စားြကဦးမလား ေအာ်ေနလို့ မေချာတစ်ေယာက် ဘေလာဂ့်ေပါ်ကေန ေဈးေရာင်းေနတာ မဟုတ်ပါဘူးေနာ်။ ဒီတစ်ပတ် စားစရာေသာက်စရာအတွက် ြပီးခဲ့တဲ့ တစ်ပတ်က လုပ်စားြဖစ်တဲ့ အသားလံုး ေခါက်ဆွဲ လုပ်နည်းေလး ေဖာ်ြပချင်လို့ပါ။ ခုလို ေအးချမ်းတဲ့ ေဆာင်းရာသီေရာက်လို့ လာတဲ့ အခါမှာ ေခါက်ဆွဲ ပူပူေလး စားရတာဟာလည်း အရသာတစ်မျိုးပါ။ ဒီတစ်ပတ် လုပ်ြဖစ်တဲ့ ေခါက်ဆွဲမှာ ( Snow Pea leaves) ပဲရွက်နဲ့ မုန်ညှင်းြဖူရွက်တို့ ထည့်ထားပါတယ်။ ကချင်ြပည်နယ်နဲ့ ရှမ်းြပည်နယ် တို့မှာ ေခါက်ဆွဲထဲကို ခုလို ပဲရွက်ေလးေတွ ထည့်စားြကတာ ေရာက်ဖူးတဲ့သူေတွ သိြကမှာပါေနာ်။ သို့ေသာ်လည်း ကျွန်မတို့ ကချင်ြပည်နယ်မှာေတာ့ ေဆာင်းရာသီဆို ပဲရွက်ကိုသာ (ပဲရွက်က ေဆာင်းမှသာ ရပါတယ်) သံုးြကြပီး ရှမ်းြပည်ေြမာက်ပိုင်း ဘက်မှာေတာ့ ပဲရွက်အြပင် မုန်ညင်းရွက်ေလးေတွပါ ထည့်ပါတယ်။ ကျွန်မက ေခါက်ဆွဲက်ို ခုလို အရွက်ေတွနဲ့ ထည့်စားရတာကို သေဘာကျပါတယ်။ ဒီေတာ့ အရွက်ြကိုက်တဲ့ ကျွန်မက ေရွှပဲရွက်ေရာ မုန်ညင်းပါ ထည့်လိုက်ပါတယ်။
အသားလံုး ေခါက်ဆွဲဆိုတာဟာလည်း ရှမ်းြပည်မှာ စားြကတဲ့ ေခါက်ဆွဲြဖစ်ပါတယ်။ အသားလံုးကို မိမိနှစ်သက်ရာ အသားနဲ့ လုပ်နိုင်ြပီး အချို့ကေတာ့ အမဲလံုးေခါက်ဆွဲကို ပိုြကိုက်ြကပါတယ်။ သို့ေသာ် ကျွန်မက အမဲသားမစားတဲ့အတွက် ဝက်သားနဲ့ လုပ်ပါမယ်။ ပထမဦးဆံုး ေခါက်ဆွဲဟင်းရည်နဲ့ အသားလံုးြပုတ်ဖို့အတွက် ဝက်ရိုးနည်းနည်းကို ြကက်သွန်ြဖူ၊ဂျင်း၊ အား၊ အရသာမှုန့် ထည့်ြပီး ြပုတ်ပါတယ်။ ေချာက်ေကာ ပါးေကာ အလံုးကိုနည်းနည်းစီ ထည့်ပါတယ်. (မရှိလျှင် မထည့်လည်းရပါတယ်)
ဝက်ရိုးြပုတ်
ဝက်သားများကို ြကိတ်ပါတယ်.. မြကိတ်လိုပါက ေတာက်ေတာက်စင်းနိ်ုင်ပါတယ်. ြပီးလျင် ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့ထည့်ြပီး နှံ့ေအာင် နယ်ပါတယ်။
အသားများကို ခုလို အလံုးေလးေတွ လုပ်ပါတယ်။ (ဒီေလာက်ဘဲလုပ်တာဟုတ်ဘူးေနာ်.. နမူနာ ြပထားတာ ) :P
ရလာတဲ့အသားလံုးေတွကို အေစာက ဝက်ရိုးြပုတ်အိုးထဲ ထည့်ြပုတ်လိုက်ပါတယ်။
မုန်ညှင်းြဖူနဲ့ ေရွှပဲရွက်ပါ။ အဲဒါကို ေရေနွးဆူဆူမှာ ခနေလး ြပုတ်လိုက်တာပါ။ ဆိုင်ေတွမှာေတာ့ ေခါက်ဆွဲြပုတ်ရင်း တစ်ခါတည်းထည့်ြပုတ်ေပးပါတယ်။
ေရွှပဲရွက်၊ မုန်ညှင်းြပုတ်
ေခါက်ဆွဲထဲထည့်ဖို့ ြပင်ထားတဲ့ အဆာပလာေတွပါ။ ခါတိုင်းေခါက်ဆွဲချက်သလိုဘဲ သိပ်မထူးတဲ့ အဆာပလာေတွြဖစ်ပါတယ်။
ပန်းကန်ြပားအြကီးက မုန်ညင်းနဲ့ ပဲရွက်ြပုတ်ထားတာပါ။ နံနံပင်၊ြကက်သွန်ြမိတ် ၊ ပဲငပိ( တိုကျန်)၊ ြကက်သွန်ြဖူ ဆီချက်၊ နှမ်းဆီချက်၊ ငရုပ်သီးေြကာ်နဲ့ ေချာက်ေကာပါးေကာ အလံုးေတွကိုေြကာ် ထားတာ ြဖစ်ပါတယ်. ဆီေမွှးေအာင်လို့ပါ။ အလံုးမရှိလဲ အမှုန့်ကို ဆီသတ်ြပီး ထည့်နိုင်ပါတယ်ေနာ်။
ဒါကေတာ့ ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်း၊ နံနံ ငရုပ်သီးစိမ်းတို့ကို သံပုရာသီးနဲ့ အချဉ်လုပ်ထားတာပါ ။ အသားလံုးနဲ့ တို့စားဖို့ြဖစ်ပါတယ်။
အသားလံုးြပုတ်ထားတာ ကျက်ြပီဆိုရင် ဆားအေပါ့အငံြမည်းလို့ အေနေတာ်ဆိုရင် ေခါက်ဆွဲဟင်းရည် အတွက် ရပါြပီ။
ေခါက်ဆွဲထဲထည့်ဖို့ အဆာပလာစံုသွားပါြပီ။
ရှမ်းေခါက်ဆွဲ၊ ဆန်စီး မိမိနှစ်သက်ရာနဲ့ စားသံုးနိ်ုင်ပါတယ်။ ကျွန်မက ေရစိမ်ကို ပိုြကိုက်ပါတယ်.. ေရစိမ်ကို ကချင်နဲ့ ရှမ်းြပည်နယ်မှာ ေရစိမ်ေခါက်ဆွဲလို့ေခါ်ြကြပီး ရန်ကုန်မန္တေလးကေတာ့ ရှမ်းေခါက်ဆွဲ လို့ ေခါ်ြက ပါတယ်။ ဆန်ေခါက်ဆွဲလို့ ကျွန်မတို့က ေခါ်တဲ့ ေခါက်ဆွဲကိုေတာ့ ဆန်စီးလို့ ေခါ်ြကြပန်ပါ တယ်။
ဟင်းရည်နဲ့ အသားလံုးေလးထည့်လိုက်ရင် ပူပူေနွးေနွး အရသာရှိရှိ စားသံုးနိုင်တဲ့ အသားလံုး ေခါက်ဆွဲ ရပါြပီေနာ်။
ေခါက်ဆွဲက အေငွ့ေတာင်ထေနပါေသးတယ်. ရာသီေအးေအးမှာ ပူပူေနွးေနွး စားလိုသူများအတွက်ေတာ့ အရသာရှိလှပါတယ်။
အချဉ်ရည်နဲ့ တွဲစားပါ။
စားဖို့နယ်ထားတာပါ။ ထမင်းမစားြဖစ်ရင် ဒီလိုေခါက်ဆွဲေလးေတွ စားြဖစ်ပါတယ်. တစ်ခွက်ဆို ဝပါြပီ။
မယံုဘူး ဟုတ်လား.။ မယံုရင် အိမ်လာြကည့်ပါ :P
ဒီပိုစ့်ေလး ေရးေနချိန်က မနက် ၃နာရီရှိပါြပီ။ အိပ်ရာက တစ်ေရးနိုးတာမို့ ဗိုက်ကလဲ ဆာေနေတာ့ ေခါက်ဆွဲ ပံုေတွြမင်ြပီး ဗိ်ုက်ထဲက အသံပိုြမည်လာေတာ့တာပါဘဲ။ ကိ်ုယ်တိုင်လည်း ြမင်သာြမင်ြပီး မြကင်လိုက်ရ တဲ့ ေခါက်ဆွဲ ြဖစ်ပါတယ်.(ခုမှ မရှိေတာ့တာ။ ) စာ လာဖတ်သူေတွကိုမှ ပံုေတွြပြပီးနှိပ်စက်သလို ြဖစ်တာ မဟုတ်ပါဘူး။ ကိုယ့်ကိုယ်ကိုလဲ နှိပ်စက်သလို ြဖစ်ရပါေတာ့တယ် :P
ချစ်ခင်ရေသာ မိတ်ေဆွများအားလံုးအတွက် Happy Weekend ြဖစ်ပါေစေနာ်.
31 comments:
း( စားချင်လိုက်တာေနာ်
ေရစိမ်ေခါက်ဆွဲကို ပဲရွက်နဲ့ အေသြကိုက်ေပါး့(
ေနာက်တခါ ြကက်သားနဲ့လုပ်ေပးေနာ့
အရင်ဆံုးေရာက်လို့တဝြကီးစားသွားပါတယ်
ေကျးဇူးပါေနာ်
ြကွားဖို့ ကျန်သွားလိုး့)
မနက်ဖန် ဆန်တိုဖူး လုပ်စားမှာြဖစ်ပါတယ် :P
အြပင်မှာသာ တကယ်ြပင်ေပးလို့ကေတာ့
ဘာေြပာေကာင်းမလဲ... ခုေတာ့ ပံုေလးေတွ ြကည့်ြပီး သွားရည်ကျသွားပါတယ် မမေချာေရ။။
စားချင်တယ်။
ြကက်သား၊ ငါးလံုးေတွလုပ်စားလည်းေကာင်းမှာေနာ်။
ဗိုက်ထဲတကယ်ဂွီကုန်ြပီ။
ချက်ထားတာစားချင်စရာေလးရယ်။
ချစ်တဲ့
PP
အေငွ့ တေထာင်းေထာင်းနဲ့ တကယ့်ကို စားချင်စရာ..၊ ဟုတ်တယ် မေချာေရ..၊ အခုလို ေဆာင်းတွင်းမှာ တခါတေလ ေခါက်ဆွဲြပုတ် ပူပူေလးက တကယ်ပဲ ခံတွင်း လိုက်ေစမှာ အေသအချာေပါ့...၊ မနက် ၃ နာရီမှာ ပို့စ်တင်တဲ့ လူကို ဗိုက်ဆာေစတဲ့ ေခါက်ဆွဲက ည ၁၁ နာရီခွဲမှာ လာဖတ်တဲ့ လူကိုလည်း ဗိုက်ဆာေစ ပါတယ်ဗျာ..။း)
ဝက်သားေနရာမှာ ြကက်သားအစားထိုးြပီး အားတဲ့ရက် လုပ်စားြကည့်မယ်ေချာေရ။ စားေကာင်းမယ့်ပံုေလး ဗိုက်ဆာလာြပီ မုန့်ဟင်းခါးချက်လိုက်အံုးမယ် ဒီကေန့ ဘေလာ့ဂါေတွကို ေယာက္ခမမုန့်ဟင်းခါးေကျွးမလို့ ေချွးမကိုလည်း ေကျွးချင်လိုက်တာေနာ်း)
စိတ်ဓာတ်အစဉ်ြကည်လင်ေအးြမပါေစကွယ်။
ေမတ္တာြဖင့်
အန်တီတင့်
မမေချာ တကယ်နှိပ်စက်တယ်ေတာ့
ခုမှမျက်လံုးဖွင့်တာကို စားချင်တယ် စားချင်တယ်
အီးဟီးဟီး
လူလဲဝက်သားလံုးြဖစ်ေနြပီ
မမေချာလုပ်သမျှေနာက်ကလိုက်လုပ်တား(
ြမင်ရတာ ဗိုက်ဆာတယ် ေချာေရ။ အဲလိုေခါက်ဆွဲမျိုးေတွြကိုက်တယ်
ဂလု..ဂလု
that's too mush meat .
i prefer mo vegetables.
ပဲရွက်ချိုချိုေလးနဲ့ေရစိမ်ေခါက်ဆွဲ စားချင်တယ်။
ဘာမှမစားရေသးခင် လာြကည့်ေတာ့ အစာအိမ်ေတာ်ေတာ် ဆန္ဒြပေနတယ် :)))
ခင်မင်စွာြဖင့်
ညယံ
အမ.. အသားလံုးတာေကာ်မှူန်. တို. ဘာတို. ထည်.စရာလိုေသးလားဟင်??? အိမ်မှာလုပ်ြကည်.တာ ရှမ်းြပည်က အသားလံုးလိုမြဖစ်ဘူး...
ချမ်းေနြပီအေတာ်ပဲ။
နက်ဖန်လုပ်မယ်ေချာေရ။
ပဲရွက်ရမရမေသချာေသးဘူး။
ဝက်သားြကိတ်သားဝယ်ဘို့သွားတဲ့အချိန်မှာ ရှာြကည့်ရမှာ။
ေခါက်ဆွဲြပုပ်ဆို အလွန်ြကိုက်ပါတယ်။
မြကာခင်လုပ်စားမည်.........ေကျးဇူးတင်ပါတယ်။
လုပ်အားေပးသွားေနရလို့ပင်ပန်းေနတာ အေတာ်ပါပဲ
အဲဒီလိုမျိုးေလးမစားဖူးဘူး
ရှမ်းေခါက်ဆွဲ ဆန်ေစးကိုပိုြပီးြကိုက်တာပါ
ခုမေချာလုပ်ထားတာေလးကလဲတစ်ကယ့်
ကိုစားချင်စရာေလးမို့များများသံုးေဆာင်ခဲ့ပါတယ်
ေရွှပဲရွက်ကိုတိုဟူးေနွးထဲထဲ့စားတာလဲြကိုက်တယ်
ရှမ်းြပည်ကချက်တာနဲ့ရန်ကုန်ချက်ကေတာ့အရမ်းကို
ကွာပါတယ်..မုန့်ဟင်းခါးတို့ဘာတို့ကျေတာ့ရန်ကုန်ကပိုေကာင်းသလိုပဲေနာ်..သူ့ဓေလ့နဲ့သူပဲထင်တယ်
ချစ်ချစ်ခင်ခင် jasmine
ဗျိုး ေဒါ်ေချာ...
ဒီတစ်ခါေတာ့ အလွယ်ကေလးနဲ့ အဆင်ေြပတဲ့ စားစရာေတွ့သွားလို့ ဝမ်းသာပဗျာ...အိမ်မှာလည်း ဘာမှကို လုပ်မစားြဖစ်တာြကာေနြပီဆိုေတာ့ တစ်ခုခု လုပ်စားဖို့ ချဉ်ြခင်းတပ်ေနတာ ြကလှေပါ့...တိုက်တိုက်ဆိုင်ဆိုင်မှ လာေတွ့ရတယ်လို့...
ေဒါ်ေချာက အသားလံုးေခါက်ဆွဲ...ဦးဟန်ြကည်ကေတာ့ ေခါက်ဆွဲအသားလံုးြဖစ်သွားေအာင် အသားချည်းပဲ များများထည့်တုပ်လိုက်မယ်...
ဤေကာင်းမှုေြကာင့် နတ်ေရကန်ထဲကို အြမန်ေရာက်ပါေစဗျား...
မေချာကိုြကည့်ြပီး တစ်ခုခုခန့်မှန်းချင်တယ်... ဧကန္တ မေချာတစ်ေယာက် အင်တာနက်ဆိုင်နဲ့ စားေသာက်ဆိုင် တွဲဖွင့်ထားတယ်ထင်တယ်... :P
ခင်မင်လျက်
ေနဝသန်
ဒီညထမင်းမစားေတာ့ဘူးလားလို့...ေချာေခါက်ဆွဲကိုြကည့်ြပီး ဗိုက်ဆာလာတယ်...သွားစားလိုက်ဦးမယ်...။
ေခါက်ဆွဲေလးကို တစ်ဝြကီး တီးသွားတယ် ေချာေရ။ ေကာင်း မှ ေကာင်း။
ဆရာဟန်ြကည်က နတ်ေရကန်ထဲ အြမန်ဆံုးေရာက်ပါေစတဲ့။ ဆုေတာင်းပံုေလးက။
စားချင်စဖွယ်ေလး ပံုေလး ြကည့်ြပီး ဗိုက်ေတာင် ဆာလာတယ်... ရှလွတ် သားေရေတွ သိမ်းြပီး ြပန်ြပီဗျို့...
အမေရ..ရှလွတ်..
ေရွှပဲရွက်က ေနရာတိုင်း မရနိုင်ဘူး အစ်မေချာ။ ရန်ကုန်မှာ မရှိဘူးရယ်။ ကျိုင်းတံုမှာ အသားလံုး ေခါက်ဆွဲကို ေရွှပဲရွက် နိုင်နိုင်နဲ့ စားခဲ့သမျှ ရန်ကုန်ေရာက်ေတာ့ လွမ်းလိုက်သပါ့။ တရုတ်တန်းလည်း လှည့်ပတ်ရှာတယ် မေတွ့၊ အစား အတွက်ေတာ့ အသက်ပင် ေသေသပဲ။ ဟီး။
ညီမ ပဲငပိက ထပ်ချက်ရေသးလား။ ဆီသပ်ချက်ရလား
ညီမ ေရစိမ်ေခါက်ဆွဲ ဆိုတာ ရှမ်းေခါက်ဆွဲကို ေြပာတာ လား အဲဒါကိုလည်း ြပုတ်ရတာဘဲ ဟုတ်ဘူးလား။
အေပါ်က ေရးတာ အမဘဲေနာ် နာမည်မေရးမိလို့
သွားရည်ကျသွားတယ်ေနာ်
ေဆာင်း
မေဆာင်း
ပဲငပိက ဆီမသတ်ေတာ့ပါဘူး ဒီတိုင်းထည့်လိုက်တာ
ေခါက်ဆွဲကေတာ့ ရှမ်းေခါက်ဆွဲေရာ ဆန်ေခါက်ဆွဲေရာ ြပုတ်ရပါတယ်။
အားလံုးကိုလည်း ေကျးဇူးပါေနာ်
မေချာရယ်
တကယ့်ကို ဂလုဂလုနဲ့ မျိုမျိုချခဲ့ရပါတယ်။ ြကည့်ြပီး အရမ်းစားချင်တာပဲ။ ြမင်ရေပမယ့် တကယ်မစားရပါလားေနာ်။
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
အိမ်လာြကည့်ရင်အများြကီးေကျွးရမှာေနာ်မေချာ :D
အိုး...ဟိုး..ဟိုး...
ဆာေနချိန်မှာ ဒီပို့စ်ဖတ်မိတာ ဒုက္ခေကာင်းေကာင်းြကီး ေတွ့နင်းကီးသွားတယ်။ နှိပ်စက်ပါေပ့ေချာရယ်...။ အသားလံုးေခါက်ဆွဲတင်မက ေဘးက ေဆာ့စ်ေလးကလည်း ဆွဲေဆာင်မှုေကာင်းလိုက်တာ.. ရှလွတ်..:P
စားချင်လိုက်တာေနာ်။ တကယ်ကို စားချင်တာ ေချာေရ..
ရှလွတ်။
တံေတွးေလးမျိုချြပီး ေရထေသာက်ဦးမှ။း)
အမေချာ..
အဲဒီေခါက်ဆွဲမျိုး အရမ်းြကိုက်တာ။
ကချင်ြပည်နယ်ဘက် သွားတိုင်း အဲဒါမျိုးေလးေတွ စားြဖစ်တယ်။ ဒါေပမဲ့ အမေချာေခါက်ဆွဲကိုေတာ့ မီမယ်မထင်ဘူး။
Post a Comment