘာဘာညာညာေလးေတွ ြဖည့်စွက်လိုက်ရပါတယ် :) အထဲက အသားေတွကိုလည်း စားသလို ေဘးနားက နူးေနတဲ့ ေရွှဖရံုသားေလးေတွကိုလည်း ဖဲ့စားတာတစ်လံုးလံုး ကုန်သွားြပီး ပစ်စရာကိုမကျန် ြဖစ်ရပါေတာ့တယ်။
ဘူးသီး၊ ဗံုလံုသီး (ပဲလင်းေြမွသီး)၊ ြကက်ဟင်းခါးသီး ( အခါးြကိုက်ရင်ေပါ့) ၊ စတဲ့ အသီးေတွထဲကလည်း သွပ်ချင်တဲ့ အသီးထဲကို သွပ်နိုင်ပါေြကာင်း)
ဘူးသီး၊ ဗံုလံုသီး (ပဲလင်းေြမွသီး)၊ ြကက်ဟင်းခါးသီး ( အခါးြကိုက်ရင်ေပါ့) ၊ စတဲ့ အသီးေတွထဲကလည်း သွပ်ချင်တဲ့ အသီးထဲကို သွပ်နိုင်ပါေြကာင်း)
~~~~~~@@@~~~~~~
မာလာငါးေခါက်ဆွဲ
ေနာက်ထပ် ချက်မဲ့ ဟင်းက ငါးနဲ့ ဝဥကေန လုပ်ထားတဲ့ ေခါက်ဆွဲကို မာလာဟင်းအနှစ်နဲ့ချက်မှာြဖစ်ပါတယ်
ဒါကေတာ့ ဝဥေခါက်ဆွဲအေြခာက်ပါ။ မချက်ခင်မှာ သူ့ကို ေရစိမ်ထားရပါမယ်။ ဒါမှ ေခါက်ဆွဲချက်တဲ့ခါ နူးလွယ်မှာြဖစ်ပါတယ်။
ငါးကို ေရေဆး ၊ ေြကးခွံထိုးထားပါတယ်
မာလာဟင်းချက်မဲ့ အနှစ်ထုပ်ြဖစ်ပါတယ်။
ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်းတို့ကို ဆီသတ်ပါတယ်
မာလာအနှစ်ကိုထည့်ပါမယ်။ ဒီအနှစ်ထဲမှာ စံုစံုေစ့ေစ့ပါြပီးသားမို့ အဆာပလာ သိပ်မထည့်ြဖစ်ေတာ့ပါဘူး
ငါးကို နှစ်ပိုင်းပိုင်းြပီး အိုးထဲထည့်၊ ေရထည့်ြပီး ေရစိမ်ြပီးေခါက်ဆွဲများကိုထည့်ပါတယ်။ ဆိုင်ေတွမှာေတာ့ ငါးကို အေကာင်မပျက်ထည့်ပါတယ်. ခုေတာ့ အိုးမဆံ့တာနဲ့ နှစ်ပိုင်းပိုင်းလိုက်ရပါတယ်။ :)
ငါးကျက်ခါနီးမှာ ြကက်သွန်ြမိတ်များထည့်ပါတယ်။ အရသာမှုန့်၊ဆား စသည်တို့ ထည့်ပါတယ်။ မာလာအနှစ်က စပ်ြပီးသားမို့ ငရုပ်သီးထပ်မထည့်ေတာ့ပါဘူး။ စပ်စပ်ေလးြကိုက်သူများ ငရုပ်သီးထပ်ထည့်နိုင်ပါတယ်။
ဟင်းအိုးချခါနီးမှာ ဖက်ဖယ်ရွက်၊ ရှမ်းနံနံတို့ကို ထည့်ပါတယ်။
ခုဆိုရင် စားဖို့အဆင်သင့်ြဖစ်တဲ့ မာလာငါးေခါက်ဆွဲ ရပါြပီ။
ေနာက်တစ်ပွဲ
မဝရင် ေနာက်တစ်ပွဲ စားနိုင်ပါတယ်ေနာ်
မဝရင် ေနာက်တစ်ပွဲ စားနိုင်ပါတယ်ေနာ်
အားလံုးအတွက် ေပျာ်စရာ အချိန်ေလးများကို ပိုင်ဆိုင်ြကပါေစရှင်.. စာေတွဆက်ေရးဖို့ အားယူပါဦးမယ်။ အိမ်အလည် ပျက်ကွက်ခဲ့တဲ့ ေန့ေတွအတွက် ချစ်စွာေသာ ဘေလာဂ့်မိတ်ေဆွများ ခွင့်လွှတ်ြကပါလို့....
30 comments:
အစ်မေချာက ဟင်းအဆန်းေလးေတွ အြမဲ ချက်တယ်ေနာ်။ စိတ်ဝင်စားဖို့ ေကာင်းတယ်။ ေရွှဖရံုသီးကို အဲ့လိုေလး ြကက်သားနဲ့ လုပ်စားမယ်။ ေကျးဇူး အစ်မ။ မာလာဟင်း အနှစ်ထုပ်ကို ပံုေလး တင်ေပးတာ ေကာင်းတယ်။ ရို့စ် မသိဘူးရယ်။ ရှာဝယ်ြကည့်ရမယ်း) အစ်မေချာ အစစ အရာရာ အဆင်ေြပပါေစရှင်။
ဟင်းဟင်း...... “ဟင်းဟင်း” ဆိုလို့ ဟင်းကိုေြပာတာ မဟုတ်ဘူးေနာ်.. “စားမယ့်သူ နည်းလို့” ဆိုတာေလးကို စိတ်ဝင်စားလို့။ နည်းတယ်ဆိုတာ တစ်ေယာက်ထည်းေတာ့ မဟုတ်ဘူးလို့ အဓိပ္ပါယ်ေကာက်နိုင်ပါတယ်။ ဟဲဟဲ... အဲ့သည်ေတာ့ ဘူသူဒုန်းဗျာ...။ အွန်လိုင်းက ေမာင်ဒမေတွ အတွက်တင်မက “နည်းတယ်” ဆိုတဲ့ သူအတွက်ပါ ချက်ရတာဆိုေတာ့ ငါ့အစ်မေတာ့ ပင်ပန်းေတာ့မှာပဲ..။ စားမယ့်သူေတွရဲ့ ဓါတ်ပံုေလး တင်ေပးရင် အရမ်း. (အရမ်း) ကို ပိုစိတ်ဝင်စားသွားြကမလားလို့ပါ။
ေရွှဖယံုသီးေရာ၊ မာလာဟင်းေရာ စားဖို့ စိတ်မဝင်စားတဲ့ အထဲမှာ ပါတဲ့ အတွက် လူကိုပဲ ြပဿနာပတ်ရှာသွားတယ်.... (ငါ့အစ်မေချာ စိတ်မဆိုးရ) :)))) (အဟီး ဒီစာေြကာင်းနဲ့ပဲ ေြပာချင်ရာေြပာေနကျ)
မာလာငါးဟင်းတဲ့ လုပ်ြပန်ြပီ
ဒါေတွပဲစားလားဟင်
ေချွးမေနာ် ေချွးမး)
အညာမှာေတာ့..ပဲလင်းေြမွသီး..ဘူးသီးတို့ထဲ..အစာသွတ်ြကသဗျ..ဘူးသီးအစာသွပ်..အလံုးလိုက်ေပါင်း..သိပ်ြကိုက်သဗျို့..ေရွှဖယံုသီးေတာ့ြကိုက်ဘူး..တအားချိုလို့...:P(ma sar ya lo bar)
ငယ်ငယ်ကတည်းက ဖရံုသီးကို ဘယ်လိုချက်ချက် မြကိုက်ခဲ့ဖူးတဲ့ ဘုန်းဘုန်း ဒီတစ်ခါေတာ့ စားဖူးချင်သွားြပီ။ ေချာေရ အမဲသားနဲ့ေရာ လုပ်လို့ရသလား။ (ေအာ် ေဆာရီးေနာ် ေချာ၊ ေချာက အမဲသားမစားဘူးေနာ်...အဟိ)ရိုစ်က ဝက်သားမစားေတာ့ ြကက်သားနဲ့ချက်မယ်တဲ့။ ကျန်းမာရွှင်လန်း ေအးချမ်းပါေစ...
This post has been removed by the author.
ေရွှဖရံုသီးနဲ့ ဝက်သား စားချင်တယ်.. :D
ေရွှဖယံုသီးတစ်လံုးရှိတာနဲ့ အေတာ်ပဲ မမေရ..လက်တည့်စမ်းြကည့်မှ..။
ဖရံုသီးအစာသွပ်ကေတာ့ ငယ်ငယ်ကတည်းက ြကိုက်တယ်..း))
ေရွှဖရံုသီးေတာ့ စိတ်ဝင်စားသွားြပီ။ စမ်းလုပ်ြကည့်မယ်။ မာလာဟင်းကေတာ့ေလ ဟိုတစ်ခါဗမာြပည်ြပန်တုန်းက စားြပီး ေတာ်ေတာ်ခံလိုက်ရလို့ စားရမှာေြကာက်ေနတယ်
ေရွှဖရံုသီးကိုေတာ့ ဘာမှမပါဘဲ သူ့ချည်းြပုတ်စားရင်ေတာင် ြကိုက်တာ....၊ အဲလိုေတာ့ အစာသွပ် မစားဖူးဘူး..။ ချက်စားြကည့်ပါဦးမယ် ေချာေရ...။ မာလာဟင်းကေတာ့ အနှစ်ထုပ် ဒီမှာ မရနိူင်ဘူးကွဲ့ ။ မေချာ ပို့ေပးရင် ချက်စားမယ်ေလ ဟဟဟ :))
ေရွှဖရံုသီးဆို သိပ်ြကိုက်
အစာသွပ် ြကိုက်တယ်။ အစာ ကို ပါးစပ်ထဲ ကိုသွပ်ရတာ။ :P ဟိဟိ
recipe ေတွမှတ်ယူသွားြပီေနာ်..ေချာ။ ေရွှဖရံုသီးကိုတစ်ခါမှ အစာသွပ်မချက်ဖူးဘူးရယ်..အသစ်ပဲး))
ေကျးဇူးပါေချာ..
ေရွှဖရံုသီးအချိုချက်ေလးစားချင်တယ်း)း)
း)
မာလာဟင်းကမြကိုက်လို့ဘယ်တုန်းကမှ ချက်စားဘို့မေတွးဘူး။ ေချာချက်ထားတာကျေတာ့ြကည့်ရတာနဲ့တင်စားချင်စရာ။
ဖရံုသီးဟင်း ြကိုက်တယ်၊ ဗိုက်တာမင် ဘီတူးပါလို့ သွားဖံုးအတွက်လည်း ေကာင်းပါတယ်၊ မလာငါးေတာ့ တခါမှ မစားဖူးဘူး၊ ြကံုရင်ေတာ့ ြမည်းြကည့်ချင်တယ်။
ေရွှဖရံုသီးဝက်သားအစာသွပ်ကအရသာရှိမယ့်ပံုေလး....
ေကျးဇူးတင်ပါတယ်..ချက်စားြကည့်ဦးမယ်
:D ကို AATO ေြပာသလိုပဲ အစာသွပ် .. အစာကို ပါးစပ်ထဲ သွပ်ရတာ ြကိုက်တယ်၊ ေရွှဖရံုသီးြကိုက်တယ်၊ ြကက်သားေလးသွပ်ရင်ချက်ရရင်ေကာင်းမယ်၊ မာလာဟင်းေလးလည်း စားချင်တယ်။
မေချာေရ အိမ်အသစ်မှာ အားလံုးအဆင်ေြပေပျာ်ရွှင်ပါေစ။
မအားတဲ့ြကားတဲ့က ေရာက်ေအာင်လာလည်တဲ့အတွက်
ေကျးဇူး (ပိုချစ်သွားြပီ၊ အစထဲက ချစ်)
God bless you
ချစ်တဲ့
G
မာလာငါးဟင်းေလး စားချင်တယ်... ေချာ ချက်ထားတာ တကယ် စားချင်စရာေကာင်းတယ်...း))
မာလာဟင်းြကိုက်တယ်။ အိမ်ဦးနတ် ကမြကိုက်တာနဲ့
မခက်စားြဖစ်ဘူး။ တေယာက်ထဲစားရတာပျင်းစရာ...
I could never cook those delicious yet difficult dishes in my life, Chaw.
ရှလွှတ်.....ထမင်းမစားရေသးခင်လာမိြပန်ြပီ :) ဗိုက်ဗိုက်ဆာလို့ တားတား ြပန်ြပီ :P
ခင်တဲ့(ဖိုးြကယ်)
ေချာက ေရွှဖရံုသီးေရွးတတ်လိုက်တာ.
အရမ်းစီးမယ့်ပံုေလးပဲ..
မာလာငါးဟင်းကလည်း စားချင်စရာေလး...
ချက်စားြကည့်ဘို့ မလွယ်ပါဘူး၊ ြကံုရင်ေတာ့ ဝယ်စားချသ်ပါသည်၊
ေရွှဖရံုသီးအဆာသွတ်ပံုကိုြကည့်ြပီး အုန်းသီးအစားထိုးရင် ဘယ်လိုေနမလဲ
ေတွးမိေသးတယ်။း)
ဒီေရွှဖရံုသီးဟင်းကို လူများများနဲ့ချက်စားချင်တယ်။
ဂျပန်မှာကေတာ့ ေရွှဖရံုသီးက ေယာကျာ်းေတွအတွက် ေကာင်းတယ်လို့ေြပာြကတာပဲ။
ဝဥေခါက်ဆွဲ စားြကည့်ချင်တယ်။
အစိမ့်ေြကာ်စားလည်း ေကာင်းမယ်ေနာ်။
ှရှလွတ်.....သေရေတာင်ယိုလာတယ်
အရမ်းြကိုက်တယ် .......မစားရတာအေတာ်ြကာြပိ
ေကျးဇူးပဲေနာ်..............
အားေပးေနမယ်.....
ြကိုက်ပါတယ်......ေကျးဇူးတင်ပါတယ်....ဆက်လက် အားေပးေနမယ်...
ဗမာ ဟင်းချက်နည်းေလးေတွ တင်ေပးေစချင်ပါတယ်....အေဝးေရာက်ြမန်မာ ေယာကျာ်းေလးေတွအတွက်ေပါ့......
Post a Comment