ဒီတစ်ပတ် အစားအေသာက်အတွက် ေဖာ်ြပချင်တာက သက်သပ်လွတ်ဟင်းများ ြဖစ်ပါတယ်။ သက်သပ်လွတ်စားြကသူေတွ လုပ်စားလို့ အဆင်ေြပနိုင်မဲ့ လွယ်လွယ်ကူကူနဲ့ စားလို့ေကာင်းတဲ့ဟင်းေတွကို ေဖာ်ြပချင်ပါတယ်။
လီမွန်တိုဖူး
ပထမဦးဆံုးေဖာ်ြပချင်တဲ့ သက်သပ်လွတ်ဟင်းတစ်မျိုးက တိုဖူးလီမွန် ြဖစ်ပါတယ်။ တိုဖူးလီမွန်လုပ်နည်းကို ေြပာြပရမယ်ဆိုရင်....
မိမိချက်လိုတဲ့ တိုဖူးကို အရွယ်ေတာ်ခပ်ပါးပါးလှီးပါတယ်။
ထို့ေနာက် ဆီပူပူြဖင့် တိုဖူးများကို ေြကာ်ကာ ဆီစစ်ြပီး ပန်းကန်ြပားတစ်ချပ်ထဲ ထည့်ထားပါတယ်။
ြကက်သွန်ြဖူ၊ ဂျင်း၊ ြကက်သွန်နီ၊ ငရုပ်ပွ စိမ်း၊ ငရုပ်သီး တို့ကို ဆီသတ်ပါတယ်။
လီမွန်ရည်တစ်ခွက်ကို အဆင်သင့်ြပင်ထားပါတယ်။
လီမွန်ရည်ကို ဆီသတ်ထားတဲ့ အိုးထဲထည့်လိုက်ြပီး ေကာ်မှုန့် အနည်းငယ် အရည်ေဖျာ်ထည့်ပါတယ်။ ဆား၊ အရသာမှုန့်တို့ ထည့်ပါတယ်။ ေကာ်ရည်ပျစ်ြပီဆိုရင် ရပါြပီ။
ထို့ေနာက် လီမွန်ေကာ်ရည်ကို တိုဖူးပန်းကန်ြပားေပါ် ေလာင်းချလိုက်ြပီး ချက်ြခင်းစားသံုးနိုင်ပါြပီ။
တိုဖူးကို လီမွန်ရည်ဆမ်းထားတဲ့ သက်သပ်လွတ်ဟင်းတစ်ခွက်ပါ။
~~~~~~~~~~~~@@@@@@@@~~~~~~~~~~~
ပန်းပွင့်သုပ်
ေနာက်ထပ် ေဖာ်ြပချင်တဲ့ သက်သပ်လွတ်ဟင်းတစ်မျိုးက ပန်းပွင့်သုပ်ြဖစ်ပါတယ်။ ြကာဇံဟင်းချက်ရင် ထည့်ေလ့ရှိတဲ့ မှိုေြခာက်၊ ပန်းေြခာက်ထဲက ပန်းေြခာက်ကို ြပုတ်ြပီး သုပ်ထားတာ ြဖစ်ပါတယ်။
ပန်းေြခာက်
ြပုတ်ြပီး ပန်းေြခာက်များကို ေရစင်ေအာင်ေဆး၊ ေရညှစ်ြပီး အရွယ်ေတာ်လှီးြဖတ်ပါတယ်။ ြကက်သွန်နီ၊ ငရုပ်သီးစိမ်း၊ ဆီချက်၊ ေြမပဲဆန်ေထာင်း၊ ဆား၊ အရသာမှုန့် ၊ ပဲငံြပာရည်တို့ကိုထည့်ြပီး နယ်လိုက်ပါတယ်။
ြကက်သွန်နီေြကာ်၊ နှမ်းြဖူးလိုက်ြပီး ပန်းပွင့်သုပ်ကို သံုးေဆာင်လို့ရပါြပီ။
ခရမ်းသီးသုပ်
ေနာက်ထပ် ဟင်းလျာတစ်မျိုးက ခရမ်းသီးသုပ်ြဖစ်ပါတယ်။
ပထမဦးဆံုး ခရမ်းသီးကို အေပါက်ကေလးများ ြဖစ်ေအာင် ဓားနဲ့ ထိုးေဖာက်ြပီး ဆားရည်ထဲမှာ ၁ဝမိနစ်ခန့်စိမ်ထားပါတယ်
ထို့ေနာက်ခရမ်းသီးကို၁ဝမိနစ်ခန့် ေပါင်းလိုက်ပါတယ်။ေပါင်းေနစဉ်မှာအဖံုးဖံုးပါတယ်။
ကျက်သွားတဲ့ ခရမ်းသီးများကို ဓားနဲ့ ခပ်ေသးေသးလှီးပါတယ်။
ြကက်သွန်ြဖူေထာင်းြပီး ငရုပ်ပွ အစိမ်း၊ အနီတို့ကို ေသးေသးလှီးပါတယ်။
ြကက်သွန်ြဖူ၊ ငရုပ်ပွတို့ကို ဆီနဲ့ ၂မိနစ်ခန့် ေြကာ်ပါတယ်။
ငရုပ်ပွ၊ နှမ်းေလှာ်၊ ြကက်သွန်ြမိတ်၊ နံနံတို့ကို ထည့်ပါတယ်။ ပဲငံြပာရည်၊ နှမ်းဆီ၊ ဆားနဲ့ အရသာမှုန့်ကို သင့်တင့်သလို ထည့်ြပီး သမေအာင်ေမွှပါတယ်။
နှမ်းဆီနံ့ေမွှးတဲ့ ခရမ်းသီးသုပ်ပါ။
ခရမ်းသီးသုပ်
အားလံုးအတွက် ေပျာ်ရွှင်ချမ်းေြမ့ဖွယ် အားလပ်ရက်များြဖစ်ြကပါေစရှင်။
25 comments:
ဂလု ဂလု ... သွားရည်ကျတယ်ဗျိုး။ သတ်သတ်လွတ်ဟင်းေတွ အရမ်းစားချင်စရာ ေကာင်းတယ်။ အေရာင်စံုေလးနဲ့မို့ လှလည်းလှတယ်။ ပန်းပွင့်သုတ်အတွက်က ပန်းပွင့်ကို ေပျာ့ေအာင်ြပုတ်ရမယ်ထင်တယ်ေနာ်မေချာ။ လုပ်စားြကည့်ဦးမယ်။
ခင်တဲ့
ေမသိမ့်
တို့ဖူးသုပ် မီးမီးြကိုက်ြကိုက်..
ပဲြပားနဲ့ဆိုပိုေတာင်ြကိုက်ြကိုက်..
ခရမ်းသီးသုပ်ရမ်းြကိုက်
မီးဖုတ်ြပီးသုတ်ရင်ပိုေတာင်ြကိုက်ေသး :P
အခုပဲထမင်းစားြပီးလို့ကွန်ပျုတာေရှ့
ထိုင်ခါရှိေသး..အစ်မကထပ်တင်လာေတာ့
မစားနိုင်ေတာ့ဘူးရှင်း့)
ညကျ ဗိုက်ဆာမှပဲ ထ စားေတာ့မယ်။
ေပျာ်ရွှင်ပါေစရှင်
ချစ်ခင်စွာြဖင့်
မိစံ
လီမွန်တို.ဖူးနဲ.ပန်းပွင်.သုတ်ကိုြကိုက်တယ်။ခရမ်းသီး
ေတာ့မစားရဲဘူး။ေလထတတ်လို.ပါ။ဟင်းေရာင်စံုေလးေတွ
ကအြမင်နဲ.တင် သွားရည်ယိုစရာေကင်းတယ်။
၃ ခုလံုးစားချင်စရာြကီး
လီမွန်ပဲြပားေတာ့ေတာ်ေတာ်ြကိုက်စ်
လွယ်ေတာ့လုပ်စာြကည့်ဦးမှ
ေကျးဇူးမမ ပန်းပွင့်သုပ်ခုမှသိတာ...
ကိုယ်ေရာစိတ်ပါကျမ်းမာရွှင်လန်းြပီး
သာယာချမ်းေြမ့ပါေစရှင်း
မိုး
ခရမ်းသီးသုပ်အတွက်ေကျးဇူးတင်ပါတယ်။
ဂလု ဂလု သေရ ကျတယ်။
ဘာအသုပ်ပဲ ြဖစ်ြဖစ် ြကိုက်သည်။
ခရမ်းသီးသုပ်ကို ပိုသေရကျတယ်။
ဟင်းသံုးခွက်လံုးကစားချင်စရာြကီးရယ်
သူများက တပါတ်နှစ်ရက်သတ်သတ်လွတ်
စားေနြက..ေနာက်ဆိုမြကီးေချာရဲ့
ဟင်းနည်းအတိုင်းချက်မယ်..
ချစ်တဲ့ Blackroze
လုပ်ြပီ ဗိုက်ဆာတဲ့ အချိန်ဆိုရင်...
မေချာအိမ်ကို အလည်ေရာက်ဖူးချင်တယ်။ ဘယ်လို အစားအေသာက်ေတွနဲ့ဧည့်ခံမလဲ သိချင်လို့...
ဟိုက်ရှားဘားစ်...
ထူးထူးဆန်းဆန်းဟင်းပါလား...လီမွန်ေကာ်ရည်...
ေတာ်ြပီေဒါ်ေချာေရ...အိမ်နီးချင်းမြဖစ်ချင်ေတာ့ဘူး...ေပါင် ၁၆၀ ကို ဘယ်လိုမှထိန်းထားနိုင်ေတာ့မှာ မဟုတ်တာ ေသချာေနလို့...
ငရုတ်သီးေတာင့် နီနီရဲရဲေတွနဲ့ လီမွန်တိုဖူးကိုေတာ့ ေရေရလည်လည် သွားရည်ကျတယ်ဗျို့...၊ တစ်ပွဲတည်း နဲ့ကို ထမင်းြမိန်မှာ ေသချာတယ်....။း)
ေပါင်းေနစဉ်မှာ အဖံုးအုပ်ပါမယ် ဆိုလို့ သေဘာကျြပီး ရယ်မိတယ်။
ကိုယ့်ကို ညွှန်းြပီး ေြပာတာများလားလို့ပါ။
တေလာက ြကက်ဥေပါင်းေမးတုန်းကလို ြဖစ်မှာစိုးလို့ ထည့်ေရးထားတာပဲေနမှာလို့ သေဘာကျမိတာ။
ေချာရဲ့ ဟင်းေတွြကည့်ြပီး နက်ြဖန် သက်သတ်လွတ်ဘုဉ်ေပးတဲ့ ဆရာေတာ်ကို ဆွမ်းကပ်ရမှာနဲ့ အေတာ်ပဲလို့ ေတွးေနတာ ... ဒါေပမဲ့ အိမ်မှာ တို့ဟူးလဲ မရှိ၊ ပန်းေြခာက်လဲမရှိဘူး :(
အသုပ်ကေလးေတွ စိတ်ဝင်စားတယ်။ စိတ်ဝင်စားဆို ြကည့်ရင်းနဲ့ တံေတွး မျိုချေနရတာကိုး။ အမေချာ စီစဉ်လိုက်ရင် ရှယ်ေတွချည်းဘဲ။
ခင်မင်လျှက်
မေချာ..ဟင်းေလးေတွက အဆန်းေလးေတွ...စားချင်တယ်...
လီမွန်တို့ဖူး ထူးထူးဆန်းဆန်းေလး အားေပးသွားတယ်ေချာေရ ေဈးသွားတဲ့ေန့ စမ်းချက်မယ်။
ဝါတွင်းကာလ သက်သတ်လွတ် အစားအစာေတွ အသံုးဝင်တယ် (အမျိုးသားကဝါတွင်းမှာ သက်သတ်လွတ် အြမဲလိုလိုစားတယ် တီတင့်ကေတာ့ ေသွးေပါင်ကျတတ်လို့မစားဘူး))
စိတ်ဓာတ်အစဉ်ြကည်လင်ေအးြမပါေစကွယ်။
ေမတ္တာြဖင့်
အန်တီတင့်
ဟဟဟ ခုမှလာမိတာအေတာ်ပဲမမေချာေရ ..
ပဲြပားအဆင်သင့်ရှိေနတယ် ..
လုပ်ြကည့်မယ်
ခရမ်းသီးလဲရှိေနတယ် ..လုပ်ြကည့်မယ်
း)
ေကျးဇူး ေကျးဇူး...
မဒိုးကန်
ခရမ်းသီး ေပါင်းသုပ် ေလးကို စားသွားတယ်
ေနာက်ြပီး ြကာဇံ ထဲမှာ ထဲ့ တဲ့ မှိုေြခာက်ပန်းေြခာက် မှာ အမတို့ စီမှာ ေတာ့ အဲလိုပန်းေြခာက်မဟုတ်ဘူး အြပားြကီး အြဖူဝါ ေရာင် ဘဲ
ညီမ ေရ အားလံုးစားချင်သွားတယ် ထမင်းကလည်း စားမေကာင်း
ခင်မင်တဲ့
အမေရွှစင်
အားလံုး စားချင်စဖွယ်ေတွချည်းပဲ။ ပန်းေြခာက်ကို အဲလို သုတ်စားလို့ရမှန်း ခုမှ သိေတာ့တယ်။ ရန်ကုန်မှာတံုးကေတာ့ မလွှပွင့်ေြခာက်ကို ြပုတ်ြပီး သုတ်စားတာ ေကာင်းမှေကာင်းပဲ။
ပဲြပားအြကိုက်ဆံုးပဲ မေရ။
ခရမ်းသီး သုပ်ြကိုက်တယ်...ရှလွတ်
အားလံုးဂွတ်တယ် ေချာ။ ပဲြပားက အြကိုက်ဆံုးပဲ။ ပဲြပားကို ဘယ်လိုချက်ချက် ြကိုက်တယ်။
ေရာ ကိုယ်ေရာက်ေတာ့ မင်းဟင်းေတွက မရှိေတာ့ပါလားကွာ။ မြဖစ်ေချဘူး။ ေနာက်တမျိုး မရိုးေအာင် ချက်ပါဦး။ ကိုယ်ကမင်းလက်ရာကို တန်းတန်းစွဲကွ။( ြကိုးနဲ့ မဟုတ်ပါ) ေချာေရ။ ကိုယ်က ဟင်းချက်တာ သိပ်မတတ်ေတာ့ အဆိမ့်အစပ်ေလးများ ပါတဲ့ ေချာရဲ့ ဟင်းေတွကို ကိုယ် ခဏခဏ လာေငးြပီး ြပန်ချက်ပါတယ်အဟုတ်။ ကဲ ကိုယ်သွားမယ် ေခါင်းကျန် အဲေလ.. ချစ်ေသာ ေချာ ကျန်းမာေပျာ်ရွှင်ပါေစ
ချစ်တဲ့ ေမေလး
ခရမ်းသီးေပါင်းသုတ် လုပ်စားြကည့်မယ်။
လီမွန်တို့ဖူးနဲ့ ပန်းေြခာက်သုတ်လည်း စိတ်ဝင်စားတယ်။
လုပ်စားမှာပါ။
ဗိုက်ဆာတဲ့အချိန်မှာမို့ ပိုြပီးသွားေရကျတယ်။ အားလံုးစားချင်စရာချည်းပဲ.။
ချစ်တဲ့
သဒ္ဓါ
ဪ...
အစားအေသာက်ေတွနဲ့ အခုတေလာ တည့်လွန်းလို့ လက်ေနပါတယ်ဆိုေနမှ တစ်ခုြပီးတစ်ခု မရိုးရေအာင် နှိပ်စက်ေနလိုက်တဲ့ ဂျီးေတာ်ေချာ...။
အဲ့ေလာက်ချက်စားေနတာ ေပါင်ချိန်ေတွ တက်ပါေစေတာ်...။
( ဒါမှ အေဖာ်ရမှာ... :) )
မမေချာေရ
မေန့ကဘဲ တိုဖူးသုပ်ေရာ ပန်းပွင့်သုပ်ေရာ မမေချာအတိုင်း သုပ်စားလိုက်တယ်...
တိုဖူးသုပ်အတွက် လီမွန်ေရ မရှိလို့ သံပုရာရည်နဲ့ ေရှာက်ချိုသီးညှစ်ြပီး ထည့်လိုက်တယ် စားလို့ရလို့ေတာ်ေတာ့တယ်...
Post a Comment