ခုရက်ပိုင်း ေခါင်းကိုက်ေနတာမို့ စာမေရးနိုင်သလို၊ စာေရးဖို့ ဦးေနှာက်က မလန်းဆန်းြဖစ်ေနပါတယ်.. ဒီအတွက် စာဖတ်သူများကို ဖတ်စရာစာများ မတင်ေပးနိုင်လို့ ေတာင်းပန်ချင်ပါတယ်.. ၂ရက်ေလာက်မှ ပိုစ့်အသစ်မတင်ြဖစ်ဖူးဆိုရင် စာအသစ်တင်မလားလို့ ေရာက်လာတတ်တဲ့ အလည်လာသူများကိုလည်း အားနာမိပါတယ်.. ဒါေြကာင့် စာများများ ေရးဖို့မလိုဘဲ ပံုေတွများများနဲ့ ကျွန်မတို့ရဲ့ ေဒသ အစားအစာေလးအေြကာင်း ေရးပါရေစေနာ်..
မုန်လာဥအစိမ်းသုပ်
ပထမဦးဆံုး ေဖာ်ြပချင်တာက မုန်လာဥြဖူ အစိမ်းသုပ်ပါ။
မုန်လာဥြဖူဟာ အစိမ်းသက်သက်ဆိုရင် စိမ်းေစာ်နံတဲ့ အနံ့ရှိပါတယ်.. စိတ်မပူပါနဲ့ .. အဲဒီအနံ့ကို ေပျာက်ေအာင်လုပ်ြပီး စားေကာင်းတဲ့ အစိမ်းသုပ်ြဖစ်ေအာင် ဖန်တီးလို့ရပါတယ်.. မုန်လာချဉ် သုပ်စားချင်ြကတဲ့ နိုင်ငံရပ်ြခားမှာ ရှိသူများလည်း ခုလို လုပ်စားရင် မုန်လာဥချဉ်လို အရသာမျိုးအတိုင်း ြဖစ်တာမို့ အချဉ်တည်စရာမလိုဘဲ အလွယ်တကူ သုပ်စားဖို့ အဆင်ေြပပါလိမ့်မယ်ေနာ်..
မုန်လာဥြဖူကို ခုလို ပါးပါးလှီးလိုက်ပါတယ်..
ြမန်မာဗီနီကာ
အချဉ်ရည်စိမ်ထားတဲ့ မုန်လာဥများ
ပါးပါးလှီးထားတဲ့ မုန်လာဥေတွကို ခုလို ဗီနီကာ (သို့) ရှာလကာရည်နဲ့ နာရီဝက် တစ်နာရီ ြကာေအာင် စိမ်ထားလိုက်ပါတယ်.. ခနေလးစိမ်ရင် အနံ့မေပျာက်မှာစိုးလို့ ေသချာေအာင် တစ်နာရီေလာက်စိမ်ထားတာ ပိုေကာင်းပါတယ်..
အချဉ်ရည်စိမ်ထားတဲ့ မုန်လာဥေတွကို ေရေဆးပစ်ပါတယ်.. ေရမေဆးဘဲ သုပ်မယ်ဆိုရင်လဲ အဆင်ေြပပါတယ်.. အချဉ်အရမ်းစူးမှာ စိုးတာေြကာင့် ေရေဆးလိုက်ရင်ေတာ့ ပိုစိတ်ချရမယ်ထင်ပါတယ်.. ြပီးေတာ့ ြကက်သွန်နီ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ နံနံတို့ကို ပါးပါးလှီးထည့်ပါတယ်.. ပုဇွန်ေြခာက်၊ ေြမပဲဆန် ေထာင်းထည့်ပါတယ်.. ေြမပဲဆန်ကို ညက်ေအာင် ေထာင်းစရာမလိုပါ။ ရန်ကုန် ဆူးေလဘုရားနားက ေဒါ်ရိပ်ြကီးဆိုင်ရဲ့ လက်ရာမျိုး စားချင်ရင် ပဲမှုန့်နဲ့ ဆီစိမ်း (သို့) ြကက်သွန်ဆီကျက်ကို ထည့်နိုင်ပါတယ်.. ကျွန်မကေတာ့ နှမ်းဆီကို အနံ့ေမွှးေအာင် ထည့်ပါတယ်..
ဆား၊ အချိုမှုန့် (သို့) အသားမှုန့် သင့်တင့်သလို ထည့်ြပီး သံပုရာသီး အနည်းငယ် ညှစ်ြပီး နှယ်လိုက်မယ်ဆိုရင် သိပ်ေကာင်းတဲ့ မုန်လာဥ အစိမ်းသုပ်ကို ရပါတယ်။ အချဉ်အတွက် သံပုရာသီး မရှိလဲ ခုနက ဗနီကာ(သို့) ရှာလကာရည်ကိုသာ ထည့်လို့ရပါတယ်.. သံပုရာသီးထည့်တာက သံပုရာနံ့ေလး ေမွှးေနေအာင် ထည့်တာြဖစ်ပါတယ်.. အချဉ်ရည်နဲ့ စိမ်ထားြပီးြဖစ်တာေြကာင့် မုန်လာဥသည် ချဉ်ေနြပီး ြဖစ်တဲ့အတွက် အချဉ်အရသာကိုေတာ့ ြမည်းြကည့်ြပီး လိုအပ်မှ ထပ်ထည့်သင့်ပါတယ်..
စားလို့ရေနြပီြဖစ်တဲ့ ကျွတ်ဆတ်ဆတ်ေလးနဲ့ မုန်လာဥအစိမ်းသုပ်ပါ။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
မှိုကပ်ေပါင်း၊ မှိုကပ်ေထာင်း
ကျွန်မတို့ေဒသမှာ စားေလ့ရှိတဲ့ ေနာက်ထပ် အသီးအရွက်တစ်မျိုးက မှိုအမျိုးအစားြဖစ်တဲ့ မှိုကပ်ပါ... သစ်တံုး အေဆွးအေြမ့ေတွေပါ်မှာ ကပ်ြပီးေပါက်တတ်တာမို့ တံုးမှို (သို့) မှိုကပ် လို့ ေခါ်တတ်ြကပါတယ်... အေြခာက်လှမ်းထားတဲ့ မှိုြဖစ်တာမို့ ေြခာက်ေြခာက်ေသွ့ေသွ့ထားမယ်ဆိုရင် အထားခံတဲ့ မှိုတစ်မျိုးပါ။ မှိုကပ်မှာ ကပ်ြငိေနတတ်တဲ့ အမှိုက်သရိုက်များနဲ့ သဲမှုန်များ ပါဝင်တာေြကာင့် ဂရုစိုက်ြပီး ေဆးေြကာဖို့ေတာ့ လိုအပ်ပါတယ်.. ေရမေဆးခင် ေရေနွးနဲ့ အချိန်ြကာြကာ စိမ်ထားရမှာ ြဖစ်ပါတယ်.. ေရေနွးနဲ့စိမ်ြပီး အနည်းငယ်ေပျာ့ေြပာင်းလာတဲ့ မှိုေတွကို ေရအထပ်ထပ်နဲ့ စိတ်ရှည်ရှည် ေြပာင်းစင်ေအာင်ေဆးေြကာရပါတယ်။
ေဆးလို့ ေြပာင်စင်ြပီ ယူဆရင် အိုးတစ်လံုးထဲ ေရအနည်းငယ်ထည့်ြပီး ဆား၊အချိုမှုန့်ထည့်ကာ မှိုကို ြပုတ်လိုက်ပါတယ်.. ေရကို အခမ်းြပုတ်ကာ ေြခာက်ြပီး အိုးကပ်သွားတဲ့အထိ ထားလိုက်ပါတယ်.. ေအးသွားတဲ့အချိန်မှာ ြကက်သွန်ြဖူကိုေထာင်းြပီး မှို၊ ငရုပ်သီး၊ ပဒဲေကာ( ရှိလျှင်) ၊နံနံပင်ပါးပါးလှီးြပီး ထည်ကာ့ မညက်တညက် ေထာင်းလိုက်ပါတယ်.. ဒီလိုဆို မှိုကပ်ေထာင်း တစ်ခွက် ြဖစ်လာပါတယ်.. မှိုကပ်ကို ကချင်ြပည်နယ်၊ စစ်ကိုင်းတိုင်း၊ ရှမ်းြပည်နယ်တို့မှာ ေတွ့ရပါတယ်.. အြခားြပည်နယ်နဲ့ နိုင်ငံြခားမှာ ရှိမရှိေတာ့ ကျွန်မ ေသချာမသိပါ။
မှိုကပ်ေထာင်း
ေနာက်ထပ် မှိုကပ်ကို လုပ်စားနိုင်တဲ့ ဟင်းတစ်မျိုးက ြကက်ဥနဲ့ ေပါင်းစားတာပါ။ ြကက်ဥ ၄လံုး ၅လံုးကို ခွက်တစ်ခုထဲ ေခါက်လိုက်ြပီး ေရစင်ေအာင်ေဆးထားတဲ့မှိုကို ဆား၊ အချိုမှုန့်ထည့်ြပီး ြကက်ဥနဲ့ ေရာေမွှလိုက်ပါတယ်.. ေရအနည်းငယ်ထည့်၊ ြကက်သွန်နီ၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ နံနံပင်တို့ ပါးပါးလှီးထည့်ြပီးအားလံုး နှံ့စပ်သမ သွားေအာင် ေမွှလိုက်ြပီး ေရထည့်ြပီး ေရေနွးအိုးတည်လိုက်ကာ ြကက်ဥခွက်ကို ေရတစ်ဝက်ြမုပ်ေအာင် ထည့်လိုက်ြပီး အဖံုးဖံုးထားလိုက်ပါတယ်.. ေရေငွ့နဲ့ မြကာခင်မှာ ြကက်ဥကျက်သွားြပီးေနာက် ြကက်ဥမှိုကပ်ေပါင်း ဟင်းတစ်ခွက်ြဖစ်လာပါတယ်။
ြကက်ဥမှိုကပ်ေပါင်း
မှိုကပ်ကို ေနာက်ထပ် လုပ်စားနိုင်တာက ဆန်မှုန့်နှစ်၊ ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ ြကက်သွန်ြဖူနီ၊ ဂျင်း၊ ငရုပ်သီး၊ ဆီအနည်းငယ်ထည့်နယ်ြပီး ငှက်ေပျာဖက်ရွက်ေလးနဲ့ မုန့်ဖက်ထုပ်လို အထုပ်ငယ်ေလးေတွ ထုပ်လို့ ေရေနွးေငွ့နဲ့ ေပါင်းတဲ့ အိုးထဲထည့်ကာ မှိုကပ်ေပါင်းလည်း လုပ်စားြကပါတယ်။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ငါးခူချဉ်စပ်ဟင်း
ေနာက်ထပ် ေရးမဲ့ အစားအစာဟင်းချက်စရာက ငါးခူချဉ်စပ်ဟင်းပါ။ ငါးကို ေရစင်ေအာင်ေဆးြပီး အတံုးေလးေတွတံုးပါတယ်.. ြပီးေတာ့ ဇလံုတစ်ခုထဲထည့်ကာ ငါးများကို ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ ငံြပာရည်( ရှိပါက) မရှိလဲြဖစ်ပါတယ်၊ အသားမှုန့်၊ ဂျင်း ၊ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း များများ တို့နဲ့ နယ်ြပီး အချိန်ြကာြကာ ထားလိုက်ပါတယ်.. သို့မှသာ ဆား၊အချိုမှုန့် အရသာများ ငါးအသားထဲဝင်ြပီး စားလို့ပိုေကာင်းပါတယ်။
အချိန်တန်ြကာ နှယ်ြပီး နှပ်ထားတဲ့ ငါးကို အိုးထဲထည့် ေရ သင့်တင့်ရံု ထည့်၊ သံပုရာသီးညှစ်ကာ ဆူပွက်ေအာင် ချက်လိုက်ြပီး အရသာ အေပါ့အငံြမည်းလို့ နံနံပင်အုပ်ြပီး ချလိုက်မယ်ဆိုရင် ငါးခူချဉ်စပ်ဟင်း ရပါြပီ။ ချဉ်လဲချဉ် စပ်လဲစပ်မို့ ထမင်းလဲ ြမိန်မှာ ေသချာလှေပမဲ့ ငရုပ်သီးကို ချင့်ချိန်ြပီး ထည့်နိုင်ပါတယ်.. အရမ်းစပ်လွန်းရင်ေတာ့ ကျွန်မသူငယ်ချင်းေြပာသလို ငါးခူချဉ်စပ်ဟင်း စားရတာ လျှာေပါ်မှာ မီးခဲတင်လိုက်သလိုဘဲ လို့ ေြပာရပါလိမ့်မယ်။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ဍရင်ေကာက်သုပ်
ေနာက်ထပ် စားစရာ အရွက်တစ်မျိုးက ဍရင်ေကာက်သုပ်ပါ။ ဟိုတစ်ေလာက စီေဘာက်ကေန ညီမေလးတစ်ေယာက် လာေအာ်သွားဖူးပါတယ်.. ဍရင်ေကာက်ပင်မြမင်ဖူးလို့ ြကည့်ချင်ပါတယ်ဆိုြပီး။ ဒါေပမဲ့ အပင်ေတာ့ ဓာတ်ပံုအဆင်သင့် မရှိတဲ့အတွက် ေတာင်းပန်ပါတယ်.. ဍရင်ေကာက် အညွှန့်ေလးကို ြပပါမယ်.. ေကျနပ်ပါေနာ်။
ြပုတ်ထားတဲ့ ဍရင်ေကာက် အညွှန့်ေလးေတွပါ။
ြပုတ်ထားတဲ့ ဍရင်ေကာက်ညွှန့်ေလးေတွကို အပိုင်းပိုင်းေလးေတွ လှီးြဖတ်ြပီး ြကက်သွန်နီ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ပုဇွန်ေြခာက်၊သံပုရာသီးညှစ်လို့ ဆား၊ အချိုမှုန့်ထည့် နယ်လိုက်မယ်ဆိုရင် ဍရင်ေကာက်သုပ် ချဉ်စပ်ကေလးကို ရပါြပီ။ ဍရင်ေကာက်ကို အချဉ်ရည်ဟင်းလဲ ချက်စားြကပါတယ်..
ဍရင်ေကာက်သုပ်
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
မျှစ်ချင်းသုပ်
ကျွန်မတို့ အရပ်ေဒသမှာ စားတဲ့ ေနာက်ထပ် ဟင်းတစ်မျိုးက ဝါးပင်၊ ဝါးရွက်ေတွမှာ ကပ်ြပီးြဖစ်ေနတဲ့ မျှစ်ချင်းလို့ ေခါ်တဲ့ ေရညှိလိုလို အရာတစ်မျိုးပါ။ အိစိ အိစိနဲ့ မို့ ေကျာက်ေကျာနဲ့လည်း တူပါတယ်.။ ြမို့ြပမှာ တစ်ခါမှ မေတွ့ခဲ့ရဖူးတဲ့ ဟင်းတစ်မျိုးပါ။ သူက မိုးရာသီကုန်ခါနီး ေဆာင်းဦးရာသီလိုမျိုးမှာ ေတွ့ရတတ်တဲ့ ရာသီစာတစ်မျိုးပါဘဲ။
မျှစ်ချင်းကိုလည်း အမှိုက်သရိုက်ေြပာင်စင်ေအာင် ေသချာေဆးေြကာရပါတယ်... စင်ေအာင်ေဆးြပီးရင် ေရေနွးပူပူနဲ့ ခနြကာ စိမ်ထားြပီးရင် ြပန်ဆယ်ယူြပီး အေပါ်ကလို ြကက်သွန်နီ၊ ငရုပ်သီးစိမ်းပါးပါးလှီးထည့်ြပီး စိမ်းစားငပိ မီးဖုတ်ြပီး အနည်းငယ်ထည့်ကာ ပုဇွန်ေြခာက်၊ သံပုရာသီး၊ နံနံပင် ၊ ဆား၊အချိုမှုန့် တို့နဲ့ နယ်လိုက်ရင် မျှစ်ချင်းသုပ် တစ်ခွက် ရပါတယ်။
သုပ်ဖို့ အဆင်သင့် အေနအထား
မျှစ်ချင်းကို စားခါနီးမှ ဆားအချိုမှုန့်ထည့်နယ်ြပီးတာနဲ့ ချက်ြခင်းစားရပါတယ်.. မဟုတ်ရင် ဂျယ်လီလိုြဖစ်ေနတာမို့ ဆားနဲ့ေတွ့တဲ့အခါ အရည်ေပျာ်ကုန်ြပီး ခွက်ထဲမှာ အဖတ်ေတွ ေပျာက်ကုန်ြပီး အရည်ေတွသာ ကျန်ေနတတ်တာေြကာင့်ပါ။
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ပိန်းဥ ေကျာက်ဖရံုသီးဟင်းရည်
ေနာက်ထပ်ဟင်းတစ်မျိုးက ကချင်ြပည်နယ်မှာ ေပါေပါများများ ရှိတဲ့ ပိန်းဥဟင်းရည်ပါ။
ပိန်းဥ
ပိန်းဥနဲ့ ေကျာက်ဖရံုသီးကို အခွံခွာ အတံုးေလးများ တံုးြပီး ေရေနွးအိုးတည်၊ ဆား၊ ငပိ၊ ပုဇွန်ေြခာက်ခတ်ြပီး ဆူလာတဲ့အခါ ပိန်းဥကိုထည့်ပါတယ်.. ငရုပ်သီးစိမ်း ၂ေတာင့် ၃ေတာင့် ထည့်ပါတယ်.. မျှစ်ကို ေသးေသးပါးပါးလှီးြပီး အေြခာက်လှမ်းထားတဲ့ မျှစ်တို့ေြခာက် ကို ထည့်ပါတယ်..
ေကျာက်ဖရံုသီး
ဟင်းအိုး ဆူလို့ ပိန်းဥနဲ့ ေကျာက်ဖရံုသီး နူးမနူး စမ်းြကည့်ြပီးတဲ့အခါ ဟင်းရည်အိုး ကျဲမေနေအာင် ပိန်းဥနဲ့ ေကျာက်ဖရံုသီး အနည်းငယ်ကို ေြခမွြပီး အိုးထဲြပန်ထည့်လိုက်ပါတယ်.. အေပါ့အငံြမည်းလို့ ကချင်ြပည်နယ်ရဲ့ ကံဇင်းရွက်ေလး ခတ်လိုက်မယ်ဆိုရင် ပိန်းဥ၊ ေကျာက်ဖရံုသီး ဟင်းချို ရပါြပီ။
ပိန်းဥ၊ ေကျာက်ဖရံုသီး ဟင်းရည်
မျှစ်ကို ပါးပါးလှီးြပီး အေြခာက်လှန်းထားတဲ့ မျှစ်တို့ေြခာက်ပါ။ ချဉ်တဲ့ အရသာရှိြပီးေတာ့ ဟင်းထဲမှာ ထည့်စားလို့ရသလို ရှမ်းလူမျိုးတို့ရဲ့ ဆွမ်ထန်ေြခာက်ကဲ့သို့ ေရေနွးဆူဆူထဲ ဆား၊အချိုမှုန့်၊ြကက်သွန်ြဖူနီ၊ ဂျင်း၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ နံနံပင် မျှစ်တို့ေြခာက် ထည့်ြပီး လွယ်ကူြမန်ဆန်တဲ့ ဟင်းရည်တစ်ခွက်လဲ လုပ်စားလို့ ရပါတယ်။
ေနာက်ထပ် ေဒသအစားအစာများကို အခွင့်အေရး ရသလို ေရးသွားပါဦးမယ်.. . အခုေတာ့ ဒီေလာက်နဲ့ဘဲ ရပ်နားပါရေစရှင်။
ေလးစားချစ်ခင်စွာြဖင့်
34 comments:
အမေချာေရ...
ဟင်းေတွကို ြကည့်ြပီး ကချင်ြပည်နယ်ကိုေတာင် သတိရသွားတယ်။ ြမင်သာြမင် မြကင်ရတဲ့ေမတ္တာေပါ့။
ကချင်ြပည်နယ်က ကင်ဇင်းရွက်ကို အေတာ်သံုးြကတယ်ေနာ် အမ။ ကျေနာ်ကေတာ့ သိပ်ကျင့်သားမရေသးလို့လားမသိဘူး။ အဲဒီအနံ့ကို သိပ်မြကိုက်ဘူးြဖစ်ေနတယ်။ ကျန်တဲ့အစားအစာေတွေတာ့ အကုန်ြကိုက်ပါတယ်။
ခင်မင်လျက်
ကိုကိုေမာင်(ပန်းရနံ့)
မြကားဖူး မစားဖူးတဲ့အစာေတွ ခုမှသိခွင့်ရတယ်မမေရး ငခူချဉ်စပ်ေလးေတာ့စားချင်သွားတယ်။
ထူးထူးဆန်းဆန်း ဍရင်ေကာက်သုပ် ေလးခုမှသိတာ မမက စာေရးလည်းေကာင်း ဟင်းချက်လည်းေကာင်းတယ်ေနာ် စားေကာင်းမဲ့ပံုပဲ။
သာယာချမ်းေြမ့ပါေစရှင်း
မိုး
ညီမ ေချာ ေရ
စားစရာေတွ ေတာ်ေတာ်များများ စားဘူးတယ် ြကိုက်တယ် မစားရေသးတာေတွကိုလည်း စားြကည့်ချင်တယ် ညီမ ေချာ ရဲ့ မဂင်္လာ ပွဲြကမှ အြပတ်နွဲမယ်လို့ ဆံုးြဖတ်ထားတယ် ေစာင့်ရတဲ့ သူေတွ တန်ေအာင် ကျိုးစားေပးပါညီမ ရယ်
ချစ်တဲ့
အမေရွှစင်ဦး
ဒရင်ေကာက်ပင်ေလးေတွ နီေပါနိုင်ငံသားေတွ အိမ်မှာ စိုက်ြကတယ် ထိုင်ဝမ်ကဝယ်တယ်ေြပာတာဘဲ သတိရလိုက်တာ
တကယ်ကိုပဲ သွားရည်ေတွလာကျသွားတယ် မေချာေရ..း))))
ခင်မင်တဲ့
ေနဝသန်
ဓါတ်ပံုေတွ ကို ဒီ အတိုင်း ေငး ြကည့် ြပီး ပဲ ြပန်သွားပါတယ်။ :D
ေပျာ်ရွှင်ချမ်းေြမ့နိုင်ပါေစ။
with reps;
ေတာ်ေသးတယ်..ထမင်းစားြပီးမှဖတ်လိုက်လို့..မဟုတ်ဆိုရင် ဗိုက်ထဲကေနဆန္ဒြပေနမှာ..။
မေချာလက်ရာေလးကို အြမင်နဲ့တင် ြကိုက်ြပီး အားလံုးစားသွားြပီ..။ မမေရွှစင်ေြပာသလို
မဂင်္လာပွဲကျမှအြပတ်နွှဲရင်ေကာင်းမလားေနာ်........း)
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
ဟုတ်ပါ့ဗျာ ထမင်းစားြပီးလာဖတ်တာေတာင် ဂလုဂလုြဖစ်မိေသးတယ်
အစ်မေချာရဲ့ပွဲကိုေမျှာ်တဲ့သူေတွများေနြပီ ကျွန်ေတာ်လည်းေမျှာ်ေနမယ်ေနာ်း)
ေချာေရ ဟင်းေတွက စံုလို့ပါပဲလား။
အမလဲ တေလာက မုန်လာဥြဖူ သုတ်စားြဖစ်ေသးတယ်။ အမကေတာ့ ြခစ်ြပီးသုတ်တာ။
ဋရင်ေကာက်ညွန့်ဆိုတာ ြကားသာြကားဖူးတယ် ြမင်ဖူးဘူး။ ခုမှပဲ ေတွ့ဖူးေတာ့တယ်။
မျှစ်ချင်းဆိုတာေတာ့ ေဝးေရာ .. စားချင်စရာေတွချည်းပဲ။ အဲလို အထူးအဆန်းေလးေတွ ြကိုက်တယ်။
ဒီေန့ ေဈးသံုးေတာ့ မံုလာဥြဖူဝယ်လာတယ် ။ ေချာရဲ့ Menu နဲ့ေတာ့ ကွက်တိပဲ သုပ်စားြကည့်စမ်းအုန်းမယ်း)။
ဋရင်ေကာက်ညွန့် ဆိုတာ ဒီမှာ လဲရှိတယ် ြမန်မာလို ဋရင်ေကာက်ညွန့် လို့ေခါ်မှန်းေတာ့ ေချာ ေြပာြပမှပဲ သိတယ် ။
မျှစ်ချဉ်းသုပ်လဲ စားြကည့်ချင်သား ။ ြပီးေတာ့ ငါးဟင်း ။ ညီမေလးက ငါးသိပ်--ြကိုက်တာ.. ဒါေပမဲ့ ကိုယ့်ဟာကို မချက်တတ်ဆံုးဟင်းကလဲ အဲ့ငါးဟင်းပဲ ။ ြမင်သာြမင် မြကင်ရေသာဟင်း T.T
ေချာေရ...မံုလာဥြဖူသုပ်ကေတာ့ ေကာင်းမှေကာင်းေတာ့ ေကျးဇူးေနာ် ညေနစာေတာ့အိုေကသွားတယ် <3
ဗိုက်ချာရိုက်တာ အပျိုဂျီးရယ်
ရှလွတ်
ဂလု
ပလပ်
ဟိဟိ
မျှစ်ချင်းသုတ်ေလးကလွဲလို့ ( သူက အူယားစရာေလး)... ကျန်တာေတွလံုးဝ ဆွဲေဆာင်မှုရှိ၏။
မျှစ်ချင်းက အူယားစရာေလး..။
ငါးခူချဉ်စပ် + မုန်လာဥ အစိမ်းသုတ် + ပိန်းဥ ေကျာက်ဖရံုသီးဟင်းရည် နဲ့ ထမင်း၂ပန်းကန် ေမာက်ေမာက်ေလးခူးထားပါ..။ နာရီဝက်အတွင်းအေရာက်လာမည်။ ဒါဘဲ...။
ချစ်ေသာ...
ြမေသွးနီ
ဗိုက်ဆာဆာနဲ့ ဖတ်လိုက် ြကည့်လိုက်နဲ့
ဗိုက်ပိုဆာသွားတယ်
ဘာပဲ ေြပာေြပာ ..
မံုလာဥ အစိမ်းသုပ် အြကိုက်ဆံုး ပဲ ။
ြကည့်ရင်းနဲ့ စားချင်လိုက်တာ၊ ေကာင်းပါ့ဗျာ။
စားချင်လိုက်တာ
မှိုကပ်ေထာင်း မှိုကပ်ေပါင်းကန်ဇင်းရွက်နဲ့ပိန်းဥ
မျှစ်တို့ေြခာက်ဆိုလို့ဝမ်းတိုဖူးေြပးြမင်မိတယ်
ပိစိေလးတုန်းက တရုတ်အဖိုးြကီးကို ညာညာစားခဲ့တာေပါ့ အဟိ
ေကျးဂျူးကဘာဆိုင်ေရာ အေရှာင် ဟီဟီေြပာြကည့်တာ
လက်စွမ်းြပလို့ရြပီ မမေရ..
ေကျးဇူးေနာ်..အကုန်ြကိုက်တယ်..။
စားစရာေတွက ေတာ်ေတာ် စံုေနေတာ့ ဘယ်ဟာ ကိုပိုြကိုက်ရမှန်းေတာင် မသိဘူးေနာ်..
အြကိုက်ဆံုးကေတာ့ မှိုကပ်ေပါင်းလား မှိုကပ်ေထာင်းလား အဲဒါ ေတာ့ပိုြကိုက်တယ် ြပီးေတာ့ ပိန်းဥ လည်းြကိုက်တယ်..
ခင်မင်စွာြဖင့်
ေဇာ်သိခင်္
မေချာ..........ကချင်ရိုးရာစားေသာက်ဆိုင်ဖွင့်ပါလား အရမ်းေအာင်ြမင်မယ်လို့ ယံုြကည်ပါတယ်
တမျိုးမှလည်း မစားဖူးဘူး
ငါေတာ်ေတာ် လျှာ ကံဆိုးတာပဲး)
မုန်လာဥအစိမ်းသုတ်၊
ငါးခူချဉ်စပ်ဟင်း၊
ဍရင်ေကာက်သုပ် စားချင်တယ်၊
ဍရင်ေကာက်သုပ်က အေမ ချက်ဖူးတယ်ထင်တယ်၊ ေသချာမမှတ်မိေတာ့ဘူး၊
မေချာက ဟင်းချက်လဲေကာင်းမယ့်ပံု၊ ေတာ်တယ် ေဒသအစားအစာ ၂ ဆိုလို့ ၁ ကိုသွားဖတ်လိုက်ေသးတယ်၊ မေချာက ကချင်ြပည်နယ်မှာေနတဲ့ ရှမ်းမေလးကိုး၊( ရှမ်းမေလးမို့လို့ ေချာတာ)
ခင်မင်ေလးစားလျှက်
မမေချာလက်ရာ ရိုးရာဟင်းေလးေတွ သုတ်ေလးေတွ စားဖူးချင်လိုက်တာ... ြမစ်ေြခာက်ကို စိတ်ဝင်စားတယ်... ေကျာက်ဖရံုသီးနဲ့ ပိန်းဥဟင်းချိုေလး ချက်စားြကည့်ဦးမယ်... ဂျယ်လီေတွ(ြမစ်ချင်း)ပန်းကန်ထဲမှာ အရည်ေတွက ပန်းကန်တဝက်ေလာ်ကေတွ့တယ်ေနာ်...
စိတ်မေကာင်းလို့ စားမရဘူးဗျာ။
ခင်မင်စွာြဖင့်
ကိုရီး{ကိုြကီး}
ေချာေရ
ငါးခူးချဉ်စပ်ဟင်းကေတာ့ တစ်ကယ့်လျှာလည်မယ့်ပံု..
ြပီးေတာ့ မုန်လာဥအစိမ်းသုတ်ေလးနဲ့
ပိန်းဥ ေကျာက်ဖရံုသီး ဟင်းချိုေလးများ စားလိုက်ရမယ်ဆိုရင်ြဖင့်
အလိုေလး .....
:) :) :)
အံမာေလး ေခါင်းကိုက်ေနလို့ပဲ...ေရးထားလိုက်တာေတွ၊ ချက်ြပထားတာေလးေတွ စံုလို့ပါလား....:P
မုန်လာဥသုတ် လုပ်စားြကည့်မယ် ကျန်တာေတွ ရဖို့ မလွယ်လို့ ေချာရဲ့.....
ေနေကာင်းခါစမို့..
ပါးစပ်ပျက်ေနတာနဲ့ အေတာ်ပဲ..
ဝင်တီးသွားတယ် မေချာေရ...
ြကက်ဥမှိုကပ်ေပါင်း ဍရင်ေကာက်သုပ်
တစ်ခုမှလည်း စားဖူဝူး အဟင့်လျှာကံများဆိုးလိုက်တာ။ မမေရ နည်းေလးေတွယူသွားတယ်။
ေအးေဆးမှ လုပ်စားြကည့်အံုးမယ်။
မမေချာေရ ေနေကာင်းလား လည်လည်ေနာက်ကျမှေရာက်တယ် အလုပ်ေတွပိေနလို့
သတိရလျှက် ချစ်တဲ့
ခိုင်နုငယ်
စာကို ဆက်မဖတ်ချင်ေတာ့ဖူး ရွာြပန်ြပီး အေမ့ကို ချက်ချင်း ကို ချက်ခိုင်းချင်စိတ်ေတွြဖစ်ြဖစ်လာလို့ သတိရတယ် တကယ် ။ ကချင်ြကီးရဲ့ ေတာင်ယာေတွ သွားသွားြပီး ပိန်းဥ သွားတူးရတာလည်း ေပျာ်စရာေပါ့ ။ အေမပိန်းဥ ထဲထည့်ချက်မယ့် ငါးကင်ေြခာက်ကို ေထာင်းထာတဲ့ဟင်းခက် အမှုန့်ေတွကို ထမင်း ပူပူေလးနဲ့ နယ်စားရတာကိုလည်း ခုထိ မေမ့နိုင်ေသးဖူး ..... သတိရလိုက်တာ.....
စားေနြကေတွမို့ သတိရလိုက်တာ မယ်ေချာရယ်....
မမေရ
ငါးခူးချဉ်စပ်စားချင်တယ်.... မူဆယ်ေရာက်ရင် အြမဲစားြဖစ်တယ်
မမ....အိမ်မှာေလ အစ်မလုပ်တဲ့သူက မုန်လာဥကို အြမဲသုပ်ေကျွးတယ်။ အစိမ်းေစာနံလို့ သိပ်မစားြဖစ်ဘူး။ အခုေတာ့နည်းလမ်းသိသွားြပီ။ ြပီးေတာ့ငါးခူချဉ်စပ်ဟင်း စားချင်တယ်။ ဍရင်ေကာက်သုပ်ေတာ့ အရမ်းြကိုက်တယ်။ ြမစ်ြကီးနားမှာေနတုန်းက အဲဒါအြမဲစားတယ်။
ကျေနာ်က အေဆာင်ေနရတာ အစ်မရ
အေဆာင်မှာဆိုေတာ့ အေဆာင်နားက ထမင်းဆိုင်မှာပဲ ြဖစ်သလိုစားလိုက်ရတာများတယ်
တစ်ခါတစ်ေလ ေကျာင်းမှာ စားတာေပါ့
အခုလို ဟင်းေကာင်းေကာင်ေလးေတွ စားချင်တာေပါ့
ခက်တာက မချက်တတ်ဘူး
အေဆာင်မှာချက်ရတာကလည်း အဆင်မေြပဘူး ဆိင်ေကာင်းေကာင်းမှာလည်း သွားမစားနိင်ဘူးဗျ
အခုေတာ့ ပံုေလးေတွြကည့်ြပီး စာေလးေတွ ဖတ်ြပီး ဂ လု ခနဲပဲ ြဗဲ
မေချာေရ
ခုမှဦးဆံုးေရာက်ဖူးတာပါ
ကချင်ဟင်းေတွက ချဉ်စပ်တာနဲ့ အရသာေကာင်းလို့ ြကိုက်တာ
ခုလို အများြကီးချက်နည်းေတွေတွ့ေတာ့ အေတာ်ေပျာ်သွားတယ်
ခဏခဏလာလည်မယ်ေနာ်
Post a Comment